Treningsforum

Generelt => Studier og Forskninger => Emne startet av: Jupac på 16. mars 2012, 21:27



Tittel: Rødt kjøtt øker risiko for kreft og tidlig død (NY studie 12.03.2012)
Skrevet av: Jupac16. mars 2012, 21:27
En ny omfattende studie utført ved Harvard university konkluderer med økt dødelighet blant mennesker med høyt inntak av BÅDE ubehandlet og behandlet rødt kjøtt.

http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/full/archinternmed.2011.2287#AUTHINFO (http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/full/archinternmed.2011.2287#AUTHINFO)

Det er dog viktig å påpeke følgende fra studien:

"Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index. In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables."

I tillegg viste det seg at ved baseline i de to gruppene ved første spørreundersøkelse var det 5 % røykere i gruppen som ikke spiste rødt kjøtt, mens det i gruppen som spiste rødt kjøtt var 25,7 %  røykere




Tittel: Sv: Rødt kjøtt øker risiko for kreft og tidlig død (NY studie 12.03.2012)
Skrevet av: g0trice17. april 2012, 18:10
"Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index. In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables."

Blir litt som å konkludere med at det å drikke fra glassflasker fører til en tidligere død fordi folk med høyt alkoholforbruk dør tidligere en folk med lavt alkoholforbruk.


Tittel: Sv: Rødt kjøtt øker risiko for kreft og tidlig død (NY studie 12.03.2012)
Skrevet av: blondmyth19. mai 2012, 04:25
Jeg spiser 100-300g rødt kjøtt hver dag og har helt fine blodprøver. Friskest og raskest i gjengen :)


Tittel: Sv: Rødt kjøtt øker risiko for kreft og tidlig død (NY studie 12.03.2012)
Skrevet av: Pans03. august 2012, 23:07
De fleste steker kjøttet i olje som ikke tåler høye temperaturer. Og akkurat biff skal jo stekes med veldig høy temperatur.. Om du velger kokosolje i stedet for oliven, raps osv så burde ikke dette være noe problem.


Tittel: Sv: Rødt kjøtt øker risiko for kreft og tidlig død (NY studie 12.03.2012)
Skrevet av: arehb13. april 2013, 19:20
"Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index. In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables."

I tillegg viste det seg at ved baseline i de to gruppene ved første spørreundersøkelse var det 5 % røykere i gruppen som ikke spiste rødt kjøtt, mens det i gruppen som spiste rødt kjøtt var 25,7 %  røykere

Slike studier ville selvsagt vært helt meningsløse hvis ikke faktorene nevnt over, i tillegg til en haug med andre ting, blir justert for.

Konklusjonen er: "Conclusions  Red meat consumption is associated with an increased risk of total, CVD, and cancer mortality. Substitution of other healthy protein sources for red meat is associated with a lower mortality risk."