Treningsforum

Trening => Styrkeløft => Emne startet av: 2strong på 30. mars 2005, 22:37Tittel: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: 2strong30. mars 2005, 22:37
Kan lastes ned her : http://www.styrkeidrett.no/SI_2005_01.pdf

Ps. Ta en titt på Diddls hjørne !   ::rofl2:: :bow:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: codey30. mars 2005, 23:24
Trodde jeg hadde litt peiling på styrkeløft-regler, men etter å ha lest Diddls hjørne ble jeg bare forvirret. Så det ble ikke så morsomt som jeg hadde trodd  ;)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson31. mars 2005, 00:23
Jan B slår an tonen til tinget i år...  :)
Ser allerede frem til diskusjonen! (*kremt* hvis det BLIR noen diskusjon da... er jo mulig de styrende organer allerede har bestemt utfallet...) Bombe?!  :o


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Bamse Bjørn31. mars 2005, 00:42
haha Diddls hjørne var hysterisk morsomt ;D


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Banned4Life31. mars 2005, 00:50
Genialt! :bow:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Mesterinne31. mars 2005, 08:55
Jan B slår an tonen til tinget i år... :)
Ser allerede frem til diskusjonen! (*kremt* hvis det BLIR noen diskusjon da... er jo mulig de styrende organer allerede har bestemt utfallet...) Bombe?! :o

Expedite, anbefaler deg å sette deg litt inn i lover og regler før du uttaler deg. Les litt om hva styret kan vedta, og hva som skal vedtaes på et Ting.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma31. mars 2005, 09:06
Det styrende organet i styrkeløftforbundet ER tinget, så har man noen regelendringer på hjertet er det dit det må bringes (hvis det ikke dreier seg om detaljer som tinget har vedtatt at kan avgjøres av andre utvalg, f.eks. styret). Men når det gjelder tekniske regler følger vi det internasjonale reglementet, så er det noe der man mener er dumt må man i så fall prøve å få vedtak på tinget om å kjempe for saken i IPF.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: BAs31. mars 2005, 12:31
....... Men når det gjelder tekniske regler følger vi det internasjonale reglementet, så er det noe der man mener er dumt må man i så fall prøve å få vedtak på tinget om å kjempe for saken i IPF.

Når det gjelder norske rekorder følger vi ikke IPFs regelverk, jf Jan Bs innelgg i SI. Tror de fleste ønsker (å foreslå) at vi følger det nordiske regelverket, dvs at tyngste godkjente løft i benkpress er norsk rekord uansett om den settes i et benkstevne eller styrkeløftstevne. Å følge IPFs regler på dette punktet tror jeg meget få ønsker.Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma31. mars 2005, 13:22
Uansett hvilke regler vi etterhvert velger å følge for benkpress- og andre rekorder vil vi likevel ikke slippe unna det at nasjonale rekorder kan være høyere enn verdensrekordene - og at konkurranseresultater kan være høyere enn både nasjonale og internasjonale rekorder, så noe av kaoset i Jan's SI innlegg vil uansett bli stående. For å få godkjent verdensrekord må du dopingtestes umiddelbart etterpå, og alle dommerne må være internasjonale dommere. Og sånn bør det være! Men vi kan ikke ha så strenge krav til norske rekorder, da vil vi omtrent aldri få mulighet til å forbedre dem.

Men det er mye prat om sær-regler for benkpress her. Hvis man ønsker å ha det sånn at enkeltresultater skal telle som rekord uten at fullt stevne er gjennomført må jo være naturlig at det gjelder for alle øvelser? Med dagens regler får man jo ikke godkjent en knebøyrekord hvis man ryker ut i benkpress eller markløft. Man får heller ikke anledning til å prøve seg på en markløftrekord dersom  man ryker ut i knebøy eller benkpress.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson31. mars 2005, 23:22


Expedite, anbefaler deg å sette deg litt inn i lover og regler før du uttaler deg. Les litt om hva styret kan vedta, og hva som skal vedtaes på et Ting.
Sårt punkt? Truffet?

Jeg er styrkeløfter, og egentlig ganske upartisk. Er også såpass blodfersk i gamet, at jeg fortsatt har noe perspektiv igjen. (les: har ikke vokst opp i, eller inn i ett eller annet kastesystem inne styrkeløft)
Jeg syns, (som privatperson, uavhengig av verv), at å forfordele benkpress når det kommer til krav for rekorder, er fullstendig tåpelig. Det lyser masse røde lamper hos meg når jeg leser endel av spydighetene som detter ut av folk som løfter halvparten så mye i benk som i mark og bøy.

Logisk: Samme regel skal gjelde for setting av rekorder, uansett i hvilket av de 3 store man setter rekord i. Altså samme krav til dommere (nasjonale), samme krav til utstyr og ellers alle formaliteter. Hvis det derimot skulle komme antydninger til at det skal være krav om dobbel kroppsvekt i bøy og mark for å godkjenne en rekord i benk, da begynner det å bli latterlig her hjemme på berget også... (Lurer på hvorfor det florerer med forbund ellers i verden  :what: hva KAN det være?  :what:)

Men hvis dobbel kroppsvekt regelen kommer, så bør den selvfølgelig gjelde for bøy og mark også... altså Dobbel kroppsvekt i benk og bøy for å sette en rekord i mark... Logisk?!
NÅ er det kanskje flere som vil sette seg på bakbena, når DERES paradegrener plutselig får samme regler...

Tinget i år blir mitt første, og min kommentar om hvorvidt ting var avgjort på forhånd, sikter kun til min personlige oppfatning av hvilke fløyer denne debatten er delt opp i, og hvilke "maktpersoner" i forbundet som er i hvilken fløy. At jeg tillater meg å ytre min mening, får dere bare bli vant til... ihvertfall så lenge jeg har tale og stemmerett (vet ikke om jeg har det engang... skikkelig demokratisk hvis ikke vaffal..   ::) )

Det er mange ting de som har drevet aktivt i miljøet i 20 år vet bedre enn meg. Takk og lov for det, men jeg har ihvertfall logikken, perspektivet og misunnelsen min under kontroll... verre med tastekontrollen!  ;)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson31. mars 2005, 23:36
Men det er mye prat om sær-regler for benkpress her. Hvis man ønsker å ha det sånn at enkeltresultater skal telle som rekord uten at fullt stevne er gjennomført må jo være naturlig at det gjelder for alle øvelser? Med dagens regler får man jo ikke godkjent en knebøyrekord hvis man ryker ut i benkpress eller markløft. Man får heller ikke anledning til å prøve seg på en markløftrekord dersom man ryker ut i knebøy eller benkpress.
Min tirade er ikke for å kjempe FOR at enkeltresultater skal gjelde som rekord, uten fullført stevne... Jeg bare grøsser ved tanken på å innføre rasismeparagrafen; dobbel kroppsvekt... For DET vil være som å pisse i buksa for å holde varmen! DA kommer virkelig frafall av medlemmer til å skje, menigmann vil rygge enda mer enn de gjør idag, fordi reglene blir mer lestadianske enn de allerede er.. ;) que sera sera.. :)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: OddbjørnS01. april 2005, 08:22
Siste nytt: http://www.styrkeloft.no/wfArticle.aspx?ArticleId=31883&OrgElementId=394  ;)  :P


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma01. april 2005, 08:41
He he, har lurt litt på når den skulle komme. Det slo meg nemlig her om dagen at regelen om å fullføre stevnet for å få godkjent rekord (=løfte minimum 25 kg i hver øvelse) aldri er vedtatt som særnorsk regel. Den har bare blitt hengende igjen fra den gang dette var regelen IPF fulgte (= inntil i fjor eller forfjor). Og vi har jo et vedtak om å følge IPF's regler der det ikke er vedtatt noen særnorsk regel......

Nå blir det liv - RAI - RAI!  :dance:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Mesterinne01. april 2005, 08:57

Sårt punkt? Truffet?


 ::rofl2:: Ja, den tok jeg personlig!  ;)
Nei, men slik du skriver mener jeg det skinner gjennom at du er fersk i sporten, og vet lite om hva som blir vedtatt hvor. Så da mener jeg bare du bør sette deg litt mer inn i ting før du uttaler deg på denne måten. Les litt i NSFs lover, Særnorsk osv. på styrkeloft.no/dokumentarkiv.Men hvis dobbel kroppsvekt regelen kommer, så bør den selvfølgelig gjelde for bøy og mark også... altså Dobbel kroppsvekt i benk og bøy for å sette en rekord i mark... Logisk?!
NÅ er det kanskje flere som vil sette seg på bakbena, når DERES paradegrener plutselig får samme regler...

Tinget i år blir mitt første, og min kommentar om hvorvidt ting var avgjort på forhånd, sikter kun til min personlige oppfatning av hvilke fløyer denne debatten er delt opp i, og hvilke "maktpersoner" i forbundet som er i hvilken fløy. At jeg tillater meg å ytre min mening, får dere bare bli vant til... ihvertfall så lenge jeg har tale og stemmerett (vet ikke om jeg har det engang... skikkelig demokratisk hvis ikke vaffal.. ::) )

Saken bunner vel ut i om vi skal følge IPFs eller NPFs reglement, og ikke ha vårt eget sære regelverk. Anbefaler alle klubber å møte opp og benytte stemmeretten sin. (Jeg var på Tinget i 2003, og kunne ikke se Fræna tilstede.) Klubber som ikke møter opp på Tinget, har lite å klage på i etterkant.

