Treningsforum

Generelt => Åpent forum => Emne startet av: paramora på 18. april 2011, 14:18



Tittel: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: paramora18. april 2011, 14:18
Jeg lurer bare litt på om jeg er den eneste som har sittet og tenkt på dette flere ganger, og da spesielt når jeg leser atikler på fremsiden...

Altså... Jeg savner Treningsforum slik det var for 5-6 år siden!

Snakker da både om medlemmer, artikler, spørsmål som ble stilt på forumet, rådene som ble gitt på forumet osv. Mitt helt generelle inntrykk er at folk ikke brukte så mye tid på ting som ikke fungerte på den tiden. I 2004-2005 hadde man medlemmer som True, BigBoy, triflex, Apaco, Gunnar Strand Jacobsen etc. på forumet, som bidro med utrolig mye bra informasjon til massene. Det er egentlig en hel drøss som burde nevnes, men jeg har dessverre glemt navnet på de aller fleste i dag.

2004 og 2005 var den tiden hvor BamseBjørns Benkpressprogram, Effektivt benkpressprogram, 5x5 Powerbuilding, Sturla Davidsen Styrkeløftprogram og Slik blir du sterk var populære program blant brukerne. Artiklene har jeg helt glemt, men det var utrolig mye bra som ble postet. Alt fra hvordan man spiser før og etter trening, hvordan man bulker og deffer, hvordan et kroppsbyggerkosthold kan se ut, artikler om søvn, artikler om hvordan kroppen fungerer og hvorfor det er viktig med både karbs, fett og protein i kostholdet, hvordan øke kcalinntaket på enkle måter osv. I tillegg var det mye mer snakk om bulking og deffing på forumet, og selv om dette ikke nødvendigvis er den klokeste måten å spise på for å få drømmefysikken, virker det som om forumet anno 2011 fylles opp av tynne datagutter som ikke engang vet hva bulking og deffing ER! De vet i det hele tatt lite om kosthold, og tør nærmest ikke å spise mat. Derimot handler de kosttilskudd som aldri før og trener heller trendy tulleprogram fra T-Nation som en amerikansk coach har satt opp.

Personlig er jeg sjokkert over hvor mye mer fornuftig et program som 5x5 Powerbuilding (http://www.iform.no/pub/art.php?id=3) er for folk flest enn et program som dette (http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/the_40day_program), og likevel velger folk gjerne i dag sistnevnte program fordi det "virker så bra".

Det var langt færre medlemmer her i 2004 og 2005, men også langt mindre tråder om tull og tøys. Folk hadde gjerne fått med seg det mest basic stoffet gjennom sticky-tråder og artikler fra fremsiden, og Treningsforum var i det hele tatt en svært god kilde til treningsinformasjon for en ung gutt (eller jente) som ønsket å lære mer om styrketrening. Det var mange internettguruer også på den tiden som villedet unge lesere, men i langt mindre grad enn nå. Om man leste seg opp på de mest populære artiklene, fikk man egentlig inn utrolig mye nyttig kunnskap, og man dekket fort det aller viktigste slik at man kunne komme i gang med et fornuftig opplegg helt på egenhånd hjemme for seg selv. Man kunne på en måte "lese seg sterk". I dag føles det som om fokuset til TFs fremside ligger mer på kroppsbyggingkonkurranser, strongmankonkurranser og kroppsbyggerprofiler, og jeg tror mange av dagens yngre lesere får en mye større jobb med å få inn den samme kunnskapen som vi andre fikk i 2004/2005. Og selv om jeg forstår at Treningsforum ønsker å kaste lys over kroppsbyggings- og strongmanmiljøet (særlig mtp. hvor lite medieomtale det ellers får), skulle jeg ønske det også ble postet flere artikler av samme sort som mye av det som ble postet her før. Særlig tror jeg det trengs flere artikler om kosthold. Ting virker i det hele tatt mye mindre oversiktlige nå, og det spørres flere spørsmål om ting som tyder på at folk overanalyserer mye mer.

I 2011 kan man til og med se Proteinfabrikken-reklamer som vises før sportsarrangement sendes på TV. Ikke at det er noe galt med Proteinfabrikken, og heller ikke kosttilskudd, men jeg føler at alt er på vei i gal retning i treningsverdenen. Trening er blitt et supertrendy emne på bare noen få år, og unge gutter har blitt helt sykt opptatt av å bygge drømmekroppen. Nå kan man si mye forskjellig om hva men mener om at gutter er blitt så opptatt av å bygge en drømmekropp, men det er ikke den diskusjonen jeg er interessert i å ta opp her. Det er måten de prøver å gjøre det på. Det blir fort en variant av et T-Nation-program (eller noe i den gata) kombinert med noen proteinshakes om dagen... Når det ikke fungerer, kommer de til forumet for å søke råd.

Og ang. det med at det er blitt supertrendy, så har Treningsforum nå en enorm fanskare på Facebook, og antallet medlemmer er tredoblet siden 2004/2005 (ca. 10.000 i 2004/2005, kontra 33.149 nå, i 2011). Jeg har flere venner på Facebook som jeg ikke engang tror har satt en fot i et treningsstudio, som liker Treningsforum. Det samme gjelder iForm.no, som jeg i tillegg våger meg på å si at har tapt seg noe helt vanvittig også redaksjonsmessig, da de poster artikler i hopetall om "positiv tenking", "bruk av tankens kraft" og lignende (artikler man heldigvis ikke ser her inne). Mye av dette ser ut til å bli postet av den samme dama som du kan se synge i denne (http://www.youtube.com/watch?v=OldQcnG3CN0#noexternalembed) videoen, forøvrig... Ikke akkurat noen drømmeambassadør for en treningsside som ønsker å bli tatt seriøst, spør du meg (jf. alt som er på vei i gal retning).

Men jeg savner 2004 og 2005. Dette var gode år for Treningsforum. Mulig det var enda bedre før dette, men det kan i så fall ikke jeg uttale meg om da jeg kom hit først i 2004. Det er ofte jeg søker opp gamle artikler som jeg vil lese om igjen, og nesten utelukkende er alltid disse blitt publisert i denne tidsperioden. Jeg tror forumet hadde hatt godt av å reposte visse artikler egentlig. Både artikler om kosthold, søvn og trening (og med spesifikke treningsprogram som fungerer og er enkle for folk å følge. Ikke noe fancy Chad Waterbury-opplegg som han har brukt på Heidi Montag, som er halvveis oversatt av en nordmann som synes Chad virker så grei).

Er jeg den eneste som tenker disse tankene om hvordan Treningsforum en gang var?


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: MartinW18. april 2011, 17:07
Jeg er helt enig, og har faktisk tenkt samme tanken flere ganger. Samtidig vet jeg at det er lett å tenke at "alt var mye bedre før", og at man gjerne husker det positive framfor det negative.

Etter min mening var det en mye bedre atmosfære på forumet tidligere. Det virker som om kunnskapsnivået har falt betydelig, og at de som dominerer ofte har mye mindre respekt for hverandres meninger. For egen del har det primært vært det styrkeløftrelaterte som har vært av mest interesse å lese om. Her er i alle fall kunnskapsnivået blitt betydelig dårligere. Jeg husker fra de første årene til treningsforum at flere av de mest profilerte innenfor styrkeløftsporten var blant de mest aktive. Derav både løftere, trenere og styremedlemmer i norges styrkeløftforbund. Du nevner Bamse Bjørn som bidro med mye positivt, og i tillegg må JanB nevnes som et humoristisk bidrag til hverdagen. Hvem av oss som har vært med en stund har vel glemt "Swisslunatic"?



Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537818. april 2011, 17:29
Absolutt helt enig med dere! Ja, jeg har bikka 30 og begynner å syte over gode gamle dager, men...

Alle gode ting tar slutt en gang. Treningsforum var i starten befolket av oppriktig treningsinteresserte personer. I dag er brorparten nybegynnere som uttaler seg her inne. I så å si enhver tråd der et spørsmål stilles dukker det opp en horde av ferskinger som skal rådgi. Det er 16-årsgrense her inne, den håndheves ikke lenger av tf, selv om jeg har tatt opp 'problemet' med ledelsen. Jeg er ikke i mot at 14-15 åringer trener, men tonen her inne blir fort veldig fjortispreget og useriøs, og på ingen måte preget av kunnskap... Jeg er ikke interessert å diskutere grepsbredde i benkpress med en fjortenåring, sånn er det bare. Men tf bryr seg ikke lenger, de lukker øynene og lar 14-åringer lage logg her inne. No offence til de under 16, men treningseksperter er de ikke. Lista for å uttale seg er rekordlav, kostholdstips, treningslære og alt mellom himmel og jord blir diskutert av tastaturkrigere som har veldig liten erfaring med trening.

De kjente profilene her inne har sluttet å logge en etter en. Det vil alltid være utskiftning, men det blir lengre og lengre mellom de kunnskapsrike loggene nå til dags...

Tf har alltid hatt sin andel av forumtroll, men trollene tiltrekkes av populære diskusjonsfora og tf er dessverre veldig utsatt i så måte. Tf bør nok gå litt i seg selv etterhvert og luke ut noe av det som ikke funker lenger. Enten må de frislippe forumet fullstendig, la alle få skrive det de vil, eller så må de prøve å beholde noe av seriøsiteten som har gjort forumet så populært i utgangspunktet.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: A. Holstad18. april 2011, 17:32
Alt var bedre før ;D


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Pripps18. april 2011, 17:50
Hr. Thyve, påltergeist, Baahh osv..

