Treningsforum

Kosthold => Kosttilskudd => Emne startet av: Roger - L på 07. august 2013, 23:28



Tittel: Er dette fakta? *Protein*
Skrevet av: Roger - L07. august 2013, 23:28
Stemmer det at Kroppen er avhengig av B vitamin for at proteinen skal tas opp i kroppen?
Hørte noen nevnte dette så bli veldig nyskjerrig. hvis dette er fakta, betyr det at alle går på b vitamintilskudd? :-X


Tittel: Sv: Er dette fakta? *Protein*
Skrevet av: Ayørn07. august 2013, 23:58
Si meg, spiller du dum?


Tittel: Sv: Er dette fakta? *Protein*
Skrevet av: Roger - L08. august 2013, 00:05
Si meg, spiller du dum?

Si meg, hvordan skal alle som suplerer med kosttilskudd kunne vite at vitamin B er en viktig faktor for at kroppen skal kunne få utbytte av energien til karbs,protis og fett?

Ikke alle som nødvendigvis for i seg nok B vitamin gjennom kosten.
Brukt proteintilskudd i flere år, uten å kunne si at det har gitt noen stor effekt vedsiden av kostholdet.


Tittel: Sv: Er dette fakta? *Protein*
Skrevet av: Number109. august 2013, 12:16
Jeg er usikker på opptaket av protein i forhold til B vitamin, men mangel på B vitamin kan gi mange andre bivirknigner som apetitt, kvalme, magesmerter, irritabilitet, nedstemthet, muskelsvakhet. Så det er viktig med nok B vitamin uansett om det tar opp protein eller ei. Det er vanskelig å bli overdosert av B vitamin.


Tittel: Sv: Er dette fakta? *Protein*
Skrevet av: g0trice22. august 2013, 18:29
det stemmer det. det er 8 b-vitaminer og de fleste av dem spiller en viktig rolle i nedbrytning og utnyttelsen av næringstoffer fra maten, slik som protein. flere av b-vitaminene har en spesifikk rolle i utnyttelsen av protein og aminosyrer, så om du har et kosthold høyt med protein, er det også ganske forddelaktig å ha tilstrekkelig inntak av b-vitaminer. men det er andre vitaminer/mineraler som også spiller viktige roller i utnyttelsen av næringsstoffer, så moralen er vel at det er viktig å få i seg nok av alle de viktigste næringsstoffene. tilskudd som B-vitaminer, vitamin D og mineraler som magnesium, sink er det veldig forddelaktig for folk som trener å få i seg nok av.

for å være på den sikre siden, og siden du allerede sikkert tar protein i form av kosttilskudd, kan du jo ta en god multivitamin. det går gjerne ofte an å doble den anbefalte dosen uten at det blir for mye, de fleste tilskudd i norge har gjerne bare 100% av det anbefalte inntaket for vanlig folk. når det gjelder f. eks. b-vitaminer kan man få i seg mange ganger den anbefalte dalige dosen med forddelaktig virkning.


Tittel: Sv: Er dette fakta? *Protein*
Skrevet av: PhilLynott03. september 2013, 13:05
MD Dana Houser, som har skrevet mange artikler for bodybuilding.com og som var med på podcasten Quantum Physiques ++, setter B vitamin-tilskudd på toppen av lista over tilskudd han ville tatt. Grunnen ligger i at B vitaminene spiller en så stor rolle i alle slags prosesser i kroppen, bl.a. proteinsyntese og ikke minst endokrin funksjon.
Mange tenker bare på makroene, men for å utnytte disse må man se på mikronivå i tillegg.
Dessuten er b vitamin vannløselig, så det er vanskelig å overdosere.


Tittel: Sv: Er dette fakta? *Protein*
Skrevet av: hallvard lønmo03. september 2013, 13:48
Ja, som nebnt ovenfor her er det kombinasjonen av mikro-og makronæringstoffer som er viktig for at alt skal fungere. Men det er ingen vits i å gå og drikke en flaske b-vitaminer om dagen for så å gå på Macdonalds, du må ha et balansert kosthold sånn i det store og hele for at alt skal funke bra. Så kan du suplere med ting du er klar over at du får for lite av.