Treningsforum

Kosthold => Vektnedgang og Diett => Emne startet av: petrine91 på 26. mars 2015, 14:36



Tittel: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9126. mars 2015, 14:36
Jeg har i lang tid prøvd og gå ned i vekt, men har aldri klart det ordentlig.. Nå har jeg fått 2 kostholdsplaner av en PT som jeg har trent litt med før, men der står det kun forslag til mat og ikke mengde, så jeg syntes det er vanskelig å vite hvor mye jeg skal spise av alt.
Er det noen gode retningslinjer på det? Burde jeg telle kalorier da, når jeg holder meg til de planene?

De er sånn: F.eks egg , skinke og grønnsker eller smoothie til frokost, speltlomper med fyll, wrap med kylling, cottage cheese med tilbehøy til lunsj, kylling/fisk/karbonadedeig og grønnsaker til middag også frukt, nøtter, skyr til mellommåltid.

Jeg har også brukt en app nå, Lifesum der jeg logger alt jeg spiser også skal jeg, ifølge den appen holde meg under 1237 kcal (uten trening) for å gå ned i vekt. Men er ikke det egentlig for lite når man trener i tillegg? Eller vil det fungere?
Jeg har gjort det nå i litt over en uke og merker ingen forskjell på verken vekta eller i speilet, så det er derfor jeg lurer. Vet at det tar tid å gå ned i vekt, men blir så utolmodig når jeg ikke ser noen resultater :P
Jeg trener styrke 2-4 ganger i uka, går turer av og til og er på spinning/step/dansetime 2-3 ganger i uka.
Er 169cm høy, jente og veier nå 85kg:S Har en stillesittende kontorjobb.

På treningssenteret der jeg trener så har de ingen PTer som jeg vil trene med (jeg kjenner de, de er ikke så godt utdannet osv og jeg føler ikke det blir til mye hjelp), så har ikke mulighet til å få hjelp på den måten lengre.
Jeg har lest MASSE om trening og kosthold og vet hva som er sunn mat og ikke. Jeg bare blir litt forvirret av det at man ikke skal spise for lite når man trener, men samtidig skal klare og gå ned i vekt i ett greit tempo (sommern er jo snart her :ohmy:)..


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen30. mars 2015, 16:13
Først vil jeg si jeg har ingen utdanning innen trening og kosthold, men jeg ønsker å dele mine tanker og erfaringer rundt trening og kosthold fordi jeg ønsker å hjelpe.

Jeg tror du vil gå ned i vekt med det du gjør, hvis du ikke gjør det så er det ikke kostholdet det står i.
Mengde er viktig når du skal gå ned i vekt, spiser du for mye som du forstår så vil det gå tregere, stå stille, eller gå opp i vekt.
1237 kcal skal absolutt fungere. 1400 vil fungere, 800 vil fungere. Vil absolutt ikke anbefale 800, men du forstår sikkert. Men du ligger på et bra tall, så lenge dette er over en kort periode.

Mine egne retningslinjer:

-Går jeg for at jeg skal prestere mitt beste og øke i styrke/muskelmasse så må jeg spise nok. Jeg kan forvente å ha masse energi fordi kroppen får overskudd av nok mat. Jeg må forvente at jeg vil øke i vekt, å fettprosent. Nok søvn er essensielt. Drikk nok vann!

-Går jeg for at jeg skal gå ned i vekt,  men beholde mest mulig muskelmasse må jeg akseptere at når jeg spiser så kan jeg ikke spise meg stappmett, men jeg skal heller ikke sulte. Sulter jeg mister jeg muskelmasse. Jeg må også forvente at jeg føler meg mer sliten, at det er tungt å stå opp, du er ikke like sterk når du er på trening fordi du ikke går på overskudd. Husk at dette er ikke en livsstil man skal leve lenge etter, det er kun over en kort tid til du når målet ditt. Husk at tid er menneskeskapt, bare fordi mennesket har sagt at idag er det lørdag, så gir det ingen mer grunn til å skeie ut enn om det skulle vært en mandag. Jeg sier ikke at du ikke kan unne deg noe, men for enkelte så blir det en felle der man klikker vinkel, så ender det opp med alt den harde jobben du la ned hele uka var forgjeves. Jeg selv har gått i den fellen. Nok søvn er essensielt. Drikk nok vann, tror du at du drikker nok vann så gjør du ikke det, drikk mer.

Liker du å telle kalorier gjør det, jeg har gått ned 20kg på 1 år uten å veie mat eller telle en eneste kalori så det er ikke nødvendig.

Min retningslinje på mellommåltid under diett er å være forsiktig med at det ikke blir et stort måltid, jeg er av typen, åpner jeg en pose med nøtter, kontrollerer jeg meg ikke så ender det opp med at jeg har spist hele posen og da er hele målet med mellomåltid ødelagt. Sånn som jeg tolker det så skal et mellommåltid brukes som et verktøy f.eks:

Er jeg sulten så skal jeg spise et mellommåltid, men ikke for mye. Vi skal aldri sulte!
Trenger jeg å spise et mellomåltid fordi jeg har lav energi og klarer ikke å prestere godt nok på trening, ja da spiser jeg, men ikke for mye.
Hvis du ikke er sulten og du vet det ikke går ut over treningen din, skip mellommåltid. Vi skal ned i vekt å vi vil være i underskudd.
Jeg spiser ikke en banan bare fordi jeg har lyst på en banan, eller fordi det står på kostholdsplanen min. Banan er et verktøy.

Du har trent litt over en uke, ja du må nok smøre deg med litt tolmodighet. Er du ikke fornøyd med framgangen din om et par uker, da må du bare jobbe hardere på trening. Jeg ville egentlig ikke lagt for mye vekt på vekta. Det er litt utdatert fordi det ingenting som heter at jeg er 169 høy og min perfekte vekt er f.eks 60kg. vekta er bytta ut med fettprosent. Men det gir deg en pekepinn på at ting går i riktig rettning. Og hvis du skal veie deg, vei deg kun rett etter du har stått opp. Ikke noe poeng å veie seg flere ganger om dagen. Jeg skriver på kalenderen min hvor mye jeg veier hver dag når jeg våkner opp, det er morsomt å motiverende å se tilbake på så det anbefaler jeg.

Du trener styrke 2-4 ganger i uken så du vil bygge fett over til muskler og muskler veier mer enn fett, men det betyr ikke at du trenger å være redd for å du blir bulky av å trene styrke i det hele tatt, når tilogmed menn har problemer med å legge på seg muskler så trenger ikke damer å være redde for å løfte vekter. Løft vekter som bare det! En nybegynner feil kan være at folk glemmer seg bort og tar alt for lange pauser mellom settene sine, prøv å holde dem kort og ikke lengre enn 30-90 sekunder max.

Har aldri prøvd spinning/step/dansetimer, fordi jeg er mann så vet ikke hvordan intensiteten er på slike treninger, men jeg vil gjerne dele mitt beste pro tip til å gå ned i vekt med trening.

Du sier du har en kontorjobb, regner med du har faste tider, la oss si at du jobber fra 7 til 3. Da ville jeg stått opp klokken 5. Husk at du vil gå ned i vekt og da må man jobbe for det. Stå opp, drikke 2 glass vann, tar på meg bokse og hettegensern, hiver på meg joggeskoene og går til gymmen. Når jeg kommer til gymmen hopper jeg på mølla, setter den hard oppoverbakke, og den hastigheten som passer meg. Jeg løper ikke. Målet er å gå i et så godt som mulig tempo i så høy oppoverbakke mulig i 45 min og svette mest mulig. Jo mer du svetter, så vet du at du gjør det riktig og at det fungerer. Husk å drikk rikelig med vann. Så drar du hjem og spiser frokost.

Du må forvente at dette er tungt, trene om morgenen, jobb, trene om kvelden. Spise mindre mat enn man er vant til. Det tar på, men du må minne deg selv på hvorfor du gjør dette hele tiden. Det å gå på diett å gå ned i vekt er en konstant kamp med deg selv. Du vil møte på fristelser på hvert hjørne. Hadde det vært enkelt ville alle gjort det. I tillegg er det kun over en kort periode til du har nådd målet ditt. Øker du aktivitetnivået så må du kansje innta mer mat. Du må bli kjent med din egen kropp, vi er alle unike. Meg selv for eksempel er veldig karbohydrat sensetiv, så jeg må ligge unna, brød, brus, pasta, melkeprodukter når jeg går ned skal ned i fettprosent. Din kropp kan være helt annerledes. Jeg ønsker deg lykke til og håper du har blitt klokere.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9101. april 2015, 08:06
Tusen takk! Det var til veldig mye hjelp både med motivasjonen og med tipsene :)
Kroppen min reagerer også veldig negativt på karbohydrater. Burde jeg holde meg unna cottage cheese, kesam og melk i matretter da, eller går det greit med litt?
Og burde jeg fortsette med hard styrketrening sammen med kardioen eller burde jeg fokusere på kardio frem til jeg har blitt kvitt litt fett? Jeg bygger så lett muskler og når det legger seg "under" fettet, så ser jeg enda større ut enn jeg er.. Det var ihvertfall det som skjedde før, når jeg trente kickboxing aktivt 5 ganger i uka. Ett halvt år etter jeg slutta helt og trene så spurte alle om jeg hadde slanka meg osv.. Men det var jo heller omvendt  :P

Jeg veide meg på lørdagen og hadde gått ned nesten 2kg på ca 10 dager, det er vel innafor :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen01. april 2015, 19:37
2kg på ca 10 dager er veeeldig bra :)
Du kan bruke cottage cheese, kesam og melk hvis du føler for det. Jeg tenker sånn at det beste er om man kan klare å gjøre dette om til en sunn livsstil man kan leve med ut livet, ikke bare 1-3 måneder så sprekker man og går tilbake til gamle vaner. Så må man begynne på scratch. Så jeg er for og bruke slike produkter hvis du føler at det piffer opp maten din som vil hjelpe og holde stø kurs :) 

Jeg mener at bare det ikke blir for ofte. F.eks så ville jeg ikke anbefalt kesam hver dag. Jeg selv ser på kesam som 1 gang i uken i helgene. Jeg har inntrykket av at vi mennesker egentlig ikke skal drikke melk. Og når det gjelder den berømte cottage cheese så kunne jeg brukt det hver dag, hvis jeg hadde likt det. Populært å bruke det til kvelds, men jeg oppfatter at mange folk tror den er så bra at du kan hive i deg så mye som du vil, det ville ikke jeg gjort.

Obs, mange melkeprodukter som reklamerer for at de er så jævli sunne, men så er de full av sukker, sånn som skyr. Skyr er bra i blandt, men viss du skal ned i vekt så ville jeg ungått skyr hver dag. Nå er skyr et myyye bedre alternativ enn f.eks en God Morgen yoghurt.

Jeg forstår tankegangen din, du er redd for at det ekstra fettet skal bli om til muskler og det vil gjøre sånn at du ser større ut. Og jeg er delvis enig, jeg tror at har man noe fra før av så er det enklere å bygge muskler enn om man er bare skinn å bein, men med det kostholdet du kjører så tror jeg du har ingenting å være redd for. Kroppen har nok med å ta til seg å bruke det du gir den at det siste den får tid til er å bygge mega muskler. Det vil ikke skje. Det at du løfter vekter vil øke din fettforbrenning så jeg sier bare løft!! :) Og er du redd for at du legger på deg muskler så er det bare å kjøre på med mer cardio :)

Jeg ville alikevel fokusert på cardio framfor vektløfting i den perioden du er i nå. Her er et eksempel på hvordan jeg ville anbefalt deg å trene for å forbrenne raskest mulig. Det kan godt hende at dette blir altfor ekstremt jeg vet ikke, men jeg skal prøve å forklare også litt tankene bak det. Jeg tar i utgangspunkt at du jobber fra 07:00-15:00 fra mandag til fredag.

MANDAG
Før frokost - Rundt 05:30-06:30

"God Morgen Oppoverbakke Power Walk" (45 min på mølle i oppoverbakke i din hastighet, fantastisk start som vil gi deg energi ut dagen, du vil føle deg som en superhelt når du går fra gymmen om morgenen.)

Etter Jobb - Rundt 17:00-21:30

Kickboksing/Spinning/Step/danse trening, gjør det du synes er gøy! Det kan være hva som helst, klatring, svømming, fotball hva enn du liker.

TIRSDAG
Etter Jobb - Rundt 17:00-21:30
Rygg først så Biceps på gymmet. (Inkluder core trening) Hvorfor Rygg og Biceps? Fordi de fleste ryggøvelser inkluderer at du må bruke biceps.

ONSDAG
Før Frokost - Rundt 05:30-06:30
"God Morgen Oppoverbakke Power Walk".

Etter Jobb - Rundt 17:00-21:30
Kickboksing/Spinning/Step/danse trening.

TORSDAG
Før frokost - Rundt 05:30-06:30
"God Morgen Oppoverbakke Power Walk".

Etter Jobb - Rundt 17:00-21:30
Bryst først så triceps på gymmet. Hvorfor bryst og triceps? Fordi de fleste brystøvelser inkluderer at du må bruke triceps.

FREDAG
Etter Jobb - Rundt 17:00-21:30
4x4 på mølla. Siste innspurt før en fridag.(4x4 er forsket på og skal være det mest effektive for å øke oksygenopptak raskest mulig. 4x4 er helt jævli, men den vil gjøre sånn at du vil yte enda bedre på alle andre treningsøkter og det vil gi deg masse tilbake!)

LØRDAG
FRIDAG

SØNDAG
Når som helst
Bein, skuldre og mage. Hvorfor? Det er det eneste som er igjen.

Du trenger ikke være redd for å bli bulky på dette programmet. Dette er tungt og dette er kansje ikke for alle. Viktig og spise nok, drikke mye vann og sove dine 8 timer.





Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9107. april 2015, 08:01
Takk, da skal jeg prøve det! :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen07. april 2015, 13:21
Oppdater gjerne hvordan det går :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9107. april 2015, 14:52
Oppdater gjerne hvordan det går :)

I will! Tusen takk for hjelpen :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen07. april 2015, 19:31
Ikke noe problem, synes dette er spennede og gleder meg til å høre hvordan det går, ønsker at du skal lykkes!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9109. april 2015, 12:49
Så bra :) Gikk på en smell I påsken selvfølgelig.. Det ble litt for mange familiemiddager ute også er jeg som deg at hvis jeg kjøper en ting og åpner den så spiser jeg ikke bare litt og klarer å la resten ligge urørt :P Meen, er back on track igjen nå så får bare kjøre på fremover! Legger ut mål og vekt osv her neste gang jeg veier meg, så blir det ekstra motivasjon når andre følger med på hvordan det går :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen09. april 2015, 14:29
Påskeferie, juleferie, sommerferier, alle ferier da skal man drite i vekta, jobb, stress, hverdagsmas! Jeg mener ikke at man skal spise pizza frokost, middag og kvelds, men du skjønner :) Nå er hverdagen tilbake, back to the grind! :D

Fett, det blir gøy! Legg gjerne til litt om hvordan du føler deg mentalt og fysisk, kansje du må justere på kostholdet,for det vil du merke mentalt å fysisk, når du går på kalori underskudd og er i mye fysisk aktivitet.

Protips:
Vei deg når du står opp om morgenen, jeg må på do først så veier jeg meg.
Ha en kalender klistret opp på veggen ved vekta og en penn tilgjengelig, skriv opp hva du veide den morgenen, det er veldig, veldig gøy om 3-6-9-12 måneder å se på, gir masse motivasjon :)
Ikke gå for hardt ut av start blokka, skrur du tempoet for fort opp så ender det med at det blir utrolig tungt og man knekker. F.eks skal du gå "Morning Power Walk" for første gang, start litt lavere enn du tror så bygger du deg oppover. Ikke begynn med Mount Everest 8848 m.o.h, begynn med Galdhøpiggen 2469 m.o.h. Så vil du ende opp på Mount Everest!



Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9110. april 2015, 08:00
Påskeferie, juleferie, sommerferier, alle ferier da skal man drite i vekta, jobb, stress, hverdagsmas! Jeg mener ikke at man skal spise pizza frokost, middag og kvelds, men du skjønner :) Nå er hverdagen tilbake, back to the grind! :D

Fett, det blir gøy! Legg gjerne til litt om hvordan du føler deg mentalt og fysisk, kansje du må justere på kostholdet,for det vil du merke mentalt å fysisk, når du går på kalori underskudd og er i mye fysisk aktivitet.

Protips:
Vei deg når du står opp om morgenen, jeg må på do først så veier jeg meg.
Ha en kalender klistret opp på veggen ved vekta og en penn tilgjengelig, skriv opp hva du veide den morgenen, det er veldig, veldig gøy om 3-6-9-12 måneder å se på, gir masse motivasjon :)
Ikke gå for hardt ut av start blokka, skrur du tempoet for fort opp så ender det med at det blir utrolig tungt og man knekker. F.eks skal du gå "Morning Power Walk" for første gang, start litt lavere enn du tror så bygger du deg oppover. Ikke begynn med Mount Everest 8848 m.o.h, begynn med Galdhøpiggen 2469 m.o.h. Så vil du ende opp på Mount Everest!



Sliter litt med kroppen etter de dagene jeg har trent styrke, spesielt bein.. Da er jeg støl og sliten/slapp i kroppen i mange dager etterpå, så jeg nesten ikke orker å gjøre noe. Prøvde meg på step time igår, 2 dager etter jeg trente bein og det kunne jeg bare drite i :P Trener egentlig ikke sånn superhardt heller syntes jeg.. Blir ikke utmattet eller kjører tunge repetisjoner til jeg ikke klarer flere, så det er litt rart!

Skulle igang med morgencardio på onsdag, men det endte med at jeg la meg for tidlig og dermed aldri sovna.. Haha, så da droppa jeg det:P Men prøver igjen til uka!

Veide meg til morgenen idag og hadde gått opp 1kg fra forrige lørdag:/ men det er jo på grunn av påsken.. Spiste masse mat og endel usunt, men har også trent ganske hard styrke så enten er det vel vann eller litt muskler også. Skal måle meg osv på søndag, så får jeg noen "startverdier" og gå ut ifra :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen10. april 2015, 15:52
Hvis jeg var deg så ville jeg f.eks startet første uke med f.eks kun 3 trenings økter. Ingen økter dagen etter hverandre. Neste uke legger du til en økt til. Så enda en uke med en til økt. Da bygger du deg opp til å tåle masse trening. Tenk på det sånn at det ikke er en sprint, dette er en marathon. Ja de første ukene vil du ikke få like heftig fremgang som du ville fått om du gikk hardt ut, men du vil ikke gå på en smell. Du kan miste motivasjon, du kan få skader etc. Start med så mange økter du føler uten at du blir ødelagt. Og det er veldig vanlig etter at man har hatt en pause med trening, når du begynner å trene igjen at du oppleve gangsperre, dette vil bli bedre for hver trening. Dette er også et bra tegn!

Nå når du starter rolig så har du muligheten til og planlegge. Dette er det perfekte tidpunktet. Om 1-2 måneder så vil du stå midt oppi det, dagene går i et, trening, jobb, sosiale events, sliten, etc. Planlegging er halve jobben. Det er nøkkelen til å lykkes.

Sett deg ned og lag oversikt over når du skal på jobb, når skal du spise, hva skal du spise, når skal du trene, hva skal du trene, når skal du stå opp, når skal du være i seng. Hele uka. Jo mer detaljert jo bedre. Får du alt dette på plass så vil jeg garantere deg at alt vil bli lettere, mindre stress i hverdagen, du vil få bedre resultater enn hvis du ikke hadde gjort det, du minsker sjansen for at du stikker på bensinstasjon å kjøper deg pølse istedenfor et planlagt sunt måltid, du vil mest sannsylig legge deg i riktig tid så du står opp til rett tid.

Jeg tror grunnen til at du veier 1kg mer nå enn forige lørdag mest sannsynlig er vann, og ikke fett eller muskler. 1kg Muskler tar laaang tid å bygge, samme med fett, det tar tid å legge på seg 1kg fett. Det kan selvfølgelig være en kombinasjon av litt av alt (Vann,muskler og fett).
Men grunnen til at jeg tror det består hovedsaklig av vann er at mest sannsynlig så har du spist mat med veldig mye karbohydrater. Spiser du 1gram karbohydrat så veier det like mye som 4 gram vann. Så hvis du spiser veldig sunt gjenom hele uka, fra mandag til lørdag, så slår du deg løs med pizza, brus og godteri, så veier du deg dagen etter. Og da mener jeg at du tar av og spiser masse junk. Da kan du lett gå opp 1-3 kg. Men ikke fortvil, det er ikke fett, det er vann. Det vil forsvinne iløpe av uken.

Et eksempel på meg selv, hadde lenge gått på diett, så klikket vi vinkel en helg. Lørdag kl.15 veide jeg 73.0 etter en treningsøkt. Dagen etter klokken 22:00 veide jeg 77,8kg. 4,8kg opp på litt over 24 timer. 3 Dager etter veide jeg 73,5. Det støntet gjorde sikkert sånn at jeg la på meg 2-300gr fett. Så derfor skal man egentlig ikke ta den vekta alt for alvorlig, den er kun en pekepinn.

Håper du har tid til å låse deg inn på soverommet ditt, slå av alt som kan distrahere deg og se denne videoen. Man skulle kansje tro at den er kun for bodybuildere, men det er den ikke. Den er heller ikke kun for gutter. Lat som han prater til deg, skriv ned det han spør deg om, så gjør du de spørsmålene. Lytt virkelig til hva han sier, hvert minutt i videoen er gull verdt, jeg kan personlig bekrefte det av egen erfaring. :)

https://www.youtube.com/watch?v=XkQEUNHJVdQ&spfreload=10



Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9112. april 2015, 17:42
Skal se videoen nå :D Veide og målte meg idag og de var ca akkurat det samme som for en uke siden(midt i påsken), bare jeg hadde gått ned 1cm i livet faktisk.  Selvom ikke vekta eller cm har minsket noe, så føler meg meg strammere i kroppen og mer "fit" enn før hvertfall, selvom det kanskje ikke ser sånn ut helt enda, haha.. Men hvertfall, her er tallene:
Vekt: 84,3 kg
Midje: 90cm
Hofter: 98cm

Måler rundt overarmen og låret også, men føler ikke de blir så nøyaktige siden det er vanskelig og vite akkurat hvor jeg målte sist, så dropper og legge ut det :P
Men takk igjen for hjelp og motivasjon! Skal oppdatere igjen neste uke, så får vi se om det har skjedd noe mer :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen12. april 2015, 22:40
Ja en gang i uken holder det :) Ta f.eks. hver fredag, eller noe, helst ikke en søndag for da har du kansje kost deg litt på lørdagen. Velg en dag der du føler deg på topp, å ha en fast dag :)

Vekt er det som er mest intressant egentlig, bare for en pekepinn, du kan jo måle midje, hofter, armer og lår 1 gang hver 1-3 måned for deg selv så slipper du å måle hele tia, det blir for slitsomt. :)

Jeg blir å legge av og til nye ting, og kansje blir jeg og gjenta meg selv noen ganger, men det er viktig å minne på, man glemmer fort når man skal ta til seg mye info :)

Du sa sist at du sliter litt med kroppen, og føler at du ikke orker så mye, og det vil komme til og bli bedre, men da tenkte jeg at jeg kunne dele mine erfaringer på "supplements". Det kan jo være en liten jungel for enkelte og jeg vet ikke om du har noe erfaring eller kunnskap her. Du tenker kansje at du ikke er serriøs nok til å trenge å ta omega-3 piller eller kansje du føler at du ikke trenger dem. Noen sier jo at de ikke trenger å spise brokkoli ikke sant, men det handler om å gi kroppen det den trenger, derfor spiser vi brokkoli og ikke grandiosa for å sette det på spissen. Jeg har en bror som trener med 140kg i benkpress og han har levd på grandiosa hele livet, og han sier at han ikke trenger å spise sunt, det jeg lurer på er hvor mye han faktisk kunne ha løftet hadde han spist riktig!

Og grunnen til at jeg tar "supplements" er fordi jeg føler at man kan oppnå bedre resultater med det, og det kan du og. Jeg er på ingen måte noe ekspert, dette er kun personlige erfaringer. Og dette koster penger så du må se hva ditt budsjett rekker til. Alt under er 100% lovlig å bruke.

Proteinpulver: Veldig fint verktøy for å få i seg raske proteiner viss du ikke har et måltid i nærheten, rett etter en styrkeøkt, det er da kroppen trenger mest næring. (Anbefales)

Creatine: Creatine gjør sånn at du får vann til musklene dine, sånn at du kan yte mer på trening, og du vil få raskere framgang innen styrketrening. (Har du råd så for all del, fantastisk produkt, men ville ikke prioritert det, ser ikke på det som nødvendig for deg.)

Pre Work Out: Også kalt P.W.O, prestasjonfremmende produkt, er som å ta 2 shotter med espresso, du vil kunne yte mer på trening.(Har du råd for all del, fantastisk produkt, men ville heller ikke prioritet det, ser ikke på det som nødvendig, vil heller klare meg uten.)

BCAA: Føler at det er litt som den snille lillebroren til P.W.O. Den vil gi deg mer utholdenhet på trening, og du vil restituere bedre. (Jeg liker veldig godt BCAA, føler at den gir meg veldig mye tilbake, jeg anbefaler absolutt deg å bruke bcaa.)

ZMA: Jeg er overbevist om at ZMA har gitt meg framgang når det kommer til styrketrening, du tar det før du legger deg og du få bedre søvn som vil gi kroppen bedre resitusjon. (Jeg anbefaler ZMA.)

Omega-3: Jeg spiser alt for lite fisk så jeg føler at jeg trenger omega-3 (Jeg anbefaler omega-3)

Fettforbrennere: Jeg har prøvd det, men kun fordi jeg skulle konkurrere og måtte rekke en bestemt vektklasse. De er som regel full av coffeine, og te-ektrakter (Har du råd for all del, men jeg anbefaler det minst av alt, jeg føler at det er unødvendig og man har ikke behov for det, du klarer deg uten.)

Spirulina og chlorella: Synes det selv er et spennede produkt, jeg anbefaler deg og google det å prøve å få din egen mening om produktet, for det er litt kontroversielt. Det går under lista "superfoods" men noen mener at det er noen metaller i det som er potensielt skadelig, men google spirulina eller chlorella å les. (Anbefaler å ta en titt, anser det som ikke nødvendig å ta, men har du råd, prøv ut)

MCT olje: Fungerer som en energikilde til kroppen, kroppen bruker det til å bygge muskler samt fettforbrenning. (Jeg anbefaler mct olje.)

CLA: Skal teste det ut for første gang nå. CLA sine effekter kan oppsummeres slik: det hjelper til med å bygge opp muskulatur, det hjelper på reduksjon av kroppsfett og det øker forbrenningen. Men har ingen personlig erfaring enda så kan ikke si noe.


Hvor du kan kjøpe, jeg anbefaler deg å lage flere forskjellige brukere, på f.eks gymgrossisten.no, akkurat nå har de masse tilbud. Vær smart, kjøp når det er faktisk er tilbud, undersøk å sammenlign priser, det er masse penger å spare. Spesielt på gymgrossisten har de hatt mye 2 for 1 billig.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9113. april 2015, 10:27
Takk! Det har jeg alltid lurt på, hva man burde bruke av kosttilskudd. Kom gjerne med tilbakemelding om hvordan du syntes CLA fungerer, for det har jeg også lurt litt på :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9114. april 2015, 07:51
Motivasjonen går så sykt opp og ned om dagen.. Det ene øyeblikket er jeg supermotivert og klar for å gi alt, men neste så vil jeg bare gi opp, spise akkurat det jeg har lyst på og drite i trening, haha:P
Planen var igjen og komme meg på gymmen for å gå på mølla 45min før jobb, så våknet da klokka ringte kl 05.30, men det endte bare med at jeg stod opp, gikk på do mens jeg vurderte det litt også gikk og la meg igjen.. Jeg var så sykt trøtt og sliten etter treninga igår, det verker i kroppen og energien er helt på 0 :(
Hadde du det sånn i starten når du begynte og trene på morgenen? Burde jeg bare tvinge meg selv til å gjøre det, eller høre på kroppen og vente til jeg er i litt bedre form og det evt blir litt lysere og varmere ute?(lettere å komme seg opp da, selvom jeg egentlig er veldig A-menneske)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Rambofant14. april 2015, 10:10
Hei Petrine!

Jeg vet hvordan du har det, det at motivasjonen går opp og ned er HELT vanlig! Jeg har selv bare trent i 3 måneder, og var før det på mitt tyngste og minst motiverte punkt. Annenhver uke tenkte jeg "Nå skal det skje, nå skal jeg ned i vekt" så gikk det noen timer foran TV-en med pizzaen i hånden så var motivasjonen helt nede igjen. Nå skal jeg ikke si at du har et dårlig program, men det å gå på mølla i 45 minutter før jobb høres ikke akkurat gøy ut. Selvfølgelig må man finne en treningsform som passer seg, men det å bare gå blir fort veldig kjedelig. Har du vurdert å teste styrketrening? Ikke bare gir det fantastiske resultater, men det er også veldig gøy! Kan også anbefale en treningsvenn, er veldig godt å ha noen som motiverer deg og du dem :-)! Det er vanlig at man er sliten etter trening, iallefall i starten. Det er et godt tegn, og går etterhvert vekk med trening. Jeg merket for min del at de dagene jeg var veldig skjør hjalp treningen mer enn noe annet, løsner opp kroppen og får deg igang igjen!
Når jeg trente om morningen (I starten) merket jeg fort at det ikke var helt for meg, jeg kom meg alltids opp og avgårde men jeg bare merket at kroppen ikke var villig. Jeg endte opp med å heller trene etter jobb, noe som for meg har vært helt fantastisk! Om du skal høre på kroppen din så burde du ikke vente, du må endre kostholdet ditt og bare tvinge deg selv gjennom det! Kroppen din sier ikke at du skal gi deg, den sier godt jobbet ;-)!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9114. april 2015, 10:18
Hei Petrine!

Jeg vet hvordan du har det, det at motivasjonen går opp og ned er HELT vanlig! Jeg har selv bare trent i 3 måneder, og var før det på mitt tyngste og minst motiverte punkt. Annenhver uke tenkte jeg "Nå skal det skje, nå skal jeg ned i vekt" så gikk det noen timer foran TV-en med pizzaen i hånden så var motivasjonen helt nede igjen. Nå skal jeg ikke si at du har et dårlig program, men det å gå på mølla i 45 minutter før jobb høres ikke akkurat gøy ut. Selvfølgelig må man finne en treningsform som passer seg, men det å bare gå blir fort veldig kjedelig. Har du vurdert å teste styrketrening? Ikke bare gir det fantastiske resultater, men det er også veldig gøy! Kan også anbefale en treningsvenn, er veldig godt å ha noen som motiverer deg og du dem :-)! Det er vanlig at man er sliten etter trening, iallefall i starten. Det er et godt tegn, og går etterhvert vekk med trening. Jeg merket for min del at de dagene jeg var veldig skjør hjalp treningen mer enn noe annet, løsner opp kroppen og får deg igang igjen!
Når jeg trente om morningen (I starten) merket jeg fort at det ikke var helt for meg, jeg kom meg alltids opp og avgårde men jeg bare merket at kroppen ikke var villig. Jeg endte opp med å heller trene etter jobb, noe som for meg har vært helt fantastisk! Om du skal høre på kroppen din så burde du ikke vente, du må endre kostholdet ditt og bare tvinge deg selv gjennom det! Kroppen din sier ikke at du skal gi deg, den sier godt jobbet ;-)!

