Treningsforum

Trening => Forum for ungdom => Emne startet av: Tytjepelken på 07. august 2015, 00:56



Tittel: Smerte i håndledd
Skrevet av: Tytjepelken07. august 2015, 00:56
Hei! Jeg er en 17 år gammel gutt som er ganske ny med kroppsbygging. Begynte seriøst den 1. mai i år, og har hatt en ganske ålreit fremgang i muskelmasse. Jeg ruver bare 160 cm over bakken, og det er en av hovedårsakene til at jeg ønsker å bygge store muskler – så jeg i det minste kan bli stor i form av muskler.

For noen måneder siden trente jeg biceps curl med en curlstang (EZ-bar). Etter den fjerde repetisjonen hørte jeg et smell i venstre håndledd, og jeg fikk ganske vondt. Oppsøkte lege umiddelbart, og ble bedt om å ta et opphold på to-tre dager fra styrketrening som innebærte at jeg måtte bruke armene mine. Jeg fulgte opp rådet, og tok en ukes pause fra trening. I tillegg tok jeg voltarol denne uken, som gjorde at jeg ikke følte noe smerte i håndleddet.

Nå virker det dessverre som at smertene i venstre-hånda har kommet tilbake. Dette gjør at jeg eksempelvis ikke kan kjøre hantelpress, skulderpress, biceps curl … eller, stort sett veldig få øvelser uten å få harde smerter i hånda (ikke bare i håndleddet). Jeg vil helst unngå å trykke i meg medisiner for å ikke kjenne smerten. Det beste vil være at smerten går vekk naturlig. Kan være verdt å nevne at jeg er ganske tynn rundt håndleddene mine. Problemet kom tilbake først for et par dager siden.

Bør jeg styre unna å trene overkroppen en periode? Eller vil dette gå over av seg selv? Vil ikke ødelegge håndleddene mine med å kjøre hardt nå, og ha verre smerte om to år. Broren min har senebetennelse i håndleddet, og jeg vil nødig ende opp med slike håndledd som han har. Det er såvidt voltaren fungerer for han.


Tittel: Sv: Smerte i håndledd
Skrevet av: Oddinge08. august 2015, 00:02
Hei.

Du bør ikke ignoriere smerten du kjenner, den er kommet for å advare deg. Så ikke tren slik at det er vondt. Tren lette vekter hvis du slipper unna smerter.

Ellers er det jo en svært fin periode å fokusere 100 % på knebøy!


Tittel: Sv: Smerte i håndledd
Skrevet av: Tytjepelken08. august 2015, 21:09
Takk for respons! Kjenner meg bedre i håndleddet i dag, så satser på at jeg er klar til en god økt på mandag.