Good times


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Ryū18. april 2011, 20:29
"Swisslunatic"?

HAHA!! HA!!  HAHA!!!!!!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Kikki18. april 2011, 20:35
Jeg er også enig. Jeg savner mange av de gode, gamle her inne! Heldigvis har vi kontakt med endel av disse privat, så da er de ikke helt borte, men jevnt over så er jeg helt enig i at TF var bedre før.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: neonX18. april 2011, 20:47
Sier meg enig. Var absolutt best den tiden når jeg begynte på tf (begynte å lese i 04, registrerte meg i 05).

Men ikke så rart mange seriøse ikke gidder å logge/være her med tanke på da kommer den jævla fjortissgjengen med "DU BOLER FAEN MEG" på absolutt alt.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: elrey18. april 2011, 21:00
Synes tiden på treningsforum var helt topp inntil Kikki fant ut hvem jeg var hehehehe


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Lille trille 8618. april 2011, 22:21
Det er av denne grunn jeg har vært veldig lite aktiv den siste tiden, og kommer mest sannsynlig til å være like anonym i fremtiden. Om ikke mer.... Forumet er dessverre blitt forpestet av 15 år gamle gutter som har løfta vekter i 2 mnd og kan alt!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: A. Holstad18. april 2011, 22:22
Alt var bedre før ;D

Sett bortifra at jeg var en liten drittunge :P


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: s0pr018. april 2011, 22:45
Fullstendig enig, selv om jeg kun leste på den tiden. Var en helt annen atmosfære her inne den gang; treningsrelaterte diskusjoner på et langt høyere nivå, medlemmer som faktisk var genuint opptatt av trening, og ikke minst langt færre useriøse tråder/logger. Den telletråden som pågikk en stund er vel et godt eksempel på hva som er galt her pdd, for ikke å si det faktum at ingen moderator stengte den.

Man har satset kommersielt i langt større grad, fullt forståelig selvfølgelig, samtidig som det er litt synd å se at man ikke har gått inn for å bevare en noe mer seriøs profil på forumet.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Kikki18. april 2011, 22:59
Synes tiden på treningsforum var helt topp inntil Kikki fant ut hvem jeg var hehehehe

... og etter det har du ikke hatt en rolig dag ... ;)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: onakosano19. april 2011, 16:50
Savner Sturla, benpressmannen og dangermouse..

Savner trådene hvor man rett og slett fikk kjeft fordi man posta et spørsmål om feks: kreatin, istedet for å lese stickytråden som lyser opp når man går inn på kosttilskuddsdelen av forumet.
Savner at moderatorene faktisk modererte samt kjefta og bannet folk pga dårlig språkbruk.
TF var mye bedre før, uten tvil..

Før satt jeg klistret til forumet hver dag, postet, leste og brukte det`s fulle potensiale , men nå, nå er det så mye tullball at man ikke gidder å se på trådene lengre...


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Pans19. april 2011, 17:07
Skriv en bok om det.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Crudeoil19. april 2011, 17:08
Enig. Alt for lite modereing av tråder som sklir ut.
Ser man på f.eks DC sitt forum på IM får du kjeft å blir nesten kastet ut om du stiller teite spørsmål.
En der som nesten daglig laget tråder om ting som er skrevet i stickyer fikk sin egen tråd med brukernavnet sitt. Så slapp han å fylle forumet med spørsmål.
Jeg ser og at de som er unge på forumet ikke vil "kaste bort tid" ved å lese rundt i artikler, så de lager heller en ny tråd om "hvordan bli stor", "går ikke opp i vekt" osv. osv.
Les for faen, du gidder å trene så hvorfor gidder du ikke gjøre dine egne erfaringer og kunnskaper?
Her burde det lages stickyer og stenge alle tråder som allerede er beskrevet i stickyene.
All off topic prat må stoppes, ja alt blir nok vanskelig å gjennomføre men MYE værtfall.
Jeg har passert 30 år og blir irritert over gullungene som ikke gidder å prøve seg fram!
 


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Nico_20. april 2011, 22:20
Alt var bedre før, da alt var nytt og ukjent. Idag skal det veldig mye til for å tilfredsstille meg. De fleste filmer når ikke opp til hoftehøyde engang, spill blir man lei før man har kommet ordentlig igang... Men Mario Bros på Nintendo var en gulltid når jeg og broren min samarbeidet i mangfoldige timer uten stans da man ikke kunne lagre spillet.

Ja, det er alltid slik at det var bedre før når man i det hele tatt tenker i de baner.


Hva kan man gjøre med å filtrere bort folk uten høy nok kunnskap? Lage et eget forum for folk som har en honnørfaktor over X og/eller blir invitert av andre som har tilgang? Åpen for ideer :-)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Slicky22. april 2011, 23:25
Tja har vel vært her i snart 8-9 år, selv om jeg ikke alltid har vært like aktiv hverken på trenings- eller forumfronten. Uansett, av det jeg husker, så var treningsforum maks kos da jeg var aktiv bruker rundt 02/03. Intim og koselig atmosfære, sånn som det er på lokale gym.

Nå føles det mer ut som SATS eller Elixia. Trangt i prime-time, fullt av 15-åringer som trener i singlet og høy jantefaktor. Vel vel, forstatt så er jeg her, så noe positivt er det jo fortsatt ;)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Bluebearworkout22. april 2011, 23:47
Alt var bedre før, da alt var nytt og ukjent. Idag skal det veldig mye til for å tilfredsstille meg. De fleste filmer når ikke opp til hoftehøyde engang, spill blir man lei før man har kommet ordentlig igang... Men Mario Bros på Nintendo var en gulltid når jeg og broren min samarbeidet i mangfoldige timer uten stans da man ikke kunne lagre spillet.

Ja, det er alltid slik at det var bedre før når man i det hele tatt tenker i de baner.


Hva kan man gjøre med å filtrere bort folk uten høy nok kunnskap? Lage et eget forum for folk som har en honnørfaktor over X og/eller blir invitert av andre som har tilgang? Åpen for ideer :-)

Om alle som har kunnskap kommer i et lukket samfunn så blir det vel mot hensikten av forumet, da blir det lite folk som står og hjelper de som trenger det. Folk må bare lære å lete selv, aldri vært så vanskelig å bruke søk knappen som i 2011 antar jeg... :)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: KingO24. april 2011, 10:40
Forslag: Lag en 30+ avdeling i forumet


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537824. april 2011, 19:17
Dessverre er det også langt mellom de spennende loggene nå. Fasiten og apaco er de eneste som er verdt å lese nå lenger, med noen andre interessante innslag her og der. For et år siden hadde vi: tricepsmann, Egil, kikki, cyc og sist men ikke minst, bøs..? Dessuten var også Jan b populær blant mange... Metern og raymond var også morsomme bidrag, men de er long gone..

1000 nye fjortislogger kan dessverre ikke erstatte disse!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Oda24. april 2011, 19:48
Hr. Thyve, påltergeist, Baahh osv..

Good times
Åh haha ja, Hr.Thyve! Han var som prinsessen ingen kunne målbinde ;D Savner både han og "Stallion" pluss fler..

Synd med negativ utvikling av forumet. Er også enig i det som ble sagt ang dette med takhøyde for spørsmål som det finnes svar på i stickyer og hundre tidligere tråder. Men det er kanskje litt vanskelig å gjøre noe med..
Men tidene forandrer seg, kanskje forumet finner tilbake til sin gamle gnist etterhvert :)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: spirrevipp28. april 2011, 23:09
Savner Sturla, benpressmannen og dangermouse..

Savner trådene hvor man rett og slett fikk kjeft fordi man posta et spørsmål om feks: kreatin, istedet for å lese stickytråden som lyser opp når man går inn på kosttilskuddsdelen av forumet.
Savner at moderatorene faktisk modererte samt kjefta og bannet folk pga dårlig språkbruk.
TF var mye bedre før, uten tvil..

Før satt jeg klistret til forumet hver dag, postet, leste og brukte det`s fulle potensiale , men nå, nå er det så mye tullball at man ikke gidder å se på trådene lengre...

Du fikk ihvertfall din del av kjeften/ kommentarene  :-P (jeg var registrert på annet nick da)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Pripps29. april 2011, 01:07
Du fikk ihvertfall din del av kjeften/ kommentarene  :-P (jeg var registrert på annet nick da)

Forumet har blitt som det har blitt fordi vi ikke har noen Thyve til å oppdra kidsa som alltid vil florere på slike forum. Onakosono var vell ingen unge, men mange andre var (bla. meg) fikk jo gjennomgå så det holdt, noe som i sum bidro til at vi etterhvert forsto konsekvensene av dårlig forumoppførsel. Kidsa lærer ikke av å få en advarsel på PM, man lærer av å bli offentlig uthengt. Trist at fyren ender opp som advokat, skulle vært lærer vett! :)

(Også registret på annet nick)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Reagan29. april 2011, 02:32
"Det var mange internettguruer også på den tiden som villedet unge lesere, men i langt mindre grad enn nå."

Er en fersking på TF, dog ikke akkurat på andre treningsfora, men kan ikke se at den trenden har avtatt noe sted. Dukker stadig opp nye, en del holder fast.

Folkene som har holdt på på nettet siden 98/2000 har enten falt fra, konsolidert eller fått egne (og stadig nye) fan-skarer.

Man ser jo at en del regulars har gått fra TN til IM - og en del av disse oppfører seg (behørig) som newbalikes der - men selv på IM flyter det en del ut.