Expedite: Det er klubben din som bestemmer om du har stemmerett på tinget. Klubbene får et visst antall delegater utifra antall medlemmer (mellom 1 og 3 hvis jeg husker riktig).


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Kikki01. april 2005, 09:56
Siste nytt: http://www.styrkeloft.no/wfArticle.aspx?ArticleId=31883&OrgElementId=394  ;) :P

Jeg leste denne artikkelen for Expedite over telefonen i sted, og hans umiddelbare reaksjon var at nå skulle han f... meg melde seg ut av forbundet, si fra seg alle sine verv...


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Kikki01. april 2005, 10:09
Hehe... I know! Jeg bare videreformidlet beskjeden jeg fikk - men glemte å legge til ;)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: BAs01. april 2005, 11:39

Styret i NSF har fattet et vedtak som skal ha tilbakevirkende kraft. Dvs de skriver at vedtaket er en konsekvens av at vi i hovedsak skal følge IPFs regelverk, jf Særnorsk pkt 1.1  (og derfor ikke er en endring - bare en presisering av gjeldende regelverk).

Denne saken var opp på forbundstinget (indirekte) i 2003. Det er åpenbart at ingen av delegatene har forstått vedtaket som ble fattet på forbundstinget slik styret i NSF nå gir uttrykk for, ei heller styret (se også hva Bold tidligere har skrevet om dette på nettet). Vedtaket har heller ikke blitt praktisert slik. I hele perioden etter forbundstinget i 2003 har notering av norske rekorder blitt praktiseringen som tidligere.

Vedkommende som oppdaterer lista over rekorder har nå fått i oppdrag å gjennomgå alle stevner og fjerne alle rekorder som ikke tilfredstiller kravene. Antar selvfølgelig at alle som ikke får godkjent sine rekorder må returnere rekorddiplomene (eller destruere dem på egnet måte). Alle som har løftet over rekordene, men ikke fått det avmerket i protokollen fordi styret i NSF samt alle vi andre trodde at rekorden var høyere, har ikke krav på å få rekorden fordi man har brutt mot særnorsk 9.2 (avmerking i protokollen).

Det er et halvt år til forbundstinget. Det er flere som har varslet at det vil bli fremmet forslag til forbundstinget. Selv om det sikkert ikke er ment slik - gir vedtaket nå inntrykk av å være et forsøk på å komme bihandling av saken på forbundstinget i forkjøpet. Det beste man kan si er at det er meget dårlig timing.

Styret har henvist til IPFs regelverk for åpne rekorder (ofte betegnet seniorrekorder) uten forbehold om alderskategorier. 14 åringer (eller superveteraner) må forholde seg til samme regelverk som "seniorkategorien". Dette finner jeg pussig siden forbundstinget var av den formening at det var for stor forskjell mellom 12 åringer og 14 åringer til at de kunne være i samme alderskategori (ungdomsrekorden i mark for herrer i 125 må slettes, men knebøy beholdes pga at den er satt før 2004).

På meg virker styrets vedtak både forhastet (eller informasjonen kommer mer enn 1 og 1/2 år for sent) samt lite gjennomtenkt. At denne saken vil bli tatt opp på forbundstinget trenger man ikke å være spåmann for å forutse.Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma01. april 2005, 12:25
....RAI RAI!   :8):


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: BAs01. april 2005, 15:30
....RAI RAI! :8):

... noen lever i fortiden og oppdager ikke nåtiden før man får en liten påminnelse om hvilken dag det er. Som straff tror jeg jeg går ned i kjelleren og sykkler på ergomentersykkelen.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson01. april 2005, 19:25


 ::rofl2:: Ja, den tok jeg personlig!  ;)
Nei, men slik du skriver mener jeg det skinner gjennom at du er fersk i sporten, og vet lite om hva som blir vedtatt hvor. Så da mener jeg bare du bør sette deg litt mer inn i ting før du uttaler deg på denne måten. Les litt i NSFs lover, Særnorsk osv. på styrkeloft.no/dokumentarkiv.Saken bunner vel ut i om vi skal følge IPFs eller NPFs reglement, og ikke ha vårt eget sære regelverk. Anbefaler alle klubber å møte opp og benytte stemmeretten sin. (Jeg var på Tinget i 2003, og kunne ikke se Fræna tilstede.) Klubber som ikke møter opp på Tinget, har lite å klage på i etterkant.

Expedite: Det er klubben din som bestemmer om du har stemmerett på tinget. Klubbene får et visst antall delegater utifra antall medlemmer (mellom 1 og 3 hvis jeg husker riktig).
Du er faen ikke sann.... Makan til gibberish har jeg ikke sett på lenge.
Det er så mange vrangforestillinger og feiloppfatninger av min mening i ditt svar, at det hele bare blir tåpelig. Makan til småliggjøring og ovenfra-ned-tone må jeg tilbake til skolebenken for å huske...

Jeg insinuerte i mitt første innlegg (det du svarte spydig og bitchy på) at flere i nøkkelposisjoner, og med mer "leverage" enn menigmann, kanskje allerede har bestemt seg for hvordan denne saken skal ende. Kanskje er det den korrekte måten det skal være på også, hva vet jeg? Men alt jeg gjorde var å insinuere at Den norske jantelov er i full vigør den dag idag.

Når det kommer til avsnittet om hva saken gjelder... tror du ikke styrkeløftere, ferske eller ikke, ikke vet hva saken gjelder?? Og tror du at jeg / noen adre fra Fræna virkelig ønsker å beholde jalla-regelen som fører til 25 kg i bøy og mark?? Leser du virkelig ikke hva folk skriver?

Ting var bedre før... Da var 3-løfterne sterkest i alle de tre store i Norge, og da var de blide... Men så kom skjorta, og 90% av løfterne fortsatte å trene med steinaldermetoder. Så en dag begynte spesialbenkere å sette rekorder, og da ble det vel liv og røre på forbundskontoret... Aldri før har vel utsendelsen av Diplomer vert større... Så da har vel forbundet bare en mulighet igjen, for å ta til bake herredømmet; Finne noen gamle paragrafer, eller lage noen nye.

Btw.. Vi mottok en pokal for å ha vunnet benkpresserien i 2004... den var bare hakket mindre enn de vi gav løfterne våre på KM..;)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: SteamHammer01. april 2005, 19:36


Jeg leste denne artikkelen for Expedite over telefonen i sted, og hans umiddelbare reaksjon var at nå skulle han f... meg melde seg ut av forbundet, si fra seg alle sine verv...
Siste nytt: http://www.styrkeloft.no/wfArticle.aspx?ArticleId=31883&OrgElementId=394
Mulig det har noe med datoen i dag å gjøre... ;D


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson01. april 2005, 19:40

Mulig det har noe med datoen i dag å gjøre...
Duh... det var jo hele poenget... ;)
Å ta aprilspøken et skritt lengre... så du ikke smileyene til Kikki? :)
Vi lo godt av den! Honnør for oppfinnsomheten, den var bedre enn mye som har florert i aviser og radio. !


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Lumbago01. april 2005, 22:42
Jeg er styrkeløfter, og egentlig ganske upartisk. Er også såpass blodfersk i gamet, at jeg fortsatt har noe perspektiv igjen. (les: har ikke vokst opp i, eller inn i ett eller annet kastesystem inne styrkeløft)
Jeg syns, (som privatperson, uavhengig av verv), at å forfordele benkpress når det kommer til krav for rekorder, er fullstendig tåpelig. Det lyser masse røde lamper hos meg når jeg leser endel av spydighetene som detter ut av folk som løfter halvparten så mye i benk som i mark og bøy.

Litt naivt å tro at du selv ikke har vokst inn i et kastesystem selv om blodfersk i gamet. Man vil alltid bli preget av de førsteinntrykk man får når man møter et nytt miljø. Holdninger blir i stor grad preget av dette, og viser seg ofte å være vanskelig å endre i ettertid. Det er godt mulig at du er mindre partisk eller farget i ditt syn på styrkeløft, men det skinner ganske klart igjennom hvilket "kastesystem" du har vokset opp i.

Når dette er sagt så synes jeg det er bra at folk, selv om de er ferske, stiller seg kritisk til de regler som måtte finnes, samtidig som de våger å ytre disse meningene. Slike ting vekker til liv debatt som kan føre til at sporten utvikler seg i en positiv retning. Likevel kan det for noen virke litt provoserende når det kommer uttalelser i hytt og pine om både det ene og det andre når det gjelder styrkeløft, og da er det lett å be folk sette seg litt nærmere inn i sakene før de begynner å skrike. Dette er kanskje en litt ovenfra-og-ned holdning, men jeg tror nok ikke at det er med intensjoner. Selv oppfattet jeg ikke det Føken B skrev som særlig arrogant, men jeg følte meg sikker ikke truffet av det heller.

Selv intresserer rekorder meg ikke i noen stor grad, med mindre det dreier seg om sammenlagtresultater. Hvem bryr seg om du har setter en rekord om du blir disket fordi du ryker ut i en av øvelsene (trøstepremier er for barn). Så hva utfallet blir er ikke så farlig. Men for andre betyr dette mye, så jeg skal møte opp på tinget og sørge for at det beste forslaget får klubben sin stemme.

