Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: yosraz på 06. februar 2016, 00:53



Tittel: Tunfisk på indisk vis (Tuna fish sabzi)
Skrevet av: yosraz06. februar 2016, 00:53
Mange liker tunfisk, men en del kan ikke utstå smaken og mister en god kilde til proteiner. Jeg var i den samme gruppen inntil jeg fant en enkel og god oppskrift på YouTube.

Du trenger:

- 2 bokser tunfisk i vann (vannet siles bort)
- 1-2 ss matolje
- 1 løk (medium størrelse, hakkes)
- 1 ss hvitløkspasta
- 1 ss ingefærpasta
- 2 tomater (medium størrelse, skjæres i små biter)

- 1/4 ts gurkemeiepulver (Turmeric powder)
- 1/2 ts malt kumin (Cumin powder)
- 1/2 ts korianderpulver (Coriander powder)
- chilipulver (etter din smak, bruk teskje)
- salt (etter din smak)
- 1 ts tandoori masala
- en neve fersk koriander
- limesaft eller sitronsaft (etter din smak)
- litt hakket grønn chili (dersom ønskelig)

1. Brun løken til den blir gylden
2. Tilsett hvitløk og ingefær (pasta). Stek til de får farge
3. Ha i krydderet (skru ned varmen så krydderet ikke blir svidd)
4. Ha i tomatene og la de steke i noen minutter
5. Ha i tunfisken og hakk den litt så det ikke blir klumper. Ha på lokk
6. Ha korianderbladene. Bruk gjerne saks for å klippe de i små biter
7. Ha i limesaft/sitronsaft etter smak
8. Ha på lokket og la det putre i noen minutter til
9. Retten er ferdig når tomatene er møre og fisken har fått farge

Denne oppskriften er enkel og billig. Krydderet kan man få kjøpt til en billig penge i innvandrerbutikker. Kan spises med brød eller kokt ris.

Bon apetit  :)

(Kilde: https://www.youtube.com/watch?v=KJroD8mWWLY)