Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: proteingutn på 06. mars 2005, 15:57



Tittel: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: proteingutn06. mars 2005, 15:57
Har vært en DEL poster om egg her nå, men en ting har i allefall jeg aldri fått skikkelig svar på: Hvis man drikker eggehvite, har kroppen da kun vanskeligere for å ta opp proteinet, og vil dette resultere i at ikke alt proteinet blir tatt opp?
ELLER blir det bare vanskeligere på den måten at kroppen bare bruker litt lengre tid på å ta opp proteinet?


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: HITman06. mars 2005, 20:22
Har vært en DEL poster om egg her nå, men en ting har i allefall jeg aldri fått skikkelig svar på: Hvis man drikker eggehvite, har kroppen da kun vanskeligere for å ta opp proteinet, og vil dette resultere i at ikke alt proteinet blir tatt opp?
ELLER blir det bare vanskeligere på den måten at kroppen bare bruker litt lengre tid på å ta opp proteinet?

Det siste.

H


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: proteingutn09. mars 2005, 20:09
Tanx. Skal herved begynne å drikke egg.


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Baahh09. mars 2005, 21:03
Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke.


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Down and coming09. mars 2005, 21:09
Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke.

For oss som ikke er så begavede, hva er biotinopptaket? Ble litt redd her.


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Baahh09. mars 2005, 21:13


For oss som ikke er så begavede, hva er biotinopptaket? Ble litt redd her.

Det er et b-vitamin (B5, tror jeg...?).


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Big T09. mars 2005, 21:16
Redsuert opptak av b5? Da snakker vi kviser da Slux! OG du som er i stjernealderen  ;D

Men fra spøk til alvor, bør jeg unngå egg når jeg er på b5?


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Ben09. mars 2005, 21:23
Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke.

Tror ikke det er det man trenger å bekymre seg mest om for å si det slik.
Det skal mye til, det vil si, veldig mange egg skal konsumeres hver dag i over en lengre periode (halvt år+) før man kanskje trenger å bekymre seg. Man vil gjerne se tegn på huden når biotinopptaket eventuelt er blitt sveket. Men kjører man på med b-vit.tilskudd så er man temmelig safe selv da.





Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Bav09. mars 2005, 21:25
Det er verdt å nevne, i tillegg til at det smaker pungsvette, at biotinopptaket kan reduseres, hvor mye vet jeg ikke.

Du vet hva pungsvette smaker?


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: proteingutn09. mars 2005, 21:28
Du vet hva pungsvette smaker?

Må si jeg reagerte litt på den der jeg og..
I hvilken sammenheng fikk du smake dette da..? ;D


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Ben09. mars 2005, 21:30
Men fra spøk til alvor, bør jeg unngå egg når jeg er på b5?

Nei, tvert i mot.


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Down and coming09. mars 2005, 21:30
Redsuert opptak av b5? Da snakker vi kviser da Slux! OG du som er i stjernealderen ;D

Men fra spøk til alvor, bør jeg unngå egg når jeg er på b5?

:o :o :o :o! Dette er ikke noe å spøke med! *hyyyyyyyl* drikker ca en 10-15 egg i uka.. dette lover ikke godt, ikke godt i det hele tatt!  Derfor den svæære hakekvisa kom alså.. snufs.. man må lide for styrken :( I hvilke matvarer finner man b5 forresten (ja jeg kan søke) inntak av en 5-20 b5 tabletter dagen er ikke aktuelt for meg


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Ben09. mars 2005, 21:46

:o :o :o :o! Dette er ikke noe å spøke med! *hyyyyyyyl* drikker ca en 10-15 egg i uka.. dette lover ikke godt, ikke godt i det hele tatt! Derfor den svæære hakekvisa kom alså.. snufs.. man må lide for styrken :( I hvilke matvarer finner man b5 forresten (ja jeg kan søke) inntak av en 5-20 b5 tabletter dagen er ikke aktuelt for meg

Hehe, en av de beste b5kildene er faktisk eggeplommen. ;)
Andre gode b5kilder er fisk, grønnsaker, peanøtter, kylling, og øl!


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Baahh09. mars 2005, 22:12
Tror ikke det er det man trenger å bekymre seg mest om for å si det slik.
Det skal mye til, det vil si, veldig mange egg skal konsumeres hver dag i over en lengre periode (halvt år+) før man kanskje trenger å bekymre seg. Man vil gjerne se tegn på huden når biotinopptaket eventuelt er blitt sveket. Men kjører man på med b-vit.tilskudd så er man temmelig safe selv da.

Ja, det har du helt sikkert rett i.


Tittel: SV: Et endelig svar: Rå egg VS Kokt/stekt
Skrevet av: Catalonion10. mars 2005, 13:07
Her kom det frem mye rart fordi dere hang dere opp i B5, som er pantothensyre og ikke biotin!

http://www.bionordic.dk/indhold/html/vitamin/biotin.html