 


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Pål N.01. april 2005, 22:49

Ting var bedre før... Da var 3-løfterne sterkest i alle de tre store i Norge, og da var de blide... Men så kom skjorta, og 90% av løfterne fortsatte å trene med steinaldermetoder. Så en dag begynte spesialbenkere å sette rekorder, og da ble det vel liv og røre på forbundskontoret... Aldri før har vel utsendelsen av Diplomer vert større... Så da har vel forbundet bare en mulighet igjen, for å ta til bake herredømmet; Finne noen gamle paragrafer, eller lage noen nye.


Er dette også endel av aprilspøken??

Er usikker på hvordan jeg skal tolke det at forbundet skal ta tilbake herredømmet..

I 2004 ble det satt 82 benkpressrekorder fordelt på 39 løftere. Av de 39 løfterne er det vel ca. 12 stk ( ca. 30%) som kan kalles for spesialbenkere. De du kaller for 3-løfterer står dermed for 70% av benkpressrekordene i 2004, kan vel ikke være så gale steinaldermetoder da?? :-)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: aktiviteten01. april 2005, 23:08
Synes du kommer med for mye oppgulp her expedite.  Dette synes jeg var smålig og usakelig.  Det er styrkeløft du driver med ikke sant?  Her står du for usakelighetene og ingen andre.
Ingen forgubbing eller stenaldermetoder i forbundet, da tar du helt feil.  Selv om dere har mange svært gode benkpressere(og veldig trivelige!) i Fræna, så må dere for all del ikke tro at de ikke er velkommen! Det er ikke der det ligger, dere løfter etter regelverket idag, det har jeg også gjort om jeg har vært spesialbenker.  Men nå er det engang slik at det er reglene som det bør gjøres noe med og det er der diskusjonen ligger, ikke om dere får en liten eller stor pokal! 
Håper du ikke tar dette ille om, men her har du tråkket laaangt over streken!

Pål har jo i tillegg dokumentert sort på hvitt rekordsettingene som du prater om.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Mesterinne02. april 2005, 10:36

Du er faen ikke sann.... Makan til gibberish har jeg ikke sett på lenge.
Det er så mange vrangforestillinger og feiloppfatninger av min mening i ditt svar, at det hele bare blir tåpelig. Makan til småliggjøring og ovenfra-ned-tone må jeg tilbake til skolebenken for å huske...

Jeg insinuerte i mitt første innlegg (det du svarte spydig og bitchy på) at flere i nøkkelposisjoner, og med mer "leverage" enn menigmann, kanskje allerede har bestemt seg for hvordan denne saken skal ende. Kanskje er det den korrekte måten det skal være på også, hva vet jeg? Men alt jeg gjorde var å insinuere at Den norske jantelov er i full vigør den dag idag.

Når det kommer til avsnittet om hva saken gjelder... tror du ikke styrkeløftere, ferske eller ikke, ikke vet hva saken gjelder?? Og tror du at jeg / noen adre fra Fræna virkelig ønsker å beholde jalla-regelen som fører til 25 kg i bøy og mark?? Leser du virkelig ikke hva folk skriver?

Ting var bedre før... Da var 3-løfterne sterkest i alle de tre store i Norge, og da var de blide... Men så kom skjorta, og 90% av løfterne fortsatte å trene med steinaldermetoder. Så en dag begynte spesialbenkere å sette rekorder, og da ble det vel liv og røre på forbundskontoret... Aldri før har vel utsendelsen av Diplomer vert større... Så da har vel forbundet bare en mulighet igjen, for å ta til bake herredømmet; Finne noen gamle paragrafer, eller lage noen nye.

Btw.. Vi mottok en pokal for å ha vunnet benkpresserien i 2004... den var bare hakket mindre enn de vi gav løfterne våre på KM..;)

Ok, Expedite: Så det er greit for dere å rakke ned på andre, men vi får ikke lov å svare?

Hvordan kan vi allerede ha bestemt oss for hvordan en skal ende? Dette stemmes det over på Tinget. Tror du vi reiser rundt og truer folk til å stemme på det samme som oss? Det er jo selvfølgelig ikke alltid vi i styret er enige i alle saker heller.

Angående hva saken gjelder: Du foreslår helt egne regler for rekorder, f.eks. dobbel kroppsvekt i benk for å få en markrekord. Hvis reglene i dag skal endres, så bør vi følge enten IPF eller NPF, og ikke lage noe helt selv (som dobbel kroppsvekt i benk).

Med kommentarer som
Så da har vel forbundet bare en mulighet igjen, for å ta til bake herredømmet; Finne noen gamle paragrafer, eller lage noen nye.
så viser du bare hvor lite du kjenner til hvordan ting fungerer. Du bare antar at det er slik det er. Derfor mener jeg du kanskje kan sette deg inn i hvordan det egentlig fungerer før du uttaler deg.

Ellers er jeg stolt over å sette rekorder med steinaldrermetoder  :gull:

The Bitch  ;D


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. april 2005, 11:07
Her var det mye moro! Snakk om å stikke neven i et vepsebol.

Jeg vet ikke hvor ofte jeg gidder gjenta at jeg er klar over at det er på tinget det skal vedtaes om hvorvidt vi skal følge IPF, eller NPF reglement for rekorder. Jeg FORESLO absolutt ikke at knebøyrekorder skal følges av dobbel kroppsvekt i benk og mark, jeg argumenterte med at DET ville vært like logisk som gjeldende IPF-regler om DKV i bøy og mark for godkjennelse av Benkrekorder. Så vær vennlig å slutt å påstå at jeg sier noe, jeg ikke gjør... ikke første gangen det skjer. ;)

Ok, Expedite: Så det er greit for dere å rakke ned på styret i NSF, men vi får ikke lov å svare?
Dere??

Selv om dere har mange svært gode benkpressere(og veldig trivelige!) i Fræna
Dere igjen?

Det må være min feil, da jeg bare En gang har presisert at jeg snakker som privatperson. Hvis noen tror jeg er en slik buktalerdukke for FAK, så ring Taurus og hør hvor mye nikkedukke jeg er, så får dere høre en rålatter i telefonen! ;)

I 2004 ble det satt 82 benkpressrekorder fordelt på 39 løftere. Av de 39 løfterne er det vel ca. 12 stk ( ca. 30%) som kan kalles for spesialbenkere. De du kaller for 3-løfterer står dermed for 70% av benkpressrekordene i 2004, kan vel ikke være så gale steinaldermetoder da?? :-)
12 spesialbenkere? det er ca dobbelt så mange som jeg ville kalt spesialbenkere, men jeg har ikke full oversikt over enhver løfters intensjon. 12 i forhold til hvor mange 3-løftere?
Når det kommer til metodene, skal ikke jeg lære ei gammal høne å verpe, for jeg vil selv aldri være i stand til å sette noen rekord i styrkeløft, medmindre jeg stiller i kvinneklassen.  ;)

Litt naivt å tro at du selv ikke har vokst inn i et kastesystem selv om blodfersk i gamet. Man vil alltid bli preget av de førsteinntrykk man får når man møter et nytt miljø. Holdninger blir i stor grad preget av dette, og viser seg ofte å være vanskelig å endre i ettertid. Det er godt mulig at du er mindre partisk eller farget i ditt syn på styrkeløft, men det skinner ganske klart igjennom hvilket "kastesystem" du har vokset opp i.
Medmindre du kjenner mine foreldre, så tror jeg ikke du vet noe om min oppvekst. Og hvis det er gutta i Fræna du sikter til, så har jeg kjent dem i et halvt år, og det er ingen konsensus der for mitt syn på regeldebatten. Vår klubb er like splittet som de fleste andre sannsynligvis er.

Jeg blir tullerusk av å lete frem og tilbake her i innleggene, men la meg avslutte med å takke for alle de hyggelige PM'ene! ;)
Vil også takke for all motargumentasjon på min påstand om at logikken skurrer i IPF-reglementet som jeg ikke har sansen for. Samtidig vil jeg uttrykke min glede over at folk ikke tillegger meg meninger jeg ikke har. Og det er også godt å lese hvor seriøst ens mening blir tatt selv om man er umerittert i gamet. *Nå VIL jeg ha [sarkasme]-tag! *  ;D

Jeg ser på megselv som 3-løfter. Ergo, jeg har ingenting å tape på at IPF-reglene blir innført. DA må jo min uenighet bunne i noe annet enn egeninteresse?! Likeledes fins ikke de rekorder jeg ville greid å slått likevel. :)

På tinget kommer jeg til å stemme det medlemmene i klubben demokratisk kommer frem til at FAK står for.

Jeg har hørt erfarne styrkeløftere fortelle nyegynnere at de bør "satse på bøy og mark, for det er der det er kilo å hente"... Jeg velger å holde kjeft i en slik situasjon, for ikke å sabotere for nybegynneren som sikkert er mer enn nok forvirret allerede, men HER har jeg lov til å ytre min mening; Og jeg mener det er 3 likestilte løft, som alle tre er gjenstand for debatter hva kommer til utførelse osv. Den ultimate 3-løfter gjør som Dag Runar Øye, som kanskje kan skilte med 240-240-240 etterhvert. Sammenlagten blir ikke noen verdenssensasjon, men han er vel styrkeløfter med et slikt resultat?!
Det som i mine øyne er nesten mer viktig enn hvilket reglement vi kommer til å følge i norge, er Dommerkvalitet og Stevnekvalitet. Det har blitt satt rekorder med utstyr som ikke er godkjent konkurranseutstyr. (vektskiver spes) Det har vært tendenser til snillistisk godkjenning av både europarekorder og verdensrekorder, dette på stevner høyere enn Klubbstevner. Så jeg skjønner godt at det er interesse for å finne bedre rammer for setting av rekorder.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: aktiviteten02. april 2005, 11:19

Du er faen ikke sann.... Makan til gibberish har jeg ikke sett på lenge.
Det er så mange vrangforestillinger og feiloppfatninger av min mening i ditt svar, at det hele bare blir tåpelig. Makan til småliggjøring og ovenfra-ned-tone må jeg tilbake til skolebenken for å huske...

