Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: Zoria på 04. juli 2003, 19:29



Tittel: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria04. juli 2003, 19:29
Alle har vel en gang iblandt behov for å kose seg litt med god mat, kaker o.l. Kanskje du skal invitere familien på bursdagsselskap? Tenkte ihvertfall man her kunne komme med oppskrifter på litt sunnere varianter av det som ellers blir sett på som fy-mat.


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria04. juli 2003, 19:37
Denne oppskriften prøvde jeg for et par dager siden, og det var kjempegodt  ;D Fant den i mat&helse 2/03:

DELFIAKAKE

500 gram kokosfett
500 gram 86% kakaosjokolade
1/2-1 dl ferdigkokt kaffe
12 hele egg (godt pisket)
150 gram mandler
150 gram valnøtter
50 gram rosiner
50 gram tørkede aprikoser
15 dråper Stevia

Smelt kokosfettet og sjokoladen i to ulike emaljerte panner. Spesielt er dette viktig for sjokoladen, slik at du unngår at den setter seg fast i bunnen. Ha kaffen oppi sammen med den flytende sjokoladen. Bland flytende kokosfett i den flytende sjokoladen under omrøring. Deretter blander du sjokolademassen posjonsvis i de piskede eggene under kraftig omrøring. Når du har fått en litt tykkere masse blander du i Stevia. Bruk en vanlig brødform kledd med aluminiumsfolie eller matpapir, og legg delvis sjokolademasse, nøtter og tørket frukt. Sett kaken til avkjølning. Kan spises etter noen timer.

Selv droppet jeg rosiner og aprikos, men dette blir jo en smakssak.


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria04. juli 2003, 19:40
Tok meg også friheten til å quote muffins-oppskriften til cajsa her:

Nå er muffinsene mine ferdig, tok utgangspkt i en oppskrift fra thereses.net , men endret litt på oppskriften som til slutt ble slik:

1,5dl.hvetemel
2ts. bakepulver
0,5ts salt
9ss. proteinpulver (brukte formel 80 m/sjokosmak fra multipower)
3ss.sukker
2,5dl.litago-melk m/sjokosmak
2eggehviter
1dl.havregryn
1,5dl.vann



Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria05. juli 2003, 01:58
Jeg er jo alltid interessert i nye oppskrifter og nå fant jeg denne siden: http://www.klikk.no/showstream.asp?article=4767 (http://www.klikk.no/showstream.asp?article=4767)

Her fins oppskrifter på bakst med lav GI, både grovt landbrød, aprikosmuffins og sjokoladekake (nam  :) )


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Janola06. juli 2003, 09:24
Her kommer en oppskrift på vafler, som jeg faktisk ble bedre fornøyd med enn muffinsene mine:)

VAFLER m/proteinpulver (4-5plater)
1egg
1/4dl.strøsøtning
3dl.skummet melk
2,75dl fin sammalt hvete
3ss. proteinpulver
1/2ts. bakepulver
1/2ts.vaniljesukker
1/2ts. kardemomme

Blander alt unntatt melet i en foodprocessor først (proteinpulveret er litt vanskelig å røre ut ellers), og rører så inn melet.


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Satyricon06. juli 2003, 21:36
hvilket prot pulver bruker du? kan alle typer brukes? jeg har whey-tech m jordbærsmak, ikke noe for baking eller?


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Janola07. juli 2003, 07:32
Jeg bruker formula 80 fra multipower ,vet også at vegefuel fra twinlab kan brukes. Sikkert mange andre som og egner seg, eneste kravet er at pulveret må tåle varmebehandling.


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Number109. juli 2003, 23:13
Ostekake

Denne kanken er en lettere variant av den ellers så fetende, men gode, ostekaken.

8-10 Digestivekjeks
3-4 ss lettmargarin
6 gelatinplater
1 sitron
1 ss søtningsmiddel (eller etter smak)
300 g Filadelfia light
3 dl lettmelk

Evt. frukt/bær til å ha i/pynte kaken

Finknus Digestivekjeksen og bland inn mykt margarin til en fin masse. Trykk deretter massen ut i en rund kakeform.

Bland Filadelifaost med melken, søtningsstoff og revet skall fra en sitron. (kan også presse litt av saften fra sitronen for ekstra smak)
Legg gelatin i kaldt vann i ca 5 min.

Hell vannet av geltainen, hell over ca 1 dl kokende vann og rør til gelatinen har smeltet. Hell deretter gelatinen i filadelfiamixen og rør godt. Ha røren i kakeformen over kjeksmassen.

