Tittel: Ris,vann,koking? Skrevet av: Morten på 25. mai 2005, 23:41 Hei
Har brukt riskoker en stund nå. Men nå når jeg måler opp ting og tang føler jeg at det må vere lettere å koke meg gryte. siden det er lettere at det ikke setter seg noe i bunn med gryte. Meeeen da lurer jeg på. Hvor mange g vann på 30 g ris. Noen som vet dette? :) Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Morten på 26. mai 2005, 20:03 BuMp ::)
Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Great på 26. mai 2005, 20:08 1 kopp ris - 2 kopper vann
2 kopper ris - 3 kopper vann 3 kopper ris - 4 kopper vann osv osv... 1 kopp ris = en kaffekopp (små kopper) 2 kopper ris = jæ*la mye ris! spis og vær glad ;D ::food:: (håper dette hjalp, vann og rismengde kan varriere fra merke og type, men det bør være ca. sånn) ;) Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: kira på 26. mai 2005, 20:09 1,5-2 dl vann til 1 dl ris.
2,5-3 dl vann til 2 dl ris. 3,5-4 dl vann til 3 dl ris. Vet ikke hvor mange dl 30 g ris blir. Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: survey på 26. mai 2005, 20:28 trodde det var dobbelt så mye vann som ris man skulle ha jeg. i dl.
Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Showdax på 26. mai 2005, 21:14 Hvorfor koker du risen da ? legger den i varmt vann 30-40 min jeg,så varmer jeg den i microen.eller steiker den på panna med egg og tunfisk med masse grillkrydder.
Har det for meg at vist jeg koker den så forsviner mye av nærings stoffene i vanne.feil ?namnam ::food:: Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Eirik-kaaby på 26. mai 2005, 21:50 Hvorfor koker du risen da ? legger den i varmt vann 30-40 min jeg,så varmer jeg den i microen.eller steiker den på panna med egg og tunfisk med masse grillkrydder. Har det for meg at vist jeg koker den så forsviner mye av nærings stoffene i vanne.feil ?namnam ::food:: Det siste du skrev her HELT feil. Maten blir mye mer ødelagt, hvis du koker den i microen. Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Down and coming på 26. mai 2005, 22:11 Øyh, off topic men hvordan funker en riskoker? Er det som en avansert kjele? :P
Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Morten på 26. mai 2005, 22:56 Øyh, off topic men hvordan funker en riskoker? Er det som en avansert kjele? :P Du hiver oppi ønsket mengde ris og vann. og trykker på en knapp. så er det å vente til det er ferdig, altså den sier klikk eller noe når den er ferdig. Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: kira på 26. mai 2005, 23:02 Som en kjele med andre ord:)
Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Down and coming på 26. mai 2005, 23:11 Som en kjele med andre ord:) Jepp bare at den lager boblelyder. Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: Zoria på 27. mai 2005, 03:30 Har det for meg at vist jeg koker den så forsviner mye av nærings stoffene i vanne.feil ? Hvor blir det av vannet når du koker ris? Mesteparten av det trekker inn i risen! Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: kira på 27. mai 2005, 06:07 Jepp bare at den lager boblelyder. Nais!!! Jeg liker boblelyder:D Vurderte egentlig å kjøpemeg en riskoker. Men nå koker jeg så små mengder (25 g) at det egentlig bare blir et monster å ha på kjøkkenet.. Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: kira på 27. mai 2005, 06:08 Hvor blir det av vannet når du koker ris? Mesteparten av d Koker man det riktig under lokk så er det nettopp dette som skjer. Hvor blir det av vannet når du koker ris? Mesteparten av det trekker inn i risen! Tittel: SV: Ris,vann,koking? Skrevet av: doido på 29. mai 2005, 18:08 Beste måten å tilberede ris på er den Persiske måten:
Kjøp Basmati ris kokopp vann tilsatt litt salt, ved koking tilsetter du ris, kok til den er "aldente" dvs. myk utenpå og fast inni, hell av alt vannet ta platen ned på halv varme tilsett smør oglegg et kjøkken håndkle over og lokket over det igjenn, la stå og smør dammpe i 30-45 min nå har du en spenstig og super digg ris på bunn er det et lag ris som er sprø som chips,mmmmmmm super diggg. ::kokk:: |