Jeg insinuerte i mitt første innlegg (det du svarte spydig og bitchy på) at flere i nøkkelposisjoner, og med mer "leverage" enn menigmann, kanskje allerede har bestemt seg for hvordan denne saken skal ende. Kanskje er det den korrekte måten det skal være på også, hva vet jeg? Men alt jeg gjorde var å insinuere at Den norske jantelov er i full vigør den dag idag.

Når det kommer til avsnittet om hva saken gjelder... tror du ikke styrkeløftere, ferske eller ikke, ikke vet hva saken gjelder?? Og tror du at jeg / noen adre fra Fræna virkelig ønsker å beholde jalla-regelen som fører til 25 kg i bøy og mark?? Leser du virkelig ikke hva folk skriver?

Ting var bedre før... Da var 3-løfterne sterkest i alle de tre store i Norge, og da var de blide... Men så kom skjorta, og 90% av løfterne fortsatte å trene med steinaldermetoder. Så en dag begynte spesialbenkere å sette rekorder, og da ble det vel liv og røre på forbundskontoret... Aldri før har vel utsendelsen av Diplomer vert større... Så da har vel forbundet bare en mulighet igjen, for å ta til bake herredømmet; Finne noen gamle paragrafer, eller lage noen nye.

Btw.. Vi mottok en pokal for å ha vunnet benkpresserien i 2004... den var bare hakket mindre enn de vi gav løfterne våre på KM..;)
Expedite:
Du som er så nøye med "jeg, de, vi og dere":
Står da vitterlig "vi" der. Da er det naturlig at jeg skriver dere? Er det ikke?
Nå har godeste Øye stilt på de fem siste stevnene som benkpresser da...selv om han ryker ut hver gang.  Han er helt klart en spesialbenker, men den dagen han prøver så godt han kan på de to andre er han i MINE øyne styrkeløfter.

aktiviteten har talt.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: osito02. april 2005, 11:34
Jeg er et offer, for benkpress spesialistenes inntog i Norsk Styrkeløft.
Den Norske rekorden i benkpress i min klasse, var jeg i besittelse av. Så dukket en person i fjor, som kun trener benk. Nå er jeg uten rekord.

Jeg synes disse benkkpress spesialistene er frekke.
En skulle tro at det var flere deltagere på Benk VM, enn i Styrkeløft VM i fjor. Nei dette er frekt. :what:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. april 2005, 11:34

Expedite:
Du som er så nøye med "jeg, de, vi og dere":
Står da vitterlig "vi" der. Da er det naturlig at jeg skriver dere? Er det ikke?
Nå har godeste Øye stilt på de fem siste stevnene som benkpresser da...selv om han ryker ut hver gang. Han er helt klart en spesialbenker, men den dagen han prøver så godt han kan på de to andre er han i MINE øyne styrkeløfter.

aktiviteten har talt.
Selvfølgelig var det FAK som mottok pokalen, jeg løftet ikke engang i 2004. så jeg var frekk nok til å inkludere meg selv feilaktig.

Ok, så man må PRØVE så hardt man kan, for ikke å være spesialbenker? Det er SÅNN det er, ja...


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. april 2005, 11:35
Jeg er et offer, for benkpress spesialistenes inntog i Norsk Styrkeløft.
Den Norske rekorden i benkpress i min klasse, var jeg i besittelse av. Så dukket en person i fjor, som kun trener benk. Nå er jeg uten rekord.

Jeg synes disse benkkpress spesialistene er frekke.
En skulle tro at det var flere deltagere på Benk VM, enn i Styrkeløft VM i fjor. Nei dette er frekt. :what:
3-løft NM i forhold til Benk NM da?? :)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: 2strong02. april 2005, 12:16
Sitat
Nå har godeste Øye stilt på de fem siste stevnene som benkpresser da...selv om han ryker ut hver gang.  Han er helt klart en spesialbenker, men den dagen han prøver så godt han kan på de to andre er han i MINE øyne styrkeløfter.

Må bare få legge til at de gangene jeg har gått ut, så har dette vært på stevner jeg gikk for Norges rekorden og eksperimenterte med nye skjorter.
Jeg vil ikke bli stemplet som en ustabil løfter da jeg aldri har gått ut av større mesterskap som betydde noe.

Og jeg har faktisk vært med på en konkurranse der jeg har gitt allt jeg hadde ( 230 - 240 - 230 ).
Og kan vel i beste fall kalle meg en "hobby styrkeløfter".


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Pål N.02. april 2005, 13:05

3-løft NM i forhold til Benk NM da?? :)

De som kjenner meg, vet at jeg har ikke noe imot de som blir kalt for benkpresspesialister, men tallene er klare på dette. Og de går ikke i benkpressernes favør.

I 2004 var det 141 deltagere på styrkeløft-NM i alle alderskategorier. benkpress-NM hadde 125 deltagere.

Styrkeløft-VM hadde 354 deltagere og benkpress-VM hadde 169 deltagere.

Så om poenget var å vise at det er flere deltagere på benkpress NM/VM, så er det feil.
 


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Mr Benkpress02. april 2005, 13:12


De som kjenner meg, vet at jeg har ikke noe imot de som blir kalt for benkpresspesialister, men tallene er klare på dette. Og de går ikke i benkpressernes favør.

I 2004 var det 141 deltagere på styrkeløft-NM i alle alderskategorier. benkpress-NM hadde 125 deltagere.

Styrkeløft-VM hadde 354 deltagere og benkpress-VM hadde 169 deltagere.

Så om poenget var å vise at det er flere deltagere på benkpress NM/VM, så er det feil.
 

Flesteparten av dei som deltar på benk NM er jo tross alt styrkeløftere, som slenger seg med for kosen sin del....  ::drikke:: Så det er vel ikkje så mange vi kan kalle Benkspesialister i Norge i forhold til ekte styrkeløfter....Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Lumbago02. april 2005, 13:24
Medmindre du kjenner mine foreldre, så tror jeg ikke du vet noe om min oppvekst. Og hvis det er gutta i Fræna du sikter til, så har jeg kjent dem i et halvt år, og det er ingen konsensus der for mitt syn på regeldebatten. Vår klubb er like splittet som de fleste andre sannsynligvis er.

Nå vrir du litt på tingene. Du beskrev deg selv som "blodfersk" og jeg skrev om "inntrykk man får når man møter et nytt miljø". Det skulle da fremgå at jeg sikter til klubbmiljøet og ikke oppveksten din. At det er splittelse i klubbens syn på regeldebatten trenger ikke å bety at du ikke blir preget av dette i den ene eller den andre retningen.   


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. april 2005, 15:24


Flesteparten av dei som deltar på benk NM er jo tross alt styrkeløftere, som slenger seg med for kosen sin del.... ::drikke:: Så det er vel ikkje så mange vi kan kalle Benkspesialister i Norge i forhold til ekte styrkeløfter....


nei, fullstendig enig... jeg påstod vel tidligere at tallet var under 10. ?

I 2004 var det 141 deltagere på styrkeløft-NM i alle alderskategorier. benkpress-NM hadde 125 deltagere.
selvfølgelig ... Junior-NM... (memo to me: matamatikk...)  :)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. april 2005, 15:31


Nå vrir du litt på tingene. Du beskrev deg selv som "blodfersk" og jeg skrev om "inntrykk man får når man møter et nytt miljø". Det skulle da fremgå at jeg sikter til klubbmiljøet og ikke oppveksten din. At det er splittelse i klubbens syn på regeldebatten trenger ikke å bety at du ikke blir preget av dette i den ene eller den andre retningen.
duh... ;)
Selvfølgelig mente du klubbmiljøet. :) Ironi er vanskelig å få tydelig mes tastastur.

Men at jeg og taurus, for eksempel, er uenig i regeldebatten fordi jeg er påvirket av klubben... det blir litt selvmotsigende. Medmindre jeg har den evnen å konsekvent være uenig med folk da?!
Jeg tror hele utfordringen blir å få valgt det minste ondet, selv om flere har punkter ved de forskjellige (NPF/IPF) reglene de er uenige i.
Men tatt i betraktning kamptåka som har lagt seg over denne tråden, og de fine kommentarene, så burde jeg kanskje vært litt lur, og skiftet fløy... Rett og slett kjempet FOR IPF-reglene, og fått de etablerte og meritterte MOT meg!? ;)

Latterlig å lese hvor lettpåvirkelig jeg har blitt. Sikkert så lett å forme, siden jeg ikke fins sta eller egen....


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: aktiviteten02. april 2005, 16:30
Du må begynne å lese hva folk skriver før du kommer med småspydigheter her, i MINE øyne er man da en styrkeløfter.  Regler og forskrifter overlates til ett demokratisk valg/avstevning på tinget.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. april 2005, 16:43
Du må begynne å lese hva folk skriver før du kommer med småspydigheter her, i MINE øyne er man da en styrkeløfter. Regler og forskrifter overlates til ett demokratisk valg/avstevning på tinget.
Nå vet jeg ikke hvem det innlegget var til, selv om jeg ikke ser hvilket innlegg du sikter til, regner jeg med det er meg. Er vi ikke styrkeløftere stort sett hele gjengen???
Har noen sagt at det IKKE avgjøres på tinget?

