Treningsforum

Generelt => Antidoping => Emne startet av: 25årstrening på 01. november 2005, 12:17



Tittel: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: 25årstrening01. november 2005, 12:17
Fra BA i dag. SATS har, ikke overraskende selvsagt, bestemt seg for å dopingteste sine kunder:

Sats vil doping-teste medlemmer
Ansatte hos Sats går på opplæring hos Antidoping-Norge for å lære å kjenne igjen signaler påbruk av dopingmidler. Nå ønsker Sats å teste kundene sine også.

Sats hadde frem til 2001 anledning til å dopingteste kundene. Men forbrukerombudet satte foten ned.

- Jeg er overrasket over at myndighetene ikke har kriminalisert enhver befatning med doping, sier Anders Grøterud, informasjonsdurektør i Sats Norge til BA.

- Vår holdning til dop er enkel. Nulltoleranse, sier han til BA.

Han reagerer på at det ikke ble satt inn andre former for testing, da Sats ble fratatt muligheten til å teste sine medlemmer. Håpet hans er at de nå igjen kan få tillattelse til å teste folk som trener i studio.

OPPLÆRING

- Vi er i ferd med å formalisere et samarbeid med Antidoping Norge . De ansatte går allerede i opplæring om hvordan doping arter seg.

- Dessuten er det laget et frivillighetsskjema, som vi vurderer å innføre. Her kan kundene selv skrive under på at de kan bli dopingtestet av oss. Dette er en praksis som er på vei opp. Det er imidlertid ikke noe vi kan kreve av hensyn til personvernet, sier Grøterud.

Antidoping Norge melder om ti prosent økning i dopingbeslag siste året. Det landsdekkende treningssenteret samarbeider allerede med dopingjegerne.

I kontrakten til de ansatte går det frem at det er oppsigelsesgrunn dersom noen bruker eller på annen måte befatter seg med dopingmidler.

- IKKE NAIVE

Grøterud avslår ikke muligheten for at det ligger dopede muskler under deres apparater.

- Vi er ikke så naive at vi ikke tror det kan forekomme, sier han.

- Men atmosfæren i Sats skal ikke være fokusert på den perfekte kroppen, men gleden med trening. Det er ingen kultur for ekstrem styrketrening. Du finner ikke de tyngste vektene hos oss, hevder Grøterud.

- Er mange kastet ut etter mistanke om doping den tid dere har eksistert?

- Vi har løst det individuelt der vi har hatt klare indikasjoner eller mistanke, sier han.



Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: proteingutn01. november 2005, 13:25
- Men atmosfæren i Sats skal ikke være fokusert på den perfekte kroppen, men gleden med trening. Det er ingen kultur for ekstrem styrketrening. Du finner ikke de tyngste vektene hos oss, hevder Grøterud.[/b]


Nei, og alle de som trener seriøst er ekstreme. Er vel ca ingen av de som konkurerer i styrke eller volum som trener på sånt et tullesenter heller da. Helt idiotisk. Hva med å la noen "rene", store, sterke folk trene der da, og la alle se at det er mulig å bli stor og sterk uten dop? Er ikke akkurat forebyggende å gjøre det på denne måten som Sats gjør. Tenk deg at du er 16 år og ikke er det minste fornøyd med kroppen din. Du vil bli stor og sterk. Du begynner på Sats og du ser ingen som har "lykkes" skikkelig med treninga og kommet langt, men du ser mange som trener dag ut og dag inn med jallavekter. "Hmm, kanskje jeg faktisk bruke dop for å bli stor..? Jeg mener, skulle jo tro at det var noen her som var litt store ettersom de har trent så lenge, men feilen er sikkert at de ikke boler.. Kanskje jeg skal ta en kur.." osv osv osv

- Er mange kastet ut etter mistanke om doping den tid dere har eksistert?

- Vi har løst det individuelt der vi har hatt klare indikasjoner eller mistanke, sier han.

Hva skal det bety da? At de har kasta ut folk pga "indikasjoner" eller mistanke..? Har de i det heletatt lov til det..?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: proteingutn01. november 2005, 13:56
Quoter fra BA (http://www.ba.no/sport/article1805811.ece), samme artikkel som diskuteres her:

Sitat
Birte Andersen (18) (t.v.) og Hilde Foss Angeltveit (19) går idrettslinjen på U Pihl videregående skole, og trener tre timer om dagen fem ganger i uken. De stiller seg positive til forslaget om dopingtester på treningsstudioet. - Det gir et klart signal om at doping ikke er akseptert.

::biggrin:: Gode kunder, mao..




Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Maui01. november 2005, 14:06
glad jeg endelig har fått kontrakten min hos SATS finito makan til dritt sted skal man se lenge etter til 519,-pr mnd :o



Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: proteingutn01. november 2005, 14:06
Trent der lenge? Erfaringer?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Fleksnes01. november 2005, 14:18
Jeg trener på SATS........føler meg ikke stor, men der jeg trener er det en del store karer, senest igår en som lå og pressa 140 kg benk på samme måte som de fleste varmer opp. Men det er helt sikkert mye husmødre der også-de hopper hodet mitt glatt over. Har trent der lenge, og det er det nærmeste gymmet, det er vel grunnen. For meg er ikke motivasjon noe problem-jeg er der for MIN del, for å konkurrere med meg selv og bli bedre-så gir jeg blaffen i om det er Arnold eller fru Hansen som trener ved siden av meg.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Maui01. november 2005, 14:27
Trent der lenge? Erfaringer?

Jepp 1år..

Har ikke særlig mye og si om det egentlig..

De har ok med maskiner ok med vekter ok staff..

Trene rygg??"nei vi trener bare biceps og bryst" hehe den har jeg hørt sikkert 10ganger på Sats minst..

Det er et hel ok gym viss det hadde kostet 350,-pr mnd men til 519,-pr mnd vil jeg si dårlig..


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: proteingutn01. november 2005, 15:03
Samme f**n for deg om du har rent mel i påsan vel ?

Hva har det med prisen å gjøre?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Maui01. november 2005, 15:13
Samme f**n for deg om du har rent mel i påsan vel ?

What`?

Om jeg har rent eller urent mel i påsan skal ikke ha noe og si..Men ja er rent skal lage vafler nå forresten..

Sats er og forblir et dårlig sted og trene pga de bygger opp fordommer som baserer seg på at folk med mye muskler de boler..





Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Grungern01. november 2005, 15:14
 ::rofl2:: sats / spenst, og de greiene der.. kan ikke gjøre annet enn å le! Har dere anledningen til å trene et annet sted så gjør det!!!  ::rofl2::

"Men atmosfæren i Sats skal ikke være fokusert på den perfekte kroppen, men gleden med trening. Det er ingen kultur for ekstrem styrketrening. Du finner ikke de tyngste vektene hos oss, hevder Grøterud. "  ::rofl2:: :erter:


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Egil Skallagrimsson01. november 2005, 15:26
Det ironiske er at hverken sats eller spenst hadde eksistert hadde det ikke vært for dophuer og boletryner som Arnold, Franco, Dorian og Ronnie... Gutter som leker med STORE vekter!!

p.s. På gymmet til Holte på Brekstad har de hantler opp til 100 kg!  ;D


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Advocatus Diaboli01. november 2005, 16:26
Nuh vel.. Problemet er vel at alle som veier over 85kg i manges øyne har "arnoldmuskler".. og med den holdningen SATS har viser de med all tydelighet at de IKKE vil at SATS skal være for alle, men for den gjennomsnittelige nordmann, noe som utelukker de aller fleste styrkeløftere i litt tyngre klasser, selv om de er rene småbarn..

Det du her sier er at man helt uten videre kan SE at noen doper seg, dette medfører ikke riktighet slik jeg ser det...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: UpAndComming01. november 2005, 16:41
Men det er jo bare å innse at de KAN IKKE teste alle kundene sine, hvor skal de ta pengene til det fra ?? Testing er dyrt og SATS er et komersielt senter som vil tjene penger. Et typisk senter har ca. 1000 medlemmer mer eller mindre, og da kan jo de som vil gange det opp med de kronene det koster å teste én enkelt medlem.

Det er klart, dette kan sorteres litt etter useende - dessverre, men å gjøre dette er rasistisk og kan ikke gjennomføres.

Er det virkelig bare jeg som ser at dette er skremselspropaganda fra ende til annen. Hva annet kan SATS egentlig si ??


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: epCz01. november 2005, 16:55
Ingenting.

Hvorfor mener du at Sats er dårlig bare fordi de mener at et treningstudio skal være for alle ? Det er ikke alle som trener for å bygge store muskler vettu .
OG......jeg trodde de fleste visste nå at man får ikke arnoldmuskler ved å ha rent mel i påsan. Så kommer det inn en no ala coleman ( satt på spissen) inn på Sats så er det rimelig å tro at den personen trøkker. Trenger ikke gå på kurs for å se det.
Håper vaflene smaker ;)



Det blir jo ikke for alle, når de "henger ut" de store på gymmen, og stiller de for doping test? hadde blitt sur jeg om jeg var såpass stor, og trente der, og de ville ha meg ut av gymmen, for jeg løftet for mye


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: epCz01. november 2005, 17:10
Det skal være for alle jo .....enten du vil bygge muskler, trene kondisjon osv.....
En ting er jo seff å mistenke digre menn ( og kvinner) for å bole....men man kan jo kanskje mistenke disse som bruker uhorvelig mye tid på kondisapparatene også da..... ::)

yep, sant! altså; du tenker på at om de først skal sjekke noen, burde de sjekke de fleste! isåfall er eg enig med deg! :)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy01. november 2005, 17:21
Quoter fra BA (http://www.ba.no/sport/article1805811.ece), samme artikkel som diskuteres her:

::biggrin:: Gode kunder, mao..