Jeg trener allerede styrke 2-3 ganger i uka og gå på timer jeg har lyst til(zumba og step) 2 ganger i uka, men jeg syntes ikke det holder, jeg vil mer:P Så jeg prøver og få gått endel turer for av erfaring så har dette hjulpet meg ned før, men har problemer med å få skviset det inn i timeplanen.. Så tester ut forslaget jeg fikk tidligere i tråden om å ta det på morgenen før jobb, noe som egentlig hadde passet meg bra siden jeg er A-menneske :)
Skulle gjerne hatt en treningsvenn, men det er lettere sagt enn gjort og få tak i.. De få jeg kjenner som trener på samme gym trener helt andre opplegg enn meg og er ikke villige til å endre på det, så da fungerer det bedre for meg å trene alene selvom det er kjedelig.
Men jeg får kanskje bare kjøre på med den treningen jeg har tid til foreløpig og heller drøye litt med det ekstra sålenge jeg er såpass sliten i kroppen som jeg er etter treningsdagene :P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Rambofant14. april 2015, 10:25
Ahh okei! Fikk ikke med meg at du bare ville ha møllen som ekstra trening ;-). Da vil jeg forsåvidt bare anbefale deg å ikke overtrene, jeg trener selv hver dag men prøver da å variere det. De jeg trener med har forskjellig program som meg, men vi går ilag. Vi kjører ilag, og tar shaken ilag. Det hjelper å kunne prate inniblant med dem, selv om man ikke gjør identiske øvelser :-)

Uansett, lykke til :-D Du er nok i form til sommeren skal du se!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9114. april 2015, 11:59
Ahh okei! Fikk ikke med meg at du bare ville ha møllen som ekstra trening ;-). Da vil jeg forsåvidt bare anbefale deg å ikke overtrene, jeg trener selv hver dag men prøver da å variere det. De jeg trener med har forskjellig program som meg, men vi går ilag. Vi kjører ilag, og tar shaken ilag. Det hjelper å kunne prate inniblant med dem, selv om man ikke gjør identiske øvelser :-)

Uansett, lykke til :-D Du er nok i form til sommeren skal du se!

Hehe, okei! Tusen takk, skal prøve så godt jeg kan ihvertfall :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen14. april 2015, 20:44
Du trenger ikke å begynne på 45 minutt med 16% stigning og 6 på hurtighet. Da kommer du til å hate hver gang du skal stå opp å gå. Begynn med 20 minutt, eller 30 minutt, 10-12% stigning, 4,5 på hurtighet. Skriv ned sånn at du velger det samme hver gang. Så viss du føler du er klar, så skrur du litt opp på fart, litt opp på stigning og minutt. Da vil du få framgang og det vil gi motivasjon. Jeg liker å høre på podcast når jeg går om morgenen. Blir så lei av at hver gang man skal trene så skal man høre på treningsmusikk. Podcast anbfaler jeg.

Ja, når jeg trener 2-3 ganger om dagen og jeg må stå opp tidlig på morgenen, så verker kroppen, da frister det sinnsykt og bare hive dyna over seg og sove videre, men det er her viljestyrken blir testet, da spør jeg meg selv "how bad do you want it"? Det må du spørre deg selv om også. Den mårra stivheteten og trøttheten går man av seg. Man må bare stå opp å begynne å bevege på seg.

Liker at du er på tanken på å skaffe deg en treningsvenn, prøv å få det til, det trenger ikke å være en du kjenner :) Jeg foretrekker å trene styrke alene, så du trenger ikke nødvendigvis å finne en som skal være med deg hele tiden på trening. Prøv å finne noen som er intressert i å gå på mølle om morgenen vil hjelpe deg med å stå opp å støtte hverandre. God ide!

Et tips, når jeg står opp så slår jeg på pc`en, imens jeg gjør mine morgen rutiner og gjør meg klar, slår jeg på youtube spillelisten min, en liste med ting som motiverer meg, motivasjonsvideoer etc. Anbefaler deg å lage en egen liste med videoer som motiverer deg. Noe som vekker følelser inni deg.

Jeg tror også en av grunnen til at du kansje har problemer med og velge mellom og stå opp eller og legge deg er at du kansje ikke har et skikkelig "mål" klart inni deg. Du må kansje jobbe mer med den visjonen du har inni deg. Jeg må hele tiden se motivasjon videoer for å kontant påminne meg selv om hvorfor jeg gjør hva jeg gjør. Det er utrolig viktig. Da er alt så mye lettere. Denne vekker følelser i meg.

https://www.youtube.com/watch?v=ktlTxC4QG8g&list=PL-bTaZrTDhtbhxgS59t4HzwCnq2iIYMgV&spfreload=10

Stå på, ikke vær redd for å bli sliten, du skal få hvile når du ligger i grava ;)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen14. april 2015, 20:48
Jeg vil også legge til at alt ligger i forberedelser. Ha joggeskoene, treningsklærne, iphone fullladet, podcast nedlastet, kaffen klar til kok etc etc før du legger deg. Da er alt klart til du står opp, ingenting kan stoppe deg enn deg selv.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Hantelpresseren14. april 2015, 21:09
Alt handler om planlegging og prioriteringer. Dersom du absolutt ikke klarer morgenkardio må du heller ofre noe av tiden etter jobb. Eller gå til og fra jobb om det ikke er for langt, eller du ikke allerede gjør det. Eller med treningen. Når på dagen du gjør det har lite å si. Planlegging, rutine, disiplin og vilje er det som teller.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9115. april 2015, 08:29
Jeg blir veldig motivert av å få tips osv hvertfall, så det hjelper og ta en titt innom her har jeg merka :D hehe, men jeg sliter litt med å sette meg mål.. Klarer ikke helt og finne noen bra mål som motiverer meg osv. Å gå ned så og så mange kg er jo en ting, men har prøvd og gå ned I vekt hele livet føler jeg, og aldri klart det så det hjelper liksom ikke så mye å ha det som mål, selvom jeg selvfølgelig tenker inni meg at det er det jeg vil.

Har du/dere forslag til noen bra mål? Jeg vil jo i utgangspunktet gå ned "så mye som mulig" (trenger først ned til 74kg, der det "stoppa" sist jeg prøvde veldig hardt, så ned til idealvekta mi) og stramme opp kroppen, få bort mest mulig fett og få meg litt muskler. Jeg vet jo at vekt ikke har SÅ mye å si, men ja.. Jeg vil bare kunne kjøpe akkurat de klærna jeg vil og kunne gå i bikini på sommeren og føle at jeg er stolt av kroppen min, slutte og matte skjule den bak klær..

Må prøve og jobbe litt med meg selv :) Planlegge bedre, motivere meg, prøve og sette gode mål osv. Jeg VET jeg har det som skal til, jeg bare må prøve hardere!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9115. april 2015, 08:36
Jeg vil også legge til at alt ligger i forberedelser. Ha joggeskoene, treningsklærne, iphone fullladet, podcast nedlastet, kaffen klar til kok etc etc før du legger deg. Da er alt klart til du står opp, ingenting kan stoppe deg enn deg selv.

Hva er podcast? :P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen15. april 2015, 11:12
Letteste måten jeg kan forklare podcast på er å kalle det for et radioprogram som du kan laste ned å høre på så mange ganger du vil. Det finnes mange, mange forskjellige podcaster, noen er humoristiske, andre er informative. Jeg liker å høre på podcast når jeg kjører cardio fordi da kan jeg drømme meg inn i samtalene de har, så slipper man å tenke på alt annet som er tungt, eller høre på den samme gammle treningsmusikk lista. Min favoritt podcast er The Joe Rogan Experience, den kan være verdt å sjekke ut, viktigste er at du finner noe du synes er intressant å høre på.

Et tips er hvis du skal gå morgen cardio, når du legger deg, så må du påminne deg selv om at imorgen skal jeg stå opp å gå morgen cardio. Itillegg hvis du har alarm på telefonen, ville jeg skrevet "Stå opp, du skal gå morgen cardio" noe sånt, sånn at du leser det når du slår av alarmen, du blir påmint om at du skal stå opp, å gå morgen cardio, så gjør du det :)

Jeg skjønner, du tenker inni deg, men det holder ikke, fordi det er ikke fast nok, sitt ned, få det ned på et papir, heng det papiret opp så du kan se på det hver dag. Lag et ritual at du skal lese det hver morgen i starten, til du kan det uten at.

Jeg kan komme med forslag, men du må velge noe som vekker skikkelig følelser inni deg, du må leve ut din egen drøm, ikke andres. :)

-Jeg lever kun en gang, jeg er kun ung en gang, jeg vil bli den beste utgaven av meg selv, jeg vil se hvor langt jeg kan komme med mitt potensial. (Det er min personlige favoritt.)
-Jeg vil nå idealvekten min.
-Jeg vil slå rekorden min på 74kg innen sommeren.
-Jeg vil kunne kjøpe akkurat de klærne jeg vil, og gå i bikini på sommeren og føle at jeg er stolt av kroppen min.
-Jeg vil hevde meg i en sport (kickboksing, svømming, dansing etc)
-Jeg vil fullføre en (marathon, triathlon, kickboksing kamp, etc)
-Jeg vil...

Bestem deg nå, aldri tvil på deg selv igjen, aldri se tilbake, kun fremover. Fokuser på å bli 1% bedre hver dag, 1% er ingenting, men om 200 dager er du 200% bedre enn hva du var.

1% Hver dag.
- Idag skal jeg lage meg youtube konto, lage en motivasjons liste, finne motivasjonsvideoer, legge de til.
- Idag skal jeg lage oversikt over hvordan den perfekte uken skal se ut. Når er jeg på jobb, når skal jeg trene, hva skal jeg trene.
- Idag skal jeg lage oversikt over når skal jeg spise, hva skal jeg spise.
- Idag skal jeg finne et par podcaster som jeg liker som jeg kan høre på når jeg går cardio.
- Idag skal jeg lage en treningsmusikk spilleliste som jeg skal høre på når jeg trener.
- Idag skal jeg skrive ned målene mine, henge de opp på soveromsdøren.
- Idag skal jeg få tak i en kalender, som jeg kan skrive opp hva jeg veier hver morgenen.
- Idag skal jeg finne ut av hvordan jeg kan forbedre morgenrutinene mine.
- Idag skal jeg lage rutiner sånn at jeg får i meg mer vann i hverdagen.
- Idag skal jeg lage rutiner på når jeg skal legge meg.
- Idag skal jeg ...

https://www.youtube.com/watch?v=2C6GDa4X9Hs&spfreload=10

En youtube video av et lite utrdrag fra podcasten The Joe Rogan Experience.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9115. april 2015, 13:14
Takk :D
Er det veldig viktig og spise helt rent for å få best fremgang? Jeg tenker kylling/fisk/kjøtt og grønnsaker og KUN det, eller kan jeg lage sunne/proteinrike versjoner av f.eks lasagne(med speltlomper/søtpotet), pizza (med sunn bunn) osv? Merker at jeg blir VELDIG fort lei av tørr kylling og grønnsaker, kyllingwok osv.
Hva pleier du å spise til middag? :) Har du en dag i uka som du spiser mer/hva du vil?
Spiser du da hva du vil av alt, også søtsaker bare innenfor rimelige mengder eller spiser du bare mer mat som er sunn isåfall?

Så lurte jeg på i forhold til de kosttilskuddene. BCAA, ZMA og MCT olje. Tar du det i piller eller i pulver/flytende form? Har det noe å si?
Når du bruker sånn MCT olje, tar du omega 3 i tillegg? Og spiser fisk, avocado osv?


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen15. april 2015, 14:12
Jo "renere" du klarer å spise jo raskere framgang vil du få, men så må du jo komme deg igjenom uka i livet. Det må ikke bli sånn at du mistrives. Jeg er veldig ekstrem når det kommer til kosthold, fordi jeg er veldig enkel. Jeg er ikke ektrem fordi jeg spiser det perfekte kostholdet, veier maten min, kalkulerer alt, for det gjør jeg ikke. Det jeg mener med ekstrem er at jeg kan spise samme mat, hver dag, ukesvis, månedsvis, uten problemer. Så lenge jeg får min ris, kjøttdeig, brokkoli, blomkål, champignon, chili og løk, 5-6 ganger om dagen, så er jeg fornøyd. Det passer ikke for alle. Jeg spiser det samme til middag, som jeg gjør til frokost. I tillegg til at jeg kjører proteinshakes, nøtter, bær, cottage cheese, gresk yoghurt m.m.

Ja det hender at jeg spiser avocado, det er når jeg kjører et annet måltid. Spiser jeg fisk så spiser jeg torsk.

Det kommer veldig ann på når jeg har et cheatmeal, det kan være 1 gang i uken, eller så kan jeg vente 2 uker, eller 1 måned, det kommer ann på hvordan jeg ligger ann. Jeg liker heller ikke å kalle det for cheatmeal, jeg kaller det for earnedmeal. Før du putter i deg noe så kan du spørre deg selv, har jeg gjort meg fortjent til dette idag? Hvis ja, så er det bare å gomle i vei uten dårlig samvittighet.

Hvis du har en plan på hva du skal spise, når du skal spise, så blir det mindre rom får at du kjøper søtsaker, spesielt i ukedagene. Har du en handleliste så går du inn og plukker det du skal ha så går du ut. Simple.

BCAA - Pulver blander jeg med vann før/under trening.
ZMA - Piller før jeg legger meg.
Omega-3 - Piller, når jeg står opp
MCT olje - Flytende, en spise skje, plander jeg i proteinshake, med 1 t-skje kanel, og en tynn slice med ekte smør.
Spirulina - Piller, når jeg står opp
CLA - Begynner neste uke, skal ta det før måltid, et par ganger om dagen.
Brun eddik - En shot, rett etter cardio.


Slik ser onsdagen min ut, spise og trening. Dette er når jeg må ned i vekt mot konkurranse.
Stå opp
Morgencardio
08:00 Frokost, Proteinshake
11:00 Matboks nr 1
14:00 Matboks nr 2
17:00 Matboks nr 3
Trening.
20:00 Proteinshake
21:00 Matboks nr 4
Kveldscardio.
22:00 evt. Cottage cheese
Sove.

Innimellom måltider spiser jeg nøtter, bær eller frukt hvis jeg føler at jeg trenger det.

Jeg har flere forskjellige dager der jeg trener forskjellig, og da blir måltidene endret litt på når og hva. Jeg kjører ikke på med morgen cardio hver dag. Heller ikke kveldscardio. Jeg løfter vekter kun 3 ganger i uka.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9116. april 2015, 09:18
Okei :)  Kan man ta sånn MCT olje bare bart, eller smaker det helt jævlig?
Tror du det har noe å si om man tar BCAA som shake eller piller?

