Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: Viking74 på 17. august 2018, 19:18



Tittel: Gode råd??
Skrevet av: Viking7417. august 2018, 19:18
Noen som har noen tips i henhold til kosthold? Er en mann på 43 år som for ca 3 år siden la om min livsstil/kosthold fra usunn fet mat ,117 kg og 50 sigaretter PR dag... til ett sunnere kosthold,kaloriteller,jogging og full røykeslutt! For 2 år siden ble jeg introdusert for CrossFit noe som jeg umiddelbart ble «hektet» på. Dette er akkurat den treningsformen som passer meg og som jeg ikke blir «lei» av men holder meg motivert til en hver tid.Jeg veier nå ca 95kg og trener 6 dager i uken, har hviledag hver søndag. Det jeg sliter med er mat.... er usikker på hva jeg skal spise og event når jeg skal spise det. Har lagt på meg noen kg de siste mnd da en skade har holdt meg vekke fra trening,så nå er målet å gå ned noen kg samtidig som det ikke går ut over styrke,hva mat og sammensetning bør jeg da gå for?Jeg har den siste tiden stagnert og har hatt dårlig progresjon spesielt styrketreningen,noe som selvsagt kan skylder kosten... jeg tar 1 protein Shake og kreatin PR dag og har bestilt meg zma. Har alltid sagt at jeg aldri skulle bli «fanatiker» på kosthold og veie maten jeg spiser men Kansje jeg burde begynne å gjøre der? En ukes trening består som oftes i ca 50/50 med styrke og kardio. Kosthold er jeg helt grønn på så om noe har noe tips å komme med blir jeg glad. Suget etter nystekte rosinboller,skolebrød,hamburgere og pizza er fremdeles stort og nesten en daglig kamp for å motstå,så selv etter 3 år er gammel vane vond å vende :-) håper noe her inne har noe gode tips å komme med. Takk.


Tittel: Sv: Gode råd??
Skrevet av: Aktivutdøver18. august 2018, 09:33
Jeg er ikke rådgiver, kun aktiv utdøver (tidligere)

Det beste rådet jeg kan gi er å spise ganske normalt, men i begrensede porsjoner. Jo mer aktiv du er, jo mer energi trenger kroppen din.

Unngå ferdigmat i så stor grad som mulig.
Brødskiver til frokost, omelett eller salat til lunsj, litt frukt før trening, shake etter trening, middag bestående av kjøtt/kylling/fisk + frosne grønnsaker som du gir kjapt oppkok og evt litt pasta eller potet og brød til kvelds hvis du trenger mer mat. Kun sukkerfri brus, vann og evt kaffe og te uten sukker eller melk som drikke.
Vei det hver 3.uke. Har du gått opp - spis mindre porsjoner eller tren oftere.


Tittel: Sv: Gode råd??
Skrevet av: Vidars PT23. august 2018, 12:18
Spis plantebasert. Alle som anbefaler deg noe som kommer fra dyreriket vet ikke hva de prater om.