Jeg gir gladelig opp. :) Nå kan jeg visst ikke lese heller nå...
Dette fører ingen steds hen. Legger stanga død.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Mr Benkpress02. april 2005, 17:13
DÅ går vi alle inn for å følge IPF sitt regelverk, særnorsk regelverk blir berre fjas og tull uansett...

Lenge leve IPF regelverket........


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Lumbago02. april 2005, 18:00
En ting er iallefall helt sikkert :

En person som satser knebøy er styrkeløfter
En person som satser benkpress er styrkeløfter
En person som satser markløft er styrkeløfter
En person som satser på alle 3 er styrkeløfter, men ikke noe mer styrkeløfter enn de ovenfor nevnte. De andre er heller ikke noe mer styrkeløfter en den nederst nevnte

Det er her sakens kjerne ligger tror jeg. 3-løfterne tror det er en selvfølge at det er her satsingen skal ligge både økonomisk og ellers. Benkpresserene vil ha en lik og rettferdig fordeling. Jfr Sverige med 200 000 i budsjett for sine benkpressere. Å si at benkpress er en handicapidrett er det samme som å si at feks beachvolleyball er det samme med begrenset antall spillere i forhold til det normale volleyballspillet osv osv osv.

Det er videre kjempebra med slike diskusjoner og utblåsninger synes jeg i god før tinget. Håper bare flertallet havner på demokratiske og etterprøvbare endringer av ulike regler som helt klart ikke holder mål. :deal:

Enda flere Eks: En tikjemper er ikke noe mer friidrettsutøver enn en lengdehopper. En 50 svømmer er ikke en handicapsvømmer fordi han/hun ikke svømmer 1500 m osv osv. Men vi mennesker skjønner bare det vi vil skjønne... ;)En styrkeløfter er en som satser på knebøy, benkpress og markløft. Det er dette styrkeløft består av. En benkpresser er en som satser på benkpress, og vil i seg selv ikke være en styrkeløfter. Man kan for all del satse på kun en av øvelsene, men da blir man ingen god styrkeløfter. Derimot blir man gjerne en god knebøyer, benkpresser eller markløfter, alt etter hva man har valgt å satse på.

På samme måte består vektløfting av rykk og støt. Man satser ikke kun på en av delene så vidt jeg kjenner til om man ønsker å bli en god vektløfter. Dette er vel et bedre sammenligningsgrunnlag en friidrett.

Heter det Norges Styrkeløftforbund så bør satsningen ligge på styrkeløft, og benkpressere bør derfor ikke gis noe støtte. Dette er selvølgelig med unntak av handikappede utøvere som er spesialbenkere. 


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Bold02. april 2005, 18:16
Det kan da ikke være meningen at man skal vite alt for å kunne skrive på dette forumet! Noe av hensikten med å være ”anonym” er at man kan uttrykke synspunkter uten at disse nødvendigvis er så veldig gjennomtenkte. Da blir man raskt satt på plass eller opplyst om hva som er ”riktig”. Man kan også endre standpunkt uten at det får konsekvenser. Det er også slik at man kan kritisere eller slenge dritt om styret i for eksempel NSF uten at man kan forvente svar fra disse. Ingen her uttaler seg på vegne av sin klubb eller forbund. Alt er i utgangspunktet meningsytringer – som ikke engang  trenger å være det man mener. Det er heller ikke slik at de gamle og erfarne alltid har rett. Det må være lov å være kritisk til det meste på dette forum.

Når det gjelder reglene om rekorder i benkpress, synes jeg Diddl tar saken på kornet. Etter min mening (personlig) bør den som løfter mest ha rekorden bare dommerne har riktig grad. Alt annet blir tøys. Synes imidlertid det er synd at enkelte ikke erkjenner at de er medlemmer av Norges Styrkeløftforbund, men systematisk omtaler styrkeløft som 3-løft. I strykeløft løfter man alle 3 grener. I benkpress deltar man bare i 1 av disse 3 grener. Så det blir umulig å kalle disse for styrkeløftere. Men dette er ingen grunn til å forsøke å diskreditere de som deltar i alt - de er styrkeløftere. Men la nå benkpresserne få ha rekordene i benkpress, hvis de er gode nok.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: aktiviteten02. april 2005, 19:35
Den var til deg ja expedite! ;)  Legger diskusjonen død der, helt enig. Godt å veksle litt meninger her.  Eksemplet til ti over syv med vektløftere er likevel veldig godt!  Hva skjer om en vektløfter løfter 25 kg i støt og 150 og norsk rekord i rykk?  MRUFFUFF vet det kanskje?


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Saktemensikkert02. april 2005, 20:15
Rykk er vektløfting - støt er vektløfting - begge tilsammen er vektløfting. Alt likestilles! ::headbang::
Bare slik at jeg ikke misforstår: Var dette ment som et forslag? Rykk og støt er vel ikke hver for seg og i seg selv vektløfting som idrett, snarere to separate øvelser med vektstang?! Vektløfting som idrett har jeg alltid betraktet som konkurrering i begge disse øvelsene... Mulig jeg misforsto deg?!


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Iceberg02. april 2005, 20:26
Hvorfor er det slik at de som taler 3-løfterenes(sic) sak konsekvent ser på benkpressere som en trussel? Hvorfor ikke anerkjenne at benkpress er populært og kapitalisere på dette istedenfor å motarbeide dette? Argumentet er vel at styrkeløft er en så liten idrett at de ressursene som finnes må forbeholdes 3-løfterene, javel, men hvorfor ikke utvide horisonten litt og innse at større satsing på benkpress også ville kunne gi mer resurser på sikt?  

Jeg synes debatten viser at ekstrem gammelmodig og defensiv tankegang fremdeles har gode kår i styrkeløft. Den noble sport "styrkeløft" må for all del beskyttes mot disse simple benkpresserene som til og med krever rekorder????!!!!!!

Løft blikket litt, våg- og VINN på sikt!


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. april 2005, 20:29
Honnør til Bold. (Bombe?  ;) )
Det letteste hadde vært om det var ETT regelverk,(les: internasjonalt). Og at alle land fulgte disse uten å lage særregler. Da er det utøverne som rett og slett har å følge de reglene som gjelder for den idretten de velger.
I friidrett, er det kun den raskeste på 100 meter, som har verdensrekorden. Det settes mesterskapsrekord på OL, og den vises sammen med Verdensrekorden ved hver store finale i OL,VM og Golden League (?). Man ser aldri at den olympiske rekorden er høyere enn verdensrekorden. Dette kanskje fordi det er færre variabler i akkurat slike idretter, hva regler angår. "PANG" - LØP! :)

Jeg har sansen for målbare idretter. Tid, lengde, høyde, blink/bom.. osv. Sliter litt med sprangridning, Kajakkpadling, Stup og kunstløp.
Styrkeløft og Vektløfting er veldig målbart. Og sålenge dommerkvaliteten er god over hele linja, så får vi ikke så mange episoder ala dommerhets i fotball og Tennis.. osvTittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Saktemensikkert02. april 2005, 20:35
Tenkt eksempel dette ja. Kommer ikke det frem av mitt innlegg da?
Ikke helt - i mitt hode - det var derfor jeg spurte. Men jeg fikk svar, og jeg leste deg altså rett.

Om man konkurrerer i kún benkpress, er man i mine øyne en benkpresser. Dette mener jeg ikke er noe dårligere eller bedre enn å trene for og konkurrere i hva som helst annet. Men man er da - slik jeg ser det - en benkpresser.

Skal man kalle seg en styrkeløfter mener jeg at man må konkurrere i knebøy, benkpress og markløft. Om man satser på en eller to av øvelsene i stedet for alle tre under trening får bli hver sin sak, men en styrkeløfter konkurrerer i alle tre.

Det er mulig at vi ikke er uenig her, og da beklager jeg selvsagt.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Saktemensikkert02. april 2005, 20:47
Du beklager hvis vi ikke er uenig? Ja, ja slik snakker en skikkelig debatant... Ok! Du føyer deg med din mening inn i rekken av de konservatives
En "skikkelig debattant" kan da også være høflig?! Uansett; jeg har bare tatt stilling til hva jeg mener gjør en styrkeløfter og hva som gjør en benkpresser. Konservativt? Helt greit, men jeg skjønner ikke hvorfor. At dette med pengestøtte til styrkeløftere og benkpresser er et betent tema har jeg full forståelse for, men det var ikke dette jeg siktet til i mine innlegg - om min nye egenskap av å være konservativ var fundert her.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: osito02. april 2005, 20:56
Vi er nok inne på kjernen i problemet her. Kan en latterlig gjøre og minimalisere en idrettsgren. Så behøver ikke særforbundet bruke ressuser på den grenen. Dette har nok skjed i friidrett før.F.eks. Stavsprang, ingen kultur for idretten i Norge, så ingen grunn til å bruke resuser på Stavsprang.
Så jeg tror nok at noen i styrkeløfts Norge tenker slik at; Det siste vi trenger er et miljø for benkpress i Norge. Da blir det flere å dele små resurser med.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Pål N.02. april 2005, 21:46
Hvorfor er det slik at de som taler 3-løfterenes(sic) sak konsekvent ser på benkpressere som en trussel?
 Den noble sport "styrkeløft" må for all del beskyttes mot disse simple benkpresserene som til og med krever rekorder????!!!!!!