Haha ;D Jeg går jo i parallell klasse med dem ;D


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: aiwass01. november 2005, 18:11
Hvorfor mener du at Sats er dårlig bare fordi de mener at et treningstudio skal være for alle ? Det er ikke alle som trener for å bygge store muskler vettu.

Det er ikke snakk om å legge SATS til rette for alle, kun å forpurre situasjonen for større og sterkere medlemmer. Vennligst forklar hvordan dette har noen som helst positiv effekt for medlemmene.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Advocatus Diaboli01. november 2005, 18:26
Det er et "relativt" stort sprang fra Coleman ned til Tricepsman Morni, ikke for å være frekk, men tricepsman har ingenting i en slik sammenligning å gjøre. Hvis du mener at det er mange av Colemans kaliber som vandrer rundt kan jeg forstå at det er mulig å se at de doper seg, er det derimot folk på tricepsmans størrelse.. og laget rundt der, så er det umulig å se på dem og si "han doper seg"...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: epCz01. november 2005, 18:29
Det er ikke snakk om å legge SATS til rette for alle, kun å forpurre situasjonen for større og sterkere medlemmer. Vennligst forklar hvordan dette har noen som helst positiv effekt for medlemmene.

signerer den


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Advocatus Diaboli01. november 2005, 18:43
Det aiwass lurer på er hvordan du kan forsvare det at SATS tydeligvis vil ha ut større medlemmer med at dette gjør det bedre for mindre medlemmer å trene? ;)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Hammer01. november 2005, 18:47
Som noen vet går ikke alt så bra for Sats om dagen. "Så synd". Dette er sikkert bare en metode for å få de som sliter ut utstyret til å slutte, slik at det blir plass til flere "støttemedlemmer".

Mvh Hammer


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: aiwass01. november 2005, 18:49
Ehhh hæ? tror jeg falt ut litt her nå asså...

- Du hevder at SATS' ønske er at treningssentre skal være for alle.

- SATS' tiltak i denne saken resulterer i en innsnevring av klientellet, gjennom å luke bort en bestemt gruppe.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: epCz01. november 2005, 18:51
Som noen vet går ikke alt så bra for Sats om dagen. "Så synd". Dette er sikkert bare en metode for å få de som sliter ut utstyret til å slutte, slik at det blir plass til flere "støttemedlemmer".

Mvh Hammer

ligger noe i det der :p


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Sokoban01. november 2005, 19:12
Begynner SATS å dopingtester sine medlemer i virkeligheten så skal jeg jammen meg bli medlem der! Jeg synes det er genialt. Og jeg ser på det som en sjanse at de kan få inn tyngre vekter så lenge de vet det er rene folk som leker med de. At de tar bort de tyngste for å få bort bolerne er jo det eneste alternativet de har nå, men med doping kontroller kan de store tunge vektene komme inn i studioet igjen. Så dette blir bra!
Håper de gjør det samme i Sverige.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Maui01. november 2005, 19:20
Begynner SATS å dopingtester sine medlemer i virkeligheten så skal jeg jammen meg bli medlem der! Jeg synes det er genialt. Og jeg ser på det som en sjanse at de kan få inn tyngre vekter så lenge de vet det er rene folk som leker med de. At de tar bort de tyngste for å få bort bolerne er jo det eneste alternativet de har nå, men med doping kontroller kan de store tunge vektene komme inn i studioet igjen. Så dette blir bra!
Håper de gjør det samme i Sverige.

Verste er vel at du mener dette seriøst..

Du er vel en av de som mener bol burde bli forbudt og bruke også så vi kan gjøre enda flere mennesker i Norge kriminelle for små ting!!

At Sats er så idioter at de tror de kan teste alle eller diskriminere noen og ta prøver av folk bare fordi de er litt større en gjennomsnitt er ille..

Jantelandet Norge kan man vel ikke vente seg så mye egentlig ivertfal ikke en aksept for at folk tar sine egene valg i livet >:(



Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Sokoban01. november 2005, 19:27
Verste er vel at du mener dette seriøst..

Du er vel en av de som mener bol burde bli forbudt og bruke også så vi kan gjøre enda flere mennesker i Norge kriminelle for små ting!!

At Sats er så idioter at de tror de kan teste alle eller diskriminere noen og ta prøver av folk bare fordi de er litt større en gjennomsnitt er ille..

Jantelandet Norge kan man vel ikke vente seg så mye egentlig ivertfal ikke en aksept for at folk tar sine egene valg i livet >:(



Jeg har til gode å treffe en smart person som doper seg. Så derfor ser jeg på dette som en slags hjelp for å holde dumme folk fra dop.
Jeg er mye større enn gjennomsnittet, men har ikke noe dop i kroppen, så derfor behøver man ikke dop for å bli litt større enn gjennomsnittet.

Det er jo bra folk stopper deg fra å gjøre egne valg. Det finnes folk som velger å drepe, er det feil at vi prøver å stopp dem? Det finnes folk som voldtar, er det feil vi stopper dem? Desverre er det ikke dine egne valg alltid de beste....


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Maui01. november 2005, 19:29
Jeg har til gode å treffe en smart person som doper seg. Så derfor ser jeg på dette som en slags hjelp for å holde dumme folk fra dop. Jeg er mye større enn gjennomsnittet, men har ikke noe dop i kroppen, så derfor behøver man ikke dop for å bli litt større enn gjennomsnittet.

Det er jo bra folk stopper deg fra å gjøre egen valg. Det finnes folk som velger å drepe, er det feil at vi prøver å stopp dem? Det finnes folk som voldtaar, er det feil vi stoper dem? Desverre er det ikke dine egne valg alltid de beste....

Nå snakker jeg om og ta egne valg i forhold til noe som er helt lovlig og bruke...

Fint du setter bol sammen drap,voldtek din IQ lyser ikke akuratt av det!!


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Sokoban01. november 2005, 19:45
Nå snakker jeg om og ta egne valg i forhold til noe som er helt lovlig og bruke...

Fint du setter bol sammen drap,voldtek din IQ lyser ikke akuratt av det!!

Problemet er at det er lovligt. Jeg håper det blir ulovligt snart.

At jeg måtte forklare den andre delen litt bedre til deg burde jeg forstått. Men det jeg mente er at mange har problem med å ta de rette valgene ofte. Spesiellt når de er usikker. Og da synes jeg det er bra at det kommer en person og sier fra til de at det er et feil valg de har tenkt å gjøre. På den måten vil det for mange bli lettere å ta egen valg, istedet for å høre på f.eks kompisen som tror han er litt tøffere. Hvis en ungdom begynner å trene på SATS, og vil få tilbud om å begynne med dop, vil han med mye større sjanse si nei ettersom han kan bli utkastet fra gymmet, enn hvis ingen reagerer negativt, men kun positivt på at han begynner med dop. Jeg synes det er for jævlig å se alle 17-18-19 åringen som trener og er full med dop. Håper du forstår bedre denne gangen.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: epCz01. november 2005, 19:54
Jeg har til gode å treffe en smart person som doper seg. Så derfor ser jeg på dette som en slags hjelp for å holde dumme folk fra dop.
Jeg er mye større enn gjennomsnittet, men har ikke noe dop i kroppen, så derfor behøver man ikke dop for å bli litt større enn gjennomsnittet.

Det er jo bra folk stopper deg fra å gjøre egne valg. Det finnes folk som velger å drepe, er det feil at vi prøver å stopp dem? Det finnes folk som voldtar, er det feil vi stopper dem? Desverre er det ikke dine egne valg alltid de beste....

Nå tenkte vell egentlig Maui på valg som folk gjør, ovenfor sin egen kropp! Det er vell for det meste det det gjelder her.. Og mm noen velger å bole, så må de vell gjøre det..
Greit at de prøver å unngå at folk gjør det! Men da burde de heller informere mer rundt dette med anabole steroider og slikt på helsestudio gjerne! Plakater, hefter og slikt, hvor de ramser opp bivirkninger og slikt!  
Gjerne gjøre det klart at om man blir tatt for dop på studio'et så blir man kasta ut! Men å gå rundt å sjekke inviduelle folk, og slik, det kan fort bli diskriminerende !

Samme med å fjerne de største vektene! det blir for dumt!

Nå snakker jeg om og ta egne valg i forhold til noe som er helt lovlig og bruke...

Fint du setter bol sammen drap,voldtek din IQ lyser ikke akuratt av det!!

drap og voldtekt har ingenting med dette å gjøre!
og Sokoban's IQ, er heller ikke særlig relevant, i denne saken :p

Jeg skjønner meg ikke på enkelte av dere her inne asså....først så er det mange som sier  at dersom noen har oppnådd en utrolig bra fysikk uten dop , så er det halleluja , og dersom det viser seg at denne personen har dopa seg , så er det hardnakket null respekt og uff uff .......men at akkurat de samme dophuene ,med de utrolige kroppene skal trene på f.eks Sats, DET er greit liksom? dobbeltmoral så det holder her asså.

