Treningsforum

Trening => Styrkeløft => Emne startet av: truls på 04. oktober 2004, 21:19



Tittel: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls04. oktober 2004, 21:19
Jah, formulerte et langt innlegg som forsvant. Ikke morsomt når en i utgangspunktet ikke føler for å smile..

Bakgrunn: Har trent vektløfting i 15 år. Har alltid hatt jevn fremgang, ikke mye men litt hele tiden. Treningsmetoden har vært å komme på trening for deretter å "finne" på dagens trening med belastning/øvelser. Men i lengden så er det greitt med avveksling. Jeg var meeget kritisk til Dietmar program, hadde kikket litt på de og syntes det så aldeles for lett ut. Men jeg bestemte meg for å prøve, jeg gledet meg faktisk til å prøve. Morsomt å ha litt system på treningen også, og andre hadde hatt kanonresultat så jeg begynte å tro på det selv også. Mål ble satt til 190 (180)- 150 (142,5) -225 (212,5)
gamle rekorder i parantes.



Så til saken, etter 5 uker har det gått til h*lvete. Jeg har gått ned 3 kilo, mest sannsynlig i muskelmasse, jeg klarer knapt treningsvekter som før var bagateller, og jeg føler meg utrent og slapp i kroppen, som om jeg ikke har trent på 5 uker.

Tre eksempler på treninger i knebøy fra eget hode:
24/9-2003 40/6 80/5 110/5 130/3x5 150/5 160/2 165/1 ny pers.

5/5-2004 60/2x6 100/6 120/6 125/6 130/6 135/6 140/6 145/6
7/5-2004 60/2x6 90/5 120/4 140/3 160/2 170/1 180/1 ny pers.

18/8-2004 60/2x6 80/6 100/6 120/3 130/3 140/3 150/3 160/3 170/1
Dette var min siste knebøy bak trening før programstart dietmar, jeg trente etter dette kun knebøy front i to uker. (erfaringsmessig påvirker det ikke min prestasjon ene eller andre veien) Har med denne treningen kun for å vise at formen var bra før jeg begynte på programmet.

Så kommer dietmar trening: 102,5/6 110/6 120/2x5 127,5/2x4 135/2x3

Hvordan kan man klare 190 i knebøy med en sånn "fise" trening? Når det endelig nærmer seg treningsvekter så forsvinner repsen slik at utfordringen uteblir.. ??

Akkurat likedant i alle andre øvelser på programmet, for lett for få reps. Vektløfterprogram begynner på 70%, dette programmet virker å slutte på 70%..

Resulat for meg etter 5 uker: har mistet 3 kilo kroppsvekt, mest sannsynlig muskelmasse som følge av for lite stimulanse på trening. Vektene føles blytunge ut, jeg har mistet all vektfølelse som jeg har vært stolt over. Jeg har tidligere gått ut fra knebøy stativet med 160 kilo og kunnet spasere rundt i lokalet før jeg tok et par reps, nå skjelver jeg og holder på å bryte sammen med 152,5 på skuldrene. I dag klarte jeg med nød å neppe 2 reps på 155 kilo. I press front klarte jeg såvidt 4 reps på 80 kilo, for 1 mnd siden tok jeg 4 på 90 kilo. ( jeg ga opp dietmar etter knebøy og kjørte egne vekter)
Jeg blir rett og slett nødt til å bygge meg opp på ny og trene knall hardt skal jeg komme tilbake på nivå, akkuart nå føles det som om jeg ikke har trent på 5 uker.


Teori:Dietmar program er tilpasset de som trener lite og sjeldent og som tåler lite trening. Samt de som er lett mottakelig for trening.

p.s høres jeg sint å bitter ut så er det fordi jeg er det. Men sint kun på meg selv, det var mitt eget valg. Og det er godt med en utblåsning før man begynner treningslivet på "nytt"

:)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: NKS04. oktober 2004, 22:38
Men, i helv... da, jeg som begynte på Dietmar programmet i dag (som ligger på styrkeloft.no) :woot:

Håper veldig på at noen med GODE erfaringer med dette programmet slakter innlegget til MR 800,5, slik at jeg kan betrygge meg selv med at det er et unntakstilfelle!!!


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: husmor04. oktober 2004, 22:43

Det var godt å få sagt det tydeligvis Mr 800,5........
Irritasjoner skaper heller ikke framgang. Men Dietmar kan sikkert lage vektløfterprogrammer og han, du kan jo se hvordan belastningen da vil bli lagt opp.

Er tungt nok for meg med Dietmar, det funka fint til året's NM


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Bold04. oktober 2004, 23:49
Hvis du ønsker svar på dine spørsmål fra noen i NSF, bør du stille dem på forumet til NSF.

Personlig har jeg hjulpet mange med trening opp gjennom årene. De prinsipper Dietmar følger gir ikke nødvendigvis framgang med en gang, men gir stor framgang over tid. Noe jeg har lært er at ikke alle kan trene like mye eller like tungt. Hvis du tåler tung trening, hvorfør øket du da ikke målene slik at tyngdene ble øket? (Ikke dermed sagt at du villle nådd de nye målene, men treningen ville bli bedre tilpasset deg). Et generelt program passer ikke for alle. Flere jeg hjelper med trening har justert tyngdene, og alle har fått fin framgang. Det er forskjell på om man tar 190 eller 290 i f.eks. knebøy. Det er også forskjell om man veier 75 eller 125 kg. Alt må tilpasses.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Lille Sven05. oktober 2004, 00:09
Sett høye mål hvis du tror du klarer det. Programmet er lett i starten, det betyr at du fint kan plotte inn "ønsketall" for utregning. Poenget i programmet er at så lenge du kjører styrkeøvelsene med enkle støtteøvelser der det hele tiden er progresjon vil styrken være større etter de 12 ukene.

Hvis du går ned i vekt betyr det at du ikke får i deg nok mat.  ::food:: Bruk prinsippene og lag ditt eget program. De fleste program jeg har sett og fulgt starter latterlig lett, men framgangen har allikevel vært stor for meg.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Saktemensikkert05. oktober 2004, 00:22
Jeg synes den lette treningen de første 3-4 ukene passer fint til å finpusse på teknikk og slikt. Dessuten blir jeg gira av å kjenne at det går bra, og gleder meg til det blir tyngre. Ellers tror jeg Bold m.fl. er inne på noe når det gjelder tilpasning av treningsprosentene - ingen er like. Som vektløfter er du nok vant til langt høyere volum, så at dette kan kjennes puslete ut er jo da forståelig.

Hva ville du selv ha lagt til om dette programmet skulle passet deg bedre? Jeg tenker da på treningsprosenter og sett/rep på de "tunge" dagene, samt støtteøvelser og vektene her. For min del hadde det vært interessant med slike innspill.

Til slutt tror jeg ikke du er i en krise, da du burde være godt gjennomtrent fra dine 15 år med vektløfting.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Peter12345605. oktober 2004, 01:34
Programmet er lagt opp slik at du skal skrive inn målene du har (realistiske) i tillegg har det en belastnings sats til nesten hver enkelt øvelse, der står det oppført annbefalt % sats til de som har NULL peiling, men for de med litt mellom øra; så kan du bestemme den selv, men som hjelp så står det hvilket intervall belastnings prosenten bør variere innenfor (f.eks. 70-90%) Når du synes programmet er for lett eller for tungt er det ikke Dietmar som har gjort en feil, men det er DU som ikke har fyllet det ut skikkelig.  :nono:
Personlig har jeg prosent satsene ganske lavt for dette gjør at jeg får best utbytte og kg økning på treningene, andre på "laget" har satt dem veldig høyt, vi har brukt litt tid på å få dette programmet til å stemme skikkelig for oss og alle som en har hatt  bra og veldig bra fremgang. Tilfeldig? Neppe... Men når du sier at dette programmet bare er crap så bør du kanskje ta en ekstra titt på om dette programmet du satt opp var riktige for deg.... Så klart vet jeg at det er folk som ikke får så veldigt mye utbytte av programmet, men som Bold så klokt sa er det laget for langsiktig økning. 8)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: aktiviteten05. oktober 2004, 07:01


For å ta det første først; du har ikke gått ned 3 kg i vekt pga ett treningsprogram! Det skyldes enten at du er/har vært sjuk, eller ikke får i deg nok næring i forhold til treningsmengde.

Da de aller fleste program fra Dietmar er over ca 3 måneder regner jeg med at også ditt er det?  Du har gitt deg etter ca en tredjedel av programmet.
Det er naturlig å miste "vektfølelsen" som du beskriver, jeg vet akkurat hva du mener. Grunnen til dette er selvfølgelig at du har vært vant til å trene med tyngre vekter.  Den følelsen kommer tilbake når vektene begynner å komme.

Du må for all del ikke sammenligne vektløfterprogram og styrkeløftprogram, det er to helt forskjellige ting, vektløftere trener mye hardere og med høyere prosentvise vekter.
Grunnen til dette er enkel:
Forestill deg ett støt, det går utrolig kjapt, og selve løftet er ferdig på kanskje 2-3 sek.
Forestill deg en tung knebøy, det varer kanskje opptil 20-30 sek. fra stanga løftes av.
Med dette kan det forstås at i styrkeløft så slites det mer og eksplosiviteten er helt borte.  Dette gjør igjen at vektløftere tåler større belastning i treningsdoser og prosentvise utslag.
Styrkeløft handler om restitusjon og overskudd, det er derfor programmene til Dietamar "stopper", som du kaller det, vet 70%.

