Treningsforum

Kosthold => Vektnedgang og Diett => Emne startet av: Germ på 09. juni 2005, 17:35



Tittel: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ09. juni 2005, 17:35
Heisann

Har vert på en deff en stund no, og det har ikke gått så veldig bra. Jeg har et ganske høyt inntak av karbs, selv under deff. Ligger på rundt 300gram tror jeg.
 
Bare lurer på hvor mye det har å si med mye/lite karbs på deff. Hvor mye mer fremgang jeg hadde fått dersom jeg kuttet kraftig på karbsene.

Og kan noen forklare kort, hvorfor karbs ikke er bra på deff?


Takker
[/glow]

 :D


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: HITman09. juni 2005, 17:48
Bare lurer på hvor mye det har å si med mye/lite karbs på deff. Hvor mye mer fremgang jeg hadde fått dersom jeg kuttet kraftig på karbsene.

Du kan med fordel kutte en del ned på karbs, hvis målet ditt er å redusere fettprosent. Prøv å time mesteparten av karbohydratinntaket ditt til tiden rett før og timene rett etter styrketreningsøktene, for å bevare mest mulig muskelmasse. Du kan tillate deg en dag i uka ("spisedag" = "karb-dag") hvor du legger deg høyere på karbs, f. eks. kan du legge deg på 100 gram karbs på ikke-treningsdager, 150 gram på treningsdager og 4-500 gram på spisedagen.  :)

Og kan noen forklare kort, hvorfor karbs ikke er bra på deff?

Kort:

1) Ekstra kalorier
2) Reduserer fettforbrenning

H


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ09. juni 2005, 18:05
*Gulp*

Hvordan klarer man det då? Steike det blir lite. Overstiger 150 gram bare på måltiden før og etter trening, på treningsdager.

:(




Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: HotWheels10. juni 2005, 10:16
Poenget med maten på en deff er jo at det skal være mindre enn normalt;) Hør på HITman, og i det minste prøv. Er du ikke fornøyd får du fettet ditt tilbake:)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ10. juni 2005, 17:13
Skal prøve, legger sikkert ut nytt kosthold, eller legger ut kosthold, og spør om hjelp i helgen, eller når jeg får tid.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo10. juni 2005, 20:24
Cluet er å finne andre alternativer til brød. Da er du et stykke på vei. Krever bare litt planlegging og en litt ny tenkemåte. Jeg sleit litt i begynnelsen, men nå klarer jeg lett å gå under 30 gram om jeg vil, og allikevel få i meg plenty grønnsaker. Men du kan ikke spise så ufattelig lite kalorier. Da klarer du deg aldri i lengden. Må dra på med en del fett.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ11. juni 2005, 00:23
Eg vet!

Det er brødet jeg sliter med! Sliter med å finne noe der. Har du noen forslag til erstatning til brød?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: marita11. juni 2005, 00:27
Eg vet!

Det er brødet jeg sliter med! Sliter med å finne noe der. Har du noen forslag til erstatning til brød?

jeg spiser havregryn til frokost  ( spiste før brød...)
og har bytta ut brødet i lunsjen og erstattet det med kylling/rekesalat :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Woody11. juni 2005, 13:10
Havregryn har vel mer karbohydrater i seg enn brød?
Jeg spiser egg istedenfor brød. Men er sinnsykt vanskelig å unngå å spise brød.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: superdaniel11. juni 2005, 13:29
det her er litt "off topic" men hvordan fikk du til den "Takker" tingen? :P


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ11. juni 2005, 19:47
Fikk jeg den til altså? Ser den ikke hos meg skjønner du.

Jeg skriver "takker" så markerer jeg "takker" med musen, og trykker på "Rullende tekst" knappen. Da ruller teksten fra høyre mot venstre på skjermen. Så tar jeg på sånn "Utvid" (den fargen som er på "takker".

Merk at du må inn på "Svar" får å få tilgang til disse knappene. ;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo11. juni 2005, 19:49
Tja... Du må bare spise med gaffel isteden da. :) Du kan jo fortsatt spise egg, ost, tunfisk, sardiner (sardiner er undervurdert) og sånn uten brød. Ha litt grønnsaker og olivenolje til, så blir du mett nok. Middagsrester er genialt. Er ikke så enkelt å gjennomføre før du har tenkt litt igjennom hva du liker å spise og hvordan du kan lage det til uten så mye carbs.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ12. juni 2005, 10:43
Ja. Det er mye å tenke på, og mye og planlegge. Har ikke tid til planlegging! :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: xander12. juni 2005, 15:10
Spis bare karbohydrater (og proteiner) i en shake og i et måltid etter trening. Resten av måltidene bør bare bestå av proteiner og fett. Går du tur på morgenen spiser du karb etter det også selvfølgelig



Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo12. juni 2005, 15:43
Spis bare karbohydrater (og proteiner) i en shake og i et måltid etter trening. Resten av måltidene bør bare bestå av proteiner og fett. Går du tur på morgenen spiser du karb etter det også selvfølgelig

Høres ikke helt lurt ut å bare spise karbohydrater i form av shake. Spis grønnsakene dine, gutt. ;) Low-carb er ikke helt ufarlig hvis det ikke gjennomføres på en ordentlig måte. Kosttilskudd som inneholder karbohydrater er noe lureri, og anbefales ikke å kombinere med en low-carb diett.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Baahh12. juni 2005, 16:22
Flexxo, har du lest noe om lav-karbo/ketose for migrenepasienter?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo12. juni 2005, 17:02
Flexxo, har du lest noe om lav-karbo/ketose for migrenepasienter?

Nei, det har jeg faktisk ikke. Men hvis du lurer, så er det en del ressurspersoner som sitter på diverse info på www.lavkarbo.no. Du kan prøve å legge inn et innlegg der. Vet at det er flere der som har lest MYE om low-carb.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: fitness112. juni 2005, 17:10
Heisann

Har vert på en deff en stund no, og det har ikke gått så veldig bra. Jeg har et ganske høyt inntak av karbs, selv under deff. Ligger på rundt 300gram tror jeg.
 
Bare lurer på hvor mye det har å si med mye/lite karbs på deff. Hvor mye mer fremgang jeg hadde fått dersom jeg kuttet kraftig på karbsene.

Og kan noen forklare kort, hvorfor karbs ikke er bra på deff?


Takker
[/glow]

 :D




fordi kroppen din lagrer karbs men ikke protein.

fordi uten/lite karb tilgjengelig som energikilde,  brenner kroppen mer fett


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo12. juni 2005, 18:58
fordi kroppen din lagrer karbs men ikke protein.

Hmm... Det var vel en liten forenkling? Kroppen lagrer ikke karbohydrater... men kroppen lagrer fett når du spiser mye karbohydrater.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: HotWheels12. juni 2005, 19:12





fordi kroppen din lagrer karbs men ikke protein.

fordi uten/lite karb tilgjengelig som energikilde, brenner kroppen mer fett


Mener da at HITman svarte fornuftig på det du svarte på.. unødvendig å svare så utydelig når et bra svar allerede er lagt inn.. Menmen. gjort samme tabben selv. Les på det de andre skriver, slik at unødvendig dobbelposting unngås;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ12. juni 2005, 19:27
Hvordan ser noe sånn ut? Jeg bare tenkte når jeg dusjet no i sted.

Frokost: ???? Hva spiser man til frokost på low carb?
Lunsj1: 1 skive med ost og skinke+0.5 liter melk
Lunjs2: 1 skive med ost og skinke+0.5 liter melk
Middag: Tunfisk med salat
Kvelds1: Tunfisk med salat
Kvelds 2: Kasein shake



Dette er bare et utkast.

Har ikke hatt tid til å lese om Low Carb endå, men hvordan ser dette ut egentlig?



Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo12. juni 2005, 20:17
Jeg synes det ser ut som at du kommer til å sulte deg ut. ;)

Anbefaler å ta en titt på www.lavkarbo.no. Her finner du en del grunnleggende info. Denne tråden er spesielt fin hvis du vil ha tips til frokost:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2494&highlight=frokost

Når det gjelder middag er det enkelt å spise matretter der ris, pasta og brød er vanlig tilbehør... men bare kutt ut de delene. F.eks: spaghetti og kjøttsaus uten spaghetti, taco uten skjell (eller pita eller tortillas) osv. Du finner en masse tips på forumet. Men jeg vil uansett anbefale å lese om det først. Det er lett å gjøre feil, og ende opp med å gjøre vondt verre.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ12. juni 2005, 21:04
OK. Må seriøst få fart på fettforbrenningen her! :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ13. juni 2005, 14:40
Vet det er lurt å sette seg inn i tingene før man begynner, men er det virkelig nødvendig her? Kan jeg ikke kutte litt på karbsene uten å måtte lese mye akkuratt nå? Er stappet full av prosjekter og eksamener, så har liksom ikke så veldig god tid til å lese. Vil ikke gå på en skikkelig hardcore low carbs diett, men kutte litt. Som Flexxo sier, kutte ut brød, se om eg finner en erstatning der.

