Treningsforum

Generelt => Diskutèr artikler => Emne startet av: Number1 på 15. mars 2005, 18:28



Tittel: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Number115. mars 2005, 18:28
Diskuter denne artikkelen i dette innlegget:
Enten man driver med kroppsbygging, friidrett, fitness, kampsport eller annen form for hard fysisk trening, er kostholdet en av de viktigste faktorene for framgang. Hvis vi tar en titt på restaurantbransjen så finnes det litt å lære. Nå mener jeg ikke matrettene i seg selv, som ikke alltid er ideelle for oss idrettsfolk, men effektiviteten på kjøkkenet og forberedelsene til uken som kommer.

Les hele artikkelen her (http://www.treningsforum.no/article/article.php?dir=kosthold&fname=050315_matlaging)


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Down and coming15. mars 2005, 20:15
Genialt, kommer definitivt til å se tilbake på denne artikkelen når jeg skal flytte for meg selv. God guide, og sikkert tidsbesparende ikke minst for meg som bodybuilder, men også som student! :)


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Miss Q.16. mars 2005, 10:29
Enig med deg, og som student har du absolutt mye å vinne på slik planlegging! Det er billigere å kjøpe inn i stort, og du sparer også mye tid. Alt for få av mine student-venner er flinke nok til å utnytte dette, de har visst fått for seg at rester er æsj, og det å lage mye av noe slik at du kan/må spise det samme to dager på rad er kjedelig  ::huh2::
Hmm..
Bodybuilder, student, eller bare travel mamma/pappa; lag dobbel porsjon av gode SKIKKELIGE middager og frys ned, så slipper dere å ty til fastfood på de travleste dagene! Hvor mye bedre er ikke mammas hjemmelagede karbonader eller kyllinggryte, i forhold til en pose pommes og kjøpte hamburgere eller en boks kjøttboller?

Tror jeg må investere i fryseboks i stedet for skrivepult på hybelen min  ;D


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Marianne16. mars 2005, 10:57
Akkurat som å lese om det vi driver med her hjemme om dagen, utenom at her trengs det veiing å da.. men kjapt gjort forde!

helt genialt.. man bruker litt tid akkurat der og da, men ikke noe tid senere!!


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Lasse Christoffersen16. mars 2005, 11:13
Egentlig veldig genialt.

Dette må jeg bli flinkere til selv. Blir mye enklere å få i seg ordentlig mat.


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: HenningE16. mars 2005, 13:04
Er student selv, her er det fryseboks som er problemet.
Sist jeg sjekket må en opp i rundt 2000 for å få noe dugende å fryse ned ting i.
Har selv en liten fryseboks innebygd i kjøleskapet men denne er ikke verdt 5 flate øre.

Skal seriøst vurdere å invistere i en fryseboks om jeg skulle fått økonomien såpass i orden, er neppe dumme råd som kommer frem i denne artikkelen. Dessverre er samfunnet best tilpasset par og familier som kan kjøpe inn i store mengder uten store problem. Personlig som single student uten fryseboks blir selv en økonomipakning med kyllingfilet alt for mye å kjøpe inn. 

Skulle gjerne sett at denne kvantumsrabbatten ble minimert, ikke minst for det jeg iallefall innbiller meg (har ikke noe konkret å vise til) at kvantumsrabbatt kan være et bidrag til fedme blant mindre kostholdsbevisste mennesker. Spesielt gjelder dette da fast-food og godterier.


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Baahh16. mars 2005, 13:13
Dette er vel rutine før frokosten hjemme hos UaC? :P

Bra artikkel, dette må jeg bli flinkere til.


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: gladfisken16. mars 2005, 21:54
Ja dette var nyttig. Noen som vet holdbarhetstid på feks kylling og karbonadedeig? Hva er antall max dager i kjøleskapet for stekt kyllingfile og karbonadedeig?


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Morten31. mars 2005, 17:56
Og hvordan varme ris uten at den blir hard?


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Marianne31. mars 2005, 18:01
Og hvordan varme ris uten at den blir hard?

hvis du har risen i en microboks, er det bare å sette den  microen med litt vann over! No problemo!!


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Allyse10. april 2005, 17:05
Interessant artikkel, og absolutt noe jeg bør konse mer på. Her er det faktisk enda mer å spare for de med sjanse for grensehandel - altså kjøpe mye kylling fra sverige og tilberede den. Ellers er økonomipakkene med kyllingbryst ekstra billige på kiwi (kringsjaa) hvor en pakke med 750g bryst koster drøye 80,-

Jeg må uansett bli mer flink å gjennomføre dette. Tror faktisk jeg kan spare en drøy tusenlapp på å gjøre dette. Hey! er jo en boks med proteiner det ;)


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Down and coming10. april 2005, 21:48
Hvor lenge holder kokte egg seg?


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Morten10. april 2005, 21:57
Jeg har sendt mail til prior, men de svarer ikke. Men etter litt intern forskning (spurte en kok og noen foreldre) så kom vi frem til at de holder seg veldig lenge. Akkurat hvor lenge vet jeg ikke, men langt over datoen som står på pakken. Og vertfall lengre en ei uke. Så kok for en uke om gangen så går det nok flott :)


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Down and coming10. april 2005, 21:58
Jeg har sendt mail til prior, men de svarer ikke. Men etter litt intern forskning (spurte en kok og noen foreldre) så kom vi frem til at de holder seg veldig lenge. Akkurat hvor lenge vet jeg ikke, men langt over datoen som står på pakken. Og vertfall lengre en ei uke. Så kok for en uke om gangen så går det nok flott :)

Noen som har interesse av å koke 5 egg, og knekke et hver 3 dag for å se hvor lenge de holder seg?


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Morten10. april 2005, 22:00
De holder nok ut det. Jeg kokte sist søndag, og har spist flere idag. Like gode  ::food::


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Down and coming10. april 2005, 22:00
De holder nok ut det. Jeg kokte sist søndag, og har spist flere idag. Like gode ::food::

Ok så det holder ihvertfall over en uke :) Kjekt å høre.


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: Allyse10. april 2005, 22:06
Så lenge de ligger i kjøleskapet holder ting lenge. Ta det på lukta ;) (det gjør jeg :p er ikke så kresen på det)


Tittel: SV: En søndag på kjøkkenet - Matlaging for idrettsfolk
Skrevet av: jonni30. juli 2006, 23:30
legg det i mikrobølgeovna, og du er klar"

men stjeler ikke mikrobølgeovnen litt av næringen a?