Treningsforum

Konkurranser => Konkurranser og stevner => Emne startet av: Fleksnes på 18. april 2012, 08:10



Tittel: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes18. april 2012, 08:10
Hagenisse world cup blir i år også.   World Series utgår pga mord.
 Mest sannsynlig har vi fått til en deal m forbundet de første dagene i september. Innledende runder holdes på Jan Mayen, finalen går på påskeøya. ( la oss håpe vi unngår samme fadese som ved finalen ifjor, når den russiske nissen knuste tre statuer på øya )

Alle som skal stille må huske å bygge hus + 2 mål hage først. Reiser derfor til Jan Mayen imorgen for å sette igang. Nissene har allerede dratt i forveien sammen med Arne Hjeltnes og Hank Von Helvete.

Vel møtt!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren20. april 2012, 22:28
Tusen takk for det!

Har du noen tips til nybegynnere?  Skal jeg prioritere kortprogrammet nå i starten, eller satse hardt på friprogrammet også?

For all del, jeg har tenkt å starte meget beskjedent, med en nisse på under 400 kg (letteste vektklasse). 


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes23. april 2012, 09:33
Den letteste klassen er ofte den vanskeligste faktisk. ( Fordi nisser under 400 er så jævla kjappe - ifjor var det tre som stakk av og løp gjennom hele Hamar og raserte, herjet og voldtok i nesten ett døgn før de ble fanget inn. )

Var jeg deg ville jeg stilt i singel-mellomvekt, og kun satset på en nisse. Når de er to er det ofte vanskelig å reise langt med de, de lager krøll på flyet og prøver alltid å senke båten på vei over til jan mayen ( de klarer det i 4 av 5 tilfeller )

Bruk halslenke og sedativer for å holde nissen i sjakk til du er fremme, og aldri, aldri la de gå gjennom passkontrollen alene.

Lykke til!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren23. april 2012, 22:48
Takk for dine lykkeønskninger!

Men jeg trenger nok flere råd og tips.  Jeg har skaffet meg en andalusisk black & tan fjellnisse (den kortsjeggete varianten med underbitt).  Jeg tenkte at det er en bra nybegynnernisse i og med at den er såpass liten og lett (240 cm høy og 270 kilo tung).  Den har visstnok også et godt gemytt og er lett å dressere.  Jeg kjøpte den av en kanadier på gjennomreise.  Han stilte ut på et stort internasjonalt stevne i Ungarn uka etter, så han er ikke blant oss lenger.  Men jeg har fulgt til punkt og prikke den brosjyren som fulgte med, og forer nissen fire ganger om dagen med karbonadedeig og belgisk sterkøl.  Den er mataggressiv og spiser opp fortrauet rett som det er, men det er såvidt jeg har forstått nokså vanlig.

Ting går i grunnen greit så langt, men jeg føler likevel at jeg ikke har helt kontroll.  I forrige uke forsvant rotweileren til Halvorsens over gata her sporløst, og for tre dager siden ble fru Evensen i femte etasje borte på mystisk vis.  Ledelsen i borettslaget har begynt å stille nærgående spørsmål.  Hva gjør jeg nå?  Bør jeg bytte til en mellomvektsnisse?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes24. april 2012, 09:04
Black & Tans er skikkelig morsomme de! Hadde tre i min tid....
Når det gjelder juridisk ansvar og slike ting kan det forsikres bort, selv om dette er ganske dyrt så er det som regel verdt det, gå inn på
www.total-ansvarsfraskrivelse.com/hagenisse/vold/voldtekt/drap/h (http://www.total-ansvarsfraskrivelse.com/hagenisse/vold/voldtekt/drap/h)ærverk og sjekk hva du kan få av priser.

Var jeg deg ville jeg ikke byttet nå, men nå har jeg aldri brydd meg så mye om naboer og slike ting. De fleste er dessverre tjukke i huet og skal prøve å "ta på nissen" og slike ting, og da går det som regel galt som du sikkert forstår.

Du har jo alltids avlivning, men det er ikke lett hverken mentalt eller å praktisk gjennomføre, særlig ikke på en slu black & tan som vet den har vært uskikkelig.

Du KAN prøve å bytte ut den belgiske sterkølen med rein sprit. De blir mer aggressive i starten
 ( forbered deg på en ukes tid med rent helvete ) men etter ei uke blir nissen bakfull og roer seg kraftig ned. Da kan du også trappe litt ned på heimerten og gi f.eks. to liter om dagen.

Når det gjelder naboer er slike ting alltid litt delikate, jeg pleier å spre rykter om at det går en morder løs og at alle bør holde seg innendørs. Enklere med ett fornuftig nissehold om naboene ikke til stadighet skal inn og ut av døra si.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren24. april 2012, 20:49
Takk igjen for gode og nyttige tips!  Takk også for en nyttig nettlenke.  Men mange av kontraktene som tilbys der forutsetter personlig oppmøte for signering.  Jeg tror at jeg skal vente litt med akkurat det.

Dette problemet med naboene kan nok løse seg av seg selv.  De går færre turer enn før, og går gjerne ut gruppevis og utstyrt med kikkert og pepperspray.

Jeg skal forsøke den spritdietten som du foreslår.  Men vil ikke dette hemme den mentale utviklingen til nissen?  Min nisse løser nå trippelintegraler og fjerdegradslikninger med rottuttrekk, og dette er jeg ganske stolt over.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes25. april 2012, 07:40
Jo, det vil hemme det mentale noe voldsomt. De har som regel alltid en periode i livet hvor de er veldig opptatt av å vise frem hvor smarte de er. En av mine nisser fant en hypotese som motbeviste Einsteins e=mc2 teori, men de papirene måtte jeg jo bare kaste; det er ikke derfor de er til. De skal stilles ut i hager og delta i konkurranser, thats it.

Ikke bry deg så voldsomt med det du, kjør på med fem liter sprit om dagen ( kan godt gi metanol, de blir ikke blinde av det eller sjuke sånn som vi gjør )

Bra å høre at det går rette veien med naboene! Det er viktig at samtlige tilpasser seg DIN situasjon, ikke motsatt - sånn må det være når man skal leve og ånde for hagenisseutstilling.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren25. april 2012, 21:15
Jada, naboene har virkelig begynt å skikke seg vel nå.  De ferdes langs fortauene her nå kun til faste og nokså snevre tider.  Jeg vil anta at de har lært.  Men det finnes unntak, og herr Tronsmo i funkisleiegården like ved oss ble etterlyst på lokalradioen i går.

Jeg har kjøpt inn en pall med rødsprit, og er klar for å starte spritkuren.  Jeg kommer nok til å blande inn en dæsj motorvask og medisin mot innvoldsormer også.

Jeg gikk en tur med nissen (påsatt pigghalsbånd selvfølgelig!) i Frognerparken i går.  Det gikk i og for seg greit, men det var litt plagsomt at nissen ble brunstig.  Den ble kraftig parringsklar av alle de nakne statuene, og tilstanden var synlig for alle og enhver (det er en hannisse).  Har du noen gode tips her?  Noen gir nissene sine viagra for å få ekstra plusspoeng på utstillingene.  Men er ikke dette i drøyeste laget?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes26. april 2012, 10:53
Når det gjelder hann-nisser i brunst så holder det at de i det hele tatt befinner seg utendørs enkelte ganger. PASS PÅ at du aldri befinner deg i en kort shorts e.l. og vær forsiktig så du ikke faller overende/snubler når du er på tur med nissen - da kan det gå veldig ille.

Når de får sine lyster tilfredstilt før konk stiller de ofte bedre, og de fleste av dagens dommere liker ikke erigerte nisse-lem på utstilling.

Den legendariske Helga Von Kruppenstchaag som vant World Cup ni år på rad på sytti-tallet ble jo avslørt når det kom frem at hun personlig ga Nissene sine sugejobber rett før utstilling - og ble selvsagt fratatt samtlige titler, bannlyst fra alle konkurranser og bøtelagt seksten millioner dollar for dette. Hun har nå gått over til trolldeig utstilling.( Ha ha ha )

Det jeg har gjort er at jeg har skåret ut ett høl i ett tre like ved der jeg bor, som jeg har malt rød og fin.  Hann nissene mine kjører seg i hølet fire ganger om dagen siste uka før konk. Vann og Avløpsetaten tømmer treet hver Søndag kveld mot en liten bestikkelse. Vet også om folk som bruker gamle damer i nabolaget sitt som tømmingshøl, enten i bytte mot cash eller valium. Nissene ser jo dårlig og bryr seg stort sett ikke, samt at gamlekjerringene endelig får seg noe.





Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren26. april 2012, 22:21
Takk igjen for nyttige tips og innspill.  Han som jeg kjøpte nissen av, anbefalte at jeg alltid gikk med kyskhetsbelte påmontert et solid suspensorium når jeg var i nærheten av nissen.  Jeg tror nok at han visste hva han snakket om, for han hadde en underlig hjulbeint gangart, og var lite villig til å sitte på stoler eller sofaer.

Det er helt pyton med disse idrettene som ikke driver etter et seriøst regelverk.  Trolldeigutstilling underminerer seriøsiteten til alle utstillingsidretter, og gjør dessverre alt om til show og sirkus.

Kan det være en ide å kjøpe inn en melkemaskin for å lette sextrykket hos nissen?  Eller vil det gjøre den så vill at den blir helt umulig å kontrollere?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes27. april 2012, 10:36
Da regner jeg med at det er Gabor Strekkibacki som du har kjøpt nissen din av =)

Han meldte seg på 71grader nord Hagenisse-edition ( ble kansellert før det ble sendt pga mord og serievoldtekter )

Gabor var uheldig og falt i fjellheimen - åtte nisser hadde han for seg selv i nærmere tre timer. Regner med at den du har fått var alfa hannen i flokken som var med der. Utifra ren nysgjerrighet, hvor mye ga du?

Melkemaskin? Er usikker. Det slår ivertfall ut i en eller annen retning, det er sikkert - enten så fungerer det fantastisk, eller han kommer til å gå fullstendig berserk.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren27. april 2012, 18:54
Det stemmer!  Gabor var riktig hyggelig, han.  Men han virket litt preget av et langt liv i hagenissekretser.  Han skvatt lett av høye lyder, hadde en tendens til brått å se bak seg og hadde et vaktsomt og stirrende blikk. 

Jeg tror dog ikke at jeg har kjøpt alfahannen i flokken hans.  Min nisse er snarere litt konfliktunnvikende av seg.  Den har det med å klynke og pipe engstelig når den ser bilder av andre hagenisser, og den venter i både fem og ti sekunder før den skaller ned folk på gata.  Men den er tøff nok å hanskes med for meg, som er fersk nybegynner i dette gamet.

Jeg ga naboens nyinnkjøpte Porsche 911 Turbo S for nissen.  Jeg syntes at det var en grei handel, til glede for både Gabor og meg.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes30. april 2012, 09:10
Ja, da gikk det som fryktet allikevel - world cup avlyst, og jeg har blitt satt under administrasjonens søkelys - igjen.

Ønsker å forklare hva som skjedde her, slik at folk ikke bare tror blindt på ryktene og avisoppslagene:

Lørdags morgen våknet jeg av en rekke høye lyder. To av nissene hadde funnet veien ned til vaskekjelleren og kjørte full fest; de drakk tøymykner og plumbo. Jeg fikk ryddet opp det verste, fikk de inn i bilen og dro avgårde for innveiingen.

Mildt sagt var de i ett uvørent humør siden jeg brøt opp festen deres. Vi rakk heller ikke å stoppe innom tømmings-treet på morgenen som planlagt.

Fremme på innveiingen forklarer jeg situasjonen for dommer-panelet, og ber om å få veie mine nisser først, slik at jeg kan få de hjem igjen før det går til helvete. Dette godtar panelet.

Så ber jeg dem la nissene gå på vekten i den rekkefølgen de selv ønsker, og her begår i mine øyne dommerpanelet en grov feil: de insisterer på samlet veiing kontra en og en. Etter en time med diskusjon forstår jeg at de er urokkelige, og tar alle seks nissene mine ut av husvognbilen min.

De går på vekta uten nevneverdige problemer, som da viser 120 kg overvekt. Dette betyr at man må diskvalifisere en av nissene, slik at jeg kan stille med fem istedet. Det som da selvsagt skjer, er at nissene begynner å krangle seg imellom om hvem som er den feiteste av dem, hvem som ikke skal få bli med til jan mayen etc.

Jeg forsøker å megle til ingen nytte. Da kommer den kvinnelige representanten for nisse-administrasjonen og bestemmer seg for å gripe inn ( kjempesmart! )

Den største nissen min er 380 kg blodrippa og er full av stesolid og veksthormoner. I tillegg hadde han fått i seg omlag 4 liter tøymykner og en halv plumbo flaske den morgenen. Med ett enkelt rykk rev han hodet av administrator kjerringa og spiste det foran cirka hundre sjokkerte tilskuere, hvorpå hele gjengen voldtok skrotten ned i det hølet som ble igjen i halsen etterpå.

Det var ett helvetes søl og mas, for å si det mildt. Og nå er world cupen kansellert - igjen - pga dumme misforståelser og tull.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren30. april 2012, 19:44
Jeg forstår at du er skuffet, men jeg tror du kan ta det med ro når det gjelder rykter og avisoppslag.  Som du sikkert har fått med deg, så mellomlandet laget fra Armenia i Helsinki, og hagenisssene på laget tok seg inn i damegarderoben på årets Miss Finnland-kåring.  Dels har den saken fått et enormt omfang, og dels ble det tatt en del temmelig saftige bilder som nå går verden rundt på internett.  Som kjent var de fleste av Miss Finland-deltakerne entusiastisk med på notene, og det blir verdensnyheter av sånt.

Jeg lever i en litt annen verden, nybegynner som jeg er.  Jeg tenkte at jeg skulle la hagenissen min stille i Sentrumsløpet nå i helgen som vi har lagt bak oss.  Sentrumsløpet kunne være en grei introduksjon til en konkurransesituasjon, både for nissen og for eieren.  Vi ga oss i veg ned mot start, men vi kom dessverre ikke lenger enn til midt i Hegdehaugsveien.  Da hadde nissen allerede rukket å knyte knute på en trafikklysstolpe, knuse nesa på en obsternasig parkeringsvakt og sparke inn grillen på en parkert semitrailer.  Jeg fant det best å returnere med uforrettest sak.  Jeg har nok mye å lære fortsatt.

Gabor fortalte meg forresten at du har tenkt å kjøpe inn enn stor boliviansk djevelnisse (Fata diabolicus maximus boliviensis).  Er dette sant?  Dette sensasjonelle ryktet fyller meg med skrekkblandet fryd.  Sikkerhetsavstanden rundt store bolivianske djevelnisser er såvidt jeg har skjønt på over 100 meter.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes02. mai 2012, 09:44
Gabor fortalte meg forresten at du har tenkt å kjøpe inn enn stor boliviansk djevelnisse (Fata diabolicus maximus boliviensis).  Er dette sant?  Dette sensasjonelle ryktet fyller meg med skrekkblandet fryd.  Sikkerhetsavstanden rundt store bolivianske djevelnisser er såvidt jeg har skjønt på over 100 meter.

Stemmer, blir sendt med militær-fly fra Sør Amerika imorgen =) Gleder meg!

Det stemmer med tanke på sikkerhetsavstanden - dette beregnes utifra hvor langt de klarer å kaste kampesteiner på over 100 kg. En voksen alfa-hann av denne rasen pælmer glatt over åtti meter og det kan selvsagt gå litt ille om folk ikke har vett på å flytte seg.

Når det er sagt, er dette en veldig kul nisse å stille. De fleste dommerne er såpass redde for dem at de gjerne glir på ett par ekstra poeng bare fordi du har med en slik en, og det kan tippe gullet i mitt favør.
Flytter imorgen til Grunerløkka og får nissen overlevert dit. Leiligheten blir for liten til at den kan bo inne, så jeg skal bare binde den til husveggen på fortauet. ( setter opp varselsskilt selvsagt! )

Så får vi bare se hvordan det går, rett og slett.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren02. mai 2012, 19:06
Du er ikke snau!  Jeg er skremt og imponert.  Du skal dessuten ha takk for at du løser problemene med mårhund, hjortelusflue og flått.  Det vil neppe være et eneste eksemplar av de artene igjen i Norge når fellesferien er slutt dersom en stor boliviansk djevelnisse får fast bopel i landet vårt.

