Treningsforum

Generelt => Loggbok Online => Emne startet av: Tony71 på 19. april 2011, 22:19



Tittel: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7119. april 2011, 22:19
Hei alle!

Er en 71-mod. som etter flere år med inaktivitet begynte så smått å trene igjen for ca. 5-6 år sia. I begynnelsen trente jeg mest kondisjon med å gå i bratt terreng, og opplevde raskt at kondisjonen ble bedre. F. eks så gikk jeg ned tiden på ei spesiell løype fra ca 50 min. til 21 min. i løpet av 2-3 år, og har etterpå stabilisert tiden der. Skal dog sies at jeg irriterer meg over at jeg ikke har vært under 20 min. på den løypa, håper å greie dette nå til sommeren :) ???

Det jeg likevel liker best å trene er styrke ::biggrin::  Her begynte jeg på ca. 65 kg i benken for 3 år sia, og har nå greidd 112,5 kg. Kunne sikkert ha greidd endel mer hvis jeg hadde trent "riktigere", men trener mye alene og kunnskapen om styrketrening var vel ikke den største når jeg begynte... Trener også styrke kun fra okt. til april, så må jo trene meg "opp" hver høst. Er også nøye på å trene hele kroppen jevnt, og har i vinter trent ett 4-splittsprogram som har gitt meg den største fremgangen så langt :)

Vil også takke alle dere her på Treningsforum som jeg enten har lært noe av, eller som har inspirert meg til å trene videre!! Er viktig for en som kommer fra en liten plass(dog med meget gode treningsmuligheter) å ha ett sted å søke lærdom og inspirasjon fra. Stedet jeg kommer fra heter forresten Beiarn, og ligger ca. 1 1/2 times kjøring fra Bodø.

Blir kanskje ikke den mest aktive her, men skal prøve å skrive litt hvis det skjer noe... Har forresten nettopp kommet inn fra en 40 minutters løpetur i lett regn, beina var tunge men ett deilig vær å løpe i :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7122. april 2011, 10:24
I går ble det først en rolig joggetur der jeg fikk noe ugreier i høyre legg. Vet ikke helt hva det var, men leggmuskulaturen ble plutselig veldig øm... Måtte gå deler av distansen jeg hadde tenkt å jogge, noe jeg likte svært dårlig :(  Så da ble det straffetrening etterpå, 300 høydemeter "rett opp" lia i råtten vårsnø, noe som var ganske så tungt... :) Burde vel strengt tatt ikke løpe så mye på asfalt, er ca. 98-99 kg, men liker å løpe og helst ute da.

Har ikke fått trent så mye styrke i det siste, har ei skulder som er litt vond... Men håper det retter på seg snart, med fullstendig hvile for skuldra :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: krazz22. april 2011, 11:40
Hei, inspirerende lesning mann. Hvis en på 40 kan klare å trene med konsistens over tid burde jeg også klare det.

Startet selv i januar å har en lang vei å gå til ønsket styrke/vekt. Har selv også fått litt småvodt i skuldra etter benkpress. Har gått over til manualer som føles mer naturlig. Ellers sier folk at hvis du har et greit grunnlag er 4x4 intervaller best for å øke O2 opptaket. Du kan lese om det på tn.no


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7122. april 2011, 12:03
Gøy å høre at jeg kan være til inspirasjon Krazz, da føler jeg at jeg får ytt litt tilbake siden så mange her på forumet har vært til inspirasjon for meg :) Skal prøve meg på 4x4, men tenker jeg må ha noen kilometer i beina først, har nesten utelukkende trent styrke i vinter.

Lykke til med treninga, hilsen en som NÆRMER seg 40(har enda noen mnd. igjen på "rette siden") ::biggrin::


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: krazz22. april 2011, 14:42
Gøy å høre at jeg kan være til inspirasjon Krazz, da føler jeg at jeg får ytt litt tilbake siden så mange her på forumet har vært til inspirasjon for meg :) Skal prøve meg på 4x4, men tenker jeg må ha noen kilometer i beina først, har nesten utelukkende trent styrke i vinter.

Lykke til med treninga, hilsen en som NÆRMER seg 40(har enda noen mnd. igjen på "rette siden") ::biggrin::

beklager den, tok en råsjans der. Men sånn sett er du jo heldig. Når 40 års krisa kommer er du allerede i god form... Så du kan du heller kjøpe deg en Porsche ellerno :P


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7125. april 2011, 23:57
2-3 rolige dager nå,  kun en liten joggetur og en rolig tur opp lia(men ganske krevende siden jeg bryter igjennom snøen mange ganger). Satser på vekttrening i morra, kjennes ut som om skuldra er bra nå så skal prøve litt forsiktig. Gleder meg :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7126. april 2011, 22:57
Første vekttrening på ei uke i kveld, var veldig spent på hvordan venstre skulder ville reagere. Etter å ha opplevd nedgang i skulderstyrke i noen økter var jeg nå tilbake til der jeg var før jeg fikk smerter, så var nok lurt å roe ned ei stund :)

Utdrag fra dagens treningsøkt:

Skulderpress i maskin:
1x10 90kg
1x10 95kg
1x10 100kg
1x10 105kg
1x8 107,5kg

Gjorde også noen øvelser for bakside skuldre, og sidehev med hantler.

I tillegg trente jeg planken x2, litt sit ups og avsluttet med bicepscurl(kabel).

VELDIG fornøyd med at skuldra kjentes så bra ut ;D


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7127. april 2011, 21:47
Etter 12 min. oppvarming på elipsemaskinen ble det ei grei ryggøkt med markløft, sittende roing og en-arms hantelroing.

Markløftsøkta foregikk som følger:
1x10 80kg
3x10 100kg
1x6 120kg

Hadde håpet at siste settet skulle bli 1x10 på 120kg, men må vel bare innse at jeg har litt vei å gå før jeg er noe i nærheten av sterk i markløft. Begynte å trene markløft først nå rundt nyttår, så kanskje ikke helt uventet :-\

Avsluttet med to halvslappe planker(er ikke så glad i å trene mage, selv om det er det jeg har trent mest de tre vintrene jeg har trent)...

Har forresten vært gøy å trene disse to dagene, en barndomsvenn av meg er i Beiarn og vi har trent sammen. Gir litt mer motivasjon både foran og under treningsøktene enn vanlig da det ikke er noe særlig miljø for vekttrening her.  :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7129. april 2011, 21:24
I dag gikk fredagskvelden med til ei treningsøkt, ikke den verste måten å starte helga på :) Ble ei økt med hovedsaklig brysttrening, samt litt tricepsøvelser til slutt. Brysttreninga bestod av benkpress med stang og manualer, og flyes med manualer. Triceps tok jeg litt lett trening av, kun nedpress... og noe annet tull ;D

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress med stang:
1x12 62,5kg
1x5 92,5kg
4x5 97,5 kg

Trente alene i dag, så tok ikke sjansen på å ta meg 100% ut på benkpressen. Er av typen som liker å ta meg HELT ut på hver eneste øvelse, men nå ble det vel bare 98% på benkpress. I morgen kommer vel treninga til å bestå av dekkskifte på 2 biler, men håper å få tatt en joggetur eller en rask tur på lia :)

Ha ei fin helg alle :)



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7106. mai 2011, 21:52
Har vært ganske rolig på treningsfronten de siste dagene, men i går ble det ca. 40 min. på tredemølle og i dag ble det en tur på lia :) Brukte 27.30 min opp til "mål", noe jeg var fornøyd med med tanke på at det enda ligger noe snø enkelte plasser samt at jeg gikk med store og tunge fjellsko. Ser lyst på å bryte 20 min. barrieren i løpet av sommeren:-)

Kanskje kan jeg plusse på noen økter med "power-raking" som trening? Var å raka plenen til mine foreldre her om dagen, og min mor sa da "...du ser jo gal ut" når hun skulle beskrive intensiteten på rakinga mi :woot: Skal prøve å få ei skulderøkt og ei kondisjonsøkt i løpet av helga:-)

God helg til dere som måtte lese dette:-)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. mai 2011, 22:37
Har hatt ei relativt aktiv helg, to fine turer opp lia og masse raking i godværet :) I kveld ble det også ei skulderøkt, trente skulderpress i maskin, stående sidehev, nedtrekk foran og en øvelse for bakside skuldre som jeg ikke husker hva heter...

Utdrag fra dagens økt:

Skulderpress i maskin:
1x10 90kg
1x10 95kg
2x10 105kg
1x8 110kg

Bra form til meg å være, og grei økning fra forrige skulderøkt ::biggrin::



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7112. mai 2011, 22:16
Siden sist jeg logget har det blitt to kondisjonsøkter, ca. 30 min varighet pr. økt. Prøver å få kjøre ganske hardt og intensivt når jeg springer, men bør vel snart legge inn noen lengre økter også. Har lyst til å melde meg på noen løp her i Beiarn og kanskje også i Bodø, og vil jo helst ikke dumme meg ut selv om jeg ikke tar dette så veldig seriøst... Merker at kondisjonen blir bedre og bedre nå :)

I dag trente jeg også styrke(bryst) rett etter en tur opp lia...men orker ikke å skrive noe om det siden jeg nok var for "kjørt" til å løfte det jeg vanligvis greier. Vet jo at jeg ikke greier normal vektbelastning etter ei relativt hard kondisjonsøkt, men hadde lyst til å trene styrke likevel... :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7121. juni 2011, 21:10
Har hatt en pause fra trening med vekter i ca. 2 mnd. nå. Har heller trent kondisjon ute, både jogging, sykling og masse turer "på lia" og til fjells. Har faktisk greidd å presse ned tiden på ei løpye jeg har trent i nå over flere år fra 20 min. 30 sek. til 20 min. 13 sek., men vil enda ned minimum 14 sekund før jeg er fornøyd  :)

Regner med å starte vekttreninga ca. sept./okt. Til dere som har erfaring, hvor mye er det realistisk for meg å håpe på i fremgang fra sept./okt. frem til midten av april 2012 hvis jeg trener vekter 4 ganger i uka? Tenker da på følgende øvelser(med nåværende max 1RM i parentes):

-Benkpress(112,5 kg)

-Markløft(140 kg)

-Knebøy(ca. 120 kg, men litt usikker da jeg aldri har testet her, men vet jeg har greidd 10x5 på 90 kg)


Håper på svar :)

Kan føye til at jeg er 187 cm, veier ca. 97 kg, er 39 år. Blir tredje vinteren min med vekttrening, og jeg har hatt lite eller intet fokus på kosthold annet enn å prøve å spise litt rett etter trening. Og har nå også kjøpt proteinpulver og kreatin etter råd fra en på Gymgrossisten(forøvrig veldig spent på om jeg kommer til å få noen effekt av dette ::smile::)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. oktober 2011, 20:20
Da er jeg startet opp med styrketrening igjen etter den sedvanlige sommerpausen... Synd å si det, men er litt deprimerende å starte opp igjen etter ett såpass langt opphold, ser at i noen øvelser så har jeg tapt oppmot 20% styrke :(

Meeen... kjenner at jeg har glede av treningen igjen, er motivert for å "gi jernet" og er ett stort smil etter endt trening ::biggrin::  Så satser jeg på at jeg snart er tilbake der jeg var i vår, og at en gammel kropp kan ha ytterligere fremgang utover vinteren...