TF, TN og IM har tatt mange av de samme grepene i bruk. Med begrenset resultat... Stadig snevrere fora, for eksempel. Det funker ikke. Eller, det har en viss effekt, men er kortvarig og funker kanskje mer som en utfordring for nye brukere snarere enn hva intensjonen var.

Forumet funker ikke fordi vi ikke har noen (insert random past contributor) lenger? Emmnei. Forumet "funker ikke" lenger fordi det har blitt et offer for sin egen suksess: Ta en titt på annonsene, stadig flere. Dette tiltrekker newbs. Mange, uten engang å ha erfart det mest grunnleggende på kroppen, strømmer til.

Skal man styre retningene på et forum så må det gjøres med steinhard moderering. Har funket kanskje 2 av 10 ganger.

Forslag: Kanskje dere med lang fartstid her, med erfaring fra styrkeløft, Strongman osv (BB synes forlatt), som kanske har gitt litt opp, kan av-distansere dere fra fora som nybegynnere, under 16, BB, osv? Faktisk plukke opp nye, unge postere og lede dem litt på vei? På en konstruktiv måte, som kanskje inspirerer andre til å følge eksempelet?

Er enormt mye erfaring her, og minst dobbelt 10x så mye uvitenhet.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537829. april 2011, 16:31
Moderering kan fort drepe et forum ja, har sett det skje og da dævver fort hele greia!

Det var sannerlig cocky 15 åringer her inne for 5 år siden også, men på langt nær så mange som i dag. For noen år siden hadde ikke kidsn adgang til Internett 24/7 og man hang på forum hvis man hadde noe der å gjøre. Nå fungerer tf som en arena for så og si alt og alle. Jeg våget meg ikke å svare på noe som helst her inne de første årene, mye fordi jeg respekterte veldig høyt de faste besvarerne som ofte kom med gode svar hva angikk trening og kosthold. Spør om noe i forumet for bygging nå og man får svar fra en unggutt som har lest seg opp på broscience og føler seg kompetent til å svare, men mangler totalt egen erfaring...

Tf kommer nok til å klare seg lenge, men kvaliteten på forumet er på hell. Jeg mener dette skyldes at tf ikke lenger håndhever aldersgrensen på forumet, samt at ungdommen har for lav terskel for å svare på spørsmål de ikke vet noenting om.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Mr.LT29. april 2011, 17:06
Nå er det lett å sitte og sutre over hvordan ting var før i stedet for å ta grep selv. Dersom du nå har peiling så kanskje du kan begynne å svare selv? Da vil antagelig de med dårlig/lite peil svare mindre. Det kommer vel neppe som en overraskelse at dersom de med peil holder kjeft som får uvitenheten råde.

Jeg betviler ikke at det var bedre før og håndhevelse av aldersgrensen synes jeg er en god ide. Kanskje litt mer aktive moderatorer også som sletter eller flytter tråder som  er i feil forum eller som det finnes tusen av fra før. På den måten tror jeg man kunne holdt nybegynnerne i forumet for nybegynnerne og ikke for viderekomne. Velog merke i den grad det er mulig å definere noe slikt. Men det fordrer at dere med peil svarer litt i forumet for nybegynnerne og ikke bare holder dere for dere selv.

Kvaliteten går neppe opp pga sutring!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: onakosano29. april 2011, 17:17
Forumet har blitt som det har blitt fordi vi ikke har noen Thyve til å oppdra kidsa som alltid vil florere på slike forum. Onakosono var vell ingen unge, men mange andre var (bla. meg) fikk jo gjennomgå så det holdt, noe som i sum bidro til at vi etterhvert forsto konsekvensene av dårlig forumoppførsel. Kidsa lærer ikke av å få en advarsel på PM, man lærer av å bli offentlig uthengt. Trist at fyren ender opp som advokat, skulle vært lærer vett! :)

(Også registret på annet nick)


Fikk min del av " SERIØST se på STICKY" og det gjorde jeg jo tilslutt.
Jeg har gått ifra "onakosano, jakten på tricepsman" til Trainee av legendariske Benpressmannen, hvor det var kun meg og Dangermouse jeg husker som fikk "lov".
Idag ser jeg flere og flere som trener etter samme prinsippene som det han satte opp til oss, magisk å tenke på at hvis jeg hadde fortsatt så hadde jeg sikkert sluppet alle småskadene osv.

Av all den "kjefta" jeg fikk så har det resultert i at jeg har lest meg opp såppass at jeg nå har kostholdsveiledning, Treningsveiledning(Har PT også men kom for sent til eksamen... så må ta den først) og har mest sans kunnskap om Kosttilskudd som overgår de fleste her inne (LES. IKKE DE SOM JOBBER I BRANSJEN!), da jeg var villt opptatt av å handle alt jeg fant og lese, lese, prøve prøve..

For Treningsforum sin del er det jo bare bra med flere medlemmer, flere tråder, flere sidevininger= høyere annonseinntekter.
Men det er trist å si at mest sans så holder produktlivssyklusen for TF på å gå rundt, det er såppass trykk med nye medlemmer og tullinger som gjør at de som faktisk vet hva de driver med forsvinner (LES. Benpressmannen o.l), dermed synker kvaliteten og produktet(TF) blir svekket.

Man kan ikke moderere bort alle de nye, er man fersk så gjør man feil, må til det.. Men det må gå ann å begrense det på et vis. Var det ikke en haug med moderatorer før i tiden? Husker Binais var det, fikk noe rabatt og noe greier fra tf for å søke rundt og moderere, kanskje en idè å øke anntallet moderatorer igjen da..

Annen mulighet er jo at når man registerer seg så er man pent nødt til å lese igjennom så , så mange tråder om standardspmene før man får tilgang til selve TF, er sikkert bare 5% som faktisk leser trådene, men det blir fanget opp av alle og da kan det hende at flere går tilbake til de trådene når de lurer på noe.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: onakosano29. april 2011, 17:19
Nå er det lett å sitte og sutre over hvordan ting var før i stedet for å ta grep selv. Dersom du nå har peiling så kanskje du kan begynne å svare selv? Da vil antagelig de med dårlig/lite peil svare mindre. Det kommer vel neppe som en overraskelse at dersom de med peil holder kjeft som får uvitenheten råde.

Oddsen for at man gidder å sitte dag inn og dag ut på et nettforum, uten betaling for å svare på alle trådene man finner?


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537829. april 2011, 20:02
Jeg er enig i at vi ikke skal sutre! Allikevel synes jeg det er greit å sette fingeren på det jeg mener ikke funker så bra lenger. Selv har jeg svart i utallige tråder, spesielt i forhold til styrketrening. Har greie løft mtp vekt og at jeg aldri har rørt doping, og føler at jeg har noe å bidra med her. Men jeg har gang på gang blitt overkjørt av nybegynnere med sterke meninger, selv om de aldri har prøvd ut hverken 3-splitten eller fullkroppsprogrammet som er tema for debatten. Seriøse debatter blir ødelagt av forumtroll, eller en link fra t-nation som anbefaler en 4-splitt i kombinasjon med det nye kosttilskuddet 'super anaconda x-treme version 4.0'...


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Mr.LT29. april 2011, 20:40
Oddsen for at man gidder å sitte dag inn og dag ut på et nettforum, uten betaling for å svare på alle trådene man finner?

Du kunne prøvd å forstå hva jeg mente.

Jeg er enig i at vi ikke skal sutre! Allikevel synes jeg det er greit å sette fingeren på det jeg mener ikke funker så bra lenger. Selv har jeg svart i utallige tråder, spesielt i forhold til styrketrening. Har greie løft mtp vekt og at jeg aldri har rørt doping, og føler at jeg har noe å bidra med her. Men jeg har gang på gang blitt overkjørt av nybegynnere med sterke meninger, selv om de aldri har prøvd ut hverken 3-splitten eller fullkroppsprogrammet som er tema for debatten. Seriøse debatter blir ødelagt av forumtroll, eller en link fra t-nation som anbefaler en 4-splitt i kombinasjon med det nye kosttilskuddet 'super anaconda x-treme version 4.0'...

Jeg savner flere rene utøvere, mosjonist eller aktiv, som logger. Man kunne nok blitt kvitt endel graps med aktive moderatorer og håndhevelse av aldersgrense.

Poenget mitt var, som du sikkert forstod, at det er mer produktivt å forsøke å gjøre noe enn å sutre.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 3sp3n30. april 2011, 14:59
Forumet er dessverre blitt forpestet av 15 år gamle gutter som har løfta vekter i 2 mnd og kan alt!

+ 1


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Nico_04. mai 2011, 11:10
Eneste måten man kan håndheve aldersgrense på er å se på formuleringen av innleggene, og ofte kan man ikke se på det heller.

Det finnes idag ingen god aldersgrensesjekking bortsett fra VISA og personnummer - informasjon som vi ikke ønsker å lagre/verifisere. Mobilnr kan heller ikke brukes som aldersjekking da småunger også har dette.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537804. mai 2011, 16:15
Eneste måten man kan håndheve aldersgrense på er å se på formuleringen av innleggene, og ofte kan man ikke se på det heller.
Det finnes idag ingen god aldersgrensesjekking bortsett fra VISA og personnummer - informasjon som vi ikke ønsker å lagre/verifisere. Mobilnr kan heller ikke brukes som aldersjekking da småunger også har dette.
Hva med å luke ut de utallige loggene som heter 'gutt 14 logger'...?!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: onakosano04. mai 2011, 16:22
foreslår heller flere moderatorer...