Hvem er det som ser på benkpressere som en trussel? Hva består trusselen av?
Det er kun i noen få vektklasser hvor "benkpressere" er klart bedre enn styrkeløftere. Jeg skjønner ikke hva noen skal være truet av.

Og de "simple benkpressere" har vel hatt rekorder i mange år uten at noen har reagert på dette. I 2001 var det 4-6 rekordholdere i benkpress som kunne kalles for "benkpressere" uten at noen snakket negativt om dette.

Iceberg, det er første gang jeg hører noen kaller benkpressere for simple, og vil gjerne vite hvor du har det fra.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Bold02. april 2005, 22:02
Forskjellen på de sammenligninger som er gjort mellom friidrett og styrkeløft er at friidrett er en samlebetegnelse for mange ulike grener. Styrkeløft er en betegnelse på EN idrett som består av knebøy, benkpress og markløft. Det finnes ingen idrett som omfatter alle grenene i friidrett.

Tror ingen styrkeløftere er ”redde for” benkpresserne. De fleste mener nok at benkpress er en velkommen gren som gir ytterligere rekruttering og framgang for et lite forbund. Å sammenligne dette med handikapidrett synes jeg er en fornærmelse mot handikapidretten. (Ingen morsom formulering dette, men noe jeg mener).

Men i de fleste grener får man rekorden hvis man gjør det beste resultatet og har godkjente dommere. Slik bør det også være i benkpress. Har man slitt seg ut i knebøy først, er dette selvsagt idiotisk hvis man ønsker å løfte maks i benken. Men det er løfterens eget valg. På benk-NM konkurrerer man under like vilkår, så der vinner den beste. Derfor er det urimelig at et resultat der ikke godkjennes som norsk rekord. 


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Pål N.02. april 2005, 22:06
Til Pål:

Tror han mener trussel i det at det blir flere å dele havresekken med :)
Ok. Den trusselen kan jeg forstå..


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Bold02. april 2005, 22:39
For å ha en diskusjon om havresekken, må man for det første ha en havresekk. For det andre må man ha en bukk. Ser ikke hvem som er bukken her og hva som er havresekken. Det styrkeløfterne har, er et absolutt minimum - vi skal ha VM i 2006 og jeg ønsker også at vi satser videre på styrkeløft etter dette. Ønsker benkerne å bidra til utviklingen av NSF, bør de engasjere seg også utenfor dette forum


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: JanB Diddl etc02. april 2005, 22:47
Til Pål:

Tror han mener trussel i det at det blir flere å dele havresekken med :)

Jeg har hørt at de fleste benkpressere er glutenintollerante, så det blir ikke noe problem med delingen.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: JanB Diddl etc02. april 2005, 22:49
Styrkeløftere (av noen kalt 3-løftere) er noen tullinger. De bør heller kalles 3-skalleløftere.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Iceberg02. april 2005, 23:02

Hvem er det som ser på benkpressere som en trussel? Hva består trusselen av?
Det er kun i noen få vektklasser hvor "benkpressere" er klart bedre enn styrkeløftere. Jeg skjønner ikke hva noen skal være truet av.

Og de "simple benkpressere" har vel hatt rekorder i mange år uten at noen har reagert på dette. I 2001 var det 4-6 rekordholdere i benkpress som kunne kalles for "benkpressere" uten at noen snakket negativt om dette.

Iceberg, det er første gang jeg hører noen kaller benkpressere for simple, og vil gjerne vite hvor du har det fra.

Når jeg bruker et utrykk som "simple" henviser jeg ikke til en konkret uttalelse, men mer det inntrykk jeg sitter igjen med etter å ha lest de forskjellige innlegg i runddansen 3-løft vs benkpressere.

Mitt hovedpoeng; at man fra forbundets side tør å tenke på på annet en hvor dumt det ville være om benkpress-interessen skulle bre seg og stjele ressurser fra 3-løfterene. Hvorfor ikke være litt vidløftig og ambisiøs? Hvor er visjonene og evnen til nytenking?

Denne debatten  bunner like mye ut i 3-løfterenes ønske om anerkjennelse, som ren kamp om ressurser. Man ønsker en opprettholdelse eller bevaring av 3-løft som det ypperste (med all rett), men det burde ikke hindre at man utforsket ALLE muligheter for å øke styrkesportens utbredelse.

Det burde være mulig å utvide "havresekken" på den ene eller andre måten, men den utvides ikke av at et selvforherligende snevert miljø gjør alt i sin makt for å opprettholde ting som de alltid har vært.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: aktiviteten03. april 2005, 09:56
Kutt nå ut dette 3-løft pratet.  Styrkeløft er knebøy benk mark og sammenlagt, der sammenlagt resultatet er det tellende. Det er ikke bare benkpress.  Ingen kan da nekte på dette?
Tror ingen styrkeløfter føler seg "truet" av rekordene til benkpresserne, det er uansett ikke så mange av de. 
Spesialbenkerne utnytter kun systemet, noe som de fleste ville ha gjort om de ikke orket å trene bøy og mark.
Men vi har Arntsen, Bjerke, Taksdal, Gallefoss med mange fler som beviser at man kan være en god styrkeløfter i tillegg til å være norgesrekordinnehavere i benkpress.

Synes dere som taler spesialbenkernes sak at en resultatliste kan se sånn ut:


Ole Olsen      340 -25 - 25 -  390 kg
Per Hansen   25 - 225 - 25 - 275 kg
Tore Ås         25 - 25 - 310 - 360 kg
Per Åsen     200 - 150 - 200 -550 kg


Det kan den i prinsippet nå om vi tenker oss at de tre øverste løfterne setter norske rekorder i de tre forskjellige.
Personlig synes jeg det ser tåpelig ut, og det blir som en femkamp utøver driter i 4 øvelser og hopper 240 i høyde i den siste.  dumt dumt dumt.

Regelverket må endres, om den merkelige idretten vår ikke skal bli enda særere.  For dere som så på eurosport så er det ikke å legge skjul på at det er for spesielt interesserte.  Skal i tillegg en stor kar løfte 25 kg i knebøy så blir det enda mindre troverdig å se på.(da tenker jeg på de små stevnene rundt om i Norge)

Om enkelte at penger også er ett tema her så er det enkelt!!! Det satses på styrkeløft i NSF, ikke en av øvelsene! Penger til å reise på EM/VM i benk bør gjøres ved hjelp av sponsorer og ikke NSF`s allerede sårt tiltrengte penger.  De skal brukes på ungd./jr./senior og veteran-løftere i styrkeløft, ikke i benkpress.Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Iceberg03. april 2005, 10:26
Dagens regelverk har vel som intensjon å "beskytte" 3-løftere mot spesialister så langt jeg kan forstå? Dette gjør man selvfølgelig fordi man ikke ønsker at noen skal spesialisere seg på kun EN øvelse.(Så får det heller være sin sak at man ikke har lykkes i dette) Da er det to veier fremover, enten konstruere stadig mer intrikate bestemmelser om 2X kroppsvekt pluss % påplussing i henhold til evt verdensrekord osv osv, eller droppe hele greia og si at den som løfter tyngst løfter tyngst uansett. Så får det heller være at 3-løftere IKKE må ha alle rekordene i fremtiden. Statusmessig (det er vel her mye ligger) vil det i mine øyne alltid være gjevest å være 3-løfter, uansett.

Så til poenget. I den grad det er mulig å snakke om noe marked for denne obskure sporten burde det være rom for å tenke nytt. Hvis det nå er slik at markedet vil ha spesialister, hvorfor ikke? Skjortefabrikkantene blir neppe lei seg.

Jeg er ikke sikker på at det er negativt at en resultatliste ser ut som det du beskriver, bortsett fra at man i min øyne godt kunne stå på resultatlisten med 0 i både bøy og mark.De 25 kg tjener da ingen praktisk hensikt uansett???

Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: pskogli03. april 2005, 12:11
Man er styrkeløfter om man løfter:
Bøy-benk-mark

Hva du er sterk/svak i spiller ingen rolle, det er sammenlagt resultatet som teller.
Setter du en rekord i en av øvelsene, så har du gjort nettopp det.
Minste krav til løft er vel 25 kg, stang + låser, og sette kravet høyere blir rart.
Skader ikke sporten om noen er spesialister, de fleste har noe å lære av en som er spesialist på sitt felt.

Det er også vanskelig å måle prestasjoner mot hverandre, er 200 i benk bedre en 300 i bøy? (samme kroppsvekt)

Men for å avslutte, du er styrkeløfter om du løfter i alle 3 øvelsene, sammenlagt resultatet bestemmer hvordan du har gjort det i stevnet.

Rankinglister og rekorder i enkeltøvelser er gøy det, men det sier ikke noe om hvor bra du er som styrkeløfter.

