Treningsforum

Generelt => Loggbok Online => Emne startet av: B.Solstad på 18. oktober 2010, 18:59



Tittel: B.Solstad er tilbake! | Ny start på side 12.
Skrevet av: B.Solstad18. oktober 2010, 18:59
Start: 3.10.10
Mann
170 cm
87 kg

Historikk:
Har i ca. 1 år trent uten rytme eller faste tider, uten framgang i det hele tatt. Fant til slutt ut at det var på tide å skaffe et treningsprogram. Programmet ble SL 5x5. Har også fått større fokus på kosthold, og jobber aktivt med å forbedre det (ikke alltid like lett, nei!)

Starten 3.10.10:                                              Maksløft: 20.03.11
Benk - 50kg                                                    Benk - 70kg 1RM
Markløft - 55 kg                                               Markløft - 160kg 1RM
Knebøy - 60kg                                                Knebøy - 120kg 1RM
OHpress - 22.5 kg                                           OHpress -




Trener styrke 3 dager i uken, med et A/B/A B/A/B program:
A:                                                                          B:
Bøy 5x5                                                        Mark 5x5
Benk 5x5                                                      Bøy 5x5
Barbell row  5x5                                            OHPress 5x5                                         
                                                                                          



Tittel: 17.10.10
Skrevet av: B.Solstad18. oktober 2010, 19:01
Trente program B i dag.
Markløft - 55
Militær - 22.5
Knebøy - 60
Chin-up - 3  :-\
Bro: 3x40sek

Kommentar:
Hadde en god økt, føler jeg klarer ihvertfall 40kg+ på knebøy, men tar det rolig. Markløft er tyngre, tror jeg har ca. 20+ der for øyeblikket. Militær har jeg en god del å gå på :)Sliter veldig med styrke i armene, og må nok fokusere en del på dette framover. Trente 30min cardio etter økta, ikke helt fornøyd med det men bedre enn ingenting :)
Moderat godt kosthold denne dagen.


Tittel: 19.10.10
Skrevet av: B.Solstad19. oktober 2010, 14:43
Skulle egentlig trene program A idag, men blir ingenting av det. Gikk tidligere på en smell, og skadet høyrehånda, så går uten trening en stund nå.. :(


Tittel: 21.10.10
Skrevet av: B.Solstad21. oktober 2010, 18:16
Trente økt A
Knebøy 65kg
Benkpress 50kg(Ny pers!)
inverted row 5 - 4 - 3 - 3

Kommentar:
Føler ikke at økta var den beste, men skal ikke klage på ny pers i benkpress. Trente 20 min cardio, er ikke veldig fornøyd med det, men orket ikke mer. Er delvis fornøyd med resultatet på inverted. Kostholdet idag har vært j*vlig dårlig, dessverre. Ny dag i morgen :)


Tittel: 24.10.10
Skrevet av: B.Solstad24. oktober 2010, 15:09
Søndag - økt B
Knebøy - 70kg
Militær - 27,5kg
Deadlift - 55kg
Chin-up (med hjelp) 5 - 4 - 4 - 3 - 2

Kommentar:
Deilig, deilig økt! gleder meg til BW i knebøy, har veldig stort fokus på teknikk nå når jeg beveger meg opp mot egen kroppsvekt i knebøyen. Fornøyd med militæren, selv om den var blodtung idag. Deadlift gikk greit, digger den øvelsen. Chin-up'en klarer jeg ikke uten hjelpemiddel, så jeg slengte tærne på en benk slik at det ble litt mindre vekt som skulle opp og ned, gikk veldig fint, og jeg følte at jeg fikk brukt armene godt idag. Fornøyd med kostholdet, veide opp for gårsdagens fest... :)


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: Cube24. oktober 2010, 15:40
Så flott at du har startet med et ordentlig program hvor progresjon er innbakt i selve programmet. Stå på videre, og lykke til :)


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: jonask24. oktober 2010, 15:45
Programmet ditt så greit ut, men det fins mange andre alternativer. Hvis du er nybegynner kan det være greit å starte med et program som er laget for nybegynnere. Det beste jeg har vært borti er grunnprogrammet til tn, RYP. https://www.tn.no/ryp/kalkulatorer (https://www.tn.no/ryp/kalkulatorer)

Dette er svært lett å sette opp, bare å taste inn dine 10 rep maksløft, så får du opp et 6-ukers program. Følger du dette skal du se at du øker utrolig fort i styrke ;)

Ellers ser jeg at du tar en shake etter trening, det er svært bra, men du burde også få i deg karbohydrater rett etter treningen. Det kan da være lurt å kjøpe karb.pulver å ha oppi shaken eller spise litt frukt/riskaker etter treninga :)


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: Cube24. oktober 2010, 15:49
Programmet ditt så greit ut, men det fins mange andre alternativer. Hvis du er nybegynner kan det være greit å starte med et program som er laget for nybegynnere. Det beste jeg har vært borti er grunnprogrammet til tn, RYP...

Vel, jeg snakker av erfaring, og må si at dette programmet Solstad kjører nå er veldig bra for nybegynnere som også aldri har løftet med vekter før. Jeg var selv en av de for under ett år siden... Selv kjører jeg det samme programmet fortsatt, og angrer ikke.


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: B.Solstad24. oktober 2010, 16:51
Takk for oppmuntrende ord! Er blitt glad i dette programmet, føler at jeg får brukt hele kroppen og får gitt alt :) Er også deilig at det ikke inneholder en drøss forskjellige øvelser slik at jeg hadde trengt en håndbok bare for å huske hva jeg skulle trene... Jeg jobber mot å passere min egen vekt i knebøy akkurat nå, og gleder meg som et barn til jeg klarer det! :D


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: jonask24. oktober 2010, 20:11
Når du trener såpass mye knebøy som du gjør greier du nok det veldig snart ;)


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: B.Solstad24. oktober 2010, 21:23
Håper det! Er blitt glad i knebøy, selv om jeg fortsatt er redd for ryggen. Bruker støtte-belte nå når jeg har passert 60kg. Ser også at jeg har blitt litt (*Merk; LITT!) sterkere i armene, men litt er bedre enn ingenting! Er også veldig artig å glede meg til hver økt på studio, fordi jeg vet at jeg skal sprenge rekorder, og går inn med den innstillingen. Er rett før jeg nynner Rocky melodier for meg selv ^^


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: jonask24. oktober 2010, 21:31
hehe, det er rette instillinga :D
Å utvikle armene tar mye tid, der må man bare være tålmodig! Når du tar knebøy må du ikke bare passe på ryggen, pass på knærne også. Ikke len deg fremover sånn at knærne belastes for mye, fokuser heller på å ha vekta på hælene. Når du øker mye i vekt øker også belastningen på leddene, lurt å tenke på...


Tittel: Sv: B.Solstad's SL5x5 logg
Skrevet av: B.Solstad24. oktober 2010, 21:34
Vekta på hælene!? Bra du sa ifra, har gjort motsatt til nå!! Passer veldig på knærne, har en naturlig stand, og bruker kne over tær reglen. Ser rett fram når jeg gjør øvelsen, føler at det blir mest naturlig da (gjør det mot speil, så ser meg selv i øynene) :D


Tittel: 25.10.10
Skrevet av: B.Solstad25. oktober 2010, 18:35
Ingen trening idag, men tenkte jeg skulle gi en update på kosthold. Har funnet en fantastisk metode for å holde et godt kosthold; ta det dag for dag, måltid for måltid. Gjør det MYE lettere å holde seg sunn! :) Spiser fortsatt for mye brød (mellom 3 og 4 måltider) så tar gjerne imot tips til andre lette, kjappe og billige ting jeg kan spise! (Spiser en del egg allerede) :) I morgen blir det en ny dag med ny trening, gleder meg!

EDIT: Har nå brukt ca. 1 time på å lese rundt på forumet og kost meg med andre sine suksesser... Jeg vil ikke, men nå føler jeg at jeg må ut å jogge. Var iherdig jogger i sommerferien, men sykdom, skade og hard ferie satte en brå stopper for dette. Nå tar jeg på meg refleks, stegjern og ryggbeskytter, og stikker ut på en god joggetur! Håper på å bli svett og god til jeg kommer hjem!


Tittel: 25.10.10
Skrevet av: B.Solstad25. oktober 2010, 20:23
60 min jogging i glatt og kaldt terreng.. I like it! storfornøyd med dagens innsats! :woot: Har også lært noe meget viktig.. IKKE spis rett før en lang joggetur! fikk en irriterende løs mage halvveis i økta  :o Klarte å gjennomføre, men magen irriterte meg ::dry::


Tittel: 26.10.10
Skrevet av: B.Solstad26. oktober 2010, 21:30
Trente økt B idag
Knebøy - 75kg
Overhead press - 30kg
Deadlift - 60kg
Chin-ups (Med hjelp) 4-4-3-3-2

Kommentar:
 Tidenes tyngste økt. Startet med 40 min jogging, trente økta og avsluttet med 10 min jogging. Knebøyen gikk fint, men jeg er (som alltid) redd for feil i teknikken... Samme gjelder deadlift... Overhead føler jeg at teknikken sitter. Lener meg ikke for mye bak, men kjenner det litt i korsryggen. Vært en veldig deilig økt, og har lært en ting om kosthold idag: tunfisk, wasabi og kesam... ÆSJ!!!  :-X Nå vil jeg veldig gjerne ha tips om deadlift og knebøy, da det begynner å bli mye vekt :) (holder på å se Squat RX guiden) :) Er fortsatt ikke veldig imponert over min egen armstyrke, men når jeg legger bena på en stol føler jeg at jeg får tatt meg helt ut, så regner med de kommer seg etterhvert! :)


Tittel: Hm
Skrevet av: B.Solstad27. oktober 2010, 20:35
Hmm... Vurderer å stoppe påbyggingen av vekta nå i 1 mnd framover. Tenkte det av flere grunner; 1. deffing, 2. terpe teknikk. Jeg vil ikke stoppe å legge på vekt, fordi det tar bort litt av gleden med hver økt, men nå vil jeg ned i fett%, og har lest meg fram til at deffing (mye cardio, lite carbs, trening med mange reps) er rette veien å gå.. Øker også inntaket av fra 2 proteinshaker til 3 om dagen. Noen som vil gi meg en håndsrekning/ tips angående dette?