Ingen som sier her at "dophuene" skal få lov til å trene på sats! MEN, Sats bør prioritere andre virkemidler enn det å teste de største folka for bol ?
Men om det er HELT klart at en fyr gjerne bruker ulovlige middler, og bare øker og øker, og har trent på studio i 6 mnd og alerede har dobblet størrelsen sin, og vellsådet, så ser jeg ingenting gale i å teste denne personen for bol, med samtykke såklart!
Ellers må jeg si at jeg syns de har ingen rett til å kaste ut folk for "mistanke" for dop..

Problemet er at det er lovligt. Jeg håper det blir ulovligt snart.

At jeg måtte forklare den andre delen litt bedre til deg burde jeg forstått. Men det jeg mente er at mange har problem med å ta de rette valgene ofte. Spesiellt når de er usikker. Og da synes jeg det er bra at det kommer en person og sier fra til de at det er et feil valg de har tenkt å gjøre. På den måten vil det for mange bli lettere å ta egen valg, istedet for å høre på f.eks kompisen som tror han er litt tøffere. Hvis en ungdom begynner å trene på SATS, og vil få tilbud om å begynne med dop, vil han med mye større sjanse si nei ettersom han kan bli utkastet fra gymmet, enn hvis ingen reagerer negativt, men kun positivt på at han begynner med dop. Jeg synes det er for jævlig å se alle 17-18-19 åringen som trener og er full med dop. Håper du forstår bedre denne gangen.

De burde helt klart understreke tydelig at bol kan medføre å bli kastet ut av gymmen! Men de burde også informere, som nevnt over, om alle bivirkningene til de forskjellige stoffene! Og ting som går igjen, som f.eks stoppet skjelletvekst for yngre brukere! Og større hjerte! I enkelte tilfeller, for stort! det finnes utallige bivirkninger! Og få kan noe som helst om dem! Eneste de har hørt, er de positive virkningene  :-\  :nono:


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: 25årstrening01. november 2005, 19:57
Jeg er helt enig i at det er både skadelig og direkte tåpelig at noen ungdommer doper seg, til og med langt ned i tenårene. Direkte tragisk.
 
Personlig tror jeg bare ikke noe særlig på denne forbudslinjen.

Hvis det virkelig er masse ungdommer som doper seg på SATS og de andre store sentrene, vil det neppe være vanskelig for disse å finne andre arenaer for trening uten dopingkontroll.
Man har blitt kvitt problemet et sted, men egentlig skyver man problemet under teppet. Det er feks ikke vanskelig å finne, eller å anskaffe, et kjellergym (og pengene er fort tjent inn igjen siden man slipper å betale høye avgifter på sentrene. Tenk deg 5-6 stykker som går sammen om å kjøpe utstyr). Spørsmålet er da hva man har oppnådd: på et treningssenter er det mye lettere å lokalisere et problem, og å drive holdningsskapende arbeid.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Maui01. november 2005, 19:59
Problemet er at det er lovligt. Jeg håper det blir ulovligt snart.

At jeg måtte forklare den andre delen litt bedre til deg burde jeg forstått. Men det jeg mente er at mange har problem med å ta de rette valgene ofte. Spesiellt når de er usikker. Og da synes jeg det er bra at det kommer en person og sier fra til de at det er et feil valg de har tenkt å gjøre. På den måten vil det for mange bli lettere å ta egen valg, istedet for å høre på f.eks kompisen som tror han er litt tøffere. Hvis en ungdom begynner å trene på SATS, og vil få tilbud om å begynne med dop, vil han med mye større sjanse si nei ettersom han kan bli utkastet fra gymmet, enn hvis ingen reagerer negativt, men kun positivt på at han begynner med dop. Jeg synes det er for jævlig å se alle 17-18-19 åringen som trener og er full med dop. Håper du forstår bedre denne gangen.

Forstår alt du sier..Enig er jeg ikke..

Og bare forby er en enkel metode som vi veit ikke funker så hvorfor kriminalisere masse folk som bruker AAS seriøst pga noen fjortiser tror de blir Arnold med AAS??

Ellers sa epCz det meste som jeg ville si i denne saken ;)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: epCz01. november 2005, 20:02
Jeg er helt enig i at det er både skadelig og direkte tåpelig at noen ungdommer doper seg, til og med langt ned i tenårene. Direkte tragisk.
 
Personlig tror jeg bare ikke noe særlig på denne forbudslinjen.

Hvis det virkelig er masse ungdommer som doper seg på SATS og de andre store sentrene, vil det neppe være vanskelig for disse å finne andre arenaer for trening uten dopingkontroll.
Man har blitt kvitt problemet et sted, men egentlig skyver man problemet under teppet. Det er feks ikke vanskelig å finne, eller å anskaffe, et kjellergym (og pengene er fort tjent inn igjen siden man slipper å betale høye avgifter på sentrene. Tenk deg 5-6 stykker som går sammen om å kjøpe utstyr). Spørsmålet er da hva man har oppnådd: på et treningssenter er det mye lettere å lokalisere et problem, og å drive holdningsskapende arbeid.

Veldig godt poeng! Det vil gjerne føre til mer doping, hvor de får flere tilhenger i denne "kjellergymmen" og flere unge treningsindivider søker "vidunder pillen" som gjør dem stor på null komma niks


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: aiwass01. november 2005, 20:49
Jepp.....bolegruppen...som de kan få avdekket ved å foreta en dopingkontroll . Ække verre enn det vettu. Det som må presiseres her , er at det kan like godt være h*n på steppemaskinen som boler seg , som det er h*n som står å løfter vekter. For alt de veit så kan jo til og med jeg være full av dop ::)

Nei, ikke bare 'bolegruppen'. Det er snakk om å mistenkeliggjøre alle som er store/sterke--SATS innrømmer til og med å ha utestengt tidligere medlemmer på grunnlag av mistanke om dopmisbruk (les: vedkommende var for stor/sterk). Nå blir det altså en realitet at de som ser 'mistenkelige' ut skal stigmatiseres ytterligere, mens enhver under x kg får være i fred, uansett hva han/hun faktisk måtte ha i seg av medikamenter. Ikke alle store boler, og ikke alle bolere er store.

Jeg vet hva du kommer til å si: 'Det er jo bare å levere rent, og bevise at de tar feil!' La meg presentere følgende scenario: Du er en mørkhudet mann. En dag kommer politiet på døren din og spør om du har alibi for kvelden før. De forklarer så at en forbrytelse er blitt begått i din bydel, og siden det er et viden kjent faktum at mye kriminalitet begås av mørkhudete, har de grunn til å mistenke deg. Alibi har du, og politiet forlater huset tomhendt, men naboene hvisker heretter seg imellom: 'Se, der går han mørkhudete! Politiet var på døren hans forleden, vet du--jeg visste han ikke var til å stole på!' Stigmatisering.

Dessuten, selv med AAS skal en gjøre mye riktig for å bli svær, hvilket krever en disiplin og kompetanse som de aller fleste 'tenåringsbolere' ikke har. De fleste 'tenåringsbolerne'--som i og for seg var den viktigste målgruppen for dette tiltaket til å begynne med, da det som oftest er disse som tar størst skade av misbruk--blir dermed oversett, siden de i følge SATS ikke er store nok til å kunne være dopet. Slik fortsetter ungdommen altså å kødde med kroppen, mens de med virkelig peiling (som i det minste kunne veiledet dem) er blitt sendt i eksil til 'hardcore'-steder.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: AntiDopingNorge01. november 2005, 21:31
Jeg har ikke for vane å kommentere pågående saker, men jeg klarer ikke la være i dette tilfellet.

Dere diskuterer en liten snever del av artikkelen i BA. I samme artikkel heter det også:

"Han forteller at det forholdsvis nye samarbeidet med treningsstudioene, «treningssenter-programmet», først og fremst består av kompetansehevende og forebyggende informasjonstiltak.

- Vi ønsker å øke bevissthet og kompetansen til dem som jobber på treningsstudio. De skal vite hvilke faresignaler man skal se etter og lære seg hvordan man skal forhindre at et dopingmiljø danner seg, sier Høistad til BA.

Dopingtesting er bare et lite element av programmet.

- Dopingkontroll krever frivillig samtykke fra det enkelte medlem, sier Høistad."


Fokus er IKKE på testing, men informasjon og forebygging gjennom kompetanseheving. Testing utgjør en veldig liten del av programmet og forutsetter frivillig samtykke fra medlemmet.

Og det er absolutt INGEN på dette forumet som vet hvilket kriterier som ligger til grunn for utvelgelsen av hvem som blir testet. Dere kan gjette så mye dere vil, men vite gjør dere ikke.



Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: SilverFox02. november 2005, 11:45
Masser av engasjerte innlegg her som vanlig.  ;D

Selv synes jeg SATS går forran med et godt eksempel her. Har selv skrevet under på en slik kontrakt tidligere, og den gang synes jeg det var et godt tiltak - noe jeg fortsatt gjør, selv om jeg selvfølgelig ser faremomentene i det. Som morni sier: har en reint mel i påsan så er det jo ikke noe å bekymre seg for - litt som alkohol og bilkjøring lissom.....

Håper og tror at de i de eventuelle testobjektene de skal plukke ut velger på andre kriterier enn størrelse, selv om størrelse rimelig nok må være et kriterie for en del av uttakene.
Dersom en vil undomsdopingen til livs er uansett størrelse et meningsløst kriterium siden 99% av de ungdommene som doper seg er tynn fjortiser - som fjortiser selvfølgelig skal være......... De er liksom ikke kjennetegnet med digre muskler... Det samme gjelder forøvrig de andre som doper seg - de er i hovedsak kun marginalt større en den reine kompisen. 

