Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: BF/AF-2013 på 02. juni 2011, 09:38



Tittel: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201302. juni 2011, 09:38
Baking 1.0

Oppskriftene passer som regel til rund springform ca 22-26 cm i diameter (rommer omtrent 1,7l)
Kle den med bakepapir.

Steketid varierer fra ovn til ovn.
Bruk bare vanlig over/under varme om ikke annet anngitt.

For å sjekke om en kake  er ferdig så kan du stikke en tynn tre pinne (typ: grillspyd feks) i midten av
kaka, om ikke det henger røre fast på pinnen er kaka vanligvis ferdig.


En toppa ss/ts er ikke så mye som mulig på skjea, men mer enn at den kan kalles strøken, for best
resultat vei matvarene.

Før du setter i gang bakeprosessen finn frem og vei opp alle ingrediensene, så slipper du finne ut at
du mangler noe midtveis i prosessen.Sett så på ovnen.

La gjerne kalde matvarer så på kjøkkenbenken før du bruker de, slik at ingrediensene har mest
mulig lik tempratur, (men dette er gjerne ikke avgjørende.)

Sikt alltid melis, kokosmel eller liknende, for å forhindre klumper.

Tilsett alltid ingredienser i etapper.

Eggedosis er egg og sukker (søtstoff) pisket, med balongvisp til det har blitt  luftig og glatt (sukkeret er oppløst) og er ca 2-3 ganger større i volum.

Stive eggehviter er eggehviter og sukker (søtstoff) som er pisket med balongvisp helt til du kan snu bollen på hodet uten at hvitene ramler ut, volumet ca 5-6 ganger større og massen er helt hvit, stiv og blank. Det er viktig at du ikke får noe plomme med, og at redskapene er helt rene, da litt fett kan gjøre at hvitene ikke blir stive.

Å vende eggehviter inn i en annen røre tar litt tid, du må være forsiktig, bruk helst en slikkepott, poenget er å bevare mest mulig av luftigheten, men det skal heller ikke være klumper med eggehvite i røra.

Jeg har alt for mange typer forskjellig proteinpulver, de forskjellige typene kan nok være med på å
gi litt forskjellig bakeresultat.


EAT!



(http://img219.imageshack.us/img219/9986/kakedelt.jpg)


Beste kaka ever!

Forvarm ovn til ca 170 grader.

2 egg
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver (Sitec ananas/vanilje)
50 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
ca 1 dl veske (fruktsaft av en liten boks m/annanas)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

120 g eggehvite ( ca 4 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.

Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.

Stekes ca 25 min midterste rille.


Fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann. Kjøles av og bland med ca 30 g syltetøy.
(Bringebær/eple uten tilsatt sukker fra Lerum)

Glasur: Kjør ananasen og proteinpulver (Sitec ananas/vanilje) med stavmikser.

La kaka avkjøles i 20 min før den deles, fylles og smøres med glasur.

Alt i alt ca:
50 g karb.
65 g prot.
20 g fett



Første er alltid best?
Terningkast 5.
Saftig og god.







(http://img90.imageshack.us/img90/380/roooodlaakaga.jpg)

RrrrOOOodddLLAAAkagaaaaAAA!

Forvarm ovn til ca 150 grader.

1 egg
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

50 g kokosmel (ca 5 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
10 g Regia bakekakao (ca 2 ts)
30 g proteinpulver (Reflex sjokolade/appelsin)
100 g skyr mango/appelsin (ca 5 toppa ss)
ca 1,5 dl veske (safta av en veldig stor appelsin)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.



160 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.



Bland så forsiktig sammen de stive hvitene og den andre røra.

Bres ut på bakepapir i en langpanne, ca 5 cm fra kantene.

Stekes ca 12 min. midterste rille.


Ha klart et bakepapir med ett dryss sukrinmelis på, vend kaka på denne med engang den kommer ut av ovnen,ta av bakepapiret du stekte kaka på, rull kaka sammen med det nye bakepapiret, slik at du har rullekake med bakepapir i midten, dekk denne med et håndkle/tørkerull eller liknende for å holde fuktigheten inne i kaka slik at den ikke knekker når den skal rulles sammen igjen med fyll inni. La avkjøle ca 20 min før fyllets spres på.

Fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann og den siste veska jeg klarte å klemme ut av appelsinen (Gjør ingenting om det kommer litt kjøtt med). Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr.


Ca:
30 g karb.
90 g prot.
20 g fett



Syntes egentlig kremen i denne kaka var det beste, men selv om jeg ikke er kjempe glad i sjokolade så var den god!
Terningkast 4.
Kan kanskje redusere steketiden med 2 minutter så blir den ennå lettere å rulle uten at den knekker.
Ingenting i veien med konsistens.







(http://img146.imageshack.us/img146/4905/iscream.jpg)


I-SCREAM!

Ben og Jerry gå hjem og vogg! ;D

2 dl soyafløte (Organic CremoVita)
2 eggeplommer
50 g proteinpulver (ON Cookies n' Cream)

200 g eggehvite (ca 6)
50 g sukrinmelis (ca 5 store ss)

Pisk fløten til krem, vend inn 2 eggeplommer og proteinpulver.

Pisk eggehviter stive med sukrimnelis.

Vend stive hviter frsiktig inn i fløtemiksen.

Jeg fordelte massen i to former, fordi jeg er utålmodig og ville at det skulle fryse iløpet av 4 timer, kunne ha beregnt 5, but I ate it! ;D
Jeg rørte litt i isen en gang i timen.


Topping: Brente mandler/krokan.
(Stor porsjon)

150 g mandler
100 g sukrin melis (jeg har bare melis, vanlig funker nok fett)
 ca 2 cl vann

Sett stekepanne på ei plate som er på full gnu.
Ha i mandlene når panna er varm.
Pass på å bevege på mandlene innimellom.
Når mandlene begynner å suse litt og lage kneppe/poppe lyd og det lukter godt av dem, (tar ca 5 min.) ha i sukrinmelis og vann.
OBS! det skal ikke mye vann til!, begynn heller med litt for lite.
Rør om hele tiden!
Bruk nesa, det begynner å lukte litt brent etterhvert, det skal det også, men ikke for mye.
Flytt strekepanna mellom kald plate og varm plate når det begynner å lukte brent, rør hele tiden.
Når sukrinen begynner å tykne og er blitt litt brun, helles dette over på et bakepapir som ligger på en rist.
Avkjøles og knuses.

Omtrent 2 liter is ca:
30 g karb
60 g prot
35 g fett

Mandler kommer i tillegg!


Terningkast 6!
Jeg klarte ikke helt å vente til det var ordentlig fryst, så hvor lang tid dette tar vet jeg ikke helt, men det avhenger jo også av hva slags form du fryser den i.





(http://img52.imageshack.us/img52/118/muffinsg.jpg)


Jordbærmuffins.

Forvarm ovn til ca 170 grader.

240 g egg (5 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

70 g kokosmel (ca 7 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver (Matrix Strawberrycream)
100 g skyr jordbær/granateple (ca 7 toppa ss)
1 ts bakepulver
1 ts kanel
litt mindre enn 1,5 dl veske (Brukte vann med 5 ss sitron fra flaske, kan sikkert bruke utblandet Fun)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.



100 g eggehvite ( ca 3 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

Dette piskes stivt.


Vend så forsiktig de stive hvitene inn i den andre røra.

