Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: Jimmy Jazz på 08. mai 2005, 12:43



Tittel: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Jimmy Jazz08. mai 2005, 12:43
Næringsinnhold per 100 gram vare:
1311kJ (309 kcal)
25,8 gram protein
50,2 gram karbohydrat (hvorav sukkerarter 0,3 gram)
0,5 gram fett (hvorav mettede fettsyrer 0,1 gram)
14,7 gram kostfiber
0,4 gram natrium

Glykemisk Indeks: 34

Men dette næringsinnholdet, trenger man jo ikke å spise annet til middag. Ved å tilsette et par spiseskjeer EFA e.l. så har man jo et måltid stappet med proteiner, karbohydrater og fett.

Vanligvis spiser jeg pasta og tunfisk, men med denne pastaen trenger jeg vel trengt tatt ikke å spise tunfisk ved siden av? Altså, jeg mener, det er jo like høyt proteininnhold i denne pasten som det er i en boks tunfisk...



Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Jupac08. mai 2005, 12:46
Hvor mye koster disse skruene?

Jo du må nok spise litt proteiner ved siden av. Hvis jeg ikke husker feil så drar man ikke nytte av proteiner i brød, pasta, ris etc etc hvis det ikke blir spist no protein fra kjøtt, melk etc ved siden av  fordi proteinet i brød og pasta ikke innholder de rette aminosyrene eller no, men spiser du tunfisk ved siden av så blir det en overlapp som fører til at du nyttiggjør deg av proteinene fra pasta også.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Jimmy Jazz08. mai 2005, 12:58
Billig er det ikke, ligger vel på rundt 25-30,- for 400 g, og det holder jo bare til fire middager....

Men med tunfisk fra First Price, så har du jo en middag for 10,-


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa08. mai 2005, 19:32
Disse skruene selges vel overalt?


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Jimmy Jazz08. mai 2005, 19:43
Meny fører en del Fedon-produkter hvertfall..
Du finner de også på ulike web-shops


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Great08. mai 2005, 19:47
hmm... dette må vel testes ut ;)


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: MartinW08. mai 2005, 21:06
Billig er det ikke, ligger vel på rundt 25-30,- for 400 g, og det holder jo bare til fire middager....

Men med tunfisk fra First Price, så har du jo en middag for 10,-

Kødder du?
25-30kr for fire middager vil jeg si er vanvittig billig.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Jimmy Jazz08. mai 2005, 21:13


Kødder du?
25-30kr for fire middager vil jeg si er vanvittig billig.

I forhold til andre pasta-merker, er Fedons pastaskruer ganske dyrt....det var vel det jeg mente. Men for all del, 30,- for en middag er overkommelig det!


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: noen08. mai 2005, 21:15
foreslår at dere smaker på dem før dere erklærer dem geniale og hamstrer 15 pakker.
de smaker forholdsvis særegent. for å si det pent.
jeg kastet resten av min første pakke.
mulig det hadde fungert bedre hvis jeg ikke hadde vært vant til vanlig pasta.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: MartinW08. mai 2005, 21:38
Blir vel noe det samme som med pizzaen til Lindberg.
Var veldig kjedelig den også, på en måte smakløs, men uansett ett veldig bra måltid med 40g proteiner om jeg husker rett.
Men koster jo seff flesk da..


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: TornBlackRaven09. mai 2005, 21:49
Jupac: Stemmer. Det er ikke fullverdig aminosyre sammensetning i vegetabilsk protein. Derfor skal man helst spise noe animalsk protein ved siden av for å få dekket hele aminosyre behovet kroppen har får å kunne ta opp all næringen/ proteinet og få brukt det fullverdig;)


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Styrke loggen11. mai 2005, 20:14
Dette med aminosyre-sammensetning... Kan man "bytte ut" kjøttet med fisk?? Jeg har hatt et fast måltid hver dag med pasta og sardiner... Håper ikkje de 10 g med protein eg har regnet fra pastaen har vært nyttesløst!!!