Utdrag fra dagens økt:

Benkpress:
1x10 60 kg
3x5 75 kg
2x5 80 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7113. oktober 2011, 23:21
Fikk ikke trent tirsdag, men i dag ble det ei ryggøkt. Trente markløft, sittende roing og enhåndsroing. Fortsatt noe frustrert over tapt styrke, men sånn er det jo når en tar lang pause... Gleder meg over at vi snart får muligheten til å ta chins og dips, greit å kunne variere øvelsene:-)

Utdrag dagens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
5x10 90 kg

Kjenner jeg har mer å gå på, men vært litt plaget med vondt i korsryggen så kjører ikke på for fullt enda. Prøver imidlertid å være max fokusert på riktig teknikk i løftingen. Neste uke begynner jeg med beintrening også. Kommer til å kjøre en 4-splitt som følger:

Dag 1: bryst og triceps
Dag 2: bein og mage
Dag 3: rygg og biceps
Dag 4: skuldre og mage

Tar gjerne imot innspill ift. denne splitten! Trener i utgangspunktet man., tirs., tors. og fre.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7114. oktober 2011, 20:41
Skulder og mage på programmet i dag. Trente skulderpress i maskin, sidehev med hantler og en øvelse for bakside skuldre. Syns det var ei bra økt, kjente det svei godt mot slutten i skuldrene og at jeg greidde å presse meg max selv om jeg har tapt mye styrke siden i vår ;D

Utdrag fra skuldertreningen:

Skulderpress i maskin:

1x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 85 kg
1x10 90 kg
1x8  90 kg

Kjørte crunches og en øvelse der jeg ligger på rygg og hever og senker samlede bein sakte for magen:-)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7120. oktober 2011, 21:26
Syns jeg hadde ei flott økt i kveld, er så godt å kjenne at jeg snart er tilbake der jeg var før "sommerferien" min :) Trente rygg og litt biceps, og i f.eks. markløft økte jeg med 10 kg i settene, og kunne sikkert økt med ytterligere 10 kg, men tar det litt forsiktig pga. noe "småskurr" nede i korsryggen...

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
4x10 100 kg

La også merke til hvor viktig det er å tørre å øke litt på vektene, å gå ut av komfortsonen iblant. Kjørte enarms-hantelroing med de samme manualene som jeg har gjort lenge,  og som jeg syns har vært tungt. På siste settet bestemte jeg meg for å prøve med ytterligere 2,5 kg vektbelastning. Og det gikk faktisk helt fint, fullførte hele settet og følte jeg greidde å ha fokus på rett utføring på roingen. Glad og fornøyd med å ha brutt en liten barriere som har irritert meg lenge ::biggrin::


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7101. november 2011, 20:22
Etter ei uke(egentlig flere uker) med betennelse i høyre underarm/albueleddet var jeg klar for trening igjen. Trente bein, og det ble ei flott økt fordi jeg endelig torte å bryte 100 kg grensen i knebøy :)

Knebøyen var slik:

1x10 60 kg
1x10 70 kg
2x10 80 kg
1x7  100 kg
1x5  100 kg

Trente alene i dag, men merker at jeg føler meg mye tryggere på teknikk og hva jeg kan greie, så da er det lettere å "pushe" litt på grensene. Og neste gang, hvis jeg har noen til å sikre meg, så tror jeg at jeg skal ta 1x10 på 100 kg :) Er gøy å trene for tiden ::biggrin::


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. november 2011, 20:36
Er så fornøyd med fremgangen min for tiden i viktige øvelser som knebøy og markløft... Har det skikkelig gøy med treninga, øker vektbelastninga og peiser på ;D

Utdrag fra ukens treninger:

Knebøy:
1x10 60kg
4x10 80kg
1x10 100kg(første gang jeg har greidd 10 rep) :)

Markløft:
1x12 60kg
4x10 100kg
1x10 120kg(følte jeg hadde ei fin gjennomføring teknisk selv om det ble tungt på slutten) :)

Trening er GØY!!!!!!!!!!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7111. november 2011, 21:43
Nok en fin dag på trening :) Trente skuldre(hvor jeg fikk en vannvittig svie) og mage. Ser jeg har hatt god fremgang siden 14 oktober, fra max på 90 kg da til 110 kg nå. Håper det fortsetter slik :)

Utdrag fra dagens økt:

Skulderpress i maskin:
1x10 85kg
1x10 90kg
1x10 95kg
1x10 100kg
1x8 110kg

Happy happy ;D


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7114. november 2011, 20:50
Bryst og triceps på programmet i dag :) En gledelig nyhet er at det nå er mulig å trene chins, pull-ups og dips på treningsstudioet. Blir bra!

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
1x8 60 kg
1x5 85 kg
3x5 90 kg
1x5 95 kg

Har fin fremgang i benkpress, men har enda litt igjen før jeg er tilbake der jeg var før sommeren.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7115. november 2011, 20:25
Trening av bein på "menyen" i dag, og fortsatt fremgang om enn ikke så mye :)

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
1x10 60 kg
2x10 80 kg
2x10 90 kg
1x10 100 kg

Syns jeg var litt ufokusert på treninga i dag, og var derfor ikke helt fornøyd med utførselen av noen av settene. Hadde kanskje tankene en annen plass, er en del ting jeg tenker på for tiden. Men for å tenke positivt, så betyr det kanskje at jeg har mer inne den dagen jeg er 100 % tilstede i treninga mi :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7117. november 2011, 20:40
Rygg på programmet i dag.

Utdrag fra treninga:

Markløft:
1x10 60 kg
3x10 100 kg
1x10 110 kg
1x7 130 kg

Drømte om 10 rep på 130 kg i siste settet men det gikk ikke denne gang. Men neste gang tar jeg det :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7118. november 2011, 21:49
Skulder og mage:-)

Utdrag fra dagens trening:

Skulderpress i maskin:
1x10 90 kg
1x10 95 kg
1x10 100 kg
1x10 105 kg
1x7 112,5 kg

Fortsatt litt økning :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7121. november 2011, 20:40
Ei flott økt i dag, faktisk litt overrasket over fremgangen min på bare ei uke i benkpress ??? ;D Håper det fortsetter sånn fremover!!

Utdrag fra dagens økt:

Benkpress:
1x8 60 kg
2x5 90 kg
2x5 95 kg
1x5 100 kg(første gang med 5 rep på tresifret antall kg) :)



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7122. november 2011, 21:20
DRAMATIKK!!!!! :ohmy:

Holdt på å gå galt på knebøyen i dag, skulle prøve å øke med 5 kilo i siste sett. Det gikk greit de 8 første rep'ene... men på den 9ende skjedde det ett eller annet :( Mistet kontrollen ett øyeblikk(tror kanskje det "svartnet" litt for meg, greier ikke å huske første del av "episoden"), og det som videre skjer er at vektstanga dreier rundt slik at den kun ligger på den ene skuldra mi. Må tydeligvis ha mistet taket på ene siden ett kort øyeblikk, og dratt vektstanga rundt slik at vektskivene pekte rett fremover og rett bakover. Men greidde å stabilisere vektstanga og legge den på plass, så slapp med skrekken denne gang :woot:

Mistenker at årsaken til opplevelsen idag er at jeg rett og slett ikke får pustet godt nok for en såpass krevende øvelse. Prøver å være bevisst på å puste riktig, drar inn godt med luft på veien ned og puster ut på veien opp, men merker at jeg kommer i åndenød på de siste repitisjonene på øvelser som knebøy og markløft. Blir i det hele tatt svært utmattet og sliten etter tunge sett. Hvis noen leser dette hadde jeg blitt takknemlig for eventuelle gode råd :) Kanskje løsningen er så enkel som å gå ned på antall repitisjoner? Fra 10 til f.eks. 6?

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
1x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
1x10 100 kg
1x8 105 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7124. november 2011, 22:07
Uinspirert treningsøkt i dag, sliten etter flere dager med overtid på jobb.

Utdrag fra dagens økt:

Markløft:
1x10 60 kg
2x8 110 kg
3x8 120 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7125. november 2011, 20:37
Fredag kveld, ferdig på jobb og ferdig med dagens treningsøkt. Som vanlig trente jeg skuldre og mage på fredag :) Ei bedre økt i dag enn i går, syns jeg var rimelig fokusert og greidde å "tyne" meg bra.

Utdrag fra dagens økt:

Skulderpress i maskin:
1x10 90 kg
1x10 100 kg
1x10 105 kg
1x10 110 kg
1x9 112,5 kg

God helg :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7128. november 2011, 20:36
Bryst og triceps stod på programmet i dag. Og har stadig fremgang ;D Forventer vel egentlig stagnasjon snart, men gleder meg enn så lenge over fortsatt fremgang! I dag var det noen andre å trente som sikret meg når jeg økte i benkpress, noe som gjorde at jeg kunne presse ut en rep eller to til :)

Utdrag fradagens økt:

Benkpress:
1x8 60 kg
1x5 90 kg
2x5 95 kg
1x5 100 kg
1x4 105 kg

Bør vel snart greie å perse i benkpress nå, har 112,5 kg fra tidligere. Men har lyst å sette en solid pers, så venter litt til før jeg forsøker...


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7129. november 2011, 20:25
Bein og mage stod på "menyen" i dag. Dritøkt, ikke veldig motivert og kjente at jeg var litt usikker på knebøy etter forrige økt som inneholdt litt dramatikk kan man si... >:(
Ikke så mye mer å si...

Utdrag fra dagens økt:

Knebøy:
1x10 60 kg
1x8 80 kg
2x8 90 kg
1x8 95 kg
1x8 100 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7108. desember 2011, 20:35
Ikke logget noen treninger på en stund nå, men har trent som vanlig, samt at jeg hadde en 2 timers "tredemøllekino-økt" på søndag :) Forøvrig veldig fornøyd med siste settet på markløft i dag, greidde å løfte identisk med pers x6, så har hatt grei utvikling de siste månedene :D

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
2x8 110 kg
2x8 120 kg
1x6 140 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. desember 2011, 21:28
Halvslapp økt i dag, skulle egentlig trene skuldre og mage men droppet mage :(

Utdrag fra dagens trening:

Skulderpress i maskin:
1x10 90 kg
1x10 100 kg
1x10 105 kg
1x10 110 kg
1x11 112,5 kg

Økte med to rep i siste settet, så litt fremgang :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7112. desember 2011, 20:37
Ei glimrende treningsøkt i kveld, følte jeg hadde mye å gi og var offensiv i forhold til å pushe litt grenser :) Satte meg som mål den gangen jeg begynte å trene at jeg skulle løfte ca. dobbelt så mye som jeg greidde da i benkpress, uten å trene spesielt på benkpress. Føler nå at det målet er innen rekkevidde, kanskje allerede til våren....

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
1x8 60 kg
1x5 90 kg
1x5 95 kg
1x5 100 kg
1x5 105 kg
1x3 110 kg(kunne sikkert greidd 1-2 rep til, men var alene å trente så tok ikke sjansen)



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7113. desember 2011, 20:20
Trente bein og mage i dag... ganske så grei dag, følte jeg hadde mer å gi til tross for at jeg økte vektbelastningen litt på siste settet i knebøy :)

Utdrag:

Knebøy:
1x15 med stang
1x8 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x8 95 kg
1x8 100 kg
1x8 107,5 kg(opp 2,5 kg, var ikke så tungt)  :)  :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7115. desember 2011, 20:22
Ryggtrening i kveld. Hadde ikke lyst å dra å trene i dag, trøtt, sliten og uopplagt som jeg var :( Men fikk da karret meg gjennom treninga. Bra økt, men ikke godt nok fokusert på siste settet i markløft...

Utdrag:

Markløft:
1x10 60 kg
2x8 120 kg
2x8 130 kg
1x5 140 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7116. desember 2011, 21:24
Ukas siste trening(tror jeg), og trente da som vanlig skuldre og mage. Ei bra økt i dag, med fortsatt fremgang. :) Vet ikke helt hvilken fremgang som er realistisk å forvente i løpet av noen måneder, men er uansett godt fornøyd med min fremgang, tror jeg har økt litt i nesten alle øktene. Det gir meg god motivasjon videre :D

Utdrag fra dagens trening:

Skulderpress i maskin:
1x10 90 kg
2x10 100kg
1x10 112,5 kg
1x10 115 kg(opp 2,5 kg)

God helg!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7119. desember 2011, 20:42
Bryst og triceps ble trent i kveld. Fortsatt litt(!) fremgang :)

Utdrag fra treninga:

Benkpress:
1x10 60 kg
1x5 90 kg
2x5 100 kg
1x5 105 kg
1x3 110 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7120. desember 2011, 20:17
Trente siste treningsøkta før juleferien i dag :) Eller ferie... kommer sikkert til å trene litt i jula, poenget er bare at jeg kommer ikke til å holde oppe treningsstudioet 4 ganger i uka slik jeg bruker, men dra å trene når og hvis jeg får lyst! Trente bein i dag, samt mage. Var kanskje ikke min beste økt, var liksom bare nok å gjennomføre, følte ikke jeg greidde å presse meg det "lille ekstra".

