Treningsforum

Trening => Kroppsbygging og Fitness => Emne startet av: eikey på 11. mai 2012, 12:04Tittel: 5*5 powerbuilding
Skrevet av: eikey11. mai 2012, 12:04
Hei. Har snart hatt en uke treningsfri og vurderer og begynne på dette programmet fra og med mandag: http://www.iform.no/pub/art.php?id=3 (http://www.iform.no/pub/art.php?id=3)
Synspunkter om prog taes imot med takk !
Det står der at man skal følge prog til punkt og prikke med tanke på øvelser og sånn.
Men det kan da ikke være så farlig om jeg bare bytter om på dagene? Så jeg kjører bein på tirsdag i stedefor torsdag liksom? Dette fordi det ville passet bedre med tanke på fotballen.


Tittel: Sv: 5*5 powerbuilding
Skrevet av: amatør11111. mai 2012, 23:46
Programmet ser lovende ut. har tenkt å begynne med det selv. men protein inntaket er jo stort. du skal gange 3.5g protein med den egen kroppsvekt i kilo. feks 3.5 x 70kilo = 245 g protein.
De som skal forholde seg til et treningsprogram som 5x5 powerbuildning må endre kostholdet.


Tittel: Sv: 5*5 powerbuilding
Skrevet av: paramora13. mai 2012, 22:03
Det er ikke nødvendig å følge kostholdsanbefalingene i denne artikkelen "to the letter". Den er skrevet av Gunnar Strand Jacobsen, som bl.a. selger proteinpulver. Eller solgte. Han er kanskje mest kjent for å nå sitte i fengsel, etter at det kom frem at han var en av hovedmennene bak bolebørsen. Så han er ikke den mest seriøse i treningskretser, men han kan nok en ting eller to om trening. Ta derfor det han skriver om kosthold med en klype salt, men vit at programmet hans faktisk er veldig bra.

Men han forholder seg ikke til forskning i det hele tatt når han anbefaler slike enorme proteininntak per dag. Hold deg rundt 1,8 - 2 g pr kg kroppsvekt, så er du i tråd med all god forskning på området anno 2012. Etter det må du bare tenke kalorier, og sørge for at du havner i et kalorioverskudd. Ca. 500 kcal over vedlikeholdsnivå er en god start, så justerer du opp/ned alt etter hvordan det går. En økning på mer en 0,5 kg per uke = gå ned. Øker du ingenting = gå opp. Disse kaloriene bør komme hovedsaklig fra karbohydrater, og litt fra fett (utover det som da kommer fra proteinet, selvsagt).

Selve programmet er nok sterkt inspirert av Needsize 5x5, som kom først: http://www.steroidology.com/forum/training-forum/661-5x5-routine.html (http://www.steroidology.com/forum/training-forum/661-5x5-routine.html)

Det er et kjempebra program, og det bygger på en god filosofi for å bli større og sterkere: Bli sterk i baseøvelsene, og tren støtteøvelsene (bodybuilder-øvelsene) med mer moderasjon. Man ser den samme tankegangen brukes i 5/3/1-programmet til Jim Wendler, Power Bodybuilding-programmet til Mike O' Hearn, Westside for Skinny Bastards-programmene til Joe DeFranco etc. Og alle disse programmene fungerer kjempebra.

Prøv 5x5 Powerbuilding om du er på utkikk etter en 4-splitt som vil gjøre deg større og sterkere på samme tid, og er enkel å følge. Programmet har gitt gode resultater for veldig mange, og vil sikkert gi det for deg også om du starter lavt og er tålmodig med å legge på vekt fra uke til uke. Men jeg synes du godt kan øke volumet noe. Det er altfor lite trening for lats spesielt i dette programmet.


Tittel: Sv: 5*5 powerbuilding
Skrevet av: seth_vacn29. juni 2012, 13:11
Har kjørt dette programmet i 14 uker nå, og det er utrolig bra, men på studioet jeg trener er det ikke nok små vekter til de små økningene hver uke, det skaper litt utfordringer desverre.