Treningsforum

Trening => Olympisk vektløfting => Emne startet av: Cchamm på 17. april 2013, 20:31



Tittel: Frivending, rykk og støt - smerter
Skrevet av: Cchamm17. april 2013, 20:31
Hei
Jeg har kjørt rykk og frivending i en god stund nå, men ikke med like stor mengde som de 2 siste ukene, jeg kjenner sterke smerter i skuldre, spessielt ved frivending og støt. Det gjør spesielt vondt da jeg holder stangen ved skuldrene og da jeg tar stangen sakte ned til foreksempel bak skuldrene slik at jeg kan kjøre knebøy, blir det feil vinkel? Er det flere som sliter med det samme? Er dette fordi det er uvandt for meg å kjøre med en slik mengde? Om noen har opplevd det samme, vær så snill å skriv under hvordan du ble kvitt disse smertene! Det er ikke bare rett etter øvelsene det gjør vondt, men også når jeg feks løfter på en bag med en hånd, skifter gir på bilen og lignende..

Takk på forhånd!


Tittel: Sv: Frivending, rykk og støt - smerter
Skrevet av: bmw12319. april 2013, 11:28
Noe av problemet er kanskje det at du tar stanga sakte ned og ikke slipper den rett ned slik vektløftere gjør.
Vanligvis er vektene for tunge til å kunne bremse bevegelsen ned igjen mot brystet/skuldrene. Vektløfterne slipper den rett ned, og demper med beina. Slik at armene/skuldrene får minimalt med belastning.


Tittel: Sv: Frivending, rykk og støt - smerter
Skrevet av: Yap20. april 2013, 00:16
Er vanskeleg å seie med tanke på at vi ikkje veit korleis teknikken og mobiliteten din er, Men noko som ofte kan gi skuldersmerter (typisk stråling/trykksmerter som kan gå fra bakside av skulder til framside, eller kun lokal smerte enten framme eller bak) er om rykken og støten din er veldig frampå når du står med stanga over hauet. Det som vanlegvis årsakar dette er at utover rotatorane får for stort stress på seg og det dannar seg anspentheit og triggerpunkt i då spesielt teres minor og infraspinatus.

Smerten når du senkar stanga ned bak nakken kan være generell dårleg bevegeligheit i skulderparti.Kan også være pga impingement i leddet.
Forsøk å bedre mobiliteten din og få massage/trigger beh. i området. så lenge det gjer ilt å jobbe med stanga bak hauet burde du unngå det.

Delvis riktig BMW123, er viktig å dempe med beina, men armane må jobbe i den eksentriske fasen også.