Jeg har fått et nytt problem med nissen min.  Jeg var ute på luftetur med den på søndagen.  Da fikk den se en gammel valgkampplakat for Kristelig Folkeparti som hang på en murvegg borte ved Vaterlandspassasjen.  Nissen ble så rasende at den promte sparket et sirkulært hull med en diameter på en meter i murveggen.  Jeg er alvorlig redd for at nissen har fattet interesse for politikk.  Dette er en skrekkscenario som jeg ikke engang tør tenke ferdig.  Jeg må holde nissen i total isolasjon når valgkampen foran kommende stortingsvalg drar seg til.

Men jeg er i gang med den spritkuren som du anbefalte.  Jeg er bløthjertet av natur, og lot nissen få være med på polet for å velge ut varene.  Så nå glugges Chivas Regal, Gilde Non Plus Ultra og Remy Martin XO ned på høykant.  Nissen er ganske riktig blitt mer godlynt nå, og sist nøyde den seg med å gi polservitøren et smil og en middels hard ørefik.  Det går den rette veien nå.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes07. mai 2012, 12:56
Jeg har fått et nytt problem med nissen min.  Jeg var ute på luftetur med den på søndagen.  Da fikk den se en gammel valgkampplakat for Kristelig Folkeparti som hang på en murvegg borte ved Vaterlandspassasjen.  Nissen ble så rasende at den promte sparket et sirkulært hull med en diameter på en meter i murveggen.  Jeg er alvorlig redd for at nissen har fattet interesse for politikk.  Dette er en skrekkscenario som jeg ikke engang tør tenke ferdig.  Jeg må holde nissen i total isolasjon når valgkampen foran kommende stortingsvalg drar seg til.


De er ikke interessert i politikk i utgangspunktet - det eneste de engasjerer seg i er ett brennende hat mot KrF ( siden de er imot sporten og ønsker å forby den i Norge ) Uansett, hvis alt den gjorde var å sparke ett høl i veggen så har du en veldig avbalansert og sindig nisse. ( vet om nisser som har voldtatt Rosemarie Køhn og Bondevik med kaktuser samt revet ned hele kirker i Norge kun fordi de har hørt ordene "KrF"

Bondevik gikk jo på valium etter den hendelsen, som du kanskje husker. Køhn var like blid.


Men jeg er i gang med den spritkuren som du anbefalte.  Jeg er bløthjertet av natur, og lot nissen få være med på polet for å velge ut varene.  Så nå glugges Chivas Regal, Gilde Non Plus Ultra og Remy Martin XO ned på høykant.  Nissen er ganske riktig blitt mer godlynt nå, og sist nøyde den seg med å gi polservitøren et smil og en middels hard ørefik.  Det går den rette veien nå.


Blir jo svinaktig dyrt for deg, men nå er jo hagenisse utstilling en idrett som koster omlag femti millioner i året å holde på med selv på amatør-nivå , så det meste forsvinner jo i "sluket" uansett.
BARE ALDRI finn på å gi nissen din vørterøl eller alkoholfritt øl - da klikker det i vinkel for dem!


Du er ikke snau!  Jeg er skremt og imponert.  Du skal dessuten ha takk for at du løser problemene med mårhund, hjortelusflue og flått.  Det vil neppe være et eneste eksemplar av de artene igjen i Norge når fellesferien er slutt dersom en stor boliviansk djevelnisse får fast bopel i landet vårt.

Hjort og Elg- bestanden er allerede redusert med 75% etter en uke, så her går det unna!







Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren07. mai 2012, 21:27
De er ikke interessert i politikk i utgangspunktet - det eneste de engasjerer seg i er ett brennende hat mot KrF ( siden de er imot sporten og ønsker å forby den i Norge ) Uansett, hvis alt den gjorde var å sparke ett høl i veggen så har du en veldig avbalansert og sindig nisse. ( vet om nisser som har voldtatt Rosemarie Køhn og Bondevik med kaktuser samt revet ned hele kirker i Norge kun fordi de har hørt ordene "KrF"

Bondevik gikk jo på valium etter den hendelsen, som du kanskje husker. Køhn var like blid.
Nissen min er nok ganske så rolig og godlynt av seg.  Plakaten ble totalt pulverisert av det velrettede sparket, og det gjorde at den roet seg helt ned straks.  Jeg vil tro at de nissene som hadde erotisk nærkontakt med Kjell Magne Bondevik, selv måtte ha temmelig sterk medisinering etterpå.  Noen turer til krisepsykiater var nok også påkrevd.

Sitat
Blir jo svinaktig dyrt for deg, men nå er jo hagenisse utstilling en idrett som koster omlag femti millioner i året å holde på med selv på amatør-nivå , så det meste forsvinner jo i "sluket" uansett.
BARE ALDRI finn på å gi nissen din vørterøl eller alkoholfritt øl - da klikker det i vinkel for dem!
Jeg har tatt høyde for at utgiftssiden i egen husholdning ville gå vesentlig opp med en alkoholtørst og fyrrig hagenisse i heimen.  Innledningsvis gjorde jeg noen justeringer som har gjort at naboenes beholdninger av sølvtøy og smykker har skrumpet noe inn.  Bil-, motrosykkel- og sykkelparken deres har nok også fått litt mer preg av finanskrise.

Men jeg har funnet en bedre metode for å spe på inntektssiden.  Jeg kaller metoden for nissebesøk.  Dette er en lukrativ videreføring av tradisjonene med julebokk og allehelgensaften.  Jeg behøver ikke en gang si 'knask eller knep' før lommebokene fomles nervøst fram, og sedlene skifter eier.  'Knep' er det ingen som har tatt sjangsen på enda.

Sitat
Hjort og Elg- bestanden er allerede redusert med 75% etter en uke, så her går det unna!
Det tror jeg så gjerne.  Men det har vært få førstesideoppslag så langt.  Lagrer du djevelnissen i Norges Banks hvelv?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes08. mai 2012, 08:20
Etter to dager hvor han bodde på gata måtte jeg flytten.  Nissen var i ferd med å grave seg en sovepøl - i asfalten - som allerede etter en natt var sju meter dyp. Etter at en del folk ramla ned i hølet ble det klaging og mas, og det gadd jeg ikke lenger.

Norges banks hvelv nei! Vi har fått låne en seksjon på nasjonalbiblioteket. Nissen bor der, og jeg har tatt vestre fløy på slottet inntil videre. ( innehar jo diplomatisk adels-immunitet og har derfor krav og rettigheter utover de kongelige )

Foruten at han har tygd i seg en del bøker ser det ut til å gå fint på biblioteket.

Det der med nissebesøk ( ala julebukk ) var jo en knallide for deg som har ett budsjett på litt under tretti mill! Alltids greit å få spedd på litt på inntekten når utgiftene blir såpass høye.

Skal du på NM til helga, så kanskje vi sees? Jeg skal stille en rosehage med vannfontener og monolitten ( henter den sammen med nissen i kveld ) og fire nisser ( inkl diabloen )

Jeg skal også være dommer i "årets nykommer" kategorien. Som vanlig blir denne prisen bedømt hvorav bestikkelse teller 90%, utstillingen 1% og guts og innsats 9% ...... så ett par millioner under bordet så har du vunnet =)


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren08. mai 2012, 20:44
Etter to dager hvor han bodde på gata måtte jeg flytten.  Nissen var i ferd med å grave seg en sovepøl - i asfalten - som allerede etter en natt var sju meter dyp. Etter at en del folk ramla ned i hølet ble det klaging og mas, og det gadd jeg ikke lenger.
Det forstår jeg godt.  Det er fortærende hvordan smålige mennesker stadig lager problemer for denne sporten. 

Sitat
Norges banks hvelv nei! Vi har fått låne en seksjon på nasjonalbiblioteket. Nissen bor der, og jeg har tatt vestre fløy på slottet inntil videre. ( innehar jo diplomatisk adels-immunitet og har derfor krav og rettigheter utover de kongelige )

Foruten at han har tygd i seg en del bøker ser det ut til å gå fint på biblioteket.
Jeg kjenner faktisk et ektepar som begge jobber på Nasjonalbiblioteket.  Jeg snakket med dem forrige helg, og jeg spurte dem hvordan det gikk på jobben.  De dro litt på det, og nå forstår jeg hvorfor.  Jeg tipper at de har fått et vesentlig mer risikofylt arbeidsmiljø.

