Treningsforum

Trening => Kampsport og Selvforsvar => Emne startet av: rollingthunder på 02. oktober 2013, 13:02



Tittel: Kosthold og stølhet.
Skrevet av: rollingthunder02. oktober 2013, 13:02
edit : Kanskje jeg skal starte denne tråden i kostholds forumet.



Jeg har hatt en stygg tendens til å bli veldig støl etter trening, så mye at jeg noen ganger har måtte vente en hel uke til neste økt. Skyldes dette at kroppen mangler noe?

Hva slags mat før/etter har dere å anbefale og evnt kosttilskudd samt noe  forebyggende?

mvh


Tittel: Sv: Kosthold og stølhet.
Skrevet av: g0trice02. oktober 2013, 16:43
Det sies at magnesium forhindrer stølhet, i tilleg er det selvsagt viktig å få i seg nok protein, om du ikke gjør det kan stølheten bruke lenger tid på å forsvinne.

om du har hatt en pause fra treningen og kommer tilbake kan man oppleve å bli veldig støl i starten, og om du må bruke mange dager og opptil en uke på å restituere deg kan stølheten komme tilbake med en gang fordi du ikke rekker å trene ofte nok.

Utover det veit jeg ikke, er bare drit digg å være støl egentlig da, og om du ikke kan trene fordi du er støl bør du ikke ha dårlig samvittighet, du er jo fortsatt i restitusjonsfasen siden du har trent så jævli hardt :DDD

Tilstrekkelig magnesium er forresten kunstig for flere ting mtp trening, det øker testosteronet og er nødvendig for at musklene skal prestere optimalt, forskning viser at svært mange i den vestlige verden får for lite magnesium. Merk at hvis du skal bruke dette som tilskudd så er de fleste magnesiumtilskuddene du får i tak i i norge råttne da de bruker magnesiumoksid(uoppløselig industriell magnesium) som hovedkilde, som har lav opptagelighet, se etter magnesiumsitrat, magnesiumaspartat, magnesiumglycinate etc om du ønsker å prøve dette.