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Oda04. mai 2011, 17:53
Hva med "Hva er din mentale alder test" ved registering på forumet? ;D


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 3sp3n04. mai 2011, 19:20
foreslår heller flere moderatorer...

Det ville nok ha hjulpet mye.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 3sp3n15. mai 2011, 19:05
Nå må forumet få inn flere mods, for å fjernet alle trollene her, det er neimen ikke rart folk ser etter andre forum med så mye piss og tull som enkelte kommer med.

Flere mods NÅ!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: HardCoreBakken15. mai 2011, 21:03
Nå må forumet få inn flere mods, for å fjernet alle trollene her, det er neimen ikke rart folk ser etter andre forum med så mye piss og tull som enkelte kommer med.

Flere mods NÅ!
Eller at de moderatorene som allerede er her skjerper seg... Ikke vondt ment, dere gjør en god jobb, men når personer selv sier de er 14, eller at en konto troller som faen så lurer jeg på hvorfor de ikke blir kasta på hue og ræva ut umiddelbart. Er som mange andre lei av pubertale besserwissere.
Selv ønsker jeg at f.eks Champions skal få logge på forumet, da han ikke troller eller hever seg selv som kostholdsekspert. Han nyter godt av veiledningen han har fått, å det er interesant å følge med på framgangen. Han har bedre nytte av tf enn Mr.PT med alskens øvelser.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537815. mai 2011, 21:23
Eller at de moderatorene som allerede er her skjerper seg... Ikke vondt ment, dere gjør en god jobb, men når personer selv sier de er 14, eller at en konto troller som faen så lurer jeg på hvorfor de ikke blir kasta på hue og ræva ut umiddelbart. Er som mange andre lei av pubertale besserwissere.
Selv ønsker jeg at f.eks Champions skal få logge på forumet, da han ikke troller eller hever seg selv som kostholdsekspert. Han nyter godt av veiledningen han har fått, å det er interesant å følge med på framgangen. Han har bedre nytte av tf enn Mr.PT med alskens øvelser.
Jeg er enig i at det er dumt at 15-åringer som trener og oppfører seg fint må ut. Men skal en regel håndheves så må man dessverre kaste ut alle under 16 uten unntak.

Jeg kjenner til flere som har løyet på alderen og som har ført treningslogg her inne. En gang så røpet en kar som fortsatt logger her inne seg i et innlegg i en diskusjon vi hadde som handlet om trening. Han slettet innlegget sitt umiddelbart, og sendte meg umiddelbart pm etterpå der han ba meg om å ikke rapportere inn loggen hans. Dette var for et par år siden. Selvsagt rapporterte jeg ikke inn gutten, han plagde jo ingen. At han var for 'ung' til å logge her inne synes jeg var helt uproblematisk og en liten 'hvit' løgn går greit.

Men hva har skjedd nå??? Nå er det en total invasjon av fjortiser som vanker her inne, ingen sletter loggene deres lenger, ingen bryr seg. Hva skjer da? Jo, det blir legitimt for den aldersgruppen å henge her inne. Man kan lese utallige logger av 14-åringer og det skaper et slør av aksept for denne gruppen og terskelen for å svare havner da dessverre på nivå med kunnskapene til denne aldersgruppen. Dessuten er jeg redd for at mange 14-åringer ikke er like 'voksne' som vi som liker å kalle oss voksne. Da forsvinner vi gamle travere, og tf sitter igjen med en ny herskare av faste besvarere som på grunn av ung alder og manglende erfaring med det meste kompenserer for sin manglende kunnskap med tøv, trakassering og gpp!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: s0pr015. mai 2011, 21:46
Eller at de moderatorene som allerede er her skjerper seg... Ikke vondt ment, dere gjør en god jobb, men når personer selv sier de er 14, eller at en konto troller som faen så lurer jeg på hvorfor de ikke blir kasta på hue og ræva ut umiddelbart. Er som mange andre lei av pubertale besserwissere.
Litt selvmotsigende her kanskje?
Moderatorene gjør ikke noen særlig god jobb. Det er bra at man har en viss takhøyde, og at man har mods uten stort selvhevdelsesbehov som ikke griper inn for den minste ting. Men at rene spam-tråder, brukere som åpenbart er langt under 16 osv ikke gjøres noe med, det er for dårlig.
Sitat
Selv ønsker jeg at f.eks Champions skal få logge på forumet, da han ikke troller eller hever seg selv som kostholdsekspert. Han nyter godt av veiledningen han har fått, å det er interesant å følge med på framgangen. Han har bedre nytte av tf enn Mr.PT med alskens øvelser.
Wtf?? Sjelden lest noe så random...
Dine synspunkter rundt en enkelt bruker er vel fullstendig irrelevant for diskusjonen?


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Kikki15. mai 2011, 22:42
Jeg kan svare såpass mye at det å sende rapporteringer med krav om svar nok er feil måte å få oss i tale på. ;) Nå hadde jeg uansett tenkt å legge igjen en kommentar her på egne vegne, så ...

Allerminstemann som dere har rapportert i hytt og pine i dag er utestengt. En av oss skulle vært mye mer aktive her inne tidligere i dag, for han har fått herje mye lenger enn han skulle fått lov til. Jeg tar kritikk på den, selv om jeg føler meg unnskyldt siden vi har feiret femårsdag her i dag.

Til dette med moderering for min del. Jeg er enig i at det kunne vært flere moderatorer her, noen som er mer aktive på forumet enn vi som allerede står som moderatorer. Jeg skal ta dette opp med #1 når jeg er på kontoret igjen.

Jeg er innom forumet, men jeg leser mye mindre nå enn tidligere. Jeg har to jobber, jeg har familie, hus, hage, trening, skole, ++++, så jeg merker at mitt overskudd til å gjøre så veldig mye på forumet er ganske minimalt. Dessuten så savner også jeg TF slik det var før.

Jeg beklager at jeg for min del ikke helt har overskuddet og tiden til å sitte time etter time dag inn og dag ut på Treningsforum lenger. Det er andre ting i livet som prioriteres - slik som Treningsforum Magasinet. ;)



Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Crudeoil16. mai 2011, 13:03
Det burde være full forståelse fra folk at moderatorene har annet å gjøre enn å sitte hele dagen foran TF. Når det er sagt burde det være en moderators plikt til å sørge for stedfortreder eller tilsette flere moderatorer. Nå vet ikke jeg hvilke retningslinjer TF fører for modereing og antall moderatorer, men det burde værtfall være en minimumsgrense samt minimumsalder for å være mod.
De som er under aldresgrensa burde kastes ut umiddelbart samt de som til stadighet driver med personangrep. Tråder sklir mer og mer ut i pisspreik, moderatorer stenger eller ber om å holde seg til topic i liten eller ingen grad.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Andy_7216. mai 2011, 13:28
Litt morsomt å lese for en nybegynner som meg.
Jeg lurer nå på den uttalelsen om at alt var bedre før...
Er det ikke mye det at de "eldre" nå har blitt så erfarne og har ikke den nysgjerrigheten som var før. Og derfor er alle nye spørsmål nærmest banale? Det som gjorde diskusjonene så artige før at dere var med i diskusjonene med en nysgjerrighet som dere nå ser hos ungdommen?
At 16-20 åringer er allvitende er ikke nytt...det var pokker vi og når vi var 20...

Når det kommer til moderings forslag...jeg var inntil nylig mod på ett annet forum så jeg har erfaringen derifra.
Der har vi en kontroll med brukerne ved at vi ikke lot brukerene få skrivetilgang til enkelte forum uten ett visst antall poster. De kunne skrive i f.eks nybegynnerforumet eller åpne forum, men kun etter f.eks 15 poster fikk de bevege seg over i de erfarne forumene. Fjerner forumtroll og de som registerer seg kun for å delta i enkelte diskusjoner. Og belastningen på de erfarne forumene blir mindre for moddene. I de "åpne" forumene kan dere da ha flere modder av den nyere garden...mens gamle moddene da kan være retningslinjegivende for de yngre moddene...

Redigert ved strikethrough


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: paramora16. mai 2011, 21:20
Skjønner tankegangen din, Andy. Fornuftige spørsmål, synes jeg, men jeg er likevel av den oppfatningen om at ting har endret seg kraftig de siste årene, og at det ikke stemmer at det bare er hukommelsen vår som gir oss feilaktige oppfatninger. Nå kan jeg ikke sitte og lete opp en drøss med gamle tråder som viser at det jeg sier stemmer, men viss du dømmer ut fra hva flertallet av veteranene sier her inne, så er det mye som peker mot at Treningsforum faktisk har endret seg mye de siste årene. Husk også på at trening som emne har blitt vanvittig trendy på fryktelig kort tid, og at den unge befolkningen generelt ser ut til å ha et helt annet forhold til kroppen enn det de hadde for bare 10, eller til og med 5, år siden. Det er ikke uten grunn at Facebook har fått en drøss med tilhengere på Facebook som sikkert ikke en gang leser denne siden jevnlig; å like trening er trendy. Alle skal like det nå, fordi det er "in". Det er helt naturlig at en slik samfunnsendring også endrer miljøet på Treningsforum - Norges mest populære sted å snakke om trening.

Noe av poenget mitt med denne tråden, var forresten å få frem at 2004 og 2005 er to av de årene da Treningsforum faktisk postet en rekke gode treningsprogram og -artikler som selv den dag i dag blir repostet på forumet i ny og ne. Mange av disse artiklene var så gode at jeg tror de påvirket kunnskapen til medlemmene som postet på den tiden i veldig stor grad. Jeg vet iallfall at det påvirket meg, og jeg fikk inntrykk av at de gjorde det på mange av medlemmene pga. hva folk snakket om. Arrester meg viss jeg tar feil, men mitt inntrykk anno 2011 er at det er betydelig mye mindre slike artikler som postes nå.