Har selv trent en del på SATS-sentre rundt om i landet, og aldri opplevd noen som helt form for åpenlys ugleseeing fra personalet. Er ikke av de største gymrottene, men veier definitivt noen kilo over 85..... Er vel i grunn kun ett gym jeg har opplevd å bli fortalt at de ideellt sett ikke ønsket "seriøse"  trenende inn (type styrkeløfter som de trodde jeg var den gang), og det synes jeg er et fair budskap så lenge du får vite det før du har meldt deg inn...... Et slikt sted er uansett ikke noe godt treningsmiljø dersom en ønsker å satse noenlunde seriøst.

Når det gjelder vekter og sånn så kan jo vi "byggere" og "fitnessutøvere" slå oss til ro med at det uansett kommer å være nok av dem til at vi kan vokse som grass..... Styrkeløftere derimot går en trist fremtid i møte på SATS - men den hverdagen møtte de vel fra dag èn i den kjeden  ;)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Egil Skallagrimsson02. november 2005, 11:49
bra sagt, tric.. men den store forskjellen på alkohol og doping er følgende:

Alkoholmisbruk har dokumenterte skadeeffekter på samfunnet.
Kjøring i alkoholpåvirket tilstand er ulovlig.
Doping er lovlig.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Advocatus Diaboli02. november 2005, 11:50
Problemet ligger jo i det aiwass sier.. stigmatiseringen. Det er hverken koselig eller veldig rettferdig om testing skal basere seg på "han ser stor ut".. det virker jo som dette er holdninger som sitter ganske godt hos mange.



Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Raffen02. november 2005, 12:26
Sats gjør det riktige.

I mange av innleggene her er det blitt hevdet at Sats stigmatiserer de "store" karene. Det kan godt hende denne gruppen vil føle seg stigmatisert, men her snakker vi om en særdeles liten gruppe. Flere av dere har hevdet at det ikke finnes noen "skikkerlige" byggere på Sats og at Sats kun er for folk som ikke har særlig peiling (virker som om det er maange fordommer mot Sats). Så konklusjonen basert på tideligere innlegg i denne tråden må være at det omtrent ikke finnes personer som er i faresonen for å føle seg stigamtisert om Sats begynner med dopingtester. Og om denne lille prosenten føler seg tråkket på så får det heller være hvis dette er med på å bedre miljøet for de 99% andre.

Sats ønsker å nå et bredt publikum og dette er nødvendigvis ikke forenlig med en liten klikk av store byggere på hvert senter. Jeg husker selv godt hvordan det føltes å gå inn i et frivekstrom første gangen, selvtilliten steg ikke akkurat av de store karene som okkuperte alle benkene. Jeg fikk ikke en varig støkk av dette første møtet, men jeg kan godt tenke meg at relativt utrente personer litt opp i årene vil snu i døra hvis de blir møtt av store svette, gryntene menn i singleter.

Og at Sats er kommersielle og vil tjene penger er det  selvfølgelig ingen tvil om, men hva så. Å trekke inn pris og grådighet i denne saken er helt meningsløst. Kan Sats skaffe seg flere medlemmer ved å stenge ute uønskede elementer gjør de selvfølgelig det og jeg ser ikke problemet med det heller. Sats tjener penger og styrketrening blir mer tilgjengelig for folk flest.
Man skal heller ikke langt tilbake i tid før folk flest ikke løftet vekter i det hele tatt og helstestudioer kun var for "bolere". Sats har snudd den trenden.

Når det gjelder sakens kjerne om det er riktig av Sats å dopingteste medlemmer eller ikke har selvfølgelig Sats sin fulle rett til å gjøre det. Men det som kanskje er enda viktigere er Sats sin moralske plikt til å gjøre dette. Det er helt uforenlig med det budskapet Sats ønsker å formidle med dopede medlemmer. Og jeg som selv trener på Sats setter stor pris på å kunne trene på et senter som har nulltoleranse til dop.



Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: UpAndComming02. november 2005, 12:51
Kan Sats skaffe seg flere medlemmer ved å stenge ute uønskede elementer gjør de selvfølgelig det og jeg ser ikke problemet med det heller.

Selvfølgelig er det problematisk dersom det er utseende dette går på, ved at man er for stor eller løfter for tungt.

Hvordan tror du samfunnet ville reagert på om jeg hadde åpnet et utested med følgende krav :
- Kun jenter som godkjennes som PENE av vaktene og kan fremvise en C-cup har adgang.

Alle andre er ikke velkomne, da dette fører til at det kommer ferre gutter og vi selger mindre øl.

Prinsipielt samme sak men med forskjellig vinkling. Utesteder vil også tjene penger, og et utested med mye pene jenter drar flere folk enn andre steder der dette ikke er tilfelle.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: 25årstrening02. november 2005, 13:00
Så konklusjonen basert på tideligere innlegg i denne tråden må være at det omtrent ikke finnes personer som er i faresonen for å føle seg stigamtisert om Sats begynner med dopingtester. Og om denne lille prosenten føler seg tråkket på så får det heller være hvis dette er med på å bedre miljøet for de 99% andre.


Mitt inntrykk er det samme som ditt - at bruk av feks AAS forekommer blant svært få medlemmer. Så hva er egentlig hensikten med testingen om de som doper seg likevel kan la være å skrive under erklæringen? Da kan jo vanskelig de hårsåre som blir redde for menn med muskler (jeg går utfra at dette ikke gjelder kvinner med muskler, eller kvinner og menn uten muskler som spiser effedrin eller røyker marihuana, som også vil slå ut på testene) føle seg så mye tryggere? Eller dreier det seg om noe annet, som vi helst ikke vil innrømme?

For meg personlig kan SATS gjennomføre så mange dopingtester som de bare orker. Det er lenge siden jeg innså at de store aktørene i treningssenterbransjen kom til å innrette seg mot relativt utrente, relativt pengesterke folk i 40+ generasjonen som ikke bruker sentrene så mye.  Så for all del; kontroller disse mosjonistene!
Jeg er veldig enig med ADNs utsagn her inne om at hvilke kriterier man skal velge ut fra bør holdes strengt hemmelig. Om man gjør alvor av å teste de tynne tenåringene så har man i hvertfall en policy utover markedsføringseffekten det er å ha et "rent" senter (Rent i den betydningen av ordet Mary Douglas bruker når hun snakker om rene og urene som soaiale kategorier). Det er uansett SATS medlemmene selv som må betale for dette.

Men man skal være merksom på at dette bare er begynnelsen. Etterhvert som flere treningssentre luker ut mulighetene for "tunge" vekter og erklærer enkeltmennesker som uønsket pga utseende, så øker også segmenteringen av de trenende.

Det er i grunnen det siste jeg finner interessant, på lang sikt tror jeg kanskje det vil være positivt for de som faktisk ikke passer inn i de nye normalitetsnormene. Kroppsbyggere og fitnessutøvere vil i enda større grad enn i dag bli hjemmehørende i egne treningslokaler (som mange styrkeløftere allerede er). Jeg tror de fleste som har sett byggermiljøer "fra innsiden" på et eller annet tidspunkt vet hva det innebærer.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: SilverFox02. november 2005, 13:05
bra sagt, tric.. men den store forskjellen på alkohol og doping er følgende:

Alkoholmisbruk har dokumenterte skadeeffekter på samfunnet.
Kjøring i alkoholpåvirket tilstand er ulovlig.
Doping er lovlig.

Ulovlig å kjøre i alkoholpåvirket tilstand? Kutt ut a!  ::)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: trallallla02. november 2005, 13:12
Skulle ikkje Sports Club og innføre dopingtester, eller at man måtte skrive under på en erklæring? Kan ikkje sei eg har sett mye til den


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: SilverFox02. november 2005, 13:14
Selvfølgelig er det problematisk dersom det er utseende dette går på, ved at man er for stor eller løfter for tungt.

Hvordan tror du samfunnet ville reagert på om jeg hadde åpnet et utested med følgende krav :
- Kun jenter som godkjennes som PENE av vaktene og kan fremvise en C-cup har adgang.

Alle andre er ikke velkomne, da dette fører til at det kommer ferre gutter og vi selger mindre øl.

Prinsipielt samme sak men med forskjellig vinkling. Utesteder vil også tjene penger, og et utested med mye pene jenter drar flere folk enn andre steder der dette ikke er tilfelle.

Blir jo litt som utesteder med type 23-års aldersgrense. Sprit kan du jo kjøpe fra fylte 20 år, så strengt tatt blir de mellom 20 og 23 diskriminert på det groveste.

Enda artigere er den type steder du ikke kommer inn om du skulle være så dum at du har bekledd deg i olabukse el.l. "No no! Her må du være pent kledd for å komme inn!"......
Diskriminerer i allefall oss med hang til å like Heavy-metal....... Eller enda verre - de som ikke har råd til å kjøpe seg "pene klær" - uff uff


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: UpAndComming02. november 2005, 13:16
Blir jo litt som utesteder med type 23-års aldersgrense. Sprit kan du jo kjøpe fra fylte 20 år, så strengt tatt blir de mellom 20 og 23 diskriminert på det groveste.