Prøv igjen og fullfør denne gangen, spis store doser mat og masse kreatin og protein.

NKS, bare fortsett du, programmet er bra som f..... ;)
 


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Lumbago05. oktober 2004, 07:34
Ut fra slik jeg leser innleget ditt virker det som du ikke trener med utstyr, og at persene er uten utstyr. Har du satt opp utstyrsfrie mål i et program som tar høyde for utstyrstrening vil det selvfølgelig bli helt feil og alt for lett.

Dietmar kjenner nok godt til vektløfterprinsippene i og med at han tidligere var en meget god vektløfter.

Angående vekttapet ditt skyldes nok det at du har spist for lite. 


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Saktemensikkert05. oktober 2004, 07:47
Et utmerket poeng fra Qld-champ her, det vil jo utgjøre en stor forskjell. Om dette er tilfelle og du ikke har lest bruksanvisning vil jeg sterkt anbefale at du gjør det, for da vil i så fall programmet se noe annerledes ut.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 08:43
Hehe, jeg tok i litt ekstra fordi jeg visste det var mange her som mente/mener Dietmar er tingen.

Jeg har lest bruksanvisningen, jeg har også justert og tilpasset programmet til ikke utstyr i henhold til Dietmars instruksjoner.

Når det gjleder vekttap så stemmer det nok at jeg ikke har spist nok, og det er programmets "skyld". Jeg er av natur ekstremt tynn og må ete alt det jeg orker for å holde vekten. Slutter jeg å trene så raser vekta nedover. Derfor tror jeg at denne treningen har medført for lite "stimulans" med påfølgende manglende matlyst. (jeg spiser alt jeg orker til enhver tid, og er avhengig av at kroppen vil ha mat)

Det tok meg drøyt 2 timer å gjennomføre en økt på dette programmet, og selv om jeg ikke blir sliten så er det belastende å være så lenge på trening.

Tror nok jeg foretrekker trening med mer reps og kilo i knebøy/mark/benk og noe kortere treninger. Har vært vant til 5-6 treninger i uken på 1t 15 min ca. I knebøy har jeg trent på 130-160kilo med pers 180, benkpress 110-130 med pers 142,5 og markløft 150-200 med pers 212,5. Kjører mye reps i rene styrkeøvelser og få reps i rykk/støt, aldri mer en 2 reps der.


Dietmar ser ikke ut til å fungere for meg, i tillegg til dårlige resultater, dårlig følelse, så er det ikke gøy å trene så "lett" men lenge så få ganger i uken. Jeg ser prinsippet og måten programmet er lagt opp og det ligner på mine egne, men langt under på intensitet.


Etter 15 år så vil jeg påstå at 5 uker er nok til å fastslå at detta funker ikke for meg, men det kan selvfølgelig funke kanon for andre. Derav spørsmålstegnet bakom oppskrytt, jeg påstod det ikke, jeg stilte spørsmålet..    :spise:


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: aktiviteten05. oktober 2004, 09:25
15 år med trening hjelper ikke om du ikke fullfører programmet. Det trengs mer enn 5 uker for å lage noen konklusjon av dette. 

Er enig i at programmene er alt for lange, 2,5 til 3 timer på utstyrsdager er for lenge.   Men det skal jo til gjengjeld koste litt å bli sterk...



Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: JanB Diddl etc05. oktober 2004, 09:37
Hehe, jeg tok i litt ekstra fordi jeg visste det var mange her som mente/mener Dietmar er tingen.

Jeg har lest bruksanvisningen, jeg har også justert og tilpasset programmet til ikke utstyr i henhold til Dietmars instruksjoner.

Når det gjleder vekttap så stemmer det nok at jeg ikke har spist nok, og det er programmets "skyld". Jeg er av natur ekstremt tynn og må ete alt det jeg orker for å holde vekten. Slutter jeg å trene så raser vekta nedover. Derfor tror jeg at denne treningen har medført for lite "stimulans" med påfølgende manglende matlyst. (jeg spiser alt jeg orker til enhver tid, og er avhengig av at kroppen vil ha mat)

Det tok meg drøyt 2 timer å gjennomføre en økt på dette programmet, og selv om jeg ikke blir sliten så er det belastende å være så lenge på trening.

Tror nok jeg foretrekker trening med mer reps og kilo i knebøy/mark/benk og noe kortere treninger. Har vært vant til 5-6 treninger i uken på 1t 15 min ca. I knebøy har jeg trent på 130-160kilo med pers 180, benkpress 110-130 med pers 142,5 og markløft 150-200 med pers 212,5. Kjører mye reps i rene styrkeøvelser og få reps i rykk/støt, aldri mer en 2 reps der.


Dietmar ser ikke ut til å fungere for meg, i tillegg til dårlige resultater, dårlig følelse, så er det ikke gøy å trene så "lett" men lenge så få ganger i uken. Jeg ser prinsippet og måten programmet er lagt opp og det ligner på mine egne, men langt under på intensitet.


Etter 15 år så vil jeg påstå at 5 uker er nok til å fastslå at detta funker ikke for meg, men det kan selvfølgelig funke kanon for andre. Derav spørsmålstegnet bakom oppskrytt, jeg påstod det ikke, jeg stilte spørsmålet..    :spise:

Trener du både vektløfting og styrkeløft nå?

Hva mener du med "mye" reps i styrkeøvelsene? Hvor mange reps er det? Mer enn 5? Jeg synes bare det høres litt uvanlig ut at du som vektløfter kjører mange reps i disse øvelsene. Når jeg var vektløfter så var det meste jeg kjørte 6x6 reps i knebøy, men det var unntaket. 1-5 var det vanlige.

Kan du gi et eksempel på hvor mye du spiser til daglig? Hvor mye veier du og hvor høy er du?

Har du regnet på totalt ant løft i intensitetssonene, RI, totalt volum, RI etc etc på Dietmar programmet i forhold til det du er vant til?

Jeg kan ikke helt se hvordan du kan konkludere med at det ikke fungerer etter kun 5 uker, selv om du har vært vektløfter i 15 år. Hvordan kan du dømme et program etter bare 5 uker? Hvis det var slik at det var viktig å prestere maksimalt hver 5. uke året rundt, så kunne jeg forså konklusjonen din. Hvis man ønsker å bli god så er det jo snakk om hvor mye man kan øke over en periode på mange år.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 11:11
Jan B: jeg dømmer ikke programmet etter 5 uker, jeg dømmer programmets effekt på meg..

jeg er 182 og veier 87 kilo. faren min er 187 og veier 65 kilo, vi har samme kroppsbygning.
Når det gjelder mat ligger jeg på 2500-3000 kalorier fordelt på mat 0730-1000-1230-1530-2000-2200 pluss nattmat en eller gang når jeg våkner på natten. Dette er max av hva jeg klarer å spise.

Trener vel mest styrke. Det blir jo både vektløfter og styrkeløfterøvelser. Konkurrerer i vektløfting men behøver ikke kjøre dette spesielt mye da det kun er styrke som mangler.
"Beviset" på dette er 122,5kg i rykk og 142,5kg i støt med en pers på 140 kilo i knebøy front..

Mine treninger består av max 4 øvelser mot dietmars 8. jeg trener 5-6 dager mot Dietmars 3.
Før hadde jeg 5x5 som grense. men har kjørt 7x7 med suksess og vektøkning som resultat.

eksempeltrening fra to uker før NM:

1. rykk 40/2 50/2 70/2 80/1 87,5/2 95/1 100/1 105/1
2. benk mellomgrep 60/5 80/5 100/5 110/5 120/5 130/2
3. Knebøy b 60/6 80/5 100/4 120/4 140/4 150/4 160/1 165/1 170/1
4.good morning 40/6 60/6 70/6


Dietmar har nok like mange sett som meg men vesentlig mindre reps og mindre %
Tror at jeg som egentlig burde vært langdistanseløper må trene "dobbelt" for å oppnå muskeltilvekst/vedlikehold da kroppen min ikke er laget for muskler..

Ellers er min form meget forutsigbar, 3 reps på en vekt en dag er dårlig form, 4 reps er normal form, 5 reps er bra form. Jeg er ikke av typen som "plutselig" tar 10 kilo mindre eller ekstra


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: JanB Diddl etc05. oktober 2004, 12:23
Jan B: jeg dømmer ikke programmet etter 5 uker, jeg dømmer programmets effekt på meg..

jeg er 182 og veier 87 kilo. faren min er 187 og veier 65 kilo, vi har samme kroppsbygning.
Når det gjelder mat ligger jeg på 2500-3000 kalorier fordelt på mat 0730-1000-1230-1530-2000-2200 pluss nattmat en eller gang når jeg våkner på natten. Dette er max av hva jeg klarer å spise.

Trener vel mest styrke. Det blir jo både vektløfter og styrkeløfterøvelser. Konkurrerer i vektløfting men behøver ikke kjøre dette spesielt mye da det kun er styrke som mangler.
"Beviset" på dette er 122,5kg i rykk og 142,5kg i støt med en pers på 140 kilo i knebøy front..