Fordel i muffinsformer, jeg fyllte de ca halv fulle.Brukte store former fra coop, fikk 9.

Del 150g friske jordbær i biter, strø litt sukrinmelis på dem.
Fordel jordbærbitene i muffinsene

Stekes ca 40 min. midterste rille.



Ca total:
22 g karb.
88 g prot.
34 g fett

Ca pr. muffins:
2,5 karb.
10 g prot.
4 g fett



Terningkast 3
Ville forsøke å lage en slik skikkelig "svampete" muffins. lyktes med det, men det ble kanskje en anelse tørt. Reduser kokosmel med 10-15 g og steketid med noen minutter så unngås det.
Men de var jo gode likevel!




(http://img812.imageshack.us/img812/6571/eplakaga.jpg)



Eplekage!

Forvarm ovn til ca 170 grader.

Skrell og kutt ett eple i båter (ca 150 g (grønt er best)).
Putt litt sukrin (ca 20 g) og kanel (2 små ts) i en pose, ha eplebitene i posen, rist så eplene er dekket.

Røre del 1:
150 g egg (3 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 25 g Dalblads toffé og 15 g ON RockyRoad)
70 g skyr vanilje (ca 5 toppa ss)
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
Litt mindre enn 1 dl veske (brukte utbaldana eple/pære Fun)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.


Røre del 2:
150 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.


Vend de stive hvitene litt etter litt forsiktig inn i røre del 1.

Ha røre i form, som er kledt med bakepapir, legg eplebitene i toppen.
Stekes ca 30 min midt i ovnen. (Avhengig av størrelse på form, du kan sjekke om kaka er ferdig ved å stikke en trepinne i kaka, om det ikke henger røre fast på pinnen er den ferdig)

"Krem":
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl vann. Kjøles av og bland med ca 70 g vanilje skyr og ca 30 g syltetøy (bringebær/eple uten tilsatt sukker fra Lerum).

ca:
50 g karb.
87 g prot.
23 g fett


Terningkast 4.
Bitte bitte litt små tørr i bunnen, reduser steketid med noen minutter og istedet for å legge eplebitene i toppen fordel de i hele røra så unngås dette, så blir det terningkast 5!




Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Oda02. juni 2011, 10:13
spooor ;D
Jeg synes du skal holde tempo oppe, og oppdatere med en ny kakeoppskrift hver dag ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: froggy02. juni 2011, 10:28
Flott tråd, takk for at du tok deg tid. Noen av disse må prøves!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Mir02. juni 2011, 10:31
Spoor :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: msnilsen02. juni 2011, 10:37
Spoor  ;D liker dette ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Doit!Doit!02. juni 2011, 10:38
<3 maaaaat <3


xx dager til kokosmel fra iherb.com kommer da blir det eplekake ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201302. juni 2011, 17:38
Så gøy med respons !!!!  :D
Om dere baker noen av kakene så gi gjerne beskjed om hva dere syntes! :)




Testa eplekaka di :)

Bytta ut proteinpulvered med bakepro og kokosmelet med mandelmel.

Ble ganske god, men burde hatt litt mer krydder
Mengden hele egg kunne vel også vært redusert litt.
 ;D


Så gøy at du prøvde og gir tilbakemelding! :)

Både proteinpulveret jeg brukte og kokosmelet har jo smak, så at det behøves litt mer krydder når du bruker bakepro og mandelmel virker bare rimelig!
Mengden egg kan sikkert reduseres helt problemfritt, men jeg ser for meg at det vil bli litt tørrere !!?? :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201302. juni 2011, 20:17

(http://img13.imageshack.us/img13/9046/gulrotkake.jpg)

Gull-rotkake!  ::)

Forvarm ovn til ca 180 grader.

Skrell ei gulrot, ca 100 g.
Skrell et eple, bruk ca 50 g
Rasp dette.


150 g egg (3 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g Dalblads toffé og 20 g Nectar Vanilla Ben Torte)
60 g skyr vanilje (ca 4 toppa ss)
1 ts kanel
1 ts kardemomme
Drøye 0,5 dl veske (brukte utbaldana eple/pære Fun)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr, veske og tilslutt raspa gulrot
og eple.


150 g eggehvite ( ca 5 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.


Vend de stive hvitene litt etter litt forsiktig inn den første røra.


Stekes ca 20  min midt i ovnen.

Avkjølkaka i ca 20min. ta så på glasur.

Glasur:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl veske (brukte vann m/3 ss sitron fra
flaske). Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr. (Jeg strødde også på litt av krokanen som jeg
lagde til isen)

ca:
50 g karb.
100 g prot.
20 g fett

Terningkast 5!  Minner kanskje ikke all verdens om vanlig gulrotkake, men veldig saftig og god!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201302. juni 2011, 20:39
Tror nok den gulrotkaka skal testes ut på lørdag ja :D Så vanvittig god ut!  ::biggrin::

 ::biggrin:: Den er go' !

Hvorfor vente til lørdag? ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Preben3502. juni 2011, 23:40
Oi, stor stas!! Lønner å smøre seg med tålmodighet skjønner jeg..  ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: 4123234103. juni 2011, 00:02
Bra tråd!

Liker også at oppskriftene dine er oversiktlige :D

edit: skal teste gulrotkaka   ;)

Sjekk ut det her, tror det skal funke bra i kaker.
http://www.kraftbrands.com/jello/products/pudding/fat-free-sugar-free-instant-pudding/ (http://www.kraftbrands.com/jello/products/pudding/fat-free-sugar-free-instant-pudding/)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Mcgrath03. juni 2011, 15:19
Spor!
Tester ut gulerotkaka i dag ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201303. juni 2011, 22:05
Fersken-aprikos-ananas-bringebær-kake.  ;D

(http://img405.imageshack.us/img405/2364/aprikosfersken.jpg)


Forvarm ovn til ca 180 grader.

Lag glasur først:

100 g hermetisk fresken( DelMonte i lake av søtstoff)
50 g frosne bringebær
30 g proteinpulver (SItec ananas/vanilje)
3 ss sitron fra flaske
Kjør alt med stavmikser i ca 4 minutter, slik at det nesten er blitt proteinfluff, og sett det kjølig


Røre del 1:
100 g egg (2 små)
30 g sukrin melis (3 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g Sitec ananas/vanilje og 20 g Nectar Vanilla Bean Torte)
50 g skyr mango/appelsin (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
100 g hermetisk fersken (kjørt til pureè med stavmikser)
50 g tørka aprikos (grov hakket, ca 6 stk)
Ca 1 dl veske (brukte vann m 3 ss sitron fra flaske)

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr, ferskenpureè, aprikos og veske

Røre del 2:
200 g eggehvite ( ca 6 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.


Bland de to rørene forsiktig sammen.

Stekes ca 20  min midt i ovnen.

Avkjøles i ca 30min. ta på glasur.

ca:
50 g karb.
118 g prot.
20 g fett
(Kutter ut den grovhakkede tørka aprikosen og det blir kun 20 g karb. ca.)

Terningkast 5!  Glasuren ble litt rennende, reduser fersken mengden med halvparten og dobble
bringebær mengden så blir det nok mer glasur aktig.Saftig og god kake. Hadde jeg brukt fyllet fra
rullekaka som glasur tror jeg nesten det hadde blitt terningkast 6.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201303. juni 2011, 22:28
Akkurat nå er jeg for mett etter middag, og lørdag er min "kose-dag"  :)  Kake kunne jeg vel ha spist hver dag, men da ville jeg vel blitt til en flodhest :P

Ca 40% av mitt daglige inntak av mat den siste uka har bestått av kake.   ::biggrin::

Oi, stor stas!! Lønner å smøre seg med tålmodighet skjønner jeg..  ;D

Når det gjelder mat og trening er tålmodighet det beste du kan ruste deg med! ;D


Bra tråd!