EDIT: Ser at det jeg har skrevet kanskje ikke gir så mye mening... Jeg vurderer å stoppe og legge på ekstra vekt per treningsøkt, fordi jeg tenkte å begynne med deffing. Har lest litt rundt, og virker som om mye kardio, lite carbs og trening med høy puls (mange reps, fort(?)) er veien. Har også lest at masse (250/300g) proteiner er lurt? Hjelp mottas med takk, og denne smilyen --> :woot:


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: Bori27. oktober 2010, 20:51
Har og lest at tung squat tre ganger i uken med progresjon gjør underverker for magefettet.
Tror ikke du skal være redd for det ;D


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad27. oktober 2010, 20:52
Whoop, whoop! Akkurat det jeg ville høre!!  :woot: :woot: da får jeg bare passe på å trene mye cardio, da jeg syns det er lettere å ta 1 time ute å jogge enn å ha 100% godt kosthold (blir ofte en bolle til kaffen, hvis du skjønner) :)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: Bori27. oktober 2010, 20:56
Whoop, whoop! Akkurat det jeg ville høre!!  :woot: :woot: da får jeg bare passe på å trene mye cardio, da jeg syns det er lettere å ta 1 time ute å jogge enn å ha 100% godt kosthold (blir ofte en bolle til kaffen, hvis du skjønner) :)

Skjønte ikke helt hva du mente her,men du må fortsatt ha kaloriunderskudd for å deffe. Var mer SL kontra høyreps jeg siktet til.

Men en bolle (eller 5) til kaffen er godt det  ;)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: jonask27. oktober 2010, 20:59
Du burde ikke stoppe vektøkningen, prøv å pushe vekta opp hele tiden! Grunnen til at mange ikke tenker på å trene tyngre og tyngre når de trener er at når de mister fett mister de også muskelmasse, hvilket gjør dem svakere.. Dette gjelder folk som har trent lenge og har realisert sitt midlertidige styrkepotensial. Men du som nettopp har begynt har ikke oppnådd din potensielle styrke for den kroppsvekten du har nå. Du kan derfor sannsynligvis øke i styrke samtidig som du går ned i fettprosent :) Så for å gå ned i fettprosent må du bare senke kaloriinntaket og trene mye cardio, men ikke bestem deg for å unngå progresjon på styrken!

Blir du ikke sterkere mens du deffer er det greit, men ikke vær innstilt på det, ikke en god ide ;)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad27. oktober 2010, 21:01
Høres veldig bra ut!  :woot: Får stikke ut å jogge mer da, bare ikke idag, fordi nå stuper jeg snart av tretthet ^^ takker for svar, begge to!

Bori - tenkte på kosthold, er ikke veldig flink med det (kan det i teori, i praksis er det verre). Derfor sa jeg at det er bedre (for meg) å spise litt usunt, for så å veie opp med å pushe litt lengre på cardio økta :)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: Bori27. oktober 2010, 21:11

Bori - tenkte på kosthold, er ikke veldig flink med det (kan det i teori, i praksis er det verre). Derfor sa jeg at det er bedre (for meg) å spise litt usunt, for så å veie opp med å pushe litt lengre på cardio økta :)

Ser hva du mener. Jeg gikk selv ned 16 kg i løpet av ett år. Trente vel ca halve tiden SL/andre 5x5 progr.
I løpet av den perioden var jeg aldri redd for å skeie ut i ny og ne. Så lenge ny og ne ikke betyr 4 ganger i uken. Jeg hadde vel en såkalt spisedag hvor jeg mellom klokken 1800 og 2400 hver lørdag spiste det jeg ville. Jeg kjørte ingen kardio bortsett fra søndagstur med kjerringen. Kun tung squat tre ganger pr uke og jeg hadde progresjon. Landet vel på 112,5kg når jeg fikk betennelse i foten. Da kuttet jeg ut all squat i 4 mnd. Stå på dette går veien :)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad27. oktober 2010, 21:14
 :o That's pretty good! Gleder meg til å forsette å squatte, må bare tvinge meg gjennom Squat RX, for å lære inn gode teknikker (sier ikke det er kjedelig, sier bare jeg er utålmodig ^^) forresten; noen tips på deadlift? kjente at ryggen ble krummet da jeg tok 60kg... :s


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: jonask27. oktober 2010, 22:31
Bare fokuser på å presse brystet frem og rumpa ut, så skal det mye til for at ryggen blir krum  :) Prøv også å bruke beina mye..


Tittel: 28.10.10
Skrevet av: B.Solstad28. oktober 2010, 17:10
Torsdag, plan A
Knebøy - 80kg (!)
benk - 52,5kg
Push-ups - 12, 7, 4
inverted row - 5, 3, 3, 3, 1

Kommentar:
Føler styrken i armene øker :) Benken var blodtung idag! Knebøy... vel.. den var tung som faen, og gjennomførte det siste settet med dårlig teknikk. Holder meg på 80kg framover, og trener masse teknikk før jeg går videre opp (har fått litt bedre teknikk til nå) Forresten, noen gode tips til hvordan jeg skal få vekta over på hælene? føler jeg detter bakover når jeg prøver. Jogget 40min før økta og 15 min etter :)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad30. oktober 2010, 00:04
Aj... Nå har kostholdet sklidd litt ut! Spiste idag alt for mye, alt for ofte... vet ikke hvorfor.. det skjedde liksom bare  ::kokk:: . Kjenner at motivasjonen til godt kosthold er veldig lav de dagene jeg ikke trener.. noen som har tips, som ikke innebærer å trene hver dag? :) (hviler 1 eller 2 dager i uka) :helpme: :tredemolle:


Tittel: 31.10.10
Skrevet av: B.Solstad31. oktober 2010, 15:09
Søndag, økt B
Knebøy - 60kg (trente teknikk)
Overhead - 35kg
Markløft - 65kg
Bro - 3x50

Kommentar: I dag var ærlig talt en dritøkt, dessverre. Er lei av å trene teknikk i knebøy, men når teknikken ikke er riktig, har jeg intet annet valg. Markløft teknikken min er bedre, men må fortsatt jobbe med den også. Ble ikke chin-ups idag, jeg orket ikke. 15 min jogging før og 15 min jogging etter økta. Neste uke blir en deload uke, fordi jeg bare har tid til å trene på tirsdag, ellers er jeg 100% opptatt hele uka :(


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad31. oktober 2010, 15:15
Vel.. 1 mnd har gått siden jeg startet dette programmet,  og på tide med noen specs.
Har gått opp 3 kg, altså veier nå 90 (jeg kjenner at det er muskler og ikke fett, så er fornøyd med det)
Maks på knebøy - 80kg 5x5
Maks på markløft - 65kg 1x5
Maks på benk - 52,5kg 5x5
Maks på overhead - 35kg 5x5

Fram til nå har jeg hatt store problemer med et perfekt kosthold. Spiser hverken godteri eller drikker brus, så kan godt være jeg er litt for streng mot meg selv, jeg må vel gi meg selv litt tid til å tilpasse meg det nye kostholdet. Har sakte men sikkert begynt å trene mer cardio, veldig fornøyd med det, da dette er den tiden på året jeg vanligvis er minst ute å jogger (sørpe, kaldt, vått). Målene for neste mnd:
Knebøy - 100 5x5
Markløft - 85 1x5 (vurderer å bytte til 5x5)
Benk - 60kg 5x5
overhead - 50kg 5x5

Ikke dårlig, men er fortsatt ikke fornøyd. (kommer vel bilder snart ^^)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: Andre01. november 2010, 00:43
Hmm... Vurderer å stoppe påbyggingen av vekta nå i 1 mnd framover. Tenkte det av flere grunner; 1. deffing

Deffe=definere. Hva har du å definere?

Ikke at jeg har noe spesielt å definere selv, så derfor har jeg heller ikke tenkt å "deffe" noe med det første. Når du har 1,5xkroppsvekt i knebøy og markløft og 1xkroppsvekt i benkpress kan du begynne å tenke på det.

Ellers: Stå på! Programmet ditt ser finfint ut :)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad01. november 2010, 18:36
Deffe=definere. Hva har du å definere?

Ikke at jeg har noe spesielt å definere selv, så derfor har jeg heller ikke tenkt å "deffe" noe med det første. Når du har 1,5xkroppsvekt i knebøy og markløft og 1xkroppsvekt i benkpress kan du begynne å tenke på det.

Ellers: Stå på! Programmet ditt ser finfint ut :)

Ah! det oppklarte jo en del! :) Da er det jo bare å fortsette å trene hardt, spise godt og ha det fint ^^ Takk for oppmuntrende ord!


Tittel: 1.11.10
Skrevet av: B.Solstad01. november 2010, 20:17
Mandag - økt A
Knebøy - 80kg
Benk - 55kg
Inv. row - 5, 5, 5, 3, 4
Push-up - 12, 5, 1

Kommentar: Styrken vokser og vokser. Kjenner at jeg nå er glad jeg har trent teknikk på knebøy, kjenner at den blir bedre. Prøvde et sett med 85kg, men var ikke helt fornøyd med teknikken der, men snart! Benken var tung, på en rar måte. Vet ikke hvordan det skal forklares, var bare annerledes. Fra nå av bytter jeg fra push-up til dips. Fordi Push-ups var ment for å trene triceps, og nå når jeg pusher så hardt på benk, klarer jeg ikke push-ups på slutten. Derfor blir det dips :) Ble trening på mandag idag slik at jeg rekker 2 økter i denna uka (mandag + onsdag) :)

Bra kosthold idag. Kylling, ris og kokte grønnsaker til middag og kvelds ^^


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: Cube01. november 2010, 20:22
Tendenser til en liten "Cube 2" her ser jeg ;D Veldig bra, veldig bra.