Du kan bli statsminister når du er 18, men må vente til du er 20 med å kjøpe sprit. Strengt tatt er man i så fall diskrimnert allerede da...... ;)



Sitat
Enda artigere er den type steder du ikke kommer inn om du skulle være så dum at du har bekledd deg i olabukse el.l.
Diskriminerer i allefall oss med hang til å like Heavy-metal.......
Slike steder finnes vel i praksis ikke lenger...... men det er jo klart, du henger kanskje enda litt igjen på 80-tallet når det var slik.... :erter:


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: SilverFox02. november 2005, 13:18
Slike steder finnes vel i praksis ikke lenger...... men det er jo klart, du henger kanskje enda litt igjen på 80-tallet når det var slik.... :erter:

Å jodda de finnes - og ikke bare i Drammen........
I Drammen har de endog en der det er forbudt med skinnvest..... Jævlig trist for alle trønderne som kommer på besøk.... Målet var forøvrig å slippe at Hells Angles-gutta frekventerte stedet og dermed skremte de øvrige gjestene....... (Hells Angles-gutter og dopere er litt samme ulla reint metaforisk lissom)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Raffen02. november 2005, 14:14
Selvfølgelig er det problematisk dersom det er utseende dette går på, ved at man er for stor eller løfter for tungt.

Hvordan tror du samfunnet ville reagert på om jeg hadde åpnet et utested med følgende krav :
- Kun jenter som godkjennes som PENE av vaktene og kan fremvise en C-cup har adgang.

Alle andre er ikke velkomne, da dette fører til at det kommer ferre gutter og vi selger mindre øl.

Prinsipielt samme sak men med forskjellig vinkling. Utesteder vil også tjene penger, og et utested med mye pene jenter drar flere folk enn andre steder der dette ikke er tilfelle.

Det ville nok blitt bråk hadde noen foreslått dette, men du har helt rett i prinsippet er det det samme. Ser det er flere som har påpekt urettferdighet ved krav til å komme inn på utesteder. En sammeligning jeg mener er mer riktig og prinsipielt lik er retten et utested har til å nekte overstadig berusede folk adgang.

Et annet eksempel som kanskje ikke er så likt, men som likevel illustrerer poenget er følgende: Da jeg var mindre hadde vi store problemer med ny nazisme i området der jeg bodde. Ny nazistene opptråde ofte "uniformert" i form av bomber jakker og militærboots. Ungdomsklubben i området var svært belastet av rekrutering til dette miljøet under deres arrangement. Deres svar på å få bukt med dette var å nekte folk med bomberjakker og militærboots adgang. Dette fungerte bra og rekruteringen stoppet opp i stor grad selvom det sikkert var et par vanlige folk som måtte hjem å bytte sko før de slapp inn.
Dette er som sagt et noen ekstremt / søkt eksempel, men jeg tror ikke dere trenger stor fantasi til å se paralellen til det Sats ønsker å gjøre.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: 25årstrening02. november 2005, 14:28
jeg tror ikke dere trenger stor fantasi til å se paralellen til det Sats ønsker å gjøre.

Nei. Folk som gjennom mange års trening har fått litt muskler på kroppen kan altså sammenliknes med nynazister og overstadig berusede mennesker.

Alle tre grupper kommer i kategorien "må lukes vekk".


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: kick_ass02. november 2005, 14:39
bra sagt, tric.. men den store forskjellen på alkohol og doping er følgende:

Alkoholmisbruk har dokumenterte skadeeffekter på samfunnet.
Kjøring i alkoholpåvirket tilstand er ulovlig.
Doping er lovlig.
Og promillekontroller er stort sett basert på tilfeldig utvalg.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Raffen02. november 2005, 15:17
Nei. Folk som gjennom mange års trening har fått litt muskler på kroppen kan altså sammenliknes med nynazister og overstadig berusede mennesker.

Alle tre grupper kommer i kategorien "må lukes vekk".

Eksemplet mitt gjelder metodene som brukes ikke gruppene som er involvert. Med andre ord jeg sammelikner hverken ny nazister med "bolere" eller "bolere" med berusede mennesker. Som jeg skrev i innlegget var sammenliknigen kun ment for å illustrere poenget og er ikke direkte overførbart.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels02. november 2005, 17:20
Noe jeg stiller spørsmålstegn ved, er hvorfor bol ikke er ulovlig her til lands. Her en kveld var jeg nær ved å bli nedkjørt i en smal bakke av en svær kar med amstaff og hele pakka. Politiet har ved flere tilfeller spanet på huset, og de fleste "vet" at dette er en boler. Jeg ble først livredd, for så å bli provosert å rope noe lignende dette: Hva filler er det du driver med, kjører så fort ned her???" Reaksjonen var en fyr som kom halvveis ut av bilen, og brølte: Kom deg til helvete ut av veien før jeg denger deg! Jeg for min del fikk nå ihvertfall bekreftet at det er lite smart å tukle med hormonene i kroppen, for å si det sånn.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: aiwass02. november 2005, 18:02
Noe jeg stiller spørsmålstegn ved, er hvorfor bol ikke er ulovlig her til lands. Her en kveld var jeg nær ved å bli nedkjørt i en smal bakke av en svær kar med amstaff og hele pakka. Politiet har ved flere tilfeller spanet på huset, og de fleste "vet" at dette er en boler. Jeg ble først livredd, for så å bli provosert å rope noe lignende dette: Hva filler er det du driver med, kjører så fort ned her???" Reaksjonen var en fyr som kom halvveis ut av bilen, og brølte: Kom deg til helvete ut av veien før jeg denger deg! Jeg for min del fikk nå ihvertfall bekreftet at det er lite smart å tukle med hormonene i kroppen, for å si det sånn.

Hvordan vet du at vedkommende ikke hadde vært en premiedrittsekk også uten AAS?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Maui02. november 2005, 18:17
Noe jeg stiller spørsmålstegn ved, er hvorfor bol ikke er ulovlig her til lands. Her en kveld var jeg nær ved å bli nedkjørt i en smal bakke av en svær kar med amstaff og hele pakka. Politiet har ved flere tilfeller spanet på huset, og de fleste "vet" at dette er en boler. Jeg ble først livredd, for så å bli provosert å rope noe lignende dette: Hva filler er det du driver med, kjører så fort ned her???" Reaksjonen var en fyr som kom halvveis ut av bilen, og brølte: Kom deg til helvete ut av veien før jeg denger deg! Jeg for min del fikk nå ihvertfall bekreftet at det er lite smart å tukle med hormonene i kroppen, for å si det sånn.

Uff hadde han amstaff også altså hele pakka ::) det må ha vært fælt er vel hunden som gir han beskjed om at han skal være en drittsekk da vetu..

Folk som har tidligere problemer med vold,narko blir som oftest ved bruk av bol verre med det i kroppen fordi de greier det ikke psykisk dette veit de ofte selv..

Skal man dermed dømme alle de som takler det pga noen idioter som denne karen??

Jeg veit hvordan det føles når man tar alle over en kam >:( alltid lett og bare forby da tror jo allmennheten at probleme er løst......





Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: andreassk02. november 2005, 18:36
Hvilket senter var det som ikke ville ha "styrkeløftere" tricepsmann? Hørtes sykt ut!


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels02. november 2005, 19:29
Hvordan vet du at vedkommende ikke hadde vært en premiedrittsekk også uten AAS?

Den er jeg helt med på, at han sikkert ikke ville vært så veldig mye bedre uten slike ting innabords. Jeg har også fått inntrykk av at flere som bruker anabole steroider(noen, langt fra alle), også er borti andre stoffer, mens når ting skjer, så er det det at de går på bol en hører om.

Er med på at en ikke skal dømme dem som takler dette bra, men nå er det nå slik at det er jo dem som ikke takler det bra en hører mest om, så da begynner en jo og få inntrykk av at det er sånn det går med en del når de begynner på aas.

Noen som vet om det er noen håndfaste bevis på sammenheng mellom bol og agresjon? Hører bare om dette til stadig, da selvsagt fra selvutnevnte dopingmotstandere, som jo så klart ofte svartmaler en hel del.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: aiwass02. november 2005, 20:22
Noen som vet om det er noen håndfaste bevis på sammenheng mellom bol og agresjon? Hører bare om dette til stadig, da selvsagt fra selvutnevnte dopingmotstandere, som jo så klart ofte svartmaler en hel del.

Konkrete beviser mht. atferd finnes det lite av. Det sier seg selv at ett av testosteronens kjennetegn er aggressivitet (ikke nødvendigvis sinne, men 'frampå-het', om du vil), men dette betyr ikke at en med høyt testosteronnivå ikke kan beherske seg.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: SilverFox03. november 2005, 09:29
Hvilket senter var det som ikke ville ha "styrkeløftere" tricepsmann? Hørtes sykt ut!

Konkret så var det Elixia (er det sånn det skrives mon tro) i Drammen, men jeg vil tro de fleste gym ala SATS vil vri seg litt i stolen dersom det kommer en klient som ønsker å trene styrkeløft på regulær basis der.

Dette har selvfølgelig ikke primært med doping å gjøre, men hvordan de bruker utstyret o.l.
Uansett har nok svært mange et stereotypt bilde av styrkeløftere inni hodet sitt - for det første er de pr deff dopede, de løfter usannsynelig tunge vekter, de skriker når de trener og de sliter kraftig på utstyret/inventaret (300 kilo rett i gulvet etter endt markløft-sett lissom). De fleste aktive byggere derimot er ikke så uhorvelig store at de blir lagt merke til i negativ forstand, samt at de i folk sine hoder løfter vektene på en mer kultivert måte..... De som er så store at de virklig blir lagt merke til vurderer vel ikke en gang å nærme seg SATS - på lik linje med seriøse styrkeløftere - det finnes stort sett langt bedre alternativer.