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Zoria14. mai 2005, 14:38
Bare jeg som reagerer på prisingen på Fedon-produkter? I det Fedon har satt navnet sitt på pakka så koster det mye mer enn tilsvarende produkter. Ta fruktose som eksempel, fedons fruktose er mye dyrere enn annen fruktose. Jeg har ingen planer om å hamstre Fedons produkter for å gi han en fet bankkonto.

Dessuten litt komisk at han som er norges nye slankeguru er smålubben selv. Men noe bra har han jo gjort, har fått fokus på ernæring og fått mange nordmenn til å bli mer bevisst hva de putter i munnen.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: LurePer15. mai 2005, 20:00
Bare jeg som reagerer på prisingen på Fedon-produkter? I det Fedon har satt navnet sitt på pakka så koster det mye mer enn tilsvarende produkter. Ta fruktose som eksempel, fedons fruktose er mye dyrere enn annen fruktose. Jeg har ingen planer om å hamstre Fedons produkter for å gi han en fet bankkonto.

Dessuten litt komisk at han som er norges nye slankeguru er smålubben selv. Men noe bra har han jo gjort, har fått fokus på ernæring og fått mange nordmenn til å bli mer bevisst hva de putter i munnen.

Mange av produktene vil naturligvis måtte benytte dyrere råvarer, så det forklarer nok delvis den relativt høye prisingen.

Disse pastaskruene er jeg ikke så begeistret for, er ikke proteinene omtrent utelukkende tilsatt gluten?


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: HotWheels03. juli 2005, 19:34
Dessuten litt komisk at han som er norges nye slankeguru er smålubben selv. Men noe bra har han jo gjort, har fått fokus på ernæring og fått mange nordmenn til å bli mer bevisst hva de putter i munnen.

Helt enig! Hvorfor får vi ikke noen som viser med sin egen kropp at de vet hva de snakker om, som er fremtredende og gir råd offentlig! Må si jeg får lite lyst til å følge råd fra en fyr med dobbelhake og kulemage...


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa03. juli 2005, 20:03
Helt enig! Hvorfor får vi ikke noen som viser med sin egen kropp at de vet hva de snakker om, som er fremtredende og gir råd offentlig! Må si jeg får lite lyst til å følge råd fra en fyr med dobbelhake og kulemage...

Celina Middelfart lanserte jo Atkins her i Norge. Er ikke hun er godt forbilde da?


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: HotWheels03. juli 2005, 20:17
Da begynner det jo å komme seg da.. Men jevnt over er ikke opprinnelsen noe forbilde(roede, lindberg, etc)


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa03. juli 2005, 22:03
Da begynner det jo å komme seg da.. Men jevnt over er ikke opprinnelsen noe forbilde(roede, lindberg, etc)

Forbilde eller ei, hun holder seg i hvert fall utrolig bra. Så vidt jeg vet er hun høyt respektert og godt likt over hele landet. Kanskje hun ikke blir Norges neste slankedronning, men i motsetning til Fedon har hun en fin og sunn kropp.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: HotWheels06. juli 2005, 00:31
Snakket om opprinnelsen jeg, som er atkins, fedon og roede. Om atkins var fet kan diskuteres, men ihvertfall fedon og roede. Har større respekt for dem som viser det med kroppen at det funker! lenge siden jeg har sett midelfart, men kan tenke meg at hun er bedre forbilde ja.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa06. juli 2005, 09:18
Snakket om opprinnelsen jeg, som er atkins, fedon og roede. Om atkins var fet kan diskuteres, men ihvertfall fedon og roede. Har større respekt for dem som viser det med kroppen at det funker! lenge siden jeg har sett midelfart, men kan tenke meg at hun er bedre forbilde ja.

Ja, men i teorien vet vi jo at både Atkins, Fedon og Roede fungerer. Det kan jo hende de trives med kroppen sin, selv om den kanskje bærer på et par kilo ekstra. Det er tross alt ikke alle som vil være super-slanke, og det har jeg god forståelse for.

Dessuten skal Fedon ha ros for at han har fått mange nordmenn til å sperre opp øynene for enkelte matvarer. Roede har også bidratt med mye bra med sine fettfattige dietter. Personlig har jeg større tro på henne. Tror det er lettere å holde seg unna fete melkeprodukter enn brød, ris og pasta dersom du foretar en livsstilsendring. Likevel skal jeg ikke nekte for at jeg spiser Fedons Pastaskruer nesten hver eneste dag, men så er ikke jeg på diett heller da.



Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: HotWheels06. juli 2005, 11:30
Ja, men i teorien vet vi jo at både Atkins, Fedon og Roede fungerer. Det kan jo hende de trives med kroppen sin, selv om den kanskje bærer på et par kilo ekstra. Det er tross alt ikke alle som vil være super-slanke, og det har jeg god forståelse for.

Dessuten skal Fedon ha ros for at han har fått mange nordmenn til å sperre opp øynene for enkelte matvarer. Roede har også bidratt med mye bra med sine fettfattige dietter. Personlig har jeg større tro på henne. Tror det er lettere å holde seg unna fete melkeprodukter enn brød, ris og pasta dersom du foretar en livsstilsendring. Likevel skal jeg ikke nekte for at jeg spiser Fedons Pastaskruer nesten hver eneste dag, men så er ikke jeg på diett heller da.



Kan det være så vanskelig å forstå hva jeg mener?? Jeg sier jo ganske enkelt at jeg ville stolt mye mer på det om de viste med seg selv at det faktisk fungerer! Det er alt jeg vil frem til! Fungerer helt sikkert, men blir for dumt når de ikke gidder bry seg så altfor masse om det selv!

Takk for et bra og opplysende innlegg, Nameless! Honnør!


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa06. juli 2005, 15:11
Det er viktig å stille seg kritisk til hva disse slanke ekspertene råder deg til. Det største problemet til roede deltagerne er ironisk nok å holde vekta nede. Hvorfor tror dere det? Ved å sette kroppen over i en sultfase (som 1200 kalorier faktisk er!) vil de organene som er metabolsk aktive (de som gjør at du faktisk forbrenner noe),i tillegg som hormonene som IGF-1, fritt testosteron, leptin m.m minske i et ugunstig høyt tempo. Forbrenningen vil etter hvert bremse kraftig opp (alt etter kalori inntak, fettprosent/vekt, og karbohydrat inntak), i tillegg som at hormonbalansen kommer i ubalanse. De metabolske adapsjonene kroppen gjør under en så lite gjennomtenkt diett som hva jeg mener grethe roede dietten er, er svært ugunstig, om man vil ned i vekt permanent.

Det fokuseres for mye på slanking; "en slankekur skal få meg ned i vekt". Hva med å legge mer fokus på HVA man spiser - som faktisk er en viktig forutsetning for at det man går ned ikke kommer tilbake.

Å gå ned i vekt får alle til. Å være noe kostholdsekspert er slettes ikke nødvendig. Det beste tipset for å rase ned i vekt er å slutte å spise og drikke mye vann. Da går man fort ned i vekt skal jeg si dere. Det beste tipset for VARIG - KVALITETS-nedgang er derimot å fokusere på sunn, god mat i moderate mengder hvor man spiser moderate mengder stivelse (karbohydrater), moderate mengder fett (kokosolje, EFA), og en god del protein. Dette stimulerer metthetsfølelsen mest, det gjør at sjansen for at muskelprotein blir brukt som glukose (gjennom glukoneogenesis er mindre), og at hormonbalansen er mer inntakt. Hvis man da legger til litt styrketrening er man langt på vei med å endre til en sunnere livsstil, som vil gjøre biomarkørene for aldring svært gunstig (dvs et lengre liv med mer vitalitet), samtidig som man vil se mye bedre ut, og få mye bedre resultater - kanskje over like kort tid også!


Du aner ikke hvor frustrert jeg blir over alle de ukebladene som reklamerer med at Anne Kåre gikk ned 60kg ved hjelp av inulin (some fabolous unknown supplement), som er kjent for de aller fleste om har lest litt om kosthold.

Ja, jeg er helt enig med deg, men likevel har jeg større tro på Roede enn Fedon. Uansett er det er viktig å foreta en livsstilsendring med matvarer du kan leve med, i steden for å presse i deg tunfisk, olivenolje og klibrød resten av livet. Da spekker du. Nok en honnør til deg Nameless!

