Tittel: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: mindviruz på 29. mai 2011, 14:04 Jeg har sett igjennom en hel haug med forskjellige oppskrifter på protein brød.
En del har hvete/kruskali i seg, men det kan vel vanligvis erstattes med havrekli går jeg ut i fra? Så er det noen brød som ender opp med å ha veeeldig mye fett i seg. Selvfølgelig, kutter du ut karbohydrater, og ikke skal ha rent proteinpulver, så blir det jo litt fett i det da.. Jeg har aldri smakt proteinbrød før, så i stedet for å prøve ut 100 forskjellige oppskrifter så lurte jeg på om noen har noen tips til noen sunne proteinbrød oppskrifter, uten hvete, med relativt mye proteiner og mindre karbohydrater og ikke så ekstremt mye fett som smaker bra? :) Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: 41232341 på 29. mai 2011, 16:43 Kristines perfekte brød
2 egg 2 hvitter 1/2 boks cottage cheese 2 ss kokosolje 1 dl vann (bruk gjerne fløte om du følger LCHF) 50 g kruskakli 20 g linfrø 20 g sesamfrø 20 g solsikkefrø 20 g pofiber 1 ss fiberhusk 2 ts bakepulver 1/2 ts himalayasalt Stivpisk de to eggehvitene med salt. Bland sammen egg, cottage cheese, kokosolje, mos gjerne med en foodprossesor. Bland det tørre og tilsett i det våte. Rør forsiktig inn deigen i de stivpiskede eggehvitene. Ha i en bakepapirkledd brødform og stek på 180 grader i 1 time. Avkjøl brødet på rist. Totalt gir denne oppskriften: 900 kcal, 63 g protein, 67 g fett og 15 g karbohydrater. Jeg fikk 30 brødskiver, per brødskive blir dette: 30 kcal, 2,1 g protein, 2,2 g fett og 0,5 g karbohydrater. Nystekt med brunost og syltetøy, bringer frem minner fra barndommen. Dette brødet var nydelig, kjempe godt. Edit: INGREDIENSER 4 stk egg 1 ts bakepulver 0,5 bokser crème fraîche 3 ss solsikkeolje 60 g kruskakli 40 g linfrø 50 g sesamfrø 50 g solsikkekjerner FREMGANGSMÅTE Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen. Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv. Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir. Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist. Næringsinnhold per 100 gram (kilde: matvareguiden.no): KJ: 1251,5 Kcal: 301,5 Fett: 24,7 gram Protein: 12,4 gram Karbohydrater: 3,9 gram Line Marions havrebrød: 4 egg som piskes lett Bland i: 1/2 boks skyr naturell 3 ss olje 1 1/2 ss bakepulver 50gr. solsikkekjerner 50gr. sesamfrø 180gr. havrekli 30gr. linfrø litt salt Stekes i brødform med bakepapir på 180 grader i ca. 45 minutter. OBS! Må oppbevares i kjøleskap! Oppskriften er ganske så lik proteinbrødet, med unntak av 1 ingrediens og den gjør brødet til et helt nytt brød! Og nystekt brød med brunost er en sikker vinner til helgekosen! Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: mindviruz på 29. mai 2011, 21:50 Tusen takk :)
Dette skal definitivt prøves ut :) Tror du det er mulig å bytte ut kruskaklien i Kristines brød med havrekli? Kruskakli er jo som kjent hvete, og er ikke like sundt som havre. Fant forsåvidt ett mandelmel brød i kristine webers blogg som jeg og skal prøve, og noen "polarbrød" som jeg skal prøve ut der ;) Har gått et par år så og si uten brødmat, og begynner å gå lei av salater og wraps :p Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: Suppemann på 29. mai 2011, 22:23 Suppemanns perfekte biffbrød
1 stk entrecôte 1 ss smør 1 stk komfyr Stekes i panne til saften pipler ut på begge sider. Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: 41232341 på 29. mai 2011, 22:25 Tusen takk :) Dette skal definitivt prøves ut :) Tror du det er mulig å bytte ut kruskaklien i Kristines brød med havrekli? Kruskakli er jo som kjent hvete, og er ikke like sundt som havre. Fant forsåvidt ett mandelmel brød i kristine webers blogg som jeg og skal prøve, og noen "polarbrød" som jeg skal prøve ut der ;) Har gått et par år så og si uten brødmat, og begynner å gå lei av salater og wraps :p Går sikkert fint, men havrekli har mindre volum enn kruskakli, Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: jofin på 02. juni 2011, 21:17 noen som har prøvd brødbakst med bruk av mandelmel?
Skulle tru det kan være fornuftig å bruke. Litt mindre kcal og karbohydrater, noe mer fett, masse proteiner og kostfiber. Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: mindviruz på 04. juni 2011, 12:48 Jeg har nå prøvd krisine weber sitt mandelbrød.
Bruker fettresusert mandelmel da. Anbefales! Og det metter! Jeg fikk 14 skiver, og næringsinnholdet pr: Kcal: 37 Prot: 5,1g Karb: 1,2g Fett: 1,4g Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: prebnoz på 08. august 2011, 16:40 Jeg har nå prøvd krisine weber sitt mandelbrød. Bruker fettresusert mandelmel da. Anbefales! Og det metter! Jeg fikk 14 skiver, og næringsinnholdet pr: Kcal: 37 Prot: 5,1g Karb: 1,2g Fett: 1,4g link til oppskrift? :)) Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: 41232341 på 08. august 2011, 16:54 Google: Kristine Weber mandelbrød
http://www.kriweb.no/2010/05/09/varmt-nybakt-br%C3%B8d/ (http://www.kriweb.no/2010/05/09/varmt-nybakt-br%C3%B8d/) Tittel: Sv: Sunt proteinbrød. Oppskrift? Skrevet av: HardCoreBakken på 08. august 2011, 19:47 Mårrabrød inneholder mye proteiner.
|