Treningsforum

Trening => Forum for nybegynnere => Emne startet av: krokoline på 25. april 2013, 17:12



Tittel: Når skal jeg trene hva? Løping og styrke
Skrevet av: krokoline25. april 2013, 17:12
Fikk satt opp en treningsplan idag som trener hele kroppen min i styrke. Og så glemte jeg selvfølgelig å spørre hva som mentes med utholdenhet-biten på planen som ble laget.

Skal trene det som er under styrke-delen av planen mandag, onsdag, fredag. Og så står det under utholdenhet at jeg skal løpe intervaller (høy puls 4 min, roligere 3 min og gjenta det 4 ganger)
 Betyr det at intervalløkten skal gjøres samme dag som jeg trener styrke, eller kan jeg kjøre intervall tirsdag og torsdag?

Kan alltids spørre han som hjalp meg med planen, men da må jeg vente til i morgen og tenkte jeg skulle dra og trene nå idag siden jeg skal reise i morgen (fredag) og ikke får tid til styrke da. Helgene har jeg tenkt å holde ganske rolige, kanskje gå en halvtimes tur hvis jeg ikke greier å sitte i ro.


Tittel: Sv: Når skal jeg trene hva? Løping og styrke
Skrevet av: Rita Immerstein30. april 2013, 13:44
Håper du har fått svar fra veilederen din, men min anbefaling er at du trener styrke som hovedprioritering. Legg inn f.eks intervall på 1-2 av styrkedagene dine(etter styrketrening) og en utenom på egen dag. Dette kommer ann på hvor lang tid du bruker på styrkeprogrammet ditt. Du kan legge intervall etter styrketrening den ene uken og intervall på egne dager den andre uken. Da får du trent med en form for periodisering og variasjon som kroppen liker å jobbe med.