Jeg trente fullkroppsprogram på søndag(er så mye annet som skjer om dagen, så varierer litt hvor mange dager jeg får trent så da kjører jeg fullkropp nå) og trente sånn passe hardt, men ikke veldig egentlig. Og det er først i dag, 4 dager etterpå at jeg føler meg "fin" i kroppen igjen og ikke altfor støl. Er ikke det litt vel lang tid for kroppen og komme se på, når jeg ikke trente så veldig hardt og har trent styrke jevnlig i en mnd eller to nå?
Prøvde og trene litt styrke i går, men det kunne jeg bare drite i.. Kroppen verket i alle øvelser, så det endre med å gå 30min og danse zumba i 30min istedet :P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Hantelpresseren16. april 2015, 10:02
Vanligvis kjenner man det mest i kroppen to dager etter selve treningen. Har man trent hardt, vil man også kjenne det godt tre dager etterpå også. Og man kjenner det spesielt etter man har startet å trene styrke. Husker ikke hvor lang tid det tok før jeg ikke merket snn så godt, men det tok en stund. Det kan jo også ha noe med at du er på diett samtidig, og prøver å gå ned i fett. Lite mat kan føre til dårligere restitusjon.
Spiser du noe etter trening? Shake eller annen mat? Det er smart for restitusjonsprosessen.

Vanligvis regner man ca 48 timer på at en muskel restituerer seg og er klar for neste økt, men muskelen kan være støl selv om den er klar til trening.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen16. april 2015, 10:23
MCT olje bart, ja men liker å ha det i kaffe, te, vann, shake etc.
BCAA, liker pulver best for da får man i seg vann også.

Bra at du er tilpasser deg, hvis du ikke klarer styrke så skifter du til noe annet, bedre det enn å sitte i ro, fortsett sånn, stå på!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9116. april 2015, 14:32
Vanligvis kjenner man det mest i kroppen to dager etter selve treningen. Har man trent hardt, vil man også kjenne det godt tre dager etterpå også. Og man kjenner det spesielt etter man har startet å trene styrke. Husker ikke hvor lang tid det tok før jeg ikke merket snn så godt, men det tok en stund. Det kan jo også ha noe med at du er på diett samtidig, og prøver å gå ned i fett. Lite mat kan føre til dårligere restitusjon.
Spiser du noe etter trening? Shake eller annen mat? Det er smart for restitusjonsprosessen.

Vanligvis regner man ca 48 timer på at en muskel restituerer seg og er klar for neste økt, men muskelen kan være støl selv om den er klar til trening.

Jeg er faktisk litt dårlig på det.. Går somregel hjem og dusjer også lager jeg middag som jeg spiser etterpå, så da går det jo litt tid.
Hva er bra og spise etter trening, som restitusjon og før middag? Skal man gjøre det alle dager man trener, uansett om det er styrke eller kondisjon man trener?
Har alltid fått for meg at det er viktigst med å innta næring etter styrketrening, men hvordan gjør jeg det da når jeg trener først styrke, så kondisjon rett etterpå i alt ifra 20-60min?
Har hørt at det er bra og trene styrke først også kondisjon etterpå, så jeg gjør somregel det. Det var noe med at noe lagre ble brukt opp under styrketreningen, så da brukte kroppen hovedsakelig fett som energi dersom man trente kondisjon rett etterpå. Er det bare bullshit eller stemmer det?
Haha, "noen lagre" som blir brukt opp faktisk, men ja.. Husker ikke hva det var, men du forstår sikkert hva jeg mener :P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9116. april 2015, 15:33
MCT olje bart, ja men liker å ha det i kaffe, te, vann, shake etc.
BCAA, liker pulver best for da får man i seg vann også.

Bra at du er tilpasser deg, hvis du ikke klarer styrke så skifter du til noe annet, bedre det enn å sitte i ro, fortsett sånn, stå på!

Okei :) kan man bruke BCAA som restitusjon etter trening, eller skal man kun bruke det før trening? Altså at man tar en før og en etter. Har lest man kan bruke det under trening også, men føler ikke jeg trener så hardt at jeg trenger det egentlig.

Ja, gidder ikke å gå hjem selvom jeg ikke får fullført treninga jeg hadde planlagt, men skal innrømme at det fristet ganske mye! Hater og ikke få utført økter og ting som jeg har planlagt, for da må jeg "stokke om" på treningen resten av uka også:P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Hantelpresseren16. april 2015, 15:55
Proteinshake er ganske vanlig for de som trener styrke. Evt. cottage cheese, eller noe annet med proteiner. Sammen med litt riskaker eller en banan (raske karbs). Det er mye diskusjoner om når man bør ta dette, men selv tar jeg shaken i garderoben etter styrkeøkten. Om det er det mest optimale, kan jeg ikke svare på, men du bør ha fått i deg noe mat innen max 1 time etter økten er ferdig. Spørsmålet om etter en kondisjonsøkt er faktisk noe jeg lurer på selv...
Når du trener styrke og deretter kondisjon bør du hvert fall ta shaken etter styrkeøkten, før cardio.
Uten å si det sikkert, så tror jeg ikke du vil bruke mer energi fra fettet på kroppen ved å kjøre cardio etter styrkeøkten. Poenget er vel derimot at om man kjører cardio før styrkeøkten, vil man tømme nettopp disse glykogenlagrene før det er ønskelig, da man trenger disse under hele styrkeøkten, og ikke bare halve. Det vil altså tære på kroppen, og du vil ha mindre energi til styrkeøkten, som fører til at du kan løfte mindre, som fører til at prograsjonen på styrketrening, både styrke og muskelmasse, vil bli dårligere. Det lønner seg alltid å få det maksimale ut av styrkeøkten.

Dersom du bruker proteinpulver, vil du få i deg en del BCAA der ifra. Hvis du skal ha et eget BCAA-tilskudd, ville jeg tatt det før trening, eller etter trening dersom du ikke bruker proteinpulver. Men ettersom ditt mål er å gå ned i fett, og du ikke konsentrerer deg så mye om muskelmasse, hvert fall i første omgang, vil jeg tro at du klarer deg fint uten BCAA. BCAA hjelper hovedsaklig på å holde på muskelmasse på deff, og gjør at man kan gi full gass i litt lenger tid under styrketrening, både på deff og bulk.

Dersom man er helt ille støl, så kan det være greit å vente en ekstra dag. Men for meg hjelper det ofte å varme opp litt bedre enn vanlig, og tøye litt forsiktig på de musklene jeg skal trene hvis de er veldig støle. Men dersom ikke dette hjelper, er det bare å utsette det. Det kjenner du selv.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen16. april 2015, 20:23
Før trening vil du ha i deg karbohydrater, det er dette som vil deg energi til å prestere på trening. (Brød, ris, potet, pasta, søtpotet, nøtter, riskaker, banan, frukt, bær etc etc) Men så er det jo sånn at du vil gå ned i vekt, så du vil være forsiktig med å spise for mye av dette. Du ønsker et kosthold der proteiner og fett dominerer.

Etter trening vil du gi kroppen raskest mulig næring, i form av proteiner og fett. Her er proteinshaken et fantastisk verktøy for å få i seg næring så raskt som mulig, som hantelpresseren gjør, rett etter trening chugger han i seg en proteinshake! Dette er ikke noe måltidserstatter.

Så viss du drikker en proteinshake så kan du bruke bedre tid på å komme deg hjem, dusje og lage mat uten at du må stresse fælt.

Hvis du har trent styrke i 1,5 time, så synes jeg det er unødvendig å dra øyeblikkelig å trene cardio i 1-1,5 time.
Hvis du skal trene cardio etter 1,5 time med styrke, hold det til 10-20 min mer intesivt, det fungerer bra, jeg gjør det selv. Jeg tar ikke proteinshake imellom styrke og cardio, jeg går rett på cardio, og når jeg er ferdig tar jeg en shake i garderoben.

Jeg ser folk som trener 1,5 time styrke, så hiver de seg rett på cardio i 1,5 time, de ser ut som dritt, det er ikke noe vits føler jeg. De går tom for energi og innsatsen bare dabber av og du får ingenting ut av treningen. Innsats å viljestyrke er ikke alt, man må også vite å restituere og spise riktig til riktig tid.

Jeg er enig, kjør styrke først, så cardio.

Jeg anbefaler BCAA for deg, før og under trening, ikke etter, da skal man få i seg proteiner, som f.eks proteinshake, tunfisk, kylling, brokkoli, kalkun, egg, nøtter, cottage cheese, etc etc.



Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen16. april 2015, 20:43
Forresten er det hver fredag du har bestemt deg for å komme med oppdateringer på hvordan formen er? :) Snart 1400 lesninger, folk er intresserte :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9117. april 2015, 08:56
Okei :D Jeg prøver og kjøre styrketreningen på maks en time, så har korte pauser eller kjører supersett, så cardio etterpå. Nå om dagen er det mest bare og gå egentlig, eller zumba/step. Skal kjøre på med intervaller etterhvert nå som jeg er litt igang :)

Proteinshake er jo ekstra kalorier, men det har kanskje ikke så mye å si? Har dere forslag til en bra shake jeg kan bruke etter trening? Den jeg har likt best av de jeg har smakt hittil er faktisk den "Diet protein shake" med sjokolade, den er jo ikke så mye kalorier i heller. Foreløpig trener jeg bare styrke for å stramme opp og øke forbrenningen. Målet er jo å gå ned så mye fettprosent/kg som mulig så tror jeg må bli flinkere med cardioen fremover og prioritere den.

Hva spiser dere før trening og hvor lenge før? Eller tar du bare BCAA? Jeg får maten/shaken veldig opp i halsen uansett hva jeg putter i meg egentlig, så jeg er veldig dårlig på å spise før trening.. Tar heller noe engergigreier (Red force, fres osv).


Jeg veier meg osv på lørdag morgen, for skal jeg ha en dag jeg skal spise det jeg ønsker så blir det lordagen. Denne uka har vært litt dårlig da.. Har hatt bursdagsfeiring, slurva litt med maten noen dager og blitt syk. Ser ikke ut som at jeg har gått opp noe ihvertfall(veier meg hver dag nå). Legger ut tall til lørdag eller søndag uansett :)

Men neste uke blir mer interessant! Har satt opp nøye og detaljert plan om hva jeg skal spise, kcal innhold så jeg vet det ikke blir for mye, tidspunkter, hva jeg skal trene osv. Og jeg starter opp med morgencardio noen dager, så gleder meg til neste lørdag :D Merker at jeg er mye flinkere når ting er såpass godt planlagt og jeg har en plan med akkurat hvor mye jeg skal spise osv.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9117. april 2015, 08:58
Jeg anbefaler BCAA for deg, før og under trening, ikke etter, da skal man få i seg proteiner, som f.eks proteinshake, tunfisk, kylling, brokkoli, kalkun, egg, nøtter, cottage cheese, etc etc.


Må jeg forresten ta BCAA hver dag? Eller kun dager jeg trener enten cardio eller styrke eller kun dager jeg trener styrke?


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen17. april 2015, 12:16
Liker det jeg leser, du er på gang med noe bra! :D

Jeg liker myrevolution.no sitt proteinpulver. 3kg myoprotein. Mocca chocolate.
Mocca Chocolate

Næringsinnhold

Næringsinnhold   pr 100g           pr dosering 40g
Energi   1548kJ/368kcal      619kJ/150kcal
Protein         85,1g                   34,0g
Fett                   1,5g                     0,6g
Karbohydrat   2,7g                     1,1g

Jeg spiser sistemåltid 1 time før trening. F.eks Ris, kjøttdeig, brokkoli, blomkål, løk, champignon, chili


BCAA drikker du når du vil, når du føler for det. Du er ikke nødt til å drikke det hver dag, eller til hver trening, men du vil merke resultater av å drikke det å da vil du ha det til hver trening :)

Se på BCAA som en Powerade(energidrikk) med alt det en Powerade(aminosyrer) mangler, og uten det dritten som finnes i en Powerade(sukker).

Jeg tar treningflaska, fyller den med iskaldt vann, legger til 5-10gr BCAA begynner å sippe på det 15 minutter før trening, drikker det opp under trening, fyller flaska med mer vann og drikker vann resten av økta.

Ja, det er ikke viktig om det er positive eller negative tall vekta viser, det vil gi oss flere spørsmål som vi må finne svar på bare.

God planlegging gjør alt lettere, tilslutt når alt er på plass så er det ikke så mye stress lengre, det er bare å følge timeplanen å gi gass :D

Legger igjen en motivasjons video! :)

https://www.youtube.com/watch?v=pZzSDgxTx0w&spfreload=10


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9117. april 2015, 14:43
Okei :) så at det var en del kalorier i den MCT oljen også, men den gjør kanskje mer godt enn den "ødelegger" med de ekstra kaloriene?
Blir spennende og se fremover nå! Jeg merker veldig på kroppen at jeg har begynt å trene osv. Vekta viser ikke så mye forskjell, men kroppen føles mye strammere allerede:) Takk for motivasjons videoen, skal legge den til i lista mi :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen17. april 2015, 16:22
Riktig angående mct oljen. Ja dette blir spennende :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9118. april 2015, 09:48
Veiedag! Er fornøyd med at jeg ihvertfall ikke har gått opp siden jeg kun har fått trent 2 dager cardio og spist endel usunt. Så ligger på nøyaktig det samme som forrige helg faktisk:
Vekt: 84,3 kg

Kjempe motivert til å jobbe hardere neste uke og få litt fremgang igjen! No more excuses :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen18. april 2015, 16:55
Konge, det er den motivasjon som vil bære deg igjenom de tøffe ukene, månedene framover! :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9122. april 2015, 10:08
Føler jeg spiser HELE tia jeg, og er mett hele tia.. haha:P Føler jeg spiser for mye, men passer på kaloriene og logger alt jeg spiser. Spiser jo litt mer enn det den Lifesum appen vil ha meg til å gjøre (ca 80-100 kcal mer), men trener jo i tillegg og de ekstra kaloriene kommer i hovedsak fra den proteinshaken etter trening, som jeg forresten har market hjelper med veldig med restitusjonen!

Sånn har uka sett ut foreløpig, kom gjerne med innspill:
Mandag:
Frokost: Omelett med 1 egg, 2 hviter, 50g skinke og salat
Mellom: Pistasjenøtter (8g /15 stk), gresk youghurt
Lunsj:140g kyllingfilet, 100g brokkoli, 50g blomkål, 50g sopp
Mellom: 1 egg, 1 boks lakerol (pga forkjølelsen), 2 riskaker
Etter trening: Diet protein shake
Middag: 200g svinefilet, 250g grønnsaker, woksaus
Kcal totalt: 1312
Trening: 45min step (på halv maskin.. Fortsatt syk så hadde 0 energi), gikk 30min på mølla

Tirsdag:
Frokost: Samme omelett som I går med 3 skinkebiter og salat inni
Mellom: Pistasjenøtter (8g /15 stk), gresk youghurt
Lunsj: 140g kyllingfilet med blandet salat og 1/2 avocado, 1 SS mager kesam
Mellom: 1/2 avocado, 2 skinkebiter
Etter trening: Diet proteinshake, 1 riskake
Middag: Hjemmelaget lasagna med bla. karb.deig, cottage cheese og speltlomper
Kcal totalt: 1306
Trening: 45min styrke fullkropp, gikk 30min på mølla I veriert tempo

Veide meg til morgenen idag. Veide 84,3 på lørdag, 84,5 på mandag og 83,5 i dag. Så går riktig vei hvertfall! Blir spennende og se på lørdag og jeg har gått mer ned resten av uka :D

Har ikke kommet igang med morgencardio enda siden jeg har vært syk og hatt lite energi, men har passet på å gå minst 30min på mølla på slutten av alle treninger istedet. Gå bare på hastighet 5.5-6.5 og varierer litt med å gå oppoverbakke innimellom. Blir ikke veldig sliten egentlig, men det er vel bedre enn ingenting :) Vil ikke at det skal bli ett ork hver gang, så starter rolig..