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad01. november 2010, 20:28
Takk! :)

Jeg lovet deg jo at jeg skal ta deg igjen!  :lifting:

EDIT: Avsluttet dagen med yoghurt og havregrynsgrøt. Herlig! :D Gleder meg til morgendagen, da blir det jogging!


Tittel: 2.11.11
Skrevet av: B.Solstad02. november 2010, 19:39
Jogget 55 min. Grei økt, ble litt variasjon mellom gåing og jogging mot slutten, fikk en del sting.


Tittel: 3.11.10
Skrevet av: B.Solstad03. november 2010, 18:24
Skulle trene økt B idag, men jeg er så sliten i kroppen at jeg orker ikke. Slapper heller av og spiser godt idag. Jeg har dessverre ikke tid til å trene noen av dagene framover, så neste uke må jeg trene hardt :)


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: Bori03. november 2010, 19:12
Skulle trene økt B idag, men jeg er så sliten i kroppen at jeg orker ikke. Slapper heller av og spiser godt idag. Jeg har dessverre ikke tid til å trene noen av dagene framover, så neste uke må jeg trene hardt :)

Skulking? Ikke bra ;)
Neida man har vel godt av en dag fri innimellom.


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad04. november 2010, 15:21
Hehe, veide opp med å ta en økt idag!


Tittel: 4.11.10
Skrevet av: B.Solstad04. november 2010, 15:25
Torsdag - økt B
Knebøy - (se kommentar)
Markløft - 75kg
Overhead - 37,5kg
Chin-ups - 2, 1, 1, 1, 0
Bro - 3x1min

Kommentar:
Hadde ikke egentlig tid til å trene idag, men en av lærerne mine ble syk, så jeg fikk litt ekstra tid før jobb. Grunnen til at det ikke står noe på knebøy er dette: Jeg tok knebøyen først, og varmet ikke godt nok opp. Tok 1 sett med 85kg, da jeg startet på neste sett fikk jeg en syk strekk. Prøvde å fortsette, men ikke kjangs! Har lært at knebøy og markløft skal være de 2 siste øvelsene, fordi de andre har da vært med på en generell oppvarming av kroppen. Overheaden var tung, markløften var ikke så tung, men må nok jobbe litt mer på teknikk. Som resultatet viser, jeg er -veldig- svak i armene, noe jeg hater!


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: Cube04. november 2010, 16:32
[...] Har lært at knebøy og markløft skal være de 2 siste øvelsene, fordi de andre har da vært med på en generell oppvarming av kroppen [...]

Unnskyld at jeg hopper inn i loggen din på denne måten, men...

FEEEEIL! Knebøy/markløft/militærpress/benkpress er de øvelsene som skal være FØRST i en treningsøkt da de er øvelser som tømmer kroppen din for energi. Jo mer energi en har, jo bedre teknikk og bedre løfteevne klarer man å opprettholde. Altså, den generelle oppvarmingen er et must før en tung vekttreningsøkt, og den kan gjerne foregå på mølla/i skogen. 10 min på 8/10 kmh f. eks, og spark bak på rumpa samt høye kneløft. Så har man den spesielle oppvarmingen på hver øvelse før man går over til work-setta som da er 5x5 i dette tilfellet.

La oss si at du skal ta 80 kg i knebøy 5x5 en dag. Da kan den spesielle oppvarmingen til denne øvelsen se slik ut:

1 x 10 x 40 kg
1 x 6 x 50 kg
1 x 4-5 x 60 kg
1 x 2-3 x 70 kg
----------------------> Så work-setta på 5x5.

I mitt tilfelle starter jeg på 60 kg, så 80 kg, så 100 kg, så 110 kg osv.

Sånn, håper det ble litt oppklart nå.


Tittel: Sv: B.Solstad skal bli stor.. og sterk!
Skrevet av: B.Solstad04. november 2010, 23:34
Haha, skal ikke være lett å være tøff. Men skjønner tegninga. Takk cube!


Tittel: 7.11.10
Skrevet av: B.Solstad07. november 2010, 16:28
Søndag, økt A
Knebøy - 85kg (Endelig!)
benk - 57,5kg
Dips - 2, 1/2, 1/2
Inv row - 5, 5, 4, 3, 2

Kommentar:
Har du sett, fikk tid til en økt idag også! Endelig passert 80kg på knebøy, men du grønne juletre det var tungt!!!! Ser jo at jeg er svak i tricepsen (tenker på dips). Men ellers fornøyd med resultatet.
Forresten; kunne trenge hjelp til kostholdet ... her et oppsettet for en normal dag, håper jeg kan få noen pekepinner:
Frokost: 2 skiver, smør + ost el kjøttpålegg el leverpostei
Lunsj: samme greia
Mellommåltid: (hvis nødvendig) Yoghurt (Go'morn)
Middag: bestemt av foreldre, lite jeg kan gjøre der.
Mellommåltid: enten brød med egg el tunfisk, havregrynsgrøt eller rester
Kveldsmat: havregrynsgrøt eller samme som frokost
Mellomåltid: som oftest fruk, hvis det trengs

Tar 2 proteinshaker om dagen. Drikker også en del kaffe ( mellom 3 og 4 kopper dagen). Blir noen ganger en bolle til kaffen, kan denne være mer usunn enn jeg tror?


Tittel: Sv: B.Solstad pumper jern 5x5-style
Skrevet av: B.Solstad07. november 2010, 16:33
Neste uke blir nok deload på de store øvelsene. tar 3x12 på 70/80% Kjenner at kroppen kan trenge det :)


Tittel: Sv: B.Solstad pumper jern 5x5-style
Skrevet av: jonask07. november 2010, 18:55
Tror nok at det kan være lurt å ta en tricepsøvelse i tillegg til dips, eller bare bytte den ut, inntil du greier flere reps.. Er viktig å få trent alle musklene skikkelig, det gjør man ikke med 2 som høyeste antall reps i en serie med sett.. Franskpress og smalbenk er glimrende øvelser, alternativt kan man kjøre dips hvis man har et apparat som fjerner en del av kroppsvekten :)


Tittel: Sv: B.Solstad pumper jern 5x5-style
Skrevet av: B.Solstad07. november 2010, 22:40
Ja, blir franskpress nå framover :) Nå sitter jeg med elendig samvittighet etter alt for mye øl, alt for mye kake og alt for lite jogging. Neste uke blir nok kardio prioritert litt høyere :)  :tredemolle:


Tittel: Sv: B.Solstad pumper jern 5x5-style
Skrevet av: B.Solstad09. november 2010, 20:19
Tirsdag - Økt B (Deload)
Knebøy - 70kg 3x12
Markløft - 60kg 3x12
OHpress - 30kg 12, 8, 4
Chin-ups (med hjelp) 5, 5, 3, 2, 1

Kommentar:
Grei deload, men må gå ned på 75% på OHpress (klarte ikke å gjennomføre) 40 min jogging før og 15 min etter økta :)


Tittel: Sv: B.Solstad pumper jern 5x5-style
Skrevet av: Bori09. november 2010, 20:26
Hvorfor kjører du ikke 5x5?


Tittel: Sv: B.Solstad pumper jern 5x5-style
Skrevet av: B.Solstad09. november 2010, 20:28
Vet ikke, skulle prøve 3x12 (hater 3x12 fra nå av. Noe av det kjedeligste i verden å ta 12 reps)


Tittel: Sv: B.Solstad pumper jern 5x5-style
Skrevet av: B.Solstad11. november 2010, 20:13
Skulle trene idag, men ble sittende i møte hele dagen (skole 8 - 3, møte 4 - 8) Nå er jeg så sliten at jeg skal ta kvelden.


Tittel: 14.11.10
Skrevet av: B.Solstad14. november 2010, 15:15
Søndag - økt A (deload)
Knebøy - 70kg
Benk - 45kg
Franskpress - 20kg
Omvendt roing - 5 5 4 4 3
Bro - 3x1min

Kommentar:
Var veldig vanskelig å finne en god plass for å gjøre franskpress. Likte ikke øvelsen heller :( Blir nok en annen triceps øvelse framover. Benk og bøy var lett, bro var tung og roing var tung. Føler heller ikke at jeg (i motsetning til resten av kroppen) har noe framgang i bicepsen..  :what:

Jogger 35 min før økta og 15 min etter. Må finne en lengre rute å jogge før økta, har som mål og jogge minst 40 min før hver økt :)


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: Andre14. november 2010, 22:59
Før? Hvorfor ikke etter?


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: B.Solstad14. november 2010, 23:06
Liker best å jogge før økta. Etter økta jogger jeg hjem, noe som tar ca. 15 min :)


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: vitobito14. november 2010, 23:17
Ikke at jeg er noen ekspert, men jeg har kjørt SL 5x5 i ca. 1,5 mnd nå, og hatt god fremgang.
Det virker som om du har litt for stort fokus på kardio.Dersom du løper 40 min før knebøy, så tapper du deg for krefter som du skulle brukt i bøyen. Det er mye bedre å legge inn kardio etter styrkebiten.
Som oppvarming vil jeg foreslå itilegg til å kjøre de spesifikke øvelsessettene som "Cube" nevnte, noen mobilitetsøvelser.Disse finner du på Stronglifts.com. For teknikk på knebøy vil jeg anbefale treningsfilmene til Mark Rippetoe, de hjalp meg veldig mye!

MVH Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: B.Solstad14. november 2010, 23:30
Så den filmen for litt siden, og har brukt den oppvarmingen hver gang siden. God oppvarming. Fram til nå har det ikke vært et stort problem å jogge før en treningsøkt, og jeg hater å jogge etter en.. Men har innsett at jeg må gjøre noen modifiseringer her ja.


