Treningsforum

Kosthold => Kosttilskudd => Emne startet av: trainy på 11. mai 2005, 00:59



Tittel: Soja Vs. Whey
Skrevet av: trainy11. mai 2005, 00:59
Mulig flere av dere har lest den, men tenkte likavel å informere om denne artikkelen fra bodybuilding.com: http://www.bodybuilding.com/fun/drobson71.htm
Kort sagt så går artikkelen ut på ny forskning av soja protein, og hvorvidt det dårlige ryktet soja proteiner har fått, er fortjent eller ikke. Jeg mener ihvertfall at det er en ganske så interessant artikkel, hvor de bl. a. konkluderer med at fremtiden til soja proteiner ser lys ut: "Soy protein could be an excellent anabolic aid, used independently, or in concert with whey protein, to stimulate further gains in muscle."


Tittel: SV: Soja Vs. Whey
Skrevet av: RM11. mai 2005, 17:22
Jøss, ser du det ja.. soya på vei tilbake?

Da er vel min lille "supercocktail" gull verdt:
- 300g kesam
- 1 scoop whey protein
- 1 yoplait yoghurt
- 1 ts kanel
- 3-4 ss soyaflak

Whey, kasein og soya i et og samme måltid :gull:



Tittel: SV: Soja Vs. Whey
Skrevet av: aiwass11. mai 2005, 17:27
For dem som lurer heter vel whey 'myse' på norsk. 


Tittel: SV: Soja Vs. Whey
Skrevet av: trainy11. mai 2005, 17:53
RM: Det var da en skikkelig 'kraft-shake', ser jo ganske bra ut da, hvordan fungerer den vs. vanlig proteinshakes? (smak, kvalitet osv)

aiwass: jepp, det glemte jeg å si! :)


Tittel: SV: Soja Vs. Whey
Skrevet av: RM12. mai 2005, 08:57
RM: Det var da en skikkelig 'kraft-shake', ser jo ganske bra ut da, hvordan fungerer den vs. vanlig proteinshakes? (smak, kvalitet osv)

Jeg pleier å ta denne før morgenkardio, evnt deler den opp til før/etter økten.
Soyaflak (Spielberger) inneholder (pr 100g) 35g protein, 18g fett og kun 5g karbo, mens kesam 1% gir (pr boks) 36g protein + 1 scoop proteinpulver ca 25g.
Yoghurten er for smakens skyld og kan trade's med Heistad syltetøy (5g karbo pr 100g).

Så denne river!  :kickass:


Tittel: SV: Soja Vs. Whey
Skrevet av: Sjulven12. mai 2005, 10:05
Dette er kansje etter noen sin mening litt off topic, men detter er jo en protein tråd så jeg kjører i vei med noen spm :)

Trodde det fantes 2 proteintyper jeg, whey og casein, men det finnes altså 3. Soja, Whey og Casein?
Har noen av dere noen generelle forskjeller på proteintypene å skrive om? eneste jeg vet er at whey tas opp fortere enn casein, hadde vært veldig hyggelig om noen kunne skrevet opp litt mer forskjeller på de forskjellige typene (ute etter å lære)
på forhånd takk :)


Tittel: SV: Soja Vs. Whey
Skrevet av: trainy12. mai 2005, 12:54
Sjulven: Hvis du vil lære mer om de ulike proteintypene, så anbefaler jeg deg å lese dette: http://www.iform.no/pub/art.php?id=76
:)


Tittel: SV: Soja Vs. Whey
Skrevet av: småen119. mai 2005, 11:53
Et annet viktig element er at noen har melkeintoleranse, derfor er soya for mange det eneste alternativet.
jeg har lenge følt meg oppblåst og har blitt mye bedre etter at jeg byttet til soya protein. :proteinshake: