Treningsforum

Generelt => Antidoping => Emne startet av: jekkern på 13. april 2012, 20:57Tittel: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: jekkern13. april 2012, 20:57
Noen som vet?fungerer dette på samme måte som visse andre stoffer at folk får abstinensproblemer når de kutter de ut fordi hjernen har vendt seg til/o.l?

lurer av nyskjerrighet..hva har folket hørt?


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 10:46
http://www.antidoping.no/sitefiles/1/dokumenter/pdf/omfangsundersokelsen.pdf (http://www.antidoping.no/sitefiles/1/dokumenter/pdf/omfangsundersokelsen.pdf)

I omfangsundersøkelsen, som ble gjennomført blant i overkant av 5000 18-åringer inne til sesjon, så svarte 47.8 prosent av dopingbrukere at de ville bli deprimert hvis de sluttet. 30.4 prosent at de ville miste lysten til å trene. 26.1 prosent at musklene ville forsvinne og bare 17.4 prosent at de ville få en mindre attraktiv kropp.
Det at så mange regner med å bli deprimert kan ha med andre ting enn bare at man blir mindre muskuløs og mindre motivert til å trene fordi dopingen ikke hjelper til med resultatene lenger. En typisk steroidbruker går på steroidkur en stund og kroppen blir vant til å få tilført så mye androgene hormoner utenfra at dens egen testosteronproduksjon blir minimal. De androgene hormonene har en effekt på psyken, ikke bare på musklene. Etter endt kur så tar det tid før kroppen får opp sin egen testosteronproduksjon og hormonnivået blir nå lavt istedenfor høyt. Det kan ha den motsatte effekten på psyken. Det kan oppleves som en depresjon eller kanskje føre til depresjon. Det kan kalles en form for abstinens. Det er nok litt av grunnen til at en del er på steroidkur hele tiden (selv om de ikke nødvendigvis blir noe større av det), for å slippe unna det der. Til tross for at risikoen ved bruk da blir høyere.

Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū14. april 2012, 11:07
Sitat
In an animal study, male rats developed a conditioned place preference to testosterone injections into the nucleus accumbens, an effect blocked by dopamine antagonists, which suggests that androgen reinforcement is mediated by the brain. Moreover, testosterone appears to act through the mesolimbic dopamine system, a common substrate for drugs of abuse. Nonetheless, androgen reinforcement is not comparable to that of cocaine, nicotine, or heroin. Instead, testosterone resembles other mild reinforcers, such as caffeine, or benzodiazepines. The potential for androgen addiction remains to be determined.[75]

http://en.wikipedia.org/wiki/Anabolic_steroid#Addiction_potential (http://en.wikipedia.org/wiki/Anabolic_steroid#Addiction_potential)


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 11:14
Men det der går vel mer på fysisk avhengighet og det er vel ikke sånn at kroppen begynner å skrike etter mer steroider bare fordi egenproduksjonen av testosteron er minimal etter at brukeren har avsluttet en kur. Den fysiske avhengigheten er neppe særlig stor, men den psykiske avhengigheten er en annen sak.Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: g0trice14. april 2012, 11:30
Du får ikke abstinenser som hvis du skulle slutta på heroin :P Men du kan nok bli nedstemt, deprimert etc fordi hormonene dine er helt i ubalanse, i tilleg til at folk som begynner på steroider er gjerne sånne som får panikk hvis de synes de ser mindre ut, som de jo vil gjøre, noe som også gjør dem deprimert.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū14. april 2012, 11:56
Men det der går vel mer på fysisk avhengighet og det er vel ikke sånn at kroppen begynner å skrike etter mer steroider bare fordi egenproduksjonen av testosteron er minimal etter at brukeren har avsluttet en kur. Den fysiske avhengigheten er neppe særlig stor, men den psykiske avhengigheten er en annen sak.

Man kan bli psykisk avhengig av alt, så det er vel ikke nødvendig å dra det inn i diskusjonen om AAS-abstinenser. Det er eventuelle fysiske avhengighetssymptomer som skiller AAS fra trening, porno, selvskading, etc.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 12:06
Men det er jo grunner til at man blir psykisk avhengig av steroider, og det er ikke bare snakk om store eller små muskler. Og det som skjer fysisk har en indirekte virkning.

Fra en nettside :

"I've been training for 3 1/2 years now, and I'm gearing up (har har) to do my first cycle. I'm pretty sure that it's going to become extremely addicting and I want to know what I'm getting myself into."