Føler jeg må begynne med intervaller eller steppe opp cardiotreningen egentlig, men jeg haaater og jogge og å løpe, det har jeg alltid gjort.. Sliter med vonde legger osv når jeg gjør det, så er mer glad i å gå.. Har samme problemet når jeg går fort (merker det på 6,5! Da føler jeg at jeg går på alt jeg kan da)..

Noen tips til hvordan jeg kan få effektivisert cardioen uten og matte jogge/løpe/gå veldig fort for å få bra utbytte? Jeg HATER å sykle, så helst ikke det.. Roing og elipse er jeg heller ikke så glad i, føler ikke det gir meg noe.
Har veldig lyst til å kunne jogge og løpe da, men tror jeg må ned litt i vekt før jeg kommer til å klare det. Prøver av og til, men da kommer enten smarten i leggene i veien, eller pusten til slutt (yay for dårlig kondis!)
Intervaller med jogging i sånn maks 1min av gangen hadde jeg fått til, men vet ikke om det har noe for seg? Hvor korte gå-pauser må jeg isåfall ha da og hvor mange ganger?


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen22. april 2015, 11:39
Jeg er enig i alt du sier, det du spiser ser veldig bra ut, dette er veldig bra!! Bra du tar den proteinshaken etter trening, det  er sant at du merker at du restituerer raskere! :)

Ja og er du syk så er du syk, du skal leve lenge så du har mange dager igjen på å ta igjen, så ikke få noe dårlig samvittighet eller noe sånt.

Loggfør hver dag hva du veier, men aldri sammenlign deg dag fra dag, sammenlign heller fra lørdag til lørdag.

Hold deg til 30 min, ikke gå lenger, prøv heller å forbered hastighet og oppoverbakke etter hvert som du blir i bedre form, ikke rush det! Logg før hva din hastighet og oppoverbakke, neste gang du går så går du samme, eller litt mer. aldri under. Omså at du går 0,1 raskere, eller 0,5 høyere oppoverbakke hver gang. Det er snakk om å bare bli 1% bedre hver gang, tenk om 100 dager hvor du er. Så ikke stress.

Ja jogging suuuuger spesielt når man går i kalori underskudd, og går på lav karbo, det er rett å slett ikke gøy i det hele tatt. Hvis jeg var deg så ville jeg prioritert jogging sist av alt. Få vektløftinga i orden, samt det å gå i et høyt tempo i oppoverbakke. Det vil gi deg bedre cardio, det tar bare lenger tid enn om du skulle jogge, men det er mer behagelig. Så får du starte med jogging når du føler deg klar for det. Ikke tenk på det før du er der. Og hvis jeg skal anbefale jogging så er det 4x4. Det er det beste. Og der igjen du trenger ikke å begynne på 15 i hastighet. begynn på 5 i hastighet omså. Så øker du roooolig for hver gang.

Ta å google "marathon vs sprinter", gå på bilder å se hvordan kroppene ser ut, hvilken type kropp vil du ha? Hvem faen vil se ut som en marathon løper, ingen på treningforum tipper jeg :D De har ingen former eller muskler, ser jo ut som lik. Har respekt for det de driver med altså. Så det å kunne løpe i flere timer er liksom fint det, spesielt hvis det er en zombie apokalypse, men sånt skjer bare på film. Vi trenger ikke å kunne løpe så lenge lenger. Har du lyst å se ut som sprinter, eller fitnessutøver så holder du deg til høy intesitet intervaller og vektløfting.

Ja og en ting du kansje ikke har tenkt på er at du har ikke loggført hvor mye vann du har drukket, ikke fordi det er viktig, jeg sier det bare for å påpeke at det er viktig at du drikke masse vann, så hvorfor ikke loggføre det også ?  :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9122. april 2015, 11:52
Okei, da skal jeg begynne å logge fremover :) på zumba og step timene får jeg ordentlig opp pulsen ihvertfall, for de timene elsker jeg så da gir jeg alt! Så bare jeg fortsetter med det også så hjelper vel det litt på og.

Liker veldig godt styrketreninga, men føler ikke jeg har funnet ett program som passer meg 100% enda.. Er alltid et par øvelser som ikke funker for meg eller som jeg ikke føler jeg får til helt så enten dropper jeg de, ellerså får jeg ikke gjort de ordentlig så da får jeg heller ikke logget all treninga eller får noe fremgang. Det er Ganske demotiverende! Og jeg HATER å trene mage, haha! Finner ingen øvelser som jeg klarer og gi alt på, og jeg har seriøst prøvd omtrent alle jeg har hørt om/lest om :P blir somregel at jeg bare tar noen situps og dropper resten.. så om du har noen forslag her, så blir jeg glad!

Jeg vil ikke se ut som en marathon løper nei, hehe! Vil bare "fortest mulig" ned i vekt og fettprosent så jeg ser slank og fin ut og kan gå i bikini :)

Godt og høre at opplegget ser bra ut, da fortsetter jeg sånn og kommer med ny vekt-oppdatering på lørdag :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen22. april 2015, 16:31
Styrketreninga finner du ut av, prøv deg fram, fail, prøv på nytt :) om 3 måneder så har du sikkert endret på masse for å prøve å gjøre det bedre å bedre. Hvis du sliter med f.eks teknikk på hvordan man utfører benkpress, markløft, squats etc etc, ta å prøv å finn ut av en ting av gangen, ikke alle. Bestem deg for en øvelse, google, youtube, lær, prøv ut. Så når du nailern så fokuserer du på neste. Til slutt sitter alle.

Så mage, det er gjort studier på mage øvelser.

AB wheel skal være en av de beste øvelser, men den er tung. Du må også være forsiktig å gjøre øvelsen riktig, hvis ikke går det utover ryggen, youtube ab wheel. Så har du jo gode gamle planken, side planken også.

https://www.youtube.com/watch?v=o-8jNoh_ojA&feature=youtu.be

Den er fin.

Jeg kjører bein, skuldre og mage. Mage alltid til sist. Da kjører jeg sirkeltrening som består av 5-6 øvelser. Høyt antall reps(Max 20), med korte pauser(30 sek). Finn 5-6 øvelser du klarer å gi nesten alt på. Klarer du ikke ab wheel, driiiit i å bruk tid og energi på den. Den kommer i framtida.

Jepp, lørdag, det blir spennende! :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9122. april 2015, 19:57
Okei :)
Kom over en annen utfordring idag da. Hva sier dere til venner osv som spør om dere skal spise middag sammen, vil bli med på fylla, ha filmkveld med digg osv?

Har flere venninner som spør ofte om vi skal spise sammen, se film og spise godis osv. Kan såklart unne meg noe innimellom, men nå som jeg er så godt i gang og så motivert så har jeg ikke lyst faktisk, ikke enda hvertfall. Så hva kan jeg si for å få de til å forstå?
Har jo sagt jeg slanker meg/går på diett og skal være flink med mat osv, men spesielt hun ene blir veldig oppgitt og kommer med den "leksjonen" om at man MÅ kose seg innimellom også osv..


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen23. april 2015, 10:46
Når det kommer til venner som er så jævli dum som ikke klarer å forstå at når man er på slankern/diett og må holde seg unna sukker og dritt for å klare målet sitt, ja da blir man bare oppgitt over dem. Det er så jævli standard de som sier at man MÅ kose seg innimellom som aldri klarer å få gjort en dritt. Og hvis de ikke klarer å forstå det så får de faen meg bare bli oppgitt. Vil de virkelig være en god venn, så vil de støtte deg, prøve å bygge deg opp og hjelpe deg å nå målet ditt, ikke rive deg ned. Der tror jeg kansje menn kan være flinkere enn damer.

Ikke la andre få påvirke og bestemme over deg og dine mål. Etter vært som du får resultater så vil folk legge merke til det og folk vil begynne å hate/beundre :) Sånn er det bare. Det enkeleste er å være 110% ærlig med dem du er venner med. Si rett ut hva du føler om din egen kropp/tilstand og hva du holder på med. Hva dine mål er. Det kan være tøft, men du vil få så mye mer støtte tilbake, og bli møtt med forståelse. Folk vil beundre og vil hjelpe.

Fylla, selvfølgelig kan du gå på fylla hver helg, du må bare begrense inntaket av alkohol. Det er lov å dra på byen og kun drikke 1 øl og ha det gøy. Blir kansje ikke "Fylla" av det, men det er gøy fordeom.

Lage middag sammen, forklar dem skikkeligelig hva du holder på med og forelslå et sunnere måltid, taco er sunt og digg?

Filmkveld på en onsdag med digg? Går fint det, men da blir det ikke noe digg på lørdag :) Og det går ant å begrense inntaket, og det går ant og foreslå frukt, eller noe, vær kreativ. Gresk yoghurt vanilje, med bær, himmelsk!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9123. april 2015, 12:36
Ja, får prøve og forklare ordentlig :) kan jo også ha med meg mat hjemmefra eller lage forskjellige ting dersom jeg skal spise middag med venner osv.
Jeg syntes det er helt greit og dra ut edru jeg, så det har jeg ingen problemer med egentlig. Det er bare at folk maser så jævlig om at jeg måå drikke og ikke være så kjip osv.. Og hvis jeg ikke drikker, så gidder de ikke å dra ut med meg :P sykt teit egentlig, men ja.. Får bare drikke et glass vin eller noe å gjøre de fornøyd også får det være greit :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen23. april 2015, 14:47
Vi bor i Norge, og slik er drikke kulturen vår, enten man liker det eller ikke. Men tror det er på vei til å endre seg litt. Et tips til å ha en unnskyldning til å ikke drikker er å skaffe seg helge jobb. F.eks bartender, servitør eller ordensvakt. Det er utrolig sosialt, gøy, utfordrende, du tjener penger, du sparer penger, og man blir kjent med nye folk, kunder og kollegaer. + Den gangen du skal ut på byen så kommer du gratis inn, du får billigere drikke. Slipper å stå i kø.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9123. april 2015, 15:03
Ja, det var smart! Kanskje jeg skal prøve det etterhvert. Litt kjedelig å være "last" i helgene bare, men hvis det ikke blir så mye jobbing så går det jo greit :)

Afh, idag er energinivået og motivasjonen heelt på bånn.. Er sykt slapp og bare å gå opp trappa på jobben er ett ork:P Har vært flink med maten, men har virkelig ikke lyst til å trene noe i det hele tatt.. kan være fordi jeg har trent tre dager på rad nå og ikke er vant til det da, men syntes jo ikke jeg trener spesielt hardt heller. Er redd for å havne i kjellern om jeg driver og tvinger meg selv og presser på de dagene jeg virkelig ikke har lyst eller ork. Men det burde vel igrunn holde med det kcal underskuddet jeg har nå i forhold til maten, hvis jeg er flink og trener de andre dagene?


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen23. april 2015, 19:00
Ja det er snakk om å jobbe 2 helger i måneden, det er normalt. Fredag og lørdag, eller kun kveld. Sir man bare nei og ikke har en skikkelig unnskyldning for å ikke bli med så slutter folk å spørre. Jeg ble selv spurt idag om jeg skulle være med å drikke i morgen, men kan desverre ikke fordi jeg må jobbe, og da er det helt greit :) Ingen blir skuffet og jeg slipper å drikke, vinn vinn!

Ja "The struggle is real" når man går på kcal underskudd og skal trene. Først så må du tenke på at det som egentlig er normalt er at folk først begynner å trene for å få muskler og framgang på kcal overskudd. For så å "Deffe" gå på diett.

Du går rett på diett, samt trene for å få muskler og framgang på kcal underskudd. Så det er dobbelt så hardt for deg. Så du kan på en måte ikke forvente at du du skal få mye framgang når det kommer til å øke på vekter hver uke etc. Du vil mest sannsynlig forbedre utholdenhet din, men ikke energi nivå er så lavt at du vil ikke merke det før energi nivå er høyt igjen. Det er derfor det er tungt å stå opp, gå opp trapper.

En ting til som du må påminne deg selv om er at når du alltid forsøker å bli 1% bedre hver dag, og det kommer en dag der du ikke var bedre enn dagen før så må du tenke på at den personen du var i går var den beste versjonen av deg selv. Du konkurrerer alltid mot den beste versjonen av deg selv og du kan ikke alltid vinne.

Jeg kan forklare deg hvorfor kroppen din er sliten, jeg tror det vil gi deg større forståelse på hvordan kroppen din fungerer og maten du tar i deg. Dette er ren "broscience", som jeg har lært av å lese på internett, jeg har ingen utdanning innen dette, så jeg utfordrer gjerne de snart 2000 lesere dine på å rette meg hvis jeg tar feil.

Ok, så det er 2 deler av dette eventyret i å gå ned i vekt.

1. Gå ned i vekt, komme til ideal vekta di. Der er du nå.

2. Når du har ankommet din idealvekt, hvordan spiser vi for og holde oss der ut livet? Uten å hate livet.

Først tar vi nr 1. Så tar vi nr 2 når du er kommet dit.

Det finnes hundrevis av dietter for å gå ned i vekt, fedon dietten, 0 karbo, banandietten, 5:2, steinalderdietten, sultedietten, pulverdietter, juiceing, kokaindiett, ja jeg kommer ikke på fler i farten, men det finnes jo så mange. Det gjelder å finne den dietten fungerer for deg og din livsstil. Jeg har ikke prøvd alle, kun et fåtall. Jeg liker lavkarbo, fordi jeg er karbo sensitiv.

Sånn her fungerer lav karbohydrat diett. Men først må jeg forklare en annen ting, enklest mulig.

Når du spiser maten din, så vil kroppen din fordøye maten og lagre den(energi). Først vil den lagre maten(energi) du spiser i musklene dine, og så i levra di. Når musklene er full av energi og det ikke er mer plass der, og glykogen lagrene i levra di er fulle av energi, og hvis du da forstetter å spise mat(energi) som en "gris", så tenker kroppen, hvor skal jeg lagre resten av energien som jeg putter i meg? Det er jo fult i musklene og glykogen lagrene er fulle. Da bestemmer kroppen seg for å lagre det i fett! Rundt magene våre, lårene, på ræva etc. Derfor blir legger folk på seg.

Grunnen til at lav karbo fungerer så bra til å forbrenne fett, er fordi når du spiser lite karbohydrater så produserer kroppen lite insulin. Da e kroppen nødt til å forbrenne fett.

Spiser du et kosthold sånn som feite folk, masse proteiner, usunt fett og massevis av karbohydrater, så vil kroppen masse produsere insulin. Du klare aldri å forbrenne fett, når kroppen produserer hauevis av insulin hele tiden, hver dag, ingen klarer det, ikke bjørn dæhli i sin prime, usain bolt eller erna solberg.

Så når du går lav karbo, OG du går i kalori underskudd, som e veldig viktig, du må også gå i kalori underskudd. Kalori underskudd er når du spiser mindre energi enn kroppen bruker ikke sant. Sånn som du holder på med nå. Da begynner kroppen å ta av den lagra energien du har i fettet rundt magen, lårene etc.

Men kroppen går desverre ikke kun etter fett, kroppen angriper også etter glykogen lagrene i levra. Glykoen lagrene lagrer energi i levra og musklene. Det er der du får energi ifra  til å jobbe og trene. Og når du har gått lenge nok på lav karbo så vil glykogen lagrene gå tom og da går kroppen VIRKELIG i gang med å forbrenne fett. Det er derfor 0 karbo fungerer jævli bra til å forbrenne fett, glykogen lagrene går fort tom for energi og da er det fritt fram for å angripe fettet. Beklager hvis jeg gjentar meg mye. Så det er dette du opplever nå, glykogen lagrene dine begynner å gå tom, og det har begynt å bli tungt å gå opp trapper som det vanligvis ikke ville gjort. Du går på kalori underskudd, og du er i mer aktivitet enn du har vært til vanlig.
 
Så når du går på lavkarbo så sies det at det vil det ta mellom  4-7 dager (kommer ann på fra person til person), så e glykogen lagrene tomme. Men kroppen vår er veldig smart! Går du for lenge på lav karbo, og på tomme glykogen lagre så vil kroppen tilpasse seg. Den vil ikke slutte å forbrenne fett kan du si, men det sakter veldig veldig opp. Kroppen tror at du holder på å dø ikke sant. Det er rett å slett ikke sunt. Hormonene i kroppen er på bærtur etc. Kroppen er i ubalanse.

Så den beste måten å kjøre lav karbo diett på er og etter de 4-7 dagene på lav karbo(husk det varierier fra person til person), så reintrodusere du mer karbohydrater i hverdagen. I 2-3 dager. Så uka di vil kansje se sånn her ut.

-Mandag tilogmed fredag lavkarbo. 4-7 dager, du bestemmer.(Det her er handler om å bli kjent med sin egen kropp og lytte til den.)

-Fredag til søndag. 2-3 Dager, der du spiser mer karbohydrater, for å fylle opp glykogen lagrene i musklene og levra di. I tillegg vil hormonan i kroppen komme i balanse igjen. For så tenker kroppen, aha, hun har begynt å spise karbohydrater igjen, nå kan jeg begynne å forbrenne fett igjen! Så kommer mandagen og du har energi i kroppen og klar til å kjøre lav karbo igjen.

Og det er viktig å fylle opp med karbohydrater etter den 4-7 dagen hvis du er spesielt interessert i og beholde muskelmasse som man har bygd opp, for hvis du ikke gjør det så vil kroppen ikke bare spise opp fett, men den vil også begynne å spise muskler. Du kan gå 48 timer uten mat før kroppen angriper muskler. Før det går den på fett og glykogen lagrene.

Men så kommer det noe veldig viktig, når du skal spise mer karbohydrater (reintrodusere) i helga(de 2-3 dagene) så e det VIKTIG at du gir kroppen de riktige karbohydratene, komplexe karbohydrater. Ikke hvit brød, hvit ris, vanlig potet, lys pasta. Ikke pizza å sånt jalla greier. Du vil spise karbohydrater full av næring og som er mettende, som f.eks det beste du kan spise er bønner, så har du søtpoteter, fullkornspasta, grovt brød, fullkorsn ris.

Sånn her vil du at uka skal se ut (inntak av karbohydrater) Jeg sier ikke at dette er riktige tall for deg, men sånn vil du at det skal se ut.
Mandag: Totalt 50 gram karbohydrater
Tirsdag: 50
Onsdag: 50
Torsdag: 50
Fredag: 50
Lørdag: 100
Søndag:150
Mandag: 100
Tirsdag: 50

Skjønte du hva jeg mener? Det kommer ant på når de 4-7 dagene er ferdig, så starter du 2-3 dager med å reintrodusere karbohydrater. Du skal spise akkurat det samme igjenom alle dagene som du ville gjort ellers, bare at du skal legge til mer karbohydrater de 2-3 dagene, bare for å understreke det.

-------------------------------------------------------------------------


Når det kommer til hvor mange ganger du skal spise om dagen, jeg tenker så at hvis målet er å gå ned i vekt så ville jeg ikke spist hver 3 time, 6 ganger om dagen. Fordi, hvis du skal spise hver 3 time, så vil du alltid gi kroppen mat (energi) som den må fordøye og fylle opp energi lagrene i musklene og levra. Hvis du spiser hver 3 time så får jo ikke kroppen tid til å gjøre det du vil at den skal gjøre, nemlig og forbrenne fett! Så jeg ville prøvd å spise like mat færre måltid, men selvfølgelig like mye mat som om du skulle spise 6 måltid om dagen. Fordi da gir du kroppen muligheten til å forbrenne fett, og ikke konstant fylle opp energi nivået i musklene og levra. Hoff håper jeg ikke repeterer meg for mye, det er ikke meningen.


Du må få riktig typer av kalorier i deg, gode proteiner, riktige karbohydrater, fett, og vann, for å maximere forbrenning av fett.

Du kan også kjøre 0 karbo i 1-2 dager iløpet av de 4-7 dagene for å speede opp prossesen, men som du sikkert forstår så vil du være veldig preget av det, det e ubehagelig måte å gå ned i vekt på, man er konstant sliten, du blir lett irritert, har bare lyst til å sove etc, føler at du knapt klarer å løfte beina over dørstokken, ok nå overdriver jeg, men du skjønner sikkert poenget. Altså dette er når du er i høy aktivet med jobb å 2 treninger om dagen. Da kroppen trenger all energi den kan få så skal du liksom kutte det ut ?  :)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Hva skal jeg spise når jeg går på lav karbo??
Hva faen skal jeg spise for å fylle karbohydrat kvoten min iløpet av uken?
 
Bønner og linser!! Brune bønner, hvite bønner, det er det samme, alle slags type bønner. De er fantastiske! Ikke bare inneholder de karbohydrater, de er rike på protein, fiber og er full av viktige næringstoffer. OG de er mettende! Det liker jeg. Unngå bønner i tomatsaus, de er desverre litt mye sukker i.

Få i deg masse grønnsaker, brokkoli, og blomkål er gode alternativer. (proteiner, lite kalorier) Alt du finner i grønnsaksdisken.

Kjøtt eller fisk, så lenge det er proteiner og prøv å velg de med lavt fettnivå :)

Steking prøv olivenolje, ligg unna melange.

Mellommåltid, det har vi snakket om før, hvis du føler at du trenger det, så spis nøtter(uten salt), bær, frukt, cottage cheese, gresk yoghurt. Vær forsiktig og ikke spise for mye, spesielt på nøtter, mye energi i nøtter. frukt kan du spise mye av, lite kalorier og du blir mettere.
 
Bare følg med på på hvor mye kalorier du får i deg iløpet av en dag, du ønsker jo kalori underskudd ikke sant :)

Legger til at det e viktig at du drikker masse vann, får aldri nok av det, beklager :)

Spiser du sånn så vil du få resultater. Jeg håper jeg har klart å forklart enklest mulig og gjort det forståelig, håper du har lært noe og at dette vil gjøre det enklere, har ikke tid til å gå igjenom det jeg har skrevet.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9123. april 2015, 20:59
Åh, seriøst hva skulle jeg gjort uten uten deg? ;D Tusen takk for at du gidder og ta deg tid til å skrive så lange innlegg med masse bra info og nyttig lærestoff! Er mye av det jeg ikke visste om, selvom jeg føler jeg har lest alt som er nå:P

Det er mye å tenke på med det kostholdet ass, men skal prøve så godt jeg kan! Jeg haaater bønner da, men får prøve meg litt frem og se om jeg kan like det sammen med noe.. Jeg spiser litt speltlomper og søtpotet osv i hverdagen nå da, men ikke så mye. Tror karbsa hovedsakelig kommer fra grønnsaker og litt meieriproduktene. Men kan godt prøve og endre måltidene så jeg har de middagene med søtpotet osv i helgen istedet.

Hvis du ser hva jeg spiste på mandag og tirsdag(som jeg har fortsatt med på samme måte og føler fungerer greit), burde jeg kutte ut mellommåltidene og heller slå de sammen med frokost og lunsjen osv? Blir jo så sykt fort mett, men blir bort sulten igjen også.. Det er egentlig litt digg, for føler meg ikke like oppblåst og jævlig lengre. Før gikk jeg jo rundt og var konstant mett og oppblåst. Men om det kan gi meg resultater fortere og slå de sammen/lage større og færre måltider og det er bedre for fettforbrenningen så vil jeg jo heller det :)

Energien kom seg etterhvert når jeg kom hjem da, heldigvis! Lagde mat, så litt på tv også begynte jeg å vaske leiligheten og da fikk jeg mer energi, så tok meg en powerwalktur på 45min der jeg gikk opp ett fjell bland annet, så fikk pulsen opp litt hvertfall. Og såå digg etterpå! :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen24. april 2015, 15:44
Ikke noe problem! Da jeg lagde meg en bruker her på treningsforum så var det for å hjelpe andre å få hjelp selv, synes dette er kjempe gøy! Satser på at vi får gode resultater! :)

Ja det er mye å tenke på i starten, men planlegger man godt, så trenger man tilsutt ikke å tenke lenger på kosthold, man bare følger planen.
Men det er egentlig ikke så komplisert.

Ja slå bare sammen hvis du får det til å fungere, da får du et større vindu der kroppen kan fokusere på å forbrenne fett istedenfor å fylle opp lagrene konstant. Kroppen går ikke etter musklene før etter ca 48 timer uten mat (hvis du har fulle lagre) så menn og damer som er redde for at de mister "gainz" av at de ikke spiser hver 3 time er bullshit.

Det viktigste er at du får i deg de kaloriene du skal ha iløpet av en hel dag, og det som bestemmer hvor mye kalorier du skal ha er:

Målet ditt. (Ned i vekt, beholde vekt, opp i vekt.)
Samt aktivitetsnivået ditt.

Av de kalorine du skal ha i deg så anbefaler jeg en sånn her cirka fordeling:

40% Proteiner (Gode)
40% Karbohydrater (Riktige)
20% Fett (Sunne)

Gå opp fjell er kjempe bra trening, få opp pulsen ja, du har skjønt det!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9125. april 2015, 07:00
Okei, da skal jeg se om jeg får prøvd og slått sammen noen måltider fremover, ihvertfall hvis ting stagnerer :)
Her er målingene fra forrige lørdag:
Vekt: 84,3 kg (veide 84,5 på mandag, etter fylla, pizza++ på lørdag og søndag)
Midje: 90cm
Hofter: 98cm

Denne lørdagen:
Vekt: 83,5 kg
Midje: 89 cm
Hofter: 97 cm

Går sakte men sikkert nedover ihvertfall :) Har aldri vært så motivert og følt at det har funka så bra som det gjør denne gangen, mot alle de andre gangene jeg har prøvd og gå ned i vekt. Siden jeg blir veldig motivert av å lese det som blir skrevet til meg her og av å skrive resultatene mine så tror jeg det er mye av grunnen! Har liksom aldri delt det med noen før.
For første gang i mitt liv har jeg klart og takke nei til fristelser og ikke engang vurdert og spise noe usunt! Fikk en stor skål sjokolade på pulten min på jobb både tirsdag og onsdag uten å røre det. Hver fredag har vi kaker og kaffe på jobben med masse forskjellige kaker og sjokolade, men jeg satt bare og så på at de andre spiste. Digg følelse og ha kontroll for en gangs skyld!

På dette tidspunktet i fjord veide jeg 88kg på mitt tyngste.. Lørdag for en mnd siden veide jeg 86kg, men det er jo ikke før nå på mandag at jeg begynte ordentlig! Det har såklart gått mye opp og ned på det året, men denne gangen skal det bare gå ned og bli der :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen25. april 2015, 15:04
Ja det går SIKKERT nedover! ;) I fare for å høre ut som en fortune cookie men drit i det, fokuser på å bli den beste/sterkeste versjonen av deg selv, det handler ikke hva du er utad for andre, det er noe mer som er inn i deg. Og jeg tror du har begynt å få smaken på det. Du holder konstant på hver dag å bli bedre. Du utvikler deg hver dag. Av og til vinner man, av og til taper man, men uansett så bli det omgjort til visdom. Du lærer av det, og du legger på lag med lag med visdom og forhåpentligvis for hvert lag utvikler du deg til å bli mer ressurssterk på alle områder i livet.

Og hvis du er en super badass som fokuserer på å bli den beste/sterkeste versjonen av deg selv, så vil du nå målene dine!

Godt jobba! Den store skålen som du får levert på pulten, den må bort, ellers blir det som arbeidsleir i nord-korea, jeg ville ha tatt imot skålen, reist meg opp, og satt den på noen andres pult, må jo være vanskelig å konsentrere seg om å jobbe når det ligger en stor skål med fristelser der. Wow, kaker og kaffe hver fredag på jobben, shit dere er bortskjemte ass :P Den er skummel, kommer til å bli mange tunge fredag i møte hvis du må sitte å se på andre glafse i seg deilige kaker, har ikke noe godt forslag her. Er du nødt til å delta på dette? Er det sånn at alle tar med bakverk selv eller er det noe jobben spanderer? For da kunne du jo laget noe alternativ. Dette vet du sikkert bedre enn meg om så dette skal du klare finne ut av selv :)

Hvis det er noe jeg kunne vært intressert i å vite på dine "lørdags oppdateringer" er hvor mange treningsøkter du har hatt.
F.eks:
Gym:3 økter
Cardio 3 økter
Veldig enkelt, trenger ikke å være mer enn det.
-Hvordan følte du uka gikk
-blir det noe "earned meal" i helgen, eller hadde du iløpet av uken eller venter du en uke til. Hva velger du?(er det fylla, pizza or whatever)
Bare skriv veldig kort og enkelt, trenger ikke noe novelle nødvendigvis :)




Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9126. april 2015, 20:47
Har trua :D Ja, når jeg fikk den skåla så sa jeg at jeg er på diett, og han bare "ja, det sier de alle... hehe!". Men jeg merket både da og på fredagen når de andre spiste kaker at jeg hadde ikke lyst på i det hele tatt, ikke litt en gang! Så prøvde og bare sitte og se på sjokoladen og kjenne etter, men det var deilig og ikke ha noe behov at all for å røre den. Fikk veldig mestringsfølelse av det! Så jeg kunne jo hivd det bare, men jeg likte følelsen av å ha kontroll og ikke ense den selvom den stod rett ved siden av :)

Kaker og kaffe på fredagene er det jobben som står for.. jeg MÅ ikke delta, men hvis jeg ikke gjør det så syntes de andre jeg er kjip osv. Spurte om de kunne begynne å kjøpe inn litt bær også fremover da, for jeg ikke kan spise kaker lengre og det skulle de. Så det gjenstår bare og se om jeg har like stålkontroll fremover eller om det bare var denne uka siden jeg var såpass motivert og det var første "ordentlige" uka på diett :P hehe

Jeg trente:
Mandag: 45min step(da jeg var dårlig, så ble slapt), 30min gå på mølle
Tirsdag: Styrke full kropp, 30 min gå på mølle
Onsdag: Zumba 30min, 45min gå på mølle
Torsdag: Gikk tur på 45min med bla. en tur opp på ett fjell
Fredag: Var sosial med venner
Lørdag: Rei halvannen time
Søndag: Er så støl at jeg såvidt klarer og reise meg å gå så har ikke trent:P Svir i kjernemuskelaturen, mage, rygg, rumpe, lår og muskler jeg ikke ante at jeg hadde i samme området! Haha.. Sånn blir det når jeg rir såpass sjeldent, men det er jo litt digg også :)

Følte uka gikk greit.. Har jo vært den første uka jeg har fulgt det jeg skal spise helt 100% og prøvd og være i aktivitet stort sett hver dag selvom det ikke ble så mye i helgen. Satser på bedre treningsuke neste uke! Holdt meg under 1300kcal hver dag, også i helgen. Vennene mine spiste sushi og potetgull, jeg spiste hjemmelaget, sunn pizza med 350 kcal og mango som kos. Lørdag og idag har jeg hatt taco, bare sunnere versjon såklart. Veide alt igår og regnet det ut til rundt 350 kcal pr porsjon der også så det er jo ikke ille. Føler igrunn det og pizzaen jeg laget i går var nok "earned meal" for denne uken, for har ikke hatt lyst på noe annet :)

Mat og treningsplan for uka er klar! Skal i 50årsslag til mamma på torsdag, så da må jeg skeie ut litt, men har bestemt meg for å prøve og holde meg unna kakene og søtsakene og ta sunne valg av maten (er buffet/tapas med masse forskjellig) for jeg er redd for å ta heeeelt av hvi jeg først tilater meg selv å være helt usunn en dag.. Har også gitt beskjed om at jeg kan kjøre folk til/fra så da blir det ingen alkohol :)
Ja, jeg er litt nazi om dagen, men jeg føler ikke jeg har behov eller lyst til noe annet. Det er det som funker merker jeg og da fortsetter jeg sånn en stund


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9128. april 2015, 12:13
I dag er jeg ikke noe sulten i det hele tatt.. Spiste en halv avocado og 4 skinkebiter til mårran idag og jeg har enda ikke blitt sulten etter det. Pleier jo alltid å spise til faste tidspunkter, men har helt glemt det nå for har hatt mye å gjøre på jobb:P
Hvor viktig er det å få i seg de 1200-1300 kaloriene jeg skal ha hver dag?
Burde jeg trøkke i meg maten selvom jeg ikke er sulten eller har lyst på, eller er det bedre og la være? Skal jo egentlig trene styrke i dag også, så da er det kanskje ikke så bra å ha ett så veldig mye lavere inntak?