Liker også at oppskriftene dine er oversiktlige :D

edit: skal teste gulrotkaka   ;)

Sjekk ut det her, tror det skal funke bra i kaker.
http://www.kraftbrands.com/jello/products/pudding/fat-free-sugar-free-instant-pudding/ (http://www.kraftbrands.com/jello/products/pudding/fat-free-sugar-free-instant-pudding/)

Skulle gjerne hatt tak i den med karamellsmak ja!
Men....pudding? I kake?
Hvordan skal det gå til?
 :D

Spor!
Tester ut gulerotkaka i dag ;D

Gi beskjed hvilke ingredienser du evnt. bytta ut og hvordan det gikk!  :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201304. juni 2011, 22:08
Enkelt idag.

(http://img197.imageshack.us/img197/6456/marsipan.jpg)


Marsipan.

50 g mandelmel (etter sikting).
30 g sukrin melis.
25 g eggehvite.

Sikt mandelmel slik at du får ut de harde små klumpene.
Bland melis og mandelmel godt mens det er tørt.
Tilsett eggehvite litt og litt mens du jobber med deigen.
Elt i ca 4-5 minutter.
tAH-Dah! Marsipan.

Tilsett noen dråper vaniljeessens, rom essens, (aquavittessens? ;D) eller liknende etter ønske!
Rull til kuler eller gi deng og bare spis.

Dette gir ca 100 g marsipan m;
6 g fett
23 g proteiner
4 g karbohydrater

Til sammenlikning Nidars julegris; 20 g fett, 8 g prot. og 59 g karb. Jeg er riktig nok ikke en stor
marsipan kjenner men jeg husker med gru når vi fikk denne julegrisen etter å ha pint oss gjennom
grøt på julaften, men hva gjør man ikke for tradisjoner og pakker? Denne marsipanen jeg lagde idag
var myyyyyyye bedre.
Denne bør dog spises samme dag pga rå eggehvite!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: maettis04. juni 2011, 23:55
Du har vel ikke oversikten over det totale kalori-innholdet i de forskjellige bakstene dine? :-)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: 4123234105. juni 2011, 00:14
Du har vel ikke oversikten over det totale kalori-innholdet i de forskjellige bakstene dine? :-)

Står jo under alle oppskriftene..? :P


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: maettis05. juni 2011, 00:16
Gjør det? Så hvor mange kalorier inneholder gulrotkaka f.eks.?


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: 4123234105. juni 2011, 01:02
Gjør det? Så hvor mange kalorier inneholder gulrotkaka f.eks.?

50 g karb. = 200kcal
118 g prot. = 472 kcal
20 g fett = 180 kcal
Totalt 852 kcal


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201308. juni 2011, 18:45
(http://img231.imageshack.us/img231/558/kaaaaaaaake.jpg)


Forvarm ovn til ca 180 grader.

Man tager hva man haver kake.


Røre del 1:
1 egg og 1 plomme
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g Scitec ananas/vanilje og 20 g Nectar FuzzyNavel)
60 g skyr mango/appelsin (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
1 liten ts kardemomme
50 g banan og 50 g friske jordbær, kjørt til juice m/stavmikser
Ca 0,5 dl veske (Wasa FruitFruit Smoothie (gul))

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr, fukt/bær, og veske

Røre del 2:
200 g eggehvite ( ca 6 hviter)
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
Piskes stivt.


Bland de to rørene forsiktig sammen.

Stekes ca 20  min midt i ovnen.

Avkjølkaka i ca 20min. ta så på glasur.

Glasur:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1,5 dl veske,( brukte vann med ett par ss sitron fra flaske og ett par ss wasa smothien.) Kjøles av og bland med 1 boks vaniljeskyr.



ca:
60 g karb.
95 g prot.
17 g fett
+ jordbær til pynt.

Terningkast 5.Denne var god den også, saftig og fin.

Men nå må jeg finne på  noe nytt, er jo bare samme gamle omtrent.....


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201308. juni 2011, 20:50
(http://img220.imageshack.us/img220/141/protmar.jpg)

Prottismarengs, er ikke no' nytt egentlig men.....

Forvarm ovnen til ca 150 grader.

Ca 200 g eggehvite (ca 6 stk)
Sukrin melis ca 25g (ca to toppa ss)
 25 g Optimum Nutrition Cookies n' Cream
 25 g Scitec Karamell

Stivpisk eggehvite og sukrinmelis, sukrin tilsettes i omganger.
Eggehviten skal bli så stiv at du kan holde bollen oppned uten at det ramler ut.

Tilsett så proteinpulver i omganger, ikke rør for hardt slik at du slår lufta ut av eggehviten, men jobb
likevel ganske raskt, fordi fett og karb i proteinpulveret gjør at massen synker fort sammen.
Bruk slikkepott eller liknende og putt massen i en pose, klipp et lite hull i ett av hjørnene på posen
og sprøyt ut på bakepapir.
Stek i ca 10 min. med døra lukket, sett så døra på gløtt (minimalt) og sett ned tempraturen til 100
grader og la stå i 10 min. til (totalt 20  i ovnen).
Av denne mengden eggehvite får jeg ca 20 marengs, de får plass på ett bakepapir.


Resultatet varierer med forskjellige typer proteinpulver!
Disse "marengsene" får litt mer en konsistens som marshmellows, bare med en tynn stekeskorpe.
For å få ordentlige sprø marengs må man nok opp i en times steke tid, men jeg har ikke prøvd.

Ca: 2g fett, 49g protein og 6g karbohydrater.





Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Oda09. juni 2011, 08:18
Du er helt genial! Og det er jo så gøy å bake sunt!

Er det noe man kan bytte ut med "25 g Scitec Karamell"? Har du noen forslag? :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201309. juni 2011, 19:29
Du er helt genial! Og det er jo så gøy å bake sunt!

Er det noe man kan bytte ut med "25 g Scitec Karamell"? Har du noen forslag? :)


Takk! Jeg vet! ;) ;D Jeg tror jeg var konditor forrige liv, eller kanskje det bare var for ett par år siden?
Eller kanskje det bare var det at jeg så ut som en! Tzzzz... ;D ;D ;)

Du kan vel bytte det ut med mer coocies'n cream? Eller annet proteinpulver, sjokoladepulver smaker sikkert godt sammen med coocies....
En ts eller to med kakao?
Noen dråper vanilje essens?
En ts eller to med malt vanilje?

Jeg skal lage protismarengs med jordbærpulver i dag, blir godt det også! :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: jannee09. juni 2011, 19:56
spor :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: steele09. juni 2011, 19:58
Kan jeg legge inn bestilling på marengs?

Et par isbokser hadde vært fint takk! :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Oda09. juni 2011, 20:24
Slik ble "marsipanen", herregud SÅ GOD! Hadde i litt vaniljeessens og div, så det ble vel ikke akkurat marsipan, men fortsatt helt nydelig!
(http://i988.photobucket.com/albums/af10/odenator/bilde1.jpg?t=1307643590)


I marengsene/marshmellowsene brukte jeg peanøttsmør som jeg blandet ut, slik at det fikk karamellkonsistens før jeg blandet det i. Smake VELDIG godt, jeg elsker jo alt som har med peanøttsmør/snickers style å gjøre :D
Takk for flotte oppskrifter <3
(http://i988.photobucket.com/albums/af10/odenator/bilde2.jpg?t=1307643650)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201309. juni 2011, 21:09
Kan jeg legge inn bestilling på marengs?

