Tittel: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: proteingutn på 06. mars 2005, 15:57 Har vært en DEL poster om egg her nå, men en ting har i allefall jeg aldri fått skikkelig svar på: Hvis man drikker eggehvite, har kroppen da kun vanskeligere for å ta opp proteinet, og vil dette resultere i at ikke alt proteinet blir tatt opp?
ELLER blir det bare vanskeligere på den måten at kroppen bare bruker litt lengre tid på å ta opp proteinet? Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: HITman på 06. mars 2005, 20:22 Har vært en DEL poster om egg her nå, men en ting har i allefall jeg aldri fått skikkelig svar på: Hvis man drikker eggehvite, har kroppen da kun vanskeligere for å ta opp proteinet, og vil dette resultere i at ikke alt proteinet blir tatt opp? ELLER blir det bare vanskeligere på den måten at kroppen bare bruker litt lengre tid på å ta opp proteinet? Det siste. H Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: proteingutn på 09. mars 2005, 20:09 Tanx. Skal herved begynne å drikke egg.
Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Baahh på 09. mars 2005, 21:03 Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke.
Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Down and coming på 09. mars 2005, 21:09 Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke. For oss som ikke er så begavede, hva er biotinopptaket? Ble litt redd her. Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Baahh på 09. mars 2005, 21:13 For oss som ikke er så begavede, hva er biotinopptaket? Ble litt redd her. Det er et b-vitamin (B5, tror jeg...?). Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Big T på 09. mars 2005, 21:16 Redsuert opptak av b5? Da snakker vi kviser da Slux! OG du som er i stjernealderen ;D
Men fra spøk til alvor, bør jeg unngå egg når jeg er på b5? Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Ben på 09. mars 2005, 21:23 Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke. Tror ikke det er det man trenger å bekymre seg mest om for å si det slik. Det skal mye til, det vil si, veldig mange egg skal konsumeres hver dag i over en lengre periode (halvt år+) før man kanskje trenger å bekymre seg. Man vil gjerne se tegn på huden når biotinopptaket eventuelt er blitt sveket. Men kjører man på med b-vit.tilskudd så er man temmelig safe selv da. Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Bav på 09. mars 2005, 21:25 Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke. Du vet hva pungsvette smaker? Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: proteingutn på 09. mars 2005, 21:28 Du vet hva pungsvette smaker? Må si jeg reagerte litt på den der jeg og.. I hvilken sammenheng fikk du smake dette da..? ;D Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Ben på 09. mars 2005, 21:30 Men fra spøk til alvor, bør jeg unngå egg når jeg er på b5? Nei, tvert i mot. Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Down and coming på 09. mars 2005, 21:30 Redsuert opptak av b5? Da snakker vi kviser da Slux! OG du som er i stjernealderen ;D Men fra spøk til alvor, bør jeg unngå egg når jeg er på b5? :o :o :o :o! Dette er ikke noe å spøke med! *hyyyyyyyl* drikker ca en 10-15 egg i uka.. dette lover ikke godt, ikke godt i det hele tatt! Derfor den svæære hakekvisa kom alså.. snufs.. man må lide for styrken :( I hvilke matvarer finner man b5 forresten (ja jeg kan søke) inntak av en 5-20 b5 tabletter dagen er ikke aktuelt for meg Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Ben på 09. mars 2005, 21:46 :o :o :o :o! Dette er ikke noe å spøke med! *hyyyyyyyl* drikker ca en 10-15 egg i uka.. dette lover ikke godt, ikke godt i det hele tatt! Derfor den svæære hakekvisa kom alså.. snufs.. man må lide for styrken :( I hvilke matvarer finner man b5 forresten (ja jeg kan søke) inntak av en 5-20 b5 tabletter dagen er ikke aktuelt for meg Hehe, en av de beste b5kildene er faktisk eggeplommen. ;) Andre gode b5kilder er fisk, grønnsaker, peanøtter, kylling, og øl! Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Baahh på 09. mars 2005, 22:12 Tror ikke det er det man trenger å bekymre seg mest om for å si det slik. Det skal mye til, det vil si, veldig mange egg skal konsumeres hver dag i over en lengre periode (halvt år+) før man kanskje trenger å bekymre seg. Man vil gjerne se tegn på huden når biotinopptaket eventuelt er blitt sveket. Men kjører man på med b-vit.tilskudd så er man temmelig safe selv da. Ja, det har du helt sikkert rett i. Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt Skrevet av: Catalonion på 10. mars 2005, 13:07 Her kom det frem mye rart fordi dere hang dere opp i B5, som er pantothensyre og ikke biotin!
http://www.bionordic.dk/indhold/html/vitamin/biotin.html |