Fks istedenfor brød med skinke/ost og melk, så tar jeg en boks tunfisk/kylling med salat og grønnsaker, med vann til drikke.

Kan jeg legge ut noen forslag her, så kan dere se om det er helt bak mål?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo13. juni 2005, 14:46
...det er en god start å bare kutte brødet. Du kan lese frokost-tråden jeg la en link til, så får du en del tips til måltider uten brød. Med kjøtt (tunfisk, sardiner, egg, kylling osv), ost, grønnsaker og olje, så kan du i alle fall ikke bomme.  ;) Så lenge du spiser grønnsakene dine og passer på å balansere mettet/umettet fett, så skal det holde lenge.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ13. juni 2005, 15:34
OK. Takker, stor hjelp. Kan legge ut et lite forslag snart, kunne du sett på det då? Bare sånn at jeg ikke har bommet totalt? :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo13. juni 2005, 20:24
Jepp


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Ole Ø.13. juni 2005, 21:53
Er da omtrent ikke mulig å spise mat uten karbs:| Selv kjører jeg en deff på knekkebrød, har ikke mye peiling. Men håper at noen kan komme med tips om erstatning til vanlig frokost og andre måltider.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: HotWheels13. juni 2005, 22:30
Er da omtrent ikke mulig å spise mat uten karbs:| Selv kjører jeg en deff på knekkebrød, har ikke mye peiling. Men håper at noen kan komme med tips om erstatning til vanlig frokost og andre måltider.

Havregryn/grøt med skummet melk med banan eller litt syltetøy er jo en slager til frokost. sjekk litt rundt! mange bra anbefalinger på forumet:D


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo14. juni 2005, 18:56
Havregryn/grøt med skummet melk med banan eller litt syltetøy er jo en slager til frokost. sjekk litt rundt! mange bra anbefalinger på forumet:D

Var det et forlslag til mat uten carbs?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ14. juni 2005, 20:10
Hvordan ser dette ut?

Klarer ikke komme meg helt ned i 100 gram på treningsfri dag, men det var heller ikke meningen å kutte helt ned til LowCarb diett.

Målet er (har jeg sagt det?) å komme meg ned i fett%, med så lite som mulig tap av muskler. Skal bulke igjen når jeg er kommet meg under 10%. Er for tiden på 20% +/-.

Er 17 år, 181 cm høy og 84 kg.

Frokost 06.00: 25 gram havregryn
                       1,5 dl skummet melk
                        1 egg
                        20 gram myse+1ssolivenolje+1slinfrøolje
                         Evt. kreatin
                          Vitaminer

Lunsj1 09.00: 1/2 skive med skinke
                      0.5 liter melk
                      1/2 eple

Lunsj 2 12.00: 1 skive med ost og skinke
                         0.5 liter melk

Middag 16.00: 150 gram tunfisk/kylling/karbonadedeig
                        125 gram grønnsaksblanding (frossengrønnsaker)
                        Salat
                          1 ss olivenolje dryppet over

Kvelds 1 19.00:  150 gram tunfisk/kylling/karbonadedeig
                        125 gram grønnsaksblanding (frossengrønnsaker)
                        Salat
                        1 egg

Kvelds 2 22.00: 40 gram kasein proteiner
                             1 ss tran
                            ZMA

200 gram proteiner, 145 gram karbs. 2087 kcal. (Det var lite).


Lunsj måltidene vil jeg helst ikke forandre på, men ser at det er kanskje nettop de som må forandres. Vil ha litt karbs da pga jeg føler at det fungerer bra for konsentrasjonen og energi på jobb/skole.

 ::blush::




Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo14. juni 2005, 20:44
Ja, jeg ville forandret litt på lunsjen. (Ellers er det bra.) Det er utrolig lite å spise en og en halv skive mellom frokost og middag! Hvis du mister muskler, så er det garantert derfor. Hadde sikkert ikke vært dumt å kutte melka også. En liter melk inneholder MYE sukker. Vann er en fin drikk. :)

Et tips er å dra i gang med litt nøtter. Litt peanøttsmør og et eple er f.eks. et bra mellommåltid, og gir mer energi enn en halv brødskive. Det er knall. Og så kan du f.eks ha 10 skiver ost og en del skinke på brødskiva. Da blir det med ett mer mat.

Med denne planen er du ikke så langt unna å både kunne legge på deg muskler og gå ned i fett % samtidig. Men prøv å styre fokuset litt vekk fra kalorier og gram ditt og gram datt, og prøv heller å spise sunt. Baserer du minst ett måltid om dagen (i tillegg til middag da) rundt kjøtt, oljer og grønnsaker (også friske), så er du en mil avgårde. Lykke til!

...dersom du er ute etter virkelige resultater anbefaler jeg å lese "Natural Hormonal Enhancement" av Rob Faigin. Der har du en god spiseplan. (Digg å bygge muskler uten engang å trene)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ14. juni 2005, 21:06
Kommer med et nytt forslag, ok?

Det er mye skinker og mye ost på skivene. :)

Jeje... Har brukt hodet mitt så mye i det siste at det gjør konstant ondt. :P
Har så mye å tenke på. Og fettet som ligger rundt om, gjør at jeg tenker mer. :)

Ting har ikke gått etter planen. ;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ14. juni 2005, 22:01
Melken har jeg med fordi den er praktisk på jobb. 1 liter Q-Melk skummet hver dag, med skrukork er gode proteiner når jeg flytter veldig mye rundt på forskjellige arbeidsplasser.

Hva med å ta med en kyllingfilet hver av de to måltidene? Også kutte litt på melken? Fks. en halv liter per dag? Vil det bli en fin sykkel?


EDIT: Jeg har sett feil. Det er en hel skive på Lunsj 1, ikke en halv.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 08:31
Ja, jobben og matpakka er et lite problem. Jeg lager alltid maten min kvelden før. Litt stress, men deiligere om morgenen da. Dessuten må du vende deg til kommentarer og rare blikk. Du kan bytte ut et av måltidene med kyllingfilet (helst med litt grønnsaker og noe fett). Da blir det knall. Nå begynner det å høres ut som en god plan.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 09:11
Bland tunfisk og egg (jeg bruker å blande 2 egg og 1 boks tunfisk), steik det, og ha det på brødskiva. Tunfiskomelett med 50-60g proteiner! :)

Melk er som sagt ikke noe lurt på lav-karb, få så mye som mulig av karben av fast føde.

Du kan med fordel variere på karboinntaket i løpet av uka, for eks.
dag 1: 140
dag2: 100
dag3: 50
dag 4: 100
dag 5: 50
dag 6: oppkarbing
dag7: som dag 1

Treningsdager bør du prøve å gå ned mot 50g karbs. Vanskelig, ja, men veldig effektivt.

Går du forresten morgenturer? Da bør du kun spise protein og fett til kvelds.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 09:23
Bland tunfisk og egg (jeg bruker å blande 2 egg og 1 boks tunfisk), steik det, og ha det på brødskiva. Tunfiskomelett med 50-60g proteiner! :)

Det hørtes digg ut. Kanskje det blir matpakka i morgen. :)

Treningsdager bør du prøve å gå ned mot 50g karbs. Vanskelig, ja, men veldig effektivt.

Veldig effektivt ja. Og det er egentlig ikke så vanskelig, det bare krever litt tilvenning. De aller fleste får helt jernteppe når de hører at de ikke kan spise brød. Den gjennomsnittlige nordmann baserer kostholdet sitt på brød... I utlandet ler de av oss.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 11:28


Det hørtes digg ut. Kanskje det blir matpakka i morgen. :)



Veldig effektivt ja. Og det er egentlig ikke så vanskelig, det bare krever litt tilvenning. De aller fleste får helt jernteppe når de hører at de ikke kan spise brød. Den gjennomsnittlige nordmann baserer kostholdet sitt på brød... I utlandet ler de av oss.

Ja, trodde selv at det var helt umulig å fungere uten karbs, men nå har jeg 2 dager i uka hvor jeg ikke inntar karbs før etter trening. Spiser bare protein og fett til frokost og lunch. :)

Tunfiskomeletten bør du forresten krydre. Ha gjerne mer egg i forhold til tunfisk om du "tåler" mer fett. Jeg er på deff nå, har vanligvis 4 egg og 150g tunfisk i omeletten.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 12:44
Fire egg og en boks tunfisk holder nok til flere måltider for min del. (Er ikke så stor av meg.)  ::food::

Fungerer helt fint uten carbs ja. Gikk selv på mellom 30 og 60 gram i hele eksamensuka. Ikke noe snakk om å bli sløv i hodet. Kroppen har flere mekanismer for å lage glukose. Det er en myte at hjernen fungerer best dersom man spiser mye carbs.

Trening derimot er litt verre. Derfor er det greit å variere litt med mengdene og lade opp glykogenlagre innimellom. Med en sånn diett slipper man å "deffe" og "bulke". Ganske ålreit.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming15. juni 2005, 12:45
Det er en myte at hjernen fungerer best dersom man spiser mye carbs.