Et par isbokser hadde vært fint takk! :)

Du kan jo forsøke!  Vet ikke om det nytter....  ::)



Slik ble "marsipanen", herregud SÅ GOD! Hadde i litt vaniljeessens og div, så det ble vel ikke akkurat marsipan, men fortsatt helt nydelig!

Er vel marsipan selv om man smaksetter den!!!??

I marengsene/marshmellowsene brukte jeg peanøttsmør som jeg blandet ut, slik at det fikk karamellkonsistens før jeg blandet det i. Smake VELDIG godt, jeg elsker jo alt som har med peanøttsmør/snickers style å gjøre :D
Takk for flotte oppskrifter <3

Gøy at du deler dine varianter! <3  :D
Selv om jeg ikke er noen stor peanøtt fan så gir det jo inspirasjon til å forsøke noe nytt!!!  :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Oda09. juni 2011, 21:15
Du kan jo forsøke!  Vet ikke om det nytter....  ::)



Er vel marsipan selv om man smaksetter den!!!??

Gøy at du deler dine varianter! <3  :D
Selv om jeg ikke er noen stor peanøtt fan så gir det jo inspirasjon til å forsøke noe nytt!!!  :D

Njææ, var liksom ikke den marsipan smaken, minnet mer om seige brownies/cookies :D

Jo, all ære til deg!!  :bow:


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Liinnii09. juni 2011, 21:18
her var det mange sunne fristelser altså.... ;) supert!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: loft09. juni 2011, 21:19
(http://img220.imageshack.us/img220/141/protmar.jpg)

Prottismarengs, er ikke no' nytt egentlig men.....

Forvarm ovnen til ca 150 grader.

Ca 200 g eggehvite (ca 6 stk)
Sukrin melis ca 25g (ca to toppa ss)
 25 g Optimum Nutrition Cookies n' Cream
 25 g Scitec Karamell

Stivpisk eggehvite og sukrinmelis, sukrin tilsettes i omganger.
Eggehviten skal bli så stiv at du kan holde bollen oppned uten at det ramler ut.

Tilsett så proteinpulver i omganger, ikke rør for hardt slik at du slår lufta ut av eggehviten, men jobb
likevel ganske raskt, fordi fett og karb i proteinpulveret gjør at massen synker fort sammen.
Bruk slikkepott eller liknende og putt massen i en pose, klipp et lite hull i ett av hjørnene på posen
og sprøyt ut på bakepapir.
Stek i ca 10 min. med døra lukket, sett så døra på gløtt (minimalt) og sett ned tempraturen til 100
grader og la stå i 10 min. til (totalt 20  i ovnen).
Av denne mengden eggehvite får jeg ca 20 marengs, de får plass på ett bakepapir.


Resultatet varierer med forskjellige typer proteinpulver!
Disse "marengsene" får litt mer en konsistens som marshmellows, bare med en tynn stekeskorpe.
For å få ordentlige sprø marengs må man nok opp i en times steke tid, men jeg har ikke prøvd.

Ca: 2g fett, 49g protein og 6g karbohydrater.





Hvor skal vi ha bryllupet da? Strand, kirke, fjelltopp, gymmen?=p xD


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201309. juni 2011, 21:31
Hvor skal vi ha bryllupet da? Strand, kirke, fjelltopp, gymmen?=p xD


Gymmet selvfølgelig. Benk isteden for alter og knebøy stativ isteden for buegang!  ;D
Eller forresten stryk det...
På et bakeri, så kan fråtse gildet begynne med engang vi har gitt hverandre våre ja, for da trenger vi tross alt aldri tenke mer på hvordan vi ser ut. Sant!?!!? ;) ;D  :P  ::)  ;D  ;)  :P


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: loft09. juni 2011, 22:40

Gymmet selvfølgelig. Benk isteden for alter og knebøy stativ isteden for buegang!  ;D
Eller forresten stryk det...
På et bakeri, så kan fråtse gildet begynne med engang vi har gitt hverandre våre ja, for da trenger vi tross alt aldri tenke mer på hvordan vi ser ut. Sant!?!!? ;) ;D  :P  ::)  ;D  ;)  :P

Nå er det vell slik at jeg ska ligge på sofan og fråtse i alle godsakene du lager, og du må holde dg i form:))deal.. ? trophy wife kinda shit :P


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: froggy09. juni 2011, 23:00
Jeg har hatt lyst på noe søtt hver kveld denne uka, lurer på om denne tråden har noe med det å gjøre ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201312. juni 2011, 22:14
Nå er det vell slik at jeg ska ligge på sofan og fråtse i alle godsakene du lager, og du må holde dg i form:))deal.. ? trophy wife kinda shit :P
  :o What's in it for me?  :P

Jeg har hatt lyst på noe søtt hver kveld denne uka, lurer på om denne tråden har noe med det å gjøre ;)

Neeeeeeii, tro'kke det! Det æ'kke mulig! ;)

Skal forsøke å lage kokosboller i morgen!  :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201313. juni 2011, 22:00
Whaaaat? nå må du gi deg med den fristinga! :P er det rart jeg har søtsug og konstant fyser på noe...? ;)

 :what:
Næh, nekter å ta på meg skylda for det!  ;)


Kokosbollene ble ikke vellykka, men de ser jo gode ut, smakte ålreit også, men altfor flytende.
Hvis jeg legger ut bilde av de uten oppskrift så kvalifiserer det kanskje til fristing. ;)
(http://img853.imageshack.us/img853/889/kokosmiss.jpg)

Forsøker igjen.  ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: loft13. juni 2011, 22:02
Frk. ondskapsfull! det er det du er  :(

Second that...men likavell så klarer jeg ikke la være å titte her :p


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201313. juni 2011, 22:21
 >:D  >:D  >:D  >:D  >:D  ;D


(http://img829.imageshack.us/img829/9748/del2d.jpg)

Marsipan m/proteinsjokotrekk og krokan.

(http://img825.imageshack.us/img825/8148/skyrsjoko.jpg)

Vaniljeskyr m/proteinsjokotrekk og krokan.



Seigt sjokotrekk

30g eggehvite
30g proteinpulver
5 g bakekakao

Stivpisk eggehvite.
Tilsett protpulver og kakao.
Fortsett å piske med ballongvisp, først ser det ut som om du får en tørr smulete masse, men fortsett
å piske så blir det blir flytende og seigt etter noen minutter.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: steele13. juni 2011, 22:26
HERRE JÆVEL!!!!!!!!!

Dette er "close-ups" av sann kvalitet! :D:D:D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Preben3513. juni 2011, 22:32
Oh Joy!!!  ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: froggy13. juni 2011, 22:43
Er glad jeg er av dietten for øyeblikket, mye enklere å se slik matporno da gitt  :woot:


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Zippo14. juni 2011, 16:43
Er glad jeg er av dietten for øyeblikket, mye enklere å se slik matporno da gitt  :woot:
Så og si alle disse søtsakene er jo diettvennlige...


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: VP15. juni 2011, 18:10
Spooor så jeg finner igjen oppskriftene og kan få damen til å lage ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Bue15. juni 2011, 18:37
Mange spanande godsaker! 