Treningsforum bruker i dag mye plass på kroppsbygging- og strongmanmiljøet i Norge. Og det kan jeg skjønne at Treningsforum ønsker å gi mer oppmerksomhet, men jeg mistenker at det går på bekostning av å publisere nok artikler som "treningsdummies" hadde trengt (og som sikkert mange rutinerte også bare hadde hatt godt av å lese). Da kunne man kanskje unngått at de kommer til forumet for å stille dumme spørsmål. Det verste er at det ikke bare reduserer kvaliteten, men at det til og med skremmer bort de gode medlemmene.

Det er også slik at i dag fylles informasjonskanalene opp i større grad av informasjon som er laget for å selge, som vi alle har merket så altfor godt. Trening blir tydeligvis bare mer og mer mystisk med årene. Dette gjør det bare enda viktigere, sånn jeg ser det, at Treningsforum ikke slutter å poste artikler om slike tema som det postet mange artikler om før. For å si det sånn: Når jeg begynte å lese om trening, hadde jeg akkurat like lite peiling som dagens Treningsforum-nybegynnere. Jeg var typen som overanalyserte alt, og tolket ting i helt ville retninger. Sånn er det for veldig mange til å begynne med. For å få et mer nyansert bilde av hvordan kroppen fungerte, må man bare lese, lese og lese. I starten blir mye slukt rått og ukritisk, men etterhvert klarer man forhåpentligvis å skille klinten fra hveten. Dette er dog under den forutsetning at man faktisk leser både god og dårlig informasjon. Viss Treningsforum, som jeg anser som en av de beste kildene på god treningskunnskap, flytter fokuset for mye på ting som ikke gjør en person klokere på trening... Så lurer jeg på om det kanskje ikke kan være med på å holde liv i en utrend?

Hva angår modereringsdebatten, er jeg skeptisk til hvor mye man kan få gjort. "Mer moderering" høres for meg ikke ut som noen særlig god løsning. Det blir litt som "Lengre fengselsstraffer". Det virker mer som at det er et holdningsproblem. At man kunne moderert mer kan kanskje være, men det er først og fremst tiltak som kan hindre at folk i det hele tatt føler behov for å stille dumme spørsmål, som må prioriteres. Viss man skal simpelthen fokusere på å bare modere mer, blir det i så fall en fryktelig tung jobb for moderatorene. Det jeg sier blir vel egentlig dermed at man bare kommer tilbake på det jeg nevnte rett over, om at jeg heller ser for meg at det vil være mer fruktbart å publisere flere artikler OM trening igjen. Det er iallfall et tiltak som jeg ville tro at over sikt kunne hatt en viss effekt.

Dette blir dog mye spekulasjon, og jeg aner ikke om Treningsforum kan få gjort så mye med situasjonen uansett. Det er ikke Treningsforums feil at folk i dag ikke kan nok, iallfall. Det er det pengetørste kroppsbyggermagasiner o.l. som er grunnen til. Treningsforum kan bare gjøre en liten del for å forhåpentligvis kunne være med på å styre ting i en litt bedre retning, men helt ærlig: Jeg tror ikke det vil gjøre den store forskjellen uansett.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537816. mai 2011, 22:21
Andy 72, du tar dessverre feil... Vi er ikke gamle sutrekopper som sitter og klager og ytrer våre subjektive meninger.

Jeg har hengt her inne siden 2006 og er bombesikker på at kvaliteten på forumet har sunket. Grunnen til det er som nevnt i innlegget over det enorme tilfanget av nye medlemmer, samt at veteranene ikke poster her inne lenger.

At de erfarne gutta/jentene forsvinner er ikke noe jeg synser om, det er fakta. I starten var de som hang her inne folk som hadde peiling på trening. TF tiltrakk seg en høy andel slike folk, benpressmannen, tricepsmannen, bøs, Ole Martin, Jan B, Egil, Kikki, Marius Metern, Raymond, beefcake (om han er her ennå?) osv, som alle har vanvittig peiling på det de driver med. For eksempel husker jeg godt at Benpressmannen faktisk testet ut ulike tilskudd og førte møysommelig logg over virkning og effekt av ulike kosttilskudd og treningsprogrammer. Slik var det før i tiden. Det var et lavt antall logger og de loggene som fantes var av høy kvalitet! Disse gutta og jentene har nå forlatt forumet.

Noen nye brukere med peiling har erstattet den gamle kompetansen, men for hver kvalitetslogg og besvarer som vet hva han/hun snakker om, har det dukket opp tusenvis av folk som mangler totalt kunnskap om trening og kosthold. Man kan fortsatt få gode svar her inne, men da må man sortere ut alle svadasvarene først, og når man er nybegynner vet man ikke hva man skal tro på. Før fantes det også en gjeng med faste besvarere, hva har skjedd med disse?!

Dessverre er det slik med alt som er populært, det er som man sier på engelsk, 'all good things come to an end'. Treningsforum kommer nok til å fungere lenge, men forumdelen som er sidens 'hjerte' er i ferd med å bli vannet ut og ta form som et chatteforum for ungdommer med tastaturdiaré...


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Mr.LT16. mai 2011, 23:55
Jeg synes stadig jeg ser innlegg fra Ole Martin, Kikki og Egil. Jeg synes du sutrer når du synes det er trist at folk som Raymond og Marius forsvinner. Den ene forfektet helt hårreisende holdninger og den andres alternative resultater fra EMs blodprøver taler for seg selv. Det er helt greit for meg at de ikke henger på TF.

Det er godt mulig at det har forsvunnet noen folk, men slik er livet. Noen har også kommet til; Ivrig Pingle, Bergan, Gilberg, OD, Grizzly og en hel drøss andre som etter min mening ofte har mye å fare med.



Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 3sp3n17. mai 2011, 00:22
Jeg synes stadig jeg ser innlegg fra Ole Martin, Kikki og Egil. Jeg synes du sutrer når du synes det er trist at folk som Raymond og Marius forsvinner. Den ene forfektet helt hårreisende holdninger og den andres alternative resultater fra EMs blodprøver taler for seg selv. Det er helt greit for meg at de ikke henger på TF.

Det er godt mulig at det har forsvunnet noen folk, men slik er livet. Noen har også kommet til; Ivrig Pingle, Bergan, Gilberg, OD, Grizzly og en hel drøss andre som etter min mening ofte har mye å fare med.

Det er flott at det kommer folk med peiling inn, men nesten alle som driver med bb har falt ut. De du ramser opp er jo styrkeløftere. Det er det forumet mangler, folk med peiling på bb. Ikke misforstå, de har mye kunnskap om sitt felt, men bb forumet er bortimot dødt.

Jeg husker at thommi var fast besvarer en liten stund, men ble flamet av fjorten år gamle gutter som såvidt hadde drukket sin første proteinshake. DET er ett problem.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Mr.LT17. mai 2011, 00:33
Det finnes da vitterlig logger fra kroppsbyggere her inne også. Har nå skumlest endel og endel av dem har peiling. Men ettersom jeg ikke er så punch på bygging så nevnte jeg ingen. Det er fordi det etter min mening er en ganske glatt og i beste fall likegyldig holdning til doping blant mange byggere.

Fluefiskeren på fremsiden har logg her, Carl-Erik og broren hans har logg og sikkert flere som jeg bare ikke kommer på. Disse har etter min mening endel å fare med. Vet ikke om Biffcake faller inn som bygger men der tror jeg du vil få gode svar uansett om du liker å late deg med en øl eller trene til en kombinasjon av sterkmann,styrkeløft eller fitness/kb.



Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Shira17. mai 2011, 00:41
Hei, nå er jeg ganske ny her så jeg har vel egentlig ikke så mye jeg skulle ha sakt  :what:
Men mitt inntrykk av forumet så langt er at for å vare et forum er det litt vel mye reklamer som blinker i rundt her. Jeg har også fått sikkelig userriøst svar på et helt vanlig spm, men har av forum erfaring (drevet forum en del år selv nå) at på slike store forum er jo det ikke til å ungå  :P

Hva med å lage et eget underforum, der de faste svarene har mulighet til å redigere og slette innlegg, slik at en kan utelukke tulle innlegg?

Hva med å lage en lukket også? Der en må søke om tilgang, en erfaen en klarer sikkert å finne ut om søkeren er serriøs eller ikke?

Bare noen lufte idè`er..  :-[


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: 09537817. mai 2011, 01:12
Mr Lt, jeg synes du forsvarer tf bra i dine innlegg.
Jeg synes stadig jeg ser innlegg fra Ole Martin, Kikki og Egil. Jeg synes du sutrer når du synes det er trist at folk som Raymond og Marius forsvinner. Den ene forfektet helt hårreisende holdninger og den andres alternative resultater fra EMs blodprøver taler for seg selv. Det er helt greit for meg at de ikke henger på TF.

Det er godt mulig at det har forsvunnet noen folk, men slik er livet. Noen har også kommet til; Ivrig Pingle, Bergan, Gilberg, OD, Grizzly og en hel drøss andre som etter min mening ofte har mye å fare med.
Mye av det du sier her er stort sett feil. Ivrig Pingle, OD og Grizzly logger på NSF sitt forum, og er mindre å se her inne nå enn før. Som jeg selv sa, det er mange som har mye å fare med her inne, det er ikke poenget mitt, men at det blir lengre og lengre mellom hver gang man leser bra logger og svar i debatter.