Noen refs. på det av seriøs karakter ? Kunne vært artig å lese. :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 13:52
Men målet mitt med dette (med mindre jeg liker det veldig godt) er å kvitte meg med kroppsfettet (ca20%), for så å bulke. Elsker mat, så om det kan utnyttes til noe positvit, så er jeg først i køen! ;D

Lager maten min dagen før jeg og. Ingen problem. Dersom jeg skal ta med omelett og slik, så lager jeg kanskje mye mandag, og mye torsdag, slik at jeg har en stund. Noe sånt. Steiker du tunfisken først? Eller "klekker" man eggene, åpner tunfisk boksen, og legger alt på steikepannen med en gang? Noen gode krydder å anbefalle?

Hva har det egentlig å si om man ikke spiser noe særlig karbs før trening? Vil ikke man tere direkte på musklene då?

Tror det blir en del prøving fremover.



Tenkte å skrive kostholdet på nytt:

Frokost: 06.00: 25 gram havregryn
                         1,5 dl melk
                        1 egg
                         20 gram myse+1ssolivenolje+1sslinfrøolje
                         Kreatin
                         Vitaminer

Lunsj 1: 09.00: 1 grovbrødskive+20 gram skinke
                          1 kyllingfilet
                          Vann til drikke
                          1/2 Eple

Lunsj 2: 12.00: 1 grovbrødskive+20 gram skinke+40 gram sans hvitost
                         1 kyllingfilet
                         Vann til drikke
                        1 eple ( ? )

Midddag: 16.00: 150 gram tunfisk/kylling/kjøtt/karbonadedeig ol.
                            125 gram grønnsaker
                            Salat
                           1 ss olivenolje
                            Vann

Kvelds 1: 19.00: 150 gram tunfisk/kylling/kjøtt/karbonadedeig ol.
                            125 gram grønnsaker
                            Salat
                            1 Egg
                            Vann

Kvelds 2: 22.00: 40 gram kasein
                            1 ss tran
                            1 ss olivenolje
                            ZMA

221 kvalitets proteiner, 116 gram karbs, 65 gram fett, 2068 kcal.
Merk: Ikke regnet med noe i salaten, kutter kanskje Eple 2 dager i uken. Dette er treningsfriedager, kommer tilbake med treningsdager, når jeg får svar på hva som skjer dersom man trener uten karbs først. :)


Vi får prøve oss frem med den omeletten, Chinzer. Lage, smake, regne ut, og spise.
                         


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 14:02
Men målet mitt med dette (med mindre jeg liker det veldig godt) er å kvitte meg med kroppsfettet (ca20%), for så å bulke. Elsker mat, så om det kan utnyttes til noe positvit, så er jeg først i køen! ;D

Lager maten min dagen før jeg og. Ingen problem. Dersom jeg skal ta med omelett og slik, så lager jeg kanskje mye mandag, og mye torsdag, slik at jeg har en stund. Noe sånt. Steiker du tunfisken først? Eller "klekker" man eggene, åpner tunfisk boksen, og legger alt på steikepannen med en gang? Noen gode krydder å anbefalle?

Jeg har alt i en stor bolle, knuser og knaser med en mixmaster og heller det deretter i panna

Sitat

Hva har det egentlig å si om man ikke spiser noe særlig karbs før trening? Vil ikke man tere direkte på musklene då?


Nei, tvert imot. Om du inntar nok fett (minst 40% av det totale kcal inntaket i løpet av dagen), vil kroppen begynne å bruke fett som den primære energikilden, istedenfor karbo. Men husk, nok fett er essensielt!! Ellers begynner kroppen å brenne vekk protein istedenfor fett, dvs muskler.
Jeg kombinerer karbo-syklus og timed carb på dietten min. Har funket veldig bra hittil! Du kan jo ta en titt i dagboka mi så ser du hvordan jeg gjør det. Har også lagt ut en artikkel som forklarer TCD der.

Etter trening, derimot, skal du ha 50-100g karbs og protein. :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:04
OK. Ser ut som eg har nok fett. Skal ta en titt og lese meg litt klok (forhåpentligvis). Hvordan ser kostholdet ut no då?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 14:18
Det der er jo ikke noen Timed Carb Diet, men det vet du vel. ;)

Du har ikke nok fett om du skal kutte vekk karbohydratene, du har bare 100/2068kcal * (65*9)= 28% fett. Men det er nok fett om du ikke skal gå ned til 0 karb. :)

Jeg ville heller tatt proteinet i form av fast føde til kvelds. Det vil gjøre at det varer lengere, krever mer energi av kroppen for å fordøye og det at du får mer metthetsfølelse.

Litt mange måltider, kanskje? Husk at for å mobilisere fett, må insulin ha lave nivåer. Det får du om du ikke spiser så ofte. Jeg ville ha gått for 4-5 måltider fordelt gjevnt ut over dagen.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:21
Jo, men de tre første måltidene må være sånn. Kan ikke ta pauser når eg vil fra jobb.

Har nok fett i forhold til kcal, er det ikke det som teller? Får hive på 1 ss ekstra med linfrøolj, og kanskje en tran til frokosten da, om det er nødvendig.

Har printet ut artikkelen din, får lese på sengen i kveld.


Proteiner i fast form til kvelds: Tror eg ikke mamma blir så glad for, vi spyr ikke penger heller. :) Metthetsfølelse om kvelden bryr jeg meg ikke noe særlig om, men det andre er kanskje verdt en tanke. :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:22
Noen refs. på det av seriøs karakter ? Kunne vært artig å lese. :)

Nei, ikke direkte. I alle fall ikke på jobben. :) Jeg tror det er en slags logisk slutning (med etterprøving selvfølgelig). Kroppen lager glukose ifra proteiner, som gir stabil energi til hjernen. I tillegg bidrar enkelte aminosyrer til økt produksjon av neurotransmittere. (Soya og ost er bra kilder.)  I tillegg vil raske karbohydrater gi et serotonin-kick sånn at du blir sløv. Kanskje bra for de som er supernervøse. Hadde vært interessant å lese no' forskningsrapporter på det. Muligens ikke så lett å gjøre det til noe vitenskapelig målbart.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 14:27
Jo, men de tre første måltidene må være sånn. Kan ikke ta pauser når eg vil fra jobb.

Har nok fett i forhold til kcal, er det ikke det som teller? Får hive på 1 ss ekstra med linfrøolj, og kanskje en tran til frokosten da, om det er nødvendig.

Har printet ut artikkelen din, får lese på sengen i kveld.


Proteiner i fast form til kvelds: Tror eg ikke mamma blir så glad for, vi spyr ikke penger heller. :) Metthetsfølelse om kvelden bryr jeg meg ikke noe særlig om, men det andre er kanskje verdt en tanke. :)

Jo, du har nok fett, for det der er ikke TCD.

Du kan uansett ha fordel av å øke fettinntaket eller proteininntaket og senke karboinntaket enkelte dager. Det kan særlig være hensiktsmessig på treningsfrie dager, karbohydrater er bare nødvendig etter trening.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming15. juni 2005, 14:28


Nei, ikke direkte. I alle fall ikke på jobben. :) Jeg tror det er en slags logisk slutning (med etterprøving selvfølgelig). Kroppen lager glukose ifra proteiner, som gir stabil energi til hjernen. I tillegg bidrar enkelte aminosyrer til økt produksjon av neurotransmittere. (Soya og ost er bra kilder.)  I tillegg vil raske karbohydrater gi et serotonin-kick sånn at du blir sløv. Kanskje bra for de som er supernervøse. Hadde vært interessant å lese no' forskningsrapporter på det. Muligens ikke så lett å gjøre det til noe vitenskapelig målbart.

Det er jo greit nok, men dette med at kroppen lager glukose av protein skjer uansett om du inntar karbs eller ikke, bare så det er sagt.

Dessuten vet man jo ikke hvordan dette påvirker kroppen ellers da, men tanke på at kroppen da mest sannsynlig må omdanne mer protein enn vanlig.

Hadde vært moro å se seriøs forskning på dette, men har ikke den største tilgangen selv heller. Men følger jo et kosthold ikke veldig langt unna, selv om det kanskje ligner mer i retning av Timed-Carb-Diett.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:28
Etter trening, derimot, skal du ha 50-100g karbs og protein. :)

Hvis målet er optimal fettforbrenning, så er det ikke noe must med carbs etter trening heller, ettersom dette stopper fettforbrenninga. Etter trening vil proteinsyntesen fortsatt løpe, selv uten insulin.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 14:30
Kan hende det, men det er ihvertfall slik man skal gjøre om man kjører TCD. Time karbohydratene etter trening, vettu ;) Det vil bidra til at man kan øke i styrke og muskelmasse, mens man går ned i fettprosent.

Du snakker om ketose-diett nå?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:31
OK, kutter ut eple på treningsfrie dager (tirsdag og torsdag). Kommer da på ca 97 gram karbs.

Tar en 1 ss tran til frokost i tilleg.