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: Cube14. november 2010, 23:45
Jeg har begynt å merke at en god jogge/springe-økt før en tung vekttrening virkelig pays off. Man forhindrer at man stivner opp i låra før man skal på work-setta på knebøy/markløft osvosv, man får skikkelig godt blodomløp i kroppen som gjør at man klarer å presse mer, og kroppen blir skikkelig varm all over som igjen er med på å forhindre skade og andre unødvendige hendelser. Min generell oppvarming før en vekt-treningsøkt kommer ihvertfall til å inneholde en 10/15+ min løpetur med ganske høyt tempo. Skal bli skikkelig svett og varm, og blodet skal pumpe greit godt gjennom hele kroppen. Jeg har merket i det siste at dette har hjulpet meg ganskeså bra. Ikke glem å utføre en spesiell oppvarming før hver øvelse i tillegg slik som jeg påpekte på forrige side. Det er gull verdt. Så, jeg støtter det du har planlagt å gjøre fremover. Bare sett deg ned, sett dine egne mål uten påvirkning av noen andre, for så å make those goals come true.

//Cube (http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/db2luw/v9r7/topic/com.ibm.dwe.tut.cube.doc/tv_olap_cube.gif)


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: B.Solstad14. november 2010, 23:50
Alltid like godt å høre fra deg, Cube! er delilig å ta en real joggeøkt før treningen. Veldig god generell oppvarming. Har også litt mer fokus på spesiell oppvarming + bøye og tøye. Har hatt fin framgang i teknikken på både mark og bøy :)


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: Andre15. november 2010, 12:55
Ok. Ja, det er helt mulig det er godt å varme opp i mer enn 5 min på 100 i puls, sånn som jeg gjør. Tester det i morgen, tenker jeg :) Tenkte bare du ble utslitt etter en lang joggetur. Hvor hardt jogger dere, Cube og Soldstad? Ikke slik at dere har melkesyre opp etter øra?


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5
Skrevet av: B.Solstad15. november 2010, 17:29
Starter rolig til kroppen er god og varm, da gir jeg litt mer på. Løypa jeg jogger har mye bakker, så blir en del naturlig intervall. Sørger for å jogge rolig de siste 10 minuttene, slik at eventuell melkesyre er borte igjen :) Har alltid i bakhodet at jeg skal pumpe etter joggingen også :)


Tittel: 16.11.10
Skrevet av: B.Solstad16. november 2010, 19:52
Tirsdag - økt B
Knebøy - 90 (BW!)
Markløft - 90 (BW!)
OHpress - 40kg
Bro - 3x1min
Chin-up - 4, 4, 4, 3, 2 (med hjelp)

Kommentar:
BW i både kb og ml !! ALT var tungt !!


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: B.Solstad16. november 2010, 21:07
Mål før årsskifte:
Knebøy - 105
Markløft - 110
Benk - 70
OHpress - 50

Dette er ikke så veldig høye mål, men er flere grunner til det. For det første er det mye tentamener, prøver, innleveringer, oppgaver +++ i desember. Åpningstidene på treningssenteret mitt er også veldig... teit... i juletidene. Men disse målene tror jeg at jeg skulle klare :)


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: Bori16. november 2010, 21:28
Dette klarer du :)
Om tidsklemmen kommer er det ikke noe problem å bare trene 2 ganger pr uke(workout a/b en gang pr uke),så lenge du har progresjon på vektene.


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: B.Solstad16. november 2010, 21:32
Dette klarer du :)
Om tidsklemmen kommer er det ikke noe problem å bare trene 2 ganger pr uke(workout a/b en gang pr uke),så lenge du har progresjon på vektene.

Takk for varmende ord :) Skal fortsette å pushe på! :)


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: Cube16. november 2010, 23:09
[...] Hvor hardt jogger dere, Cube og Soldstad? Ikke slik at dere har melkesyre opp etter øra?

Nei, melkesyra overstiger ikke kritisk punkt, men jogger relativt hardt. Første min litt rolig, så økes tempoet. Pulsen godt over hundre. I mitt tilfelle holder jeg meg litt på 10-12, så noen min med 14-15 km/h og resten rundt 10-12 igjen. Så, etter 10-15+ min med det, en liten stund med litt lavere tempo for å roe ned litt mot slutten av oppvarmingen. Kroppen skal bli skikkelig varm. Man skal puste tungt og svette hardt med saliva hengende ut av trynet =)


Tittel: 18.11.10
Skrevet av: B.Solstad18. november 2010, 20:23
Torsdag - økt A
Knebøy - 5x4 90kg
Benk - 60kg
Smalbenk - 40kg
Omv. roing - 6, 6, 5, 4, 3

Kommentar:
Drit vær. Drit dag. Drit økt. Drit kosthold. God natt.


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: Bori18. november 2010, 21:04
Sånn blir det bare innimellom.
Husk at drit kosthold ofte gir bra trøkk på trening ;D


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: B.Solstad18. november 2010, 21:11
I dette tilfellet kom det dårlige kostholdet etter den dårlige treningen  ::food::


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: Bori18. november 2010, 21:23
jaja. Er ikke noe å tenke på.  Man skal kose seg litt og ;D


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: B.Solstad18. november 2010, 21:29
Haha! Sant nok!  ::kokk::


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: B.Solstad21. november 2010, 14:13
Ehhh...ja... Søndag, skulle egentlig trene idag. Meeeen; Julebord igår  :drikke: Så jeg er fornøyd hvis jeg får meg opp fra sofaen idag...


Tittel: Sv: B.Solstad flytter fjell SL5x5 BW i KB & ML!
Skrevet av: B.Solstad22. november 2010, 20:23
Da blei det en joggeøkt! -10 grader ute! Har ingen følelse i tærne, lua frøs fast i panna og ansiktet mitt ser it som Jack Frost. Men jeg gjorde det! Jeg jogget 1 time i -10 minus!


Tittel: Motivasjon? Ja, takk!
Skrevet av: B.Solstad26. november 2010, 14:26
... Har ikke trent på over 1 uke nå... Har hatt et helvetes kjør med skolen. Blitt mye dritmat i det siste, og magen har vokst. Vekten er den samme, men muskler er blitt byttet ut med fett. Samtidig som dette har skjedd har motivasjonen for å trene gått ned til 0. Jeg ser plutselig ingen grunn til å trene lengre... hjelp meg!


Tittel: Sv: B.Solstad logger uten motivasjon..
Skrevet av: vitobito26. november 2010, 14:40
1 : Trening gir psykisk styrke, du føler deg alltid mentalt bedre når du trener, enn når du ikke trener.

2: Jeg har hatt så mange somre hvor jeg har tenkt: Fy faen nå skal jeg se bra ut neste sommer.
Vel, dersom jeg holder koken frem til neste sommer fra nå, vil jeg faktisk se bra ut. Du har jo også kommet godt igang. Tenk deg syv mnd frem i tid. Det går fort, men du kan få gjordt utrolig mye på den tiden!

3: Etter at styrken min har begynt å krype oppover, gir det meg en fantastisk følelse av at jeg er på vei til å bli om ikke virkelig sterk, så betydelig sterkere enn mannen igata. Kjenner du ikke igjen den følelsen!

4: Ikke syns synd på deg selv, ikke trøst deg med drittmat, fordi du har mye å gjøre. De fleste har mye å gjøre. Det er ingen unnskyldning. Slutt å let etter unnskyldninger for ikke å trene, kom deg avgårede!
ACT LIKE A MAN

MVH Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad logger uten motivasjon..
Skrevet av: Bori26. november 2010, 14:45
SLUTT OG SYT OG KOM DEG PÅ TRENING!!!!

Du snakker om kjør?
Jeg har to barn i barnehage alder. De skal på turn,dans,svømming. Det er noe hver jævla dag. I tillegg har jeg en masete kjerring,ett hus som skal taes av,masete leieboere,stressendes jobb.Jeg Jobber 8 timer hver dag+2 timer kjøring.BANG der føyk 10 timer. Jentungene skal på ettellerannet etter jobb.BANG der føyk 2 timer til. Kjerringen krever sitt,BANG der var 3/4 deler av kveldden gått. Men faen heller,jeg kommer meg på trening de tre dagene jeg skal,om det så er på morningen før fuglene fiser,eller om jeg må bruke den siste 1/4 delen av kvelden på trening. TA DET SOM EN MANN FOR SVINGENDE. SLUTT Å SUTRE.
Også om du har gainet fett denne uken. Det er din egen jævla feil. Kom deg opp av sofaen (stolen eller whatever) og gå på trening. SHUT UP AND SQUAT!!!

Er ikke meningen å virke sur eller grinete. Er bare ment som en liten wake up call til deg. ;)
Få den rette innstillingen,så ordner alt seg :)


Tittel: Sv: B.Solstad logger uten motivasjon..
Skrevet av: B.Solstad26. november 2010, 23:03
Haha. Tok teorien på torsdag. mandag til torsdag har jeg vært på skolen til 4 og fra 4 til 10 på jobb, etter jobb er det lekser. Før skole rekker jeg ingenting, fordi jeg blir oppe sent å gjør lekser. See my point? Anyway, neste uke blir bedre, så blir det en ny helvetes uke, så skulle det vel gå seg til igjen ;)


Tittel: Sv: B.Solstad logger uten motivasjon..
Skrevet av: Bori27. november 2010, 15:05
Ja der ser du :D



Tittel: Sv: B.Solstad logger uten motivasjon..
Skrevet av: Andre27. november 2010, 22:53
Har du en særdeles travel hverdag, så må treningen planlegges deretter. Det finnes programmer som går ut på at du skal trene ned mot bare én gang i uka. Stuart McRobert har skrevet en del om såkalt abbreviated training, altså forkortet trening. Søker du opp abbreviated training på nettet, så vil du finne navnet hans overalt. Du kan finne noen av bøkene hans på nettet. Du kan også lese om dem på amazon.com. Selve bøkene er ganske dårlig skrevet, men jeg tror selve treningsrådene i bøkene er gode. Og om ikke alt som står i bøkene hans er bra råd, så er i det minste essensen i det hele bra: Tren bare baseøvelser ned mot en gang i uka, med få sett, men over tid må du alltid legge på mer vekt enn du har løftet før.