Jeg er allikevel enig i at at Marius og Raymond ikke var mors beste barn, men de hadde jo peiling på det de drev med selv om de ikke var helt mainstream i alle sine synspunkter og holdninger til diverse "ting og tang".

For øvrig synes jeg du kan holde deg for god til å gå til personangrep på meg. Du har nevnt i tre innlegg nå at jeg "sutrer". Det kan du godt mene, men jeg henger ikke ut enkeltpersoner her inne slik som du gjør og forsøker å føre en saklig debatt. Hold deg til tema som dreier seg om tf før og nå, så får du heller forsøke å si med en vennligere tone at du mener jeg klager for mye eller spiller på oppbrukte argumenter, noe i den duren... Nettetikkette er ikke noe tf er kjent for heller i disse dager.



Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: endresaa17. mai 2011, 01:35
De som er moderator må bli VELDIG mye strengere mht hva dem tolererer i "forum for viderekomne"..


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Mr.LT17. mai 2011, 12:24
Mr Lt, jeg synes du forsvarer tf bra i dine innlegg.Mye av det du sier her er stort sett feil. Ivrig Pingle, OD og Grizzly logger på NSF sitt forum, og er mindre å se her inne nå enn før. Som jeg selv sa, det er mange som har mye å fare med her inne, det er ikke poenget mitt, men at det blir lengre og lengre mellom hver gang man leser bra logger og svar i debatter.

Jeg er allikevel enig i at at Marius og Raymond ikke var mors beste barn, men de hadde jo peiling på det de drev med selv om de ikke var helt mainstream i alle sine synspunkter og holdninger til diverse "ting og tang".

For øvrig synes jeg du kan holde deg for god til å gå til personangrep på meg. Du har nevnt i tre innlegg nå at jeg "sutrer". Det kan du godt mene, men jeg henger ikke ut enkeltpersoner her inne slik som du gjør og forsøker å føre en saklig debatt. Hold deg til tema som dreier seg om tf før og nå, så får du heller forsøke å si med en vennligere tone at du mener jeg klager for mye eller spiller på oppbrukte argumenter, noe i den duren... Nettetikkette er ikke noe tf er kjent for heller i disse dager.




Hensikten er ikke nødvendigvis å forsvare noe eller noen,jeg mener bare at klagingen fremstår litt håpløs. Det er etter min mening mye mer produktivt å gjøre noe mer med problemet enn bare å fortelle om det i en tråd. Det blir neppe noe bedre av den grunn.

Flere av styrkeløftergutta logger muligens på andre forum, men som sagt(skrevet) så ser jeg til stadighet innlegg fra dem på TF. Dersom det er feil så kan jeg sikkert hive frem endel linker til hvilke tråder de skriver i, men det tror jeg du klarer å finne selv. Det er sikkert flere som logger her, og derav lengre mellom de innholdsrike og produktive loggene men man kan jo sile litt og ikke lese absolutt alt.

Jeg leste veldig lite fra Marius så han skal jeg ikke si noe mer om.Raymond derimot mener jeg bastant hadde endel teorier om trening som ikke hang på greip og som han ikke klarte å begrunne. Marius er en såpass offentlig person at han må tale å bli skrevet om i ulike ordelag uten at det skal kalles et personangrep. Raymond derimot er neppe offentlig så han får heller bli fornærmet.

Dersom du er ren og pen(eventuelt bare har peiling), så begynn å svar i tråder. Da kommer det kanskje flere som har peiling også. Ellers har jeg jo også sagt og gjentatt at flere av forslagene dine er gode. Så så ille er jeg vel ikke?

Et velment og ektefølt GRATULERER MED DAGEN til alle ;D



Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Styrketrenern17. mai 2011, 12:31
Det er flott at det kommer folk med peiling inn, men nesten alle som driver med bb har falt ut. De du ramser opp er jo styrkeløftere. Det er det forumet mangler, folk med peiling på bb. Ikke misforstå, de har mye kunnskap om sitt felt, men bb forumet er bortimot dødt.

Jeg husker at thommi var fast besvarer en liten stund, men ble flamet av fjorten år gamle gutter som såvidt hadde drukket sin første proteinshake. DET er ett problem.

Støtter denne. Jeg ser en veldig kultur til styrkeløft. Jeg for min del er nesten redd for å skrive at jeg trener også en del isolasjonsøvelser, ikke bare baseøvelser(styrkeløft osv.) Dette var litt å overdrive, men for å illustrere litt av oppfattningen om hvordan det er. Savner litt bb miljø.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Petemaister17. mai 2011, 13:02
Støtter denne. Jeg ser en veldig kultur til styrkeløft. Jeg for min del er nesten redd for å skrive at jeg trener også en del isolasjonsøvelser, ikke bare baseøvelser(styrkeløft osv.) Dette var litt å overdrive, men for å illustrere litt av oppfattningen om hvordan det er. Savner litt bb miljø.

Jeg deler din mening her.
Er temmelig ny innen trening selv, og merker at "de fleste" ser litt ned på de som trener mye biceps, eller kun prioriterer overkropp eller div kroppsdeler fremfor andre.
Jeg merker selv på min egen trening at jeg har ett litt snevert syn mot dem som posérer i speilet og kun prioriterer disse armene sine. Men det er vel slik jeg har lært her inne at det er viktig å trene hele kroppen og trene mest mulig baseøvelser.

Men ja, nå har jeg ikke så mye peiling på hvordan forumet her fungerte i tidligere år (04-09), men jeg ser helt antydninger på at personer som stiller spørsmål som: "Hva burde jeg trene om jeg ønsker størst mulig biceps?" Blir irettesatt med at - Du må trene hele kroppen, finn deg ett fullkroppsprogram, les mer om trening, tren bein også, osv, osv.

Men de som svarer er som oftest personer som ikke akkurat utstråler kompetanse, heller motsatt. Så jeg som ny, ser helt klart nytteverdien i at erfarne deler sin erfaring med andre som meg som kan mindre en gjennomsnittet, men er villig til å lære/lytte.

Men jeg er også en av dem som vil ha mer kunnskap rundt trening, og ikke late som om jeg kan det. Men faktisk vite konkret hva jeg snakker om.
Og da er det ikke alltid like lett å lese side etter side i flere år før man blir litt tørrere bak ørene.
DA spiller disse kunnskapsrike personene en veldig stor rolle, som i hvert fall blir verdsatt høyt av meg.

All kunnskap kan ikke leses, noen må gi den, erfare den, diskutere den, og ikke minst lære den. Og det kan dere på TF hjelpe med.

- Takk for oppmerksomheten. ;)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Rex Rodney17. mai 2011, 23:00
All kunnskap kan ikke leses, noen må gi den, erfare den, diskutere den, og ikke minst lære den. Og det kan dere på TF hjelpe med.

Honnør!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Evis17. mai 2011, 23:12
Men ja, nå har jeg ikke så mye peiling på hvordan forumet her fungerte i tidligere år (04-09), men jeg ser helt antydninger på at personer som stiller spørsmål som: "Hva burde jeg trene om jeg ønsker størst mulig biceps?" Blir irettesatt med at - Du må trene hele kroppen, finn deg ett fullkroppsprogram, les mer om trening, tren bein også, osv, osv.

Om noen stiller et slikt spørsmål fortjener de vel strengt tatt ikke annet enn å få tråden stengt.

Det går ann å lete litt selv og ikke bare vente på å få alt servert på sølvfat. Kan ikke tenke meg et tema som har dukket opp flere ganger før enn det eksempelet der.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Petemaister17. mai 2011, 23:28
Om noen stiller et slikt spørsmål fortjener de vel strengt tatt ikke annet enn å få tråden stengt.

Det går ann å lete litt selv og ikke bare vente på å få alt servert på sølvfat. Kan ikke tenke meg et tema som har dukket opp flere ganger før enn det eksempelet der.

Er forsåvidt enig med deg, men...
Noen tror at biceps trenger et "spesielt" program for å bli slik dem ønsker, ergo så dukker slike tråder opp med gjevne mellomrom. Ungdom generelt, syns lesing er kjipt, kjedelig, og derfor lettere å ty til et spørsmål.

La oss si at jeg stiller spørsmålet: Hvilket opplegg skal til for å vokse? Skal tråden stenges pga jeg burde lese mer om mat, trening, anatomi, og søvn, da?

Hvor går grensen for hjelp, og rett og slett spørsmål man kan/bør lese seg opp på selv?


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: MrMuscle17. mai 2011, 23:32
Det som har skjedd med treningsforum er ikke unormalt og jeg har sett det flere plasser før. Når forumet starter opp så er det en liten kjerne med folk som har en brennende lidenskap for det forumet dreier seg om. Jeg husker dagen forumet åpnet (November 2002 tror jeg det var), jeg husker forumet Number1 var på før han åpnet dette og personene som fulgte med. Seriøse gode diskusjoner om trening av folk som hadde erfaring og kunnskaper.

Men så skjer det som for eieren av forumet er flott mtp inntekt, forumet blir kjent. Det blir populært og lett å finne frem til. Men det er ikke lengre slik at de som kommer til forumet er folk som har brukt årevis på å lese, lære og prøve og feile. Folk som ikke vet opp eller ned på trening melder seg inn, stiller de samme spørsmål som er stillt tusenvis av ganger før og KREVER at noen skal gjøre arbeidet for dem. Og etter å ha satt opp hundrevis av treningsprogram, dietter og svart på massevis av svada så går disse folkene lei. De innser at uansett hvor mange ganger man har forklart hvorfor jorden er rund, så kommer det i morgen en som spør om akkurat det samme.