Nå kan jo vi som kjenner bedre til dette si at belegget for denne stigmatiseringen stort sett ikke stemmer, men selv jeg reagerer jo innimellom når en styrkeløfter okkuperer knebøyracket i en time samt surrer seg opp med knebing og drakter........ Da kan jeg om ikke annet i allefall forestille meg hva dandyene på SATS tenker.....
SATS (og de fleste andre gym) er laget for kjapp bruk av det enkelte apparat slik at flest mulig skal får brukt dem i løpet av en "kveld", da er vi som har lett for å bruke type 30-45 minutter ved markløftplassen utenfor målgruppen av trenende de søker


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: noen03. november 2005, 17:44
For en kjempehobby, ingenting er som å betale 5-6000kr i året for å bli mistenkeliggjort.

vil gjerne takke sats for denne...satsingen.
dere suger.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels03. november 2005, 18:01
Nå har vel sats sagt rett ut at de ikke er gymet for utøvere av bygging/fitness/styrke, så er det noe å ta sånn på vei for? Hva med å ikke bruke energi på å rakke ned på senteret, og heller trives godt på et gym som faktisk oppmuntrer og motiverer konkurrerende utøvere.

Nå ser dette utrolig dumt ut, for jeg er tross alt medlem av sats selv. Men jeg meldte meg først inn etter å ha sjekket ulike gym i nærheten av der jeg bor, og fant ut at for mine mål, så har sats mer enn nok for meg å vokse på, i det minste for en god del år fremover. de har også en helt ok studentpris, på 330 kr der jeg bor, som ihvertfall ikke jeg har problemer med, uten å være en soss.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy03. november 2005, 18:09
Nå har vel sats sagt rett ut at de ikke er gymet for utøvere av bygging/fitness/styrke, så er det noe å ta sånn på vei for? Hva med å ikke bruke energi på å rakke ned på senteret, og heller trives godt på et gym som faktisk oppmuntrer og motiverer konkurrerende utøvere.

Nå ser dette utrolig dumt ut, for jeg er tross alt medlem av sats selv. Men jeg meldte meg først inn etter å ha sjekket ulike gym i nærheten av der jeg bor, og fant ut at for mine mål, så har sats mer enn nok for meg å vokse på, i det minste for en god del år fremover. de har også en helt ok studentpris, på 330 kr der jeg bor, som ihvertfall ikke jeg har problemer med, uten å være en soss.

Norges land har ikke så veldig mange gym utenom de landsdekkende kjedene sine da-


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels03. november 2005, 18:27
Mulig det. Men vil nå påstå at de fleste byer har noe for enhver smak? Kan bare bruke sandnes, hvor jeg bor, som eksempel. Der har vi både sats og sports-club, samtidig som vi har city gym som på en profesjonell måte retter seg mot konkurrerende utøvere. Mener det er et par til, men usikker på navn. Stavanger er et helt eget kapittel for seg selv, vil jeg tørre påstå. Så om en konkurrerer, og ikke føler seg hjemme hos de store kjedene, så er det da ikke såå vanskelig å finne alternativer. Kommer jo så klart an på hvor en bor. Men bor en uti bygda, så tviler nå jeg på at dette er steder som de store kjedene vil etablere seg. Hvordan det er med mindre gym i slike tilfeller skal ikke jeg uttale meg om...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: IKKENOBOLHER03. november 2005, 19:13
Mulig det. Men vil nå påstå at de fleste byer har noe for enhver smak? Kan bare bruke sandnes, hvor jeg bor, som eksempel. Der har vi både sats og sports-club, samtidig som vi har city gym som på en profesjonell måte retter seg mot konkurrerende utøvere. Mener det er et par til, men usikker på navn. Stavanger er et helt eget kapittel for seg selv, vil jeg tørre påstå. Så om en konkurrerer, og ikke føler seg hjemme hos de store kjedene, så er det da ikke såå vanskelig å finne alternativer. Kommer jo så klart an på hvor en bor. Men bor en uti bygda, så tviler nå jeg på at dette er steder som de store kjedene vil etablere seg. Hvordan det er med mindre gym i slike tilfeller skal ikke jeg uttale meg om...
det finnes som regel gym over det meste av utkantnorge,det er bare det at standarden er så som så.eller så er jeg enig i utsagnet ditt angående boling og stoffmisbruk,en som trener på gymmet der jeg trener har så mye pepper innabords at hele hodet dirrer og han boler seg som bare det,men folk får gjøre hva de vil for meg.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy03. november 2005, 19:16
Ta Bergen, vi har null gym for kroppsbyggere! Vi er satt fast på gym som sats,sportsclub,SIB-senterene o.l . At Norges nest største by ikke har tilbud for byggerene er en skam.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: IKKENOBOLHER03. november 2005, 19:24
Ta Bergen, vi har null gym for kroppsbyggere! Vi er satt fast på gym som sats,sportsclub,SIB-senterene o.l . At Norges nest største by ikke har tilbud for byggerene er en skam.
finnes det ikke et gym på åsane som er et såkalt "bolegym", og så er det vel et bra gym på sandsli.og vektertorget er ikke sånn allerverst det heller.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy03. november 2005, 21:16
finnes det ikke et gym på åsane som er et såkalt "bolegym", og så er det vel et bra gym på sandsli.og vektertorget er ikke sånn allerverst det heller.

Ja virkelig Åsane treningssenter er et byggergym av øverste klasse ;D med et lite dårlig utstyrt rom og lite vekter ;D :-\ . Vektertorget er vel det som er best i Bergen, men er langt fra bra nok...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Vidis03. november 2005, 21:23
finnes det ikke et gym på åsane som er et såkalt "bolegym", og så er det vel et bra gym på sandsli.og vektertorget er ikke sånn allerverst det heller.

Åsane er vel greit nok, har ikke vert på noen av treningssentrene der, men Bergen burde absolutt hatt ett stort gym der seriøse utøvere kan trene! Greit nok for meg (og Big Boy), trener på ett gym der de fleste er velkommen. :)


edit: Ok, kansje Åsane ikke "duger" heller...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy03. november 2005, 21:27
Åsane er vel greit nok, har ikke vert på noen av treningssentrene der, men Bergen burde absolutt hatt ett stort gym der seriøse utøvere kan trene! Greit nok for meg (og Big Boy), trener på ett gym der de fleste er velkommen. :)


edit: Ok, kansje Åsane ikke "duger" heller...

Jepp vårt gym er ganske greit, men jeg VIL HA HAMMERMASKINER DER!!!!  :deal:


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Advocatus Diaboli03. november 2005, 23:57
hammermaskiner? spikerpistol..?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: DuMonde04. november 2005, 09:30
Noe jeg stiller spørsmålstegn ved, er hvorfor bol ikke er ulovlig her til lands. Her en kveld var jeg nær ved å bli nedkjørt i en smal bakke av en svær kar med amstaff og hele pakka. Politiet har ved flere tilfeller spanet på huset, og de fleste "vet" at dette er en boler. Jeg ble først livredd, for så å bli provosert å rope noe lignende dette: Hva filler er det du driver med, kjører så fort ned her???" Reaksjonen var en fyr som kom halvveis ut av bilen, og brølte: Kom deg til helvete ut av veien før jeg denger deg! Jeg for min del fikk nå ihvertfall bekreftet at det er lite smart å tukle med hormonene i kroppen, for å si det sånn.

ja stakkar. og alle vet jo at denne karen her var faktisk så agressiv pga steroidene at han kjøpte seg den farlige hunden amstaff for å se enda mer farlig ut. han var veldig utilregnelig pga steroidene sine, og fikk ofte agressjonsanfall, sefølgelig pga steroidene sine, og han var kriminell.. ja du svarte riktig.. pga steroidene.




HERREGUD HVOR LATTERLIGE FOLK ER!!!!!!!!!!!
er det rart folk har fordommer! gå å legg deg.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels04. november 2005, 12:02
Nå var det nok flere ting som ble kombinert i hans tilfelle, men jeg har nå ihvertfall ikke problemer med å tro at noen ikke takler kombinasjonen steroider, stoff, osv. Var sint når jeg skrev innlegget, opplevelsen satt friskt i minne. Det mange utelater å fortelle i tilfeller med kombinasjonen vold/bol, er nok at det også var andre stoffer inne i bildet. Og i dette tilfellet kan det for alt jeg vet være snakk om at han har hatt store problemer i barndom, osv, og at han slett ikke ville vært så mye bedre om han ikke gikk på bol. Ikke vet jeg. Men med for mye tukling med kroppen, så må det da bikke over på et tidspunkt...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy04. november 2005, 17:21
hammermaskiner? spikerpistol..?

Har du aldri hørt om platebelagte maskiner fra bl.a Panatta?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Advocatus Diaboli04. november 2005, 17:24
Nei? Jeg er muligens teit, men maskiner er ikke tingen for meg..:) hvordan fungerer noe sånt?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy04. november 2005, 17:28
Nei? Jeg er muligens teit, men maskiner er ikke tingen for meg..:) hvordan fungerer noe sånt?