Tittel: Sv: B.Solstad logger uten motivasjon..
Skrevet av: B.Solstad27. november 2010, 23:48
Greia er den at 4 ganger i året har jeg det meget travelt, disse kommer med ca. 2 mnd mellomrom. Jeg har med andre ord god tid til vanlig (de 4 gangene er eksamenstidene) Men ja, veldig skuffet over meg selv, blitt mye fos, hurtigmat og godterier nå i puggetiden... Men som sagt, neste uke blir trening, uka etter blir pugging, så skal vel de gamle rutinene komme tilbake :)


Tittel: 28.11.10
Skrevet av: B.Solstad28. november 2010, 19:21
Første søndag i advent - julepynten skal opp!
Ble ikke tid til en økt på gymmen idag, men jeg frykter ikke. Har hatt et bra kosthold, og skal snart teste min styrke opp mot opptakskravene til marinen som er:
70 sit-ups
45 push-ups
14 pull-ups

Derfor tar jeg en god gammeldags maxreps X 5 i disse 3 øvelsene.


Tittel: Sv: B.Solstad skal i marinen!
Skrevet av: B.Solstad28. november 2010, 20:28
Push-up - 15, 10, 7, 6, 6
Pull-ups m/ hjelp - 5, 3, 2, 2, 2
Sit-ups - 20, 15, 10, 10, 5 Var ikke slik at sit-ups var spesielt tungt, det var bare veldig, veldig kjedelig. Gjør andre øvelser neste gang jeg vil trene magen


Tittel: Sv: B.Solstad skal i marinen!
Skrevet av: B.Solstad28. november 2010, 21:21
Dagens kosthold:

Frokost:
Yoghurt
1 proteinshake (60g)
3 Kopper kaffe
+ frukt


Middag:
Karbonade, brød, sopp og løk

Mellommåltid:
klementiner og kaffe

Kvelds:
Tunfisksalat!

Før leggetid:
Shake
+ frukt


Tittel: 30.11.10
Skrevet av: B.Solstad30. november 2010, 21:06
Tirsdag - økt B
Back on track!
Knebøy - 80kg 5x4
Mark - 90kg 5x5
OHpress - 40kg 5x5
Benk - 3x1min
Chin-up - 3, 2, 2, 2, 1 u/ hjelp

Kommentar:
Endelig tilbake i trening! Var blodtungt idag, men aldri har markløft vært så digg!


Tittel: Sv: B.Solstad skal i marinen!
Skrevet av: B.Solstad05. desember 2010, 00:43
Vurderer å legge om slik at markløft blir 3 ganger i uken og knebøy blir 1/2 ganger i uken.. elsker markløft og har for tiden ikke så veldig mye til overs for knebøy.. Evt. gjøre om planen slik at markløft er med både på program A og B ?


Tittel: Sv: B.Solstad skal i marinen!
Skrevet av: Andre05. desember 2010, 00:50
Knebøy 0,5 ganger i uken? Eller 1-2?

Alt er lov. Skader ikke å kutte ned litt på knebøy og øke litt på markløft, men alle øvelser bør trenes mer enn 1 gang i uka (synes jeg). Ellers mister man grooven, synes jeg.


Tittel: Sv: B.Solstad trener SL 5x5
Skrevet av: B.Solstad05. desember 2010, 00:54
Hehe, så den etterpå, ja! Nei, jeg tenkte å gjøre det så enkelt at knebøy bare hører hjemme på program B (altså 1 gang den ene uken, 2 ganger den neste uken). Har også funnet ut at jeg skal begynne å bruke hansker e.l. når jeg tar markløft, dette fordi jeg svetter mye, og forrige trening gikk stangen i bakken med et brak :) Forstår at det er flere der ute som vil hate meg for det.. men jeg skal nå prøve uansett :)

EDIT: Har hørt at knebøy er bra for forbrenningen? hvordan er markløften på dette?


Tittel: Sv: B.Solstad trener SL 5x5
Skrevet av: Andre05. desember 2010, 00:57
1,5 ganger i uka går nok helt fint.

Personlig tror jeg ikke du får noe bedre grep av å bruke hansker. Jeg har prøvd det en gang, og fikk dårligere grep rundt stanga. Du har ikke magnesium, da? Flytende eller i pulver. Eventuelt finnes jo reimer som det går an å bruke.


Tittel: Sv: B.Solstad trener SL 5x5
Skrevet av: B.Solstad05. desember 2010, 00:58
Kan være jeg har noe kalk liggende fra tiden jeg klatret mye.. får sjekke det ut 


Tittel: Sv: B.Solstad trener SL 5x5
Skrevet av: Andre05. desember 2010, 01:00
Kan være jeg har noe kalk liggende fra tiden jeg klatret mye.. får sjekke det ut 

Bruker du omvendt grep når du tar markløft, da? Det får du i hvert fall bedre tak på stanga av.


Tittel: Sv: B.Solstad trener SL 5x5
Skrevet av: B.Solstad05. desember 2010, 01:02
Bruker mixed, altså en hånd peker mot meg en hånd peker fra meg. Føler at teknikken sitter bedre da, i tillegg til at jeg løfter mer og holder et bedre grep om stanga


Tittel: 5.12.10
Skrevet av: B.Solstad05. desember 2010, 15:20
Søndag - Økt A
Markløft - 95kg
Benk - 60kg
Smalbenk - 40kg
Omvendt R - se kommentar

kommentar:
Markløften var tung men god. Benken var tung, smalbenken var lett. Når jeg kom til omvendt roing var armene utslitt, klarte ingen (tok en del chins i går thought..) Vurderer å bytte smalbenk med en øvelse på økt B, slik at jeg trener triceps alle gangene :)


Tittel: 6.12.10
Skrevet av: B.Solstad06. desember 2010, 20:44
1 time jogging i -6 grader. Fornøyd med det :)


Tittel: 7.12.10
Skrevet av: B.Solstad07. desember 2010, 20:17
Skulle egentlig trent program idag, men gadd ikke. Tok heller en real Markløft økt.
Ble ny rekord, 120kg 1RM! (fornøyd med det!)

EDIT: Frister litt å egendefinere programmet litt.. for å få litt variasjon..


Tittel: 9.12.10
Skrevet av: B.Solstad09. desember 2010, 22:35
Rakk ikke gymmen idag, ble 50 min jogging i sterk vind


Tittel: Sv: B.Solstad - SL 5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad11. desember 2010, 23:02
Skal prøve å rekke trening imorgen tidlig før jobb, men får se hvor tidlig jeg kommer meg opp! I morgen blir jeg å legge vekt på knebøy, og ikke markløft. Føler at jeg ikke klarer å pushe på begge øvelsene på samme dag. Kan være at det er jeg som syter, men skal prøve å dele de på forskjellige dager, for å kjenne om det er noe forskjell.

EDIT: Bytter Chins med nedtrekk. Er ikke sterk nok i armene til å få nok utbytte av chins. Så jobber med nedtrekk til jeg tar ca. 90, og kan da vurdere chins igjen


Tittel: Sv: B.Solstad - SL 5x5 Logg
Skrevet av: Andre12. desember 2010, 02:39
EDIT: Bytter Chins med nedtrekk. Er ikke sterk nok i armene til å få nok utbytte av chins. Så jobber med nedtrekk til jeg tar ca. 90, og kan da vurdere chins igjen

Jeg tror dette er helt greit å gjøre. Jeg trente bare nedtrekk (stort sett med hammer-grep, men også noen perioder med overhåndsgrep, aldri chinup-grep) helt til jeg klarte minst 5 pull-ups.


Tittel: 13.12.10
Skrevet av: B.Solstad13. desember 2010, 20:40
2 timer deilig, deilig shred ute!
Snø <3
+ 100 situps (60 skrå, 40 rette) og 3 min bro.
Tar 100 situps KUN fordi det er et veddemål, ikke fordi jeg lengter etter six-pack (da hadde jeg lagt vekt på cardio og ikke magetrening) :)


Tittel: 14.12.10
Skrevet av: B.Solstad14. desember 2010, 20:15
Tirsdag - økt B

Knebøy - 90kg 3x5
OHPress - 40kg 5x5
Nedtrekk - 50kg 5x5
Benk 3x1min
+100 situps

Kommentar:
 Bøyen var tung, glad jeg satt opp stoppere, for jeg datt sammen 3 ganger på 95kg og 1 gang på 90kg ^^ Nedtrekk var godt. Alle benkene var opptatt, så tok ikke smallbenk, tok heller litt alternativer. Jogget i tillegg i 20 min og shredda i en liten time ^^ Sliten mann! Nå må jeg måke snø.


Tittel: 15.12.10
Skrevet av: B.Solstad15. desember 2010, 17:20
Shred på Fløya (ca. 600moh tror jeg) i 3 eller 4 timer (husker ikke) Deilig! Blitt masse skikjøring i det siste, og glad er jeg for det! Nå skal jeg ta de daglige 100 situpsene og 3 min bro. :)


Tittel: Sv: B.Solstad - SL 5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad16. desember 2010, 17:11
Vondt i hodet, vondt i halsen, vondt i kroppen. Forkjølelsen tok meg på senga. Blir ikke trening før jeg er frisk igjen. Men de 100 daglige situpsene må nok fortsatt gjøres.


Tittel: Sv: B.Solstad logger treningen sin
Skrevet av: B.Solstad18. desember 2010, 13:07
17. & 18. desember... fortsatt syk. Men 100 situps gjøres fortsatt


Tittel: Sv: B.Solstad logger treningen sin
Skrevet av: B.Solstad19. desember 2010, 12:59
Nå takler jeg ikke å sitte inne lengre! Jeg _må_ dra å trene idag! Sykdommen har fortsatt grep om halsen min, så får ta det rolig


Tittel: 19.12.10
Skrevet av: B.Solstad19. desember 2010, 16:52
Søndag - let's workout!
Mark - 100kg 3x5
Benk - 60kg 5x5
OHPress - 42,5kg 3x5
Omvendt roing - 5x5
+ 100 situps

Kommentar:
Glemte kalken hjemme, så fikk ikke til mer enn 3x5 på marken. Benken var tung, OH var tung. Muligens fordi jeg fortsatt er syk ^^ Men dagens økt var nydelig deilig!