Ha i evt. frukt/bær.

La stå kaldt til stivnet. Da kan du pynte med frukt/bær etter smak.

Smaker godt med jordbær og madarin i kaken.


Sjokoladepudding

Denne sjokoladepuddingen er helt uten sukker og ikke med for mange kalorier.


5 dl lettmelk
60 g kakaopulver (usøtet)
10 ss søtningsstoff (eller etter smak)
4 gelatinplater

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min til de er myke.

Bland ut kakaopulver med litt melk, spe så på med resten av melken og tilsett søtningsstoffet. Hell vannet av gelatinen og tilsett ca 1 dl kokende vann. Rør ut til smeltet. Helle deretter gelatinen i sjokoblandingen. Rør godt. Sett deretter i kjøleskap til den har stivnent. (3-4 timer)

Server med den kalorifattige vaniljesausen, smaker herlig uten å få for dårlig samvittighet.



Sjokolade muffins

2 egg
0,5 dl sukker
3 dl mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
5 ss kakao
1 dl vann
30 g smeltet, avkjølt smør eller margarin
halv kokesjokolade/ 70% kakao sjokolade

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i resten av det tørre vekselvis med vannet. Bland forsiktig i det smeltede smøret. Hakk opp sjokoladen i små biter, og fordel den i deigen.
Fordel røren i muffinsformer (3/4 fulle)
Stekes i 10 min ved 225 grader.

Det som gjør at disse muffinsene er 'kosemat' uten å være for fetende, er at det er mye mindre sukker og mer kakao enn det er til vanlig i slike kaker. Og sjokoladebitene oppveier for en eventuell 'surhet'

Oppskriftene hentet fra Slankenett.


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Tessa12. august 2003, 17:17
http://www.thereses.net/oppskrifter.htm  ;)


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria12. august 2003, 17:18
Mange bra oppskrifter på sida di Tessa!!


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: b-nilsen17. august 2003, 00:58
Fruktcoctail (har vel eigentleg aldrig vore sett på som fy-mat, men).

Ingredienser:
Ulike slag frukt du likar.
Sitronbrus/sukkerlake/appelsinjus med litt sitronsaft i

Framgangsmåte:
Skjer opp frukta i mindre betar (slik at du får fleire betar i munnen om gongen). Legg dei i ei skål. Hell over væska og bland. Bon appetit. Håpar det vil smaka :)


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Trx20. august 2003, 10:40
Jeg vil påstå at følgende oppskrift uten tvil passer under headingen kosemat. Jeg spiser denne til lunsj på lørdagene ;D Oppskriften er hentet fra matprat:
2 grovskiver stekes i en panne med en god olje
Smør de stekte skivene med et fedd hvitløk
Stek 2 skiver kokt skinke, og en halv advocado.
Skjære en tomat i skiver og sleng alt mellom brødskivene
Krydre etter behov, og finn noe god kald drikke til
Enjoy!


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria29. august 2003, 15:52
3 smakfulle desserter med Kesam  

 
Har du sett de nye Kesam-produktene i kjøledisken? Dette er et magert og veldig fint produkt for oss som er opptatte av å holde kalori-innholdet nede uten at det går på akkord med smaken. Her er tre enkle og lettvinte dessert-oppskrifter med Kesam. Les også tipsene som forteller litt om hvordan du bytter ut smør og kremfløte med Kesam.

 
[ , 27.08.2003 ]

 
Fruktsalat
4 porsjoner:
1 eple
1 pære
3 ananasringer

Kesamkrem:
3 dl (1 beger) TINE Kesam
2 ts vaniljesukker
2 ss melis

Skjær alt til fruktsalaten i pene jevne biter. Bland TINE Kesam med vaniljesukker og smak til med melis.

Kesamlapper
4 porsjoner - ca 16 stk:
3 dl (1 beger) TINE Kesam
2 egg
5 ss hvetemel
3 ss sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl rosiner

Ha TINE Kesam i en bolle. Rør inn eggene, deretter melet sammen med sukker, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sitronskall og rosiner.

Bruk teflonpanne så slipper du å smøre med fett. Legg 1 ss røre i pannen og stek en lapp av gangen på begge sider. Ha passe varm panne slik at lappene bli gjennomstekte før de skal snus.

Lapper smaker godt med bær eller syltetøy til. Friske eller frosne.