Mine treninger består av max 4 øvelser mot dietmars 8. jeg trener 5-6 dager mot Dietmars 3.
Før hadde jeg 5x5 som grense. men har kjørt 7x7 med suksess og vektøkning som resultat.

eksempeltrening fra to uker før NM:

1. rykk 40/2 50/2 70/2 80/1 87,5/2 95/1 100/1 105/1
2. benk mellomgrep 60/5 80/5 100/5 110/5 120/5 130/2
3. Knebøy b 60/6 80/5 100/4 120/4 140/4 150/4 160/1 165/1 170/1
4.good morning 40/6 60/6 70/6


Dietmar har nok like mange sett som meg men vesentlig mindre reps og mindre %
Tror at jeg som egentlig burde vært langdistanseløper må trene "dobbelt" for å oppnå muskeltilvekst/vedlikehold da kroppen min ikke er laget for muskler..

Ellers er min form meget forutsigbar, 3 reps på en vekt en dag er dårlig form, 4 reps er normal form, 5 reps er bra form. Jeg er ikke av typen som "plutselig" tar 10 kilo mindre eller ekstra

2500-3000 kalorier + nattmat er jo ikke rare greiene. De fleste på rundt 90 kg er jo på diett når de spiser 2500-3000. Har du prøvd med ekstra oljer og/eller flytende næring? Ofte er det lett å ta en ss med olje (tran, linfrøolje, olivenolje etc) etter hvert måltid uten at det påvirker matlysten.

Du har nok mye å hente på beinstyrken ja. Når jeg vendte 140 så hadde jeg 170 i front.

Det høres ut som om du er vant til høyere intensitet OG høyere volum enn det du har trent på Dietmar programmet, så da er det kanskje ikke så rart at du har blitt svakere. Problemet med standardprogrammer er at de ikke tar hensyn til hva du er vant til å trene.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: The Gimp05. oktober 2004, 12:24
Skal ikke uttale meg om resten av diskusjonen da jeg ikke har noe grunnlag for det, men 2500-3000 kcal er ikke spesielt mye. I hvertfall hvis du har en høy forbrenning, og ønsker å øke i kroppsvekt også.

Hvis du spiser "alt du orker", og 3000kcal er alt du greier å dytte i deg i løp av en dag bør du kanskje se litt på kostholdet ditt.

**Redigert**

Jan B kom meg i forkjøpet her  :) men mere sunt fett er en fin måte å øke kcal inntaket på.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: NKS05. oktober 2004, 12:32
Må bare følge på her: 2500-3000 kcal??? Jeg er riktignok 10 kg tyngre enn deg, men jeg synest det var et helvete å spise under 3000 kcal før sommeren når jeg prøvde å gå ned noen kilo. (Legg merke til "prøvde"...) Kan ikke forstå at du ikke greier å spise mer, -legg inn mer sundt fett i kostholdet ditt, så kommer du lett opp i 4000-4500 kcal pr.dag. Jeg merket også STOR nedgang i styrken min når jeg var ned mot 2500 kcal pr dag. -Skal aldri gjenta seg! Du må spise mer, gutt!!!

 :spise: ::kokk:: :spise: ::kokk:: :spise:


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: aktiviteten05. oktober 2004, 12:37
 ::food:: ::food:: ::food::

deretter:

 :markløft: :knebøy:

også:

 ::food:: ::drikke:: ::food::

også :drankere: ???

tilslutt:

 :gull:


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: dvingen05. oktober 2004, 12:39
Jeg er 71 kg, og spiser nok minst 4000 kcal, og er egentlig stadig sulten... Høres ikke all verdens ut med 2500-3000, nei... Jeg trener også dietmar program, og er i uke 10 nå, og har tatt 2x2 reps med gammelt maksløft - 2,5 kg i mark, bøy, og snart benk... Har ikke noe å klage på, jeg. Men nå har jo ikke jeg samme treningsbakgrunn som deg. Jeg er en fersking ;)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 13:00
har lagt om kostholdet, det er derfor jeg har klart å komme "så langt" opp.
Tidligere var målet å komme over 2000 kalorier pr dag. spiser nå nesten kun varm mat, klarer på det viset å spise mer. brødskiver gjør meg mett etter 1 brødskive og da er jeg mett i mange timer. Men skal prøve oljer med sunt fett, kan nok være en god ide, og kaloriinntaket må være høyt for styrkeutvikling det vet jeg.

Men det var nå Dietmar det handlet om da.. Ingen som er i nærheten av å kunne tenke seg å muligens være i nærheten av å kanskje muligens være noe som ligner på kritisk til  viderekomne programmet hans?

 :spise: :spise: :spise:


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: aktiviteten05. oktober 2004, 13:04
Grunnen til at få er kritisk er rett og slett fordi det er bra treningsprogram.  Skal jeg komme med noe kritikk så er det at det er altfor lange treninger.  Noe som også 800,5 sier.  Grunnen er der også enkel, styrkeløft=trening med utstyr, vektløfting er uten.

Snakkes onsdag 800,5....


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Peter12345605. oktober 2004, 13:34
Har hatt en annen her på forumet som har hatt ganske så dårlige erfaringer med dietmar viderekomne:  http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=13629.0


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: mamma05. oktober 2004, 14:50
Dietmars programmer passer best for dem som ønsker å bli sterkest mulig - og som har tålmodighet til å bli sterkest mulig. Med andre ord de som synes det er enda viktigere å bli så sterke som overhodet mulig enn å få uttelling fort. Ønsker du raske resultater uten å tenke på langsiktig formutvikling kan du sikkert like gjerne velge andre treningsopplegg. Jeg vil bli kjempesterk, og jeg har goooood tid, så for meg fungerer Dietmars programmer veldig godt. Forbedrer meg litt hvert eneste år. Har trent Dietmars programmer de siste 7 årene og er overbevist om at arbeidet de første av disse 7 årene påvirker fremgangen fremdeles.  ;)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 14:58
mamma: du insinuerer (riktig stavet mon tro..) ganske kraftig at jeg er en slags nybegynner som er ute etter en hemmelig superoppskrift for super resultat nå! med en gang! jeg er litt fornærmet nå..

Hadde jeg vært ute etter det så hadde jeg nok  :doktor: litegrann, men jeg er ute etter akkurat som deg å ha litt fremgang hele tiden. Det er gøyere å perse med 2,5 kilo hvert år i 10 år enn 25 kilo første året for deretter å stagnere i 9 år..
Grunnen til at jeg nok kommer til å hoppe av Dietmar er ikke mangel på kjappe resultater, jeg hadde sågar tolerert en viss tilbakegang. Men å gå fra 90/4 til 80/4 på to måneder er mer enn jeg våger å satse videre på.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: listefyll05. oktober 2004, 15:18
mamma: du insinuerer (riktig stavet mon tro..) ganske kraftig at jeg er en slags nybegynner som er ute etter en hemmelig superoppskrift for super resultat nå! med en gang! jeg er litt fornærmet nå..

Hadde jeg vært ute etter det så hadde jeg nok  :doktor: litegrann, men jeg er ute etter akkurat som deg å ha litt fremgang hele tiden. Det er gøyere å perse med 2,5 kilo hvert år i 10 år enn 25 kilo første året for deretter å stagnere i 9 år..
Grunnen til at jeg nok kommer til å hoppe av Dietmar er ikke mangel på kjappe resultater, jeg hadde sågar tolerert en viss tilbakegang. Men å gå fra 90/4 til 80/4 på to måneder er mer enn jeg våger å satse videre på.

Feilen ligg nok diverre meir hos deg enn hos Dietmar  :)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: JanB Diddl etc05. oktober 2004, 15:26
mamma: du insinuerer (riktig stavet mon tro..) ganske kraftig at jeg er en slags nybegynner som er ute etter en hemmelig superoppskrift for super resultat nå! med en gang! jeg er litt fornærmet nå..

Hadde jeg vært ute etter det så hadde jeg nok  :doktor: litegrann, men jeg er ute etter akkurat som deg å ha litt fremgang hele tiden. Det er gøyere å perse med 2,5 kilo hvert år i 10 år enn 25 kilo første året for deretter å stagnere i 9 år..
Grunnen til at jeg nok kommer til å hoppe av Dietmar er ikke mangel på kjappe resultater, jeg hadde sågar tolerert en viss tilbakegang. Men å gå fra 90/4 til 80/4 på to måneder er mer enn jeg våger å satse videre på.

Du sier du har god tid når det gjelder å øke i styrke, men når du går ned i styrke så har du det plutselig veldig travelt...

Det kan godt hende du bør gjøre justeringer i programmet basert på det du har trent før. Som det ble nevnt så kan du jo også spørre på NSF forumet der hvor de diskuterer Dietmar sine programmer. Som oftest så har de som begynner på slike programmer trent for lite før, og det kan derfor bli en for stor økning i volum på for kort tid, som kan føre til skader (som skjedde meg meg). For deg så kan det virke som om det motsatte er tilfelle. Du har trent like mange sett, men både flere reps og høyere intensitet. Derfor kan det hende programmet bør justeres.

Det har også blitt nevnt av flere at de hadde liten eller ingen fremgang det første året med "grunntreningen" i Dietmar programmer eller andre programmer med samme prinsipper. Etter denne perioden begynt de å få veldig bra fremgang.

Jeg tror det er feil å helt forkaste et opplegg etter kun 5 uker, selv om du har gått ned i styrke. Alle de som jeg har hørt fra som ikke er fornøyd med Dietmar sine programmer har maks prøvd de i 12 uker. Jeg mener det er for tidlig å konkludere med noe etter så kort tid.

Forøvrig så mener jeg at Dietmar sine programmer bygger på mange av prinsippene i vektløfting når det gjelder treningsplanlegging, men de er tilpasset styrkeløft.



Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 15:31
Feil?  ???   ???

Er styrkeløfterne så såre og lite motakelig for en diskusjon om sitt ikon at de må angripe en potensiell kritiker? Jeg har ikke pratet om noens feil. Jeg prater om egnetheten til programmet, og resultater for ulike personer. Er vel sikkert min "feil" at kroppen min behøver tyngre trening på et vis men...

Det finnes et utall ulike metoder å trene på, og disse ulike metodene passer til et like stort antall ulike løftere med sin spesielle fysikk og egenskaper. Jeg mener at Dietmar sitt opplegg ikke passer meg, det er hverken den enes eller den andres feil..
Så denne ensidige positiviteten til Dietmars opplegg og at det hele tiden er utøverens "feil" om han ikke oppnår resultat er jeg sterkt uenig i.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: listefyll05. oktober 2004, 15:35
Var meint som ein spøk, var ikkje klar over at du var av den hårsåre typen.

Ber så mykje om orsaking for mitt overtramp  ::2thumbsup::


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 15:37
 ;D

ikke hårsår, er ute etter litt het diskusjon og det får jeg..

Jan B: har det vel ikke plutselig travelt på det viset, men som jeg tidligere har nevnt så er min form meget forutsigbar med små variasjoner, når jeg da plutselig får en sånn "ekstrem" dip i form så blir jeg nervøs fordi jeg vet at for meg tar det meeget lang tid å komme tilbake. (53 ord på en setning der gitt :) )

Er nok enig i at det er en mulighet for at opplegget vil fungere bedre hvis jeg kjører det i lengre tid og stoler på det (etter å ha justert noe opp), men jeg tør ikke det tror jeg, vil ikke risikere at over et års trening går i vasken. Er ikke 19 lenger..


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: JanB Diddl etc05. oktober 2004, 15:43

Det finnes et utall ulike metoder å trene på, og disse ulike metodene passer til et like stort antall ulike løftere med sin spesielle fysikk og egenskaper. Jeg mener at Dietmar sitt opplegg ikke passer meg, det er hverken den enes eller den andres feil..

Ethvert treningsopplegg så selvfølgelig tilpasses utøveren når det gjelder spesielle forutsetninger, treningshistorikk etc etc.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: listefyll05. oktober 2004, 15:46
Mitt poeng var at dette ikke passet for deg. Og slik er det med de fleste ting her i verden. Alt passer ikke for alle. Uten at det nødvendigvis er noe galt med verken deg eller Dietmar sine program  :)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: JanB Diddl etc05. oktober 2004, 15:54

Er nok enig i at det er en mulighet for at opplegget vil fungere bedre hvis jeg kjører det i lengre tid og stoler på det (etter å ha justert noe opp), men jeg tør ikke det tror jeg, vil ikke risikere at over et års trening går i vasken. Er ikke 19 lenger..

Hehe, hvis du ikke er villig til å risikere ett eller to års trening da er det nok mange som mener at du har det for travelt.

Hvor gammel er du? Konkurrerer du i vektløfting enda? Jeg tenker på comeback i 2008 eller noe sånt, så da sees vi kanskje på stevne!


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 16:15
Er 27, ikke så voldsomt gammelt kanskje. Konkurrerer fortsatt, og har 4 sølv i NM. Jeg har sagt at jeg skal legge opp når jeg får et gull, på det viset har jeg det travelt. Jeg hater all denne spisinga djupt og inderlig. Det er det jeg gleder meg mest til med å bli gammel, å ikke behøve spise mer enn 1-2 ganger om dagen!

Men vi ses nok i 2008 er jeg redd : (

Og listefyll ser ikke så dum ut. Han har slått spikern på hodet. Alt passer ikke alle, det var vel det som var poenget mitt mellom all sutringa..

Tror nok det er mange fra den yngregarde ute der som venter på hokus pokus resultater fra sitt dietmar program. Guruer, profeter og annet oppstår og forsvinner. Dietmar har uten tvil peiling, mer enn meg, men det betyr ikke at programmene er løsningen på meninga med livet :)

Sånn, da er vi kanskje ferdi da?

ska eta no sju


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Einar B. Gilberg05. oktober 2004, 16:16
Om man går ned i styrke i løpet av ett program, så er det ikke styrke man mister permanent mr.800,5. Hvis du slutter med dette Dietmarprogrammet og begynner å trene knallhardt med tunge vekter igjen så vil du garantert komme på vanlige "gamle" treningsvekter i løpet av 1-2 mnd. Det kommer ikke til å ta ett år å trene tilbake "gammel styrke". Å trene seg tilbake er ikke like tungt som å trene seg opp. Spørs selvsagt litt på alderen dette, men tviler på at du er SÅ gammel at noe annet skal gjelde deg.

Når det gjelder maten og matinntaket er det flott at du har så mange hyppige måltider, men hvis du blir mett av én brødskive og du holder deg mett i mange timer av dette - da er det noe galt. Jeg ville rett og slett oppsøkt lege - kanskje det er noe galt? Hvis alle kroppslige funksjoner ellers er inntakt (og dette er ikke frekt ment) så mener jeg absolutt at du må presse i deg mere mat om du ønsker å kunne spise mer iallefall. Jeg har hatt samtaler med flere som har slitt med å øke i vekt. Ingen av de har trodd de kunne klare det, og alle har sagt de har spist så mye de orket.

Ingen av de som har prøvd å fulgt hva jeg har sagt har unngått å gått opp i vekt. Problemet til alle har vært at de har vært så tynne at magesekken har vært for liten. Når de har vært mette har de sluttet å spise, men det er jo da måltidet begynner for en som vil opp i vekt. Jeg tror magesekken din er alt for liten mr.800,5. Når du trener hardt og lenge blir behovet stort og du kan prøve å presse nedpå mat til du har den i halsen. Hvis du ikke kaster opp kan du alltids spise mer. Og gi faen i alle sunne kostråd. Spis alt du kan spise. Taco er genialt. Det synes de fleste er så godt at de kan spise masse av. Lett å bli overmett der. Etter ett stort tacomåltid så kan du vente to timer og så spise deg mett igjen. Selv om du er mett før måltidet starter :) Dette høres veldig ubehagelig ut, og kan nok også være det - men magesekken utvider seg iallefall og du kan spise så mye mat som kroppen din trenger etterpå. For nå spiser du ikke nok og da begrenser du din egen framgang. Det er jeg sikker på. Og med den økte maten så trenger du ikke å trene så tungt og presse kroppen hver eneste gang for å opprettholde styrken. Når du har mye mat innabords så vil du kjenne det prikke i kroppen av energi som vil brukes. Den følelsen er helt unik. Da har du ett overskudd som vil ut. Og selv om du ikke har trent tungt så kan du bare prøve å sette på en litt tung vekt og du vil komme til å klare den. ... men på Dietmarprogrammet , og alle andre program, er det viktig å holde igjen følelsen av å måtte løfte tungt.

Jeg tror ikke det er noe galt med hverken deg eller programmet, men jeg tror ikke noen av oss kan konkludere med noe som helst før du har fullført programmet. Vis karaktér og styrke og fullfør programmet. Vít at det er normalt å føle seg svak de første ukene. Begynn å spis mere mat. PRESS I DEG MATEN! Spis kaloribombemat. Kjenne energien boble i blodet.. Vær optimistisk og erfar at programmet fungerer når du er ferdig med det om 7 uker.

Mvh,
Einar B. Gilberg


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls05. oktober 2004, 16:23
 ;D
spiste tacos på lørdag og søndag, pizza t lunsj idag..
takk for bra innlegg, handler nok litt om å presse seg for å spise nok. men jeg er genetisk anlagt til å spise lite dessverre. (far min følte seg svimmel en gang fortalte han, etter å ha tenkt seg om så kom han på at han ikke hadde spist siden frokost dagen før, og dette var på ettermiddagen..) har noe å slekte på.. men skal kjøpe linoljefrø eller en annen egnet olje, noe må gjøres, og skal vurdere Dietmar, har tross alt frem til i morgen kl 18 enda..


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Einar B. Gilberg05. oktober 2004, 16:53
Forstår deg godt Mr.800,5 :) ... men selv tror jeg ikke det er noe som heter "genetisk anlagt". Det er selvsagt det til en viss grad, fordi vi alle har forskjellige forutsetninger og slikt - men jeg tror at alle magesekker kan utvides  ;D Det kan også din også. Grunnen til at du ikke klarer å spise mye nå er fordi magesekken er liten. Grunnen til at du klarer å gå lenge uten mat (og din far gjorde det) er fordi magesekken er liten og metthetsfølelsen kommer fort. Metthetfølelsen kommer ikke når kroppen har fått nok energi. Den kommer når volumet på maten er stort nok.

