Tittel: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 20. juni 2005, 16:53 Som de fleste vet så er grillsesongen på vei (eller er her?) og da blir det en del grillmat her hjemme.
Mitt spørsmål blir da om dette er ødeleggene for meg som driver å deffer? Noen forslag til åssen mat man kan grille? Takk Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Caepp på 20. juni 2005, 16:55 Du kan jo prøve med kylling- eller laksefilet f.eks! :)
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 20. juni 2005, 16:57 Hvordan er det med pølser og hamburgere uten brød og dressing? Er det no spesielt ødeleggende?
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: TornBlackRaven på 20. juni 2005, 17:00 mye mettet fett og lite proteiner i det der iforhold til annet du kan lage.
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 20. juni 2005, 17:03 som f.eks....?
kylling og fisk er så oppbrukt :P har lyst på no nytt og spennende :D Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: metteflette på 20. juni 2005, 19:38 Limemarinerte Scampi f.eks? Grillspyd med kylling/ svin og squash, mais osv. Fantasien som setter grenser. Var nettopp inne på Aperitif.no for å fine oppskrifter selv, du kan jo ta en titt der og evt på Grete Roede sine sider, hun glimter til med greie oppskrifter ;)
Legg ut hvis du finner noen gode oppskrifter.. ::2thumbsup:: Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Melissa på 20. juni 2005, 20:13 Som de fleste vet så er grillsesongen på vei (eller er her?) og da blir det en del grillmat her hjemme. Mitt spørsmål blir da om dette er ødeleggene for meg som driver å deffer? Noen forslag til åssen mat man kan grille? Takk Skjær av fettstrimlen på svinekoteletta, dropp de bakte potetene til fordel for masse grønn salat, og resultatet er et magert måltid. Rømmen erstatter du med Mager Kesam og Thousand Island 27 % med 3 %. Grillspyd, enten med svine- eller kyllingkjøtt, masse tomater, løk og minimais er definitivt vinneren her i huset. Magert, sunt og ikke minst kjempegodt! Hvordan er det med pølser og hamburgere uten brød og dressing? Er det no spesielt ødeleggende? Kylling- og biffburger er magre alternativ sammenlignet med Big One Hamburger. Bruk gjerne hjemmelaget brød, da med en litt grovere meltype. Pommes fritesen kan du med fordel erstatte med oppkuttede poteter tilberedt i stekeovnen. Husk masse salat!! Brusen erstatter du med et iskaldt glass vann, fylt med isbiter og sitronskiver. Bon apetit! ::food:: Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 20. juni 2005, 21:25 Takker for gode tips!!! :D
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Zoria på 21. juni 2005, 00:09 >Hvis du holder deg til rent kjøtt, fisk og skalldyr og unngår hvalvfabrikater og ferdigprodukter så er det bra mat. Vær forsiktig med hva du bruker av marinader og dressing. Grønnsaker er godt tilbehør.
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 22. juni 2005, 13:13 hvordan er det med entrecôte på grillen?
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: onakosano på 22. juni 2005, 13:22 ta å kjøp ca 500gramm svinefilet, legg den i en hvitløksmarinade, la den ligge i ca 30 min, legg den sammens med litt av marinaden på grillen, grill den godt i ca 10 min, ta av og husk å ha på litt pepper(helst hvitløk men du kan også kjøre på med mild chilli og finmalt pepper), ta av, skjær i strimler, ta noen fløtepoteter og kanskje en dæsj med hjemmelaget rødvinsaus og du er på god vei min venn :D, kan ødelegge litt med poteter og saus men den er verdt det.
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Melissa på 22. juni 2005, 15:53 hvordan er det med entrecôte på grillen? Om det er sunt mener du? Entrecôte inneholder jo mye skjult fett, men er vel greit en gang i blant.. Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: metteflette på 24. juni 2005, 09:59 Lagte dette selv igår og det ble veldig godt!!!
