Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: PumpingIron på 11. november 2004, 21:08



Tittel: Selolje VS Linfrøolje
Skrevet av: PumpingIron11. november 2004, 21:08
Har de siste årene selv brukt mye linfrølje (Omega 3-6-9), men lurer litt om jeg heller bør gå over til å bruke selolje(Omega 3: EPA, DPA, DHA). Forskerne synes å mene at selolje er bedre Omega3 enn både fiskeolje og linfrøolje - i hovedsak fordi den inneholder en type Omega3 mer enn de andre, fordi den tas lettere opp, og fordi den bidrar til å rette opp kroppens ubalanse mellom Omega3 og Omega6.

Sitat
I boken "Protein Power" skriver Michael og Mary Eades: "... å ta linfrøolje er som å kjøpe råolje og kjøre den gjennom ditt "hjemme destillerings" anlegg for å lage bensin til bilen din. Hvis dette er den eneste måten du kan få bensin på, så er dette hva du må gjøre. Hvis du kan kjøpe bensinen ferdig destillert, så er dette mer effektivt, slik at du unngår ståket med å ha et "hjemme destillerings" anlegg ."

Dette er bare et utdrag fra Selolje.com...resten av deres utredning på hvorfor selolje er overlegent både vanlig fiskeolje og linfrøolje finner dere på
http://www.selolje.com/faktaomselolje04.html.

Kunne vært interessant å høre hva dere andre mener om dette. Selolje er såvidt jeg kan se det desidert dyreste alternativet, men er det det beste valget? That is the question...


Tittel: SV: Selolje VS Linfrøolje
Skrevet av: PumpingIron12. november 2004, 05:15
Selolje.com og all annen forskning har altså rett? Ser dette har blitt skrevet tidl. her på forum av 'oscar':

Sitat
Uten tvil bedre. Brukte først tran, så Triomega, før jeg begynte på selolje for 1/2-1 år siden. For meg har seloljen fungert mye bedre. Mykere ledd, bedre blodgjennomstrømning. Forskningen som er gjort, både i Norge og utenlands, viser det samme. Var også på et seminar på Norges Idrettshøyskole for etpar år siden, der de ledende foredragsholderne fra USA og Norge snakket om selolje som "the best".

Noen som har god erfaring med selolje, og bruker dette daglig? Er det nødvendig å bruke noen andre oljer i tillegg? I så tilfelle, hva bruker dere? (foruten de vanlig oljene som brukes til matlaging)


Tittel: SV: Selolje kontra Tran (evt. Linfrøolje)
Skrevet av: PumpingIron16. november 2004, 18:36
Her har det ikke vært mye aktivitet gitt ;)

Jeg spurte i en annen tråd:
Sitat
M.a.o. så bør man da ideellt sett bruke kaldpresset olivenolje, og ikke rapsolje, dersom man også bruker selolje som daglig tilskudd?

LurePer svarte:
Sitat
ja, det er min mening ihvertfall
du trenger ikke alt det flerumettede fettet i de vegetabliske oljene

Men så var det da tilbake med dette med selolje...jeg gir ikke opp enda... ;) Er det virkelig verdt pengene å gå for selolje kontra tran, evt. linfrøolje? Blir rimelig dyrt i lengden med bruk av selolje.