Nydelig og frisk is
ca 200g bringebær, jordbær eller andre bær
1/2 dl melis
3 dl (1 beger) Kesam

Ha ingrediensene i en food processor og la maskinen gå til alt så vidt er blandet. (Er bærene fryst med sukker, tilsett mindre melis. Smak deg frem.) Det er fint om bærene ikke blir helt finmost. Etter ca 3 timer i fryseren kan du lage iskuler. Isen tiner langsomt så husk å ta den ut i god servering.

Noe nyttige Kesam-tips:
Et tips til kremelskere som vil spare litt kalorier:
1. Bytt halvparten av kremfløten med Kesam. Da blir det mange færre kalorier.

2. En paideig blir magrere hvis du erstatter halvparten av smøret med Kesam.

3. Kesam kan brukes i alle gjærdeiger. Du kan redusere smørmengden og likevel få et saftig og godt bakverk.

Kilde: Tine

 



Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Mystique13. oktober 2003, 22:22
hehe denne siden var jo farlig...masse godt jum jum...må huske denne her så jeg kan prøve å lage noe slikt en dag....


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: xerion14. oktober 2003, 21:21
hvilket prot pulver bruker du? kan alle typer brukes? jeg har whey-tech m jordbærsmak, ikke noe for baking eller?

Jordbærmuffins er vel sikkert ikke så gale d :P


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria24. november 2003, 18:37
Nøttekake pynta med friske bær:

Utan mjøl og sukker.

Botn:
250 g nøttar (f.x. valnøtter eller blanding av ulike nøtter)
3 ss havrekli
6 eggekviter
1 ss smør
1 dl Natreen søtstoff (som pulver/strø)

Fyll:
Friske bær (f.x. bringebær)
1dl fun light saft (f.x. den orange varianten)
4dl vatn
7-8 ts gelatinpulver

Pynt:
Kremfløte


Botn:
Smør ei rund form, diameter 24-26cm.
Køyr nøttane, havreklien og smøret i kjøkkenmaskina til nøtane er passe finhakka.
Bland søtstoffet i nøtteblandinga.
Stivpisk eggekvitene.
Bland nøtteblandingen og eggekvitene forsiktig.
Trykk røra forsiktig ut i forma.
Steik på nederste rille ved 175 grader i ca. 30 min.
Avkjøl kaka utan å ta ho ut av forma.

Fyll:
Dekk kaka med eit lag med bær.
La gelatinpulveret trekke 15 min i litt av vatnet, oppi ein kjele.
Ha i resten av vatnet og kok opp, rør til all gelatinen er løyst opp.
Dersom det skummar, ha i ein dråpe olje.
Ta kjelen av plata og tilsett safta.
Avkjøl til konsistensen er som rå eggekvite.
Fordel oppå kaka.

Pynt med piska krem.


For å lage sjokoladekake, tilsett du 3 ss kakao og 2 ss ekstra smør i kjøkkenmaskina.



Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria24. november 2003, 18:39
Mandelbunn med smør-og-egge-krem:

Kake utan mjøl eller sukker.

Botn:
125g mandlar
4 eggekviter
2ts stevia

Fyll:
4 eggeplommer
75g smør (ikkje margarin!)
3dl fløte
3/4 dl Natreen søtstoff (som pulver/strø)
4-5ts gelatinpulver


Botn:
Smør ei rund form, 22cm i diameter.
Mal mandlane, bland stevia og mandlar.
Stivpisk eggekvitene.
Bland mandlar og eggekviter forsiktig.
Trykk røra forsiktig ut i forma.
Steik på nederste rille ved 175 grader i ca. 30 min.

Fyll:
Kok opp eggeplommene, smøret og fløta medan du rører forsiktig. La det koke ordentleg. (Det er stor sjanse for at dette vil skille seg, men det ordnar seg når ein har i gelatinpulveret.)
Ta kjelen av plata og tilsett gelatinpulveet med ein gong. Rør kraftig.
Tilsett Natreen. Rør.
Avkjøl og smør på kaka.

Kan pyntast med mandelflak.



Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria24. november 2003, 18:40
Eplefromage:

Dette er en god og kalorifattig dessert, som kan spises som fromage eller du kan ha den i fryseren og lage is av den.

4 store epler
3 dl yoghurt naturell
Strøsuketter eller annet søtemiddel. Her kan du velge selv hvor søtt du vil ha det.
1/2 dl vann
5 plater Gelatin
2 eggehvitter

Skrell eplene og skjær de i båter.
Kok de i vannet til de er myke.
La stå til romtemperatur og mos de.

Bland youghurt, strøsuketter og de moste eplene.

