Treningsforum

Generelt => Konkurranseforum => Emne startet av: RonnyMyRevolution på 20. desember 2011, 10:26



Tittel: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: RonnyMyRevolution20. desember 2011, 10:26
Ser ut som spm 1 var vanskelig gitt. Kjører en noe snillere variant i Spm2 her.

Trenger seriøst en bra oppskrift på pepperkaker. Kom med forslag :)

Lykke til!


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: Toffern20. desember 2011, 10:53
Går alltid for ferdig deig! bare i kjevle ut, skjære opp og putte i ovnen:D


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: NoUsee20. desember 2011, 11:59
Kifor ikkje en lavkarbo variant? :

300 gram mandler
1 ss husk
2 ts kanel
1 ts stevia (nb avhenger av steviatype)
1 ts ingefær
1 ts nellik

1 knivspiss hvit pepper
3,5 dl vann

Mal mandlene til mandelmel. Ha alt det tørre i en bolle og pass på at det ikke klumper seg.
Ha i vannet, rør kjapt sammen og fordel på et bakepapir, rut opp og stek på varmluft i 120 grader i 2- 3 timer.


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: sstian20. desember 2011, 12:07
Kifor ikkje en lavkarbo variant? :

300 gram mandler
1 ss husk
2 ts kanel
1 ts stevia (nb avhenger av steviatype)
1 ts ingefær
1 ts nellik

1 knivspiss hvit pepper
3,5 dl vann

Mal mandlene til mandelmel. Ha alt det tørre i en bolle og pass på at det ikke klumper seg.
Ha i vannet, rør kjapt sammen og fordel på et bakepapir, rut opp og stek på varmluft i 120 grader i 2- 3 timer.

Pfffchch, skal man kose seg, så skal man kose seg! 


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: finvag20. desember 2011, 12:22
Vetje nå oppskrift æ, mamma lage


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: bjørn`20. desember 2011, 12:29
*Gå til butikken
*Finn en boks med pepperkaker
*Dra kortet eller betal med kontanter
*Gå hjem igjen


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: steele20. desember 2011, 12:31
Virkelig gode pepperkaker:

250 gram sukker
2 dl lys sirup
1 ss kanel
½ ss malt ingefær
¼ ss nellik
250 gram smør
1 ss natron
2 egg
650-800 gram hvetemel

-Ha sukker og sirup i en liten kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok.
-Tilsett kanel, malt ingefær og nellik og rør godt sammen, og nyt den deilige juleduften som brer seg i rommet.
-Rør inn natronet i sirupsblandingen og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt.
-Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret, som du har gjort klart på forhånd i en stor bolle. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald. Det kan være kjekt å være to om røringen.
-Visp sammen eggene og rør de inn i blandingen. Tilsett deretter melet, litt etter litt, til du får en jevn og relativt fast deig. Sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten.
-Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Legg kakene forsiktig på bakepapirkledt stekebrett. For å få et bra resultat er det viktig at kakene er omtrent like tykke og store, slik at de er ferdigstekt omtrent samtidig.

Stek pepperkakene ved 200-225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, etter ca 7-10 minutter, avhengig av stekeegenskapene til ovnen din. Følg med mot slutten av steketiden.

La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler de videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks.


Velbekomme!


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: Lili20. desember 2011, 12:48
Meh. Ikea ferdiglagd deig ;)
Eneste ferdiglagde produktet som kommer inn i kjøkkenet mitt, pepperkaker er liksom ikke noe jeg gidder å lage fra bunnen av. Det er pyntinga som er gøy uansett!


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: daseng20. desember 2011, 13:03
Mamma er oppskrift, men kan ikke legge henne ut på interwebz så du kan låne henne om du tar kontakt :D


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: Hayen20. desember 2011, 14:44
Gå på butikken å kjøpe deg en boks eller to :)


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: Kennyman20. desember 2011, 15:07
Pepperkakene Rema(og Coop, er samme) selger er gode, testvinnerne fra Europris er ikke gode :/ Smaker bare brent sukker, blæh.

Her har du oppskrift om du vil lage selv:
http://www.matprat.no/soketreff/?searchtext=pepperkaker&sessionKey=standard_search&submit= (http://www.matprat.no/soketreff/?searchtext=pepperkaker&sessionKey=standard_search&submit=)


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: LorentzenJunior20. desember 2011, 15:44
ferdig deig er tingen !! lett og godt rett og slett


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: AlHusky20. desember 2011, 15:46
Har god erfaringer med konditorer, så slenger ut en konditor oppskrift.