Panatta har de beste massebyggende maskinene i verden. www.panatta.com (http://www.panatta.com)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: NK04. november 2005, 19:07
Panatta har de beste massebyggende maskinene i verden. www.panatta.com (http://www.panatta.com)

Har du sammenlignet Hammer Strength med panatta ?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy04. november 2005, 19:32
Har du sammenlignet Hammer Strength med panatta ?

Mangler en "blandt" der ;D , Jeg har testet begge to og er ikke "utdannet" nok til å se noe spesiell forskjell mellom de to.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: astrotrain04. november 2005, 21:53
Jeg synes at tricepsmann hadde ett fint poeng.

Det at SATS og Elixia ideelt sett ikke vil ha seriøse utøvere (rene eller skitne) reflekteres i for eksempel utstyret de har. Altså hantler som går til 42 kilo.
De fleste seriøse eller wannabe seriøse utøverene på forumet vet at de heller skal trene på haralds gym eller w/e.

Grunnen til at SATS ikke ønsker ett byggermiljø er fordi det rett og slett skremmer en del av hoved segmentet de ønsker å tiltrekke seg.
Og på lik linje med 23 års grense eller joggesko forbud på utested som jeg også synes er helt ok så får vi bare finne oss i det.

Hvorfor er det så vanskelig å forstå at av og til er man uønsket. Det gjelder for alle i varierende situasjoner, løsningen er å dra ett sted hvor man er ønsket og holde kjeft. :P

SATS er kanskje ikke for deg, men det passer sikkert topp for tusenvis av andre.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: aiwass04. november 2005, 21:59
Jeg skjønner meg ikke på alt dette pratet om Elixia... vektrommet på gymmen min har hantler til 53.5 kg, tre benkpresser, tre power racks og massevis av store karer (pluss noen bolere, antagelig). Er andre Elixia-gymmer annerledes?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: fiskebein05. november 2005, 03:22
Ja virkelig Åsane treningssenter er et byggergym av øverste klasse ;D med et lite dårlig utstyrt rom og lite vekter ;D :-\ . Vektertorget er vel det som er best i Bergen, men er langt fra bra nok...
gymet på sandsli er bedre ,mye bedre


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: andreassk05. november 2005, 22:42
Hvordan forholder Puls seg til byggere og vektløftere?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: bjørn`05. november 2005, 22:46
Jeg trener på ett Puls-senter og den eneste som kan minne om bygger er nemlig treningsinstruktør der.....:)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: andreassk05. november 2005, 22:49
Jeg trener på ett Puls-senter og den eneste som kan minne om bygger er nemlig treningsinstruktør der.....:)

Kommer et senter der jeg bor, er redd folk ser rart på folk som stønner og brøler når de maxer..


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Roofy08. november 2005, 05:52
elixia der jeg trener har hvertfall 3 benkpressbenker , 4 knebøystativer. 3 smith stativer. 6 fribenker


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Propell11. november 2005, 21:48
Ingenting hadde vært bedre enn at SATS dopingtestet sine kunder.
Rykter og feberfantasier møter alltid veggen mot negative dopingtester  ;)

Det er verre når en risikeres å kastes ut på grunnlag av indisier som er fremmet av pensjonister og romaskin-fantaster.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Axis11. november 2005, 21:55
Vel det koster å dopingteste alle på eit treningssenter bare for å komme til livs nokken rykter.Men det hadde vert på sin plass.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: NK14. november 2005, 12:23
Kommer et senter der jeg bor, er redd folk ser rart på folk som stønner og brøler når de maxer..

Hvorfor stønner og brøler du om du er redd for at folk skal se rart på deg da ?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Advocatus Diaboli14. november 2005, 12:24
tja, litt stønning under tunge bøy og tung mark er vel vanlig? ;) jeg brøler dog aldri.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Påltergeist14. november 2005, 16:58
Hvorfor stønner og brøler du om du er redd for at folk skal se rart på deg da ?

Av og til må den slags til for å prestere best mulig. Hvis man skal løfte mest mulig i f.eks markløft er det høvelig retardert å ta hensyn til om folk kikker rart å deg, vil jeg påstå.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels14. november 2005, 21:21
Til de medlemsprisene sats tar med mindre en er student, så burde de nå ha råd til å teste litt her og der ;)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: NK16. november 2005, 09:02
Av og til må den slags til for å prestere best mulig. Hvis man skal løfte mest mulig i f.eks markløft er det høvelig retardert å ta hensyn til om folk kikker rart å deg, vil jeg påstå.

Ok  bare lurte på det jeg.

Jeg har jobbet på gym eller drevet eget gym i noen år og dermed sett en del byggere/mosjonister trene.
Må faktisk si at min erfaring er at de som brøler minst gjerne er de som løfter mest.
Har sett folk på 90kilo kjøre 10ere i bøy med 265kilo uten å så mye som puste hørbart høyt samtidig som folk på 70kilo høres ut som de skulle føde når de kjører tåpress eller triceps kickbacks  så joda det er forskjell på folk og hva de måtte synes være nødvendig av "muntale" utskeielser under trening men de fleste normale folk burde klare rimelig greit å holde seg innenfor et familiegymvennlig støynivå.
Det går an å tilpasse seg til miljøet i stedet for å håpe/tro/forvente at miljøet skal tilpasse seg til en  selv.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Påltergeist22. november 2005, 15:49
Jeg har aldri sagt at man skal gå inn for å brøle mest mulig. De fleste av oss får imidlertid ekstra stimuli av å brøle litt - noe som kan være avgjørende for hvorvidt man faktisk lykkes med et maksløft i markløft.  Hvis noen finner dette forkastelig, bør de kanskje reflektere litt over hva som _egentlig_ er hensikten med å frekventere et treningssenter. Men for all del, innehavere av metroseksuelle trendgymmer får jo gjøre som de selv vil. Så lenge jeg har muligheten til å trene andre steder, overlever jeg fint.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: athlex29. november 2005, 12:16
Jeg synes at tricepsmann hadde ett fint poeng.

Det at SATS og Elixia ideelt sett ikke vil ha seriøse utøvere (rene eller skitne) reflekteres i for eksempel utstyret de har. Altså hantler som går til 42 kilo.
De fleste seriøse eller wannabe seriøse utøverene på forumet vet at de heller skal trene på haralds gym eller w/e.

Grunnen til at SATS ikke ønsker ett byggermiljø er fordi det rett og slett skremmer en del av hoved segmentet de ønsker å tiltrekke seg.
Og på lik linje med 23 års grense eller joggesko forbud på utested som jeg også synes er helt ok så får vi bare finne oss i det.

Hvorfor er det så vanskelig å forstå at av og til er man uønsket. Det gjelder for alle i varierende situasjoner, løsningen er å dra ett sted hvor man er ønsket og holde kjeft. :P

SATS er kanskje ikke for deg, men det passer sikkert topp for tusenvis av andre.

Jepp, jeg forventer ihvertfall ikke å se tante Pose på Haralds gyma, samtidig som hun sikkert ikke ønsker å se Ole I Bole på sitt SATS senter. Folk som trener for å holde seg "i form" er ikke interessert i å være i nærheten av for høye vekter og pumping generellt, og det skjønner jeg godt. Pumper selv, men må innrømme at hoveddelen av de som gjør det er en "egen rase". Mye rare individer, gjerne med et par sprøytehull i baken..... Ikke helt min greie


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: bodydame08. desember 2005, 18:52
SATS er ett dårlig trening sted...Vis de har tenkt å doping teste alle de som har klart å trene seg opp til et vis nivå( flere års hard trening) skal mistenkes for doping, så lurer jeg på om det finnes mere idioti? Om at SATS skal bruke  penger på doping testing så vil det koste en formue!!!


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: OddbjørnS08. desember 2005, 19:14
SATS er ett dårlig trening sted...Vis de har tenkt å doping teste alle de som har klart å trene seg opp til et vis nivå( flere års hard trening) skal mistenkes for doping, så lurer jeg på om det finnes mere idioti?
Da mener du kanskje også at det er idioti at alle medlemmer av Norges Idrettsforbund skal "mistenkes for doping", siden de kan måtte avlegge en dopingtest?

Du bør ikke føle deg støtt og mistenkeliggjort for at ADN har lyst til å ta en dopingtest av deg, men heller se på det som en mulighet til å vise at du faktisk er ren. :) Det tas mange tester av utøvere i Norge som ADN ikke nødvendigvis har en direkte mistanke mot, men utøverne blir ikke grinete og går i forsvarsposisjon for den grunn...

Om at SATS skal bruke penger på doping testing så vil det koste en formue!!!
En formue? Det koster dem nøyaktig 19.000 + mva per år: http://www.antidoping.no/t2.asp?p=53411



Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: xfer11. desember 2005, 02:28
kan ikke skjønne hva de tar sånn på vei for litt ekstra testosteron i årene for. virker mer som om det har blitt en trend... "åh hærregud du bruker bol, for en skam mattafakka! yeah, i'm supercop, i bust you down musclebitch." tror de bruker det mer som PR elr no, faen ikke godt å si, hvorfor gidde alt det der egentlig.

jeg er verfall helt nøytral, er vertfall ikke verre enn nervemedisiner og de fleste andre lovlige godtatte narkoti..eh, medisiner... :-X

hvis jeg kunne valgt mellom et fisefint sted som sats der sosser står å fiffer med 2 kg manualer f.eks mot et annet mer hardcore miljø enn gamle damer som jogger hadde jeg heller valgt det. Bedre inspirasjon og alle vil det samme kan man si.. mao lettere å presse seg helt ut når miljøet er litt dyrisk og mørk belysning. blir litt mer fokusert og agressiv da, vertfall sånn med meg da heh. :wheightlifter2:

også slepper man alle luremus tøsene som stirrer på den fagre atletiske kroppen min og...tihihi.  LOL. :woot: :erter:


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: BadBoy11. desember 2005, 02:34

Har sett folk på 90kilo kjøre 10ere i bøy med 265kilo

 ::rofl2:: Dagens vits!