Om det er et stort problem, lag 2 lister/rekorder en for spesialister og en for styrkeløftere. Er det også et problem, la det være.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson03. april 2005, 14:45
Hvis Benk-NM i år går bra, hadde det vært gøy å søkt om å få arrrangere Nordisk i Benk.... Problemet er bare at bøndene i Fræna er for gniene til å sponse oss... Kanksje jeg skulle hørt med Felleskjøpet, eller samvirkelaget. Det er kun her ute i distriktet, at vegvesenet setter opp skilt til "Dagligvarer 3 km" !!!  ::rofl2::


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: JanB Diddl etc03. april 2005, 15:27
Hvis Benk-NM i år går bra, hadde det vært gøy å søkt om å få arrrangere Nordisk i Benk.... Problemet er bare at bøndene i Fræna er for gniene til å sponse oss... Kanksje jeg skulle hørt med Felleskjøpet, eller samvirkelaget. Det er kun her ute i distriktet, at vegvesenet setter opp skilt til "Dagligvarer 3 km" !!!  ::rofl2::

Bøndene burde kunne sponse dette. Det er bare å argumentere med at det kommer tusenvis av styrkeløftere som alle kan tenke seg å kjøpe ammoniakk av bøndene, fordi løfterne sniffer dette før hvert løft.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Bold03. april 2005, 17:48
NSF har trener i 40% stilling - ikke 100%. Vi har også en utdanningskonsulent i 20% stilling. (Samme person).
I tillegg er han engasjert i ytterligere 40% fordi det er gitt midler fra NIF til øremerkede utdanningstiltak/aktivitet og lønn til dette.   


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma03. april 2005, 17:55
Å se på - og gjøre vedtak om - fordelingen av ressursene i forbundet er en av  forbundstingets hovedoppgaver. Det gjøres da også hver gang, noe alle som har engasjert seg konstruktivt nok til å delta der vet.

Å trekke i tvil at ansettelse av treneransvarlig har ført til sportslig fremgang i norges styrkeløftforbund viser historieløshet eller mangel på innsikt. Har forøvrig enda ikke truffet et nasjon "uten ressurser" på dette området som er bedre enn oss. Som det fremgår av Bolds innle har vi heller ikke treneransvarli i mer enn 40% stilling.

Prinsippene for trening med skjorte er ikke anderledes enn før, forskjellen er at nå er det sånn ALLE styrkeløftere og benkpressere i Norge bør trene, før var det bare de som konkurrerte internasjonalt som trente sånn.

Å tviholde på å kalle en idrett for noe annet enn det den heter er ufattelig barnslig. Man skal alltid ha respekt for andres meninger, men det kan jo være litt vanskelig å oppettholde respekten gjennom resten av et innlegg som drar med seg sånne barnslige ordleker. Hva i all verden er hensikten? Alle regelverk sier helt klart hva styrkeløft er og at det heter nettopp det - STYRKELØFT. Tror de fleste her på forumet vet hva benkpress er for noe også, det vil ikke akkurat høyne nivået på debatten om man konsekvent går over til å kalle det for et eller annet "artig" for å være på det samme barnslige nivået.

Kan vi ikke heller gå over til å komme med konstruktive forslag til hvordan vi mener regelverket for rekorder bør være? Diskutere sak uten personlige beskyldninger, og akseptere at andre kan mene noe annet?  :what:

Hvis dette innlegget fremkaller en storm av beskyldninger om å "være konsertvativ", og "føle meg truet" og alle begrepene som hagler her, velger jeg å se det som hedersord. Men dersom man ETTER å ha vurdert forslag til endringer finner ut at en bestående regel likevel er den beste (noe jeg for såvidt IKKE mener når det gjelder særnorske rekordregler) betyr det faktisk ikke nødvendigvis at man er konservativ og sidrompa. Det hender faktisk at forslag til endring ikke er bedre enn det bestående.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: aktiviteten03. april 2005, 19:30
Amen mamma. ::2thumbsup::


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: buajoa03. april 2005, 20:14
Hm, i og med at jeg ikke driver aktivt selv burde jeg kanskje holde kjeft, men klarer ikke dy meg.

Når det gjelder fordeling av "havresekk" kan man vel kanskje se på opplegget for skøyteforbundet, der det finnes mesterskap (og rekorder) for både enkeltdistanser og sammenlagt (allround).


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson03. april 2005, 20:24
Hm, i og med at jeg ikke driver aktivt selv burde jeg kanskje holde kjeft, men klarer ikke dy meg.
Ingen grunn til å holde kjeft av den grunn... :)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson03. april 2005, 22:23
Titter opp på Taurus sitt innlegg, og hinter om at vi ikke har hatt styremøte om FAK sin politikk og eventuelle forslag enda...  ;)

Men regner med du skrev hva du som privatperson så på som det viktigste på tinget.  :what:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson03. april 2005, 22:30
Enig i den, men vi skal vel velge sammen, hvilke slag vi skal kjempe? (http://www.thereses.net/emoticons/boxing.gif)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Mesterinne04. april 2005, 09:06
Det viktigste på dette tinget som sikkert på andre ting blir å få flertall for lik fordeling i fremtidige budsjett om en driver 3-løft eller benkpress som begge er styrkeløft alene eller tilsammen for ente gang >:D

Styrkeløft= knebøy, benkpress og markløft.
Benkpress= benkpress.

Det arrangeres hvert år NM i styrkeløft og NM i benkpress.

3-løft er vel noe enkelte i Fræna har funnet på  ??? Det finnes ingen idrett i Norge som heter 3-løft.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Lumbago04. april 2005, 09:49

Styrkeløft= knebøy, benkpress og markløft.
Benkpress= benkpress.

Det arrangeres hvert år NM i styrkeløft og NM i benkpress.

3-løft er vel noe enkelte i Fræna har funnet på ??? Det finnes ingen idrett i Norge som heter 3-løft.

Nei nå tror jeg du blander litt Frøken B,

NIF bestemte seg for kun kort tid siden å skifte navn på noen av idrettene for å unngå forvirring blant menigmann.

Styrkeløft har blitt 3-løft
Vektløfting 2-løft
Og kun en av grenene i hver enten vektløfting eller styrkeløft er 1-løft. :help:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Mesterinne04. april 2005, 09:52
Styrkeløft= 3-løft
Vektløfting= 2-løft
Benkpress= 1-løft

Nå er jeg med!


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: The Gimp04. april 2005, 10:07
Styrkeløft= 3-løft
Vektløfting= 2-løft
Benkpress= 1-løft
Kroppsbygging= Truseløft

Btw. Denne diskusjonen virker ganske komisk fra "utsiden". Det heter da vitterlig styrkeløft og består av 3 løft. Hvis dere ikke greier å bli enig om det engang lurer jeg på om det er mulig å kjøpe tilskuerbiletter til tinget. Høres ut som et show med stor underholdningsverdi.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: TT04. april 2005, 10:53
Etter en uke på fisketur, tok jeg med tid til å lese i gjennom disse seks sidene, det var dæven steike meg slitsomt.....


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Sjefskjerring04. april 2005, 12:05
Etter en uke på fisketur, tok jeg med tid til å lese i gjennom disse seks sidene, det var dæven steike meg slitsomt.....
Fikk du fisk da?


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson04. april 2005, 17:34

Fikk du fisk da?
Endelig et vettugt spørsmål... ::rofl2:: Honnør!


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: BadBoy04. april 2005, 17:38
Etter en uke på fisketur, tok jeg med tid til å lese i gjennom disse seks sidene, det var dæven steike meg slitsomt.....

Endeleg eit interessant innspel her! Kor var du på fisketur??


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: TT04. april 2005, 21:38
Med fare for å bli beskyldt for å ha forlatt temaet i denne linken totalt, så kan jeg fortelle at jeg var i Femundsmarka med base ved Roasten. Røya var i skikkelig dårlig humør, fem mann fikk 29 fisk på èn uke, største på 1.1 kg ( Jeg fikk kun tre, men det er det ingen som vet) Været var sinnsykt bra og humøret på topp  :drankere:

Nå blir det å trene som f... for å ta i gjenn èn ukes fravær. :knebøy:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: 2strong04. april 2005, 22:31
Med fare for å bli beskyldt for å ha forlatt temaet i denne linken totalt, så kan jeg fortelle at jeg var i Femundsmarka med base ved Roasten. Røya var i skikkelig dårlig humør, fem mann fikk 29 fisk på èn uke, største på 1.1 kg ( Jeg fikk kun tre, men det er det ingen som vet) Været var sinnsykt bra og humøret på topp :drankere:

Nå blir det å trene som f... for å ta i gjenn èn ukes fravær. :knebøy:

Tråden startet egentlig med at det var kommet ut en ny utgave av Styrkeidrett... Så hvordan du kan spore av tråden mere enn den allerede er, har jeg vanskeligheter med å se !?  ::rofl2::


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Per Ove04. april 2005, 22:34
Stusser på et par en ting en sen kveldstime.
Hvorfor virker 1-løftere å være så sinte? Og hvorfor virker 1-løftere å være så sinte på 3-løftere? Er det fordi at 3-løftere får løfte trær, og 1-løftere ikke får løfte trær, eller er det fordi 3-løftere får løfte tre ganger og 1-løftere bare får løfte en gang?
Også skjønner jeg at 3-løftere får mye penger fra styrkeløftforbundet, er det fordi styrkeløftforbundet er smarte og velger å satse på de som løfter trær, fordi det er så mye skog her i landet? Eller er det fordi en som løfter tre ganger er tre ganger så flink som en som bare løfter en gang?
Skjønner også at 1-løftere mener det er bortkastet å bruke midler på en som skal lære 3-løftere å løfte tyngre trær, eller kanskje utvikle 3-løftere til å løfte flere ganger, slik at de kan bli en 4-løfter og kanskje en 5-løfter. Oi, det hadde vært noe det, enten løfte en skikkelig tung og stor granlegg eller å bli en seig og repsterk 5-løfter, her snakker vi i begge tilfeller om utvikling!
Men hva skal en satse penger på? I den ideelle verden hadde jo alle fått så mye penger de ville, litt sånn Ole Brum-aktig "ja takk begge deler". Slik at både de som ønsket å løfte så tunge trær som mulig, eller som ønsket å bli en habil 5-løfter, eller de som altså er en
1-løfter og som synes det er det viktigste fikk så mye penger og ressurser de ville for å bli bedre og for å konkurrere med likesinnede.
Hmmm...men hva løfter egentlig en 3-løfter og hva løfter en 1-løfter, de må jo løfte noe enten de løfter tre ganger eller de løfter en gang? Nei dette synes jeg blir for ullent og svevende, hvis jeg skulle få velge ville jeg ha satset pengene på en som løfter trær; det er ganske så konkret og det er lett å forstå for publikum (trenger ikke være rare brøkregner`n for å skjønne at det tungt å løfte trær!), og som sagt så finnes det jo veldig mye av det i Norge.