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201315. juni 2011, 21:19
(http://img4.imageshack.us/img4/9787/protmarsjok.jpg)

Proteinmarengs med seigt sjokotrekk/kliss.

Lagde marengsene uten sukrinmelis idag(mao. kun eggehviter og proteinpulver), og det ble igrunnen ikke store forskjellen.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201317. juni 2011, 20:57
(http://img819.imageshack.us/img819/4239/kokosboller.jpg)

Kokosboller:

200g eggehvite
20 g sukrinmelis
20g vanilje protein
1 ts malt vaniljestang
6 plater gelatin

Timing og tempratur er litt viktig når du skal lage kokosboller(,antagligvis).

Romtemperer ca 200g eggehvite (av ca 6 egg).

Legg 6 plater gelatin til bløt.

Rydd plass i kjøleskapet!

Smelt gelatinplatene over kokende vannbad, uten å tilsette vann til gelatin platene.

Når platene er nesten helt smeltet setter du i gang stivpisking av eggehvite og sukrin.

Når eggehvitene er ett par minutter fra å være helt stive, setter du den smeltede gelatinen til avkjøling/over kaldt vannbad.

Når eggehvitene er stive tilsettes gelatinen i en tynn(!! - dette er med på å utgjevne evnt. tempraturforskjell) stråle mens eggehviten fremdeles piskes.

Tilsett så vaniljeprotein og vaniljestang forsiktig, putt massen i pose som du klipper hull på, sprøyt ut på bakepapir eller i muffinsformer, sett i kjøleskapet.
Fikk 20 stk. Mine var spiselige når jeg kom hjem fra trening ca 1,5 timer senere.

Ta på sjokoproteintrekk/kliss og kokos.

Disse ble litt mer luftige enn det vanlige kokosboller blir, antar det er pga proteinpulveret.
Smaker godt, men veldig (!!!) mektige greier!




Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201320. juni 2011, 21:30
Blåbær/bringebærmuffins med vaniljekrem!

(http://img707.imageshack.us/img707/6022/muffinsfyll.jpg)


Forvarm ovn til ca 180 grader.

Tin 60 g blåbær.

Lag fyll først:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med snaut 1,5 dl vann  Kjøl av og bland med 100g vaniljeskyr. Putt i sprøytepose.


Røre del 1:
100 g egg (2 små)
15 g sukrin melis (2 ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g Nectar Vanilla Bean og 20 g PVL Cooler tranebær/bringebær)
60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
1 knivsodd salt
1 ts bakepulver
Snaut 1 dl veske

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

Røre del 2:
180 g eggehvite ( ca 6 hviter)
Piskes stivt.


Bland de to rørene forsiktig sammen.

Fordel røra i 8 store muffinsformer. Sprøyt fyll ned i røra, i toppen heller enn bunnen, det synker litt nedover under steking.. (Jeg telte til 6 hver gang jeg trykte ut fyll for å forsøke å fordele det likt). Fordel så blåbærene på toppen av muffinsene(uten å få med for mye av saften fra tiningsprosessen).

Stekes ca 17 min. midt i ovnen.


Terningkast: 5. Forsøkte meg også med mindre sukrin, savna det ikke, men pvl'en er jo ganske smaksrik og søt! Var litt usikker på hvordan det skulle gå med fyllet, men det ble supert både når det kommer til smak og hvordan det oppførte seg i baksten. Funky farger, men det får stå tel! :D


Må telle litt på makroene, redigerer det inn senere.

Edit:
15g fett
98g protein
35g karbohydrater
Sånn cirkus.
Planlegger eplekakeversjon av disse muffinsene imorra. Yummy!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: loft21. juni 2011, 21:17
Baker du slik snæcks hver dag?! frivillig?! på kcalunderskudd?!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: 4123234121. juni 2011, 21:20
Baker du slik snæcks hver dag?! frivillig?! på kcalunderskudd?!

Har du sett på næringsinnholdet eller? ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201321. juni 2011, 21:37
Baker du slik snæcks hver dag?! frivillig?! på kcalunderskudd?!

Ikke hver dag, men ikke så veldig langt unna.
Helt frivillig ja!!!  :D ;D Får ikke betalt, og det er ingen som holder pistol til hue mitt heller! ;D
Og på kcalunderskudd!!  :D ;D Det er jo hele poenget egentlig!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201322. juni 2011, 21:10
Eplemuffins
Kun små endringer i forhold til forrige muffins, .

(http://img651.imageshack.us/img651/4446/eplemuffins.jpg)



Forvarm ovn til ca 180 grader.

Kutt opp ca 100 g eple (ett medium grønt) i  biter ca 1 cm, putt i pose med ca 15 g sukrin og to toppa ts kanel, rist slik at eplene dekkes.

Lag fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med snaut 1,5 dl vann  Kjøl av og bland med 100g vaniljeskyr. Putt i sprøytepose.


Røre del 1:
100 g egg (2 små)
15 g sukrin melis (2 ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g Nectar Vanilla Bean og 20g Dalblad toffee)
60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
1 toppa ts kanel.
1 ts kardemomme
1 knivsodd salt
1 ts bakepulver
25 g rosiner, grovhakkes
Ca 1 dl veske

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

Røre del 2:
180 g eggehvite ( ca 6 hviter)
Piskes stivt.


Bland de to rørene forsiktig sammen.

Fordel røra i 8 store muffinsformer. Fordel halvparten av eplebitene i formene, dytt de godt ned.Sprøyt fyll/vaniljekrem ned i røra, i toppen heller enn bunnen, det synker litt nedover under steking.Fordel så resten av eplene i toppen av muffinsene.
Stekes ca 17 min. midt i ovnen.


Terningkast: 6. Skulle jeg servere noe av dette jeg har bakt i det siste til noen som er skeptisk til kaker uten sukker og med mye protein, så hadde jeg gått for disse. Tror ikke de kunne gjetta seg til det! NAM!

Skal telle makroene, redigerer det inn senere

Edit:
16 g fett
93 g proteiner
61 g karbohydrater
Sånn ca.

Ca pr. muffins:
2 g fett
12 g protein
8 g karbohydrater


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BjornA22. juni 2011, 21:11
Det så ikke bare litt digg ut da! :D nå fikk jeg ekstremt lyst på oppkarbingsdag må jeg si hehe :p


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201322. juni 2011, 21:40
Det så ikke bare litt digg ut da! :D nå fikk jeg ekstremt lyst på oppkarbingsdag må jeg si hehe :p

De var digg!  :D
Men det blir en elendig oppkarbing om du baker disse! ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP22. juni 2011, 22:05
OMG! Fikk veldig lyst på kake nå.  :o
Ser at mange av oppskriftene nesten er lavkarbo. Det vil si om en kutta ut fruktsaft, og frukter med mye karbs. Kanskje en kunne laget med fun light saft istedet for fruktsaft?
Nå vet eg ikkje kor mange karber aprikossyltetøy uten tilsatt sukker har, men Heistad aprikosdessert har 7 pr 100 gr, og om er litt sparsom  så kan en godt holde seg under karbogrensen på 20 gram daglig (for de som går på Atkins). Alternativt kan en mose friske jordbær ( kabo 5 pr 100 gr), bringebær (3 karb pr 100 gr), blåbær (8 karb pr 100 gr). 
Å bake med proteinpulver skal eg definitivt prøve! Takk for inspirasjon! :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201323. juni 2011, 21:35
Bananlapper

(http://img99.imageshack.us/img99/5133/bananlapp.jpg)


100 g egg (2 små)
10 g sukrin melis (2 ss)

20 g kokosmel (ca 2 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
20 g proteinpulver (  20g Dalblad toffee)
1/2 ts kanel.
1/2 ts kardemomme
1 knivsodd salt
70 g banan
60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
Litt vann, snaut 0,5 dl.

