Treningsforum

Trening => Styrkeløft => Emne startet av: Christinepusen på 28. februar 2012, 11:08



Tittel: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: Christinepusen28. februar 2012, 11:08
Er litt usikker på hvor ofte man skal kjøre med utstyr, man skal jo bygge grunnstyrke uten utstyr, men er jo viktig å lære hvordan f. eks en benkskjorte eller en knebøydrakt fungerer også, og hvor mye ekstra kg man evnt kan få på det.

Når jeg snakker med folk som ikke har brukt utstyr på et halvt år f. eks...og bare vil bruke det et par uker før konkurranse så føler jeg ikke dette er helt meg...
Trenger trening både med og uten utstyr endel om man skal få godkjent i konkurranser, er jo noe helt annet å løfte med og uten utstyr.


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: pinglo28. februar 2012, 11:13
Jeg trener kun med utstyr på oppkjøring. Du får jo godkjente løft på stevne allerede, så sånn sett har du vel allerede god kontroll :) ? Treningsprinsippene i dietmarprogrammene i hvertfall baserer jo seg på relativt lite trening med utstyr, og mye trening på "trygge" vekter utstyrsfritt.

Jeg tror fokuset ditt ligger alt for tungt på utstyret du bruker, hvor mange kilo du får og ikke får på utstyret, og for lite på treningen du faktisk gjør. Tren for å bli sterk, blir du sterk uten utstyr blir du sterk med utstyr også :) Det er der fokuset ditt bør ligge, ikke hvilken benkpresskjorte som gir mest kg akkurat nå eller om du egentlig burde sy eller ikke sy bøydrakten eller liknende.

Du har jo så langt bare vært med på et stevne med utstyr? (så vidt jeg vet?) så bare la rutinen komme! Benktreningen er viktigere enn hvilken benkpresskjorte du bruker :)


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: Christinepusen28. februar 2012, 11:30
Jo, har fokus på å bli sterk uten utstyr, er det som er viktigst siden man får begrenset kg på draktene man bruker..
men samtidig trenger jeg trening i drakt også, greit at jeg fikk godkjent løft i RM, men i knebøyen f. eks så fikk jeg 2-1 3-0 og 1-2, altså ikke helt perfekt..

Samme i benk fikk 52,5 kg underkjent der pga jeg kom i feil bane med skjorta første gang ( ermene for langt frem )

Så føler jeg trener masse teknikktrening både med og uten utstyr, mest uten såklart, men greit å vite hvordan draktene fungerer også  ;)

Var på et klubbstevne før RM også, men er ikke registrert.. løftet omtrent uten utstyr der, kun veldig slappe knebind og en skjorte som ikke ga meg noen ekstra kg omtrent.

Der fikk jeg 3-0 på alle løft som jeg klarte å få opp, så er verre teknisk med utstyr enn uten.


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: jan_erik28. februar 2012, 20:02
ser problemet ditt, skjorte skal man ikke kjøre mer en 1 gang i uken. og teknikk trening er viktig. Dietmar har utstyr kun under oppkjøring, men du kan godt legge det inn 1 gang i uken ellers også


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: Christinepusen28. februar 2012, 21:35
Trener med utstyr en til to ganger i måneden nå, synes dere dette er for mye? Prøver å legge de tunge øktene med utstyr til mandager når jeg er i styrkeløftklubben, og trener ganske lett ellers..

Virker som enkelte i klubben min er litt imot utstyrsbruk dessverre, skjønner at man skal være sterk i utgangspunktet, men er greit å trene litt med utstyr også i tillegg til å trene mye uten utstyr. Er dritkjipt å få underkjent pga tekniske feil i konkurranser  :P


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: jan_erik29. februar 2012, 09:21
syns ikke det er mye nei, synes det er synd at noen i din klubb skal få deg til og føle at det ikke er greit med utstyr.

Klubben skal tilrettelegge og hjelpe deg med dette synes jeg, ta kontakt med lag treneren deres og be om hjelp og rettleding under dager du skal trene utstyr


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: Christinepusen29. februar 2012, 10:36
Vi er ikke så mange i klubben, men han som eier klubben pleier å være flink å hjelpe meg, han er vel av de strengeste dommerne jeg har vært borti  ::smile:: men er greit det...så får man godkjent løft hos andre også.

Er et par av de andre som mener man ikke skal løfte så mye med utstyr, men nå er det årsmøte snart så får vi håpe det hjelper litt  ;D Alle må få lov å gjøre det som de vil, om folk vil kjøre uten utstyr klager ikke jeg, men de må godta at andre trener endel på det, så lenge man skal bruke det i konkurranser.

Trener jo ca 12 styrkeøkter i mnd, og da er ikke 1-2 med drakter mye om man skal delta i konkurranse 4-5 ganger i året.


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: jan_erik29. februar 2012, 11:26
hvilken klubb er du i?


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: Jørgen H29. februar 2012, 17:16
"Trener med utstyr en til to ganger i måneden nå, synes dere dette er for mye?"

Hver andre uke er det vanlig å trene med utstyr. Du blir god i det du trener på, og vil du bli god med utstyr så må du trene ofte med det.

Trente Simen Imingen foran et jr.NM for noen år siden og da hadde han på en 12 ukers periode, 11 utstyrstreninger i knebøy. Den gangen hadde han Norges beste knebøyteknikk med utstyr.
 I opplegget så var det ei tung økt med utstyr en uke, og neste uke lett.  60-80% av 1 RM.
Den lette økta kan gjennomføres med ei litt større drakt. (f.eks ei utslitt konkurransedrakt) Knebindene kan også være slakke. men husk at dette skal være lett teknikktrening så pass på at det ikke blir for tung og at teknikken blir dårlig.

Lykke til

Mvh
Jørgen Haug
Styrkeløftrener.


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: Christinepusen29. februar 2012, 22:56
Trener i Kristiansand Atletklubb, er egentlig godt fornøyd der, men er altså endel som ikke er så glad i utstyrsbruk der  ::dry::

Jørgen, jeg er enig i måten du trener på, skal man bli god i noe må man trene på det, så drakttrening er også viktig om man velger å bruke det i konkurranse. Du må gjerne trene meg om du vil  ::biggrin:: ( evnt sette opp program for meg som er en mellomting av mengdetrening og oppkjøring ( øke litt vekter på programmet )


Tittel: Sv: Hvor ofte trener dere med utstyr i styrkeløft?
Skrevet av: Varknebøyer102. mars 2012, 22:07
Trening med utstyr er også teknikktrening og trenes så ofte og mye (uten at du får skader) til du mestrer det.

selv har jeg gjort alle øktene siste seks uker med det og alt 2 Dietmar prog. Jeg ble "tom i vilja" av for mye tung trening.