Chilli og hvitløksmarinerte grillspyd. 1/2 dl olje 1 teskje hakket chillie 2 fedd finhakket hvitløk salt/pepper Jeg hadde 16/20 ferdig skrellte og rensete scampi oppi og lot det ligge en time, kunne godt ha ligget en halvtime lengre for enda bedre smak. Tre scampiene på grillspyd og vend ofte på grillen til de er rosa og ferdige. hvis du bruker tregrillspyd så legg dem i vann før bruk ;) ( dette burde ihvertall ikke ødelegge for deffen din ::2thumbsup::) Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: HotWheels på 25. juni 2005, 00:04 ta å kjøp ca 500gramm svinefilet, legg den i en hvitløksmarinade, la den ligge i ca 30 min, legg den sammens med litt av marinaden på grillen, grill den godt i ca 10 min, ta av og husk å ha på litt pepper(helst hvitløk men du kan også kjøre på med mild chilli og finmalt pepper), ta av, skjær i strimler, ta noen fløtepoteter og kanskje en dæsj med hjemmelaget rødvinsaus og du er på god vei min venn :D, kan ødelegge litt med poteter og saus men den er verdt det. Fløtepoteter? ville vel heller anbefalt litt ris eller noe siden han faktisk sier spesifikt at han er på deff? Litt pirkete men :P Er det snakk om spisedag så er det en annen sak. da ville jeg nok unnet meg dette lille ekstra ;D Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Woody på 27. juni 2005, 12:09 Er entrecôte så hakkende gale da? Trodde dette var like bra å spise som f.eks biffstrimler.
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Melissa på 27. juni 2005, 16:44 Er entrecôte så hakkende gale da? Trodde dette var like bra å spise som f.eks biffstrimler. Ja, entrecôte inneholder en del finfordelt fett (marmorert). Jeg vet ikke hva du definerer som hakkende gale, men jeg syns ikke 11,5 % er så magert at det kan spises daglig. Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: JohnBlond på 27. juni 2005, 16:59 Jeg er ikke sikker på hvor mye det utgjør, men endel av fettet drypper nedi grillen. Det burde vært gjort kontrollerte eksperimenter med veiing av dryppefett for å avgjøre om man kan grille entrecote eller ikke på deff.
Dersom deffen er en lavkarbdiett trenger man ikke bekymre seg for fett, så lenge man holder styr på kaloriinntaket. Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Melissa på 27. juni 2005, 17:02 Jeg er ikke sikker på hvor mye det utgjør, men endel av fettet drypper nedi grillen. Det burde vært gjort kontrollerte eksperimenter med veiing av dryppefett for å avgjøre om man kan grille entrecote eller ikke på deff. Dersom deffen er en lavkarbdiett trenger man ikke bekymre seg for fett, så lenge man holder styr på kaloriinntaket. Ja, men det gjelder jo ikke bare entrecôte. Når du steker kjøttdeig for eksempel, kan du jo redusere fettmengden betraktelig bare ved å sile, og evt. skylle den. Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Woody på 28. juni 2005, 13:03 Ja okey, spiser ikke så mye entrecôte at det gjør noe, bare trodde dette var på lik linje med biffstrimler og annen mat fra kuer.
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 28. juni 2005, 13:44 Ja okey, spiser ikke så mye entrecôte at det gjør noe, bare trodde dette var på lik linje med biffstrimler og annen mat fra kuer. er biffstrimler grei nok mat da? :-) Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Melissa på 28. juni 2005, 14:40 Ja okey, spiser ikke så mye entrecôte at det gjør noe, bare trodde dette var på lik linje med biffstrimler og annen mat fra kuer. Nei, det er dessverre ikke det. er biffstrimler grei nok mat da? :-) Indre- og ytrefilet er magert og godt. Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Woody på 04. juli 2005, 13:05 er biffstrimler grei nok mat da? :-) Kjempegodt!Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 04. juli 2005, 22:05 kjempegodt vet jeg det er, men er det sunt?
Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: Melissa på 04. juli 2005, 22:14 kjempegodt vet jeg det er, men er det sunt? Entrecôte inneholder som sagt 11,5 % fett. Biffstrimler av indre- eller ytrefilet derimot er magert, sunt og godt. Tittel: SV: Grillmat Skrevet av: superdaniel på 04. juli 2005, 22:32 ok, takk :)
|