Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: oyval på 07. februar 2005, 19:38



Tittel: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: oyval07. februar 2005, 19:38
Hvordan tilbereder man egentlig sei-filet?

Jeg kjøpte en sånn firkantet frossen-utgave idag. Jeg prøvde å steke den, men hele greia bare falt ifra hverandre og det var masse som svidde seg i panna... Finnes det en hemmelig fremgangsmåte som gjør livet lettere for en fersk sei-spiser?


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: xander07. februar 2005, 20:15
aldri tilbredet sei faktisk, men laks spiser jeg mye! da steker jeg den bare kjapt på hver side sånn at varmen "lukkes" inni og så steker jeg den hardt på skinnsia og pakker den inn i aluminiumsfolie og lar den steke i sin egen varme på kjøkken benken. da blir den skikkelig digg. husk salt og pepper! og kjøp fersk isteden, mye bedre smak!


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: oyval07. februar 2005, 20:22
Det finnes mye god mat på butikken.. Men sei er billig, egentlig bare derfor jeg kjøpte det. Bryr meg egentlig ikke så mye om hvordan det smaker, men skulle gjerne slippe alt det peset med å tilberede den.


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: Big T07. februar 2005, 20:23
Jeg pleier å dele den opp i 7 biter også rulle den i mel, pepper og salt. Også steker jeg den og helt til sist tar jeg oppi en boks tomater så blir det litt fiskegryte lignende. Godt og veldig sunt!


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: oyval07. februar 2005, 20:28
Jeg pleier å dele den opp i 7 biter også rulle den i mel, pepper og salt. Også steker jeg den og helt til sist tar jeg oppi en boks tomater så blir det litt fiskegryte lignende. Godt og veldig sunt!

Det hørtes lurt ut. Tror jeg dropper tomatene men. Jeg spiser det med bare rå brokkoli.


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: xander07. februar 2005, 20:38
rå brokkoli? blir du ikke litt "rar" i magen da?


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: oyval07. februar 2005, 20:40
Blir man det? Spiste det for første gang i dag og har ikke merket noe spes.
Spiser den rå fordi det er enklest egentlig, men hvis man blir dårlig i magen av det så må jeg jo slutte..


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: Bav08. februar 2005, 14:20
Seibiff holder seg fast i fisken ved steking. Koster 20,- for en pakke med 6 biffer og en liten posjon med løk. Billig, sunt og godt!


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: oyval08. februar 2005, 14:54
Hvordan er det med næringsinnholdet i den? Driver å setter opp deffe-plan og kan ikke legge inn mer karbs..


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: Bav08. februar 2005, 17:39
Nill karbs i hverfall. Ørlite i løken kanskje. Ellers består den utelukkende av protein. 18 gr. pr 100 gr vare, tror jeg.


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: Big T08. februar 2005, 18:11
Om jeg ikke tar helt feil så inneholder den også en del kreatin, men det er jeg ikke helt sikker på.


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: Melissa08. februar 2005, 21:41
Hvordan tilbereder man egentlig sei-filet?

Jeg kjøpte en sånn firkantet frossen-utgave idag. Jeg prøvde å steke den, men hele greia bare falt ifra hverandre og det var masse som svidde seg i panna... Finnes det en hemmelig fremgangsmåte som gjør livet lettere for en fersk sei-spiser?

Den faller alltid fra hverandre hos meg også!  :what: Det går vel ikke an å tilberede seien i ovnen?  ::) Eller?


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: Bav08. februar 2005, 21:43
Om jeg ikke tar helt feil så inneholder den også en del kreatin, men det er jeg ikke helt sikker på.
Slikt står det aldri noe om på varedeklarasjonen, dessverre. Men 99 % av befolkningen aner jo ikke hva kreatin er.


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: Morten10. februar 2005, 00:39
www.godfisk.no

Der finner du det meste om sei og andre fiskeslag :)


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: oyval10. februar 2005, 12:51


Den faller alltid fra hverandre hos meg også! :what: Det går vel ikke an å tilberede seien i ovnen? ::) Eller?

Jeg prøvde å gjøre som Big_T tipset om, nemlig å dele den opp i mindre firkanter som rulles i mel, pepper og salt. Da smuldret den ikke opp.


Tittel: SV: Tilberedning av seifilet
Skrevet av: kick_ass20. februar 2005, 03:11
Jeg kan anbefale Alaska Pollock (ligner litt på sei tror jeg, hvit og mager fisk): Kjøpte en en firstpricepakke på Kiwi, 15 kr for 400g. Stekte i panne med løk, krydret med svart pepper og hadde litt grønnsaksblanding på siden. Faktisk veldig godt med tanke pris og sunnehetsfaktor :)