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū14. april 2012, 12:22
Men det er jo grunner til at man blir psykisk avhengig av steroider, og det er ikke bare snakk om store eller små muskler. Og det som skjer fysisk har en indirekte virkning.

Fra en nettside :

"I've been training for 3 1/2 years now, and I'm gearing up (har har) to do my first cycle. I'm pretty sure that it's going to become extremely addicting and I want to know what I'm getting myself into."

psykisk avhengighet(fysiske mekanismer i hjernen) kommer av fysisk avhengighet. Som det står i Wikipedia er det fortsatt ikke sikkert om AAS er avhengighetsskapende, ihvertfall ikke mer enn kaffe.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 12:46
Fra store norske leksikon :

-----

Psykisk avhengighet

Psykisk avhengighet er en tilstand hvor et stoff forårsaker en følelse av tilfredsstillelse av en psykisk trang som nødvendiggjør periodisk eller kontinuerlig tilførsel av stoff for å gi behag eller for å unngå ubehag.

Fysisk avhengighet

Fysisk avhengighet er en tilpasningstilstand som viser seg ved intense fysiske forstyrrelser når stoffet ikke lenger tilføres. Disse forstyrrelsene, dvs. avvennings- eller abstinenssyndromene, er karakterisert ved spesifikke symptomer og tegn av psykisk og fysisk natur som er karakteristisk for hver stoffgruppe.

-----

Det som oppleves som "ubehag" trenger ikke å være direkte knyttet til "fysiske forstyrrelser". Hormonubalanse er en fysisk forstyrrelse men det er ikke snakk om en alvorlig abstinens der folk som er motivert til å slutte ikke klarer det på grunn av et skrikende fysisk behov.
Ordinær muskelstørrelse kan oppleves som et "ubehag" men har ingenting med fysiske forstyrrelser og abstinenser å gjøre. Folk kan bli psykisk avhengig av å være "svær" likevel.
Mangel på "verdensmesterfølelsen" er på ingen måte en fysisk forstyrrelse. Folk kan bli psykisk avhengig av den følelsen likevel. Den psykiske avhengigheten kan bli ytterligere forsterket av at brukeren får den motsatte følelsen etter endt kur.

Psykisk avhengighet er nok mer komplekst enn at man bare kan derivere den ut i fra "fysiske forstyrrelser".


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū14. april 2012, 16:28
Psykisk avhengighet er nok mer komplekst enn at man bare kan derivere den ut i fra "fysiske forstyrrelser".

Sitat
It is important to note that psychological dependence has a physiological basis
http://addictionscience.net/b2evolution/blog1.php/2009/03/30/why-distinguishing-between-drug-dependen (http://addictionscience.net/b2evolution/blog1.php/2009/03/30/why-distinguishing-between-drug-dependen)

Men for å summere:

Sitat
Long-term steroid abusers may develop symptoms of dependence and withdrawal on discontinuation of AAS".[59] High concentrations of AAS, comparable to those likely sustained by many recreational AAS users, produce apoptotic effects on neurons, raising the specter of possibly irreversible neuropsychiatric toxicity.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anabolic_steroid#Psychiatric_effects (http://en.wikipedia.org/wiki/Anabolic_steroid#Psychiatric_effects)

Kort sagt: Store mengder AAS kan føre til at nerveceller dør, som igjen kan føre til muligens irreversibel nervepsykisk giftighet..

For å svare på spørsmålet: Man kan få psykiske abstinenser når man slutter med steroider. Det kan også hende man kan få fysiske abstinenser som lavere testosteronproduksjon grunnet at kroppen har tilpasset seg AAS-bruken osv.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 17:01
Det hørtes alvorlig ut. Irreversible psykiske sykdommer, til og med som følge av hobbybruk av steroider. Det er litt mer enn berg-og-dal-banen rundt "verdensmesterfølelsen".

http://sv.wikipedia.org/wiki/Neuropsykiatri (http://sv.wikipedia.org/wiki/Neuropsykiatri)

"Neuropsykiatri är ett medicinskt forskningsområde som studerar sambandet mellan nervsystemet och psykiska sjukdomar samt deras behandlingar. Neuropsykiatrin ägnar sig därför även åt psykiska tillstånd som uppstår till följd av andra sjukdomar (t.ex. organiska psykoser eller hjärnskador) eller intag av substanser (t.ex. toxiska psykoser). Därmed följer att neuropsykiatrin har en annan förklaringsmodell än t.ex. socialpsykiatrin som tar fasta på psykosociala orsaker, eller psykoanalysen som förklarar sjukdomar genom att härleda dem till barndomstrauman.