Det er godt mulig at du opp gjennom oppveksten har vært påvirket av at din far spiste lite mat, og derfor selv ikke har spist mye mat. Kroppen din har blitt formet av dette over mange år. Hvis du bryter dette mønsteret og presser deg opp i vekt og magevolum så er det mulig du vil føle deg bedre og får mere sansen for mat. Nå virker det som om du ikke liker tanken på mat i det hele tatt - at det er ett nødvendig onde for å eksistere :) Jeg gleder meg til hvert måltid  ;D

Tips til måltider:
Taco, Mexicansk gryterett (kjøttdeig + Toro som du blander i vann) [spiste en hel porsjon alene kl.3 om natta når jeg skulle opp i vekt = 4 porsjoner for "vanlige" mennesker  ;D] , karbonader med mye saus og poteter, kyllingtaco (mye protein og kaloribombe iform av hvitløkssaus og pitabrødet), hele egg, kylling forøvrig, biff, MANGE LITER MELK HVER ENESTE DAG (jeg drikker minst 2 liter. som regel 2,5-3 liter melk). Har store venner som har drukket 5-8 liter melk pr. dag. Weighgainere (for de som har problemer med å sitte og tygge og tygge i all evighet). Jeg spiser ikke sjokolade, men hvis du har dame så strør du flytende sjokolade over hele kroppen hennes og slikker det i deg  ;D Hvis ikke det gir deg apetitt så prøver du en mann ;)

Prøv i allefall :) Tror du får nyfødt motivasjon :) Mulig du går opp en vektklasse av dette, men bedre å gjøre det å få gull og målet ditt enn å være i den klassen du går i nå og hate mat og Dietmar ;) Og når du har tatt gull i vektløfting kommer du over til oss også :-D

Mvh,
Einar


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: aktiviteten05. oktober 2004, 18:33
Tror deg på at du ikke har hoppa over så mange måltider ja Einar..... ;D



Tittel: SV: Jøje mei....
Skrevet av: H.Moe05. oktober 2004, 19:23
Nå har jeg begynt på min tredje periode med Dietmar, har justert litt - vi alle er som sagt forskjellige.
I begynnelsen ble jeg nok litt tvilende til "teorien", men nå synes jeg det begynner å løsne. Har satt nye styrkerekorder, ikke de helt store vektøkningene, men jeg er fornøyd.
Etter min mening er mange for utolmodige etter å få resultater, resultatene skal komme fort som helvete, og man trener som et helvete.

Man må gi systemet tid og justere programmet etter hvert.
Er man missfornøyd, ja så gi H og tren på sin egen måte.
Dietmar har da kun laget en mal, ikke et personlig treningsprogram.





Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Charro05. oktober 2004, 19:58
Jeg spiser ikke sjokolade, men hvis du har dame så strør du flytende sjokolade over hele kroppen hennes og slikker det i deg  ;D

 :o ::) :spise:


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: noen05. oktober 2004, 20:01
anbefaler også kakeglasur og sånnt klin til å ha på is :spise:


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Charro05. oktober 2004, 20:08
Jeg spiser ikke sjokolade, men hvis du har dame så strør du flytende sjokolade over hele kroppen hennes og slikker det i deg  ;D

 :o ::) :spise:

... og for ordens skyld så var det altså mr. Gilberg som ga dette velmente rådet, ikke undertegnede.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Lokomotivet05. oktober 2004, 21:23
Jeg fikk to bæreposer med Powerlifting USA av Odd Haugen før han flyttet til USA.
Jeg husker en utgave der det var to intervjuer rett etter hverandre. Begge løfterne som ble intervjuet løftet i "middels tunge" klasser (tror de var -82,5 kg og -90, men det er lenge siden jeg leste det). Uansett, den ene løfteren trente tre ganger i uka, 1,5 time hver gang eller så, den andre trente 5 ganger i uka, tre timer hver gang (mye kardio). Begge hadde en merittliste på lengde med en middels dorull.

Poenget mitt er: Det finnes mange forskjellige treningsprinsipper. Roy Holte og Odd Haugen trener (så vidt jeg kan huske, Roy) med mye intensitet og mindre volum.
Blant styrkeløfterne her er det som å spille black metal i kjerka  :nono:

Jeg viste Dietmar-programmet mitt til noen "sværinger" som vet "alt" om styrketrening på gymmet (dere skjønner hva jeg mener med "alt", de har lange og dypsindige svar på ethvert spørsmål man stiller dem), og ingen av dem ble voldsomt imponerte av programmet. "For folk som av en eller annen grunn har en enorm inhentingsevne kan dette sikkert funke, men har man en enorm innhentingsevne er nå trening med høy intensitet (ala westside) enda bedre for da takler man alle maksløftene" var svaret jeg fikk fra den ene. Den andre sa han hadde praktisert Dietmars program og kalte dem "Drittmar", så lo han og så "neida, Dietmars program er bra de, men jeg fant noe som funket enda bedre for meg".

Her i gården er det derimot strengt forbudt å tilbe andre guder enn Dietmar. BASTA!

Jeg trener nå en blanding av westside + volum
http://www.e-normous.biz/powerliftingbenchpress1.asp
http://www.e-normous.biz/powerliftingsquat1.asp

Poenget med dette er å ha en periode med innhenting der jeg forhåpentligvis ser resultatet av tre måneder med Dietmars program (jeg venter fortsatt, men føler at ting er i ferd med å skje). Tror at folk som ikke er vant til Dietmars program med fordel kan trene tre månder Dietmar så tre måneder mer lett trening for å "komme seg", så gjenta prosessen helt til man (gradvis) blir tilvent programmet og ser resultatene komme med en gang. Jeg vil nå heller vokse sakte inn i "rollen" som en Dietmar-løfter og ser resultater hele veien enn å kjøre kroppen så hardt at jeg ikke får resultater før kroppen etter ett år greier å tilvenne seg opplegget.

(Nå får jeg sikkert kjeft igjen. Er det slike blasfemiske innlegg som gjør at jeg får så lite honnør mon tro  :argue: )


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Lars H06. oktober 2004, 12:32
Tja..
Alle er forskjellige.

Jeg for min del  kjører noe som de fleste ville kalle "bygging". DVS 4 dagers split med store innflytelser fra HIT (Yates, Mentzer)

Det var det Roy H. som hjalp meg med.

Løftet før mark, bøy og benk flere dager i uken, men med vanlig splitt har resultatene stormet frem!

Tror selv at jeg (når jeg var yngre) tålte mere trening på samme musklene ettersom belastningene ikke var så høye, men at jeg nå med å trene EN dag per muskelgruppe i uka kan løfte MAX+++ hver gang og resturere meg helt fint.

Dette ble litt usakelig, men jeg syntes selv at resultatene mine for alderen er ok, og jeg krediterer det til at jeg fant ut hva som virker for MEG, og ingen andre :)



Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: oterhals06. oktober 2004, 16:13
Jeg ser flere av dere bruker dietmar programet , kunne noen være så snill og fortelle meg hvor jeg finner det ?  På Styrkeloft.no  funker det ikke pga det jævla programet jeg må åpne fila i .


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: BadBoy06. oktober 2004, 21:57
Er det virkelig mulig å drite seg slik ut?  ::rofl2::  ::rofl2::  ::rofl2::
Skaff deg eit nytt nick og! Mr.800 er opptatt din sirkuspolakk.

2500-3000 kcal fordelt på 6 måltider? Du må være spennhakkandes galen. Og du synest det er eit problem å få i deg den mengda mat?? Eg ligg no på 5000kcal for dagen, og eg vog 81kg når eg begynte på  det! Prøv det du min venn. Då blir du matlei. 3000kcal har eg på ein dag eg kun drikk øl det. Du seier du hadde som mål å komme over 2000kcal før? Det er jo over 2000 i ein Big One med litt ekstra ost på, som eg trykkte i meg som lunch 2 i forrige veke.  ;D

Når det gjeld stangnasjonen din etter 5 veker so er det fordi du ikkje er vant med å trene desverre. Dessutan er Dietmar programma alltis tunge i denne perioden. i veke 6 og 7 trappar du gjerne ned litt og kroppen hentar seg inn igjen, og er klar for nye høgder.

Nei dette innlegget må inn i Hall of Shame!  ::rofl2::


Metal Man, du og må lære deg å trene so kjem resultata!  ::2thumbsup::  du må være den største anti-Dietmar'n i heile Norge. Og dessuten å samanlikne Strongmen og korleis dei trenar er jo heilt bort i natta!! 




Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: noen06. oktober 2004, 22:11
Er det virkelig mulig å drite seg slik ut?  ::rofl2::  ::rofl2::  ::rofl2::
Skaff deg eit nytt nick og! Mr.800 er opptatt din sirkuspolakk.

2500-3000 kcal fordelt på 6 måltider? Du må være spennhakkandes galen. Og du synest det er eit problem å få i deg den mengda mat?? Eg ligg no på 5000kcal for dagen, og eg vog 81kg når eg begynte på  det! Prøv det du min venn. Då blir du matlei. 3000kcal har eg på ein dag eg kun drikk øl det. Du seier du hadde som mål å komme over 2000kcal før? Det er jo over 2000 i ein Big One med litt ekstra ost på, som eg trykkte i meg som lunch 2 i forrige veke.  ;D
klassisk innlegg.
big one kommentaren var STOR.
hvis jeg ikke hadde hatt en tekst under innleggene mine skulle jeg brukt det innlegget der.
spydig men morsomt.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: JanB Diddl etc06. oktober 2004, 22:22

Når det gjeld stangnasjonen din etter 5 veker so er det fordi du ikkje er vant med å trene desverre. Dessutan er Dietmar programma alltis tunge i denne perioden. i veke 6 og 7 trappar du gjerne ned litt og kroppen hentar seg inn igjen, og er klar for nye høgder.


I følge innleggene til 800,5 så har han vanligvis trent både høyere volum og høyere intensitet enn det han har gjort de første 5 ukene på Dietmar programmet. Så stagnasjonen kan ikke være fordi han ikke er vant til å trene. De fleste styrkeløftere som ikke har trent Dietmar kan få "volumsjokk" når de begynner på programmene hans, fordi de er vant til å trene veldig lite, men dette ser ikke til å være tilfelle for 800,5...



Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Lokomotivet07. oktober 2004, 02:17

Metal Man, du og må lære deg å trene so kjem resultata!  ::2thumbsup::  du må være den største anti-Dietmar'n i heile Norge. Og dessuten å samanlikne Strongmen og korleis dei trenar er jo heilt bort i natta!! 


Trente nå rundt 20 timer i uka i åresvis før jeg begynte med styrkeløft; husker at den ene treneren min konfiskerte treningsbagen min og nektet meg å trene etter at jeg begynte å pådra meg belastningskader i det ene kneet. Både han og fysioterapeuten min mente det var helsefarlig å trene så mye som jeg gjorde da.

Det første året jeg spilte amerikansk fotball trente jeg 12 timer styrke i uke ved siden av am.fotball (+ gymtimer på skolen).
Trente da 5 sett med 5RM i bøy og benk (altså 10 sett totalt med 5RM) to ganger i uka og 5 sett med 5 RM i skulderpress og mark to ganger i uka. Trente 3-4 støtteøvelser ved siden av (3 sett på hver med 5-10 RM).
Husker jeg svimte av under en uttøyning en gang og var som regel så svimmel at jeg måtte holde meg fast etter settene for ikke å miste balansen.

Tror jeg vet hva det vil si å trene gitt, selv om dette på ingen måte var effektivt.
Etter hvert lærte man seg å se etter tegn på overtrening som f.eks. hvor fort glykogenlagrene tømte seg, hvorvidt man slet med å få sove om natten osv.

Poenget er at det å trene i 12 uker, få null resultat, trene i nye 12 uker uten resultat og fortsette til kroppen venner seg til det er IKKE effektivt!
Det er langt mer effektivt å jobbe seg GRADVIS mot denne tilstanden og så få resultater hele veien oppover!

.....og hvem har sagt at masse volum er veien til maks styrke?
Har man noen gang slått fast en gang for alle at mye intensitet ikke er like bra (eller bedre)?

Jeg hadde forresten null problemer med å fullføre Dietmars program, så hadde det vært mangel på grunntrening så hadde vel vektene føltes veldig tunge osv. Jeg greide meg helt fint, men fikk bare ikke noe igjen for det når jeg skulle maksløfte.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: aktiviteten07. oktober 2004, 06:44
Nå må jeg komme Mr. 800,5 i forsvar her....  Det viser seg at den luringen er en treningskompis av meg(han har skifta nick....)  800,5 trener er en meget godt trent person, som aldri hopper over ei trening.  Han er blant de beste i landet i vektløfting i sin klasse, med bla. 142,5 i støt(prøv det du badboy)
Problemet er at han føler at han ikke får trene hardt nok etter Dietmar programmet, og det kan jeg forstå, fordi han er vant til å ta seg ut i de store øvelsene, med 5-6 ere i reps.  Det som skjer nå er at han trener 2-3 reps, noe han ikke er vant till.  Foreslo for han i går å justere opp vektene, noe som jeg håper er under vurdering.

Med tanke maten stilller jeg meg mer uforstående, spiste nettopp frokost(tidlig opp sjø), og regnet ut at jeg ca har hatt  i meg 800 kcal.  Har aldri sjekket hvor mye jeg spiser under harde treningsperioder(forsåvidt lenge siden jeg har hatt det da... ::dry::), men vil anta at 3500-4000 ikke er å overdrive.

Du får legge inn pizza og strø kreatin over til lunch idag 800,5..... ;D


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Saktemensikkert07. oktober 2004, 10:14
Begynner å likne på benkpress-debatten, dette...


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls07. oktober 2004, 12:15
Vi får satse på at Bad Boy er en humorist og ikke en apekatt..

Jeg prøver så godt jeg kan å regne kalorier og kommer frem til 2700 i snitt pr dag.
Hittil i dag har jeg drukket tre glass melk, tre glass juice, og to skåler med frokostblanding. ca 900 kcal. Vurderer å hive innpå en pose nudler snart hvis kvalmen over foregående mat gir seg. kommer da opp i 1250.

og en big one inneholdt 1300 kcal sist jeg sjekket.. klarer uansett ikke å spise mer enn en halv en i gangen, må nok gjøre som Mr Gilberg foreslo, utvide magesekken..

saktemensikkert: benkpress debatten? hørtes gøy ut...  :)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: AKBS07. oktober 2004, 13:42
Vi får satse på at Bad Boy er en humorist og ikke en apekatt..

Jeg prøver så godt jeg kan å regne kalorier og kommer frem til 2700 i snitt pr dag.
Hittil i dag har jeg drukket tre glass melk, tre glass juice, og to skåler med frokostblanding. ca 900 kcal. Vurderer å hive innpå en pose nudler snart hvis kvalmen over foregående mat gir seg. kommer da opp i 1250.

og en big one inneholdt 1300 kcal sist jeg sjekket.. klarer uansett ikke å spise mer enn halv en i gangenen , må nok gjøre som Mr Gilberg foreslo, utvide magesekken..

saktemensikkert: benkpress debatten? hørtes gøy ut...  :)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: AKBS07. oktober 2004, 13:44
Fikk ikke med den ene setninga, men herregud jeg spiste en hel pizza til kveldsmat i går
jeg. Jeg sliter med akkurat det motsatte, blir jo aldri mett. Det er ikke alltid like artig.


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Mr Benkpress07. oktober 2004, 14:34
EG trener dietmar og har meget god framgang med det, Prog. mitt er tilpassa meg og innholder ein del meir trening enn dei som ligger på styrkeloft.no, Hadde alle villet og kunnet, så hadde nok alle dietmar program sett slik ut, for dette nærmer seg opptimal trening.

Så du metal mannen bør kansje revurder om 5*5 to ganger i uka er så jævli mykje

Og du Nick stjeleren, om du skal ha i deg kalorier kvifor ikkje ha proteintilskudd i melka du drikker????  Eg trur nok også at det finnes mykje mat som er langt meir tettpakka med kalorier og meir lettspist enn ett par boller med frokostblanding

Dette er eks. på forige og denne vekes trening. I tillegg trener eg skuldrer på tirsdag, torsdag og lørdag. Eg sykkler og ein del som restitusjonstrening



3.uke Mandag Morgen                                                           

Øvelser                                             
Magen   SxR   3x30                                       
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                    
Styrkeløftknebøy    KG   142,5   155,0   167,5   177,5   177,5   190,0   202,5   202,5   167,5   142,5            
    Reps   5   4   4   3   3   3   2   2   4   6            



Benkpress   KG   85,0   97,5   105,0   112,5   120,0                           
smalt grep   Reps   5   4   3   3   2                           


Stifflegmarkløft   KG   105,0   115,0   122,5   122,5                              
på kloss   Reps   6   6   5   5                              



3.uke Mandag Kveld                                              



Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   152,5   157,5   157,5   bredt   3/4 veien oppover               
med stopp   Reps   4   4   3   3   3   stand                        



Benkpress / stopp   KG   87,5   102,5   102,5   110,0   110,0   117,5   117,5                     
middels bredt grep   Reps   6   6   6   6   5   5   5                     



Markløft fra heng   KG   147,5   160,0   172,5   172,5   185,0   185,0   197,5   197,5                  
middels bredt grep   Reps   5   5   5   5   3   3   3   3                  



God Morning   KG   107,5   107,5   107,5                                 
    Reps   6   6   6                                 

Lattrowing stang   SxR   3x6-8                                       
Lårcurl   SxR   1x10   1x8   1x6                                           




6.uke Onsdag Morgen                                             

Magen   SxR   3x20                                       
Rygghev m.vekt   SxR   3x8-10                                    
Knebøy nakke   KG   125,0   145,0   165,0   165,0   165,0                           
    Reps   5   5   3   3   3                           




Benkpress / stopp   KG   87,5   102,5   117,5   125,0                              
middels bredt grep   Reps   5   4   4   3         




Markløft    KG   167,5   195,0   222,5   235,0   250,0   262,5   262,5   270,0   270,0               
    Reps   3   3   3   2   2   2   2   2   2               




6.uke Onsdag Kveld                                             
Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   132,5   142,5   142,5   142,5   bredt   3/4 veien oppover            
med stopp   Reps   5   5   5   4   4   4   stand                     


Benkpress   KG   95,0   110,0   117,5   125,0   135,0   135,0   145,0   mellom               
med stopp   Reps   6   5   5   5   4   4   5   bredt grep               


Stifflegmarkløft   KG   105,0   122,5   132,5   132,5   140,0   140,0                        
på kloss   Reps   6   5   4   4   3   3                        


Frontpress   KG   57,5   65,0   65,0   67,5   67,5                           
    Reps   5   4   4   3   3                           


Triceps   SxR   3x8                                       

Biceps   SxR   3x8                                                   



6.uke Fredag Morgen                                             
Magen   SxR   3x25                                       
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                    

Styrkeløftknebøy   KG   142,5   167,5   177,5   190,0   202,5                           
    Reps   5   5   3   3   3                           


Benkpress   KG   85,0   97,5   97,5   105,0   105,0                           
omvendt grep   Reps   6   6   6   5   5                           


Stifflegmarkløft   KG   105,0   115,0   122,5   132,5                              
på kloss   Reps   6   5   4   4                              