Samtidig så mister og brukerne av forumet mye av sin anonymitet noe som for mange er viktig. Kroppsbygging er fremdeles noe som mange stiller seg tvilsom til og dopingrykter florerer. Så det er ikke alle som, selv om de trener og spiser bra, vil bli forbundet med den sporten. Så da mister man disse personene. Jeg ser og at en del etterlyser de "store navnene." Men realiteten er at disse får den feedbacken de trenger fra nærmiljøet sitt. De føler nok sjeldent noe behov for å tilbringe tid på et forum hvor folk enten sleiker de opp etter ryggen eller spytter de i trynet.

Jeg tror nok at et forum på denne størrelsen aldri blir et slikt type forum mange av dere er ute etter, det skipet er seilt. Det tjener heller ikke eieren å låse tråder og utestenge brukere. Mye av inntektene på et forum kommer fra sidevisninger, og om man liker det eller ei så er dette en buisness. Jeg er enig i at det burde være en strengere linje på mange ting. Men dette er nok bare ikke gjennomførbart. Da må isåfall moderatorer ha det som jobb og få betalt for alle timene de måtte legge ned i det. Men såvidt jeg vet så får moderatorer ikke betalt. Jeg har isåfall stått listet som "fast besvarer" i evig mange år og ikke sett en krone hehe.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: The Weise-Guy17. mai 2011, 23:36
Er forsåvidt enig med deg, men...
Noen tror at biceps trenger et "spesielt" program for å bli slik dem ønsker, ergo så dukker slike tråder opp med gjevne mellomrom. Ungdom generelt, syns lesing er kjipt, kjedelig, og derfor lettere å ty til et spørsmål.

La oss si at jeg stiller spørsmålet: Hvilket opplegg skal til for å vokse? Skal tråden stenges pga jeg burde lese mer om mat, trening, anatomi, og søvn, da?

Hvor går grensen for hjelp, og rett og slett spørsmål man kan/bør lese seg opp på selv?

Såvidt jeg husker blir man bedt om og se igjennom stickyene når man melder seg på forumet.  Gjør man dette får man all den infoen man trenger om man vil bli stor, hvilket program man burde bruke som nybegynner etc.

Om noen logger seg på forumet til biltema og spør om hvordan man fyller olje eller bensin på bilen så kan man ikke regne med og bli tatt helt seriøst heller, akkurat som at man burde ikke bli tatt seriøst her når man starter en tråd som spør om man får større biceps av kreatin, eller om man burde trene biceps 5 ganger i uka.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Petemaister17. mai 2011, 23:46
Såvidt jeg husker blir man bedt om og se igjennom stickyene når man melder seg på forumet.  Gjør man dette får man all den infoen man trenger om man vil bli stor, hvilket program man burde bruke som nybegynner etc.

Om noen logger seg på forumet til biltema og spør om hvordan man fyller olje eller bensin på bilen så kan man ikke regne med og bli tatt helt seriøst heller, akkurat som at man burde ikke bli tatt seriøst her når man starter en tråd som spør om man får større biceps av kreatin, eller om man burde trene biceps 5 ganger i uka.

Siden du bringer opp biltema, olje og bensin, og jeg tilfeldigvis jobber på bilverksted.
La oss si at du leser deg opp om biler generelt, og skal fylle bensin, eller olje på bilen.

Hvordan vet du om det er samme bensin på en 1970 model Opel Omega og en 1996 Toyota MR 2 GT-limited? Eller om du bruker halvsyntetisk olje på Omegaen, eller syntetisk på Mr2'n?

Du kan litt om biler fra før, men ikke alt. Så hvor går grensen, liksom?
Dette virker sikkert kverulerende, men det er et tydelig poeng jeg vil frem til.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Reagan17. mai 2011, 23:53
Er forsåvidt enig med deg, men...
Noen tror at biceps trenger et "spesielt" program for å bli slik dem ønsker, ergo så dukker slike tråder opp med gjevne mellomrom. Ungdom generelt, syns lesing er kjipt, kjedelig, og derfor lettere å ty til et spørsmål.

La oss si at jeg stiller spørsmålet: Hvilket opplegg skal til for å vokse? Skal tråden stenges pga jeg burde lese mer om mat, trening, anatomi, og søvn, da?

Hvor går grensen for hjelp, og rett og slett spørsmål man kan/bør lese seg opp på selv?

Med andre ord, du etterlyser konstruktive svar :).

Skjønner hvor Evis kommer fra her, men innlegget hans er også et eksempel på den evige rundgangen man får med spørsmål som har blitt stilt 100 ganger før og den utålmodigheten det skaper. Ond sirkel.

Mange har vel også glemt litt hvordan det var å være newb og lete etter en slags "magisk" formel, eller? Med info overdrive fra alskens blader, artikler eller hva det måtte være.

Ett tips til newbs må vel være oppriktig nysgjerrighet hva angår "jern" (uansett gren), vise litt oppriktig lidenskap for å løfte, læringsvillighet og kanskje en smule ydmykhet. Skille seg litt ut fra de som ønsker "hawt abz" vs. de som faktisk er litt hektet på denne galskapen vi driver med.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: The Weise-Guy17. mai 2011, 23:55
Siden du bringer opp biltema, olje og bensin, og jeg tilfeldigvis jobber på bilverksted.
La oss si at du leser deg opp om biler generelt, og skal fylle bensin, eller olje på bilen.

Hvordan vet du om det er samme bensin på en 1970 model Opel Omega og en 1996 Toyota MR 2 GT-limited? Eller om du bruker halvsyntetisk olje på Omegaen, eller syntetisk på Mr2'n?

Du kan litt om biler fra før, men ikke alt. Så hvor går grensen, liksom?
Dette virker sikkert kverulerende, men det er et tydelig poeng jeg vil frem til.

Du går gjennom stickyene på bilforumet samtidig som du googler litt, og finner du ikke infoen der så har du funnet ut hvor grensen går og da kan du starte en ny tråd på forumet ;)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Petemaister18. mai 2011, 00:00
Med andre ord, du etterlyser konstruktive svar :).

Skjønner hvor Evis kommer fra her, men innlegget hans er også et eksempel på den evige rundgangen man får med spørsmål som har blitt stilt 100 ganger før og den utålmodigheten det skaper. Ond sirkel.

Mange har vel også glemt litt hvordan det var å være newb og lete etter en slags "magisk" formel, eller? Med info overdrive fra alskens blader, artikler eller hva det måtte være.

Ett tips til newbs må vel være oppriktig nysgjerrighet hva angår "jern" (uansett gren), vise litt oppriktig lidenskap for å løfte, læringsvillighet og kanskje en smule ydmykhet. Skille seg litt ut fra de som ønsker "hawt abz" vs. de som faktisk er litt hektet på denne galskapen vi driver med.

Helt enig!

Du går gjennom stickyene på bilforumet samtidig som du googler litt, og finner du ikke infoen der så har du funnet ut hvor grensen går og da kan du starte en ny tråd på forumet ;)

Med god samvittighet. ;D Og dem som ikke leser seg opp, burde også bli gitt ett konstruktivt svar, syns jeg. ;)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Crudeoil18. mai 2011, 19:06
Sitat

Med god samvittighet. ;D Og dem som ikke leser seg opp, burde også bli gitt ett konstruktivt svar, syns jeg. ;)

Hvorfor?
Når N-te tråden om: "ser dette programmet bra ut" kommer, fortjener da vedkommende ett svar?
Ja! Svaret h*n kan få er: SE TIL HELV#¤% Å SØK OG LES! Det er ett konstruktivt svar.
Det meste har blitt svart på utallige ganger.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Petemaister18. mai 2011, 19:13
Hvorfor?
Når N-te tråden om: "ser dette programmet bra ut" kommer, fortjener da vedkommende ett svar?
Ja! Svaret h*n kan få er: SE TIL HELV#¤% Å SØK OG LES! Det er ett konstruktivt svar.
Det meste har blitt svart på utallige ganger.

For om du/andre er lei av å gi ut samme svar, så la vær å skriv noe.
Skal ei jente på byn be deg dra til helvete fordi hun er lei av å bli sjekket opp hele tiden? Nei, hun er nok litt mer høflig, håper jeg for din skyld!

Er du lei av slike tråder, så lar du bare vær å svare, da! ;)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Crudeoil18. mai 2011, 20:00
For om du/andre er lei av å gi ut samme svar, så la vær å skriv noe.
Skal ei jente på byn be deg dra til helvete fordi hun er lei av å bli sjekket opp hele tiden? Nei, hun er nok litt mer høflig, håper jeg for din skyld!

Er du lei av slike tråder, så lar du bare vær å svare, da! ;)

Det er jo blitt sånn her på TF at de med mest erfaring ikke lenger gidder å svare newbs da det dukker opp samme spørsmål gang på gang.
Grunnen til at ingen gidder å lese eller undersøke selv forstå jeg ikke, kanskje latskap eller at de er redde for å feile..?
Slikt ser man på andre forum og. Blir overøset av tenåringer som ikke gidder å lese/prøve seg fram.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Petemaister18. mai 2011, 20:21
Det er jo blitt sånn her på TF at de med mest erfaring ikke lenger gidder å svare newbs da det dukker opp samme spørsmål gang på gang.
Grunnen til at ingen gidder å lese eller undersøke selv forstå jeg ikke, kanskje latskap eller at de er redde for å feile..?
Slikt ser man på andre forum og. Blir overøset av tenåringer som ikke gidder å lese/prøve seg fram.

