Treningsforum

Trening => Forum for nybegynnere => Emne startet av: damasterlzm på 28. juli 2012, 01:09



Tittel: Treningsprogram uten ben (skade)
Skrevet av: damasterlzm28. juli 2012, 01:09
Fikk ikke noe svar i skadeforumet, så kan jo spørre her.

Av mangel på kunnskap om alternativer startet jeg med et treningsprogram som kalles. XL-treningsprogram (http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=810). Liker godt resultatene jeg får. Føgler det ikke slavisk, men føler at jeg har god progresjon! Trener typ 4dager styrke og et par dager cardio i uka. Skulle gjerne fulgt programmet slavisk, men litt vanskelig når hele dager må settes av til beinøvelser.

Målet mitt er å bli større, ha stor overkropp og generelt se veltrent ut, uten at jeg har behov for å se "bola" ut, for deretter å bli markert!

Men! Jeg kan ikke trene bein spesielt hardt pga. et par beinbrudd tidligere i år. Vil på en måte helst ikke at beinet skal knekke midt i et markløft. (Brakk benet to ganger på rad!) Hva slags strategi/øvelser har veteranene å anbefale får å nå målet mitt?


Tittel: Sv: Treningsprogram uten ben (skade)
Skrevet av: Roger - L28. juli 2012, 14:06
Selv om du ikke kan trene mark/knebøy og div tunge øvelser pga beinskade, vil jeg uansett råde deg til å trene legg og lår i f,eks aparater. Du trenger ikke å trene bein så tungt for å få resultater så kroppen kan stå litt i stil.Man er nødt til å ta utgangspunkt i egen helse og belaste seg deretter. Kjør programmet du liker så likt som mulig, men dropp øvelser som går utover beina dine, å kjør heller lette bein øvelser som nevnt tidligere. Du mister nok markløften , men man kan fint bygge en solid rygg uten markløft hvis det var en bekymring. I knebøy kan du jo ta utfall med manualer, da er det lettere å finne en OK belastning. :)