Sitat
Det der med nissebesøk ( ala julebukk ) var jo en knallide for deg som har ett budsjett på litt under tretti mill! Alltids greit å få spedd på litt på inntekten når utgiftene blir såpass høye.
Javisst.  Jeg ser på dette som en forretningside som har vekstpotensiale.  Dersom man skaffer seg et veldressert og veltrent lag av hagenisser, burde det være mulig å lette hele bydeler for det som måtte finnes av penger og verdisaker.

Sitat
Skal du på NM til helga, så kanskje vi sees? Jeg skal stille en rosehage med vannfontener og monolitten ( henter den sammen med nissen i kveld ) og fire nisser ( inkl diabloen )

Jeg skal også være dommer i "årets nykommer" kategorien. Som vanlig blir denne prisen bedømt hvorav bestikkelse teller 90%, utstillingen 1% og guts og innsats 9% ...... så ett par millioner under bordet så har du vunnet =)
Takk for tilbudet.  Jeg skulle gjerne sponset deg med de to millionene, og skaffet dem med et nissebesøk-raid i Holmenkollåsen.  Men nissen min er ikke klar til å stille enda.  Jeg kjørte en test på den på søndagen, og den missa på 437.5 kilo i råbenk.  Missen var riktignok hårfin, men jeg hadde håpet på 450 etter den spritkuren (kombinert med primobolan, HGH, kvikklunsj og pornofilmer) som jeg har kjørt nå.  Så jeg må heve grunnformen til nissen før første stevne.

Lykke til på NM!  En stor boliviansk djevelnisse i kombinasjon med Monolitten burde bli meget vanskelig å slå!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes09. mai 2012, 09:05
triste nyheter: ( er jo en sport fylt med setbacks dette, så jeg begynner å bli vant til det ) Nissen brukte monolitten som rambukk gjennom ett felt med biler etter at vi hentet den i frognerparken i går kveld. Med det resultat at politiet beslagla monolitten ( forsøkte å arrestere nissen også, men det gikk ikke. De hadde ikke store nok håndjern, og når de forsøkte å dytte han inn i kommandobilen knela hele bakstillinga på bilen )

Skader for sju millioner kroner! Dekka det cash selvsagt, men nå spøker det jo for NM til helgen. Monolitten var på en måte mitt ess-i-ermet for å hente hjem tittelen - og nå må jeg finne på noe annet. Tips?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren09. mai 2012, 19:25
Dette var leit å lese.  En ting er at Monolittutstillingen din raknet.  En annen ting er at PST sikkert fatter enda større interesse for denne sporten.  Jeg vil anta at NM arrangeres på hemmelig sted som vanlig, men dette er ugunstig uansett.  Det er flaut med disse dresskledde typene med kikkert og fotapparat som snoker rundt i buskene når jeg går tur med nissen i Frognerparken.  Supplering av hagenissebudsjettet ved hjelp av vennlige, men bestemte nissebesøk blir også gjort vanskeligere.

Kanskje du kan kjøre en utstilling etter samme lest som John Cages berømte musikkstykke 4:33?  Dropp alle kulisser, all ornamentikk, alle effekter, og dropp alle hagenissene i tillegg.  En helt tom utstilling vil slå ned med et sensasjonelt brak, vil jeg tro.

Om dommerene stiller seg negative, kan du alltids la nissene komme fram i lyset etterpå.  Da vil nok karakterne raskt bli bedre.

Den dagen jeg stiller, blir det mer mainstream, nybegynner som jeg er.  Jeg har sikret meg en gammel telefonboks, som jeg skal gjøre om til et bonderomantisk stabbur.  Nissen skal plasseres på en solseng foran, med sine 84 centimerers overarmer godt synlige.  Da bør jeg i alle fall unngå sisteplassen.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes11. mai 2012, 12:50
Valgte å kjøre en lysutstilling i stedet. Ledet med 260.000 poeng på andreplassen, og så tok det selvsagt fyr i skjegget på diabloen. ( uten skjegg blir man automatisk diskvalifisert )

I kaoset som fulgte brente Bryn Samfunnshus ned til grunnen sammen med brorparten av dommerpanelet og en hel haug med utstillere.

Alle nissene kom seg heldigvis ut i tide da, og Diabloen fikk slokka skjegget ved å gripe tak i vannslangen til brannvesenet. Så alt var ikke helt ille heller.

Alt i alt var dette det mest vellykkete NMet noensinne - kun 14 dødsfall og 9 alvorlig skadet, og under ti millioner i erstatningskrav - håper vi kan bygge videre på de positive tallene til neste år!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren12. mai 2012, 19:53
Valgte å kjøre en lysutstilling i stedet. Ledet med 260.000 poeng på andreplassen, og så tok det selvsagt fyr i skjegget på diabloen. ( uten skjegg blir man automatisk diskvalifisert )
Aha!  Da skjønner jeg hvorfor Gabor hadde flere sett med løsskjegg i kofferten sin.  Han tøyde reglene på det punktet.  Det var kanskje grunnen til at stevnet i Ungarn ble hans siste.

Sitat
I kaoset som fulgte brente Bryn Samfunnshus ned til grunnen sammen med brorparten av dommerpanelet og en hel haug med utstillere.

Alle nissene kom seg heldigvis ut i tide da, og Diabloen fikk slokka skjegget ved å gripe tak i vannslangen til brannvesenet. Så alt var ikke helt ille heller.

Alt i alt var dette det mest vellykkete NMet noensinne - kun 14 dødsfall og 9 alvorlig skadet, og under ti millioner i erstatningskrav - håper vi kan bygge videre på de positive tallene til neste år!
Dette er godt å lese!  Sikkerheten settes virkelig i høysetet i denne sporten nå om dagene, som seg hør og bør.  Dersom denne utviklingen fortsetter, vil Hagenisseutstilling om 20-30 år ikke være stort farligere enn helt ordinær russisk rulett.

Jeg så forresten i Aftenpostens aftenutgave at Denofa Lilleborg savner tre store tankbiler som var fulle av rein etanol.  Bilene er sporløst forsvunnet, og jeg tar det som tegn på at det var bankett og nissefest etter NM.  Var nissefesten vellykket?

Jeg skal debutere i østnorsk mesterskap neste helg.  Det burde være et lagom evenemang for en stevnedebutant som meg.  Nissen ble informert i går, og skallet ned postbudet i rein lykke.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes15. mai 2012, 11:35
Nissefesten etterpå var vellykket så lenge det var etanol igjen i tankbilene ja. Utover kvelden gikk det tomt, og da ble ett par av nissene uregjerlige. Broen på Hellerud t-banestasjon ble revet i to når nissene hoppet opp og ned i raseri på den. ( heldigvis var det bare noen russ som festet under den som gikk med )

I går var det prøve-EM i Latvia ( ble sendt på TV men kabelnettverket brøt sammen, en nisse som beit over kabelen )

Gabor stilte jo en flott hage med statuer og totalt 17 nisser, alle over 800 kg matchvekt og i god form, men fikk dessverre armen sin revet av når en nisse i hagen ved siden av ble diskvalifisert pga altfor langt skjegg.

Videre må jeg si at jeg er imponert av deg unge lovende nykommer! At postbudet ditt i det hele tatt lever ennå er jo en bragd som savner sidestykke i hagenisseverden. Gjennomsnittlig levealder for lokale postbud i gater som får en mann som starter med utstilling er jo på under en dag, med unntak av Søndager naturligvis. Postbudet mitt ble klippet i to allerede fem minutter etter at jeg fikk første nissen min i hus, f.eks.( Nissen brukte hagesaksa pån )

Diabloen har grodd skjegget sitt tilbake etter brann-ulykken. Han er stolt og glad igjen og gleder seg til EM. Vi valgte å ikke reise til prøve-EM pga skjegget og har heller tørrtrent i hagen hjemme. Ett par katter, en nysgjerrig nabokjerring og ei bikkje som har "gått i sluket" bare foreløpig, så jeg føler vi er i rute.



Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren15. mai 2012, 22:47
Det er synd at det sendes så lite hagenisseutstilling på TV.  Sporten dekkes dårlig i pressen også.  Det kan kanskje skyldes at en del trangsynte mennesker anser hagenisseutstilling som en farlig og usunn sport, og aktivt motvirker rekruttering til sporten.  Disse menneskene kan ikke ha fått med seg hvilke framskritt som er gjort på sikkerhetssiden i løpet av de siste årene.  Det internsjonale hagenisseforbundet har for eksempel forhandlet fram uhyre gunstige rabattordninger hos et stort antall begravelesbyråer over hele verden.

Gratulerer med fin formutvikling på den bolivianske djevelnissen!  Det sier litt om ditt sporslige nivå at du har så bra kontroll.

Takk for pene ord!  Postbudet overlevde relativt greit.  Nissen min er nok uvanlig snill og veloppdragen, og skikker seg riktig pent om dagen (Fru Birkelund i toppetasjen her ble riktignok funnet død i parkeringshuset på andre siden av gata, men den sure hurpa er det ingen som savner).  Det skal dog sies at boligprisene her i nabolaget har begynt å falle drastisk, og at fullastede flyttebiler stadig er å se på veg vekk herfra.  Men litt må man ofre.

Jeg gleder meg til det østnorske mesterskapet nå i helgen som kommer.  Nivået er selvsagt ikke av internasjonalt format, men det ryktes at både Lillestrøm Hagenisseklubb og HK Drammen stiller med bra utstillinger i lagkonkurransen i tungvekt.  Jeg skal stille i singel lettvekt som du kanskje vet, og i den klassen blir det nok ganske få. 

Jeg vurder å kutte spriten gradvis ned fram mot lørdagen, for å stille med en disiplinert nisse i kortprogrammet.  Deretter skal jeg sjenke nissen grundig før friprogrammet, for å sikre poeng for originalitet og kunstnerisk særpreg.  Er det en god ide?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren20. mai 2012, 21:18
Dermed var østnorsk mesterskap 2012 i Hagenisseutstilling unnagjort, på 'et sted i Norge'. 

Jeg er skikkelig fornøyd med en fin-fin andreplass i singel lettvekt.  Jeg kjørte bonderomantikk-opplegget, og det fungerte riktig bra.  Vant klassen gjorde en veteran fra Halden som stilte ut et kompetent, men litt småkjedelig Morgan Kane-tema.  Poengmessig tok jeg faktisk ganske mye innpå vinneren da nissen min gjorde et hallingkast i friprogrammet. 

Men det var tungvekt for lag som skapte den virkelig store dramatikken.  Lillestrøm Hagenisseklubb stilte med fem skikkelig digre nisser, og temaet deres var progressiv ungdom anno 1977.  De stilte komplett med jakkemerker, busserull og palestinaskjerf.  Drammen HK stilte med fem hunn-nisser, og temaet var tyrollerstil.  Nissene hadde blonde fletter alle sammen, og navn som Kleine Gretchen, Joungfrau Linzi og Fraulein Rosemarie.  Digre pupper og råbenkpers på over 500 kilo hadde de alle sammen.

Dramatikken startet da de to klubbene kivet om beste plass på utstillingsfeltet.  De påsto at alle deres egne nisser var kastrater, noe som dommerene utrolig nok beit på.  Dermed ble de to klubbene plassert ved siden av hverandre.  Det gikk som det måtte gå.  Nissene braket sammen i en blanding av gruppesex og slagsmål, og det smittet over på deltakere fra Kongsvinger, Oslo og Fredrikstad, og etterhvert over på et allerede surt og kranglevorent publikum.

Jeg har ikke oversikt over antall drepte og skadde, men dette var dessverre et skritt tilbake til tidligere tiders tilstander i denne sporten.  De fleste klubbene som var med, er nå omtrent helt utradert.  Du får lite østnorsk konkurranse på neste NM, Fleksnes.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes21. mai 2012, 14:05
Ha ha ha, jeg hørte om det der - fikk du med deg at den aldrende dommer Helga Schweinenkuken forsøkte å "gå imellom" når nisse slagsmålet/orgien var på sitt verste, og endte opp med å bli tatt i en sandwich mellom de to alpha-hannene?

Hun gikk rart dagen etter for å si det sånn!

Når det gjelder at det er blitt tynnet ut i de østnorske utstiller-rekkene så er jeg utelukkende positiv til det, dess bedre tjangs for meg, er jo fort en 120 mill i premiepotten og de midlene trenger jeg skikkelig!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Johann21. mai 2012, 16:42
Er veldig spent på hvem som holder ut lengst her :)


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren21. mai 2012, 23:54
Jada, Helga Schweinenkuken stilte som dommer på østnorsk mesterskap, direkte innflydd fra de østerriske alper.  Hun var det internasjonale innslaget på dette stevnet.

Hun kastet seg ganske visst inn i tumultene, og havnet midt mellom de største og sterkeste hannene.  Jeg så dette rett før kaoset tok helt overhånd og skygget for alle enkelthendelsene.  Jeg fikk faktisk inntrykk av at hun var litt med på notene.

Dagen etter gikk hun rart, men hun var blid og munter og rød i kinnene.  Det er sannerlig en tøff og livat 98-åring!  Sånn må man vel være for å overleve så lenge som dommer i hagenisseutstillinger.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes22. mai 2012, 13:08
Hadde med diabloen på studioet igår for å ha det litt morro, og morro ble det!

47 reps på 380kg raw benk, etterfulgt av 1 RM mark på 1100kg. Etter det varn så stolt at han spiste opp to 25kilos vektskiver og dreit ned hele resepsjonen der i gledesrus. Han er så klar for EM han nå, at han kjører fri-posering i hagen og sjonglerer statuetter og blomsterkasser samtidig.

Ble forøvrig innkalt til styremøte i borettslaget tidligere i uka, og sendte to av de renstripete Himalaya nissene mine i mitt sted. Har ennå ikke mottatt noe møterapport =)



Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren22. mai 2012, 19:42
Gratulerer med bra treningsøkt på nissen!  Det skal dog sies at å drite ned hele respsjonen ikke flytter noen grenser for adferd på helsestudioer rundt omkring.  Sånn adferd ser jeg rett som det er på Elixia Collosseum.

Hva slags opplegg har du for EM?  Skal Diabloen stille i singelkonkurranse?  Eller satser du alt på lagutstilling?

Jeg har faktisk sitti i 11 år (!) i styret i borettslaget her jeg bor.  Jeg forstår nå at jeg burde lært av deg mye tidligere, og ordnet meg en skikkelig muskuløs og handlekraftig vararepresentant. 

Jeg tok med nissen min på kondomeriet i dag, for å finne litt sexleketøy som nissen kunne kose seg med.  Jeg forsto raskt at dette var en bomtur, for nissen var klar for litt kraftigere stimulanser.  Så vi stakk innom Jernia isteden.  Der kjøpte jeg den kraftigste slagdrillen som de hadde, samt et sett med smergelskiver og pinnefresere.  Nissen har vært mye alene på rommet sitt nå etterpå.  Jeg regner med at neste strømregning blir kolossal, men den får jeg dekke inn med noen ekstra nissebesøk.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes23. mai 2012, 08:42
Hva slags opplegg har du for EM?  Skal Diabloen stille i singelkonkurranse?  Eller satser du alt på lagutstilling?


Satser alt på lag! Har nå ett velfungerende team bestående av;

Diabloen, som alfa hannen og frontfiguren, har nå matchvekt på 600kg, 4,7 meter høy
3 Himalaya nisser med offensiv tiltrekningskraft. Rundt 300 kg matchvekt, ca 3 meter høye
2 tibetanske blånisser på 250 kg og rundt 2 meter, med 1 meters skjegg

.......og som en godbit for å sikre førsteplassen......noe som aldri har blitt stilt før...........som jeg har ventet på i nesten sju år siden jeg bestilte den.......kostet nitten millioner....................

.........MONGOLSK HAGEGNOM!

Åpna pakka igår og fy flate den er rå! Kun EN meter høy, og TRE METER BRED! Målte overarma på han i slapp tilstand - 180 cm! Tipper den kommer til å vekke oppsikt i EM. Eneste problemet er at de kommer ferdig utrustet med hakke og spade, og det er nesten det eneste de driver med off-season; hakker og graver nesten døgnet rundt.

