Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: Dimidium Danica på 19. november 2015, 19:59Tittel: Tips til kaloririk mat for undervektig mann (19)
Skrevet av: Dimidium Danica19. november 2015, 19:59
Hei,


Jeg er en 19 år gammel mann. Har hele mitt liv vært en tynn liten spjæling, og jeg har inntil nylig alltid skyldt på ræva gener. Jeg har alltid tenkt at jeg har spist mer enn nok, og at det ikke kan skyldes kosthold. Men for en tid tilbake bestemte jeg meg, etter tips fra venner, for å logge kaloriinntaket mitt over en tid, for å finne ut om jeg faktisk spiste så mye som jeg trodde.

Til min store overraskelse viste det seg at jeg levde på <1500 kalorier om dagen, selv om jeg hele tiden følte meg stappmett. Når jeg ser tilbake på det, har jeg nok gradvis vendt magen min til mindre og mindre mengder mat, og verst var det nok gjennom videregående, da jeg regelrett droppet frokost pga. dårlig tid, og var rett og slett ikke sulten på flere timer etter dette. Derimot var jeg ofte kvalm og hadde lite energi, men jeg har rett og slett ikke sett sammenhengen før nå.

For en måneds tid siden bestemte jeg meg for å gjennomføre drastiske tiltak, da jeg, for første gang på så lenge jeg kan huske, tok frem badevekten. Vekten viste 53 kg! Jeg leste side opp og side ned, og gjennomførte tiltak på dagen. Jeg begynte å trene Stronglifts 5x5 treningsprogram og puttet så mye mat i meg som over hodet mulig. I starten nådde jeg knapt 2000 kalorier om dagen, og følte meg konstant kvalm og dårlig. Nå derimot klarer jeg å putte i meg mellom 2500-3000 kcal hver dag, og jeg ser resultatene komme, sakte men sikkert. I dag leste jeg 57 kg av vekten, noe som jo må sies å være en viss fremgang. Nå, videre til spørsmålet:


Jeg klarer nesten 3000 kcal om dagen, og det ser ut til å fungere, men jeg ønsker enda mer. Jeg ønsker å få i meg 4000+ kcal om dagen, men jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal greie det. Tenker først og fremst på mengde mat, både tid og velvære. Jeg føler meg allerede stappmett nok som det er, og er ofte litt uggen etter å ha inntatt et 1000kcal måltid. I tillegg drikker jeg Mass Gainer og Whey Tech Protein en gang hver dag, noe som booster kaloriinntaket med rundt 700 kalorier. Hvordan skal jeg klare å spise nok til å nå 4000+?

Beklager for langt innlegg, men jeg følte at noe historie måtte inkluderes, da jeg vil tro dette er ganske relevant for svarene jeg får. Si gjerne fra om jeg har utelatt viktig informasjon!


Tittel: Sv: Tips til kaloririk mat for undervektig mann (19)
Skrevet av: Fleksnes20. november 2015, 10:04
Så lenge vekta sakte men sikkert peker oppover er det ingen grunn til å "stappe" mer. Vær heller litt tålmodig! Fortsett å trene, få i deg sunn mat og fortsett på det regimet du allerede har; det funker - ingen grunn til å stresse da, vent heller til vekta ikke har økt på 2 uker, og legg så på 4 - 500 kcal til per dag.


Tittel: Sv: Tips til kaloririk mat for undervektig mann (19)
Skrevet av: Dimidium Danica20. november 2015, 23:00
Takk, will do!


Tittel: Sv: Tips til kaloririk mat for undervektig mann (19)
Skrevet av: Ben12818. desember 2015, 23:16
Bestill mat på www.spisriktig.no, der kan du bestille mat med det kalorinivået du ønsker.