Utdrag fra dagens økt:

Knebøy:
1x12 stang
1x10 60 kg
2x8 90 kg
2x8 100 kg
1x8 107,5 kg

For dem som måtte lese dette: Ønsker alle her på forumet en Riktig God Jul og ett godt Nyttår ;)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7103. januar 2012, 21:31
Nytt år nye muligheter :)

Har ikke trent så mye i romjula, kun to økter for å holde seg litt i gang. Men har prøvd å perse i markløft og benkpress,  og det greidde jeg.

Pers 1RM er nå:

Markløft: 160 kg (opp 20 kg)

Benkpress: 117,5 (opp 5 kg)

Kanskje ikke så stor fremgang, men er forsåvidt fornøyd. Tror også jeg har noen kilo å gå på i benken, føltes som ett dårlig løft.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7113. januar 2012, 21:58
Ei stund siden jeg har logget noen treninger, men har trent mine 4x i uka :) Dvs., trente ikke i går pga. en hel....es tannverk >:( Men fikk fikset tanna i dag, og fikk trent rygg nå i kveld. Har også begynt å trene biceps igjen etter noen måneders opphold. Kjentes greit ut!

Utdrag fra kveldens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
2x8 120 kg
1x8 130 kg
1x8 140 kg
1x7 140 kg

Fortsatt litt fremgang!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7116. januar 2012, 21:07
Trent bryst og triceps, og litt biceps i kveld. Kjenner fortsatt ikke vondt i biceps når jeg trener den, så virker som den er "frisk" nå :) Men har ikke belastet max enda... Har stagnert litt i benkpress, men likevel har jeg fremgang i de andre brystøvelsene, så håper og tror jeg vil oppleve fremgang i benkpress igjen snart.

Utdrag fra treningen:

Benkpress:
1x10 60 kg
1x5 90 kg
2x5 100 kg
1x5 105 kg
1x3 110 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7117. januar 2012, 20:57
Litt dårlig "trøkk" i dag...

Utdrag fra kveldens trening:

Knebøy:
1x12 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
2x8 90 kg
2x8 100 kg

Litt tungvint å skulle presse seg når man er alene å trener, tør liksom ikke heve belastningen når jeg ikke har noen til å sikre meg...


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7124. januar 2012, 22:22
Trente bryst, triceps og biceps i går, og bein i dag. Treninga i går var fantastisk bra, hadde ett voldsomt overskudd og trente i over 2 timer. Men føltes som jeg kunne trent 2 timer til uten å bli utmattet ;D I dag ble jeg imidlertid veldig fort utmattet, syns det er litt rart at det varierer så mye fra en dag til en annen...

Utdrag fra treningene:

Benkpress:
1x8 60 kg
1x5 90 kg
1x5 100 kg
2x5 105 kg
1x3 110 kg

Knebøy:
1x15 stang
1x8 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x8 95 kg
1x8 100 kg
1x8 102,5 kg

Har fortsatt litt fremgang, men merker at det ikke er like lett å øke i kilo som før jul...



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7102. februar 2012, 21:09
9 dager siden forrige trening pga. influensa eller noe lignende... Var godt å komme seg i aktivitet igjen, er ikke mange dagene siden det å gå til kjøkkenet var ett ork... Ble ei grei økt, trente bryst og triceps, og hadde faktisk litt fremgang siden sist(merkelig nok)  ::biggrin::

Utdrag fra treninga:

Benkpress:
1x8 60 kg
1x5 90 kg
1x5 100 kg
2x5 105 kg
1x4 110 kg

Bruker vanligvis ikke trene med vekter i helgene, men tror jeg skal legge inn ei økt på lørdag slik at jeg tar igjen det "tapte"!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7107. februar 2012, 22:40
Bein på programmet i dag, samt mage. Grei økt, prøvde å øke litt i siste settet men tok bare seks rep i siste settet. Kunne nok greidd 8 rep, men tar ikke sjansen når jeg trener alene...

Utdrag kveldens trening:

Knebøy:
1x12 Stang
1x8 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x8 100 kg
1x6 110 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. februar 2012, 21:07
Ryggen ble trent i dag. Syns jeg hadde ei god økt selv om det er ei stund siden forrige rygg-trening, og greidde faktisk å øke litt :)

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:

1x10 60 kg
1x8 120 kg
2x8 130 kg
2x8 140 kg(økte med en rep på siste settet)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7113. februar 2012, 20:54
To fine treningsøkter siden sist jeg logget ei økt. På fredag skuldre og biceps, i dag bryst og triceps :)

Utdrag fra fredagens trening:

Skulderpress i maskin:
1x10 90 kg
2x10 100 kg
1x10 105 kg
1x10 110 kg

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
1x10 60kg
1x5 90 kg
1x5 100 kg
1x5 105 kg
1x3 110 kg(utrolig dårlig teknisk utført, stanga vandret overalt :( )
1x4 110 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7114. februar 2012, 20:50
I kveld har jeg trent bein og mage. Syns jeg hadde ei god økt, greidde å øke litt i knebøy og tror jeg enda jeg har litt mer inne :) Men er fortsatt litt skeptisk til å gi max når jeg ikke har noen til å sikre meg.

Utdrag fra kveldens økt:

Knebøy:
1x12 Stang
1x8 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg(økte med 2 rep :) )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7116. februar 2012, 20:56
Syns jeg hadde ei fin ryggøkt i dag, føler jeg har overskudd til å gi "det lille ekstra" som gir fremgang. Greier fortsatt å øke i markløft, fornøyd med det :)

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
1x8 120 kg
2x8 130 kg
1x8 140 kg
1x6 150 kg(overraskende bra :) )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7118. februar 2012, 19:11
Fikk ikke trent i går, så da ble det en formiddagsøkt i dag :) Trente skuldre og biceps, syns det ble en god økt. Syns i grunn jeg har hatt mange gode treningsøkter i det siste, bra det!

Utdrag fra dagens trening:

Skulderpress i maskin:
1x10 90 kg
2x10 100 kg
1x10 110 kg
1x8 115 kg(greidde ikke 10 rep, men likevel fornøyd, trodde jeg kun ville greie 5-6 stk)

Tror forresten jeg skal gå over til militærpress med stang, må prøve å lære hvordan uføre den øvelsen først, aldri prøvd militærpress før... Får finne noen nettsider som viser dette :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7120. februar 2012, 20:47
Da var det mandag, og som vanlig bryst og triceps som skulle trenes :) Ble ei fin økt, spesielt fornøyd med benkpress der jeg hadde noen til å sikre meg i kveld. Da fikk jeg økt litt igjen, og tatt meg max ut. Bra :)

Utdrag fra treninga:

Benkpress:
2x12 Stang
1x8 60 kg
1x5 90 kg
1x5 100 kg
1x5 105 kg
1x4 110 kg(lurvete utført, kom borti racket på 3 repen noe som gjorde at jeg mistet fokus)
1x3 115 kg

Alt i alt godt fornøyd :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7121. februar 2012, 21:05
Fortsatt gode treninger, i dag ble det som vanlig på en tirsdag trent bein :)

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x12 Stang
1x8 60 kg
1x8 80 kg
2x8 100 kg
1x8 110 kg
1x6 112,5 kg(kunne sikkert tatt to til, men ingen til å sikre meg...)

Fornøyd ::biggrin::


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7124. februar 2012, 20:48
Trente ikke i går, var sliten og uopplagt og var ikke i nærheten av å greie å motivere beina mine i retning helestudioet... :what:  Men har vært å trent nå i kveld, ei helt grei økt bortsett fra noe småskurr i lysken som var litt forstyrrende. Helg nå, tror jeg skal unne meg ei pils eller to ;D

Utdrag fra kveldens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
1x8 120 kg
1x8 130 kg
1x8 140 kg
1x6 150 kg

Prøvde meg på ett til sett på 150 kg, men greidde ikke bygge opp nok trykk, så det var sjanseløst i dag... Neste gang kanskje :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7125. februar 2012, 21:00
Ei rask trening i dag, ferdig etter ca. 45 min.med å trene skuldre og biceps. Prøvde å trene militærpress for første gang, følte ikke at "nailet" øvelsen med en gang. Men går seg vel til :)

Utdrag fra treningen:

Militærpress:
1x10 Stang
2x10 30 kg
1x10 35 kg
1x8 40 kg
1x9 40 kg

Litt sykt hvor stor forskjell det er på militærpress med vektstang kontra i maskin... Greier jo ikke halvparten engang av det jeg tar i maskin.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7127. februar 2012, 20:49
Syns jeg hadde ei glimrende økt i kveld ;D Skulle egentlig trene bare bryst og triceps, men hadde masse overskudd så trente biceps også. Gøy med slike dager der du føler at du "aldri" blir tom for energi :) Litt greidde jeg å øke også!

Utdrag fra kveldens trening:

Benkpress:
2x15 Stang
1x8 60 kg
1x5 90 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg(første gang jeg greidde 5 rep)
1x3 115 kg(følte meg trygg nok til å prøve uten sikring)



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7128. februar 2012, 21:19
Nok en trening gjennomført... I kveld var det bein og mage på programmet, ble egentlig ei grei økt, og greier fortsatt å øke litt :) Skulle forresten vært gøy å testet hva jeg greier i en max-bøy, selv tror jeg 125-130 kg skulle være innenfor rekkevidde nå. Men prøver ikke før jeg har noen til å sikre meg.

Utdrag fra kveldens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x8 90 kg
2x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 112,5 kg(økte med to rep)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7101. mars 2012, 22:33
Flott økt, greier nå å kjøre 1x8 på 150 kg i markløft. Syns jeg har hatt stor fremgang i akkurat denne øvelsen :) Var tungt å dra å trene i dag, men hadde bra med overskudd så hele økta ble bra syns jeg.

Utdrag fra treninga:

Markløft:
1x10 60 kg
1x8 120 kg
1x8 130 kg
1x8 140 kg
1x8 150 kg( opp 2 rep :) )
1x1 150 kg( tømt for krefter, var sjanseløs på flere rep)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7102. mars 2012, 22:40
Fredag, og siste treningsdag denne uken. Ok trening, men litt ukonsentrert på ett par sett. Bl.a. på chin-ups, rotet fælt der og begynte faktisk å le midt under settet... Og da greier i hvertfall ikke jeg å ta skikkelig i :)

Utdrag fra treninga:

Militærpress:
2x10 Stang
1x10 30 kg
2x10 40 kg
1x10 42,5 kg

Litt økning på militærpress som forventet siden det faktisk er kun andre gangen jeg trener den øvelsen. Og forventer rask fremgang her videre også :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. mars 2012, 20:19
Lite trening denne uka pga. jobbintervju(fikk forøvrig jobben), men har da fått trent 2 økter. Og kanskje var det litt greit med en ukes pause fra knebøy og markløft, har kjent på noe ubehag i høyre lyske i det siste etter de to øvelsene. Håper det er borte nå :)

Utdrag fra ukas treninger:

Benkpress:

2x12 Stang
1x8 60 kg
1x5 90 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x2 115 kg(ned 1 rep fra sist, og dårlig førsteløft)


Militærpress:

2x10 Stang
1x10 30 kg
1x10 40 kg
1x10 42,5 kg
1x9 45 kg(har fin økning i denne øvelsen, men det er som ventet siden den er ny for meg)

Satser på en bedre treningsuke neste uke :)



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7112. mars 2012, 21:40
Ny uke... og ny treningsuke :) Forrige uke ble litt redusert pga. at jeg var bortreist første delen av uka, men regner med at denne uka blir bedre. Trente bryst og triceps i kveld. Økte ikke i sistesettet på benkpress, men løftet litt tyngre i noen av de første settene så ville vel vært rart om jeg økte i antall rep så det siste og tyngste settet...

