Treningsforum

Kosthold => Kosttilskudd => Emne startet av: 1000 på 10. desember 2002, 22:20Tittel: er dette ok?
Skrevet av: 100010. desember 2002, 22:20
Jeg har ordnet det slik at før trening putter jeg oppi 30 gram whey protein + 5-6 gram kreatin oppi en shaker. Så bare har jeg oppi vann og drikker den etter trening. Er det dumt å mikse kreatin og protein? Dette er hvertfall ganske praktisk når jeg noen ganger drar rett på jobb og sånt etter trening.

-hkid


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: kalleklovn11. desember 2002, 00:24
Ikke noe problem å mikse kreatin og protein, bland gjerne med dextrose (druesukker) i tilegg, for å få ekstra effekt på kreatin opptaket...


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: Number111. desember 2002, 12:00
Enig. Noen karbiser hadde gjort seg!


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: Prodius (MB)11. desember 2002, 18:05
Maltodextrin og Dextrose er de beste karbisene til dette!
Carbofuel hos proteinfabrikken koster 250kr for 3kilo


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: Nocturne11. desember 2002, 19:32
Går bra det, gudd blanding  ;D Hør på gutta med karbs, det hjelper kreatin opptaket (?)  :D Siden du ikke kjører kreatin m7 karbohydrater i...


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: 100012. desember 2002, 07:26
Kan jeg blande druesukker oppi da? Pleier å spise en-to banerer etter trening da.

Jørgen


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: masan12. desember 2002, 09:30
Ja.  Men om du har kreatin i samme shaken, ha i lunkent vann. Eventuelt drikk kreatin for seg selv med lunkent vann.


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: Tittentei12. desember 2002, 13:49
humm, en fyr som drev en fitnessbutikk her i stavanger område......som visstnok  har tatt noe trening og kosthold greier i usa osv.....reiste visst rundt i norge å underviste, han sa att jeg ikke burde blande kreatinet med proteinpulver...det hemma opptaket av kreatin visstnok, eller no sånn ;) jeg har alltid blanda det men.......


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: Lille trille 8612. desember 2002, 14:30
Det virker men det blir ikke tatt opp så fort av kroppen, eller det går senere. Lunkent vant setter fart på prosessen  ;)


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: PowerMan12. desember 2002, 14:36
Kaldt vann fremskynder nedbrytingen av kreatin, derfor anbefales det alltid å ta lunkent vann for optimal effekt!


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: Prodius (MB)12. desember 2002, 15:39
Da må du også passe på at alt i magen er lunkent, ellers hjelper det jo ikke da


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: Tittentei12. desember 2002, 22:07
haha, viktig det ja muskelbunten......jeg har aldri hatt kreatinen min i varmt vann......funka fett fordet.....men teste det da neste gang  ;)


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: FiXXXer14. desember 2002, 18:46
Hvorvidt det er kaldt eller varmt vann som bryter kreatin ned, strides produsenter, butikker og folk om (i alle fall når en leser artikler om emnet). Vet ikke hva som er riktig jeg, men tviiiiiiiler på at verken kaldt eller varmt vann har noe som helst å si, da man blander det i et glass og heller det i seg, og kreatinet er i kontakt med den varme/kalde væsken i noen få sekunder.
Argumentet med å ikke blande med juice pga lav pH synes jeg også er for dårlig; magesyre har pH-verdi på rundt 2, juice ligger vel i underkant av 3.


Tittel: Re: er dette ok?
Skrevet av: PowerMan14. desember 2002, 20:14
Sitat

Argumentet med å ikke blande med juice pga lav pH synes jeg også er for dårlig; magesyre har pH-verdi på rundt 2, juice ligger vel i underkant av 3.


Mulig du synes det er et dårlig argument, men et motargument til å blande med appelsinjuice er at kreatin ikke skal blandes med sitrusfruktige væsker for de bryter ned creatine monohydrate til creatinine.
Hvordan PH-verdi påvirker kreatin er jeg ukjent med, mulig det er PH-verdien i sitrusfrukt som påviker denne nedbrytingen....

Mvh PowerMan


Tittel: Re:er dette ok?
Skrevet av: Megaman19. desember 2002, 15:48
Hei!

Som kjemiker tenkte jeg at det kunne være på sin plass med noen kommentarer angående kreatin. For det første har vanntemperatur noe å si når det gjelder dekomponeringen av kreatin. Jo høyere temperatur, jo hurtigere dekomponering. Kaldt vann er derfor å foretrekke, men har antakelig liten effekt siden vannet blir varmet opp i magesekken allikevel. Surhetsgrad , også kalt pH, er imidlertid viktigere. I vannløsning blir kreatinin dannet av kreatin . I alkaliske (basiske) løsninger (pH >7) er både kreatin og kreatinin tilstede i en kjemisk likevekt. I sur løsning (pH < 7) er omdanningen til kreatinin fullstendig. Trikset ville kanskje være å gjøre løsningen basisk for å bedre kreatinopptaket, men siden magesaften er sur , har dette antageligvis liten effekt. Et tips ville muligens være å ta  litt syrenøytraliserende (f.eks Samarin)  sammen med kreatin, men dette er bare spekulasjoner. Det er muligens den sure pH'en i magesekken som gjør at man må ta så store mengder kreatin for å oppnå effekt. Jeg antar at store deler av kreatinen blir omdannet til kreatinin og skilt ut i urinen før den når musklene siden kreatinin er mer vannløselig i vann enn kreatin. Vannløseligheten av kreatin er 1 gram til 75 ml vann. ( eller 1 gram i 9 liter alkohol ......noen som vil prøve?)

Konklusjonen blir da som følger: Væsketemperatur: Heller kaldt enn varmt. Surhetsgrad: Heller basisk enn surt. Melk egner seg godt. Bland sammen med gainer- eller proteindrikk.

Referanser: Merck index 12.ed. entry 2637 and 2638. pp 435.

Hilsen Megaman


Tittel: Re:er dette ok?
Skrevet av: Prodius (MB)19. desember 2002, 21:23
Bra med en kjemiker på boardet da! Kanskje du kan legge inn slike spekulasjoner så vi får noe å tenke på ?(slik du har gjort her)