Tittel: egg frokost Skrevet av: Saerdna på 02. mars 2012, 14:38 heiheihei :)
høres kanskje ut som et dumt spørsmål, men la gå. Jeg pleier å lage meg eggerøre til frokost, bestående av 4-5 egg. ved siden av drikker jeg noen glass melk og spiser to grove brødskiver. men noenganger om morgenen blir det litt hektisk, så for å slippe alt styret, er det da så enkelt som å drikke 4 egg og så spise to brødskiver i bilen? vil jeg da få i meg akkurat samme næringsstoffer osv? blir det tatt opp likt? Hadde vært veldig deilig å bare drikke ned al maten så vanlighvis må spises egentlig :) Tittel: Sv: egg frokost Skrevet av: sstians på 02. mars 2012, 14:49 Du kan fint drikke egg, men da vil ikke kroppen klare å utnytte eggets kvaliteter til det fulle. Biologisk verdi på egg (blant annet) er lavere når de er rå. Ved varmetilbereding vil proteinene denaturere og kvaliteten vil bli bedre. 50% bedre utnyttelse av egget ved varmetilbereding kontra rått.
Du kan jo koke egg, skrelle dem og legge dem i kjøleskapet kvelden før for å spare tid på morgenen. Eventuelt gjøre det samme med eggerøre om du ikke liker kokte egg. Den serveres jo ofte kald. :) Tittel: Sv: egg frokost Skrevet av: Saerdna på 02. mars 2012, 15:07 Det var ikke så dumt ;)
Tusen takk for et godt og raskt svar, honnør! ;D |