Utdrag fra kveldens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 105 kg
1x5 110 kg
1x2 115 kg

Alt i alt ei god treningsøkt!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7113. mars 2012, 20:45
Tirsdag, og beindag. Ble ei god økt, og litt fremgang :)

Utdrag fra trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x8 90 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 115 kg(opp 2,5 kg)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7115. mars 2012, 20:57
Møkkaøkt i dag... >:(  Dårlig markløft og generelt lite inspirert, trente bare ca. 2/3 av det jeg hadde tenkt... Nye muligheter i morgen!

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
1x8 60 kg
1x8 120 kg
1x8 130 kg
1x8 140 kg
1x3 150 kg(kom i ubalanse etter tredje løftet...)
1x4 150 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7116. mars 2012, 22:08
Fredag, og siste trening denne uka :) Etter en dårlig treningsdag i går var det godt å kjenne at både kroppen og ikke minst hodet fungerte bedre i dag. Trente skuldre, biceps og mage i kveld, og hadde bra med overskudd økta igjennom.

Utdrag fra treninga:

Militærpress:
2x10 Stang
1x10 30 kg
1x10 40 kg
1x10 45 kg(økte med en rep)
1x10 47,5 kg(2,5 kg opp, og greidde ti rep ::biggrin:: )

Fryktelig svak i denne øvelsen. men ser at jeg har grei fremgang så håper jeg fortsetter å øke fra økt til økt!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7119. mars 2012, 21:17
Ny treningsuke. Mandag er det alltid bryst og triceps på programmet. Føler jeg har kommet litt til ett punkt der fremgangen har stoppet litt opp i benken selv om jeg forsåvidt har økt i de andre øvelsene jeg trener på mandag. Syns også det kjennes ut som jeg bruker skuldrene litt for mye(kjenner det nesten mer i skuldrene enn i brystet), så lurer litt på om jeg gjør noe feil teknisk i løftene? Vanskelig å få dette sjekket ut da det ikke er noen kompetente personer å spørre...

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x15 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 105 kg
1x5 110 kg
1x3 115 kg(opp 1 rep fra sist)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7120. mars 2012, 20:52
Dårlig oppladning til treninga i dag når jeg ikke fikk sove natta før, og deretter full dag på jobb. Fikk sovet en time før trening, det var godt... Bein ble trent i dag, og det en litt rotete økt.

Utdrag fra treninga:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 90 kg
1x8 105 kg
1x1 115 kg(bommet på første bøyen, var ikke fokusert nok)
1x8 115 kg(tungt, men greidde alle 8 repene - godt skjerpet)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7122. mars 2012, 20:50
EI GLIMRENDE ØKT I DAG!!!!!

Rygg på programmet i dag, og hadde virkelig trykket inne i markløft ::biggrin:: Økte med 7 rep i siste settet, noe som var overraskende ettersom jeg følte at jeg hadde stagnert i denne øvelsen. Gøy med sånne daga!!!

Utdrag fra kveldens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
1x8 120 kg
1x8 130 kg
1x8 140 kg
1x8 150 kg
1x9(!) 150 kg( 7 rep opp ;D )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7123. mars 2012, 22:27
Siste treningsdagen denne uken, og trente skuldre og biceps. Er litt usikker på om jeg gjør noe feil ift. skuldrene, og treningen av disse. Får en slags "svie" i skuldrene etter de ulike øvelsene, og noen ganger må jeg finne noe å henge meg etter for å få denne "svien" bort raskere. Vet ikke helt hva det kommer av, gjør 3 eller 4 øvelser for skuldrene de dagene de står på programmet... det skulle jo ikke være for mye tenker jeg?!

Utdrag fra treninga:

Militærpress:
2x10 Stang
1x10 30 kg
1x10 40 kg
1x10 45 kg
1x8 50 kg(opp 2,5 kg, hadde regnet med å greie 10 rep så litt skuffet... men har gått opp ca. 10 kg på det siste og tyngste settet på ca. 1 mnd., så får vel være fornøyd... på en måte :) )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7126. mars 2012, 21:01
Ny treningsuke. Hadde håpet å øke med en rep eller to i benkpress, men dengang ei... Løftet identisk med forrige uke, men ting er ikke helsvart siden jeg øker litt i andre øvelser på bryst og triceps. Ei økt på det jevne med andre ord.

Utdrag fra treningen:

Benkpress:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 105 kg
1x5 110 kg
1x3 115 kg(kanskje litt feig her, kunne muligens presset opp ett løft til...)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7127. mars 2012, 20:37
Tirsdag, og da var det som vanlig bein som skulle trenes. Ble ei god økt, for første gang denne vinteren var det to personer der til å sikre meg. Da torte jeg å øke vektbelastningen litt slik at jeg fikk "tynt" meg på siste settet. Godt å kunne ha fokus på å gi max, uten tanke på å kjøre sikkerhet... :)

Utdrag fra kveldens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x8 90 kg
1x8 110 kg
1x8 120 kg( opp 5 kg, fornøyd med det ;D )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7129. mars 2012, 20:50
Ryggtrening som vanlig på torsdager :) Var full av (over)mot etter forrige torsdag der jeg hadde ei veldig fin økning. Økta ble grei, men hadde vel håpet på noen flere reps på siste settet...

Utdrag fra treningen:

Markløft:
1x10 60 kg
1x8 120 kg
1x8 140 kg
1x8 150 kg(kom litt frempå på første løftet, så settet ble blytungt... hadde kanskje greidd noen flere rep på neste settet hvis løftene hadde vært bedre teknisk...)
1x3 160 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7131. mars 2012, 01:43
Etter mange gode treninger i det siste var dagens trening en liten nedtur... Sliten etter ei lang uke, forsov meg nesten, og lite inspirert :( Men sånn er det noen ganger, vet det går over og at bedre treningsdager venter :) Ang. militærpress, så får jeg svi for tidligere feil nå. Tidligere, når jeg trente skulderpress i maskin, så har jeg nok startet i for høy posisjon. Er utrolig svak i bunn på militærpress, får liksom ikke stanga i gang selv om det er lett i den siste delen av pressen... men håper jeg får rettet på dette etterhvert :)

Utdrag fra treninga:

Militærpress:
2x10 Stang
1x10 30 kg
1x10 40 kg
1x8 50 kg
1x9 50 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7102. april 2012, 22:25
Mandag, og da er det bryst og triceps som fikk kjørt seg. Ble både en bra og en dårlig treningsdag i dag... De gode "nyhetene" er at jeg hadde markant økning i benkpress, de dårlige er at en lege som var å trente på samme tid som meg mente at jeg nok har en betennelse i skuldrene. Beskrev de smertene(en slags svie eller brenning i skuldrene) jeg kjenner når jeg trener skuldrene, og han mente at det var svært mye som tyder på at det er en betennelse som forårsaker dette... Ikke så gøy å høre at jeg burde ta å droppe trening i 2-3 måneder, legen hevdet det var eneste måten å bli frisk igjen på :( Får se hva jeg gjør, tenker jeg tar ei trening av skuldrene for å kjenne hvordan de kjennes da.

Utdrag fra kveldens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x5 115 kg(opp 2 rep endelig... :) )
1x1 120 kg(ny pers, fikk bare lyst til å teste og det gikk jo bra...har sikkert noen kilo til inne hvis jeg legger opp til å perse,i dag var det ei ordinær treningsøkt)

Konklusjonen for dagen må være at sorger og gleder vandrer sammen.... :) :(


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7103. april 2012, 22:23
Ny pers i knebøy i dag :) Trodde jeg skulle greie mellom 130-140 kg, og etter litt tenking fant jeg ut at jeg skulle satse på 140 kg... DET GIKK LETT!!! Gikk derfor opp 10 kg til, opp til 150 kg, noe som også gikk rimelig greit opp. Økte da til 162,5 kg, men det ble for tungt i dag. Virker sikkert litt rart at jeg ikke greidde å beregne hva jeg kunne perse bedre, men dette var første gang jeg har forsøkt å perse i knebøy overhodet. Er sjelden at det er to personer til stede for å sikre meg der jeg trener, og det er vel også noe av årsaken til at jeg aldri før har turt å gi max i enkeltløft før. Tror at hvis jeg la om treninga litt med å gå ned på antall repitisjoner, samt ved å ha folk til å sikre meg oftere, så er ikke veien til 200 kg nødvendigvis så lang...?!!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7106. april 2012, 19:47
Bryst og triceps ble trent i dag. Og det ble ei god trening, med solid pers i benkpress ;D

Utdrag dagens trening:

Benkpress:
2x15 Stang
1x8 60 kg
1x2 100 kg
1x2 110 kg
1x1 120 kg
1x1 125 kg
1x1 127,5 kg
1x0 130 kg(men veeeldig nært at jeg presset opp 130 kg...)

Uansett veldig fornøyd med å ha perset med 7,5 kg i dag :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7107. april 2012, 23:53
Trente rygg i kveld, og begynte økta med å forsøke å perse i markløft... Gikk ikke helt som jeg hadde håpet :(

Utdrag fra treningen:

Markløft:
1x8 60 kg
1x3 120 kg
1x2 140 kg
1x1 160 kg(identisk med pers, gikk veldig lett opp)
1x0 180 kg(skuffende, var overbevist om at dette skulle jeg greie ganske lett, hadde faktisk ett lite håp om å ta 200 kg også... så feil kan man ta.... :( Var noe som ikke stemte helt, følte at kroppen ikke helt ville ta skikkelig i på dette løftet selv om hodet ville... kanskje pga. endel halvlitre i går?)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7108. april 2012, 22:38
I mangel av noe bedre å finne på i kveld var jeg å trente bein. Uhyggelig tung økt, hadde ikke spist på ca. 5 timer, og var generelt umotivert i kveld :( Meeen kom meg igjennom økta, om ikke annet så var det greit å få vite at jeg har ett snev av viljestyrke :)

Utdrag fra treninga:

Knebøy:
2x12 Stang
1x8 60 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x6 120 kg(kunne sikkert tatt de to siste repene, men ble usikker på om jeg ville greie det... så da var det kanskje greiest å la være :) )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. april 2012, 21:02
Trente bryst, triceps og litt biceps i dag. Syns det ble en fin økt, med fortsatt litt fremgang :) Føler at jeg er veldig motivert for å trene med vekter for tiden, er sjelden noe problem å komme seg av gårde på trening. Litt overraskende egentlig, bruker å slite med motivasjonen på denne tiden av året, og bruker da å gå over til å trene kondisjon. Går da turer i skogen og til fjells, og jogger og sykler litt også. Men skal ikke problematisere dette, er bare glad for at motivasjonen fortsatt er god :)

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x5 115 kg( var faktisk relativt lett, neste gang kan jeg sikkert øke med 2,5 kg i siste settet)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7111. april 2012, 21:09
Nok en treningsøkt gjennomført :) Var veldig motivert før jeg dro avgårde, og det ble ei god økt der jeg greidde å være fokusert hele veien. Litt fremgang hadde jeg også, og det skader jo ikke!

Utdrag fra kveldens økt:

Markløft:
1x12 60 kg
1x8 120 kg
1x8 140 kg
1x8 150 kg
1x5 160 kg(opp 2 rep  :) )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7113. april 2012, 20:57
Fredag er ingen unnskyldning for å droppe trening... :) Trente bein sammen med en venn i dag, var veldig greit å ha noen til å pushe meg litt, og vi holdt god følge på vektene.