Måtte plassere den i hagan til nabokjerringa i går ( vil ikke ha masse høl i min hage ) og lot den holde på. Tror hølet der er rundt tjue meter i diameter og omlag ni meter dypt etter den første natta. Skal bli spennende dette!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes23. mai 2012, 08:45
By the way: har fått gjennomslag for statlig støtte via NAV ( noe du også kan søke om ) da jeg har fått registrert meg selv som "rådgivnings-verge" for alle nissene mine - mottar en million i kvartalet fra NAV på dette. ( ikke rare greiene, men alle monner drar jo )

Bare husk å ta med nissen til møte med NAV, i tilfelle de trenger litt ekstra "overbevisning" for å stemple gjennom søknaden.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren23. mai 2012, 20:32
Himmel og hav!  Finnes det noen andre utstillere i verden som kan skilte med både en stor boliviansk djevelnisse (Fata diabolicus maximus boliviensis) og med en mongolsk hagegnom (Fata mongoliensis horriblis extremalis)?  Dette vil såvidt jeg kan skjønne feie all konkurranse av banen.  Spørsmålet er bare om noen øyenvitner vil overleve at disse nissene stilles ut som et samlet lag.  Uansett vil dette sette en helt ny standard innen hagenisseutstilling.

Gabor påsto at et internasjonalt mafiakartell prøvde å krysse stor boliviansk djevelnisse med mongolsk hagegnom en gang på 70-tallet.  Ingen vet sikkert hva som skjedde videre, for ingen av oppdretterene overlevde dette eksperimentet.  Men myten vil ha det til at resultatet av eksperimentet lusker rundt i den dype jungelen på Sumatra den dag i dag.  Om dette er sant, så er dette garantert verdens farligste levende skapning.

Jeg driver på nybegynnernivå sammenliknet med deg.  Men når det gjelder statsstøtte, har jeg et opplegg klart som vi overgå ditt NAV-system.  Jeg kjenner nemlig en sentral byråkrat i Kulturdepartementet (helt sant!).  Han er en nøkkelperson innen fordeling av midler til kulturformål i Norge.  Han skal avlegges et vennlig men bestemt nissebesøk.  Nå skal hagenisseutstilling defineres som finkultur, med økonomiske rammer som får innkjøpsordningen for lyrikk til å blekne.  Dette blir et gullkantet opplegg!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes24. mai 2012, 11:52
Er også i ferd med å få gjennomslag for sponsor støtte av STATOIL da hagenisseutstilling støtter statoils miljøtiltak. Får vi det som vi vil, blir 25% av Statoils overskudd sprøytet rett inn i Hagenisseutstillernes fond - da kan vi snakke om å bedre kvaliteten på kretsmesterskapene og NM i tiden fremover!

Gnomen og Diabloen hadde brytekamp igår ( lekeslossing )

Rev ned hele garasjen og slo to høl tvers gjennom husveggen til naboen. Huff og huff!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: SFV24. mai 2012, 12:11
Med 25% av Statoils overskudd som budsjett til produksjon av hagenisser så tror jeg at noen må avle frem en mordervariant ganske fort ! Det holder vel ikke å strø salt over de eller noe sånt. Eller kanskje det holder å importere noen fra Syria. Du får ta en telefon til Assad og høre om han har noen på lager.



Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: RkD24. mai 2012, 13:35
Himmel og hav!  Finnes det noen andre utstillere i verden som kan skilte med både en stor boliviansk djevelnisse (Fata diabolicus maximus boliviensis) og med en mongolsk hagegnom (Fata mongoliensis horriblis extremalis)?  Dette vil såvidt jeg kan skjønne feie all konkurranse av banen.  Spørsmålet er bare om noen øyenvitner vil overleve at disse nissene stilles ut som et samlet lag.  Uansett vil dette sette en helt ny standard innen hagenisseutstilling.

Gabor påsto at et internasjonalt mafiakartell prøvde å krysse stor boliviansk djevelnisse med mongolsk hagegnom en gang på 70-tallet.  Ingen vet sikkert hva som skjedde videre, for ingen av oppdretterene overlevde dette eksperimentet.  Men myten vil ha det til at resultatet av eksperimentet lusker rundt i den dype jungelen på Sumatra den dag i dag.  Om dette er sant, så er dette garantert verdens farligste levende skapning.

Jeg driver på nybegynnernivå sammenliknet med deg.  Men når det gjelder statsstøtte, har jeg et opplegg klart som vi overgå ditt NAV-system.  Jeg kjenner nemlig en sentral byråkrat i Kulturdepartementet (helt sant!).  Han er en nøkkelperson innen fordeling av midler til kulturformål i Norge.  Han skal avlegges et vennlig men bestemt nissebesøk.  Nå skal hagenisseutstilling defineres som finkultur, med økonomiske rammer som får innkjøpsordningen for lyrikk til å blekne.  Dette blir et gullkantet opplegg!
Hei, søkte litt på nettet og da dukket innlegget ditt opp. Greien er det at jeg har en krysning av boliviansk djevelnisse og mongolsk hagegnom, kalles Bodom (usikker på latinsk utrykk da den er såpass ny). I går når jeg gikk å luftet den, har koblet den fast til et Scania førerhus. Det som skjedde var at han så ei blondine i vannkanten og ble så yr, at han trekte like godt hele førerhuset ned til henne (var en bratt skråning), og det gikk som det gikk. Var ikke så mye igjenn å skjule etterpå. (http://g.api.no/obscura/pub/978x1200r/04262/1334579811000_143254-DSC_0528_jp_4262600978x1200r.jpg)

Jeg måtte la førerhuset stå, men tviler på at de klarer spore det tilbake til meg, kommer uansett til å ligge lavt en stund. Det jeg egentlig lurer på er om dere har et tips til førerhus som kunne klar å holde Bodomen min på veien evt har jeg sett en del på Leo 2  (http://3.bp.blogspot.com/-BCrXOq930WY/TtKa7WAobdI/AAAAAAAAFF4/McEDhN1263Q/s1600/Leo+2A5.jpg) og Abrahams 2 (http://neebone.co.uk/wp-content/m1a2-sep-abrams-svg-001.jpg), de koster jo en del, men det jeg er mest redd for er om dette vil stikke seg ut, eller om det ikke er så nøye når det kanskje er freak faktor nok at en nisse trekker den? 


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes25. mai 2012, 09:05
Brukte selv CV-90 en gang, men 22 tonn holder jo ingenting hvis nissen først går kokkos. Leo kan funke, de pleier å begynne å slite på rundt 40 tonn ( så lenge nissen er rein )

Fett at vi er to som har gnom-krysning! Skal du stille han i EM?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes25. mai 2012, 11:38
Smekker inn ett bilde av Diabloen min, klar for konk!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren26. mai 2012, 10:47
Takk for flotte bilder!  Det mosa førerhuset og diabloen er virkelig imponerende saker.  Her snakker vi om det ypperste internasjonale nivået.

Jeg har gode nyheter, gutter!  Jeg avla min venn i Kulturdepartementet et nissebesøk i går.  Han ble rimelig paff da han så nissen, gitt.  Vi snakket litt løst og fast om gamle dager før jeg bragte dagens samtaleemne på bane.  Jeg ymtet frampå om en relativt romslig støtte til hagenissesporten i Norge.  Han ristet nonsjalant på hodet, men fikk straks nokså vondt like under venstre kneskål.

Jeg ble litt mer insisterende, og han mumlet noe om å ringe politiet.  Det ble stilt på han da han så at nissen plutselig sto der med mobiltelefonen hans i hånden.  Nissen klemte langsomt til, og min venn så storøyd og måpende at mobiltelefonen ble gjort om til noe som liknet en liten klump krystet tinnfolie.  Jeg sa høflig at kontakt med politet i tiden framover nok kunne være litt helseskadelig, og han nikket stumt.

Her tenkte jeg at det var på tide å formalisere samtalen litt, og jeg foreslo en rammeavtale om støtte til norske hagenisseutstillere på 20 millioner i året over fem år, med mulighet for forlengelse på ubestemt tid.  Han gjorde som vertskap for nissebesøk gjerne gjør, og takket ja.  Rammeavtalen er i boks, folkens!

