Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: Proteinklumpen på 18. september 2011, 23:01



Tittel: Proteinene blir ødelagt ved høy varme?
Skrevet av: Proteinklumpen18. september 2011, 23:01
Hei! Leste forøvrig istad at protein ødelegges ved høy varme, stemmer dette?  :o

"Proteinene mister mye av sine naturlige egenskaper ved høy varme, dette har du rett i. Dette skjer så tidlig som ved 100-120 grader. Derfor er det så vanskelig å bruke pulver i matlaging.  Om du kjøler ned vannet til 70 grader derimot, bør det gå greit. Vet ikke hvordan smaken blir da men... Aldri prøvd det, men hørtes jo litt spennende ut. Gjerne skriv hvordan det ble om du tester det ut"

Ikke si at mine proteinpannekaker som jeg lager selv fra bunnen av har vært bortkastet? Spiser vel dette 2 ganger i uken som kveldsmat  ::biggrin::


Tittel: Sv: Proteinene blir ødelagt ved høy varme?
Skrevet av: sviske6218. september 2011, 23:11
Hei! Leste forøvrig istad at protein ødelegges ved høy varme, stemmer dette?  :o

"Proteinene mister mye av sine naturlige egenskaper ved høy varme, dette har du rett i. Dette skjer så tidlig som ved 100-120 grader. Derfor er det så vanskelig å bruke pulver i matlaging.  Om du kjøler ned vannet til 70 grader derimot, bør det gå greit. Vet ikke hvordan smaken blir da men... Aldri prøvd det, men hørtes jo litt spennende ut. Gjerne skriv hvordan det ble om du tester det ut"

Ikke si at mine proteinpannekaker som jeg lager selv fra bunnen av har vært bortkastet? Spiser vel dette 2 ganger i uken som kveldsmat  ::biggrin::

protein pannekaker er vel mer for motivasjon også, dersom du bare er ute etter proteinene så tar du jo heller bare en shake?


Tittel: Sv: Proteinene blir ødelagt ved høy varme?
Skrevet av: tramp19. oktober 2011, 21:40
Hei! Leste forøvrig istad at protein ødelegges ved høy varme, stemmer dette?  :o

"Proteinene mister mye av sine naturlige egenskaper ved høy varme, dette har du rett i. Dette skjer så tidlig som ved 100-120 grader. Derfor er det så vanskelig å bruke pulver i matlaging.  Om du kjøler ned vannet til 70 grader derimot, bør det gå greit. Vet ikke hvordan smaken blir da men... Aldri prøvd det, men hørtes jo litt spennende ut. Gjerne skriv hvordan det ble om du tester det ut"

Ikke si at mine proteinpannekaker som jeg lager selv fra bunnen av har vært bortkastet? Spiser vel dette 2 ganger i uken som kveldsmat  ::biggrin::

Tviler på det, mtp at vi spiser jo eggene kokt evt stekte? Tviler på at proteinet i egget er ødelagt, av den grunn. ;)


Tittel: Sv: Proteinene blir ødelagt ved høy varme?
Skrevet av: musculus06. mai 2013, 12:17
Tviler på det, mtp at vi spiser jo eggene kokt evt stekte? Tviler på at proteinet i egget er ødelagt, av den grunn. ;)
Har ikke kilde (har heller ikke leitet) - men det er vel 'allmenn kunnskap' at der er færre proteiner i stekte, enn råe egg?


Tittel: Sv: Proteinene blir ødelagt ved høy varme?
Skrevet av: Clonzoo06. mai 2013, 12:26
Proteinpulver lages av proteiner som er utvunnet fra melk, egg, soya, erter eller ris hvorav melk er den mest brukte kilden pågrunn av melkeprotein sin høye biologiske verdi. Biologisk verdi er et mål på hvor effektivt kroppen kan utnytte en proteinkilde. Vanninnholdet i proteinkildene fjernes ved at de utsettes for høy eller lav varmebehandling og man sitter da igjen med proteiner i pulverform. Lav varmebehandling er den beste metoden da enkelte aminosyrer kan ødelegges ved høy varmebehandling. De fleste mennesker klarer å dekke proteinbehovet sitt igjennom kosten, men for mange kan det være praktisk å ha et alternativ tilgjengelig når man ikke har tid eller appetitt til å innta et måltid med fast føde. Det kan også med fordel brukes før og etter trening da det er lett fordøyelig for kroppen.

Kjelde: http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=2455

Fortsett med dine protetin pannkaker ettersom at de ikkje er verdiløse men proteinet i dem er har en "redusert" virkning i forhold til en normal shake.


Tittel: Sv: Proteinene blir ødelagt ved høy varme?
Skrevet av: frankgjertsen12. juli 2013, 03:53
Denaturering betyr absolutt ikke at proteinet blir "ødelagt".

Peptidstrukturen i et protein ser litt ut som en fjellkjede. Når et protein oppvarmes vil peptidstrukturen i proteinet flate seg ut. Dette kan ha negativ effekt på proteinet, men som regel ingen merkbar forandring.

Når proteinet når magesyre, som er veldig sur, vil proteinet uansett denatureres av ph-verdien, og enzymer begynner å spalte opp polypeptidene. Når de ferdigspaltede peptidene når tynntarmen blir de tatt opp og omdannet til frie aminosyrer.

Det er her forskjellen er. Det kommer en ørliten mer mengde avfallsstoffer i form av di- og tripeptider etter spaltingen i magesekken av denaturert protein, kontra naturlig protein. Disse avfallsstoffene blir igjen omdannet til urin, så det går helt fint folkens! Dere trenger ikke å "go all Rocky" for å få i dere prottisen ;)