6.uke Fredag Kveld                                             
Knebøy nakke   KG   125,0   135,0   145,0   145,0   165,0   165,0   177,5   177,5                  
    Reps   5   5   4   4   3   3   3   3                  


Benkpress   KG   95,0   110,0   117,5   125,0   125,0                           
med stopp   Reps   6   5   5   3   3                           


Markløft på kloss   KG   137,5   160,0   177,5   192,5   205,0   215,0   215,0   215,0   dype sittestilling i starten, ikke løft rumpa
halv sumo   Reps   3   3   3   3   3   3   3   3   for tidlig innvolver lårene i startfasen opp


Hopp med stang   KG   75,0   75,0   75,0   sitteposisjon < 90 grad      til knærne            
    Reps   4   4   4                                 

Lattrowing stang   SxR   3x8                                       
Push up m.vekt   SxR   3x8                                       
    



7.uke Mandag Morgen                                                     
Øvelser                                          

Magen   SxR   3x30                                    
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                 
Styrkeløftknebøy   KG   155,0   167,5   177,5   190,0   202,5   215,0   215,0                  
    Reps   3   3   3   3   3   2   2                  


Benkpress   KG   85,0   97,5   112,5   120,0   125,0   125,0                     
smalt grep   Reps   5   4   4   4   3   3                     


Stifflegmarkløft   KG   105,0   122,5   132,5   140,0   150,0                        
på kloss   Reps   4   3   3   3   3                        





7.uke Mandag Kveld                                               


Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   152,5   152,5   152,5   bredt   3/4 veien oppover            
med stopp   Reps   3   3   3   3   3   stand                     


Benkpress / stopp   KG   87,5   110,0   125,0   132,5   140,0                        
middels bredt grep   Reps   5   4   4   3   2                        

Markløft på kloss   KG   137,5   160,0   182,5   192,5   192,5   dype sittestilling i starten, ikke løft rumpa    
halv sumo   Reps   4   4   3   3   3   for tidlig innvolver lårene i startfasen opp    


God Morning   KG   107,5   107,5   107,5         til knærne                  
    Reps   6   6   6                              
Lattrowing stang stang   SxR   3x6                                    
Lårcurl   SxR   1x10   1x8   1x6                                       



7.uke Onsdag Morgen                                          


Øvelser                                          
Magen   SxR   3x20                                    
Rygghev m.vekt   SxR   3x10-12                                 
Knebøy nakke   KG   125,0   145,0   165,0   177,5   177,5   177,5                     
    Reps   5   5   4   3   3   3                     


Benkpress / stopp   KG   87,5   102,5   117,5   125,0                           
middels bredt grep   Reps   5   4   3   3                           


Stifflegmarkløft   KG   105,0   115,0   115,0   122,5   122,5                        
på kloss   Reps   6   5   5   5   5                        




7.uke Onsdag Kveld                                             


Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   152,5   157,5   162,5   bredt   3/4 veien oppover      -1   -1   
med stopp   Reps   4   3   3   3   3   stand      drakt   drakt   drakt   flaske   flaske


Benkpress   KG   87,5   102,5   117,5   125,0   135,0   142,5   150,0   182,5   192,5   192,5   197,5   197,5   bredt
med stopp   Reps   5   4   3   3   3   3   2   1   2   2   3   3   grep


Markløft fra heng   KG   147,5   172,5   197,5   210,0   222,5   222,5               drakt   drakt   
middels bredt grep   Reps   4   3   3   3   2   2                     


Frontpress   KG   50,0   57,5   57,5   60,0   60,0                        
    Reps   6   6   6   5   5                        

Triceps   SxR   3x8                                    
Biceps   SxR   3x8                                               


7.uke Fredag                                          


Øvelser                                          
Magen   SxR   3x25                                    
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                 
Knebøy nakke   KG   125,0   145,0   155,0   165,0   177,5   187,5   187,5                  
    Reps   4   3   3   3   3   2   2                  


Benkpress   KG   85,0   97,5   107,5   115,0   115,0                        
omvendt grep   Reps   5   4   4   3   3                        


Markløft på kloss   KG   137,5   160,0   182,5   205,0   205,0   dype sittestilling i starten, ikke løft rumpa for tid -
halv sumo   Reps   4   3   3   3   3   lig innvolver lårene i startfasen opp til knærne   


Hopp med stang   KG   75,0   75,0   75,0   sitteposisjon < 90 grad                  
    Reps   4   4   4                              

Push up v. Vekt   SxR   3x8                                    

Lattrowing stang   SxR   3x8                                    
                     


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Mesterinne07. oktober 2004, 14:44
Knebøy 2 ganger om dagen?  :o


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: truls07. oktober 2004, 14:50
oi, det vil jeg kalle trening! Har lenge drømt om to økter pr dag, men det har blitt med drømmen! Den treningen der krever et virkelig aktivt kosthold, på langt over 3000kcal ja..

Syntes det var noe mer reps der enn på det standarde Dietmar programmet om jeg ikke tar helt feil. Er nok glad i 6`ere selv.

Har bestemt meg for å fortsette med Dietmar programmet inntil videre, skal eventuellt justere opp kg i noen øvelser hvis min for øyeblikket katastrofale styrke tillater det, men repsen må vel beholdes for å beholde essensen i opplegget.

Når det gjelder protein i melka, jovisst, er nok et spm om $$$ . Bruker allerede 3000kr på mat i mnd, er sikkert mulig å få i seg mer næring med mindre penger, men det er da ofte mat som behøver tid for å lages.
Takker for bra innlegg forrestn

hilsen nick stealer :)


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Charro07. oktober 2004, 15:05
EG trener dietmar og har meget god framgang med det, Prog. mitt er tilpassa meg og innholder ein del meir trening enn dei som ligger på styrkeloft.no, Hadde alle villet og kunnet, så hadde nok alle dietmar program sett slik ut, for dette nærmer seg opptimal trening.

Så du metal mannen bør kansje revurder om 5*5 to ganger i uka er så jævli mykje

Og du Nick stjeleren, om du skal ha i deg kalorier kvifor ikkje ha proteintilskudd i melka du drikker????  Eg trur nok også at det finnes mykje mat som er langt meir tettpakka med kalorier og meir lettspist enn ett par boller med frokostblanding

Dette er eks. på forige og denne vekes trening. I tillegg trener eg skuldrer på tirsdag, torsdag og lørdag. Eg sykkler og ein del som restitusjonstrening



3.uke Mandag Morgen                                                           

Øvelser                                             
Magen   SxR   3x30                                       
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                    
Styrkeløftknebøy    KG   142,5   155,0   167,5   177,5   177,5   190,0   202,5   202,5   167,5   142,5            
    Reps   5   4   4   3   3   3   2   2   4   6            



Benkpress   KG   85,0   97,5   105,0   112,5   120,0                           
smalt grep   Reps   5   4   3   3   2                           


Stifflegmarkløft   KG   105,0   115,0   122,5   122,5                              
på kloss   Reps   6   6   5   5                              



3.uke Mandag Kveld                                              



Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   152,5   157,5   157,5   bredt   3/4 veien oppover               
med stopp   Reps   4   4   3   3   3   stand                        



Benkpress / stopp   KG   87,5   102,5   102,5   110,0   110,0   117,5   117,5                     
middels bredt grep   Reps   6   6   6   6   5   5   5                     



Markløft fra heng   KG   147,5   160,0   172,5   172,5   185,0   185,0   197,5   197,5                  
middels bredt grep   Reps   5   5   5   5   3   3   3   3                  



God Morning   KG   107,5   107,5   107,5                                 
    Reps   6   6   6                                 

Lattrowing stang   SxR   3x6-8                                       
Lårcurl   SxR   1x10   1x8   1x6                                           




6.uke Onsdag Morgen                                             

Magen   SxR   3x20                                       
Rygghev m.vekt   SxR   3x8-10                                    
Knebøy nakke   KG   125,0   145,0   165,0   165,0   165,0                           
    Reps   5   5   3   3   3                           




Benkpress / stopp   KG   87,5   102,5   117,5   125,0                              
middels bredt grep   Reps   5   4   4   3         




Markløft    KG   167,5   195,0   222,5   235,0   250,0   262,5   262,5   270,0   270,0               
    Reps   3   3   3   2   2   2   2   2   2               




6.uke Onsdag Kveld                                             
Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   132,5   142,5   142,5   142,5   bredt   3/4 veien oppover            
med stopp   Reps   5   5   5   4   4   4   stand                     


Benkpress   KG   95,0   110,0   117,5   125,0   135,0   135,0   145,0   mellom               
med stopp   Reps   6   5   5   5   4   4   5   bredt grep               


Stifflegmarkløft   KG   105,0   122,5   132,5   132,5   140,0   140,0                        
på kloss   Reps   6   5   4   4   3   3                        


Frontpress   KG   57,5   65,0   65,0   67,5   67,5                           
    Reps   5   4   4   3   3                           


Triceps   SxR   3x8                                       

Biceps   SxR   3x8                                                   



6.uke Fredag Morgen                                             
Magen   SxR   3x25                                       
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                    

Styrkeløftknebøy   KG   142,5   167,5   177,5   190,0   202,5                           
    Reps   5   5   3   3   3                           


Benkpress   KG   85,0   97,5   97,5   105,0   105,0                           
omvendt grep   Reps   6   6   6   5   5                           


Stifflegmarkløft   KG   105,0   115,0   122,5   132,5                              
på kloss   Reps   6   5   4   4                              