Tittel: 21.12.10
Skrevet av: B.Solstad21. desember 2010, 14:05
Tirsdag
Bøy - 90kg 5x5 (m/ belte)
Nedtrekk - 55kg 5x5
Bro - 3x70sek
+ 100 situps

Kommentar:
Knebøy... Får den ikke til lengre. Har mistet teknikken, og liker ikke øvelsen. Men, men.. Go hard or go home er det vel. Ellers fin økt, bortsett fra at alle benkene var tatt vekk idag, slik at smalbenk ble umulig å gjøre.


Tittel: 23.12.10
Skrevet av: B.Solstad23. desember 2010, 16:29
Gymmen er stengt :/

Jogget 1 time og tok litt øvelser med manualer hjemme. Fin økt :)


Tittel: 2. juledag
Skrevet av: B.Solstad25. desember 2010, 16:11
Måket snø i halvannen time, og laget snømann i 1 time. Nå blir det kalkun, og kanskje en joggetur ikveld ^^


Tittel: 2. juledag
Skrevet av: B.Solstad25. desember 2010, 19:53
Ble ikke jogging, men 2 nye timer med lek i snøen :)


Tittel: 2. juledag
Skrevet av: B.Solstad26. desember 2010, 17:00
60 min jogging. har veldig vondt i korsryggen når jeg jogger.. noen som vet hva det kan skyldes?


Tittel: 29.12.10
Skrevet av: B.Solstad29. desember 2010, 13:14
ehm.. onsdag? Økt A
Markløft - 90kg 5x5 (ble deload her, ja)
Benk - 62,5kg 5x5
OHPress - 42,5kg 5x5
Cable row - 45kg 5x5
Abs - +100 situps

Kommentar:
Var godt å bytte vekk omvendt roing med en skikkelig øvelse. Kjente teknikken i mark hadde sklidd litt ut, så tok like greit deload. Benk var lett, cable row var lett, situps var lett, OH var tung. :)


Tittel: 30.12.10
Skrevet av: B.Solstad30. desember 2010, 18:28
45 min sykkeltur i sterk vind :)


Tittel: 03.01.11
Skrevet av: B.Solstad03. januar 2011, 21:08
Godt nytt år!
Let's workout! Plan B
Mark 90kg 4x5
Bøy 80kg 5x5
Smalbenk 42,5kg 5x5
Nedtrekk 60kg 5x5
Biceps curl 12,5kg 5x5 (pr. arm)
Planken 3x60sek

Kommentar:
God økt. Mark var tung, resten var moderat. Føler at teknikken i knebøy plutselig er veldig god!  :dance:


Tittel: 07.01.11
Skrevet av: B.Solstad07. januar 2011, 20:26
Ny dag, ny trening!
Mark - 95kg 5x5
Benk - 65kg 2x5 1x4 2x3
OHpress - 45kg 2x5 2x4

Kommentar:
Åjda! Var visst eneste som ikke visste at gymmen stengte tidligere på fredager! Rakk ikke resten av økta, før jeg ble kastet ut ^^ Får ta resten imorgen! Mark var lett, benk og oh var blodtung!


Tittel: 09.01.11
Skrevet av: B.Solstad09. januar 2011, 15:01
One step at a time!
Søndag - økt B
Mark - 100kg 3x5
Bøy - 85kg 5x5
Nedtrekk - 65kg 5x5
Smalbenk - 45kg 5x5
Biceps curl - 15kg 5x5

kommentar:
Dårlig fokus på treningen idag, lite energi. Mark og curl var tungt, resten var OK


Tittel: 11.01.11
Skrevet av: B.Solstad11. januar 2011, 20:43
Ny dag, nye muligheter
Økt A
Mark - 105kg 5x5
Benk - 67,5kg 2x5 2x4 1x1 Ny pers!
OHpress - 47,5kg 5x5
Seated cable row - 50kg 5x5
DB skråbenk 15kg pr. hand 5x5

Kommentar:
Benk var blodig tung! resten var greit :) Fornøyd med ny pers


Tittel: 16.01.11
Skrevet av: B.Solstad16. januar 2011, 15:56
En søndagsøkt
Drop A, plan B
Bøy 90kg 5x5
Mark 110kg 5x5 Ny pers!
Nedtrekk 70kg 2x5 (?!)
Smalbenk 47,5kg 5x5
Biceps curl 15kg 3x5

Kommentar:
Kjenner at gårsdagens halvannen time lange backflipp økt tok på. Magen var så ødelagt idag, at jeg klarte ikke mer nedtrekk, ble rett og slett kvalm. Bicepsen hadde også fått gjennomgått. Mark var supertung, og etter første settet trodde jeg ikke at jeg skulle klare flere, men jeg gjennomførte! Vurderer å gå til innkjøp av reimer for markløft, slik at jeg ikke trenger å bruke mixed, og får en jevn belastning på ryggen? Anyway, fornøyd med pers i mark!


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg | Ny pers i mark!
Skrevet av: Bori16. januar 2011, 20:37
Gratulerer med ville perser :)
Ser at du har stokket om litt på øvelsene. Kan slå positivt ut for benken din at du trener en variant av denne hver trening. Bare pass på å lytt til kroppen så du ikke blir overtrent,få i deg nok mat og nok søvn så går nok benken din til himmels :)


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg | Ny pers i mark!
Skrevet av: B.Solstad17. januar 2011, 16:28
Gratulerer med ville perser :)
Ser at du har stokket om litt på øvelsene. Kan slå positivt ut for benken din at du trener en variant av denne hver trening. Bare pass på å lytt til kroppen så du ikke blir overtrent,få i deg nok mat og nok søvn så går nok benken din til himmels :)

Takk for varmende ord! Ja, skal være forsiktig med overtrening, spiser sunnere enn før, og får i meg masse proteiner. Føler at det gir gode utslag på treningen!


Tittel: 18.01.11
Skrevet av: B.Solstad18. januar 2011, 20:34
Perstest i de 3 store:
Mark 160kg 1RM Ny pers!
Bøy 120kg 1RM Ny pers!
Benk 70kg 1RM Ny pers!

Kommentar:
Fornøyd med bøy, storfornøyd med mark, skuffet over benk.


Tittel: 24.01.11
Skrevet av: B.Solstad24. januar 2011, 18:54
Hei, hei - ha-det godt rygg!
Markløft 115kg 3x5
Cable seated 55kg 5x5

Kommentar:
Intens smerte i ryggen! Jeg trenger ikke høre "feil teknikk", for det har jeg skjønt. Trenger heller tips til å få riktig teknikk!


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg | Ha-det korsrygg?
Skrevet av: vitobito24. januar 2011, 19:11
Ok, to ting som har hjulpet meg og min treningspartner MYE.

1: Dynamisk oppvarming, øvelser fra  filmen "magnificent mobility"

2: Sørg for at du faktisk fyller magen og ikke brystet med luft, dette utgjør en dramatisk forskjell på buktrykket og dermed stabiliteten.

Sist: Hvordan puster du når du løfter mark?

Mange gjør feil her, ta ett dypt pust i bunn ( Før utløft knebøy) hold pusten gjennom hele løftet, også når du senker vekten. Utpust først når skivene står på bakken . Håper dette var nyttig info.


Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg | Ha-det korsrygg?
Skrevet av: B.Solstad24. januar 2011, 19:18
Ok, to ting som har hjulpet meg og min treningspartner MYE.

1: Dynamisk oppvarming, øvelser fra  filmen "magnificent mobility"

2: Sørg for at du faktisk fyller magen og ikke brystet med luft, dette utgjør en dramatisk forskjell på buktrykket og dermed stabiliteten.

Sist: Hvordan puster du når du løfter mark?

Mange gjør feil her, ta ett dypt pust i bunn ( Før utløft knebøy) hold pusten gjennom hele løftet, også når du senker vekten. Utpust først når skivene står på bakken . Håper dette var nyttig info.


Kristoffer

Kan se ut som om jeg har en fin miks av mye feil. Jeg går ned, dypt drag, opp og ut. Burde nok varme opp bedre, og ser at jeg muligens er for langt bak (skuldrene er ca. rett over stanga, ser på filmer at de skal være litt foran). Aldri tenkt hvordan jeg puster.

Skal tilbake imorgen (håper jeg ikke har gjort permanent skade på ryggen) og trene kun teknikk i markløft. Skal høre med noen som jobber der om de kan filme utførelsen, slik at jeg får sett hva / hvor jeg gjør feil.


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg | Ha-det korsrygg?
Skrevet av: vitobito24. januar 2011, 19:29
Kompisen min fucket opp ryggen seriøst for en mnd siden, det var på ett sett med 135 kg.

Han gjorde feilen med å puste ut på toppen (markløft) Dermed var ryggen ustabil på vei ned, og det sa pang.

Han er nå tilbake på 90 kg, etter mye bruk av de dynamiske øvelsene jeg nevnte. Seriøst, last ned torrenten og se "Magnificent mobility". Den er GULL!

En annen ting er at det også hjelper knebøyen ( ihvertfall meg) Jeg aktiverer nå i langt større grad rumpe og bakside lår enn tidligere, det gir meg mye mer kraft.

En ting til: Hvilke sko løfter du med? Dersom du ikke bruker løftesko, løp og kjøp! Utrolig stor forskjell!

 :)


Kristoffer.


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg | Ha-det korsrygg?
Skrevet av: B.Solstad24. januar 2011, 19:36
Laster den ned nå, skal se den når jeg legger meg (som med tanke på hvor dårlig denne dagen har vært, blir om et par min)

Tør ikke innrømme hvordan sko jeg løfter i (joggesko...) Skal bytte til conversene mine (eneste flate skoene jeg har, dessverre) Er ikke så mye igjen av dem, men bedre enn joggesko..

Takk for hjelpen! Får starte rolig, og delvis fra scratch og jobbe meg opp igjen!


Tittel: 26.01.11
Skrevet av: B.Solstad26. januar 2011, 12:59
A morning workout.
Mark - 115kg 3x5
Benk - 65kg 4x5
OHpress - 45kg 3x5
Cable row - 55kg 5x5
DB Skråbenk - 17,5kg 5x5

Kommentar:
Alt tungt. Morgentrening tungt.