Utdrag fra kveldens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 120 kg(første gang uten sikring, greit å føle seg trygg på denne vekta nå)
1x3 130 kg(mest for gøy :) )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7115. april 2012, 19:51
Har trent både i dag og i går. I går gikk jeg og en kamerat en noe spesiell tur, 300 høydemeter i ganske dyp og råtten snø på beina  :) Det  var rett og slett grisetungt, brukte mellom 2 og 3 timer på en tur som jeg på sommeren har brukt 20 min. og 13 sek. på. Men fint vær, og grilling gjorde at det var en fin opplevelse likevel :)

I dag trente jeg bryst, triceps og hadde også overskudd til å trene biceps. Ble en super økt, har fremgang og trives veldig godt med treningen for tiden. Er nesten sånn at jeg må bestemme meg for IKKE å trene de dagene jeg ikke trener, har lyst å dra avgårde hver eneste dag nesten :)

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x4 117,5 kg(første gang jeg kjører sett på 117,5 kg, fikk nesten opp den femte repen...)
1x1 122,5 kg(gikk relativt lett opp)

Bruker ikke skrive noe om det her i loggen min, men økte også i hantelpress og triceps nedpress i dag, så virkelig ei god økt ::biggrin::


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7116. april 2012, 22:18
Ble en veldig ordinær treningsøkt i kveld. Litt slurvete i forkant av treninga ift. å spise før jeg dro avgårde, kanskje det var årsaken til at alt kjentes litt tungt ut i dag? Var bra at en kamerat kom innom å holdt meg  selskap, greit å ha noen å prate med på litt tunge dager.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
1x8 120 kg
1x8 140 kg
1x8 150 kg
1x4 160 kg(sluknet helt, en rep ned fra sist...)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7117. april 2012, 21:28
Trente i dag igjen, virker som jeg er kommet i en fin rytme der jeg trener 3 dager, en dag fri, trener 3 dager osv. Føler jeg har bra med overskudd de fleste dagene, så har som regel LYST til å dra å trene. Greit å ha det slik :) Dagens trening var tung i starten, men etterhvert kom overskuddet sigende så greidde å øke litt. Alt i alt ei god trening!

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
3x10 Stang
1x8 60 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 120 kg
1x5 130 kg(opp 2 rep, litt overrasket over at jeg greidde dette, trodde på 3 rep men var dødsfokusert... men bevares, en positiv overraskelse ;) )


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7118. april 2012, 21:08
Bryst, triceps og litt biceps på programmet i dag... Økta var helt grei, litt økning i hantelpress ellers ikke noe spesielt å melde. Veldig sliten etter treninga, følte meg tappet og tom for krefter. Tror det blir greit med en fridag fra trening i morgen :)

Utdrag fra treninga:

Benkpress:
3x10 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x4 117,5 kg(identisk med forrige gang)
1x1 122,5 kg

Sånn var det med den saken...


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7124. april 2012, 22:45
Noen dager siden sist jeg logget ei trening, og har tatt det litt rolig noen dager. Kun vært på en fjelltur på fredag som var. I kveld var jeg imidlertid i gang igjen, og trente rygg. Ble ei helt grei økt, verken mer eller mindre :)

Utdrag fra treninga:

Markløft:
1x12 60 kg
1x8 120 kg
1x8 140 kg
1x8 150 kg
1x5 160 kg(burde greidd en eller to rep til, femte rep ble litt lurvete...)

Satser på at det blir ei beinøkt i morra :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7125. april 2012, 22:31
Som planlagt så ble det ei beinøkt i dag. Syns det ble ei flott økt, hadde overskudd og kunne "gi jernet" i dag :) Bruker bare logge markløft, knebøy, benkpress og militærpress(har en pause fra skuldertrening pga. betennelse nå), men i merker fremgang i de andre øvelsene jeg kjører også. Så også i dag, syns ting var rimelig lett i dag, og kunne øke litt :)

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x8 Stang
1x8 60 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 120 kg
1x6 130 kg( opp en rep fra tidligere, hvis jeg har noen til å sikre så føler jeg meg relativt trygg på å fullføre alle 8 repene neste gang :) )

Satser på bryst- og tricepstrening i morgen!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7126. april 2012, 21:06
Wow... Beste treningsøkta jeg har hatt på lenge ;D Trente bryst og ticeps, samt litt biceps. Er spesielt godt fornøyd med benkpressen i dag, syns jeg løftet veldig bra teknisk. Alt gikk i det hele tatt veldig lett, er en drøm å trene når man har slike dager :)

Utdrag fra kveldens trening:

Benkpress:
3x10 Stang
1x8 60 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x5 117,5 kg (opp en rep, var lett!)
1x2 122,5 kg (opp en rep, var lett!)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7129. april 2012, 22:52
Aktiv dag, vært både på gåtur i lia, og har vært og trent rygg. Vet ikke helt hva som var tyngst, men måtte virkelig jobbe med meg selv for å ikke avslutte vekttreninga før jeg var ferdig... Totalt skutt nå, men liker følelsen av å ha tatt meg skikkelig godt ut :) Litt økning i markløft ble det også. Egentlig ganske overraskende, fra tidligere har jeg erfaring med at vekttrening etter kondisjonstrening er en dårlig kombo...

Utdrag fra kveldens trening:

Markløft:
1x10 60 kg
1x8 120 kg
1x8 140 kg
1x8 150 kg
1x7 160 kg (opp 2 rep, satser på at jeg tar alle 8 neste gang... tror jeg har det "i meg" nå)

Konklusjon: En bra treningsdag :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7130. april 2012, 19:55
Dritøkt >:( Har nok blitt for mye trening av beina i går og i dag... Skulle gjort som jeg tenkte, og byttet bein til i morgen, og heller trent bryst/triceps i dag... Men greit, får ta dette som en lærdom til senere, og komme sterkere tilbake.

Utdrag fra treninga:

Knebøy:
3x10 Stang
1x8 60 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 120 kg(grisetungt allerede her)
1x2 130 kg(ned 4 rep, og de 2 jeg tok var ikke så dype som jeg vil ha dem)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7102. mai 2012, 22:47
Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
1x3 Stang
1x10 60 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x4 117,5 kg(uryddig, uryddig og atter uryddig... >:( )
1x2 122,5 kg(ble tungt...)

Resten av økta vil jeg bare glemme... Trente halvparten av det jeg skulle, var svak og umotivert, og ga opp å trene resten av økta...


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7121. november 2014, 17:05
Lenge siden jeg har trent styrke pga. en stk. kranglete skulder og ett stk. kranglete kne. Trente litt lett mens jeg var på ferie(5-6 økter), og det gikk greit så tenkte jeg skulle prøve litt forsiktig igjen. Litt deprimerende, men fullt ut forståelig, å ha tapt så mye styrke ift. tidligere. Håper jeg kan ta opp en gammel hobby uten at det går på helsen løs.

Utdrag fra gårdagens trening:

Benkpress:
1x15 Stang
4x10 50 kg


Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x8 Stang
4x10 40 kg

Lette vekter, men tenker det nesten må være slik siden jeg ikke har trent skikkelig på lenge. Må prøve å få inn litt teknikk og venne kroppen på belastningen.

Wish me luck!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: madsis4421. november 2014, 19:00
Hvis du sliter med skuldra, hadde det kanskje vært en idè om du hadde senket volumet på benkpressen din, samtidig som du har kjørt litt bedre oppvarming, og ikke hoppe fra stanga til treningsvekt på engang.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7121. november 2014, 19:15
Varmer bedre opp enn det fremgår av loggen der jeg bare loggfører utdrag av treningen. Typisk oppvarming er 10 min. på elipsemaskin, noen sett med kun stang, ett sett med ca. halv belastning, før jeg begynner med tyngre vekter. Men enig i det du skriver, og takk for råd :-) Greit med en logg her fordi her jeg bor er det i prinsippet ingen å rådføre seg med hvis jeg lurer på noe.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: madsis4421. november 2014, 19:44
Ok da skjønner jeg :)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7122. november 2014, 22:41
Ny treningsdag. Tar det fortsatt veldig rolig og med lette vekter. Var spent på skuldrene i dag, men det kjennes lovende ut, ingen smerter.

Utdrag fra treningen:

Skulderpress:
1x10 20 kg
3x10 25 kg

Markløft:
1x12 Stang
4x8 60 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7123. november 2014, 16:43
Trent bryst, triceps og biceps i dag. Øker litt på belastningen, men tar det fortsatt rolig. Vet ikke helt hvor mye jeg tar max i de ulike øvelsene. Tittet litt på treningsutstyr i dag, kanskje bestille førjulspresang til meg selv? :-)

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
1x20 Stang
1x10 50 kg
2x10 55 kg
1x10 60 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7124. november 2014, 22:05
5 dager på rad med trening. Kjennes veldig komfortabelt og jeg gleder meg til hver trening. Ingen smerter å snakke om heller. Bra!
I dag var det beina som skulle trenes. Tar det fremdeles med ro og kjører med lette vekter.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 40 kg
2x10 50 kg
1x10 60 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7125. november 2014, 21:37
Lang trening i dag. Fikk demonstrert og testet slyngetrening. Bra trening, men litt vanskelig må jeg innrømme. Kanskje jeg bruker slynge litt til magetrening etterhvert.  Etterpå kjørte jeg rygg- og skulderøkt, funket bra i dag selv om jeg ble sliten på slutten av økt.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
2x10 60 kg
2x10 80 kg

Skulderpress:
1x10 25 kg
1x10 30 kg
2x10 35 kg

Øker belastningen sakte men sikkert.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7127. november 2014, 00:41
Bryst, triceps og biceps på programmet i dag. Dag 7 med trening, og fortsatt kjennes alt greit ut. Men har enda ikke løftet max, så spretter ikke champagnen enda :-)

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
1x10 40 kg
1x10 50 kg
1x10 60 kg
1x10 65 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7127. november 2014, 22:13
Ikke så mye å si egentlig. Kjenner jeg er litt støl etter 8 dager med trening, selv om jeg ikke har presset meg. God trening i dag, kjente at jeg hadde godt med energi i kroppen. God følelse :-) Har svidd av noen tusenlapper på litt utstyr og klær i dag, kjentes helt greit ut det også!

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x12 Stang
1x10 40 kg
1x10 50 kg
1x10 60 kg
1x10 70 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7101. desember 2014, 20:14
3 dagers pause fra treningen pga. jobb har gjort meg godt. Kjente at jeg hadde godt med overskudd, og kunne jobbe godt og konsentrert økta igjennom. Artig å trene på slike dager. Bommet litt på vektbelastningen på skulderpress, men det er ingen krise.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
2x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
Veldig glatt stang der jeg trener, så vanskelig å få ett grep som holder settet igjennom.

Skulderpress:
2x10 25 kg
1x10 30 kg
1x10 35 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7103. desember 2014, 00:00
Lang dag, men får vel skrive litt om dagens trening. Liker egentlig ikke å trene på formiddagen, men når en jobber turnus så må en nesten det noen ganger. Fin trening igjen, har faktisk vært nesten utelukkende positivt å begynne å trene igjen. Nesten ingen smerter, og har det rett og slett gøy med treningen.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
1x10 40 kg
1x10 50 kg
1x10 60 kg
1x10 70 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7103. desember 2014, 22:29
Flott treningsdag! Har virkelig overskudd så det holder, alt flyter som en lek og jeg kan løfte litt tyngre trening for trening. Begynner vel å nærme meg kapasiteten min nå, etter 2 1/2 år uten trening. Men må si jeg er positivt overrasket over hvor godt kroppen har respondert på trening, hadde egentlig ikke noe tro på dette lille prosjektet mitt. Så får vi se videre...

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
2x10 60 kg
2x10 80 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7105. desember 2014, 22:11
Ble ikke trening i går pga. EU-kontroll, optiker, tannlege og julegavehandling. Men i dag ble det heldigvis trening igjen. Irriterer meg over stengerne der jeg trener. De er så lite profilert og så glatte at jeg ikke greier å holde grepet gjennom markløftene. Måtte gi meg på siste settet i dag fordi stanga bare gled ut av fingrene på meg. Fokuset blir også feil når grepet er dårlig. Håper jeg får de pads'ene jeg bestilt fra Proteinfabrikken snart, blir nok bedre da håper jeg.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 70 kg
1x10 80 kg
1x8 100 kg(hadde greidd 10 reps lett om grepet holdt, men stanga bare glir ut...)