Men var det noen som nevnte en fare med slike dietter? Hvem sa det, og hvorfor kan det potensiellt være farlig?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming15. juni 2005, 14:31


Hvis målet er optimal fettforbrenning, så er det ikke noe must med carbs etter trening heller, ettersom dette stopper fettforbrenninga. Etter trening vil proteinsyntesen fortsatt løpe, selv uten insulin.

Sant nok, men med insulin bringes næringen kjappere inn i muskelene og ikke minst så er insulin det mest antikatabole kroppen produserer, noe som medfører at kortisolet blir lagt dødt fort.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:35
Sant nok, men med insulin bringes næringen kjappere inn i muskelene og ikke minst så er insulin det mest antikatabole kroppen produserer, noe som medfører at kortisolet blir lagt dødt fort.

Ja, det har du rett i. Da blir det en avveining... begge deler har fordeler og ulemper. Men det er helt klart at selv på en low-carb diett vil man tåle mer carbs rett etter en trening.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming15. juni 2005, 14:36


Ja, det har du rett i. Da blir det en avveining... begge deler har fordeler og ulemper. Men det er helt klart at selv på en low-carb diett vil man tåle mer carbs rett etter en trening.

Det er klart. Insulin er og blir et tveegget sverd, det gjelder bare å bruke det til ens klare fordel. :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:37
Bare slik at jeg har forstått det, insulinet sin klare bakdel, er at det stopper fettforbrenningen?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:39
Men var det noen som nevnte en fare med slike dietter? Hvem sa det, og hvorfor kan det potensiellt være farlig?

Hvis du ikke spiser grønnsakene dine, og ikke balanserer fettinntaket (1:1:1 med mettet, enumettet og flerumettet) så kan du få farlig høye triglyserider. (Har ikke lest noen forskning på dette, men har hørt det fra en lege som hadde observert høye triglyserider hos pasienter som nylig hadde lagt om til Atkin's diett)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 14:40
Bare slik at jeg har forstått det, insulinet sin klare bakdel, er at det stopper fettforbrenningen?

Jupp, insulin er "sterkere" enn hormonene som frigjør fettet. Derfor vil du ikke forbrenne noe fett om du har høye nivåer av insulin.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:40
Og en rask forklaring på hva triglysider er? Gidd ikke søke, og når vi først er i gang.... ;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:41
Du snakker om ketose-diett nå?

Nei, gjør ikke det. Velger heller å løse problemet ved carb-loading to ganger i uka. :) Da har man nok energi til å gjennomføre treningene, samtidig som kroppen ikke sparkes ut av fettbrenningsmodus.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 14:43
Ok. :)

Du skal få en honnør av meg, flexxo. Du viser en stor forståelse for emnet, samtidig som du foklarer det på en god og saklig måte.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:45
Og en rask forklaring på hva triglysider er? Gidd ikke søke, og når vi først er i gang.... ;)

http://heartdisease.about.com/cs/cholesterol/a/choltri.htm


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:46
OK, nå har jeg faktisk søkt, og tro det eller ei...

Jeg søkte "triglysider" på Google, og fant ingenting på nett.

Søkte triglysider her, og fant bare denne posten. Helt ærlig.


Edit: Svaret kom, men ville bare vise at eg er litt villig til å lære;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: LurePer15. juni 2005, 14:47
Triglyserider.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: LurePer15. juni 2005, 14:48


Hvis du ikke spiser grønnsakene dine, og ikke balanserer fettinntaket (1:1:1 med mettet, enumettet og flerumettet) så kan du få farlig høye triglyserider. (Har ikke lest noen forskning på dette, men har hørt det fra en lege som hadde observert høye triglyserider hos pasienter som nylig hadde lagt om til Atkin's diett)

Pasienter som gaar paa Atkins sin diett, er ofte fete i utgangspunktet, og har foelgelig ogsaa ofte hoeye tg-verdier.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:49
OK. Hvordan ser mitt fett intak ut da:

Fettet mit kommer fra:

3 ss linfrøolje
1 ss olivenolje
2 egg
2 ss tran
40 gram sans hvitost (5 gram fett per 100 gram)


Blir mest sannsynlig helt likt på treningsdager.


Edit:
Triglyserider.


 ::blush::


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:53
Pasienter som gaar paa Atkins sin diett, er ofte fete i utgangspunktet, og har foelgelig ogsaa ofte hoeye tg-verdier.

Godt poeng... med allikevel blir det vel litt generalisering. Celina Midelfart er for eksempel ikke spesielt feit. Det er ikke å stikke under en stol at et kosthold med mye mettet fett og lite frukt og friske grønnsaker gir høyt kolesterol og høye tg.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 14:55
OK. Hvordan ser mitt fett intak ut da:

Fettet mit kommer fra:

3 ss linfrøolje
1 ss olivenolje
2 egg
2 ss tran
40 gram sans hvitost (5 gram fett per 100 gram)

Det ser helt fint ut det. Problemet er når folk begynner med egg og bacon til frokost, og som snacks bruker ost, og fløte og rømme og sånn uten noe tilbehør. Da blir det lett veldig ensidig. Det er greit å kutte carbs, men ikke for enhver pris.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 14:57
Ja. Men skal kutte på dette fett intaket, dersom omeletten til Chinzer faller i smak. :)

Skal på trening no.

Legger sikkert ut forslag til treningsdag mat når jeg kommer tilbake. (Det vil si, treningsrommet er vegg i vegg med pcen, men... :P )


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: LurePer15. juni 2005, 14:58


Godt poeng... med allikevel blir det vel litt generalisering. Celina Midelfart er for eksempel ikke spesielt feit. Det er ikke å stikke under en stol at et kosthold med mye mettet fett og lite frukt og friske grønnsaker gir høyt kolesterol og høye tg.

"Mye" er en relativ mengde. Frukt og groennsaker har isolert sett en svaert beskjeden innvirkning paa kolesterolverdiene.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 15:03
"Mye" er en relativ mengde.

Nettopp. I denne sammenhengen er det i forhold til umettet fett. Frukt og grønt har nok også en innvirkning på kolesterolet. Juice Plus (kosttilskudd av "konsentrert" frukt og grønt) har i undersøkelser vist en gunstig effekt på kolesterolet. Konklusjonen er vel igjen at variasjon er en god ting.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: LurePer15. juni 2005, 15:05


Nettopp. I denne sammenhengen er det i forhold til umettet fett. Frukt og grønt har nok også en innvirkning på kolesterolet. Juice Plus (kosttilskudd av "konsentrert" frukt og grønt) har i undersøkelser vist en gunstig effekt på kolesterolet. Konklusjonen er vel igjen at variasjon er en god ting.

Hvilken undersoekelser?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 15:47
NSA har jo så usaklig mye penger at de har fått gjennomført masse "independent scientific evaluation" på produktet. En av undersøkelsene gikk på effekten av produktet sammen med et high-fat meal. Skulle gjerne ha sett full rapport, men det er selvfølgelig ikke tilgjengelig. Uansett er vi way off topic. Best å gi seg før diskusjonen bli usaklig.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 17:49
Men jeg begynner på det siste forslaget mitt i morgen. Minus det ene eplet.

Angående grønnsaker så bruker jeg slik wok-frossen-grønnsaksblanding. Har dette veldig mye å si?

Leste artikkelen på Chinzer sin dagbok/profil, og den var ganske "oppklarende" eller bekreftende på hva dere sier her. Men det er jo glykogen som trekker vann inn i musklene, og siden man ofte mister en del vann på disse diettene, kan jeg nesten bare slutte med kreatin då? På en annen side har eg 900gram kreatin stående, og jeg åpnet boksen rett etter jul ca. :( Var det ikke noe med holdbarhet på åpnede kreatin bokser? ;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 17:52
Jeg tar kun kreatin under oppkarbing og dagen etter oppkarbing (søndag).

At kreatin har dårlig holdbarhet når boksen er åpnet, har jeg ikke hørt noe om.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 17:54
Her er en post om det.

http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=26776.0


Ja, så var det oppkarbing og. Får komme tilbake til det seinere. No er det middag. ;)

Men mens jeg er her: Bør oppkarbing vere planlagt oppkarbing, eller tar man det som en spisedag? Eg går aldri amok på en spisedag, men får kanskje i meg mer fett enn karbs.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 18:01
Sakset fra Tech Nutrition:





Her er et uttrykk som vi alle vil kjenne oss igjen i: Kroppen din hater deg. Egentlig er det omvendt: Kroppen din liker deg så godt at den gjør alt den kan for å holde deg i live, og de tilpasningene den gjør for å oppnå dette er ikke nødvendigvis i samsvar med dine egne mål om en lavere fettprosent og mer muskler.
Det idéelle hadde vært hvis du kunne gå på en diett der du fjerner så mye kroppsfett du ønsker mens du beholder all muskelmassen, uten å redusere forbrenningen, ingen hormonelle problemer, og ingen sultfølelse. Dessverre er det ofte flere hinder i veien for dette. De aller fleste menn kan komme seg ned på 12-15% kroppsfett, kvinner på 20-22%, bare ved å følge en fornuftig diett og trene regelmessig. Disse tre kriteriene er de viktigste:

   1. Et kaloriunderskudd. Du må forbrenne mer kalorier enn du inntar.
   2. Nok protein. For aktive vil dette si minimum 2g protein pr kg kroppsvekt.
   3. Nok fett. Minimum 20% av kaloriinntaket bør komme fra fett, og da spesielt essensielle fettsyrer som for eksempel omega-3 fettsyrer fra fisk

Det er når man prøver å komme forbi dette punktet at kroppen begynner å protestere: Nivåene av testosteron, veksthormon, tyroidehormon, og alle de andre "gode" hormonene faller dramatisk. Nivåene av kortisol, et nedbrytende hormon, øker tilsvarende. En plagsom sultfølelse. Du blir svimmel og føler deg energiløs hele dagen. Musklene skrumper mer og mer inn, mens fettforbrenningen blir mindre og mindre.