Men på den annen side kan det jo bli slik at en etterhvert ikke ser skogen for bare trær...

Per Ove,tre løfter-wannabe fra Sande KK (Sande Klyv og Kapp)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Kikki04. april 2005, 22:39
Ole Brum ble sittende fast i hullet til Petter Sprett fordi han sa "Ja takk, begge deler!"...
Og dessuten er ikke Ole BRum så glad i Havresekken, han liker best honning...  ::huh2::

P.S. Du skrev BRØKregner.. du mener vel BØKregner?!


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Per Ove04. april 2005, 23:04
Oppe i dagslyset eller nede i det stummende mørke hullet til Petter Sprett, havre eller honning, brøkregner eller bøkregner - whatever, ikke forstyr, jeg er egentlig ute nå for å løfte trær.

Per Ove


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: pskogli04. april 2005, 23:48
Honnør til Per Ove ;)

 :knebøy:   :benkpress:   :markløft:

Diskusjon avsluttet :)


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Saktemensikkert05. april 2005, 09:44
Ole Brum ble sittende fast i hullet til Petter Sprett fordi han sa "Ja takk, begge deler!"...
Hva meg er bekjent sa visstnok aldri Ole Brumm dette, det skal være snakk om en feilsitering som har fått utbredt seg. Noen som vet?!


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Lumbago05. april 2005, 11:35

Hva meg er bekjent sa visstnok aldri Ole Brumm dette, det skal være snakk om en feilsitering som har fått utbredt seg. Noen som vet?!

Du har nok delvis rett SMS. Ole Brumm sitt utsagn har blitt tatt ut av konteksten, bl.a. på grunn av dårlig oversettelse. Husker bl.a. å ha lest dette i VG eller Dagbladet for noe år siden i en artikkel hvor de avlivet myter. Egentlig forløper episoden med Sprett og Ole Brum seg slik:

"Og da Sprett spurte: "Vil du ha honning eller boksemelk til brødet?" ble Brumm så glad at han svarte: "Begge deler." Men for at han ikke skulle virke grådig, tilføyde han: "Tusen takk. Men det er ikke så farlig med brødet." Så spiste han og sa ikke noe på en lang stund, men endelig reiste han seg opp mens han nynnet for seg selv, trykket Sprett hjertelig i labben, og sa at nå måtte han nok dessverre gå."
(kilde: http://www.stud.ntnu.no/~reidunha/brumm.html)

Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma05. april 2005, 14:11
Imponerende ekspertise!  ::2thumbsup::

Har også merket meg at sitatet er dementert ved flere anledninger, men å klare å finne dokumentasjon er meget imponerende. Sitatets historie er dermed i kategori med det etterhvert like berømte feilsitatet "he aint heavy, he's my brother".


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: JanB Diddl etc05. april 2005, 15:54
Med fare for å bli beskyldt for å ha forlatt temaet i denne linken totalt, så kan jeg fortelle at jeg var i Femundsmarka med base ved Roasten. Røya var i skikkelig dårlig humør, fem mann fikk 29 fisk på èn uke, største på 1.1 kg ( Jeg fikk kun tre, men det er det ingen som vet) Været var sinnsykt bra og humøret på topp :drankere:

Nå blir det å trene som f... for å ta i gjenn èn ukes fravær. :knebøy:

Synes det er dårlig gjort å kalle dama di for "røya". Hun har alltid vært veldig blid, hyggelig og i godt humør alle gangene jeg har møtt henne.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson05. april 2005, 20:28
Imponerende ekspertise! ::2thumbsup::

Har også merket meg at sitatet er dementert ved flere anledninger, men å klare å finne dokumentasjon er meget imponerende. Sitatets historie er dermed i kategori med det etterhvert like berømte feilsitatet "he aint heavy, he's my brother".
Nå raser min illusjon i grus...
Jeg trodde faktisk Teksten i sangen (the Hollies) viste direkte til en historie (sann eller fiktiv) fra Vietnamkrigen, hvor en soldat bærer en medsoldat som er skutt. Han blir tilbudt hjelp til å bære, de er fortsatt under ild, og så skal visstnok svaret ha kommet... "He ain't heavy, He's my brother..."
Hvor er feilsiteringen? Er historien sitert feil i sangen? (Les: tilpasset) ?


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: TT05. april 2005, 22:50


Synes det er dårlig gjort å kalle dama di for "røya". Hun har alltid vært veldig blid, hyggelig og i godt humør alle gangene jeg har møtt henne.


Jeg skal hilse fra "ugla" å si takk! >:D


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: JanB Diddl etc05. april 2005, 23:00


Jeg skal hilse fra "ugla" å si takk! >:D

Det er bra. Du har nok gjort et kupp der!


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma06. april 2005, 10:29

Nå raser min illusjon i grus...
Jeg trodde faktisk Teksten i sangen (the Hollies) viste direkte til en historie (sann eller fiktiv) fra Vietnamkrigen, hvor en soldat bærer en medsoldat som er skutt. Han blir tilbudt hjelp til å bære, de er fortsatt under ild, og så skal visstnok svaret ha kommet... "He ain't heavy, He's my brother..."
Hvor er feilsiteringen? Er historien sitert feil i sangen? (Les: tilpasset) ?


Historien er omdiskutert. Er usikker på om det var Vietnamkrigen, men det er sikkert riktig. Tror heller ikke det var en  soldat, men en ung lokal gutt. De uomtvistelige (i alle fall uimotsagte) fakta er visstnok at en fotograf tok et prisbelønt bilde av gutten som kom bærende sin skadde bror på ryggen, og at han hadde båret ham langt. Fotografens spørsmål om det ikke er tungt, og guttens svar "han er broren min" er visst heller ikke omstridt. Men det er i ettertid påstått at svaret skyldes språkproblemer og at gutten trodde "heavy" var et navn, og derfor bare ville fortelle at det ikke var denne Heavy han bar på, han bar på broren sin.

Er enig med deg i at versjonen i sangen er best, forsøket i ettertid på å trekke tolkningen av historien i tvil er bare ødeleggende. Og virker innviklet nok til at det kunne vært skrevet i Diddl's hjørne. Men han var vel litt for ung da dette pågikk, så han er foreløpig utenfor mistanke........


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: JanB Diddl etc06. april 2005, 17:46

Er enig med deg i at versjonen i sangen er best, forsøket i ettertid på å trekke tolkningen av historien i tvil er bare ødeleggende. Og virker innviklet nok til at det kunne vært skrevet i Diddl's hjørne. Men han var vel litt for ung da dette pågikk, så han er foreløpig utenfor mistanke........

Krigen sluttet i 1975 når jeg var 7 år. Da hadde jeg såvidt begynt å lese og skrive. Jeg kan ikke huske at jeg hadde noe med dette å gjøre. Men jeg husker litt av den første dagen på skolen i førsteklasse.


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: mamma06. april 2005, 18:58
Hvis du ikke husker noe som helst før første skoledag høres det ut som det kan være en bevisst fortrenging, noe som kan utløses av traumatiske opplevelser. Kanskje jeg var for rask til å erklære deg utenfor mistanke?  :what:


Tittel: SV: Den siste utgaven av styrkeidrett !
Skrevet av: Egil Skallagrimsson06. april 2005, 22:05


Historien er omdiskutert. Er usikker på om det var Vietnamkrigen, men det er sikkert riktig. Tror heller ikke det var en soldat, men en ung lokal gutt. De uomtvistelige (i alle fall uimotsagte) fakta er visstnok at en fotograf tok et prisbelønt bilde av gutten som kom bærende sin skadde bror på ryggen, og at han hadde båret ham langt. Fotografens spørsmål om det ikke er tungt, og guttens svar "han er broren min" er visst heller ikke omstridt. Men det er i ettertid påstått at svaret skyldes språkproblemer og at gutten trodde "heavy" var et navn, og derfor bare ville fortelle at det ikke var denne Heavy han bar på, han bar på broren sin.

Er enig med deg i at versjonen i sangen er best, forsøket i ettertid på å trekke tolkningen av historien i tvil er bare ødeleggende. Og virker innviklet nok til at det kunne vært skrevet i Diddl's hjørne. Men han var vel litt for ung da dette pågikk, så han er foreløpig utenfor mistanke........
Ok. da snakker vi... Pressen hadde en god del stunt under DEN og alle andre kriger... Sjarmen i den "populære" versjonen svinner litt hen, når journalistinfoen kommer, ja... *illusjon opp i røyk*