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen29. april 2015, 11:56
Sorry, har vært mye jobb og trening her selv. Bra du har trua, og har god selvkontroll, det er viktig! :) Jeg skjønner at man er "nødt" til å delta for å ikke bli sett på som en "outsider" eller spesiell, kult at de ville være med på andre alternativer enn kun kaker :) Det er ikke noe krise å hoppe over måltid, men ville nok prøvd å få i meg alle måltider, evt ta igjen, siden du allerede får i deg så lite kcal. Har du spist lite så ville jeg fylt opp kroppen med litt karbohydrater før trening ivertfall. Ja det er kansje ikke så heldig å hoppe over måltid når man skal trene styrke.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen02. mai 2015, 18:22
Hvordan går det? Har du noen oppdateringer? :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9103. mai 2015, 10:18
Hvordan går det? Har du noen oppdateringer? :)

Ja, jeg rakk aldri å skrive i går:P men det går greit, går fremover i samme tempo som før så sålenge det ikke stopper opp så er fornøyd :) Har bestemt meg for å måle med målebånd litt sjeldnere for det går så sykt sakte nedover at jeg blir demotivert av det. Det er jo litt rart egentlig siden alle sier vekt har så lite og si og at man bør måle for å se resultater. Men jeg føler ikke jeg "gir alt" og er så dedikert som jeg kan være når det kommer til kosthold og trening så det kan være derfor det går tregt. Det er første gang jeg har prøvd og gå ned i vekt som jeg fremdeles er såpass motivert og har så "stabil" nedgang, så jeg er redd for å ødelegge det ved å presse meg for mye. Er veldig konfortabel med måten jeg spiser og trener på nå, så får heller legge på litt og litt etterhvert for det vil jo stagnere etterhvert.

Men vekta viste 82,5 kg i går, så det er minus 1kg fra forrige lørdag :)

Nå som er så godt satt inni kosthold og har mer erfaring så skjønner jeg godt hvorfor jeg har blitt overvektig og hvorfor jeg aldri har klart og gå ned tidligere ihvertfall. Med unntak av ett kakestykke i 50årslaget nå i helgen(som forøvrig ikke smakte så godt som jeg hadde ønsket at det skulle..), så har jeg ikke spist noe søtt eller usunt siden jeg begynte og når jeg har vært vant til å spise usunt og søtt opptil flere ganger i uka før så er det jo ikke rart jeg går ned nå selvom jeg føler jeg ikke legger så mye hard work i det enda.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen03. mai 2015, 12:55
Altså for min del så er det ikke så veldig intressant med at du måler deg med målebånd, selv om det er det som er mest riktig. Når kroppen kvitter seg med fett så gjør den det over hele kroppen, ikke kun rundt armene. Så derfor er jeg mest intressert i å vite hva vekta sier :)

Ja fortsett og legg på litt og litt. Bli litt bedre enn det du var igår :)

1kg skal du være fornøyd med, fortsett sånn! :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9103. mai 2015, 13:31
Skal få kjøpt meg sånn BCAA nå tenkte jeg, men bruker du kun det før trening de dagene du har morgencardio, eller tar du det hver gang før trening, uansett når du trener og hva du har spist?
Har gitt opp den morgencardioen litt, hehe.. Men får se utover mot sommern når det blir varmere og lysere om mårran om det blir lettere da :)

Er dette en som er grei, eller har du forslag til noen andre?
http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/amino-bcaa-250-g

Så på den her også, som var i en sånn diettpakke de har. Skjønner ikke helt forskjellen på de forskjellige:P
http://www.kost1.no/bcaa-l-glutamin-500-gram


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9105. mai 2015, 21:59
Må bare få ut litt frustrasjon.. Den uka her har så langt vært den verste. Jeg er fortsatt veldig motivert og klarer å holde meg til mat og treningsplanen(halvveis hvertfall med treninga), men alt går skikkelig dritt :P
Er konstant oppblåst i magen og det blir bare værre når jeg spiser, så er jeg så sykt matlei at jeg spyr omtrent bare av tanken på å spise kylling og grønnsaker spesielt.. Sliter sykt med å sette opp nye matplaner på grunn av det, for aner ikke hva jeg kan spise.
Har null energi på treninga, selv på step som er den timen i uka jeg alltid ser frem til å trene. Finner ikke ett styrkeprogram som passer meg og motiverer meg oog får virkelig ikke til å trene intervaller.. Prøvde meg på 4x4 idag, men klarte ikke holde tempoet oppe eller gå i oppoverbakke i de 4 minuttene :P så nå er jeg helt ute og kjøre.. Vurderer og bare kjøre på med bodypump og gruppetimer istedet fremover, så får jeg ihvertfall trent noe fornuftig..

Har du hatt en sånn periode der alt stoppa opp før? Noen tips eller råd? :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen06. mai 2015, 15:38
Jeg bruker BCAA hver dag uansett hva jeg spiser, under trening. Ikke før eller etter. Det kommer ikke til å bli lettere til sommeren, du lurer bare deg selv. Er det for kaldt ute, så kler du bare på deg mer klær. Er det for mørkt? Til sommeren kommer det til å bli for lyst, for varmt.

Ja den øverste linken så grei ut. 250 gram bcaa for 139kr, det blir 556kr per kg. Alltid se på kg pris. Mye penger å spare.

spare.http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/bcaa-xplode - 489 kr per kg.
http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/instantized-bcaa-5000-336-g - 1187,5 kr

Ser du forskjellen på hvor mye man kan spare på å velge riktig. Når du bestiller, aldri bestill 250 gram, bestill større mengder. 1kg om gangen. Du sparer penger, du får mer, du har mer, det varer lengre. 250 gram om gangen er bare tull :) Med mindre du bestiller 4x250gram og sparer penger ;)

Det er bra du forteller, for da kan vi justere på ting. Ok, så det du beskriver virker for meg som kan være 1 av 2 ting, enten så er det bare mentalt.  At du må manne deg opp, gro noen baller og gi gass på trening, her må du være helt ærlig med deg selv. Du må konstant vinne kampen mot deg selv. Vi har alle en stemme i hodet som sier at vi heller vil ligge på sofaen og slappe av, men alikavell så er det enkelte som kommer seg opp av sofaen, også har du noen som aldri ligger på sofaen. Også har du dem som aldri kommer seg opp av sofaen. Men siden du sier at du fortsatt er veldig motivert så tror jeg ikke det er det som er problemet, hvis du virkelig mener at du er veldig motivert. Så da vil jeg tro det kommer til ting 2. Kosthold.

Du sier du har null energi, hva skyldes null energi? Energi/kalori underskudd. Er glykogen lagrene tomme? Det er viktig når du går på lav karbo at du fyller på. 4-7 dager lav karbo. Så fyller du opp 1-3 dager.

De tallene jeg bruker er kun eksempel.
F.eks:
Mandag 100 Karb
Tirsdag 100
Onsdag 100
Torsdag 100
Fredag 100
Lørdag 150
Søndag 200
Mandag 150

Tirsdag 100
Onsdag 100
Torsdag 100
Fredag 100
Lørdag 100
Søndag 150
Mandag 200
Tirsdag 150

Onsdag 100

Når du gjør det sånn så er det naturlig at du får i deg mer kalorier også.
F.eks:
Mandag 1800 kalorier
Tirsdag 1800
Onsdag 1800
Torsdag 1800
Fredag 1800
Lørdag 2200
Søndag 2500
Mandag 2200

Tirsdag 1800
Onsdag 1800
Torsdag 1800
Fredag 1800
Lørdag 1800
Søndag 2200
Mandag 2500
Tirsdag 2200

Onsdag 1800

Her har jeg tatt i utgangspunkt at personen går tom for energi etter den 5 dagen, hva gjelder deg vet kun du. Det beste er om du klarer deg lengst mulig for mest mulig forbrenning, men det vil du få kjenne på, fysisk og mentalt.

Finn ut først hvor mange kalorier du skal ha i deg. Så bestemmer du deg for hvor mye av hva du skal ha i deg.
Så jeg tror du må få orden på dette. Du kan ikke gå på 1400 kalorier hver dag, gå på jobb, trene månedsvis. Da skjer dette. Det blir litt som å kjøre en bil i 70 sone i første gir, det er ikke bra for bilen. Bilen tar skade av dette. Du må velge riktig gir til riktig hastighet.

Har du problemer med å finne ut av hva du skal spise for å fylle opp, se i frukt og grønt hylla. Uansett hva du plukker derfra så kan det ikke gå feil. Gå også for bønner, linser, kikerter, erter.

Kan du forklare litt nærmere hva du mener med at du ikke finner et styrkeprogram som passer for deg? :)
Når du går for et styrkeprogram så prøv det ut minst 1-2 måned før du skifter, hvis man skifter hver uke så vet får man aldri vite om det fungerte.

Ja ALLE opplever sånne perioder, men de kan være forskjellige for alle. Og de fleste har en forklare bak seg. De som gir opp er de som velger å tro at det ikke går ant å fikse, så de gir bare opp. Men vi leter etter feilen så fikser vi den, så fortsetter vi.





Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9106. mai 2015, 15:57
Okei :) Jeg tror det kan være en kombinasjon av kosthold og at jeg ikke gir alt jeg har kanskje.. Jeg pleier å veie meg lørdag, mandag, onsdag. Går ned 0,5kg fra lørdag til mandag og 0,5kg fra mandag til onsdag, så har det pleid og stå stille frem til lørdag. Hadde gått ned til 82kg på mandag, men igår lå jeg fortsatt på 82kg. Det kan jo være mange grunner til det, men da har det jo "stoppa" litt i forhold til sånn det har vært de forrige ukene..

Jeg ligger fortsatt på rundt 1300 kcal om dagen, men i helgene så teller jeg ikke kalorier like nøye som i hverdagen, så da spiser jeg nok litt ekstra. Aner ikke om det er riktig/bra jeg, men føler jo det funker siden jeg har gått ned så jevnt og trutt. Hvordan kan jeg finne ut hvor mange kalorier som er "optimalt" for meg for at jeg skal kunne få den energien jeg trenger og i tillegg fortsette og gå ned mest mulig?

Det har vært litt random hvor mye og når jeg har spist karbo, men går for det meste i speltlomper, havregryn, søtpotet og av og til ris de dagene jeg har karbo i måltidene. Igår spiste jeg lapper laget med havremel og da ble jeg så syykt oppblåst og uggen.. Er det fordi det var for mye karbo i det kanskje?

Får prøve og være litt mer nøye fremover med næringsinnholdet i maten og ikke kun kaloriene, men det er så mye å tenke på da føler jeg:P er redd jeg bare blir enda mer lei kylling og grønnsaker og at det kommer til å bli vanskeligere og holde seg til planen siden jeg må "utelukke" enda mer matvarer enn jeg gjør nå.

Jeg finner ferdige fullkroppsprogram på nettet, så tester jeg de. Men det er ingen av de jeg har fullført ordentlig med alle muskelgrupper, fordi det alltid er noen øvelser jeg enten ikke klarer, vet hvordan jeg gjør eller ja, som passer meg dårlig da. Så prøver jeg å bytte, så skjer det samme :P
Men jeg drev litt med splitt-program når jeg trente styrke før, så lurer på om jeg kanskje skal prøve meg på det igjen :) Da "må" jeg også på trening alle dagene jeg har planlagt for å få trent alle muskelgruppene. Så har sitti idag og satt opp ett program som jeg tenkte og begynne med neste uke. Idag skal jeg prøve meg på intervaller igjen, men tror jeg skal begynne med kortere arbeidsperioder i starten for å komme litt inn i det.

Kanskje jeg skal prøve og legge ut hva jeg spiser og trener en uke, så ser du kanskje hvor feilen ligger? Eller om du skriver ned hva du spiser til de forskjellige måltidene og hva du trener på en uke, så har jeg ett eksempel og gå utifra, jeg bare tilpasser kaloriene etter mitt behov :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen06. mai 2015, 17:34
Du veide 82,5 sist lørdag, du veier nå 82,0 da er du på god på vei til å veie 81,5 neste lørdag, ikke heng deg opp i så veldig hva du veier fra dag til dag :)

Det at du ikke teller i helgene, vil ikke gi meg noe, men så lenge du føler du har kontroll så går det jo fint :) Så lenge du ikke går på en smell i helgene, ala, kjøper en 1kg nøtter å spiser alt.

Opplåst i magen, hmm det har jo noe med fordøyelse, og der er fiber riktig. Bønner og linser, har masse fiber, itillegg til at de har karbohydrater og proteiner i seg. Jeg ville undersøkt bønner, linser, kikerter.

Jeg vet ikke om du gjør så veldig mye feil. du har gått ned 1kg hver uke fra da du virkelig startet, og du er på vei til å klare det den her uken også.

Føler du gjør veldig mye riktig og du får resultater, vær fornøyd og hold oppe motivasjonen :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9106. mai 2015, 20:29
Hehe, typisk jenter og alltid ha noe å klage på og henge seg opp i sånne detaljer vel :P vet jo egentlig at det ikke har så mye å si, bare ble litt skuffa i og med at alt har gått så dritt den uka her..
MEN på treninga idag så tok det heelt av! Har aldri hatt så mye energi og pågangsmot før, hehe. Var bare zumba 30min, men jeg danset ræva av meg, så fikk jeg faktisk til en bitteliten intervalløkt først. Gikk i 10min, så jogg 1 min, gå 2 osv, 4 ganger så det ble en liten halvtime på mølla. Ikke mye å skryte av, men for meg som HATER å jogge og aldri har trent intervaller så fikk jeg litt mestringsfølelse av å klare og fullføre ei økt. Så nå er jeg klar for å gi alt resten av uka :)

Så takk for motivasjon igjen, hehe! Det må jo ha vært derfor. Jeg er jo faktisk ganske lat egentlig, jeg er veldig dårlig på å presse meg selv til ting jeg ikke har spesielt lyst til og jeg har fortsatt en del unnskyldninger for å unngå ting som morgencardio ja. Så du fikk meg til å tenke litt der og da er det bare og ta seg i nakken og prøve hardere!

Har funnet ut at jeg må holde meg til små og flere måltider, for jeg sliter med å få i meg så mye mat som jeg skal hvis jeg spiser store og få. Har prøvd det denne uka, så det kan jo ha sammenheng med at jeg har følt meg så oppblåst og ekkel. Blir sprengmett etter jeg har stappa i meg alt, så blir jeg sulten igjen fort etterpå :P

Men jeg har ett spørsmål ang. styrkeprogram. Holder på å sette opp ett med følgende inndeling:
Dag1: bein, mage, rumpe
Dag2 Bryst, triceps , skuldre
Dag3: Rygg, biceps, core

Hvor mange øvelser burde jeg ha per muskelgruppe? For det jeg har satt opp så langt er 3 øvelser per, og det blir jo 9 forskjellige øvelser på en trening, men kan se for meg at det kommer til å bli litt mye? Eller at jeg kommer til å bli værende på treningssenteret i 2 timer liksom? :P Ihvertfall hvis jeg skal kjøre litt cardio etter styrken. Skal jeg gå ned til 2 istedet, så det blir 6 til sammen?