Banan og skyr moses sammen.
Egg og sukrin piskes til eggedosis,
Bland så i resten av det tørre, skyr/banan og veske.

60 g eggehvite ( ca 2 hviter)
Piskes stivt.

Bland de stive hvittene forsiktig inn i første del av røra.

Stek i panne, middels varme. Det er hendig å ikke lage de så veldig store i forhold til størrelsen på stekespaden du skal snu de med. De slipper panna greit når de er klare for å snus, tok ca 1 min pr side.

Jeg hadde no' skyr/bær mix ved siden av, men det var strengt tatt ikke nødvendig. Terningkast 5.

Ca:
14 g fett
48 g protein
22 g karbohydrater


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201323. juni 2011, 21:39
OMG! Fikk veldig lyst på kake nå.  :o
Ser at mange av oppskriftene nesten er lavkarbo. Det vil si om en kutta ut fruktsaft, og frukter med mye karbs. Kanskje en kunne laget med fun light saft istedet for fruktsaft?
Nå vet eg ikkje kor mange karber aprikossyltetøy uten tilsatt sukker har, men Heistad aprikosdessert har 7 pr 100 gr, og om er litt sparsom  så kan en godt holde seg under karbogrensen på 20 gram daglig (for de som går på Atkins). Alternativt kan en mose friske jordbær ( kabo 5 pr 100 gr), bringebær (3 karb pr 100 gr), blåbær (8 karb pr 100 gr). 
Å bake med proteinpulver skal eg definitivt prøve! Takk for inspirasjon! :)

Noen av oppskriftene har jeg brukt fun i, så det er uproblematisk.
Finnes jo også skyr naturell, regner med at det er mindre karb. i den.
Er nok ganske greit å komme under 20 g karb på mange av bakstene.
Lag deg kake da! ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: MissLotta24. juni 2011, 00:51
spooor . : .   

:D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP24. juni 2011, 16:12
Noen av oppskriftene har jeg brukt fun i, så det er uproblematisk.
Finnes jo også skyr naturell, regner med at det er mindre karb. i den.
Er nok ganske greit å komme under 20 g karb på mange av bakstene.
Lag deg kake da! ;)

Jepp! Eg lagde marsipanen din, og Muffins med blåbær og vaniljekrem. Eg lagde min egen vaniljekrem fra bunnen av, siden eg da kunne få den enda lavere karbomessig. Søtet den litt ekstra, og brukte mer vanilje, slik at eg kunne bruke naturell skyr.  De ble veldig gode. :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201307. juli 2011, 22:08
Jeg har lagd eplemuffins i mange dager nå, tror ikke jeg kan bli lei, men må lage litt annet innimellom likevel ;)

Blåbær-vaniljekrem-smuldrepai.

(http://img231.imageshack.us/img231/6475/paiz.jpg)

(http://img204.imageshack.us/img204/8167/paiii.jpg)


Forvarm ovn til ca 200 grader.

180g blåbær
(Jeg brukte friske store)

Lag vaniljekrem:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med ca 1 dl vann  Kjøl av og bland med 100g vaniljeskyr.

Smuldredeig:
30 g sukrinmelis.
30 g kokosmel (ca 3 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
20 g proteinpulver (20g Dalblad toffee)
20 g mandelmel
1 ts malt vaniljestang
60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
60g vaniljekesam

Sikt og bland det tørre godt sammen.
Tilsett så skyr og kesam.
Jeg brukte balongvisp, og jobb med det ett par minutter og du får en smuldrete blanding.


Putt vaniljekremen i bunnen av ildfast form, jevnt lag.
Legg blåbærene over, jevnt lag.
Så smuldreblandingen, fordel jevnt!
Stek ca 20 min.

Forma jeg brukte var litt liten, så smuldrelaget (hva skal jeg ellers kalle det?) ble litt tykt.


Terningkast 4.  Absolutt god, men bærer preg av at den var litt eksperimentell, denne skal videreutvikles!

Skal telle og redigere inn makroene etterhvert!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201307. juli 2011, 22:11
Jepp! Eg lagde marsipanen din, og Muffins med blåbær og vaniljekrem. Eg lagde min egen vaniljekrem fra bunnen av, siden eg da kunne få den enda lavere karbomessig. Søtet den litt ekstra, og brukte mer vanilje, slik at eg kunne bruke naturell skyr.  De ble veldig gode. :)

Så bra det faller i smak, det er kjempe gøy at oppskriftene blir brukt! :D
Hjemmelaga vaniljekrem er sikkert kjempe godt, sikkert bedre enn den jeg lager, du kan sikkert få til en helt smashing versjon av paien med den!


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: bmw12307. juli 2011, 22:39
Veldig bra tiltak av deg å starte en slik tråd!

Legger igjen spor ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP07. juli 2011, 23:27
Jepp! Du er altså bare en hårsbredde fra å leve lavkarbo.  ;)
Her er vaniljesaus på lavkarbo-vis: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/vaniljesaus.html (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/vaniljesaus.html)
 Man må tilsette iallefall 1 tskj  johannesbrødkjernemel (utrørt i vannet) for å få den tjukkere.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201309. juli 2011, 03:20
Jepp! Du er altså bare en hårsbredde fra å leve lavkarbo.  ;)
Her er vaniljesaus på lavkarbo-vis: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/vaniljesaus.html (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/vaniljesaus.html)
 Man må tilsette iallefall 1 tskj  johannesbrødkjernemel (utrørt i vannet) for å få den tjukkere.

njaaa,tjaahhh, veeeeel......
Lever i all hovedsak høy protein! :D
Alt annet tar jeg på gefuhlen, nesten! ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP09. juli 2011, 14:00
:)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201319. juli 2011, 21:19
Lun sjokoladekrem med havltinte bringebær.

(http://img20.imageshack.us/img20/3522/sjokobring.jpg)

1 pose Eldorado sukkerfri sjokoladepudding.
ca 1, 5 dl vann.
Gis lett oppkok, rør i sausen hele tiden.

Avkjøl, og visp sammen med 2 vanilje skyr og 1 ts bakekakao.

Terningkast 4.
Smakte veldig godt, men det var veldig heldig slump, var fysen og dette var det jeg hadde i heimen.
Hverken magen eller hue hadde tid til å vente på at det ble avkjølt, men jeg tror ikke konsistensen på
sjokogreiene hadde vært like god kald, men kun fordi jeg ikke er spes glad i pudding, for jeg tror det
hadde stivna bra til etterhvert.

Har ikke hatt gidd/tid til å telle makroer, kommer etterhvert.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP19. juli 2011, 23:04
Lekkert! Er spent på karboinnholdet. ;) Kor kjøper du denne puddingen?


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201320. juli 2011, 22:27
Lekkert! Er spent på karboinnholdet. ;) Kor kjøper du denne puddingen?