Skulderpress:
1x10 25 kg
1x10 30 kg
1x10 35 kg
1x10 40 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7106. desember 2014, 16:40
Trening i dag også. Fin økt, trente bryst, biceps, triceps og mage. Ble litt tungt på slutten av benkpressen etter at jeg økte fra forrige benkpressdag, merker at jeg ikke helt vet hvor grensene går. Men det vil vel bli bedre etterhvert som jeg får kjørt litt tyngre. Men syns likevel at jeg er kommet lengre enn jeg hadde trodd pr. nå.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
2x10 60 kg
1x10 70 kg
1x8 72,5 kg



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7107. desember 2014, 18:28
Høynet litt på vektbelastningen, og det gikk veldig fint. Litt gøy å bryte 100 kilos grensen igjen. Men har nok ikke så veldig mye mer inne pr. nå. Er likevel gledelig overrasket over at knebøyen har hatt såpass rask progresjon, lover bra :-)

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x12 Stang
1x10 60 kg
1x10 70 kg
1x10 80 kg
1x10 100 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. desember 2014, 23:01
Bra treningsdag igjen, og kan fortsatt øke jevnt og trutt med belastningen. Litt tungt å komme seg avgårde i dag, men kjentes godt ut å trene, og selvsagt en god følelse etterpå også. Brukte drareimer(tror jeg det heter) på markløftene, kjenner det blir bedre grep selvsagt, men også at det blir lettere å fokusere på å gjøre løftene rett teknisk også.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 70 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
1x10 100 kg

Skulderpress:
1x10 30 kg
1x10 35 kg
1x10 40 kg
1x10 45 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. desember 2014, 22:59
Fin dag med trening igjen. Er ekstremt glad for hver dag jeg trener uten særlig smerte, hadde ærlig talt ikke trodd jeg skulle kuune trene med vekter igjen.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
2x10 60 kg
1x10 70 kg
1x8 75 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV10. desember 2014, 23:09
Brukte drareimer(tror jeg det heter) på markløftene, kjenner det blir bedre grep selvsagt, men også at det blir lettere å fokusere på å gjøre løftene rett teknisk også.

Kjøpte noe som heter "Grrrip Plus" forleden. Kostet 125 kroner og varer nok en stund. Gir et tynt lag med hvit film på hendene og funker ganske bra. Er brannfarlig men vaskes lett av med såpe og vann.



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. desember 2014, 23:34
Kjøpte noe som heter "Grip Pluss" forleden. Kostet 125 kroner og varer nok en stund. Gir et tynt lag med hvit film på hendene og funker ganske bra. Er brannfarlig men vaskes lett av med såpe og vann.


Skal vurdere å teste det ut hvis jeg ikke blir komfortabel med drareimer eller pads. Takk for råd!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7111. desember 2014, 23:37
Nok en dag der jeg gleder meg til trening. Flott det! Bein i dag, og det er en dag jeg bruker glede meg til. Hvorfor? Fordi da får jeg kjørt knebøy som er en av mine favorittøvelser. Liker følelsen av å bli helt utgjørt etter ett for meg tungt sett med knebøy. Liker også det at jeg må være veldig fokusert. Når det gjelder fokus, så misset jeg litt i siste settet i dag. Fikk ubalanse, og holdt på å falle fremover. Fikk heldigvis akkurat tatt meg inn slik at det gikk bra, men fikk en viktig lærepenge på hvor viktig det er å holde fokus på de rette tingene. Hadde ikke nødvendigvis blitt så gøy å falle med 100 kg på ryggen. Litt overrasket over en slik miss siden jeg syns jeg er flink til å være "tilstede" og være fokusert under løft. Men som sagt, får ta det som en lærepenge.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
1x9 100 kg(mistet fokus etter miseren som beskrevet ovenfor, men ellers ville jeg tatt 10x)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7112. desember 2014, 22:02
Fikk pakke i dag, to treningsgensere fra Gasp, to par løfte pads og reimer for å støtte knær. Artig med litt stæsj:-) Fin dag på treningen i dag også. Kan fortsatt pushe på å ta litt tyngre belastning på markløft og på skulderpress. Trener også litt kortere økter enn før. Tidligere lå jeg gjerne på ca. 2 timer, nå mellom 1 time og 1 time 15 minutter. Tror det passer meg bedre.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
1x10 100 kg
1x10 110 kg(greit med løftepads, blir mye tryggere på grepet og kan fokusere på å løfte)

Skulderpress:
1x10 35 kg
1x10 40 kg
1x10 45 kg
1x10 50 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7114. desember 2014, 00:04
Blæh!! Ikke særlig voksen kommentar, men blir litt irritert når jeg bare roter ting til på trening. Benkpressen, siste settet, ble bare rot. På 5 og 6 repetisjon så lå jeg å "skrapa" stanga i racket.... Vet ikke helt hvorfor jeg ikke greier å fokusere godt nok?! Er jo ikke akkurat ekstremt vanskelig å holde en noenlunde rett bane. Jaja, resten av økta var fin.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
2x10 60 kg
1x10 70 kg
1x8 75 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7114. desember 2014, 23:21
Dårlig dag på treninga. Tror forrige knebøyøkt satt i meg litt enda, feiget ut når det begynte å bli tungt. Blir skuffet over meg selv da. Men resten av økta var bra, trente bakside lår, fremside lår, legger og mage.

Utdrag fra treningen:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
1x6 100 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7117. desember 2014, 00:40
Tjoho, bra økt. Utfordret meg selv på markløft og det gikk bare bra. Stadig litt fremgang :)

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
1x10 100 kg
1x10 120 kg

Skulderpress:
1x10 40 kg
1x10 45 kg
1x10 50 kg
1x9 55 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7117. desember 2014, 20:26
Rask økt. Kjørte med lite pauser uten at jeg syns det gjorde noe spesielt fra eller til. Ganske grei treningsøkt, og fortsatt litt fremgang. Dog mindre nå enn i begynnelsen, naturlig nok.

Utdrag fra treningen:

Benkpress:
2x12 Stang
1x10 60 kg
2x10 70 kg
1x9 75 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7118. desember 2014, 18:04
Tja, der var treningen unnagjort for dagen. Ble litt telefoner m.m. så en oppstykket trening ble det. Tror jeg skal gjøre noen forandringer i knebøy. 10 reps blir 2-3 for mange. Etter rep nr. 7 eller 8 må jeg stå å puste på de tyngre settene, og kan noen ganger kjenne meg litt omtåket. Tror derfor jeg skal redusere ned til 8 reps, og muligens heller utvide med ett sett til. Tar gjerne kommentarer på dette?

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x12 Stang
1x10 60 kg
1x10 80 kg
1x10 90 kg
1x7 100 kg(fortsatt litt feig her, men litt skummelt hvis noe går galt når en trener alene)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV20. desember 2014, 20:31
5 reps går sikkert greit hvis man ikke skal i nærheten av failure. Ellers er det kanskje safere å håndtere litt flere reps. På tide å skaffe seg et rack med sikring ?


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7127. desember 2014, 17:15
Noen dager uten trening nå i jula. Har jobbet veldig mye, så har hatt lite tid og overskudd til trening. Godt å komme i gang igjen, håper 2015 blir ett bra treningsår for meg(og andre).

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
2x10 100 kg
1x10 120 kg
1x5 130 kg(tror jeg skal greie 10 reps her neste gang, tok meg ikke helt ut)

Skulderpress:
1x10 35 kg
1x10 40 kg
1x10 45 kg
1x10 50 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7130. desember 2014, 20:09
Har tatt det litt med ro i julen rent treningsmessig, og kjenner at jeg har overskudd på treningen da. Alt virket kjempelett, og det var virkelig en fin treningsøkt.

Utdrag fra treningen:

Benkpress:
2x12 Stang
1x10 60 kg
2x10 70 kg
1x10 75 kg(opp 1 rep, men kunne nok tatt enda 1 eller 2 til)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7131. desember 2014, 21:20
Årets siste trening gjennomført. Sjokk 1: Er blitt for slank for mitt magebelte. Sjokk 2: Det var noen som kunne sikre meg der på treningsstudioet i dag. Positive sjokk mao. Ellers så reduserte jeg på antall reps, og det kjentes med en gang bedre ut. Greier ikke å puste nok/riktig nok til å ta 10 reps på de litt tunge settene, men 8 reps går bra. Trener mye mage for tiden, men kjennes ut som største hinderet for meg er nettopp mage/buk i knebøy. Må bruke mye energi på å holde trykket oppe i den regionen. Beina kjennes ut som de har mere inne.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x12 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x8 100 kg
1x4 110 kg(kunne nok tatt 1 eller 2 til, men følte at jeg ble trykket sammen i overkroppen)

Godt Nytt År til alle dere treningsfolk der ute :-)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV01. januar 2015, 14:19
Trener mye mage for tiden, men kjennes ut som største hinderet for meg er nettopp mage/buk i knebøy. Må bruke mye energi på å holde trykket oppe i den regionen. Beina kjennes ut som de har mere inne.

Buktrykk kommer hovedsaklig fra transverse abdominis og de fleste mageøvelser har mer fokus på de ytre magemusklene og hoftebøyerne (som også trenger trening). Noen anbefaler frontbøy som en støtteøvelse for å trene opp de indre magemusklene.



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7101. januar 2015, 16:30
Buktrykk kommer hovedsaklig fra transverse abdominis og de fleste mageøvelser har mer fokus på de ytre magemusklene og hoftebøyerne (som også trenger trening). Noen anbefaler frontbøy som en støtteøvelse for å trene opp de indre magemusklene.


Godt råd som jeg skal prøve å lese meg opp på, og evt. teste ut. Takk!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7101. januar 2015, 20:29
Tung treningsdag. Vet ikke helt hvorfor, men trengte lange pauser mellom hvert sett. Greidde likevel å komme meg igjennom med noenlunde den vektbelastningen jeg hadde tenkt, så var vel kanskje mest bare hodet som ikke hengte helt med i dag.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 100 kg
1x10 110 kg
1x10 120 kg
1x5 130 kg

Skulderpress:
1x10 40 kg
1x10 45 kg
1x10 50 kg
1x10 55 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7102. januar 2015, 23:15
En av de beste treningsdagene jeg har hatt! Følte meg opplagt og hadde mye å gi gjennom hele økten. Spesielt fornøyd med benkpressen der jeg økte bra, men også at jeg gjennomførte så bra. Ikke noe tull denne gangen, bare rolige og gode gjennomføringer. Artig med dager som denne, måtte det blir flere!

Utdrag fra treningen:

Benkpress:
2x12 Stang
1x10 60 kg
1x10 70 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg(opp fem kilo, hadde ikke trodd jeg skulle greie 10 reps så fornøyd med den)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7103. januar 2015, 21:26
Beindag. Gikk helt fint, men avbrøt knebøyen på 100 kg. Lastet på 110 kg, men kjente en liten antydning til noe "skurr" ned i korsryggen mens jeg stod å gjorde meg klar til å bøye meg ned. Sikkert i overkant forsiktig, men vil ikke ta noen sjanser. Skal få noen til å filme knebøyen min neste gang jeg har sjansen(oftest ikke andre folk der...) for å se om jeg gjør det rett. Har tidligere fått tilbakemelding på at det ser bra ut, men hadde jo ett opphold på 2 1/2 år i treningen min så kanskje noe gjøres feil?

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x8 100 kg(ganske så lett)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7105. januar 2015, 23:34
Skulle egentlig trent rygg og skuldre i dag, men byttet til bryst og armer. Hvorfor? Svakt ubehag nede i korsryggen som jeg ikke vil provosere. Og treningen gikk fint.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
1x10 60 kg
1x10 70 kg
1x10 75 kg
1x8 82,5 kg(kunne muligens tatt en til men ingen til å sikre...)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7106. januar 2015, 22:25
Dro på trening, løftet opp stanga, satte den på plass igjen, dro hjem. Møkkadag!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7108. januar 2015, 20:30
Virkelig en rar treningsdag. Null trøkk i kroppen på markløft, mens skulderpress var nesten sjokkerende bra. Skjønner ikke helt hvorfor, måtte faktisk kontrollregne på vektene på markløft fordi det var helt tomt da. Men vektbelastningen var rett.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 100 kg
1x10 110 kg
1x10 120 kg
1x0 130 kg(greidde rett og slett ikke å løfte stanga opp fra gulvet i dag... ned 5 rep fra sist)

Skulderpress:
1x10 40 kg
1x10 45 kg
1x10 55 kg
1x10 60 kg(veldig fornøyd siden det var første gangen jeg testet på 60 kg i dette "treningslivet")


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV09. januar 2015, 14:09
Du trener kanskje bein (eller markløft) for mye og for ofte ?