Neuropsykiatriska kliniker i Sverige ägnar sig framför allt åt minnesstörningar och demenssjukdomar, och skiljer sig därmed från allmänpsykiatrin. Däremot innefattar undervisningsämnet hela spektrumet av psykiatriska diagnoser och behandlingar utifrån ett neuropsykiatriskt perspektiv, som ett alternativ till psykiska och sociala faktorer som bidrar till psykiska sjukdomars uppkomst. American Neuropsychiatric Association innefattar likaså samtliga psykiatriska diagnoser i neuropsykiatrin och alla psykiska reaktioner på neurologiska sjukdomar.

I Sverige används begreppet neuropsykiatri framförallt om psykiatri inriktad mot en grupp diagnoser som vanligen ställs under barndomsåren, exempelvis ADHD, autism, Aspergers syndrom och Tourettes syndrom. Dessa diagnoser kallas i Sverige ofta för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar."


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 17:09
Det kan også hende man kan få fysiske abstinenser som lavere testosteronproduksjon grunnet at kroppen har tilpasset seg AAS-bruken osv.

Det får man nok og det er grunnen til at brukere kjører "post cycle treatment" (pct) for å raskere få igang kroppens egen testosteronproduksjon igjen. Men det finnes en fare for at knekken i testosteronproduksjonen blir irreversibel, spesielt ved langvarig/kontinuerlig bruk. Og da er det over på hormonbehandling resten av livet.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū14. april 2012, 17:37
Det hørtes alvorlig ut. Irreversible psykiske sykdommer, til og med som følge av hobbybruk av steroider.

For å sette det i perspektiv så gjelder dette for alkohol også.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 17:46
Alkoholisme er en alvorlig sykdom/tilstand. På grunn av høy grad av sosial aksept for høyt inntak av alkohol så er det dessverre mange som er i faresonen og som fortsetter å kjøre på. En i klassen min på ungdomsskolen ble alkoholiker sånn i 16-17 års alderen og begikk selvmord da han var 18 etter at han mistet jobben. På ungdomsskolen var han blant de fysisk sterkeste og relativt populær. Han begynte å eksperimentere med sprit i 9-årsalderen. I 8. klasse så skrøt gutta av å ha drukket kjøkkenglass med seksognitti. Det var litt ut på bygda og rundt 25 år siden, men det er nok ikke så uvanlig. 


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: jekkern14. april 2012, 18:23
Etter endt kur så tar det tid før kroppen får opp sin egen testosteronproduksjon og hormonnivået blir nå lavt istedenfor høyt. Det kan ha den motsatte effekten på psyken. Det kan oppleves som en depresjon eller kanskje føre til depresjon. Det kan kalles en form for abstinens.
hahahaha...NEI det kan det IKKE

nervesystemet ditt går til helvete når du får abstinens..og du får alle symptomer som finnes
virkerlig ubehagelig..har ufrivillig fått det av forbanna sovepiller,før jeg skjønte hva dette var så var jeg antakelig på ditt nivå[/quote]


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 18:35
Sitat
SFV gammel : Etter endt kur så tar det tid før kroppen får opp sin egen testosteronproduksjon og hormonnivået blir nå lavt istedenfor høyt. Det kan ha den motsatte effekten på psyken. Det kan oppleves som en depresjon eller kanskje føre til depresjon. Det kan kalles en form for abstinens.


Sitat
jekkern : hahahaha...NEI det kan det IKKE

nervesystemet ditt går til helvete når du får abstinens..og du får alle symptomer som finnes
virkerlig ubehagelig..har ufrivillig fått det av forbanna sovepiller,før jeg skjønte hva dette var så var jeg antakelig på ditt nivå

Det innlegget skjønte jeg ikke mye av.

http://no.wikipedia.org/wiki/Abstinens (http://no.wikipedia.org/wiki/Abstinens)

"I senter for bruken av nesten alle stoffer som ofte misbrukes for å oppnå eufori er nucleus accumbens, hjernens «nytelsessenter»
***
Abstinenssymptomer kan variere betydelig fra individ til individ, men enkelte gjennomgående trekk finnes. Subnormal aktivitet i nucleus accumbens er ofte kjennetegnet av depresjon, angst og abstinensbegjær og kan i ekstreme tilfeller få personene til å fortsette å bruke stoffet på tross av betydelig skade (altså definisjonen av avhengighet) eller til og med selvmord."

