Treningsforum

Generelt => Antidoping => Emne startet av: paramora på 02. februar 2011, 17:51



Tittel: Sjokkerende artikkel fra T-Nation
Skrevet av: paramora02. februar 2011, 17:51
Kom over en ganske sjokkerende artikkel på T-Nation nå. Husk at denne siden publiserer artikler av svært beleste treningsautoriteter som Joe DeFranco, Jim Wendler, Eric Cressey, Erick Minor, Mark Rippetoe, Dan John, Michael Boyle, Chad Waterbury, Christian Thibaudeau, Dave Tate  ++. Og så klarer de å hoste opp noe sånt som DETTE:

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_steroid_files_antiestrogens_synthol_and_johnny_law (http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_steroid_files_antiestrogens_synthol_and_johnny_law)

Har ikke lest hele artikkelen, men det gis bl.a. instruksjoner på hvordan man skal bruke det beryktede douchebag-bolet (som egentlig bare er en olje) Synthol, samt en liste over tips til hvordan du kan bli en dealer uten å bli tatt. Dette er HELT VANVITTIG AV SKAFTET SYKT! De underviser i hvordan man kan  drive illegal virksomhet og tjene kjappe penger, samt hvordan dumme 13-åringer kan få store oljearmer uten faktiske muskler.

Er det bare jeg som reagerer voldsomt på dette? Det er urovekkende lite oppstandelse i kommentarfeltet til artikkelen, noe man ikke skulle forvente mtp. antall lesere av denne siden (selv om det er tillat med åpenhet rundt steroiderbruk på forumet deres).

Vil veldig gjerne høre deres synspunkt på dette. Jeg mistet nettopp all respekt for denne siden, som i løpet av de siste årene forøvrig bare har blitt dårligere og dårligere helhetlig sett.


Tittel: Sv: Sjokkerende artikkel fra T-Nation
Skrevet av: Ratking03. februar 2011, 08:41
Ser ikke helt problemet annet enn hvordan bodybuilding faktisk er i virkeligheten. Dette er sånn det fungerer hos de som ønsker å bli skikkelig store og konkurere.

Hva trodde du? At de store gutta faktisk var rene og ikke brukte site injections der de mangler masse? Du bør bare ignorere sånne artikler om du ønsker å være ren og fortsatt tror at resten av treningsverdenen er det og. Faktisk er det mange flere brukere enn du tror, også i Norge.

Og om artikkelen, den synes jeg var spennende og god lesning, var dette virkelig sjokkerende?


Tittel: Sv: Sjokkerende artikkel fra T-Nation
Skrevet av: paramora03. februar 2011, 16:22
Det er riktig at kroppsbygging er superbelastet hva angår dopbruk. Dette er jeg fullstendig klar over. Alle profesjonelle kroppsbyggere - i praksis - bruker dopingpreparater. Hva de faktiske realiteter innad i miljøet er, har dog ikke nødvendigvis alt å gjøre med hva som er greit å skrive om - f. eks er det sikkert at mange sprintere doper seg, men man skriver ikke undervisningsartikler om hvordan man kan dope seg til gull i Golden Goal. I kroppsbygging er doping riktignok ikke ulovlig å bruke, slik som i sprint, men det er ikke dermed sagt at det er helt greit å forklare hvordan man bruker dopingmidler av den grunn. Bruk av dopingmidler begynner å bli så omfattende at det er langt på vei til å kunne kalles et samfunnsproblem. Det er en svært god grunn til at man ikke bør gjøre det enklere å begynne med det.

Jeg kan likevel gå med på at jeg har et litt blandet forhold til det å publisere informasjon om hvordan man kan bruke dopingmidler uten bivirkninger, evt. med reduserte bivirkninger. Slik info gjør det lettere å bruke, og kan dermed øke rekrutteringen av bolere. Samtidig unngår man kanskje at 18 år gamle Ricard blir innlagt på sykehus med en ødelagt nyre. Her er det med andre ord både positive og negative sider av saken, og man kunne skrivd veldig mye om akkurat dette. Men det går også fint an å bruke narkotika uten å ta skade av det, og heller ikke det er ulovlig... Men man skriver ikke artikler om hvordan man kan starte med det likevel, selv om man kanskje skåner noen fra de største bivirkningene med det, og unngår at de starter med feil stoffer osv. Man vil ha en totalslutt på bruken av narkotika, og de fleste vil også ha det av dopingmidler. Ganske enkelt fordi det vil føre til utelukkende positive ting om man hadde oppnådd det, og man kunne unngått veldig mange unødvendige sykehusbesøk av det (nei, din lidenskap underprioriteres statens beste i dette tilfellet). Seriøse treningssider bør være med på å bekjempe bruk av anabole steroider, ink. sider som fronter kroppsbygging. Treningsforum er det. iForm er det. Bodybuilding.com er det så vidt jeg vet (uten å ha lest så altfor mye på den siden). De aller fleste sider er det, bortsett fra de litt sjuskete sidene med slike dopingreklamer på, der det står "We ship without a prescription [+ insert bilde av en random lege hentet fra Google Image Search]".