Tittel: 31.01.11
Skrevet av: B.Solstad31. januar 2011, 21:38
En koseøkt!
3 timers økt, masse akrobatikk trening, mye kardio og noe konkurranse med andre på gymmen. Fin start på uka.


Tittel: 01.02.11
Skrevet av: B.Solstad01. februar 2011, 20:44
Mark - 110kg 3x5
Bøy - 95kg 3x5
Nedtrekk - 70kg 5x5
Smalbenk - 50kg 5x5
Biceps curl - 15kg 5x5

Kommentar:
Tungt. Sliten. På tide med deload.


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: vitobito07. februar 2011, 21:52
BRING IT ON!


 ;)


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad07. februar 2011, 21:59
IT'S ON !  ;D


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Bori07. februar 2011, 22:28
 ;D Kult med flere.
Er bare å kjøre på solstad ;)


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Kris7008. februar 2011, 06:54
Nedtrekk, smalbenk, bicepscurl, cablerow og skråbenk. Er ikke stronglifts dette her og disse øvelsene er egentlig bare unødvendige. Et par sett ekstra med biceps/triceps i uka er OK, men ellers bør du gjøre slik det står. Mark skal trenes 1x5 :)


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad08. februar 2011, 08:44
Nedtrekk, smalbenk, bicepscurl, cablerow og skråbenk. Er ikke stronglifts dette her og disse øvelsene er egentlig bare unødvendige. Et par sett ekstra med biceps/triceps i uka er OK, men ellers bør du gjøre slik det står. Mark skal trenes 1x5 :)

Er nok en ganske modifisert måte jeg kjører, ja. Men (i fare for å høres frekk ut); Hvordan kvalifikasjoner har du til å si at noen øvelser er "unødvendig" og si at mark skal trenes 1x5? (programmet sier tross alt 3x5)


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: vitobito08. februar 2011, 10:21
Programmet sier faktisk 1x5. Men det betyr ikke at du ikke kan tenke selv. Du har såpass bra treningsbakgrunn at du selv kan avgjøre hva som funker best for deg. Det gjør ihvertfall jeg!

Barer ignorer folk som sier: " Jammen Mehdi sier jo at..."     ;)


Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Bori08. februar 2011, 15:28
Er ikke noe som sier at man ikke kan modde programmet.
Jeg kjører selv biceps innimellom,samt ett par ekstra sett med markløft når jeg føler jeg har overskudd til det.

Men for en nybegynner som skal begynne med SL så nytter det ikke å skli ut tidlig.


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: vitobito08. februar 2011, 15:50
Enig i det, men hr. Solstad har kjørt SL siden okt. Det er temmelig nøyaktig samme tid som jeg begynte, og jeg føler meg ihvertfall på trygg grunn med de endringene jeg har gjordt. Beviset på det kom jo frem når jeg slo deg på førstemann til 5x5 150 bøy..... ::dry::


Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Bori08. februar 2011, 15:55
Nå var dette ment for å forsvare solstad for valg av øvelser.
Jeg mener overhodet ikke han er nybegynner :)
Det jeg mente var en som aldri har trent før og skal begynne med SL.

Vet.Den bøyen var tøff,heftig og hardcore. Så der har jeg noe å leve opp til :)
Hmmm...Slår jeg deg ikke i 185kg 1x5 mark så blir jeg impotent ;D


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: vitobito08. februar 2011, 16:04
He he. Helt enig at en nybegynner bør kjøre slavisk så lenge som mulig.

Tror at du ligger 10-20 kg foran meg i marken. Det meste jeg har dratt er 160 kg, men det er en stund siden og det var ganske lett. Så manndommen din er nok trygg foreløbig.  ;) Jeg har selektiv hukommelse, det er veldig greit avogtil.


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Kris7008. februar 2011, 16:08
Er nok en ganske modifisert måte jeg kjører, ja. Men (i fare for å høres frekk ut); Hvordan kvalifikasjoner har du til å si at noen øvelser er "unødvendig" og si at mark skal trenes 1x5? (programmet sier tross alt 3x5)
Markløft skal trenes 1x5, hvor har du lest 3x5? Hva er forresten grunnen til at du ikke kjører slik det står? Bare nysjerrig.

Er ikke noe som sier at man ikke kan modde programmet.
Jeg kjører selv biceps innimellom,samt ett par ekstra sett med markløft når jeg føler jeg har overskudd til det.

Men for en nybegynner som skal begynne med SL så nytter det ikke å skli ut tidlig.
Står i ebooka, men selvfølgelig kan hvem som helst gjøre hva de vil.
The answer is NO: you can't change or add exercises. StrongLifts 5x5 works for
everyone as laid out. You don't need to change anything. Focus on getting stronger.


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Bori08. februar 2011, 17:30
Er på sett og vis enig i det du skriver kris.
Jeg og er tilhenger av å følge program slik som det er satt opp,og det har jeg på sett og vis gjort,bortsett fra å bytte ut mageøvelsene med ab-wheel og legge til litt biceps for at de ikke skal henge etter(for det gjør de på meg).
Kan være enig i at solstad har lagt til/byttet ut vel mye øvelser til å kunne si at han kjører SL,men ser i utgangspunktet ikke noe galt i slik solstad kjører det i.o.m at det er squat som er grunnsteinen i programmet.



Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad08. februar 2011, 18:18
Jeg forandret fordi jeg kom inn i en periode der trening var kjedelig. Fant ut at eneste muligheten var å prøve nye ting. For min del kan jeg godt gå tilbake til det orginale programmet, kan godt være jeg har stupt litt langt ut på dypet. Trudde det sto 3x5 på mark, my bad. --> Kjører mer på den fordi jeg liker øvelsen så godt. Kanskje på tide å gå tilbake til det orginale programmet igjen, da har jeg også litt energi til mer kardio trening = bye bye magefett, hello 80kg (som er sommermålet)

Jeg har perset 160kg 1RM i mark, så er vel du Bori som ligger best ann (Don't worry, I'll beat'ya!)
PS: Kris70; Regner med du skjønte at det var sunn skepsis som talte, ikke at jeg hadde noe imot det du sa? :)


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad08. februar 2011, 18:24
Putter like greit programmet her, så jeg husker det  ---> Hvor ble det gamle programmet av ? Det hadde både dips og pull-ups?
A
Squat 5x5   
Bench Press 5x5   
Barbell Rows 5x5   

B
Squat 5x5
Overhead Press 5x5
Deadlift 1x5



Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Bori08. februar 2011, 18:56
Legg til dips og chins. ingen problem.
Kjøp deg ab-wheel. satans mageøvelse ;D

Jeg ligger ikke så langt foran. Min 1rm er bare 170 :-[


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: vitobito08. februar 2011, 20:03
min 1rm er 250 kg, og det sier jeg ikke for å syke dere ut ;)


Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad08. februar 2011, 21:52
min 1rm er 250 kg, og det sier jeg ikke for å syke dere ut ;)


Kristoffer

Nei, nu syns jeg vi roer! 250kg 1RM? Stikk og join NM i mark :D

EDIT: Hvor får man kjøpt strikk og ab-roller? Trenger strikk til pull-pus og ab-roller for å få finere mage enn Bori  :situps:


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: vitobito08. februar 2011, 22:06
Ok, 250 var kansje en lett overdrivelse. La oss si 170 da, er ihvertfall ikke langt unna  ;)

Kjøpte abweel på x-life. bra og billig. Strikk kjøpte jeg på myrevolution. De selger muligens ikke lengre, men pass ihvertfall på at du får kvalitetsstrikk, de koster noen kroner.

Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad08. februar 2011, 22:10
Ok, hvordan strikk skal jeg ha  ? Syns det fins så mange, så mange lengder, stoffer, styrker osv...


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: vitobito08. februar 2011, 22:18
Iron woody fitness bands er veldig bra. Pakken selges på kappi.no, men da må du kjøpe alle(1200 kr :woot:)
Bare gå inn på ironwoodyfitness.com, der finner du det du trenger.


Kristoffer


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad08. februar 2011, 22:24
Iron woody fitness bands er veldig bra. Pakken selges på kappi.no, men da må du kjøpe alle(1200 kr :woot:)
Bare gå inn på ironwoodyfitness.com, der finner du det du trenger.


Kristoffer

W00t ?! Det var dyrt!! Får smelte sammen noen vanlige strikk ^^


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: Bori08. februar 2011, 23:05
Nei, nu syns jeg vi roer! 250kg 1RM? Stikk og join NM i mark :D

EDIT: Hvor får man kjøpt strikk og ab-roller? Trenger strikk til pull-pus og ab-roller for å få finere mage enn Bori   :situps:

Like fin mage som meg får du bare når du passerer 105kg og klarer å hyle ned 12 hansa på rappen. ;D


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg
Skrevet av: B.Solstad09. februar 2011, 00:03
Like fin mage som meg får du bare når du passerer 105kg og klarer å hyle ned 12 hansa på rappen. ;D

Hm... faen.


Tittel: 11.02.11
Skrevet av: B.Solstad11. februar 2011, 14:46
Plan A!
Benk - 65kg 4x5 1x4
Bøy - 100kg 5x5
Barbell row - 40kg 5x5
Chin-up - 5x5 m/ hjelp

Kommentar:
Glemte at planen var å kjøre deload denne uka. Får ta det neste uke. Benk og bøy var veldig tungt. Barbell row var lett, men greit det siden dette er første gangen jeg gjør øvelsen. Har nå bestilt 4kg whey, 2 pk. cla (pakkepris, det fulgte med) Og Ab-roller. Time to look good.


Tittel: 15.02.11
Skrevet av: B.Solstad15. februar 2011, 20:38
Going B
Deload!
Bøy - 80kg 5x5
Mark - 100kg 5x5
OHPress - 40kg 5x5
Dips - 5, 4, 3, 3, 2

Kommentar:
Godt med deload! Nå er det kveldsmat à 100g cc, 30g proteinpulver, 3 kokte egg og 2 brødskiver!