Kan det være så vanskelig å forstå hva jeg mener?? Jeg sier jo ganske enkelt at jeg ville stolt mye mer på det om de viste med seg selv at det faktisk fungerer! Det er alt jeg vil frem til! Fungerer helt sikkert, men blir for dumt når de ikke gidder bry seg så altfor masse om det selv!

Takk for et bra og opplysende innlegg, Nameless! Honnør!

Jeg forstår hva du mener, men jeg er ikke helt enig. Det er ikke nødvendig å hisse seg opp. Jeg er fullstendig klar over at Fedon har fått mye kritikk for kroppsfasongen og det grunnløst.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: HotWheels06. juli 2005, 19:51
Det kan det godt være at du mener, men det ville hjelpe alle om han viste det med seg selv at det virket så bra. Det er alt jeg sier. kan dette være så vanskeli å forstå?


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Anine06. juli 2005, 19:59
ehhh...Grete Roede er ingen sylfide hun heller....


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa07. juli 2005, 08:27
Det kan det godt være at du mener, men det ville hjelpe alle om han viste det med seg selv at det virket så bra. Det er alt jeg sier. kan dette være så vanskeli å forstå?

Nei, det er ikke vanskelig å forstå hva du mener, men jeg er som sagt bare ikke helt enig :)

ehhh...Grete Roede er ingen sylfide hun heller....

Nei, men kanskje hun ikke har behov for å være noen sylfide heller. Det er tross alt mange eldre kvinner som ikke har komplekser for litt ekstra rundt magen eller hoftene.

Kari Jaquesson for eksempel, er en svært dyktig instruktører og det er ingen tvil om at hun er en veltrent dame. Men hvis jeg ikke husker helt feil, er hun ganske kraftig bygd. Hun er heller ingen sylfide.


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Benpressmannen07. juli 2005, 08:38
Utseende til en person har lite å si om kunnskapsnivået til vedkommende.

Om utseende skulle være avgjørende så ville jo de som skulle slanke seg bare kunne ta imot råd fra "mindre smarte" amfetaminsniffende supermodeller som bare spiser et eple om dagen..

ikke spesielt sundt i lengden spør du meg..

Om en tar F.eks Fedon, grete roede eller hvem det måtte være så har de jo klienter som de tester ut sine ting (teorier, hypoteser etc) på og de ser dermed hva som virker og hva som ikke gjør det, å det er uavhengig hvordan de ser ut selv. Det er jo tross alt ikke alle som ønsker å være tynn som en strek heller da..






Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Benpressmannen07. juli 2005, 08:45
Celina Middelfart lanserte jo Atkins her i Norge. Er ikke hun er godt forbilde da?

Jeg vil no absolutt si at Celina er smart, begavet, inteligent, vakker, pen fremgangsrik m.m..

Hvordan hun ser ut og er har jo ikke noe med atkins å gjøre. hun så jo akkurat lik ut før atkins lanseringen som etter...

:)




Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa07. juli 2005, 08:58
Jeg vil no absolutt si at Celina er smart, begavet, inteligent, vakker, pen fremgangsrik m.m..

Hvordan hun ser ut og er har jo ikke noe med atkins å gjøre. hun så jo akkurat lik ut før atkins lanseringen som etter...

:)

Ja, men jeg tror ikke akkurat hun lever på Grandiosa og brus. Spiser nok en del at Atkins produkter selv, tror du ikke?


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: HotWheels07. juli 2005, 14:03
Ja, men jeg tror ikke akkurat hun lever på Grandiosa og brus. Spiser nok en del at Atkins produkter selv, tror du ikke?

Ja, mulig hun gjør det å. Men hun har da sett schmekker ut så lenge en kan huske, og sikkert siden før hun begynte på atkins. så det trenger ikke ha så mye med hennes utseende og gjøre. Men bra innlegg, benpressmannen! Jeg ser hva du mener. Jeg synes bare det kunne kommet bedre frem hvilke resultater de har vist, i media og sånne ting. En ser jo bare disse ekspertene, som ikke alltid er så skarpe i kantene, og får se lite av resultatene. En finner dem nok om en leter, men det burde være mer fremtredende hvilken god effekt mye av det de sier faktisk har..


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa07. juli 2005, 15:48
Utseende til en person har lite å si om kunnskapsnivået til vedkommende.

Om en tar F.eks Fedon, grete roede eller hvem det måtte være så har de jo klienter som de tester ut sine ting (teorier, hypoteser etc) på og de ser dermed hva som virker og hva som ikke gjør det, å det er uavhengig hvordan de ser ut selv. Det er jo tross alt ikke alle som ønsker å være tynn som en strek heller da..

Akkurat! Det var det jeg mente.. Bør kanskje meg å formulere setningene og meningene mine bedre ::blush:: Uansett.. Honnør til deg benkpressmannen  ::smile::


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Anine07. juli 2005, 20:04
Utseende til en person har lite å si om kunnskapsnivået til vedkommende.

Om utseende skulle være avgjørende så ville jo de som skulle slanke seg bare kunne ta imot råd fra "mindre smarte" amfetaminsniffende supermodeller som bare spiser et eple om dagen..

ikke spesielt sundt i lengden spør du meg..

Om en tar F.eks Fedon, grete roede eller hvem det måtte være så har de jo klienter som de tester ut sine ting (teorier, hypoteser etc) på og de ser dermed hva som virker og hva som ikke gjør det, å det er uavhengig hvordan de ser ut selv. Det er jo tross alt ikke alle som ønsker å være tynn som en strek heller da..






var akkurat det jeg mente også,måtte bare påpeke at Grete Roede ikke er noe bedre enn Fedon med tanke på kroppsfasong....Og dessuten stoler jeg mer på Fedon enn på Grete Roede. Roede sin teori er for det meste basert på å telle kalorier og kosemerker osv...(mamma har gått på kurs opptil flerte ganger:))
Mens Fedons teori er delvis basert på grekernes livsstil med sunt fett, lav GI osv...Noe som er lettere å holde seg til i det lengre løp tror iallefall jeg...Men bare min mening sef..Atkins derimot har jeg ikke noe til overs for...egg og bacon til frokost,ja sunt det...


Tittel: SV: Fedons pastaskruer
Skrevet av: Melissa08. juli 2005, 08:49
Hva du klarer å holde deg til, er individuelt. For mitt vedkommende hadde det vært helt umulig og levd på proteiner og fett. Men du sier jo selv at det er din mening.

Nei, jeg liker ikke kosemerkene til Grete Roede. De gjør det altfor lett å sprekke. Det som bekymrer meg, er at mange legger ansvaret på Roede, Fedon eller Atkins. Du må jo selv se hva som fungerer for deg, ikke for andre. Kroppen din er ditt ansvar. Det meste handler om viljestyrke. Er du sterk nok til motstå fristelsene du kommer til å møte? Jeg vet ikke om du så «The Biggest Loser» på TVNorge, men der lot de deltakerne jobbe blant masse søtt og godt (kaker, boller etc) for å sjekke om de klarte å unngå smakebitene. Enkelte program fokuserer på de ukene eller månedene, men denne unike serien tenkte også på framtida. Alle vil komme til å oppleve selskaper, fester o.l. hvor de vil bli tilbydd tonnevis med godsaker. Ingen har sagt at du aldri skal unne deg noe, men stikkordet i denne sammenhengen er moderasjon. Det tror jeg deltakerne i slankekrigen lærte seg. Du kan ikke spise hva du vil hvis du vil holde den slanke linja. Du må jobbe for kroppen din - enten du deffer eller bulker.

Men for å komme til poenget, handler det jo om å finne det som fungerer for deg, enten det er Fedon, Roede, Atkins eller en kombinasjon av utallige dietter. Kanskje er det ikke nødvendig å telle kalorier, men bare spise sunt og trene nok. Jeg har mye større tro på en livsstilsforandring enn en kur. Forandringen innebærer matvarer du kan leve med og treningsformer du kan utføre bestemt av deg selv. Det er ikke vits å basere hele kostholdet ditt på tunfisk hvis du ikke kan fordra smaken eller styrketrening hvis du kjenner motivasjonen dale når du tenker på å løfte vekter.