Som det snart skal vise seg blir alt dette i bunn og grunn kontrollert av det samme systemet - som hovedsakelig ligger i hjernen din. Sa jeg at kroppen din hater deg? Det gjør den, og den vil vinne til slutt. Når du spiser mindre enn vanlig tror den automatisk at du lider hungersnød, ikke at du går på en 8-ukers diett for å se bedre ut i badebukse eller bikini til sommeren. Så hvordan vet hjernen din at kroppen din sulter? Det er et spørsmål som har fascinert vitenskapsmenn i en årrekke, og som vi skal gå inn på her.

Det hormonelle
For å si det enkelt - hjernen mottar hele tiden signaler fra kroppen om hvordan den har det; hvor mye du veier, fettprosent, hvor mye du spiser, hvor mye du trener og så videre. Først og fremst skjer dette ved hjelp av hormonelle endringer. Et hormon er et kjemisk signal som frigis fra en type celle ett sted i kroppen for å ha en bestemt effekt på et helt annet sted i kroppen. Samtidig sender hjernen signaler tilbake til kroppen via hormoner og sentralnervesystemet som forteller den hva den skal gjøre. Øke ditt, redusere datt, forandre dutt. Litt forenklet, men nok til at vi forstår sammenhengen. Hele systemet er utrolig komplekst og innviklet, med både langvarige og kortvarige signaler/hormoner - noen får ting til å skje i løpet av sekunder og minutter, andre i løpet av timer eller dager. De aller fleste kjenner sikkert til et av disse hormonene - insulin. Insulin frigjøres av bukspyttkjertelen for å regulere blodsukkernivået og lagre kaloriene etter et måltid bestående av karbohydrater (og til en viss grad proteiner).

Et annet, og et av de viktigste hormonene for oss som går på diett, heter LEPTIN. Selv om det fantes teorier om eksistensen av leptin helt tilbake på 50-tallet, var det først i 1995 leptin virkelig ble oppdaget i forbindelse med oppdagelsen av OB-genet. Leptin er et proteinhormon, det vil si at det ikke kan inntas oralt fordi alle proteiner nedbrytes raskt i fordøyelsesprosessen. Selv om leptin blir produsert i både muskler, magesekk, og et par andre organer, blir leptin primært produsert i fettcellene. Ja, nettopp - et av de viktigste hormonene i kroppen produseres av fettcellene du nå gjør alt for å redusere størrelsen på!

Å si at leptin er et av de viktigste hormonene i kroppen er ingen overdrivelse, det viser seg at så og si alle vevstyper i kroppen har leptin-reseptorer (et hormon binder seg til en reseptor for å aktivere den, som igjen får ting til å skje), noe som gir et pekepinn på hvor omfattende effekt dette hormonet kan ha i kroppen. Leptin påvirker hvor mye insulin som frigjøres, det påvirker immunforsvaret (som forklarer hvorfor man lettere blir syk på en diett), det øker forbrenningen av fett i musklene og reduserer bruken av glukose og aminosyrer (muskulatur). Det påvirker også fettcellen direkte ved å gjøre den mer motstandsdyktig mot lagring (insulinresistent). Et signal som forteller hjernen hvor mye fett du har på kroppen er veldig smart. Jo mer fett du har på kroppen, jo mer leptin produseres. Kvinner har 2-3 ganger høyere leptinnivå ved samme fettprosent som menn. Under graviditet spiller leptin en viktig rolle i utviklingen av fosteret, som er en viktig grunn til å ikke gå på diett under et svangerskap.

Løsningen
I tillegg til å bli påvirket av total fettprosent, vil også kortvarige endringer i kaloriinntak påvirke leptinnivåene. 4-5 dager på en diett vil i mange tilfeller redusere leptinnivåene med 50%, men du har sannsynligvis ikke redusert kroppsfettet med tilsvarende 50% (ville ikke det vært morsomt?). Etter noen få dagers overspising kommer leptinnivåene tilbake til det normale - det vil si raskere enn du legger på deg kroppsfett igjen. Fettcellen bruker altså leptin for å fortelle om du lagrer eller mobiliserer kalorier. Responsen på leptin er også asymmetrisk - det vil si, kroppen reagerer mer dramatisk og raskere på fallende nivå, enn den gjør på stigende nivå. Kroppen vil at du skal ha rikelig kroppsfett som kriselager for fremtidig hungersnød, og legger dermed forholdene til rette for rask fettlagring etter noen dager på en diett. Å ha "vaskebrettmage" er dessverre ikke en del av overlevelsesbehovet.

Løsningen ser ut til å være enkel - få leptin av legen din! Dessverre, det er nok ikke så enkelt allikevel. For det første er leptin kun tilgjengelig for forskning, og prisen på en dagsdose er mellom 5000 og 10000kr. Det andre, og det mest avgjørende problemet er at tilførsel av leptin ikke fungerer som man hadde håpet. Den typiske vestlige dietten - mettet fett, raske og prosesserte karbohydrater pluss lite aktivitet - setter opp en situasjon der man har masse fettceller som produserer masse leptin, men leptinreseptorene som hormonet binder til reagerer ikke. Man sier at man er leptin-resistent, på samme måte som man kan bli insulinresistent (type II diabetes). Leptinresistens er delvis genetisk, og delvis som følge av spisevaner. En løsning er å gjøre reseptoren sensitiv igjen, og blant annet fiskeolje har denne egenskapen. Generelt er det ved normale leptinnivå kroppen fungerer best, overvekt = høyere leptinnivå har bare en liten effekt på forbrenning og hormoner, men det er heller ikke situasjonen vi befinner oss i.

Som tidligere nevnt er det når leptinnivåene faller under det normale at de mest negative tilpasningene skjer, og det er heller regelen enn unntaket når fettprosenten begynner å bli lav. Når du reduserer kaloriene, karbohydratinntaket, eller begge deler under en diett, faller blodsukker og insulin raskt. Dette er bra, fordi det øker mobiliseringen av fettreservene. En økning av adrenalin og noradrenalin vil også øke mobiliseringen og forbrenningen av fett. Etter hvert som lagrene av glykogen i lever og muskulatur gradvis tømmes, blir fett brukt mer effektivt som energi av musklene. Når du har mer frie fettsyrer (FFA) flytende rundt i blodomløpet, spares glukose og aminosyrer (muskulatur). Cellene blir mer insulinresistente, som er bra på en diett når du vil ha minst mulig lagring av kaloriene. Dessverre følger også de tidligere nevnte negative tilpasningene med: reduksjonen av leptin og det medfølgende "kræsjet" av testosteron, veksthormon, tyroidehormon, og forbrenning, økningen av kortisol og sultfølelse, og en generell følelse av å være svak og utmattet. Proteinsyntesen reduseres, og sjansene øker for at muskulatur nedbrytes.

Hva du kan gjøre
I motsetning til hva man skulle tro, er det ikke fett, men glukose (et karbohydrat) som har den høyeste effekten på leptin. Når du drar lagret glukose ut av fettcellene (diett) går leptin ned, når du lagrer glukose i fettcellene (overspising eller oppkarbing) går leptin opp. Det er det siste vi kan utnytte bevisst når vi setter opp en diett! Ved å øke inntaket av karbohydrater dramatisk vil du kunne reversere alle disse negative tilpasningene til en viss grad (avhengig av varighet). Alle hormonene øker, insulin tvinger kortisol ned igjen, glykogenlagrene i muskulatur og lever fylles opp igjen, proteinsyntesen øker slik at du kan legge på deg muskler igjen; du er rett og slett i en oppbyggende fase. Det jeg med veldig mange ord har prøvd å gjøre her, er å argumentere for en diett som har innebygde faser med såkalt "oppkarbing". Dette er en slags spisedag, men kanskje ikke slik de fleste har brukt den med masser av godteri og junkfood. For å minimere fettlagringen er det viktig å ha et minimalt fettinntak under denne perioden, men et skyhøyt karbohydratinntak. Det er mulig å få i seg opptil 1000-1200g karbohydrater i løpet av 24-30 timer, og allikevel fortsette å forbrenne fett! Ikke fullt så morsomt som å bare spise akkurat det du vil, men du verden så mye mer effektivt det er! Når du så går tilbake på dietten igjen, er kroppen mer eller mindre normalisert, og i en tilstand som er mye bedre egnet for å forbrenne fett igjen - akkurat som i starten av dietten da du hadde den beste framgangen. Det er viktig å påpeke at oppkarbing ikke er aktuelt for menn over 20% kroppsfett, eller for kvinner over 28% kroppsfett.