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 Logg | Backz on Stronglift!
Skrevet av: B.Solstad18. februar 2011, 20:37
A?
DELOAD
Bøy - 80kg 5x5
Benk - 52,5kg 5x5
Barbell row - 45kg 5x5
Pull-ups - 5, 3, 3, 2, 1

Kommentar:
Flott økt, god energi. Fornøyd med endelig å få til mer enn 1 pull-up!


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5
Skrevet av: B.Solstad20. februar 2011, 14:16
Plan A
DELOAD
Bøy - 80kg 5x5
Mark - 100kg 5x5
OHpress - 40kg 5x5
Dips - 5, 3, 2, 1, 1

Kommentar:
Grei økt, grei energi. Nå er det bursdagsfeiring m/ kake og ribbe. Planen var kcal undeskudd til sommeren, men det går visst dårlig :)


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Ute av drift.
Skrevet av: B.Solstad22. februar 2011, 17:53
Da hadde man vært å operert foten. Ute av drift den neste uka ++


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Ute av drift.
Skrevet av: B.Solstad12. mars 2011, 19:31
Da har jeg vært uten styrketrening i 2 uker, og har gått ned 4kg. (Kan være mitt halvhjertet forsøk på diett fungerer) Dagen jeg endelig skulle trene igjen, ble jeg slått ut av influensa, som nå sakte men sikkert slipper grepet. Har startet med gerilja kardio, og f.o.m imorgen blir det hard styrketrening igjen! Gleder meg til å løfte, gruer meg til å se hvor mye / lite jeg løfter...

EDIT: Har bare 11 dager igjen før jeg må betale for et nytt år på treningssenteret, men har ikke penger til å betale. Crap


Tittel: 15.03.11
Skrevet av: B.Solstad15. mars 2011, 20:36
Endelig trening igjen!!!!
Økt A
Bøy - 90kg 5x5
Benk - 60kg 5x5
OHPress - 40kg 5x5

Kommentar:
Godt å endelig komme seg på trening igjen! Ser at styrken har falt, men det er vel prisen en må betale for å ikke trene på lenge...


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Kryper seg tilbake til trening
Skrevet av: Bori15. mars 2011, 21:38
Dette går bra solstad ;D

Bra treninger på deg!!


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Kryper seg tilbake til trening
Skrevet av: B.Solstad15. mars 2011, 22:20
Takk for varmende ord! Var veldig tungt, men samtidig fantastisk godt å komme seg på gymmen igjen. Nå skal jeg bare gunne på videre, så går det nok rette veien.

Har forresten for første gang i livet mitt klart å være litt på diett, noe som har ført til at jeg har gått ned 5 kg på ca. 5 uker. Fornøyd med det!!


Tittel: 20.03.11
Skrevet av: B.Solstad20. mars 2011, 14:31
Økt B
Bøy - 95kg 5x5
Mark - 110kg 1x5
B. row - 60kg 5x5

Kommentar:
Tungt! God energi!


Tittel: 23.03.11
Skrevet av: B.Solstad23. mars 2011, 18:38
Trosser stormen!
Økt A
Bøy - 97.5kg 5x5
Benk - 62.5kg 5x5
B. Row - 62.5kg 5x5

Kommentar:
Skulle egentlig ikke trene idag, da det er såpass med vær og vind her at flyplassen er stengt og værdama ba folk holde seg innendørs. Jeg klarte ikke å sitte inne lengre, så jeg trosse stormen. Tung, men herlig, økt!


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Kryper seg tilbake i form
Skrevet av: Supermaaan27. mars 2011, 00:45
Hei!

Lurer bare på hvilket treningssenter i Tromsø du anbefaler for styrketrening?

De jeg vet om er GymGrossisten og SATS, men har aldri vært på treningssenter i Tromsø før.

Og en ting til, liker at det er lite folk når jeg trener, så man slipper å vente på at noe sal bli ledig osv :)


EDIT:   idiotisk spørsmpl, men bare for å være sikker:  det støttebeltet man bruker ved knebøy å markløft: da skal den "plata" på belte sitte på ryggen?   Løfta 110kg markløft uten belte, var litt farlig :s


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Kryper seg tilbake i form
Skrevet av: B.Solstad27. mars 2011, 11:13
Hei!

Lurer bare på hvilket treningssenter i Tromsø du anbefaler for styrketrening?

De jeg vet om er GymGrossisten og SATS, men har aldri vært på treningssenter i Tromsø før.

Og en ting til, liker at det er lite folk når jeg trener, så man slipper å vente på at noe sal bli ledig osv :)


EDIT:   idiotisk spørsmpl, men bare for å være sikker:  det støttebeltet man bruker ved knebøy å markløft: da skal den "plata" på belte sitte på ryggen?   Løfta 110kg markløft uten belte, var litt farlig :s


Jeg for min del trener på Kraft (Studentsamskipnaden sitt treningssenter) og er veldig fornøyd med det. Er nok av frivekter, og dagene jeg trener er det lite folk. Mandag, onsdag og fredag er det mye folk der, er derfor jeg trener tirsdag, torsdag og søndag, da er det som regel lite folk. Utenom det har man Studio 7 (I byen) som flere sir de er fornøyd med. Har ikke testet ut noen andre enn kraft selv, da jeg er fornøyd med prisen, hvor nært det er meg og antall frivekter der.

Beltene skal være som vanlige belter, festespenna skal være fram :)


Tittel: 27.03.11
Skrevet av: B.Solstad27. mars 2011, 15:50
Økt B
Bøy - 100kg 5x5
Mark - 105kg 1x5
Ohpress - 42.5kg 5x5
Dips - 5, 3, 1

Kommentar:
Så stjerner etter første settet med bøy, så ble de fire neste settene plutselig veldig lette. Ellers grei og tung økt! Ser nå at jeg tok for lite mark! Ikke rart der var så lett... Skulle egentlig ta 115 :(


Tittel: 29.03.11
Skrevet av: B.Solstad29. mars 2011, 20:39
Økt A
Bøy - 102,5kg 5x5
Benk - 65kg 5x5
B.Row - 65kg 5x5

Kommentar:
Ingen energi.. skjønner ikke hvorfor / hvordan jeg gjennomførte økta


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Kryper seg tilbake i form
Skrevet av: Bori03. april 2011, 14:55
Bra bøy på deg  :)

Ser at du kun trener det du skal og ikke legger til fjaseøvelser. Bra :D


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Kryper seg tilbake i form
Skrevet av: B.Solstad03. april 2011, 21:31
Haha. Joda, har noe bedre resultat nå som det er færre øvelser. Blir dessverre lite trening (Slik som denne uken). Eksamen / tentamen / utslitt...


Tittel: Sv: B.Solstad's StrongLifts5x5 | Kryper seg tilbake i form
Skrevet av: B.Solstad14. april 2011, 16:13
Vel... da har jeg kommet til det punktet at jeg vurderer å gi opp trening. Har aldri klart å komme meg til gymmen ofte nok, så de store resultatene har uteblitt. I tillegg har jeg ikke lengre energi i kroppen. Jeg er rett og slett tom. Hverdagen min går nå slik Sove - skole / kaffe - hjem / sove & kaffe - jobb / kaffe - Sove, og jeg er fortsatt helt tom i kroppen. En 3. grunn er at jeg ser ikke lengre noen egenverdi i å trene styrke...

Jeg får vel takke for meg for denne gang, og si at løpet har vært fint


Tittel: Sv: B.Solstad sier farvell til jernet på gymmen
Skrevet av: 4123234114. april 2011, 16:14
moar food!


Tittel: Sv: B.Solstad sier farvel til styrketrening
Skrevet av: B.Solstad14. april 2011, 16:24
Det fungerer nok ikke.. Har prøvd. Eneste resultatet er mer fett på kroppen (noe jeg prøver å bli kvitt) ...


Tittel: Sv: B.Solstad sier farvel til styrketrening
Skrevet av: Bori14. april 2011, 17:00
Så synd da solstad!

Du var jo begynt å få noen gode løft etterhvert,så å si at du ikke hadde framgang er ihvertfall tull.

Men lykke til med hva du enn skal bedrive tiden med framover.
 :)


Tittel: Sv: B.Solstad sier farvel til styrketrening
Skrevet av: B.Solstad14. april 2011, 19:26
Så synd da solstad!

Du var jo begynt å få noen gode løft etterhvert,så å si at du ikke hadde framgang er ihvertfall tull.

Men lykke til med hva du enn skal bedrive tiden med framover.
 :)

Jo takk. Jeg håper at jeg bare er utbrent etter mye jobb og skole, og at når sommerferien kommer så kommer også energien... :)


Tittel: Sv: B.Solstad sier farvel til styrketrening
Skrevet av: Bori15. april 2011, 13:27
Jo takk. Jeg håper at jeg bare er utbrent etter mye jobb og skole, og at når sommerferien kommer så kommer også energien... :)

...........og plutselig har du lyst å ta knebøy igjen :)


Tittel: Sv: B.Solstad sier farvel til styrketrening
Skrevet av: vitobito15. april 2011, 13:39
Det går opp og ned Solstad. Håper du kommer på andre tanker :)


Tittel: Sv: B.Solstad sier farvel til styrketrening
Skrevet av: B.Solstad04. juni 2011, 00:18
Solstad is back! Det stemmer, jeg er tilbake! Eksamen er over, skole er over, stresset er over. Endelig kan jeg hoppe på trening igjen. Har lusket litt rundt, og lurer på hvilket program jeg skal velge? Har sett på 5 / 3 / 1 og lest en artikkel "Slik blir du STERK" http://www.iform.no/pub/art.php?id=291 (http://www.iform.no/pub/art.php?id=291)

Sistnevnte fristet veldig! Excel ark som regner ut alt for meg, og greier. Noen som har erfaring her?
PS: Denne gangen er jeg kommet for å bli. Skal sette igang med trening og jogging, så etterhvert ta opp igjen på kostholdet.

Har holdt meg stabil på 84kg nå i perioden uten trening, men med muskeltap og usunn mat, sier det seg selv hvor kiloene ligger (magen, ja).