Karboen ligger nok godt oppi 60 tallet.
Jeg må av å kjøpe ny puddingpose for å se innholdsfortegnelsen før jeg får ordentlig oversikt.
Puddingen er kjøpt på Meny.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP20. juli 2011, 22:31
Karboen ligger nok godt oppi 60 tallet.
Jeg må av å kjøpe ny puddingpose for å se innholdsfortegnelsen før jeg får ordentlig oversikt.
Puddingen er kjøpt på Meny.
Ok. Ofte er karboinnholdet regnet ut fra at man bruker melk, og da blir det høyt. Det går jo an å håpe at den egentlig er lavere.  Hvis en bruker skyr naturell, så kommer en kanskje lavt nok. Men eg kan jo sjekke på pakken en dag eg er innom meny. Takker! :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201320. juli 2011, 22:54
Ja, kcal på posen er regnet utifra ferdig pudding lagd med melk.
De 60+ som jeg kom frem til sånn på stående fot var jo med vanilje skyr og den er det 19 pr beger (om jeg husker riktig), og det var nok ca 40 g pulver i den pudding posen, så om man går utifra at det er en del kunstig søtning, så tipper jeg 20 g karbo i puddingposen.

:)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP20. juli 2011, 23:54
Da er det håp!  ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP27. juli 2011, 21:40
Ja, kcal på posen er regnet utifra ferdig pudding lagd med melk.
De 60+ som jeg kom frem til sånn på stående fot var jo med vanilje skyr og den er det 19 pr beger (om jeg husker riktig), og det var nok ca 40 g pulver i den pudding posen, så om man går utifra at det er en del kunstig søtning, så tipper jeg 20 g karbo i puddingposen.

:)
Nå har eg kjøpt meg en pakke med eldorado sjokoladepudding uten tilsatt sukker, og hvis eg lager det med usøtet soyamelk som har 0,2 gr karbo pr 100g, så har eg regnet meg fram til at hele puddingen på 500 gr blir i underkant av 12,5 karbohydrater. Det er ikkje så gale faktisk. :)
Hvis eg lager meg vaniljesaus av den samme soyamelken, eggeplomme og sukrin, så får eg en dessert som er rimelig grei, både karbomessig og kalorimessig. :D Yay!
Og de gangene eg sitter igjen med eggehviter, så lager eg slike protein-marsmallows som du har i denne tråden. Ingenting går til spille. :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: filla k29. juli 2011, 23:27
Spor :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Primo13. august 2011, 13:17
Spor, og honnør! ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: jac13. august 2011, 22:14
Mye spennende! Spor;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP13. august 2011, 22:55
I dag skal eg lage marsipanen din, men med mitt egenmixa proteinsjoko-trekk... 50/50 proteinpulver og kakaosmør.  Det skal bli knall!  :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201313. august 2011, 23:08
Morro at folk legger igjen spor.
Pga av varmen og at gymmet mitt har hatt siesta midt på dagen så har treninga vært senere på kvelden og da har det blitt litt lite baking i det siste, man har lyst til å bake igjen, må bare få fantasien også med.

Noen ønsker/forslag?

Til FrøkenKjøpDegEnWonderBra.  ;)
Flott at du talte karbene i pudding pulveret. Tar du på deg telle oppdrag? ;)

Har kikka på sånn kakaosmør på helsekosten, men jeg er egentlig ikke så glad i sjokolade, så jeg ville ikke investere i det. Til det du skal lage idag er det sikkert snadder! :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Primo13. august 2011, 23:12
Morro at folk legger igjen spor.
Pga av varmen og at gymmet mitt har hatt siesta midt på dagen så har treninga vært senere på kvelden og da har det blitt litt lite baking i det siste, man har lyst til å bake igjen, må bare få fantasien også med.

Noen ønsker/forslag?
En sunn variant av hvit dame?


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP13. august 2011, 23:39
En sunn variant av hvit dame?
Det må bli en hvit dame som trener, det. :P


Til FrøkenKjøpDegEnWonderBra.  ;)
Flott at du talte karbene i pudding pulveret. Tar du på deg telle oppdrag? ;)

Har kikka på sånn kakaosmør på helsekosten, men jeg er egentlig ikke så glad i sjokolade, så jeg ville ikke investere i det. Til det du skal lage idag er det sikkert snadder! :)
Hahaha!  Komer an på telleoppdraget, det. ;) Egget eg skulle dele, sprakk, så eg fant ut ag eg skulle røre inn hele, tilsette litt fiberhusk i melet, og se om det ble kjeks istedet.  Kan sikkert dyppe de og i sjokolade. :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Primo13. august 2011, 23:45
Det må bli en hvit dame som trener, det. :P

Den var så tørr at den skal du få en honnør for:D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP13. august 2011, 23:51
Den var så tørr at den skal du få en honnør for:D
Det var ikkje tørrtrening, nødvendigvis. :P Eg som trodde alle hvite damer er saftige. ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201314. august 2011, 14:26
En sunn variant av hvit dame?

Kikka litt på den. Det burde være grei skuring å få til, mulig det kan bli litt mye sukrin for sarte mager.
Skal bake en variant av den en av de kommende dagene! :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: prebnoz15. august 2011, 20:15
spor!  ;D stå på med disse ideene dine! hva med å lage smultringer?  ;D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP15. august 2011, 22:19
spor!  ;D stå på med disse ideene dine! hva med å lage smultringer?  ;D
Haha! Utfordringer på løpende bånd! :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201317. august 2011, 23:28
spor!  ;D stå på med disse ideene dine! hva med å lage smultringer?  ;D

:D Morroklumpen! ;)



På bestilling presanterer jeg:


(http://img706.imageshack.us/img706/33/lysebrun.jpg)


Den lysebrune protein dama.
En saga i fire deler:

Del 1:
"Hasselmarengs"
Forvarm ovn til ca 120 grader- varmluft.

ca 60 g eggehvite
20 g sukrinmelis
30 g malte hasselnøtter

Stivpisk eggehviter med melis, vend forsiktig inn hasselnøtter. Stek i form med samme diameter som det du skal lage resten av kaka i. Ca 120 grader i ca 1 time, varmluft. Har du ikke varmlufts alternativ må du regne med lenger tid.


Del2:
"Sukkerbunn"

Forvarm ovn til ca 180 grader.

Sukkerbunn del 1:
2 egg S/M
20 g sukrin melis (2 toppa ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver ( 15 g Dalblad Toffee og 15 g Nectar Vanilla bean torte)
60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
1 ts bakepulver
Ca 0,5 dl vann
Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske

Sukkerbunn del 2:
100 g eggehvite ( ca 3 hviter)
Piskes stivt.


Bland de stive hvittene og den andre røra forsiktig sammen.

Stekes ca 20  min midt i ovnen.


Del 3:
"Marsipanlokk"
70 g mandelmel (etter å ha siktet bort grove biter)
40 g sukrin melis
30 g eggehvite

Bland mandelmel og melis. Tilsett så eggehvite litt etter litt, slik at det ikke blir for fuktig. Elt sammen og kjevle det ut et par mm tykt på bakepapir.


Del 4:
Fyll:
ca 150g soyafløte piskes til krem (brukte organic cremovita, men smaksmessig anbefales den ikke til dette)
ca 100 g Lerum, bringebær/eple syltetøy uten tilsatt sukker.