Menn mellom 15-20% kroppsfett, kvinner mellom 22-28% kroppsfett - oppkarbing 1 gang hver 10-14 dag.

Menn mellom 10-15% kroppsfett, kvinner mellom 18-22% kroppsfett - oppkarbing 1 gang hver uke.

Menn og kvinner som skal lavere enn dette, oppkarbing 1-2 ganger pr uke, eller oppkarbing av lengre varighet.

Sistnevnte er en litt mer spesiell situasjon, der målet antakelig er en bodybuilding eller fitnesskonkurranse, og dette emnet er en artikkel i seg selv så det får bli en annen gang.

Oppkarbing - hva og hvordan
To kriterier er de viktigste for en oppkarbing. Det første er å starte oppkarbingen rett etter ei vekttreningsøkt. Muskulaturen er da klar for å ta opp mest glykogen, og flere av karbohydratene du inntar vil gå dit. Det andre er type og mengde karbohydrater. Mengde er mest kritisk, så det skal vi ta for oss først. Etter flere dager med trening og lavt karbohydratinntak er muskulaturen ganske så tom. Forskning har vist oss at det optimale området er 12g til 16g karbohydrater per kg kroppsvekt i løpet av 24-30 timer! En person som veier 80kg vil da kunne innta mellom 950g og 1300g karbohydrater i løpet av dette tidsrommet. I tillegg til dette skal du ha rundt 2g protein pr kg kroppsvekt (160g for en person på 80kg), og ca 40-50g fett er også tillatt En- og flerumettet fett ser ut til å gi et bedre resultat, men mettet fett (junk food) gir deg litt mer spillerom.

Jeg vil spesielt bemerke at kvinner generelt ser ut til å ha nok med rundt 7-9g karbohydrat per kg kroppsvekt på oppkarbingen. Dette fordi kvinner har mindre muskelmasse i tillegg til å beholde en større andel av glykogenlagrene ved høyrepstrening.

Du ser sikkert raskt at dette er en sinnsyk mengde mat og kalorier, så hva er det som forhindrer deg i å legge på deg igjen? Svaret ligger i noe som kalles næringspartisjonering. Kort sagt styrer du hvor kaloriene går hen ved å først gå på en lavkarbodiett sammen med trening, der glykogenlagrene gradvis tømmes. Førsteprioritet for kroppen i denne oppkarbingsperioden er å fylle opp glykogenlagrene igjen, fettlagring blir nedprioritert. Denne effekten varer i de 24-30 timer som er basis for anbefalingene, og kroppen lar deg i denne perioden få lov til å fortsette å forbrenne fett mens du spiser disse enorme mengdene mat.

Typen karbohydrat ser faktisk ikke ut til å spille noen rolle, så lenge mengden er høy nok, men det er et par unntak. Et høyt inntak av fruktose eller sukrose (sukker, som er 50% fruktose) gir ikke de beste resultatene. Fruktose blir først og fremst lagret i leveren, og ikke i muskulaturen. Dessverre begrenser dette noe av matutvalget, siden mye av typisk junkfood inneholder store mengder sukker. Du bør også unngå fruktjuice og -nektar og en del tørkede frukter som rosiner, fiken og dadler på grunn av det høye fruktoseinnholdet. Moderasjon er som vanlig nøkkelen, og sukkerinntak i området 100g (50g fruktose) er tillatt.

Før trening er det imidlertid meget viktig å få i seg en liten mengde (ca 10g) fruktose sammen med litt protein. Spis for eksempel et eple og drikk en liten proteinshake (20g). Dette lille måltidet er viktig for oppkarbingen, da det oppregulerer enzymene forbundet med fordøyelse og opptak av karbohydrater, samt skifter hele systemet over til en oppbyggende tilstand.

De første to måltidene etter vekttreninga kan du innta ved hjelp av karbohydratdrikker med 1 times mellomrom. Maltodextrin, dextrose/glukose, og/eller Vitargo som i vår CreaForce er å anbefale. 1,0-1,5g karbohydrater pr kg kroppsvekt er målet på hver shake, med ca en tredjedel så mye protein. Veier du 80kg vil det si to shaker på 80-120g karbohydrater + 25-40g protein i hver. De resterende måltidene kan du fokusere på pasta,ris, kornprodukter, og poteter, men også litt smågodt (gelegodteri), frokostblandinger, riskaker, frukt, bagels, melk. Spe gjerne på med flere karbo+proteinshaker, det er lettere å få i seg kalorier i væskeform. Hvis du startet oppkarbingen etter vekttreningsøkta kl seks på fredags ettermiddag, har du til ca kl ni-ti lørdags kveld på å få i deg all maten. Minus de to shakene på totalt 250-300g, har du nå ca 700-1000g igjen. Fredag har du tid til 2-3 måltider før du legger deg, og mellom 6-8 måltider i løpet av lørdagen. Det vil si at du bør få i deg 70-100g karbohydrater i hvert måltid, eventuelt litt mer i 3-4 måltid, og så litt mindre mellommåltider.

Ikke fortvil om du ikke skulle få i deg nok karbohydrater, hvis du ikke gidder å telle antall karbohydrater, eller hvis du ikke "får lov" til å spise akkurat de smultringene du hadde så veldig lyst på akkurat nå. Noen få kompromisser her og der er tillatt, du vil allikevel føle deg merkbart bedre (om enn noe oppblåst) etter denne overspisingen. Selv om du legger på deg 2-3kg på denne korte perioden, er det kun væske og glykogen som etterfylles i kroppen, og det vil stabilisere seg så snart du går over på dietten igjen. Et potensielt problem er at 24 timer overspising for noen lett kan bli 24 dager med overspising, så her gjelder det å være målrettet og disiplinert!

De første dagene etter oppkarbingen er du mye mer energisk, sterkere på treningene, du føler deg varmere i kroppen, og fettforbrenningen er mye mer effektiv. Du kan nå fortsette dietten med fornyet kraft, vel vitende om at det ikke er lenge til du med god samvittighet kan få stappe i deg massevis av mat igjen!














Med andre ord; Det er helt feil å innta mer fett enn karbs.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 18:12
Det var mye nytt lesestoff. Får lese godt igjennom det i kveld.

Sorry viss dere syns jeg maser. Det er bare at alt er nytt for meg, og eg vil komme fortest mulig i gang. ;)



Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 20:03
Du trenger strengt tatt ikke å lese igjennom det før du skal oppkarbe.

Kort sagt:

* 24-30 timers oppkarbing
* 12-16g karb pr kg kroppsvekt
*40-50g fett går greit. 2ss ifra essensielle fettsyrer
* 2g protein pr kg kroppsvekt
*  Et høyt inntak av fruktose eller sukrose (sukker, som er 50% fruktose) gir ikke de beste resultatene. Fruktose blir først og fremst lagret i leveren, og ikke i muskulaturen.
* før trening: 1 eple og 20g proteinpulver, deretter starter oppkarbingen


Legg dog merke til denne:
"Det er viktig å påpeke at oppkarbing ikke er aktuelt for menn over 20% kroppsfett, eller for kvinner over 28% kroppsfett."


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo15. juni 2005, 20:32
Stakkars gutt... Spør om det er ok å kutte litt på carbs, og så får han den avanserte kostholdsplanen og fullstendig omveltning på dietten.  ::biggrin::

...men det er jo effektivt da. Jeg er litt for det at hvis man skal gjøre noe, så er det bedre å gjøre det ordentlig enn litt sånn halvveis. Men det er vel kanskje ikke alle som ønsker å ta det så seriøst.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 21:02
Ja, helt enig, Flexxo, i hvert fall når det gjelder deffing! Man må fokusere på å miste mest mulig fett (ikke så mye at man mister betydelige mengder muskelmasse) på kortest mulig tid. DA er det deilig å bli ferdig med en vellykket deff. :)

Er ikke så vanskelig, det handler bare om å planlegge og utføre. Planleggingen får man hjelp til og utføringen trenger man bare motivasjon og pågangsmot til.

 :weightlifter_ :wheightlifter2: :weightlifter3: :knebøy: :markløft:


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ15. juni 2005, 21:09


...men det er jo effektivt da. Jeg er litt for det at hvis man skal gjøre noe, så er det bedre å gjøre det ordentlig enn litt sånn halvveis. Men det er vel kanskje ikke alle som ønsker å ta det så seriøst.


Ja, helt enig, Flexxo, i hvert fall når det gjelder deffing! Man må fokusere på å miste mest mulig fett (ikke så mye at man mister betydelige mengder muskelmasse) på kortest mulig tid. DA er det deilig å bli ferdig med en vellykket deff. :)

Er ikke så vanskelig, det handler bare om å planlegge og utføre. Planleggingen får man hjelp til og utføringen trenger man bare motivasjon og pågangsmot til.