Det som står om dopingBRUK er nå uansett bare én ting. Men her blir det også forklart hvordan man kan gjøre business ut av det! I USA er det ulovlig å selge dopingmidler, og denne artikkelen er med på å gjøre det enklere for folk å forstå hvordan de kan lure seg unna systemet og tjene "raske ca$h". Du ser virkelig ikke problemet med å skrive om dette? Her er det bare å stille seg selv spørsmålet "Kunne Treningsforum ha lagt ut en artikkel om dette?", så kommer man sannsynligvis frem til rett viten ganske fort. For å gjøre det enkelt: Det er én ting å rekruttere folk inn i et usunt byggermiljø - men det er noe TOTALT annet å gjøre det enklere for folk å starte med økonomisk kriminalitet! Bare les dette utsagnet som er klippet fra artikkelen: "Don't get greedy. Get in, make your money (smartly and safely), then get out. The longer in the game, the more risk of getting caught. Don't make it a lifelong career.".

Ja, jeg er så definitivt sjokkert.

Sitat fra: Ratking
Du bør bare ignorere sånne artikler om du ønsker å være ren og fortsatt tror at resten av treningsverdenen er det og. Faktisk er det mange flere brukere enn du tror, også i Norge.
Pussig at du vet hva jeg tror om hvor mange som doper seg egentlig. Jeg mistenker ufattelig mange på treningssenteret jeg trener på, så jeg tror da vitterlig ikke at treningsverdenen er generelt ren.


Tittel: Sv: Sjokkerende artikkel fra T-Nation
Skrevet av: HHHH03. februar 2011, 16:36
Enig her, latterlig moral spør du meg.. Men så er det mer tillatt med slikt i statene, folk bryr seg mindre om hvilke valg andre tar.

Jeg mistet respekten for T-Nation lenge siden, da de begynte med et mer kommersielt preg. Nettsiden ble mer og mer en front for å selge diverse "snakeoil" til leserne, i mange forskjellige former. Oppfatningen min ble forsterket når jeg så hvordan de behandlet Alan Aragon når han spurte om hvorfor de anbefalte en eller annen super-mix til ei mor som lurte på kosttilskudd til den fotballspillende sønnen sin..


Tittel: Sv: Sjokkerende artikkel fra T-Nation
Skrevet av: paramora03. februar 2011, 16:41
Jeg kunne ikke vært mer enig det det du skriver, HHHH. T-Nation har tapt seg noe helt utrolig over årene.


Tittel: Sv: Sjokkerende artikkel fra T-Nation
Skrevet av: Ratking03. februar 2011, 17:50
Et godt og gjennomtekt svar Paramora ;)

Jeg er enig at det er for lett og for mye informasjon på nettet, både på godt og ondt. Men sånn har det blitt og med mindre man begynner med å kontrollere og sperre kommer den informasjonen til å være tilgjengelig for alle.

Jeg har ikke nok ferdstid på t-nation til å kunne skrive hva det var til hva det har blitt, så jeg skal la være å framstå som en ekspert der :)
Det jeg derimot mener er at det er stor forskjell på bruk der brukeren tar en kalkulert risiko og han har satt seg grundig inn i hva man skal gjøre og se etter av bivirkninger, og ikke minst har en lege med på laget. Desverre så leser jeg at mange tar det på "feelinga" fordi lege og prøver er for dyrt, er det rart det går galt?
Den andre enden av skalaen er brukere som får av "kyndige kamerater" og ikke aner hva det gjør, jeg tør tippe dette har gitt aas det meste av det negative bildet som resten av verden har på dopingbruk.

Videre er jeg enig i mye av det du sier, jeg skulle allerhelst fått fjernet doping helt slik at ungdom kunne få et realistisk bilde på hva en normal kropp kan klare, det er nok desverre færre kilo enn de fleste vil tro( med mindre man var på rett plass da genene ble levert ut, dette tror jeg er ekstremt viktig for muskelvekst og potensiale).

Det å gi tips ang dealing er fryktelig dumt og, la nok ikke stor vekt på det når jeg skrev innlegget mitt, men man har noe å lære av det og, de som dealer kan være hvem som helst, bry seg midt på ryggen om hvem du er og hva som skjer med deg når du putter i deg det hjemmeblanda stoffet de har kjøpt av kineserene, noe som bør gjøre enhver skeptisk allerede.



Tittel: Sv: Sjokkerende artikkel fra T-Nation
Skrevet av: s0pr003. februar 2011, 19:13
Hehe, tenk samme artikkel på tf, da hadde det blitt liv her=D

T-nation mistet jeg respekten for første gang jeg leste der. På en måte positivt at de viser sitt sanne jeg (så folk kan styre unna,) men synthol og dealing blir litt i overkant mtp andelen unge og håpefulle som sikkert leser.