Og ja til dopingtesta overalt!  ::2thumbsup::


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Big Boy11. desember 2005, 12:22
::rofl2:: Dagens vits!


Og ja til dopingtesta overalt! ::2thumbsup::

Hvorfor skulle det være en vits? Jeg ser det langt fra umulig at det skal være mulig og kjøre for en på 90kg, er jo ikke alle som kjører med stopp.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Prince Charming11. desember 2005, 12:30
Hvorfor skulle det være en vits? Jeg ser det langt fra umulig at det skal være mulig og kjøre for en på 90kg, er jo ikke alle som kjører med stopp.
Bøy kjører man vanligvis ikke med stopp.
Det der er en vits for å si det mildt. Ler meg ihjel av sånne utsagn.
Han ville isåfall vært like sterk i bøy som Sturla Davidsen. Og jeg kommer ifarta ikke på en eneste 90kg løfter som er eller var det. Uansett hvor i verden vi måtte leite.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Caepp11. desember 2005, 12:30
10 reps uten utstyr i bøy med 265kg skulle vel såvidt jeg kan skjønne tilsi en solid forbedring av Norgesrekorden med utstyr da, uansett vektklasse...forutsatt at dybden er ok såklart. Er den ikke det, så blir det vel litt som å sammenlikne med beinpress.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Prince Charming11. desember 2005, 12:34
10 reps uten utstyr i bøy med 265kg skulle vel såvidt jeg kan skjønne tilsi en solid forbedring av Norgesrekorden med utstyr da, uansett vektklasse...forutsatt at dybden er ok såklart. Er den ikke det, så blir det vel litt som å sammenlikne med beinpress.
Det ville tilsi solid forbedring av VERDENSREKORDEN i 90 kg klassen. Som forøvrig er en legendarisk rekord satt av Fred Hatfield i gamle dager :)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Caepp11. desember 2005, 12:35
Ja, jeg tviler ikke på det... :P


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Arnold8811. desember 2005, 13:08
Tøft kommer det doping test på SATS!!...hehe da håper sikkert damene på sats at jeg er doping fri siden de synes jeg er så koselig.  ::blush::
og jeg er selfølgelig doping fri  ::2thumbsup:: 100% mann

vett noen om når de kommer til sandnes eller har dem vært???


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: OddbjørnS11. desember 2005, 13:15
vett noen om når de kommer til sandnes eller har dem vært???
Du finner nok ingen oppslag med dato/sted for dopingtest. ;D

De kommer helt uanmeldt, når det måtte passe dem.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Egil Skallagrimsson11. desember 2005, 13:17
Tull, Oddbjørn!!

Ikke hør på ham!
ADN kommer til Sandnes neste uke!  :deal:
Gå inn på www.antidoping.no og så på "reiserute" der finner du hvor de skal teste neste gang osv... ;)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: taurus7911. desember 2005, 13:27
Jeg var å sjekka ut en av dissa store kjedene for 1år siden. vurderte å starte der. Fikk beskjed om at det lå et gym litt høyere opp i gata som kanskje passa bedre for meg og det jeg var ute etter. He, he merkelig oppførsel. De ønsker bare folk som betaler og er på treninga minst mulig. De ønsker ikke kunder som vil ha resultater. Detta dreier seg bare om penger, og å vise at de tar avstand fra alt som har med dop å gjøre. Jeg fortsatte selvfølgelig å trene på det gamle gymet. Det er ikke noe galt med å vise at de tar avstand fra dop, men det at man ikke kan bli sterk eller større uten å bli mistenkt blir litt for dumt... Men det er så greit at vil man satse å trene med tunge vekter så starter man ikke å trene på sånne folketrim steder.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Prince Charming11. desember 2005, 13:45
Jeg var å sjekka ut en av dissa store kjedene for 1år siden. vurderte å starte der. Fikk beskjed om at det lå et gym litt høyere opp i gata som kanskje passa bedre for meg og det jeg var ute etter. He, he merkelig oppførsel. De ønsker bare folk som betaler og er på treninga minst mulig. De ønsker ikke kunder som vil ha resultater. Detta dreier seg bare om penger, og å vise at de tar avstand fra alt som har med dop å gjøre. Jeg fortsatte selvfølgelig å trene på det gamle gymet. Det er ikke noe galt med å vise at de tar avstand fra dop, men det at man ikke kan bli sterk eller større uten å bli mistenkt blir litt for dumt... Men det er så greit at vil man satse å trene med tunge vekter så starter man ikke å trene på sånne folketrim steder.
SATS er moro sånn. Hehe Treningstudio hvor det ikke er tillatt å trene...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels11. desember 2005, 14:52
SATS er moro sånn. Hehe Treningstudio hvor det ikke er tillatt å trene...

Er nok tillatt å trene, men noen store ambisjoner for medlemmene har de nok ikke :P Jeg trener selv på sats, pga bekjente medlemmer osv, men når jeg etter hvert vokser fra hantler, osv, så skal jeg ikke se bort fra at jeg går over til et mer inspirerende gym.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: UpAndComming11. desember 2005, 14:57
Det er faktisk viktig å skille de forskjellige SATS-senterene fra hverandre. Noen av de, riktignok veldig få, er ganske så bra og tillater alt av mennesker. Helt ærlig har jeg kanskje bare opplevd et slik, men det finnes i hvert fall. :)

Uansett har jeg ingen tro på at noen testing her kan føre til noe som helst. Å si nei er alt som trengs, så kan de ikke gjøre noe en gang....

Et dilemma som derimot vil komme er jo en som har vært misbruker, men som nå er på den rene sti. Skal vedkommende nektes pga. tidligere "dumheter" og at det fremdeles finnes noen metabolitter i kroppen hans ? Er ikke det å nekte han å skyte seg litt i foten egentlig ?


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: HotWheels11. desember 2005, 17:53
Klart, en vil nok finne slike tilfeller også. Men blir det ikke vanskelig å skille mellom en boler og en eksboler? Jeg mener, da kan en vel bare si at en har sluttet eller noe.... Men da vil vel nivåer i blodet være lavere, osv.... Dumma meg ut der ja....... :P


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: NK11. desember 2005, 22:04
Ser dere betviler 10er på 265 i bøy av en person på 90kilo.

Nå skal dere være klar over at dette er en person som er 166cm høy og vi snakker ikke om noen dopingtesting her , jeg snakker her om en som kaller seg Olsentwinbanger (fra et annet forum) han har en 3er på 315 i bøy også bare for å ha det sagt.
Dere kan tro hva dere vil men det finnes folk rundt i landet som er sterkere enn dopingtestede utøvere.

Dette er med skulderbred benstilling ned til 90grader på kne.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Prince Charming11. desember 2005, 22:10
Ser dere betviler 10er på 265 i bøy av en person på 90kilo.

Nå skal dere være klar over at dette er en person som er 166cm høy og vi snakker ikke om noen dopingtesting her , jeg snakker her om en som kaller seg Olsentwinbanger (fra et annet forum) han har en 3er på 315 i bøy også bare for å ha det sagt.
Dere kan tro hva dere vil men det finnes folk rundt i landet som er sterkere enn dopingtestede utøvere.

Dette er med skulderbred benstilling ned til 90grader på kne.

Hehe Fred Hatfield var neppe doptesta han heller. Verdensrekorden hans har stått i 25 år nå. Selv ikke ihjeldopa russere har klart å knekke den....

Men greit 90 grader i leddet blir jo ca halve bøy så da blir det jo noe anna...


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: NK11. desember 2005, 22:21
Ja det er kroppsbygging og ikke styrkeløft , altså ikke bredt og rompa i hælene.
Personlig så løfter jeg faktisk mer med styrkeløft "style" enn jeg gjør med smal beinstilling og stopp på 90grader (ekte 90grader)


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Prince Charming11. desember 2005, 22:27
Ja det er kroppsbygging og ikke styrkeløft , altså ikke bredt og rompa i hælene.
Personlig så løfter jeg faktisk mer med styrkeløft "style" enn jeg gjør med smal beinstilling og stopp på 90grader (ekte 90grader)
Hehe det gjør jeg også, men med bittelitt omstilling skulle jeg glatt løfta 100kg til hvis jeg kunne kutte halveis. Men men det ville ikke vært noe poeng i det så.


Tittel: SV: "SATS dopingtester alle"
Skrevet av: Charro12. desember 2005, 16:42
Bøy kjører man vanligvis ikke med stopp.
Det der er en vits for å si det mildt. Ler meg ihjel av sånne utsagn.
Han ville isåfall vært like sterk i bøy som Sturla Davidsen. Og jeg kommer ifarta ikke på en eneste 90kg løfter som er eller var det. Uansett hvor i verden vi måtte leite.

Sturla hadde etter det jeg har hørt 320 x 3 med bare belte, så det kan vel stemme. Høres i utgangspunktet veldig usannsynlig ut, dette. Men 90 grader blir jo noe annet ...