Treningsforum

Trening => Skader og Smerter => Emne startet av: jr123 på 11. juli 2017, 19:38



Tittel: skade etter strakmark
Skrevet av: jr12311. juli 2017, 19:38
Hei!
Her om dagen merket jeg at jeg fikk skikkelig vondt bak ved hamstringen/lysken/rompa på venstre bein. når jeg skulle ta siste settet på strakmark. Kjører doggcrapp programmet så på strakmark blir det en vanlig 4x6-8. Det samme skjedde for litt under et år siden da jeg gikk veldig lavt på reps antallet og med tyngre vekter. tydeligvis så må det være noe med teknikken min, men hva? kan det evt være at jeg ikke "legger" stanga på låret når jeg går ned? eller at beina mine er for strake så hofta ikke blir skutt langt nok bak? Føler det går veldig greit å kjøre 10 reps og oppover, men har også hørt at hamstrings reagerer veldig bra på lave reps? Litt dumt at det skjedde nå da det er bein jeg vil ha opp mer i volum :(

Noen som har opplevd det samme? evt hvor lang tid det vil ta før jeg kan begynne på igjen? smerten kom gradivs når jeg gikk ned på øvlesen, så renger med det ikke er store skaden? regner med at jeg ikke bør kjøre markløft før det blir bra igjen heller :/ Skal få tak i en sånn voltarol gel som forhåpentligvis vil hjelpe.


Tittel: Sv: skade etter strakmark
Skrevet av: Kjetil Larsen05. august 2017, 20:29
Høres mer ut som nervesmerter. Prøv opptrening av quadratus lumborum og piriformis (bruk clamshell for den sistnevnte)


Tittel: Sv: skade etter strakmark
Skrevet av: jr12305. august 2017, 20:39
takk for svar! Skal ta det rolig i 2 uker nå før jeg begynner å trene skikkelig når skola starter. Blir vel å gjøre rackpull og evt nordic hamstringcurl som erstatning til mark og strakmark i tilfelle så smertene ikke skal komme tilbake :) får ikke vondt av å gjøre lårcurl, knebøy, benpress osv så beintrening skal gå greit ;) I tillegg bruker jeg voltarol krem/ icegel å påfører på smertområdet i håp om at det blir bedre :)