Treningsforum

Trening => Forum for ungdom => Emne startet av: Ashby på 14. juli 2015, 09:01



Tittel: Fremgang i brystøvelser
Skrevet av: Ashby14. juli 2015, 09:01
Jeg har trent styrke med vekter bortimot 1 år nå og den muskelgruppen jeg har slitt mest med fremgang på er brystet. Problemet mitt på en typisk treningsøkt med bryst, er at utover i økta blir jeg utrolig sliten i den siste "knekken" når jeg løfter. For eks benkpress eller skråbenk. Når jeg mener den siste "knekken" mener jeg der du går fra å ha bøyde armer under en rep. til strake. Dette gjør at det fort blir vanskelig å trene maksimalt gjennom hele økten. Skyldes dette at det er en muskel jeg er for svak i? Eventuelt hvilke øvelser burde jeg da trene for å trene opp denne svakheten?


Tittel: Sv: Fremgang i brystøvelser
Skrevet av: superspurv14. juli 2015, 09:42
At du ikke blir sterkere i en øvelse er gjerne fordi du trener i feil rep- og sett- området, og gjerne feil frekvens. Feks, du blir mye sterkere i benkpress av å trene 2x5 i benkpress, tre ganger per uke enn å ha 5 forskjellige øvelser med 5x10 reps på en egen "brystdag".


Tittel: Sv: Fremgang i brystøvelser
Skrevet av: Rita Immerstein06. august 2015, 11:46
benkpress er en optimal styrkeøvelse for brystet, så du bør vurdere å endre sett og repsområdet som nevnt her. periodiser treningen din - gjerne med styrke en uke og bygging den andre uken....