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. januar 2015, 22:35
Grei trening. Kjørte samme vektbelastning som sist på knebøy. Er vanskelig å skulle øke siden jeg nesten alltid trener alene der jeg trener, og racket til knebøyen gir lite sikring. Må nesten føle meg overtrygg før jeg øker vektbelastningen. Men sånn er det når en bor på ett lite sted der det er lite interesse for trening med vekter.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x8 100 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. januar 2015, 22:44
Du trener kanskje bein (eller markløft) for mye og for ofte ?
Utelukker ikke at du har rett selvsagt, jeg ligger nok opp mot en grense for hva kroppen greier å absorbere av trening nå. Men markløft i går, at den gikk skikkelig dårlig, kan nok ha med at jeg var hos tannlege x2 dagen før og fikk trukket en tann. Ble lite mat da(bare litt suppe), og tror kanskje det virker mest inn på f.eks. en øvelse som markløft siden den involverer så mye av kroppen. Kjørte også sittende roing, skulderpress og en øvelse for bakside skuldre som jeg ikke vet hva heter. Samt mage. Prøver å begrense lengden på treningene til ca. 1 time max. slik at jeg skal ha overskudd til å trene nesten hver dag jeg har mulighet. Liker virkelig å trene for tiden, samt at jeg kjeder meg litt til tider, så da blir det endel trening.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV09. januar 2015, 22:51
Hemen som logget her før trente mye og hardt og hadde forsåvidt framgang en stund i alle øvelser inkludert knebøy men markløft gikk etterhvert bare nedover. Han var nok på grensa til overtrening en stund før han kuttet ut å trene.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. januar 2015, 23:48
Hemen som logget her før trente mye og hardt og hadde forsåvidt framgang en stund i alle øvelser inkludert knebøy men markløft gikk etterhvert bare nedover. Han var nok på grensa til overtrening en stund før han kuttet ut å trene.
Har opplevd selv å bli overtrent. Hadde en skade i en fot som gjorde at jeg ikke kunne trene bein. Fortsatte imidlertid å trene like mye, men da kun overkropp. Resultatet var at jeg mistet ca. 20 % styrke i en øvelse som benkpress på "null tid". Dette er lenge siden, kanskje 15-16 år siden nå, men jeg er, og skal være obs på en eventuell negativ utvikling i styrke. Setter forøvrig pris på at du kommenterer her, det tvinger meg til å tenke over hvordan jeg trener.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: anorakk10. januar 2015, 10:11
Markløft er vel en av de øvelsene som man generelt bør være "forsiktig" med. De fleste trenere mener vel at høyt volum på mark simpelthen bryter ned mer enn det bygger opp i lengden. Ser jo at du har et mildt sagt voksent volum på marken, det kan være verdt å forsøke noen uker med lavere volum for å se hvordan du føler deg. En av de "nyere" trenerne som jeg begynner å få god respekt for er Zourdas, og han sier stadig vekk, og veldig hardnakket, at markløft egner seg best i 1-rep sett, gjerne opp mot 15 sett.

Personlig takler jeg mark verst av alle øvelser. Stort mer enn ett eller to tunge sett med maks 5 reps i uka, så er jeg helt kokt.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV10. januar 2015, 12:39
Å trene markløft med høy frekvens men varierende intensitet er mer på linje med styrkeløft. Å trene høyrep markløft til failure med 150-250 kilo hele tiden er nok noe de færreste takler.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: anorakk10. januar 2015, 17:26
Å trene markløft med høy frekvens men varierende intensitet er mer på linje med styrkeløft. Å trene høyrep markløft til failure med 150-250 kilo hele tiden er nok noe de færreste takler.

I Texas Method trener man gjerne power cleans på mandager og markløft på fredager. Ett sett med 5 reps, 2 på 3, eller 5 sett på 1. Det er mye som kan funke, og klarer man å hente seg inn, spise nok og hvile nok kan det jo være at man kan løfte høyere volum slik som Tony gjør. Men jeg tror definitivt SFV er inne på noe når han mistenker at du kanskje trener marken for mye.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7112. januar 2015, 18:03
Treningspause pga. influensa. Følte meg slapp og dårlig på lørdag, og på søndag våknet jeg opp til feber, frysninger og muskelsmerter. Kommer relativt snart tilbake, kjedelig å være syk!


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7118. januar 2015, 19:49
Treningspause over! Og godt er det, ble veldig lei av å bare sitte hjemme å kjede meg. Trodde det var influensa jeg hadde, men legen antok at det var bronkitt. Ble uansett veldig kortpustet, bare det å gå opp trappa fra kjelleren var tungt. Var litt tungt å varme opp i dag på elipsemaskinen, enda jeg tok det i svært rolig tempo. Resten av treningen var grei, har nok samlet mye overskudd.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x12 Stang
1x10 60 kg
1x10 70 kg
1x10 75 kg
1x8 82,5 kg(samme som forrige benkpressøkt, fornøyd med det etter sykdom)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7119. januar 2015, 13:58
Godt å være i gang med trening igjen. God treningsdag i dag, tror de dagene der jeg var syk har gitt meg litt overskudd. Kunne kanskje greidd 8 reps på 130 kg i markløft, men ble litt overrasket over hvor greit det gikk.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 120 kg
1x6 130 kg(opp 6 fra forrige gang, men da hadde jeg nok litt sykdom i kroppen)

Skulderpress:
1x10 40 kg
1x10 50 kg
1x10 55 kg
1x10 60 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7120. januar 2015, 15:42
Treningen i dag var grei nok. Kanskje ikke den helt store energien, men greit. Fortsatt ett problem at det ikke er mulig å ha noen til å sikre i knebøy, og at sikringen i racket er for dårlig. Men sånn er det.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x8 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x7 100 kg(ned en rep, men rotet litt teknisk og da blir jeg utrygg/ufokusert, så stoppet der... har styrke nok til å ta mer...)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: anorakk20. januar 2015, 15:56
Å ha en som "sikrer" deg i knebøy er bare falsk trygghet uansett. Går det galt er det 99% sannsynlig at han/hun ikke får gjort noe, og så skadere dere bare begge to.

Enten må du trene slik at du aldri feiler en rep, eller så må du bare se deg selv i speilet og gjøre deg fortrolig med at du kanskje driter deg ut en dag.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV20. januar 2015, 16:01
Noe sikring i racket pluss en person som passer på burde gå bra når det er snakk om type 100 kilo.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7120. januar 2015, 18:29
Å ha en som "sikrer" deg i knebøy er bare falsk trygghet uansett. Går det galt er det 99% sannsynlig at han/hun ikke får gjort noe, og så skadere dere bare begge to.

Enten må du trene slik at du aldri feiler en rep, eller så må du bare se deg selv i speilet og gjøre deg fortrolig med at du kanskje driter deg ut en dag.
Er heller ikke begeistret for å ha en som står bak meg hvis det var det du tenkte på? Når jeg tenker sikring så tenker jeg på å ha en på hver side av stanga. Har prøvd det før når jeg skulle teste maxløft, og det fungerte helt utmerket. Men når jeg trener på ett lite treningsstudio der jeg som oftest er helt alene, så er valget åpenbart; jeg trener slik at jeg ikke feiler. Frustrasjonen min går på at da skjer det lite utvikling, noen ganger må du pushe grenser for å komme ett lite hakk videre.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: anorakk20. januar 2015, 19:05
Er heller ikke begeistret for å ha en som står bak meg hvis det var det du tenkte på? Når jeg tenker sikring så tenker jeg på å ha en på hver side av stanga. Har prøvd det før når jeg skulle teste maxløft, og det fungerte helt utmerket. Men når jeg trener på ett lite treningsstudio der jeg som oftest er helt alene, så er valget åpenbart; jeg trener slik at jeg ikke feiler. Frustrasjonen min går på at da skjer det lite utvikling, noen ganger må du pushe grenser for å komme ett lite hakk videre.

Hm, jeg forstår hva du mener. Men hvordan er det at det ikke skjer utvikling? Øk vekta på stanga hver uke, spis nok protein fra gang til gang, og så bør jo utviklingen følge av treningen?


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: pete22720. januar 2015, 19:39
Hvis du stagnerer på bein så burde du gå ned i vekt og kjøre knebøy med 2 sekund stopp i bunnposisjon. Det blir kroppen din glad for :)

Evt. knebøy til boks, rackpulls (markløft fra kloss, ca knehøyde), goodmornings og glutehamraise er gode øvelser som kan kjøres med eller istedenfor vanlig bøy.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV20. januar 2015, 20:21
Hvis du stagnerer på bein så burde du gå ned i vekt og kjøre knebøy med 2 sekund stopp i bunnposisjon. Det blir kroppen din glad for :)

Evt. knebøy til boks, rackpulls (markløft fra kloss, ca knehøyde), goodmornings og glutehamraise er gode øvelser som kan kjøres med eller istedenfor vanlig bøy.

Eller ettbeinsvarianter. Eliminering av svakheter er ofte nødvendig for å komme videre med en såpass gjennomgående øvelse som knebøy.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7121. januar 2015, 22:59
Litt travel treningsdag, men fikk da kjørt igjennom det jeg skulle. Husket litt feil fra forrige gang jeg hadde benkpress på programmet, men det gikk greit likevel.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x7 85 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7122. januar 2015, 22:01
Grei treningsdag. Viktig å være fokusert, og å treffe på inngangen til å løfte markløft f.eks. Siste settet, der greidde jeg ikke å få opp stangen fra gulvet på første forsøk. Tror jeg nesten psyker meg for mye opp, og bruker for mye energi før selve løftet. Men etter 2 min., der jeg traff bedre på inngangen til løftet så gikk det mye bedre.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 100 kg
1x8 110 kg
1x8 120 kg
1x0 130 kg
1x6 130 kg

Skulderpress:
1x10 40 kg
1x10 55 kg
1x10 60 kg
1x9 65 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7124. januar 2015, 18:55
Bein skulle trenes i dag, og hadde bestemt meg for å forandre litt på hvordan jeg trener knebøy. Så får vi se om det vil gi resultater etterhvert. Jeg mener bestemt at min stagnasjon handler om psyke, da jeg har økt på alt annet som handler om bein, mage og rygg.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x5 100 kg
1x2 110 kg(hadde som mål å ta 3 rep, men forsåvidt fornøyd med å faktisk trene alene med 110 kg, selv om det bare var 2 rep)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7125. januar 2015, 20:55
Ikke den beste treningsdagen, men fikk da gjort det jeg skulle. Ble endel vin i går kveld/tidlig natt, og det er nok ikke den bste oppladningen til å skulle løfte vekter dagen etter.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x6 85 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7127. januar 2015, 22:48
Kjentes ut som jeg hadde lite å gi når jeg dro på trening, men greidde likevel å øke både i markløft og skulderpress. Så skal vel ikke klage da.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 100 kg
1x8 120 kg
1x7 130 kg(mistet litt grepet i høyre hånd ellers hadde tatt alle 8)

Skulderpress:
1x10 40 kg
1x10 55 kg
1x10 60 kg
1x10 65 kg(opp 1)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7104. februar 2015, 18:47
Lite trening i det siste pga. litt uforutsette hendelser og veldig mye jobb. 37,5 timer på jobb i strekk(dog med en hvilende natt) gjør meg ikke særlig opplagt for trening i etterkant. Var godt å få på seg treningstøyet og å få slite litt igjen. I dag var det også flere tilstede der jeg trener, så da kunne jeg satse litt mer i knebøy. 5 rep på 110 kg gikk rimelig greit.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7105. februar 2015, 17:09
Litt lite guts i dag, men fikk trent det jeg skal. Litt små antydninger til litt ryggondt nede i korsryggen, men håper det går over rimelig fort.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x7 85 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7107. februar 2015, 16:11
Stormen(og orkanen) Ole er sterk i dag, river av butikktak og herjer, men følte meg faktisk ganske bra selv også! Fin liten økning i både markløft og i skulderpress, klager ikke da.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 100 kg
1x8 120 kg
1x8 130 kg(føltes som jeg kunne tatt 10 rep hvis jeg hadde ønsket)

Skulderpress:
1x10 50 kg
1x10 60 kg
1x10 65 kg
1x9 70 kg(tok nesten rep nr. 10 også, men greidde ikke å press helt igjennom... Bra økning likevel!)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7108. februar 2015, 21:27
Bra trening i dag. Kopierte knebøyen fra sist, men denne gangen uten noen til å sikre meg. Og det var godt å føle at jeg følte meg helt trygg i gjennomføringen av det tyngste settet. Kanskje jeg kan vurdere å øke til 115 kg eller 120 kg neste gang? Får se det litt an på dagen, hvordan jeg føler meg. Syns i det minste jeg er kommet meg ett steg videre i knebøyen nå.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x8 90 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7109. februar 2015, 21:45
Var ikke særlig motivert for å dra å trene i dag, men kom meg da avgårde. Økte i benkpress, så må vel være fornøyd, men samtidig så syns jeg at jeg "vingler" mye med stanga i dag. Tror derfor at jeg har litt mer inne. Artig med biceps- og tricepstreningen i dag, følte at jeg fikk skikkelig trøkk i armene.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x9 85 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. februar 2015, 23:55
Markløftene i dag ble bare rot. Av en eller annen merkelig grunn så trodde jeg at jeg hadde greidd 140 kgx8 i siste sett forrige gang jeg trente markløft, men det stemte jo ikke i det hele tatt. 130 kgx8 var det jeg greidde sist. Trodde jeg hadde en skikkelig dårlig dag treningsmessig helt til jeg kom hjem å så at utgangspunktet var helt feil.