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: superspurv07. mai 2015, 08:26
2 øvelser med 3-4 sett på hver øvelse bør holde. Programmet ditt er vel helt ok. 3split er langt ifra optimalt styrkeprogram.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9107. mai 2015, 08:47
2 øvelser med 3-4 sett på hver øvelse bør holde. Programmet ditt er vel helt ok. 3split er langt ifra optimalt styrkeprogram.
Ok, takk :) Fordi musklene bare blir trent en gang per uke da, eller? og hva er optimalt? Har kjørt fullkroppprogram så langt, men føler det er mer motiverende med splitt, vet ikke hvorfor :P
Men hvis du har forslag til ett bra program så tar jeg gjerne imot!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: superspurv07. mai 2015, 12:53
Det er helt sikkert morsommere å trene splittprogram enn fullkropp for noen, og det kan jeg forstå. Men som du sier: Man får mer muskelvekst av å trene hver muskelgruppe 2-3 ganger i uken isteden for 1 gang per uke.

Du trener et program som heter PUSH-PULL-LEG split. Ganske vanlig. Jeg tar et nesten likt et som heter PUSH-PULL. Da tar jeg knebøy og varianter av dette på PUSH dagen (sammens med bryst, skuldre og triceps) og markløft med varianter av dette på PULL dagen(Der du allerede trener rygg og biceps). Da får man trent hver muskelgruppe litt hyppigere og det er mange som har fått bra resultater med denne splitten.

Da trener jeg feks ABxABxx, der du helt sikkert trener AxBxCxx


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9107. mai 2015, 13:13
Hm, det skjønte jeg ikke helt.. Kan du skrive eksempler på øvelsene du kjører de forskjellige dagene?
Men da vil jeg egentlig få mer utbytte av å fortsette med ett fullkropps program?


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9109. mai 2015, 09:00
Ukas oppdatering. Vekta viste 81,5kg i dag :)
Første lørdag: 84,3 kg
Andre lørdag: 83,5 kg
Tredje lørdag: 82,5 kg
Fjerde lørdag: 81,5 kg

3 kg på 3 uker, så det går stabilt nedover hvertfall. Denne uka har vært litt opp og ned.. Som jeg skrev så gikk det skikkelig dritt i starten, men så snudde det helt på onsdag. Fokuserer mest på det sosiale denne helgen, så da blir det ikke så mye trening, men skal være flink med kaloriene :) Til uka så får jeg se om jeg gidder og oppdatere eller ikke, for har "helvettesuka" mi da så da kommer det mest sannynlig til å stagnere eller at jeg går opp litt.. Kommer til å følge med og være så flink jeg klarer uansett :)
Har fått kommentarer fra noen i familen at de ser jeg har gått ned og blitt slankere i kroppen. Om de bare sier det for å være snille vet jeg ikke, men det er jo uansett hyggelig og høre!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen10. mai 2015, 18:00
3kg på 3 uker er bra det, du får prøve å gjøre ditt aller beste selvom det er helvettesuka di :) Artig å få kommentarer, det er jo positivt ment så du må bare ta det med deg! Bare still spørsmål om det skulle være noe!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9110. mai 2015, 20:50
3kg på 3 uker er bra det, du får prøve å gjøre ditt aller beste selvom det er helvettesuka di :) Artig å få kommentarer, det er jo positivt ment så du må bare ta det med deg! Bare still spørsmål om det skulle være noe!
Ja :) har du brukt CLA siden du sa at du skulle teste det ut? Isåfall, har det vist noen effekt? :)
Har lest litt om det ZMA og jeg syntes det høres så drøyt ut eller hva jeg skal si :P med det med søvn og drømmer osv, og enkelte steder nevnte noen noe om testosteron eller hva det var og at det ikke er ett kosttilskudd som jenter trenger eller burde ta? men det høres jo også bra ut. Merker du noen negative bivirkninger i forhold til søvn og drømmer osv spesielt?
Har gått på sovepiller i mange år og holder på å slutte med det nå, så er litt redd for å fucke opp det


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen10. mai 2015, 23:37
Ja CLA har fungert for meg. Men det har ikke vært noe ekstremt.

Ja man får helt merkelige drømmer, ville drømmer av ZMA. Bruker jeg ikke ZMA så husker jeg dårligere drømmene mine enn om jeg tar det. Merker ingen negative bivirkninger. Det er som regel 3 ingredienser i ZMA i de fleste ZMA produktene du får kjøpt, sink, magnesium og vitamin b6. Du kan jo google å lese hva det gjør så får du ta en avgjørelse selv om du føler du får bruk for det. Jeg synes ZMA er fantastisk. Jeg ville prioritert ZMA foran CLA.

Det med sovepiller vet jeg ingenting om, det må du nok snakke med en lege om. Jeg har aldri hatt problemer med søvn, ikke før jeg begynte med ZMA, eller når jeg begynte å bruke det, eller når jeg ikke har det. Når jeg legger hodet på puta så sovner jeg ganske kjapt.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9111. mai 2015, 14:49
Okei, nå har jeg bestilt meg BCAA og ZMA, så gleder meg til å teste det ut :) Hadde gått ned til 81kg på mårran idag, så foreløpig går det faktisk ned som det skal til tross for at det er den uka:P så det er digg!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen11. mai 2015, 16:00
Wow, det er jo kun mandag, kansje du kan klare 80 til lørdag? :O


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9112. mai 2015, 07:51
Wow, det er jo kun mandag, kansje du kan klare 80 til lørdag? :O
Det tviiler jeg på :P har pleid å gå ned 0,5 kg til mandag og 0,5 til onsdag, så står det stille til lørdag. Hehe, men denne uka er jo litt spesiell så ble overraska over at jeg hadde gått ned og ikke opp! Men går jo ann og gjøre sitt beste og prøve ihvertfall :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: superspurv12. mai 2015, 08:22
Hm, det skjønte jeg ikke helt.. Kan du skrive eksempler på øvelsene du kjører de forskjellige dagene?
Men da vil jeg egentlig få mer utbytte av å fortsette med ett fullkropps program?

For muskelvekst er fullkroppsprogram best. For vektnedgang ville jeg kjørt fullkropp eller 2split kombinert med en del cardio.

Eksempler på øvelser i programmet mitt:

PUSH dagen: Knebøy, tåhev, Benkpress, Skulderpress, Flyes, Sidehev, Dips, Tricepsøvelse
PULL dagen: Markløft, Chins, Roing, facepulls, bicepsøvelse


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9112. mai 2015, 08:48
Okei, takk :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9117. mai 2015, 07:53
Oppdatering. Den uka her har jo vært litt spesiell.. Har aldri fulgt med på vekta så nøye som jeg gjør nå, så veit ikke hvordan denne uka har pleid og påvirke den vanligvis. Veide meg mandag, onsdag og lørdag og alle dagene viste vekta 81(som er 0,5kg ned siden forrige uke). Men så skeiet jeg ut litt i går og veide meg derfor til mårran idag også for å se hvordan utslag det hadde gitt og da veide jeg plutselig 80,5kg, så i dag hadde den siste halvkiloen som jeg pleier å gå ned sluppet :)

Siden jeg har hatt uka vi jenter må slite oss igjennom hver mnd og i tillegg hatt langhelg med mye sosialt så har jeg slitt litt med både treninga og å holde meg helt til kostplanen. Men har tatt smarte valg og prøvd å holde meg lavt på kaloriene. Tenkte at sålenge jeg klarer og holde de under det jeg forbrenner, så er det greit og ha litt pause med treninga.
Kjøpte faktisk litt godteri(180gram) når jeg var i sverige på torsdag, men når jeg la det inn i Lifesum-appen og fant ut at det var runt 600 kalorier i det så angra jeg greit etterpå, haha.. Menmen, jeg kjøpte hvertfall ikke en kilo++ som jeg alltid har pleid og gjøre på de sverigeturene :P Var rart da, for når jeg tok sjokolade-shaken min etter treninga på fredag så smakte den plutselig ikke like godt/like mye sjokolade som den pleier å gjøre.. Så kroppen venner seg fort til den søtsmaken!

Fra neste uke så skal jeg prøve og gå på litt flere styrke-gruppetimer, for jeg får bare ikke til den styrketreninga helt alene.. Ender bare med at jeg går rundt og surrer og ikke veit hvilke øvelser jeg skal ta osv. Er også utrolig dårlig til å presse meg selv har jeg funnet ut, så det er jo litt dumt. Skulle gjerne hatt noen PT timer, men når trenigssenteret kun har PTer som er yngre enn meg og ikke ordentlig utdannet, så gidder jeg ikke kaste bort penger på det.
Skal også begynne med BCAA og ZMA nå tenkte jeg, så det blir spennende :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen18. mai 2015, 15:32
Gøy å lese, ser frem til å lese neste oppdatering.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen23. mai 2015, 16:50
Hva skjer? :) Er alt bra? :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9124. mai 2015, 11:46
Hva skjer? :) Er alt bra? :)

Ja, det har bare gått i ett denne uka.. Moren min ble alvorlig syk så jeg har måttet prioritere å være med hun på sykehuset osv. Har ikke fått trent noe som helst for jeg brygger på en forkjølelse(igjen...) og kroppen har vært veldig sliten og lei, men kostholdet har vært greit. Har skeiet ut litt mer enn jeg pleier, men det har vært i bittesmå mengder da, så har holdt styr på kaloriene :) Men ja, har altså ikke gått ned så mye. Veide 79,8kg, så har gått ned 0, 7kg da.

Så etter en uke etter trening er jeg klar for å gi alt til uka og satser på bedre tall da :)
Tok en mer omfattende måling denne gangen da, og har gått ned 2cm i midjen og nesten 2% i fettprosent siste måneden, så er jo egentlig fornøyd med det. Selvom jeg lang ifra er i mål enda, så virker det ikke like avskrekkende å gå med bikini til sommeren hvertfall :P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9130. mai 2015, 17:00
Idag veide jeg 79,1. Helt greit :) har bare fått trent et par-tre dager.
Formen har vært grei, men litt ufokusert om dagen så jeg prøver ikke like hardt nå som jeg har gjort hittil. Tenker det er greit i en periode så jeg ikke blir lei, sålenge jeg fortsatt går ned litt hver uke :)
Var sommerfest med jobben med masse drikke og god mat/dessert i går og i helgen skal jeg spise hos foreldrene mine, så da tenker jeg ikke så nøye over hva jeg spiser. Deretter blir det fullt fokus til uka, før jeg drar 1 uke til syden neste søndag :D med all inklusive da, så er veldig spent på hvordan det kommer til å gå.. I værste fall så er det bare en uke og jeg kan hente meg inn igjen senere :)
Føler jeg liksom har "funnet nøkkelen" til hvordan jeg skal klare og gå ned i vekt nå, så da kan jeg kose meg litt innimellom uten å måtte gå starte helt på nytt.
Skal komme med oppdatering neste uke før jeg reiser, så blir det spennende å se hvordan uka i syden har påvirket vekta uka etterpå!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: macpersen08. juni 2015, 02:38
Whats up, oppdatering? :D


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9115. juni 2015, 10:33
Whats up, oppdatering? :D
Ja, uka før jeg skulle reise så blei jeg dævsjuk så jeg har visst brygget på noe lenge nå.. Ble inn på sykehuset osv. Men nå er jeg frisk igjen og jeg kom hjem fra syden i går :)
Veide 78,5 kg før jeg reiste forrige søndag og idag veide jeg 79,8. Vi hadde jo all inclusive på turen og jeg har ikke beveget meg på 2-3 uker nå, så det var som forventet egentlig. Regner med at det meste er vann for selvom jeg spiste endel usunt på ferien så spiste jeg ikke veldig mye.
Skal igang denne uka med å komme inn i rutiner med kostholdet og treninga igjen, så kan jeg komme med update i slutten av uka igjen!


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9130. juni 2015, 22:10
Har ikke kommet helt i rutine etter jeg var syk og på ferie, men til uka jeg jeg tilbake på trening og til å følge kostplan igjen :) har derfor ikke gått ned noe særlig, kun kvitta meg med det jeg la på meg på ferien som sikkert var vann:P så veier 78,4kg nå.

Men lurte på en ting. Jeg har ikke trent på 1mnd eller noe nå og de siste par ukene så har jeg fått så sykt mange kommentarer fra venner, familie og folk på jobb at jeg har blitt så slank og smal, spørr om jeg har gått mye ned i vekt osv. Sånn var det sist jeg hold på også, at når jeg slutta og trene så spurte folk om jeg hadde gått ned i vekt selvom jeg egentlig ikke hadde prøvd engang det siste halvåret.
Kan jeg virkelig bygge muskler såpass at jeg ser så mye større ut når jeg trener aktivt? Jeg bygger fort muskler generelt virker det som, men trodde ikke det skulle gå ann å se så mye "større" ut siden man samtidig strammer opp. Jeg føler jo jeg ser mer dvask ut i kroppen nå enn når jeg trente.
Burde jeg kutte ned på styrken litt fremover og fokusere på kardio istedet til jeg har gått ned mer i fettprosent eller hva? Noen som har vært borti det før? Vil jo ikke se kraftigere ut enn jeg er :P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Oddinge01. juli 2015, 02:18
Heisann.

Jeg syns du ikke bør kutte ned på styrke. Det skal ganske mye styrketrening før du blir merkbart kraftigere. Muskler hjelper med å forbrenningen så det er en vinn-vinn sitasjon.


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9101. juli 2015, 07:46
Heisann.

Jeg syns du ikke bør kutte ned på styrke. Det skal ganske mye styrketrening før du blir merkbart kraftigere. Muskler hjelper med å forbrenningen så det er en vinn-vinn sitasjon.
Ja, det er det jeg også tenker.. Men skjønner ikke hvorfor jeg blir seende så mye slankere ut når jeg ikke trener på en god stund. Det er jo rart om det er tilfeldig når jeg får kommentarer på det hver gang jeg slutter å trene? :P


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Oddinge01. juli 2015, 11:08
Det er også mulig å gå ned i vekt uten noe som helst trening, men hva blir resultatet? Du føler deg mer "dvask" som du skriver. Er det en ønskelig sitasjon? Eller ønsker du også å være i god form?

En situasjon som kan være vanskelig når du trener er om du både får muskler men også mer fett, dette kan skje om du ikke spiser riktig eller spiser for mye. Når du bygger muskler/styrke blir du mer sulten og spiser mer og dermed kan du gå opp i vekt.

Jeg går alltid ned i vekt når jeg kutter ut trening, men føler meg aldri i bedre form. Er mye mer fornøyd med meg selv når jeg trener, selv om vekten sier noe annet. Etter en lengre periode med vektløfting får jeg høyere forbrenning og en bedre kropp.

Fortsett med styrke og spis riktig så kommer alt om du tenker langsiktig! :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: petrine9101. juli 2015, 12:27
Okei, takk for svar! Aner ikke hva det er jeg, for matinntaket er hvertfall greit. Men uansett føler jeg meg som du sier mye bedre når jeg trener styrke aktivt, så får fortsette med det sålenge det ihvertfall går nedover med vekta :)


Tittel: Sv: Spørsmål ang. vektnedgang
Skrevet av: Oddinge01. juli 2015, 15:15
Ja, gjør det, lykke til. :)