 :weightlifter_ :wheightlifter2: :weightlifter3: :knebøy: :markløft:

Herlig å høre, begynte å lure på om det bare var teit av meg og sitter her med følelsen av livet snudd på hodet! ;) Nedda, ikke så gale...





Du trenger strengt tatt ikke å lese igjennom det før du skal oppkarbe.

Kort sagt:

* 24-30 timers oppkarbing
* 12-16g karb pr kg kroppsvekt
*40-50g fett går greit. 2ss ifra essensielle fettsyrer
* 2g protein pr kg kroppsvekt
* Et høyt inntak av fruktose eller sukrose (sukker, som er 50% fruktose) gir ikke de beste resultatene. Fruktose blir først og fremst lagret i leveren, og ikke i muskulaturen.
* før trening: 1 eple og 20g proteinpulver, deretter starter oppkarbingen


Legg dog merke til denne:
"Det er viktig å påpeke at oppkarbing ikke er aktuelt for menn over 20% kroppsfett, eller for kvinner over 28% kroppsfett."


Skal oppkarbing altså planlegges så nøye? Så min gode gamle spisedag, uten tenking og planlegging forsvinner?

Og hva mener du med:
Før trening: 1 eple og 20 gram proteinpulver, så oppkarbing?

Jeg har fett% på rundt 20%. Heller mer enn mindre, bør jeg kutte oppkarbing? Ligger liksom akkuratt på vippen. Kan jo kanskje kutte oppkarbing noen uker, for så å forhåpentligvis komme under 20%. ;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 21:23
Sitat
Skal oppkarbing altså planlegges så nøye? Så min gode gamle spisedag, uten tenking og planlegging forsvinner?

Og hva mener du med:
Før trening: 1 eple og 20 gram proteinpulver, så oppkarbing?

Jeg har fett% på rundt 20%. Heller mer enn mindre, bør jeg kutte oppkarbing? Ligger liksom akkuratt på vippen. Kan jo kanskje kutte oppkarbing noen uker, for så å forhåpentligvis komme under 20%. ;)

Om forbrenningen er merkbart dårlig (dvs du mister ikke 0,5-1kg i løpet av en uke og du har nedsatt kroppstemperatur om morgenen), kan det lønne seg med en oppkarbing om kostholdet ikke er rævva.

Før trening spiser du et eple (fruktose) og drikker en proteinshake. Dette for å øke fordøyelsen og gjøre kroppen klar til de store mengdene med mat (forhåpentligvis bare karbo og protein ;)). Tren med passelig tunge vekter (8-10reps) og moderat treningsvolum. Husk at du skal øke i styrke og muskelmasse i løpet av de neste timene.
Etter trening tar du noen bananer, proteinshake, eventuelt kreatin og venter 30-60 minutter før du starter oppkarbingen.

Trenger ikke å planlegge nøye. Du vet for eks. at en brødskive er 20g, kommer langt med det. Fordel maten ut over dagen. Spis ofte og i moderate mengder slik at du ikke går på en smell og blir kvalm.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Alex1234515. juni 2005, 21:45
Jeg prøver en ny deffe måte:
skal forkorte det ned veldig enkelt.

Frokost karbo protein og litt fett.
lunsh Protein litt fett,
Brush protein og litt  fett,
middag(før trening) karbo protein litt fett.
etter trening karbo protein.
1 time ettr trening Protein fett og litt karbo.
rett før jeg legger meg protein.


SKal holde på slik i4 uker.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve15. juni 2005, 21:49
Jeg prøver en ny deffe måte:
skal forkorte det ned veldig enkelt.

Frokost karbo protein og litt fett.
lunsh Protein litt fett,
Brush protein og litt fett,
middag(før trening) karbo protein litt fett.
etter trening karbo protein.
1 time ettr trening Protein fett og litt karbo.
rett før jeg legger meg protein.


SKal holde på slik i4 uker.

få i deg fett til kvelds også.

Det var vel strengt tatt bare en helt vanlig måte å deffe på? ;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming16. juni 2005, 07:11


få i deg fett til kvelds også.

Det var vel strengt tatt bare en helt vanlig måte å deffe på? ;)

Fett til kveld trengs egentlig ikke. :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve16. juni 2005, 09:37


Fett til kveld trengs egentlig ikke. :)

I kostholdartikler jeg har lest, står det at man enten skal ha protein/fett eller protein/karbo, og eventuellt protein/karbo/fett måltider.

Fett til kvelds gir også en liten metthetsfølelse, det hjelper på å få sove da.. :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming16. juni 2005, 09:38
Det er så, men fettet har egentlig ingen god hensikt i løpet av natten. Man trenger det strengt tatt ikke på den tiden, annet en at det senker opptakshastigheten på maten. Men dette fikses også greit med inntak av kasein f.eks. også.

I mine øyne er det mer optimalt å innta fettet tidligere på dagen og kun protein til kvelden. Men om dette som alt annet finnes det sikkert en mengde meninger, men jeg har litt problem med å se fordelene med å innta fett i sistemåltidet.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Alex1234516. juni 2005, 16:37


få i deg fett til kvelds også.

Det var vel strengt tatt bare en helt vanlig måte å deffe på? ;)
hehe mente ikke at det var en ny deffe metode, Har bare aldrig testet den deffe metoden før. så får meg er den ny;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ16. juni 2005, 20:39


Om forbrenningen er merkbart dårlig (dvs du mister ikke 0,5-1kg i løpet av en uke og du har nedsatt kroppstemperatur om morgenen), kan det lønne seg med en oppkarbing om kostholdet ikke er rævva.

Før trening spiser du et eple (fruktose) og drikker en proteinshake. Dette for å øke fordøyelsen og gjøre kroppen klar til de store mengdene med mat (forhåpentligvis bare karbo og protein ;)). Tren med passelig tunge vekter (8-10reps) og moderat treningsvolum. Husk at du skal øke i styrke og muskelmasse i løpet av de neste timene.
Etter trening tar du noen bananer, proteinshake, eventuelt kreatin og venter 30-60 minutter før du starter oppkarbingen.

Trenger ikke å planlegge nøye. Du vet for eks. at en brødskive er 20g, kommer langt med det. Fordel maten ut over dagen. Spis ofte og i moderate mengder slik at du ikke går på en smell og blir kvalm.

OK.

Skal jeg gjøre dette hver trening? Det virker som om du mener at jeg kun skal gjøre det på treningen om fredag (dersom jeg skal karbe opp fredag kveld, og lørdag). Det blir jo ikke noe videre oppkarbing etter trening mandag og onsdag.

Jeg tenkte noe sånt:

1 time før trening: 150 gram tunfisk
                              100 gram grønnsaker
                               Salat
                              1 ss rapsolje/olivenolje

30 min før: 1 myse shake i vann

*Trening (mellom 15-10 reps, 25 min kardio etterpå)*

Rett etter: 40 gram myse
                 40 gram maltodextrin
                 1 banan
                  Kreatin?
 
1 time etter: 150 gram tunfisk
                     100 gram grønnsaker
                     80 gram grov ris.

Men da kommer jeg opp i skyhøye 227 gram karbs, og 2900kcal.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve16. juni 2005, 20:53
Før trening inntar du et eple sammen med proteinshaken.

Det er meningen at du skal ha mye karbs, så det er ikke noe å tenke på. Måltidene før trening inntar du som vanlig (deff). Tenk at etter treningen har du gått igjennom en dør og lukket den, mao et nytt døgn. Glem måltidene før treningen, nå starter oppkarbingen. Fordel karboene over de neste 24-30 timene.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ16. juni 2005, 20:54
OK. Trodde man burde holde seg rundt 150 gram på treningsdager jeg!

Men er det mulighet for at jeg kan legge til mer karbs på treningsdag då? Eller burde jeg helst ikke gå høyere?


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve16. juni 2005, 21:05
Det finner du fort ut av selv. Dagen etter oppkarbing kan du godt ha litt ekstra karbs, og senke gradvis hver dag og variere litt. Du kan for eks. kjøre slik:

Lø: oppkarbing
Sø (styrketrening): 200g
Ma (kardiotrening): 150g
Ti (Styrketrening): 100g
Ons (fri): 50g
Torsdag (karbiotrening): 50g
Fredag (oppkarbing): Måltidene før trening som torsdag, deretter oppkarbing

Husk bare på å øke proteinmengden (og fett) når du senker karbsene.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve16. juni 2005, 22:15
Glemte å legge til; Kreatin kan du ta under oppkarbing og dagen etter oppkarbing. For min del blir det en dose etter trening, 2-3 doser lørdag og 1  dose før og etter trening på søndag. Slik kan du gjøre det om du ikke vil ta kreatin under (resten av) deffen, men....

...Forskning viser at det ikke er optimalt å innta kreatin på deff (kan lete frem noe dokumentasjon hvis du vil), men tror strengt tatt dette gjelder først når du begynner å komme lavt i fettprosent. Kreatin vil bidra til at du kan øke i styrke og utholdenhet, så det kan være en fordel for deg å bruke det hele tiden.