6.uke Fredag Kveld                                             
Knebøy nakke   KG   125,0   135,0   145,0   145,0   165,0   165,0   177,5   177,5                  
    Reps   5   5   4   4   3   3   3   3                  


Benkpress   KG   95,0   110,0   117,5   125,0   125,0                           
med stopp   Reps   6   5   5   3   3                           


Markløft på kloss   KG   137,5   160,0   177,5   192,5   205,0   215,0   215,0   215,0   dype sittestilling i starten, ikke løft rumpa
halv sumo   Reps   3   3   3   3   3   3   3   3   for tidlig innvolver lårene i startfasen opp


Hopp med stang   KG   75,0   75,0   75,0   sitteposisjon < 90 grad      til knærne            
    Reps   4   4   4                                 

Lattrowing stang   SxR   3x8                                       
Push up m.vekt   SxR   3x8                                       
    



7.uke Mandag Morgen                                                     
Øvelser                                          

Magen   SxR   3x30                                    
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                 
Styrkeløftknebøy   KG   155,0   167,5   177,5   190,0   202,5   215,0   215,0                  
    Reps   3   3   3   3   3   2   2                  


Benkpress   KG   85,0   97,5   112,5   120,0   125,0   125,0                     
smalt grep   Reps   5   4   4   4   3   3                     


Stifflegmarkløft   KG   105,0   122,5   132,5   140,0   150,0                        
på kloss   Reps   4   3   3   3   3                        





7.uke Mandag Kveld                                               


Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   152,5   152,5   152,5   bredt   3/4 veien oppover            
med stopp   Reps   3   3   3   3   3   stand                     


Benkpress / stopp   KG   87,5   110,0   125,0   132,5   140,0                        
middels bredt grep   Reps   5   4   4   3   2                        

Markløft på kloss   KG   137,5   160,0   182,5   192,5   192,5   dype sittestilling i starten, ikke løft rumpa    
halv sumo   Reps   4   4   3   3   3   for tidlig innvolver lårene i startfasen opp    


God Morning   KG   107,5   107,5   107,5         til knærne                  
    Reps   6   6   6                              
Lattrowing stang stang   SxR   3x6                                    
Lårcurl   SxR   1x10   1x8   1x6                                       



7.uke Onsdag Morgen                                          


Øvelser                                          
Magen   SxR   3x20                                    
Rygghev m.vekt   SxR   3x10-12                                 
Knebøy nakke   KG   125,0   145,0   165,0   177,5   177,5   177,5                     
    Reps   5   5   4   3   3   3                     


Benkpress / stopp   KG   87,5   102,5   117,5   125,0                           
middels bredt grep   Reps   5   4   3   3                           


Stifflegmarkløft   KG   105,0   115,0   115,0   122,5   122,5                        
på kloss   Reps   6   5   5   5   5                        




7.uke Onsdag Kveld                                             


Knebøy nakke   KG   115,0   132,5   152,5   157,5   162,5   bredt   3/4 veien oppover      -1   -1   
med stopp   Reps   4   3   3   3   3   stand      drakt   drakt   drakt   flaske   flaske


Benkpress   KG   87,5   102,5   117,5   125,0   135,0   142,5   150,0   182,5   192,5   192,5   197,5   197,5   bredt
med stopp   Reps   5   4   3   3   3   3   2   1   2   2   3   3   grep


Markløft fra heng   KG   147,5   172,5   197,5   210,0   222,5   222,5               drakt   drakt   
middels bredt grep   Reps   4   3   3   3   2   2                     


Frontpress   KG   50,0   57,5   57,5   60,0   60,0                        
    Reps   6   6   6   5   5                        

Triceps   SxR   3x8                                    
Biceps   SxR   3x8                                               


7.uke Fredag                                          


Øvelser                                          
Magen   SxR   3x25                                    
Rygghev m.vekt   SxR   1x12-15                                 
Knebøy nakke   KG   125,0   145,0   155,0   165,0   177,5   187,5   187,5                  
    Reps   4   3   3   3   3   2   2                  


Benkpress   KG   85,0   97,5   107,5   115,0   115,0                        
omvendt grep   Reps   5   4   4   3   3                        


Markløft på kloss   KG   137,5   160,0   182,5   205,0   205,0   dype sittestilling i starten, ikke løft rumpa for tid -
halv sumo   Reps   4   3   3   3   3   lig innvolver lårene i startfasen opp til knærne   


Hopp med stang   KG   75,0   75,0   75,0   sitteposisjon < 90 grad                  
    Reps   4   4   4                              

Push up v. Vekt   SxR   3x8                                    

Lattrowing stang   SxR   3x8                                    
                     

Det er dette som er trening. Kongebra  ::2thumbsup::


Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: BadBoy07. oktober 2004, 17:29
Vi får satse på at Bad Boy er en humorist og ikke en apekatt..

Jeg prøver så godt jeg kan å regne kalorier og kommer frem til 2700 i snitt pr dag.
Hittil i dag har jeg drukket tre glass melk, tre glass juice, og to skåler med frokostblanding. ca 900 kcal. Vurderer å hive innpå en pose nudler snart hvis kvalmen over foregående mat gir seg. kommer da opp i 1250.


 ;D ;D ;D Eg er ein humoristisk apekatt!  ;)

Men frå spøk til Magnum 45. Du må lære deg å ete gutt, ellers går dette aldri vegen. Og ikkje minst du må ete variert. Du må iallefall komme deg over 4000kcal med den kroppen din, du er høg. Kanskje du skulle poste kostholdet ditt og spørre om råd dersom det er so vanskeleg?

Forresten, grattler med nytt dødskult nick azzå, du er faen mæj skikkelig fet azzå!  8)

Nå må jeg komme Mr. 800,5 i forsvar her....  Det viser seg at den luringen er en treningskompis av meg(han har skifta nick....)  800,5 trener er en meget godt trent person, som aldri hopper over ei trening.  Han er blant de beste i landet i vektløfting i sin klasse, med bla. 142,5 i støt(prøv det du badboy)




Beklager, men eg lar meg ikkje imponerer over 142,5kg i støt. Kall meg gjerne arrogant. At eg ikkje lar meg imponere over det, betyr ikkje at eg trur eg e faen til kar. Har ingen imponerande løft å skilte med sjølv. Berre sånn at det er presisert.



Tittel: SV: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Lokomotivet08. oktober 2004, 02:34

      
Så du metal mannen bør kansje revurder om 5*5 to ganger i uka er så jævli mykje                           

Nå må du lese hva jeg skriver da!!!

5 sett med MAKSLØFT (5 Rep maks) i bøy
5 sett med MAKSLØFT (5 rep maks) i benk
3 sett med MAKSLØFT (10 rep maks) i bicepscurl
3 sett med MAKSLØFT (10 rep maks) i triceps
+ 6 sett med MAKSLØFT (10 rep maks) fordelt på to beinøvelser
3 sett med mage

Dette gjøres FIRE GANGER i uka!

I tillegg trente jeg am.fotball tre ganger i uka (a 1,5 time), spilte kamp i helgene (de varte i overkant av 3 timer), og hadde 1,5 time med gym i uka.
9 timer kardio + 8-10 timer med styrketrening hver uke, hvorav hver dag var "max effort" er faktisk mer enn hva den menneskelige kroppen greier over lengre tid!

Før det spilte jeg basket, og jeg husket fra talentleire da jeg var tenåring at ingen var i nærheten av å trene like mye som meg, jeg var fanatisk.
Slik har jeg alltid vært - har jeg først bestemt meg for noe blir jeg helt besatt.
Hadde jeg fått gode resultater med Dietmar hadde jeg fortsatt med det.
Poenget er at jeg tror jeg må ROTERE, 12 uker Dietmar, 8 uker med noe annet osv. frem til jeg eventuelt får resultater.

Det kan da for ")/#?"(&"?&( ikke være meningen at man skal stå bom stille i over et år før man ser resultater med et program!!!
Dersom det tar så lang tid å venne seg til programmet burde man gradvis gå over slik at man tilpasser seg det over litt lengre tid og da får resultater hele veien!


Tittel: Sv: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Håpløs28. november 2008, 11:39
heh, mye ulike meninger ute å går :)

men er det normalt å stå opp på natta for å spise?
ble veldig overrasketda jeg så at du gjorde dette. Søvn er jo alfa omega da det kommer til restitusjon, og det er vel anbefalt å sove i ca 9 timer dersom du skal trene eller har trent en hard treningsøkt.


Tittel: Sv: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: aktiviteten28. november 2008, 11:45
Du har sett datoen når disse innleggene er lagt inn?:)


Tittel: Sv: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Håpløs28. november 2008, 11:59
haha, "ops" :P
bynne å bli ei stund sia  :o  ::) ;)


Tittel: Sv: Dietmar, oppskrytt ?
Skrevet av: Bro01. juni 2012, 11:56
Dette var en funny diskusjon, nå ser jeg at det har gått noen år på dette innlegget. Kanksje erfaringene har forandret seg?

Kan vel si til trådstarter at, en styrkeløftsprogram på 2500 - 3000 kcal er diett for meg. Jeg er nå 79 kg, 170 høy. Gått ned fra 87 kg på dette inntaket i løpet av 2 mnd. Uansett hva jeg gjør, så må jeg opp i minst 3500 kcal dersom jeg skal øke og føle meg sterk. Det har vel jeg lært.

Ellers, så vurdere jeg dietmar som program om ca 2 mnd. Noen med ny erfaring?