For all del, min kontaktmann og jeg er stadig venner.  Jeg akter å yte litt i retur til Kulturdepartementet.  Jeg tror at nissen kan bli en effektfull statist i Wagners operaer, og den vil stjele showet totalt dersom den blir med i Dovregubbens hall-sekvensen i Peer Gynt.  Vi kan jo også sikre Kulturdepartementet en større andel av statsbudsjettet, og avlegge finansministeren et aldri så lite nissebesøk, eventuelt med diablo og hagegnom som forsterkning.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes30. mai 2012, 09:12
Gratulerer og takk for ditt bidrag til å få sprøytet litt mer klingende mynt inn i kassa!

Må si det er en tøff sjanse å ta, hvis du får castet nissen din inn i ett teaterstykke; såpass uberegnelige som de kan være, så kan jo ALT skje - men morro blir det nok uansett!

EM nærmer seg med stormskritt, og derav også diett på diabloen. Han gikk ned tretti kilo igår og er i rute sånn sett. Jeg bruker en deff hvor han får ni liter diesel og 4 sekker med havre om dagen, og intravenøst sustanol natta gjennom. Hender han er litt smågretten når han våkner, men det møter jeg bare med å sende han rett ut i hagan med en gang.

Spennende tider i møte!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren30. mai 2012, 21:01
Takk for det, Fleksnes!

Rammeavtalen på 20 millioner i året til Norges Hagenisseforbund er jo ikke all verden med penger.  Men hovedpoenget er at vi har en fot innafor nå, og kan forhandle fram større avtaler og kontrakter etterhvert.

Joda, det er litt dristig å putte hagenisser inn i de utøvende kunstarter.  Men dette åpner opp for uante muligheter.  Vi får heller legge skylda på andre dersom det skjer små eller store uhell.

Hvordan gikk det med gravingen til hagegnomen?  Jeg ville tro at han var litt døgvill etter reisen, og kanskje begynte å grave sidelengs når den kom sånn ca. 30 - 40 meter ned.  Ble tunnellen i såfall lang?

Jeg har planlagt et opplegg som vil skaffe meg en hagenisse til, og det nesten helt uten innkjøpsutgifter.  Forsettelse følger når jeg vet hvordan det gikk.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: RkD30. mai 2012, 21:35
Flott at du ordner med tilskudd Rulatoren. Har vert borte en stund siden mobildekningen i skauen er svært dårlig. Særlig etter at nissen prøvde å få tak i ett ekorn som klatret opp i eneste masten som var. (Ligger lavt etter det lille "uhellet" med blondina). Dagene har gått til å få i gang brygging av tresprit/metanol, men dette gikk så tregt at nissen klikka å begynte å spise trær i steden. Så det ordnet seg på et vis. Ikke så ideelt som ren metanol, men det ser ut til at det demper higen og abstinensene til nissen.
Problemet er at avskogningen av området nok begynner å trekke til seg folk.

Ser at dere begge er ganske opptatt av utstilling, til nå har jeg bare brukt nissen min som selskap, og turvenn, men konkurranse høres interessant ut. Har dessverre ikke fått sosialisert nissen min noe særlig så må vel begynne med dette. Noen tips, gode områder å gjøre dette på? Hadde det ikke vært for uhellet hadde jeg kanskje begynt forsiktig med et besøk ved Oslo opera. Ser det skulle være konsert der i dag så mulig å treffe på litt folk han kunne hilst på tenker jeg. Ønsker også å sosialisere den med barn så dette ville nok være perfekt.



Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren01. juni 2012, 20:03
Jeg forstår at du er frustrert, RkD.  Dersom nissen er så desperat at den spiser trær, så er det kanskje en ide å fore den på torv og matjord?  Dette vekker mindre offentlig oppsikt, i alle fall til å begynne med.  Det kan kanskje også være en steg i retning av gradvis sosialisering.  Dersom nissen vanker litt i landbruksmiljøer, vil den også etterhvert støte på brunstige kyr og grisepurker.  Resultatet vil kunne bli riktig vennskapelige forbindelser mellom nissen og andre levende skapninger.

Som dere husker fra østnorsk mesterskap, så var det en kar fra Halden som vant min klasse, med et litt for streit Morgan Kane-tema.  Dette er min nøkkel til en dobling av stallen min til to nisser.  Jeg tok med nissen min til Halden i går, og hadde et fortrolig møte med nissen til denne haldenseren.  Jeg blidgjorde nissen med litt Gilde non plus ultra, og satte fram et aldri så lite forslag.  Fortsettelse følger!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes08. juni 2012, 09:38
Diabloen stakk av i natt! Lette etter han i hullet sitt, men der var han ikke. Vet at han har fått med seg ni liter metanol, motorsag og en jerrykanne med bensin.

Antar at han beveger seg ned mot sentrum og der folk er etterhvert - er jo en sosial type selv om han har en noe utagerende side ved seg.

Ja ja, dukker nok opp igjen.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren08. juni 2012, 23:21
Aha!  Det forklarer nok hvorfor mitt lille opplegg i Halden slo feil.  Som dere husker, hadde nissen og jeg et møte med nissen til han karen fra Halden, under seks øyne så å si.  Så på onsdagen hadde eieren til nissen i Halden et skikkelig ubeleilig uhell med en potetskreller.  Uhellet fikk dødlig utgang.  Nissen hans snek seg deretter med toget til Oslo, på taket av en godsvogn.  Så langt gikk alt etter planen.  Men en mosa sjokoladeautomat på Oslo S er siste spor etter nissen fra Halden.

Nissen fra Halden må ha rota seg borti djevelnissen til Fleksnes.  Må alle gode krefter hjelp oss alle!  Nå kan alt skje.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren09. juni 2012, 00:01
Jeg legger forresten ved to bilder av min egen nisse.  Dette er altså en andalusisk black & tan fjellnisse (den kortsjeggete varianten med underbitt).  Sjegget var akkurat denne dagen klippet ned til femdagers stubb til ære for fotografen, som virket en smule nervøs og engstelig for nettopp dette oppdraget.

  (http://img231.imagevenue.com/loc468/th_918812725_nisse01_122_468lo.jpg) (http://img231.imagevenue.com/img.php?image=918812725_nisse01_122_468lo.jpg)

Er han ikke en søt liten sussebass?  Hvem kan stå imot denne hjerteknuseren?
     


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes19. juni 2012, 15:01
Søt nisse det der!

Diabloen min sitter inne, han spiste en puddel når vi gikk tur igår og ble arrestert.

Venter nå på at nisserådet skal stille med advoktat foran ny høring. Æsj. At dette skjer igjen.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren19. juni 2012, 23:08
AUDA!  Det var leit.  Jeg håper for diabloen og din del at rettspsykiatere ikke kobles inn i saka.

Har diabloen sagt noe om hva som er skjedd med nissen fra Halden?  Kanskje han bare smilte og klappet seg på magen?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes20. juni 2012, 11:05
Han påstår at den nissen er på harry tur i Sverige, jeg har dog mine tvil!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes06. juli 2012, 11:56
Sjekk mitt bidrag i denne tråden: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=123315.new#new (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=123315.new#new)


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren06. juli 2012, 17:45
Bra innlegg!  Nå kan støtten via Kulturdepartementet suppleres med opptil flere finansielle kilder til.

Jeg lurer forresten på hva oppdagelsen av Higgs-bosonet vil få å si for hagenissesporten.  Massevis av religiøse folk påstår at Higgs-bosonet viser at de har hatt rett hele tiden.  Men det er da soleklart at eksistensen av Higgs-bosonet isteden styrker hagenisseperspektivet på verden.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes09. juli 2012, 10:31
Bra innlegg!  Nå kan støtten via Kulturdepartementet suppleres med opptil flere finansielle kilder til.

Jeg lurer forresten på hva oppdagelsen av Higgs-bosonet vil få å si for hagenissesporten.  Massevis av religiøse folk påstår at Higgs-bosonet viser at de har hatt rett hele tiden.  Men det er da soleklart at eksistensen av Higgs-bosonet isteden styrker hagenisseperspektivet på verden.