Svarte forresten ikke ordentlig på spørsmålet ditt. Ja, du skal definitivt ha høyere karboinntak treningsdager (prøv å time mesteparten før og etter trening) enn treningsfrie dager. Det trenger dog nødvendigvis ikke å være høyere enn 150g, se svaret jeg ga ovenfor.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ17. juni 2005, 20:03
Du har virkelig vert til hjelp! Du og Flexxo! Har tro på at dette skal ordne seg.

Jeg tror jeg kommer til å ta 6 gram kreatin hver dag, med mindre dette har noe negativt å si, med at man "holder" igjen karbohydratene (glykogenene) i musklene, pga vannbindingen fra kreatinen.

Rart, jeg har alltid hørt at det er en stor fordel med kreatin på deff, dersom man vil ungå tap av muskelmasse. Men dersom man vil ned i vekt no matter what, så er det like greit å kutte kreatinen.

Tror jeg holder meg på ca 90 gram karbs på treningsfriedager, og de EDIT: 250 (Det var litt mye, må kutte et sted  :-\ )grammene karbsene på treningsdager. I begynnelsen vertfall, før jeg blir vant til å kostholdet, og finner ut hva jeg kan kutte på treningsdager.

Kommer tilbake med noen spørsmål jeg har seinere, dersom det er greit. Eg har notert de på mobilen, men den er ikke her med meg akkuratt no. ;)

God helg, forløpig! ;) 


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve17. juni 2005, 21:20
Kreatin på deff er ikke optimalt med tanke på fettforbrenningen, men du får veldig mye energi og styrke ut av det og det kan hjelpe deg til å forbrenne mer. Har selv brukt kreatin på deff tidligere, og gikk da ned 0,5 til 1kg i uka likevel. Tror ikke det har noen stor betydning, i hvert fall ikke med din fettprosent! :) Kan legge til at Benkpressmannen bruker kreatin på deff.

Har du fettklype? Hvis ikke, bør du kjøpe deg ei. Det er ikke alltid så bra å ta midjemål da det varierer med væskebalansen og dermed vil gi feil måleresultat.

90 grams hørtes helt greit ut! Husk bare for all del å gå gradvis ned etter oppkarbingen så du ikke setter kroppen på sultemodus. Har allerede skrevet hvordan du kan gjøre det. :)

Bare hyggelig å hjelpe, vettu! Bare jeg ikke lærer bort feil nå... Håper ikke det, det har i hvert fall funket veldig bra for meg!

God helg!

Hilsen chinzer, som koser seg med 4 hamburgere.. Oppkarbing får deffing til å virke fornuftig!


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ18. juni 2005, 11:27
Jeg tror jeg kjører styrketrening søndag, istedenfor mandag, slik at jeg får den gradvis senkingen av karbs, slik du mener, og slik du satt opp et eksempel.

Har fett klype, men får så veldig forskjellige målinger/resultater. Tar bare fettklype mål med lange mellomrom, slik at jeg virkelig ser om det er noen forandringer.

Bare noen små spm til slutt:

1: Er det en fordel å drikke mye vann? Går det greit og drikke lett brus dersom jeg har lyst på noe godt?

2: Jeg trener 25 min rolig sykkling etter styrketrening som kardio, bør jeg ha noe mer. Sommeren blir hektisk, treningsdagene har jeg ikke fri før ca 20.00 tiden. ;)

3: Ville du invistert i krom? For å dempe søt behovet (karbs behovet).

4: Har du noen dressinger å anbefalle dersom jeg har veldig lyst på noe til middag/kvelds? Til tunfisken og sånn.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve18. juni 2005, 11:59
1: Drikk så mye du bare orker! Vann er bare bra, spesielt på deff. På Oppkarbingsdagene MÅ du drikke mye vann pga alle karbohydratene.

2: 25 minutter høres greit ut, det. :)

3: Jeg personlig klarer å holde meg, så det er ikke noe problem.

4: Nei, men om du krydrer tunfisken litt og spiser den sammen med salat og olivenolje, blir det som et godt lite måltid. Jeg har også opplevd at den er lettere å spise om den varmes i microen.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ18. juni 2005, 13:21
Ja, jeg har samme erfaring. Wooker den i 5 min, då slipper  du den råsmaken. ;)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ28. juni 2005, 19:12
Er det forbudt å ta litt steikt løk til tunfisk+grønnsaken? Tok litt steikt løk av mamma idag, og det smakte himmelsk til tunfisken. ;)

6 karbs per 100 gram vare. La oss si en halv løk eller noe sånt hver dag, det skulle da ikke vere så gale. :)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: yngve28. juni 2005, 19:13
Løk er sunt og godt! =)


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Flexxo28. juni 2005, 19:13
Mener du stekt løk på pose, eller løk stekt i panne? Løk på pose er ikke så bra, men løk ellers er genialt. Bare å spise løk.


Tittel: SV: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Germ28. juni 2005, 19:30
Stekt løk i panne. ;)


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Figuz02. august 2009, 18:14
Gammel post, men hvordan gikk deffen? :)


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Treneral05. august 2009, 23:53
Gammel post, men hvordan gikk deffen? :)

leste akkurat hele posten, og lurer på akkurat det samme, hehe. Jeg synes det virker skummelt å ligge så lavt på karbs. Har det noen ulemper? Jeg er først og frems redd for å miste muskelmasse, samt bli sløv, trøtt og ha lite energi.

mens vi er i gang, er rapsolje en bra fettkilde, og er det samme om du drikker en SS eller steker i en SS? :)


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Jimii29. august 2009, 18:28
Driver selv å deffer akkurat nå, og lurer på om knekkebrød kan erstatte brød som low-carb? Er litt usikker på hva jeg skal spise om jeg ikke skal spise brød...


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming30. august 2009, 10:36
Mange muligheter. Riskaker f.eks. Eller bare mindre brød... ;)


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Snillefart30. august 2009, 12:03
Mange muligheter. Riskaker f.eks. Eller bare mindre brød... ;)
Riskaker er jo raske karbs, som man skal unngå på low-carb. Nå vet jeg ikke hva slgs kostholdsprogram Jimii baserer seg på, men det går fint å lage lavkarbo-brød. Eventuelt kan du jo i en overgangsfase spise litt flattbrød.

Personlig synes jeg at omelett metter mye bedre enn brød i tilsvarende energimengde.


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Jimii30. august 2009, 18:01
Akkurat nå pleier jeg å ta 4 knekkebrød med parmaskinke og tomat til frokost, og enten 4 knekkebrød eller en kyllingsalat jeg lager dagen i forveien + 2 bananer til lunsj. Tar en måltidserstatter når jeg kommer hjem fra jobb kl halv 5. Til middag blir det som oftest kylling eller kjøtt med salat, og rester til kvelds..

Blir litt vrient for meg å lage omelett hver morgen til frokost, for det rekker jeg ikke. Fungerer knekkebrød da? Er det lavkarbo, egentlig?


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Snillefart30. august 2009, 18:50
Det du lister opp er ikke lavkarbo. Hvilken kostholsfilosofi er det du går utifra? Lavkrbo blir da en slags paraplybetegnelse på alle. Generelt sett går lavkarbo utifra et kosthold med mindre enn 50-100gr karbs pr dag, de mer "intensive" har max 15-20gr i startfasen.

At du ikke har tid tror jeg ikke noe på. Selv har jeg en hverdag hvor jeg drar 7.30 og er hjemme kl.24, da gjelder det å planlegge. Hver søndag steker og koker jeg middag og lunsj for hele uka. Uansett, omelett tar bare 5min å steke og enda lettere er det å ha hardkokte egg liggende i kjøleskapet.   


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Jimii30. august 2009, 21:37
Jeg får sikkert tid til å lage meg omelett, men hadde du giddet å liste opp noe som er lavkarbo da? Er det så mye carbs i knekkebrød, salat, kjøtt, skinke osv...? Trodde hele greia var mest å holde seg unna brød og pasta etc.


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Ejay30. august 2009, 21:40
Jeg får sikkert tid til å lage meg omelett, men hadde du giddet å liste opp noe som er lavkarbo da? Er det så mye carbs i knekkebrød, salat, kjøtt, skinke osv...? Trodde hele greia var mest å holde seg unna brød og pasta etc.
Står bakpå pakken, skinke har ikke carbs nei. Knekkebrød har masse.


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: UpAndComming30. august 2009, 22:38
Riskaker er jo raske karbs, som man skal unngå på low-carb. Nå vet jeg ikke hva slgs kostholdsprogram Jimii baserer seg på, men det går fint å lage lavkarbo-brød. Eventuelt kan du jo i en overgangsfase spise litt flattbrød.

Personlig synes jeg at omelett metter mye bedre enn brød i tilsvarende energimengde.

Raske karbs alene ja - sammen med annen mat, nei.


Tittel: Sv: Low-Carbs, hvor effektivt?
Skrevet av: Snillefart31. august 2009, 17:12
U&A; Går utifra at du snakker om GI-modellen?