Depresjon var jo det som de fleste dopingbrukerene svarte at de trodde ville komme hvis de sluttet med doping. At steroidbrukere kjører på selv om de opplever bivirkninger er vel ellers ganske vanlig.Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: burny_14. april 2012, 18:46
Alle jeg vet om som bruker sliter med psykisk avhengighet.
Blir jo selfølgelig det for de..
Tenk: Du føler deg som supermann på trening når du er på: Når du er av føler du deg som dritt?
Sier seg selv at det er "bedre" å trene med da..
Derfor du ser alle de som kun trener når de går på kur, 3 måneder før sommern.. Resten av året gidder de ikke, da de ikke klarer å finne gleden ved å trene reint :)

Er ikke det samme å gå tilbake til høyrehånda etter første gangene med ei dame... :P Blir noe av det samme ;) haha


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 18:51
"steroider = dame"  ::huh2::

nå blander du kortene mye her, men greitTittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: burny_14. april 2012, 19:05
"steroider = dame"  ::huh2::

nå blander du kortene mye her, men greit
? Hehe... Var vel heller sammenligning: Trene med eller uten steroider.
Sex, eller høyrehånda..

Bare for å sette det i perspektiv. Er du vant til å få ha sex hver dag, så er det noe dritt å gå tilbake til høyrehånda ;)


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV14. april 2012, 19:47
Jajaja, jeg skjønte det. Gutta gruer seg til "av" allerede mens de er "på". Dama stikker snart av. Osv.

Men jeg synes kanskje at håndgymnastikk vs kyskhetsbelte hadde vært en bedre sammenligning. Men samma det.

 :read:
 Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū15. april 2012, 11:55
Alkoholisme er en alvorlig sykdom/tilstand. På grunn av høy grad av sosial aksept for høyt inntak av alkohol så er det dessverre mange som er i faresonen og som fortsetter å kjøre på. En i klassen min på ungdomsskolen ble alkoholiker sånn i 16-17 års alderen og begikk selvmord da han var 18 etter at han mistet jobben. På ungdomsskolen var han blant de fysisk sterkeste og relativt populær. Han begynte å eksperimentere med sprit i 9-årsalderen. I 8. klasse så skrøt gutta av å ha drukket kjøkkenglass med seksognitti. Det var litt ut på bygda og rundt 25 år siden, men det er nok ikke så uvanlig.

Det er alltid kjipt når sånne ting skjer.

Den hjemmebrentkulturen er så godt som borte av det jeg har fått med meg. Selv har jeg drukket det én gang.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV15. april 2012, 11:58
Sjekk 0:10-0:13 :

http://www.youtube.com/watch?v=u4eWvJ3cxb8#noexternalembed (http://www.youtube.com/watch?v=u4eWvJ3cxb8#noexternalembed)

 ;)


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū15. april 2012, 11:59
Abstinens betyr avholdenhet.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū15. april 2012, 12:00
Sjekk 0:10-0:13 :

http://www.youtube.com/watch?v=u4eWvJ3cxb8#noexternalembed (http://www.youtube.com/watch?v=u4eWvJ3cxb8#noexternalembed)

 ;)

Flytende E?


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV15. april 2012, 12:01
Abstinens betyr avholdenhet.

Ja, eller avholdenhetssymptom kanskje.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV15. april 2012, 12:01
Flytende E?

På Toten ? Ne-ei.Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū15. april 2012, 12:08
Sitat
In medicine, abstinence is the discontinuation of a drug, often an addictive one. This might, in addition to craving after the drug, be expressed as withdrawal syndromes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abstinence (http://en.wikipedia.org/wiki/Abstinence)


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV15. april 2012, 12:12
Ja, og så snakker man om abstinens-symptomer og det blir forkortet til abstinens-er. På norsk. På engelsk så snakker man om "withdrawal symptoms".

Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: Ryū15. april 2012, 12:15
Ja, og så snakker man om abstinens-symptomer og det blir forkortet til abstinens-er. På norsk. På engelsk så snakker man om "withdrawal symptoms".

Jepp. Så abstinenser er per definisjon alle symptomer man opplever når man slutter med et stoff eller en aktivitet.


Tittel: Sv: får folk abstinenser av steroider?
Skrevet av: SFV15. april 2012, 12:17
Men på folkemunne så blir nok abstinenser brukt om symptomer som er litt mer alvorlige enn "røde prikker i nakken" eller noe sånt.