Selvsagt gjør det det. De innser det til slutt alle sammen!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren09. juli 2012, 13:44
Javisst.  Jeg rister forresten på hodet av alt bråket i Fotballforbundet om dagen.  De går helt bananas bare fordi noen kamper er blitt fiksa.  De burde lære av Hagenissesporten, der konkurrerende forsøk på rigging av konkurranser er PÅBUDT.  Den regelen er mye lettere å håndheve, og den gjør sporten mer spennende og uforutsigbar.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes10. juli 2012, 09:22
Var ved et tilfelle i -78 at den svenske championen Ingmar Dodraugson forsøkte å unnlate å bestikke dommeren på høstutstillingen. Den gjerrige svensken tenkte å beholde de to millionene selv. Endte med at han ble bortvist fra sporten på livvstid, etter at direktoratets egen nisse hadde revet av ham den venstre armen.
Når han lå der nederst på trappa utenfor utstillingshuset gøgga vi på han hele gjengen. Makan!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren15. juli 2012, 17:40
Ny ide: Jeg har forstått det sånn at eieren av grustaket på Årvoll ikke liker naboene sine noe særlig, og at det er derfor romfolket er invitert dit.  Hva om vi inviterer hagenissene våre hjem til grunneieren?


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes16. juli 2012, 11:38
Tenkte å gå tur med Diabloen i kveld på Årvoll. Kommer nok tilfeldigvis til å snuble og "miste" elektrosjokkbåndet som jeg bruker på ham, slik at han kommer  seg løs.

Hvis romfolket synes det var skummelt med raketter så får de seg nok en solid overraskelse nå.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren24. juli 2012, 14:57
Jeg har begynt å løpe igjen nå, og tok med meg min andalusiske black & tan fjellnisse (kortsjegget variant med underbitt) med på en løpetur i dag.  Vi kjørte litt intervall med stoppeklokke, og nissen noterte seg for ni minutter og tjuetre sekunder på 75 meter.

Dette virker kanskje ikke så imponerende.  Men det bør bemerkes at tre parkerte bilder og en champingvogn lå på taket da distansen var tilbakelagt.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes30. juli 2012, 15:38
Uten hindringer ville han nok presset tiden ned i under tjue sekunder tenker jeg, så dette er jo bare knall!


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren30. juli 2012, 19:19
Takk for det!  Men det oppstår lett misforståelser.  Når jeg gir kommandoen 'Opp stolpen' så er min hensikt at nissen skal klatre til topps i telefonstolpen på kortest mulig tid, ikke at han skal rykke opp stolpen på kortest mulig tid.  Han tar ikke instrukser så lett, og det går ut over all mulig slags infrastruktur.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes16. august 2012, 11:10
Jeg hadde eksakt samme problem med "ta et skritt frem og hilse pent på mannen" hvor nissen konstant misforstod "skritt", og egentlig også hva "pent" betydde. ( Pent ligner jo på ordet "pjent" på nissespråket som betyr "avriv" eller" røsk av" )
Til slutt ga jeg opp, nå har jeg bare skilt rundt halsen på dem hvor det står "hilsing på eget ansvar" Denne disclaimeren fritar deg for absolutt alt juridisk ansvar i forhold til skader på personer i forhold til hilsing.

Ellers så stilte jeg ut  i POLEN INTERTOTO CUP i sommerferien og røsket med meg 8 gull, bl.a. "Best in Show" "largest gnome" og også den meget prestisjefylte "Most fearsome". Diabloen er jo en poengplukker av rang og synkroniseringen med de øvrige små gnomene sitter nå som et skudd. En annen ting som var ekstremt-vellykket-og-helt-nydelig var at man iår kun hadde 17 dødfall og skadeomfang for UNDER 20 millioner dollar, og man regner ikke med at det var mer enn rundt 50 skadete personer også - hvilket er rekord for et Europeisk stevne og en nedgang på 142% fra ifjor!

Har du fått stilt noe i det siste da? Er jo NORDIC GARDEN rett rundt hjørnet, kan være et veldig bra sted og starte det altså!



Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren17. august 2012, 11:15
Jeg hadde eksakt samme problem med "ta et skritt frem og hilse pent på mannen" hvor nissen konstant misforstod "skritt", og egentlig også hva "pent" betydde. ( Pent ligner jo på ordet "pjent" på nissespråket som betyr "avriv" eller" røsk av" )
Til slutt ga jeg opp, nå har jeg bare skilt rundt halsen på dem hvor det står "hilsing på eget ansvar" Denne disclaimeren fritar deg for absolutt alt juridisk ansvar i forhold til skader på personer i forhold til hilsing.
Takk for et nyttig og bra tips.  Selv har jeg gitt nissen en ansiktstrakt av den typen som mopedister brukte i gamle dager.  Nissen har trakten på seg når jeg går tur med den.  Jeg har i tillegg instruert den til kun å se rett fram.  I det siste har det derfor kun vært aggressive hunder, gjengmedlemmer og gateråner som har havna i trøbbel, og det er i grunnen helt greit.

Sitat
Ellers så stilte jeg ut  i POLEN INTERTOTO CUP i sommerferien og røsket med meg 8 gull, bl.a. "Best in Show" "largest gnome" og også den meget prestisjefylte "Most fearsome". Diabloen er jo en poengplukker av rang og synkroniseringen med de øvrige små gnomene sitter nå som et skudd. En annen ting som var ekstremt-vellykket-og-helt-nydelig var at man iår kun hadde 17 dødfall og skadeomfang for UNDER 20 millioner dollar, og man regner ikke med at det var mer enn rundt 50 skadete personer også - hvilket er rekord for et Europeisk stevne og en nedgang på 142% fra ifjor!

Har du fått stilt noe i det siste da? Er jo NORDIC GARDEN rett rundt hjørnet, kan være et veldig bra sted og starte det altså!
Bra innsats!  Var det diabloen eller hagegnomen som sikret "Most fearsome"-prisen?  Du har jo to bunnsolide trumfkort å slå i bordet med der.  Er det fare for intern rivalisering mellom de to?  Det vil jo bli virkelig månelyst dersom de to braker ihop.

Det er godt å se at tapstallene var så lave denne gangen.  Kanskje franskmennene holdt seg unna denne gangen?  De har jo vært et problem, med sine gjentatte forsøk på å plassere nisser ute blandt publikum.

Selv har jeg liggi nokså lavt i terrenget.  Som du sikkert husker, endte østnorsk mesterskap i en total katastrofe.  De fleste hagenisseklubbene på østlandet er helt utradert.  Nissen min har også blitt litt engstelig av seg.  Så jeg må ta saker og ting litt gradvis.  Men jeg ble invitert til et oppvisningsstevne i Setesdalen i slutten av juli, og dette var virkelig vellykket.  Seks lokale nisser ble stilt ut, og de hadde trent inn både et grunnprogram og et friprogram.  Det er godt å se at det spirer og gror i bygde-Norge!  Høydepunktet kom på festen etterpå, da jeg ga kommandoen "Opp stolpen", og sju buddeier ble intenst lykkelige i de neste tjue minuttene.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes17. august 2012, 13:54
Faktisk hadde de ikke tenkt å dele ut Most Fearsome prisen iår, dette skjedde faktisk etter at utstillingen var over; en japansk turist kom bort til diabloen og satte igang å ta bilder, hvorpå diabloen røska begge øra rett av ham og spiste dem, til stor jubel fra resten av forsamlingen. (liker jo ikke sånne paparazzi tilstander i sporten vår uansett ) Så da ble det gull nummer åtte gitt=)


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Rulatoren18. august 2012, 17:52
Gratulerer så mye!  Du er virkelig en norsk pioner og et forbilde i denne sporten.  I kveld skal jeg spise middag hos min venn som jobber i Kulturdepartementet.  Jeg skal se om han kan hjelpe meg med en skriftlig henvendelse til IOC.  Vi bør starte forhandlinger om å få opptatt Hagenisseutstilling som en olympisk idrettsgren.  Dersom min kjære venn er motvillig, vil det nok gå hardt ut over inventaret i heimen hans.  Jeg håper defor at han er fornuftig og samarbeidsvillig.


Tittel: Sv: Hagenisse World Cup til vinteren
Skrevet av: Fleksnes20. august 2012, 15:57
Var jo med i OL på 1850 tallet, men ble borte pga dødsfallene var så høye - på tide å få det tilbake!!!!!!!