Er enig i det, og det er vel mer opp til hvert enkelt individ om dem vil lese, spørre, "gnåle" eller rett og slett få det inn av "mamma". Man kan ikke pålegge moderatorer som "jobber" her inne gratis om å passe på heller, så da er det vel bare å la være å svare om man merker at man blir irritert.

Til alle "newbs" - Les dere til kunnskap, spør på en interessant måte, og du vil muligens få interessante svar. ;D


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: HHHH18. mai 2011, 20:23
Det er jo dette som er problemet - at folk blir lei og ikke gidder å svare lengre. De som har kunnskap, interesse og erfaring ser seg etter hvert lei. Derfor blir løsningen "la være å svare" langt fra konstruktivt, jeg mener det er der mye av problemet ligger.

Jeg kan jo skrive litt av fra min egen erfaring i det siste....

Jeg har alltid vært en fan av TF, og syns at forumet er 10x bedre enn andre forum (i Norge). I de siste månedene eller året så har jeg blitt mer apatisk med tanke på å involvere meg i diverse tråder her. Selv om jeg legger til noen velfunderte ord i ny og ne, så merker jeg at det blir lengre i mellom gangene jeg vil svare på "Hvordan ser dietten min ut?" eller "Hvor mye protein trenger jeg?". Ofte blir disse spørsmålene hurtig fulgt opp av 5-6 svar av tydelig kunnskapsløse og late folk som gir et enlinjes svar, selvsagt unyansert og uten substans. Derfor blir min oppgave (dersom jeg skal gripe inn) større, vanskeligere og mer frustrerende. Oppgaven blir ikke kun å formulere et passende svar til trådstarteren, men også å begi meg ut på en meningsløs runddans med yngre medlemmer som har svarhyppighet og frekkhet omvendt proposjonalt med kunnskapsnivået.

Etter å ha fundert litt på mulige løsninger eller tiltak som kan hjelpe, så tenkte jeg på "Spør en fysioterapeut" tråden. Akkurat den tråden tror jeg har vært et av de positive innslagene her på TF i det siste, og der tror jeg både nybegynnerne og de erfarne er enige. Kanskje vi skulle hatt flere slike tråder? Kanskje trådene kunne ha flere besvarere (eks. et konsortium av 2-3 fysioterapeuter, ikke bare en)? Kanskje besvarerne av trådene skulle hatt tilgang til å slette innlegg og andre fornuftige funksjoner? .... Just a thought..


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Petemaister18. mai 2011, 20:25
Det er jo dette som er problemet - at folk blir lei og ikke gidder å svare lengre. De som har kunnskap, interesse og erfaring ser seg etter hvert lei. Derfor blir løsningen "la være å svare" langt fra konstruktivt, jeg mener det er der mye av problemet ligger.

Jeg kan jo skrive litt av fra min egen erfaring i det siste....

Jeg har alltid vært en fan av TF, og syns at forumet er 10x bedre enn andre forum (i Norge). I de siste månedene eller året så har jeg blitt mer apatisk med tanke på å involvere meg i diverse tråder her. Selv om jeg legger til noen velfunderte ord i ny og ne, så merker jeg at det blir lengre i mellom gangene jeg vil svare på "Hvordan ser dietten min ut?" eller "Hvor mye protein trenger jeg?". Ofte blir disse spørsmålene hurtig fulgt opp av 5-6 svar av tydelig kunnskapsløse og late folk som gir et enlinjes svar, selvsagt unyansert og uten substans. Derfor blir min oppgave (dersom jeg skal gripe inn) større, vanskeligere og mer frustrerende. Oppgaven blir ikke kun å formulere et passende svar til trådstarteren, men også å begi meg ut på en meningsløs runddans med yngre medlemmer som har svarhyppighet og frekkhet omvendt proposjonalt med kunnskapsnivået.

Etter å ha funder litt på mulige løsninger eller tiltak som kan hjelpe, så tenkte jeg på "Spør en fysioterapeut" tråden. Akkurat den tråden tror jeg har vært et av de positive innslagene her på TF i det siste, og der tror jeg både nybegynnerne og de erfarne er enige. Kanskje vi skulle hatt flere slike tråder? Kanskje trådene kunne ha flere besvarere (eks. et konsortium av 2-3 fysioterapeuter, ikke bare en)? Kanskje besvarerne av trådene skulle hatt tilgang til å slette innlegg og andre fornuftige funksjoner? .... Just a thought..

Går det ann å oppsumere det bedre? Honnør!

Liker ideen om å lage en "spør en fysioterapeut" eller "spør en kroppsbygger-tråd" eller noe lignende. Meget pent forslag, HHHH!


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Styrketrenern18. mai 2011, 20:27
Det har seg slik at vi må bare akseptere at samme spørsmål blir stilt gjentatte ganger. Dette fordi TF er stadig i utvikling, og dermed har vi nok ikke nådd maksimal brukergrense her. Det vil derfor stadig komme nye brukere(noe som er ønskelig) som spør om spørsmål som er blitt stilt før.
Nye brukere er muligens ikke klar over at vi på TF har en veldig nulltolerans ovenfor "repeat-spørsmål".

Poenget er at det vil mest sannsynlig, aldri ta slutt at samme spm dukker opp. Vi testosteron-fyrer som tenner alle plugger må nok se oss nødt til å akseptere dette.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Citius-altus-fortius18. mai 2011, 20:34
Bare skyter et skudd i lufta, men fikk en liten ide som burde se seg å være mulig å gjennomføre.
Når nye medlemmer skriver seg inn i forumet burde de kanskje motta en "velkomst-mail" der det stod slike ting, som det å bruke forumet til å lese og deretter spørre ved tvil. Kanskje også slenge ved noen ord om hva kroppsbygging innebærer, hva de ulike forum-sjangrene (for nybegynnere, for viderekommende etc ) skal brukes til. Kanskje hive ved noen forumregler.

Uansett; det å gjøre vedkommende klar over at han vil motta en velkomstmail som han ambefales å lese, som igjen inneholder det folk finner som nyttig at de skal vite vil kanskje være med på å redusere antall gjentatte spørsmål.


C.M


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Reagan18. mai 2011, 21:39
Bare skyter et skudd i lufta, men fikk en liten ide som burde se seg å være mulig å gjennomføre.
Når nye medlemmer skriver seg inn i forumet burde de kanskje motta en "velkomst-mail" der det stod slike ting, som det å bruke forumet til å lese og deretter spørre ved tvil. Kanskje også slenge ved noen ord om hva kroppsbygging innebærer, hva de ulike forum-sjangrene (for nybegynnere, for viderekommende etc ) skal brukes til. Kanskje hive ved noen forumregler.

Uansett; det å gjøre vedkommende klar over at han vil motta en velkomstmail som han ambefales å lese, som igjen inneholder det folk finner som nyttig at de skal vite vil kanskje være med på å redusere antall gjentatte spørsmål.


C.M

Det fordrer jo at folk gidder å lese denne velkomstmailen, da ;) - men jeg synes dette er et bra forslag. Koster lite tid/innsats fra adm/mod annet enn en "engangsinvestering". Hvem vet, kan ha en effekt også (ift nye brukere, i det minste).


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Styrketrenern25. mai 2011, 15:42
Bare skyter et skudd i lufta, men fikk en liten ide som burde se seg å være mulig å gjennomføre.
Når nye medlemmer skriver seg inn i forumet burde de kanskje motta en "velkomst-mail" der det stod slike ting, som det å bruke forumet til å lese og deretter spørre ved tvil. Kanskje også slenge ved noen ord om hva kroppsbygging innebærer, hva de ulike forum-sjangrene (for nybegynnere, for viderekommende etc ) skal brukes til. Kanskje hive ved noen forumregler.

Uansett; det å gjøre vedkommende klar over at han vil motta en velkomstmail som han ambefales å lese, som igjen inneholder det folk finner som nyttig at de skal vite vil kanskje være med på å redusere antall gjentatte spørsmål.


C.M

Ja forslaget høres bra og fornuftig ut, men vil nok ikke ha så stor innvirkning praktisk sett.
Jeg har vært medlem av mange sider som jeg må registrere meg på enten det gjelder bestilling eller ditt og datt, saken er at jeg aldri gidder å lese E-mail med 1-5 sider med regler :D Har du noen gang gjort det? Neppe. men kanskje noen...

Noe som kanskje ville funket, bygget på din idè. Er når nylig registrerte brukere har registrert seg, og første gang de logger inn, eller etter første innlegg de har svart på eller startet så får de automatisk en mld i innboksen der det kan stå: Viktig! Husk å ta i bruk søkefunksjonen som du finner på venstre side, før du eventuelt starter ny tråd. Slik at du ikke spør om noe noen allerede har spørt om ( Mld formulert på den måten dere vil såklart...)

Hvem synes vel ikke det er stas med mld i innboksen? ;) mulig det blir sjekket etter man har logget inn eller svart på innlegg. Sannsynligheten for at mld blir lest er også høy hvis beskjeden/budskapet er kort og presist :)


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Ryū25. mai 2011, 15:49
Poenget er at det vil mest sannsynlig, aldri ta slutt at samme spm dukker opp. Vi testosteron-fyrer som tenner alle plugger må nok se oss nødt til å akseptere dette.

Det er østrogenfyrer som tenner, testofyrer er rolige og selvsikre.


Tittel: Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005?
Skrevet av: Gaffel06. juni 2011, 22:42
Build a bridge, and get over it :)