Ingredienser:

* 150 g sukker

* 150 g smør

* 1 stk. egg

* 250 g mørk sirup

* 1 ts ingefær

* ½ ts malt nellik

* 1 ts malt kardemomme

* 1 ts pepper

* 2 ts natron

* 400 – 500 g hvetemel


1. Bland sukker og smør godt sammen. Rør inn egget. Tilsett deretter mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir passe fast. Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: pelle9020. desember 2011, 16:22
Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin.
Oppi gryta smelter smøret,
og det neste han må gjøre
er å røre sammen smøret og en kilo med farin.

Og mens smør og sukker skummer
tar han åtte eggeplommer
som han rører rundt i gryta med en kilo hvetmjøl
og til slutt i gryta slepper han
en liten tskje pepper
og så rører man det rundt og slenger deigen på ei fjøl


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: loft20. desember 2011, 16:25
1/2 dl yaconsirup, eller vanlig sirup
100 g smør
1,5 dl sukrin
1,2 dl soyafløte, eller vanlig fløte
1 ts malt nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme
2 ts kanel
1 ts natron
320 g speltmel
Varm opp sirup, smør og sukrin i en kjele.
Rør til blandingen er jevn og avkjøl.
Ha i fløte.
Bland sammen krydder, bakepulver og speltmel.
Rør de tørre ingrediensene inn i sirup/smør-blandingen og sett deigen kaldt i minimum tre timer. Gjerne natten over.
Kjevl deigen ut og lag figurer. Eller gjør som meg, bruk et glass om du ikke har pepperkakefigurer.
Stek på 200 grader i 5 -7 minutter.


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: alddur20. desember 2011, 17:07
butikk er alltid best!


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: nickvaage20. desember 2011, 17:48
Kjøpe en boks med pepperkaker på Rema :p


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: treningssnabben20. desember 2011, 17:50
stor mengde pepper, sirup.. bland til en deig, fordel utover og stek i ovn!


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: SigLH20. desember 2011, 18:05
Ikea pepperkakedeig - ingen over, ingen ved siden.


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: Doit!Doit!20. desember 2011, 18:45
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38563 (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38563)   ;D



Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: IX20. desember 2011, 18:59
Ikke noe lavkarbo eller lavfett i julekaker. Kun ekte pepperkaker som gjelder i julen. Som andre anbefaler her, er de i butikken gode. Ellers kan du mekke selv:

150 g meierismør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
½ ts nellik
½ ts ingefær
½ ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
450 g hvetemel

Fremgangsmåte:
1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer.
Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.
 
2. Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
 
3. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.
 
4. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
 
5. Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.


(http://www.dabbler.ca/wp-content/uploads/2008/12/pepperkaker.jpg)


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: Mcgrath20. desember 2011, 19:06
De beste, er de som selges i butikken


Tittel: Sv: 20.12 Spørsmål 2
Skrevet av: oevreboe20. desember 2011, 19:22
Juksa litt: (http://snakk.klikk.no/Oppskrift/Hjemmelaget+pepperkakedeig/12087947 (http://snakk.klikk.no/Oppskrift/Hjemmelaget+pepperkakedeig/12087947))

Ingredienser
150 g smør
2 dl sukker
1 dl sirup, mørk
1 dl kremfløte
2 stk nellikspiker
1 ts kanel
1 ts ingefærpulver
pepper
450 g hvetemel
1 ts bakepulver
melis
1 stk eggehvite
Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele og ha i sukker, sirup og fløte. Rør godt sammen og ha det over i en bolle. Mort to nellikspiker og ha i bollen (bruk en sikt så unngår du eventuelt store biter). Ha i nykvernet pepper, 7-8 drag med kvernen. Sikt inn mel og bakepulver og bland det sammen til en deig.


Kjelve deigen og trykk ut pepperkakene med former. Stek kakene på 180 grader i ca 8 minutter midt i ovnen (ta tiden og se nøyaktig hvor lang du trenger, du justerer det for hvert brett du steker, så blir de slik du ønsker. Ovner er forskjellige og tykkelsen på kakene varierer veldig, så helt nøyaktig kan man ikke være i denne oppskriften).


Bland melis og egghvite til det får passe konsistens. Ha det i en sprøyte så du kan dekorere figurer eller hus etc. Pynt med non-stop, sjokolade, seigmenn eller annet godteri.



Knekk lager du ved å smelte sukker i en panne, så kan du lime hus eller andre ting sammen.