Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: sigma på 28. november 2014, 13:25



Tittel: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: sigma28. november 2014, 13:25
Jeg spiser veldig mye kyllingfilet fra First Price, men lest mye i det siste om antibiotika (narasin) som kyllingen får i foret sitt som gjør at bakterier blir resistent. Noen som har tenkt noe over dette og byttet ut kyllingfilet med noe annet? Forslag til erstatning som er i ca samme priskategori?

Proteininntaket mitt pr i dag kommer fra kyllingfilet, karbonadedeig, egg og proteinpulver.


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: SFV28. november 2014, 19:51
Tunfisk på boks, makrell i tomat, laksefilet (rundt 80-90 kroner per kilo på rema). Filet eller koteletter av sei eller torsk får man for nesten ingenting enkelte steder.

Jeg har hørt at "first price" (o.l.) produktene og merkevarene kommer fra samme produsent og gjerne består av nøyaktig det samme bare med forskjellig emballasje og pris. De tjener på å diversifisere markedet og selge noe billig og noe dyrt. Men det er sikkert ikke bare sånn.



Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: Emerjådd30. november 2014, 11:23
Men er dette stoffet noe farlig å spise? De konkluderer jo ofte med at norsk kylling er det tryggeste man kan spise.. Har til gode å høre om folk som har hatt problemer med antibiotika pga de har spist for mye kylling.. For meg høres det helt absurd ut. Jeg spiser kylling hver bidige dag...


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: andreasb30. november 2014, 12:37
Nå vet jeg ikke så mye om nivået antibiotikabruk i Norge, men jeg mener det har vært flere dødsfall knyttet til dette i Danmark da de visstnok ikke er så restriktive.. ????


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: SFV30. november 2014, 12:42
Faktum er at norske kjøtt/fisk produsenter bruker svært lite antibiotika i forhold til andre land :

http://www.bondelaget.no/husdyrproduksjon/bruker-minst-antibiotika-i-matproduksjon-article76618-202.html

Data på side 26 :

http://www.bondelaget.no/getfile.php/Bilder%20NB/Mat/Mat-%20og%20landbrukspolitikk/Husdyrproduksjon/Antibiotika%2CEMArapport1401.pdf

Kypros var på topp i Europa med 408 mg per kilo, deretter følger Italia, Spania og Tyskland. De fleste land i Europa ligger på mellom 40 og 200. På bånn har vi  :

Finland 24
Sverige 14
Island 6
Norge 4

Andre eksempler er USA med rundt 300 og Danmark (som nevnt over) med 43.

Antibiotika kan forstyrre bakteriefloraen i magen og har fått deler av skylda for fedmeepidemien i den vestlige verden.


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: Emerjådd30. november 2014, 15:59
Faktum er at norske kjøtt/fisk produsenter bruker svært lite antibiotika i forhold til andre land :

http://www.bondelaget.no/husdyrproduksjon/bruker-minst-antibiotika-i-matproduksjon-article76618-202.html

Data på side 26 :

http://www.bondelaget.no/getfile.php/Bilder%20NB/Mat/Mat-%20og%20landbrukspolitikk/Husdyrproduksjon/Antibiotika%2CEMArapport1401.pdf

Kypros var på topp i Europa med 408 mg per kilo, deretter følger Italia, Spania og Tyskland. De fleste land i Europa ligger på mellom 40 og 200. På bånn har vi  :

Finland 24
Sverige 14
Island 6
Norge 4

Andre eksempler er USA med rundt 300 og Danmark (som nevnt over) med 43.

Antibiotika kan forstyrre bakteriefloraen i magen og har fått deler av skylda for fedmeepidemien i den vestlige verden.

Hmm ja, se her ja. Norge er på bånn. Tror jeg fortsetter å spise kylling, jeg tror media blåser opp dette ekstremt, slik de gjør med alt annet. Ingen tenkte på dette før VG blåste opp forsidene sine med kyllingpreik.


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: SFV30. november 2014, 16:21
Det er jo gjennomsnitt da. Det er en fare med at enkelte aktører kan prøve seg på å tjene raske penger med å nærme seg kontinentale standarder på en del områder. I Usa så bruker de masse anabole steroider for å biffe opp dyrene raskt, f.eks.


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: Emerjådd30. november 2014, 16:34
Det er jo gjennomsnitt da. Det er en fare med at enkelte aktører kan prøve seg på å tjene raske penger med å nærme seg kontinentale standarder på en del områder. I Usa så bruker de masse anabole steroider for å biffe opp dyrene raskt, f.eks.

Det er jo klart et godt poeng.. Penger er viktigst. Jeg håper Mattilsynet og generelt lovreguleringer stopper en eventuell vei mot kontinentale standarder. Det er jo alt strengt på mange områder i Norge, men..


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: SFV30. november 2014, 16:48
Problemet kan være feilmerking og andre ulovligheter. Kanskje får man noe greier som de har merket som norsk. Eller de gjør det de kan for å komme seg unna med mest mulig. Light sigaretter er notoriske for å inneholde alt for mye av div, inkludert i norge.


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: Emerjådd30. november 2014, 17:34
Problemet kan være feilmerking og andre ulovligheter. Kanskje får man noe greier som de har merket som norsk. Eller de gjør det de kan for å komme seg unna med mest mulig. Light sigaretter er notoriske for å inneholde alt for mye av div, inkludert i norge.

Jaja, de kan jo vri seg unna på den måten. Hørt det der med lightsigaretter. Men jeg er glad jeg ikke er "overnervøs" eller bekymret for noe narasin eller slikt. Mulig jeg burde være våken på det, men klarer det ikke alltid :P


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: plebinho02. desember 2014, 11:25
Jeg spiser veldig mye kyllingfilet fra First Price, men lest mye i det siste om antibiotika (narasin) som kyllingen får i foret sitt som gjør at bakterier blir resistent. Noen som har tenkt noe over dette og byttet ut kyllingfilet med noe annet? Forslag til erstatning som er i ca samme priskategori?

Proteininntaket mitt pr i dag kommer fra kyllingfilet, karbonadedeig, egg og proteinpulver.

Tja, jeg har faktisk nettopp vært i Sverige og hamstret en del kylling (og sier ikke at denne nødvendigvis er narasin-fri), men tar sånne ting egentlig med knusende ro.

Du kan jo prøve å hamstre noe proteinpulver (http://www.billigproteinpulver.com/) for å kompensere for den manglende kyllingen. Ellers finnes det jo et ukjent antall gode proteinkilder du kan bruke for å få i deg nok protein.  :)


Tittel: Sv: Bytte ut kyllingfilet pga narasin
Skrevet av: andreasb02. desember 2014, 18:44
Ellers akn man lese i dagens nettaviser at Prior har planer om å kutte narasin ila. kort tid :)

Dog håper jeg andre også gjør det, siden prior er max overpriset..