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 100 kg
1x8 120 kg
1x3 140 kg(her skulle det vært 5 reps på 130 kg)
1x2 140 kg(her skulle det vært 5 reps på 140 kg)

Skulderpress:
1x10 50 kg
1x10 60 kg
1x10 65 kg
1x9 70 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. februar 2015, 23:59
Patong i Phuket, noen som har vært der? Prøvd dette treningsstudioet?: http://www.maximumfitnessphuket.com

Skal til Phuket i april for 4 ukers ferie med masse trening, og tror det skal være greit nok?


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7118. februar 2015, 19:23
Har hatt ett lite selvpålagt opphold fra trening på ca. en uke. Har trent relativt mye de siste 2-3 mnd., etter å ha vært nærmest inaktiv de siste 2-3 årene, i alle fall ift. styrketrening. Så tenkte kroppen skulle få hvile litt. Ble en fin dag med trening i dag der jeg trente bein. Er blitt litt tøffere ift. å ha litt større vektbelastning i knebøy. Og det gikk greit, følte meg trygg selv om dypden nok kanskje ikke var helt inne på de 2 siste knebøyene.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x2 115 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7119. februar 2015, 22:04
Super trening i dag! Syns det har vært litt lite fres i meg på benkpressen i de siste treningene, men i dag hadde jeg mye å gi. Ble så gira at jeg tok ett ekstra sett, litt også pga. at det kom noen der som kunne sikre meg og dermed sørge for at jeg fikk pushet meg max. Håper på flere slike dager fremover.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x10 85 kg(ganske lett)
1x7 90 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7123. februar 2015, 19:11
Veldig bra trening i dag, tror nesten det må være den treningen som har føltes best så langt i år. Merkelig, for når jeg dro på trening så følte jeg meg litt slapp og umotivert. Superfornøyd med økningen i markløft, men så jeg ikke helt komme for å være ærlig. Skulderpress også bra, men så først på siste settet at jeg hadde feil innstilling på apparatet. Tror jeg hadde greidd å fullføre de to siste settene med 10 rep hvis jeg hadde vært litt våken. Flere slike dager takk!

Utdrag fra dagens trening:

Markløft:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 100 kg
1x8 120 kg
1x5 130 kg
1x5 140 kg(opp 3 rep)
1x1 150 kg(ble bare nysgjerrig på om jeg greidde det)

Skulderpress:
1x10 50 kg
1x10 65 kg
1x9 70 kg
1x8 70 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: SFV23. februar 2015, 20:44
Bra framgang, Tony71. Jeg stikker en tur innom om et par år og regner med at det står :

Markløft
10x470 kg
5x510 kg (turte ikke prøve en til)

Knebøy
10x530 kg
8x560 kg (2 reps pers !!!!)

Benkpress
10x390 kg
8x420 kg (stanga krummet mye over brystet)

:D


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7123. februar 2015, 21:01
Bra framgang, Tony71. Jeg stikker en tur innom om et par år og regner med at det står :

Markløft
10x470 kg
5x510 kg (turte ikke prøve en til)

Knebøy
10x530 kg
8x560 kg (2 reps pers !!!!)

Benkpress
10x390 kg
8x420 kg (stanga krummet mye over brystet)

:D
Haha, vi får se. Vet ikke engang om jeg ville løftet så mye hvis det hadde vært realistisk. Men artig tanke :-) Trener vel egentlig mest bare for at jeg syns det er gøy(spesielt benkpress, knebøy og markløft), men har noen små mål jeg håper jeg kan nå. 500 kilo sammenlagt hadde vært gøy å greie. Kunne sikkert satt meg mer inn i hvordan oppnå maksimal fremgang, skjønner vel egentlig at jeg ikke trener på en optimal måte. Men samtidig så syns jeg det er kjedelig å trene uten å ta skikkelig i. Takk for fin kommentar om fremgangen min :-)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7125. februar 2015, 20:55
Nok en superdag på treningen. Trente bein i dag, og hadde en særdeles hyggelig økning fra sist jeg trente bein. Og det enda jeg ikke følte meg helt i frisk på morgenen, men det hadde kanskje med litt lite søvn over noen netter å gjøre.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x5 115 kg(opp 3 rep)
1x2 120 kg(syns jeg var litt tøff som turte siden jeg var alene og trente i kveld, i en rack som gir liten eller ingen sikring)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7126. februar 2015, 18:21
Kjente meg litt tung i kroppen i dag, men fikk da gjort det jeg skulle. Litt fremgang ble det da også i dag.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x10 85 kg
1x9 90 kg(trente alene så fikk ikke tatt tynt meg skikkelig, likevel opp 2 rep)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7101. mars 2015, 16:58
Dårlig trening i dag, kanskje jeg er i ferd med å bli syk? Avsluttet etter markløft, der jeg lå 10-20% under det jeg normalt trener med. Har erfaring fra tidligere på at redusert løfteform er ett tegn på at sykdom er på vei :-(


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7107. mars 2015, 19:55
Endelig trening igjen. Vært tildels mye jobb i det siste så har nedprioritert trening.

Utdrag fra dagens trening:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x10 85 kg
1x7 90 kg(rotet det til litt...)



Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7108. mars 2015, 20:39
Litt tungt å trene i dag, men fikk da gjort det jeg skulle. Ble litt feig på siste settet i knebøy, og det irriterte meg. Hadde nok greidd 1 eller 2 rep til hadde jeg ikke feiget ut.

Utdrag fra dagens trening:

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x2 120 kg


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: thenatural09. mars 2015, 15:33
Hei, artig å se utviklingen til en på omtrent samme alder (vel, du er 6 år yngre).
Du er en del sterkere enn meg, særlig på knebøy. Der har jeg igjen for å ikke trene på den over flere tiår, men kommer seg sakte men sikkert.

Men, trener du bare markløft, knebøy, benkpress og skulderpress?

Selv kjører jeg nu disse og en del andre øvelser, men med reps på 5-6 og ned til 3 på de fleste øvelser. 15 på legger.

Deilig å trene, spesielt når man er skadefri og bare kan peise på. Men jeg merker at øktene ikke kan vare mere enn 45 minutter, trener 3-split og tar 4x3 intervaller på tredemølle for bedre kondis. Kan trenges, jeg røyker  :P

Hilsen en annen nordlending.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7110. mars 2015, 18:35
Hei thenatural, hyggelig med kommentaren din her :-)

Jeg trener andre øvelser enn de jeg logger her. Er vel bare jeg som er litt for lat til å skrive ned alt, og valgte meg derfor ut baseøvelsene som de jeg loggfører. Trener mage stort sett hver trening, oftest i form av chrunches i maskin og en variant av russian twist(med forbehold om at jeg ikke roter med begrepene her...). Beindagen består oftest av knebøy, lårcurl(for- og bakside) og tåhev i maskin. Når jeg trener skuldre og rygg så trener jeg markløft, sittende roing, skulderpress og en øvelse for bakside skuldre som jeg slett ikke vet hva heter :-) Siste dagen i min 3-split trener jeg benkpress, flyes, bicepscurls m/hantler og triceps nedpress. Det hender jeg varierer litt, men liker å følge programmet nokså slavisk. Finnes sikkert en diagnose for dette ;-)

Jeg vet at jeg sikkert kunne tilegnet meg større kunnskap om trening med vekter, og jeg vet at jeg nok ikke trener på en optimal måte mtp. max fremgang. Men jeg er egentlig fornøyd med å få slite litt, kjenne at jeg må virkelig fokusere for å greie det som for meg er tunge løft,  kanskje litt fordi jeg har en jobb som til tider krever mye tenking.

Ønsker deg lykke til med videre trening, snart går du forbi meg i knebøy :-)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: thenatural16. mars 2015, 23:16
skulderpress og en øvelse for bakside skuldre som jeg slett ikke vet hva heter :-)

Kanskje du mener foroverbøyd sidehev med hantler? Har brukt den mye selv men ikke akkurat nu da jeg er inne i den tyngre perioden og trener med en-arms skulderhev og press bak nakken.

Det hender jeg varierer litt, men liker å følge programmet nokså slavisk. Finnes sikkert en diagnose for dette ;-)

Er nok litt sånn, jeg og. I alle fall i de periodene jeg har fremgang og trives med det. Men med tung trening er det sikkert lurt for å forebygge skader, å av og til legge inn lettere pumping innimellom. Kanskje ta noen flere sett, flere reps med kortere pauser og lettere belastning.


Ønsker deg lykke til med videre trening, snart går du forbi meg i knebøy :-)

Spørs det, kanskje hvis du ikke øker og månedene går, hehe. Har kommet meg opp til 90 x 5 (ass to the grass), så det er en del opp til deg, uten at vi skal lage en konkurranse om det, hehe.

Så kjør på og legg ut resultatene Tony, jeg synes det er interessant å lese.


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7126. mars 2015, 21:47
Vært både litt lat med å trene og å logge. Tok en bevisst pause, som etterhvert gikk over i en tilstand der det ble tyngre å dra å trene. Er nok av de som liker best å holde hjulet i gang hele tiden. Men kanskje jeg har snudd kjerringa nå? 3 dager, 2 treninger lyder greit nok. Og snart 4 uker med ferie i Thailand med innlagt trening. Trenger jeg si at jeg gleder meg?

Utdrag fra treningene:

Benkpress:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x10 75 kg
1x10 80 kg
1x10 85 kg
1x8 90 kg

Knebøy:
2x10 Stang
1x10 60 kg
1x8 80 kg
1x5 100 kg
1x5 110 kg
1x4 120 kg(opp 2)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7113. april 2015, 07:11
Trener fortsatt, men er i Thailand(Phuket) så blir sikkert ikke så mye skriverier her den neste måneden. Greit med miljøforandring, sol og varme, massasje etter trening og god mat. Forkjølt nå, men det går over. Take care :-)


Tittel: Sv: Tony71 trener styrke og kondisjon:-)
Skrevet av: Tony7121. april 2015, 16:52
Er supermotivert for tiden, syns det er helt fantastisk å trene i ett miljø siden jeg som oftest trener alene hjemme. Greier ikke helt å styre meg, trener mer enn jeg egentlig har planlagt, men føles helt greit rent fysisk. Største problemet er faktisk at jeg sliter med å få spist nok, tror kanskje det skyldes varmen. Men enn så lenge som jeg har overskudd så tenker jeg at kroppen sannsynligvis får i seg nok næring. I dag trente jeg 3 brystøvelser, 3 tricepsøvelser og 2 bicepsøvelser samt litt mage. Hadde faktisk lyst til å trene mer men stoppet der :-)