Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: girl på 19. august 2004, 21:37



Tittel: proteiner
Skrevet av: girl19. august 2004, 21:37
Er mager kesam en god proteinkilde?
Hva med kokt skinke, egg, havregryn?
Er det gode alternativer i forhold til fisk og kylling?

Hva med fedons pasta?


Tittel: SV: proteiner
Skrevet av: b0rt19. august 2004, 21:49
Meger kesam, egg og kokt skinke er bra proteinkilder, havregryn er hovedsaklig karbkilde. Du bør ikke tenke på å bytte ut kylling og fisk med egg, kesam etc, men varier.


Tittel: SV: proteiner
Skrevet av: Parak19. august 2004, 23:53
Havregryn er kanskje det viktigste å spise hvis du trener styrke/kroppsbygging. Inneholder veldig bra karbs + en god del proteiner (ca.12 gram).

Er masse topics om havregryn på siden her, du kan jo lese litt på dem å få noen tips :)


Tittel: SV: proteiner
Skrevet av: Vaskeball20. august 2004, 10:05
Fedons pasta??? har han kommet med selvimotsigelser NÅ igjen.. " du skal ikke spise brød, men du kan spise MITT brød. Du skal ikke spise ris og pasta, men kan spise MIN pasta"... kemt , er det bare jeg som synes fyren er en brødgjøk?  :nono:

Lindbergs teorier er preget av en viss grad av tunnelsyn ved å ene og alene basere seg på den glykemiske responsen fra kroppen, men de har absolutt noe for seg og er et steg i riktig retning dersom man behandler de med en dose kritisk sans og innlemmer de i et mer helhetlig perspektiv.

Selvmotsigelser vil jeg ikke kalle det, siden hans produkter er modifisert slikt at de passer inn i hans teorier. Peonget med Lindbergbrødet og Lindbergpastaen er jo at de er proteinberiket, karbohydrat redusert, fiberberiket og ofte er karbohydratkildene av en slik sort at den glykemiske indeksen blir lavere. Produktene hans er meget bra, men selvsagt overpriset siden de er "merkevare". Ethvert vanlig fullkornsbrød eller fullkornspasta gjør samme nytten.

Konklusjon: Brødgjøk, neppe. Forretningsmann, ja.

Når det gjelder emnet:

Gode proteinkilder: Kyllingfilé, all fisk (eksempelvis hermetikkbokser med tunfisk, makrellfile i tomat, fryst sei/torsk), reker, magert kjøtt, skinke, mager ost, egg.

Havregryn er gode proteiner! Men som tidligere nevnt her, også masse karbohydrater. Det samme gjelder bønner og linser. Men har du plass til karbohydratene i dietten er det ingen grunn til å utelukke disse matvarene. Havregryn til frokost er en sikker vinner :)