Så settes det sammen.
Del sukkerbunnen i 3.
Smør syltetøy på bunnen.
Legg på hasselmarengsen.
Smør syltetøy på.
Legg på midten av sukkerkaka.
Smør syltetøy på.
Legg ett lag krem på.
Smør syltetøy på toppen og legg den på.
Smør så et lag krem på hele kaka.
Legg så marsipanlokket på.
(Burde jo så pyntes, men det gjorde ikke jeg.)

ca:
51 g karb.
108 g prot.
58 g fett


Terningkast 3.
Funksjonell mat har "forbedret" mandelmelet, hvilket førte til at marsipanen ikke smakte like godt som den har gjort tidligere og den ble lysebrun istedet for hvit. Soyafløten som smakte ypperlig i is med proteinpulver var ikke like god på smak bare som krem.Med den gamle typen mandelmel og en annen type sunn krem ville sikkert kaka scora mye høyere, ellers var det var mye arbeid.Ikke har jeg noen gang smakt ordentlig "hvit dame" så selv om denne hadde smakt veldig godt med nevnte forbedringer så vet jeg ikke helt hvordan den kommer oppimot "the real deal"


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: prebnoz17. august 2011, 23:51
Da står vel smultringene for tur?!?! ;D
hehe:p


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP18. august 2011, 13:09
Du har oppdaget at de har endret mandelmelet, du og, ja...   ::dry::
Det virker som om de har lagra det sammen med sterke urter, for det smaker jo jammen meg av hele helsekostforretningen, selv om pakken er tett.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: prebnoz10. september 2011, 22:31
venter spent på noe skikkelig snadder her :D lengesiden det er kommet noe  :what:

tom for ideer?
-smultringer (Ohyeh jeg står på mitt!)
-sjokoladefondant (hadde vært hærlig!!!)
-sjokoladepudding
-semifreddo
-pepperkaker
-karamellsaus (etterlengdet)
-mørlefseeeee
-kanelgiffler
-vaniljegiffler
-devils foodcake
-PAI
-oreos
-fudge
-creme brulée

sett i gang å foodporn på sitt beste snille deg  :spise:


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201311. september 2011, 22:18
venter spent på noe skikkelig snadder her :D lengesiden det er kommet noe  :what:

tom for ideer?
-smultringer (Ohyeh jeg står på mitt!)
-sjokoladefondant (hadde vært hærlig!!!)
-sjokoladepudding
-semifreddo
-pepperkaker
-karamellsaus (etterlengdet)
-mørlefseeeee
-kanelgiffler
-vaniljegiffler
-devils foodcake
-PAI
-oreos
-fudge
-creme brulée

sett i gang å foodporn på sitt beste snille deg  :spise:


Den som venter på noe godt....... ;)

Makrellen i tomat som er i butikken for tia er sommer makrell og den smaker ikke like godt,¨mao mindre fett og mer karb enn vanlig og da er jeg mer sluten, hvilket igjen betyr at spiseviduet mitt er flyttet til tidligere på dagen og jeg får i meg nesten all maten før trening (håper ikke musklene ramler av  :P ::) ).Følgene av dette er at det blir lite baking, for det er en kvelds aktivitet for meg.
Men liker ideene dine..... det hjelper! :D Det kommer porno! ;)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: loft11. september 2011, 22:19
Du må jo nesten lage ett Foodporn hefte og selge :D

edit: med TF rabatt så klart;p


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: prebnoz11. september 2011, 23:02
Den som venter på noe godt....... ;)

Makrellen i tomat som er i butikken for tia er sommer makrell og den smaker ikke like godt,¨mao mindre fett og mer karb enn vanlig og da er jeg mer sluten, hvilket igjen betyr at spiseviduet mitt er flyttet til tidligere på dagen og jeg får i meg nesten all maten før trening (håper ikke musklene ramler av  :P ::) ).Følgene av dette er at det blir lite baking, for det er en kvelds aktivitet for meg.
Men liker ideene dine..... det hjelper! :D Det kommer porno! ;)

du spiser rett og slett for avansert! bytt ut makrellen med sardiner i tomat! ;D
kan jo ikke la en boks makrell i tomat stoppe kreativiteten :D


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: BF/AF-201313. oktober 2011, 21:41
Du må jo nesten lage ett Foodporn hefte og selge :D

edit: med TF rabatt så klart;p

Holder det ikke med egen tråd? ;)


du spiser rett og slett for avansert! bytt ut makrellen med sardiner i tomat! ;D
kan jo ikke la en boks makrell i tomat stoppe kreativiteten :D

Fant ut at jeg var ikke avansert nok faktisk! Telte over og jeg spiste både for lite karb og fett, så det var derfor jeg var så sulten.
Forsøkte faktisk sardiner i tomat, men det smakte bøgg!
Er tilbake på tomat i makrellkjøret nå! ;)


Her var det mye spennende! Håper det kommer oppdatteringer snart, uansett så har jeg masse jeg kan bake frem til neste oppskrift kommer :D Jippi, kake  :iloveyou:

Takk! Fant litt bake ånd idag! ;)


Sjokolademuffins med sjokoladekrem (- nesten fondant?? ;) )

(http://img408.imageshack.us/img408/2255/sjoooksjok.jpg)


Forvarm ovn til ca 180 grader.


Lag fyll:
Eldorado vaniljesaus uten sukker, kokt opp med snaut 1,5 dl vann. Når den er blitt litt avkjølt tilsett ca 15 g raspa rå sjokolade og 5 g sukrin melis, rør godt (sjokoladen smelter) og bland så inn 100g vaniljeskyr, rør godt. Putt i sprøytepose.




Røre del 1:
100 g egg (2 små)
15 g sukrin melis (2 ss)

40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
40 g proteinpulver ( 20 g SAN duch chocolat og 20g Mutant PRO, cookies næ cream)
60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
15 g bakekakao
1 knivsodd salt
1 ts bakepulver
Snaut 1 dl veske

Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske.

Røre del 2:
180 g eggehvite ( ca 6 hviter)
Piskes stivt.


Bland de to rørene forsiktig sammen.

Fordel røra i 8 store muffinsformer. Sprøyt fyll/sjokolade krem ned i røra, i toppen heller enn bunnen, det synker nedover under steking.Fordel så ca 15 g grovhakka rå sjokolade på toppen av muffinsene.
Stekes ca 17 min. midt i ovnen.
Avkjøl og server.


Terningkast: 5. Til tross for at jeg egentlig ikke er kjempe glad i sjokolade var disse nice!
Skal telle makroene, redigerer det inn senere.


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: FrøkenHP29. juni 2012, 14:07
Kikker litt i tråden din for inspirasjon igjen. Skal ha med meg kake i bryllup. Tror eg skal lage min egen vri av proteinmarengsene dine. Har fått tak i roasted peanut flour  og toffe proteinpulver fra iherb som eg skal teste. :)


Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: SFV26. juli 2012, 20:30
Mager kesam (12 gram protein per dl) og nyplukkede bær rørt sammen. Bruk halvparten mager vaniljekesam hvis du vil ha en litt søtere dessert.



Tittel: Sv: Kaker/dessert. Proteinrikt, uten "mel" og tilsatt sukker.
Skrevet av: Ratking12. september 2012, 17:02
Noen som aner hva som skjedde med BF/AF-2013? Makan til genial oppskrifter må man lete lenge etter. Har alltid sliti med å finne en god balanse mellom low fat, low carb and extra high protein. Men her er det gulloppskrifter på rekke og rad. Så trist at hu plutselig ble bort, blir reint bekymra om treningsforum har mista en sånn god inspirasjon.
Send gjerne en PM om noen veit hva som skjedde ;)