Legg gelatin i bløt i fem minutter, hell der etter av vannet og tilsett ca 1 dl kokende vann. Rør til smeltet. Avkjøl og hell i yoghurtbalndingen i en tynn stråle. Rør godt.

Stivpisk eggehvittene og skjær de i yoghurtblandingen med en slikkepott.
Sett i kjøleskap til stivt (eller fryser hvis du vil ha en iskrem ut av det)



Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: LurePer24. november 2003, 18:55
Disse oppskriftene er så innviklet.
Har du ingen med en eller to ingredienser og kun en tilberedingsoperasjon?  :)


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria24. november 2003, 18:56
Disse oppskriftene er så innviklet.
Har du ingen med en eller to ingredienser og kun en tilberedingsoperasjon?  :)

- Gå til nærmeste bakeri
- Kjøp kake

 :)


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Tessa26. november 2003, 00:11
(http://www.thereses.net/emoticons/funnypost.gif)

Hehe... men ellers LurePer, kan du prøve dette;
1 scoop proteinpulver (med bær eller frukt smak)
2-3dl skummet melk
3-5dl FROSNE bær (får du bla på Rema)
godt med søtningsmiddel

Mixes godt i en blender til konsistensen er luftig og kremig!  ;D


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: b-nilsen26. november 2003, 00:12
Lureper:

Punkt 1: Finn ei invikla oppskrift
Punkt 2: Finn deg ei dugandes dama :D

Kan verta god mat av det.


Tittel: Re:Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria20. desember 2003, 13:44
Fant noen oppskrifter jeg fikk lyst til dele med resten av folket. Håper det faller i smak:chef:

:Food:    :spise:


Kraft rundstykker


I kg grovbakstmel (eller Fiberbakst)
150 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral smak)
1 pk tørrgjær
5 egg
2 ts. seltin
6 dl skummet melk.

Melet og saltet has i en bolle. Lunken melk iblandes gjær, egg og proteinpulver. Alt røres sammen og settes til heving. Bakes ut med litt mel, deles i 30 stk, som legges tett i en dyp ovnspanne. Heves igjen. Stekes ca 20-25 min. i 200 grader. Nederste rille i ovnen.





Powermuffins

12 eggehviter (el. 300 gr.)
2 eggeplommer
600 g. finhakkete havregryn
300 g. raspet eple
2 ss. Flytende sød
1 ss. Vaniljeessens
1 ss. Kanel - med topp
75 g. rosiner

1. Tør rist havregrynene på en teflonpanne til de blir brune.
2. Rasp eplene.
3. Bland alle ingredienser sammen i en skål.
4. Fordeles på 22 noenlunde like store "klatter" på bake papir.
Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. på hylle 3 i oven.





Tittel: Re:Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: roninx13. januar 2004, 09:10
Her er en oppskrift på sjokolademouse

1/4 l fløte
1/4 l melk
*kok dette opp
3 eggeplommer
30 g sukker
*bland sammen og tilsett deretter melk/fløte
*la dette tykkne men det må ikke koke
350 g sjokolade mørk finhakkes
*hell blandingen(melk,fløte,eggeplommer)gjennom en sil oppi sjokoladen og bland
sett dette til avkjøling ca 45 grader
pisk 4 dl fløte
*elt sjokoladebl inn i fløten og sett til avkjøling.

Kanskje ikke så sundt men veldig godt for sjelen. ;)


Tittel: Re:Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: larsern_405. februar 2004, 10:08
jeg tok en sjanse og lagde meg proteinbars, jeg fikk et velsmakende resultat :)
Her kommer oppskriften:
Ingredienser:
Peanuttbutter
Honning
Proteinpulver
havregryn

Først blandet jeg sammen et og et halvt glass med peanuttbutter (mills grovtype) det ble ca 450 gram og 5 spiseskjeer honning i en en krukke. Deretter satte jeg det i 1 minutt i mikrobølgeovn.
Når det var varmt blandet jeg inn proteinpulveret (3,5dl) og havregrynet (3dl) i peanuttbutteret og honningen.. Til sist helte jeg det på en plate, der kjevlet jeg det ut og satte det i kjøleskapet i noen timer. Etter det har stått å stivnet kan det kuttes opp i biter, 12-15 stk.

Hver bar inneholder ca. protein 20g, karbs 30g and fett 20g ( 350 kcal)

Takker CK på iform.no for denne oppskriften:)


Tittel: Re:Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: larsern_405. februar 2004, 10:12
man kan også putt inni andre ingredienser attpåtil.. kanskje kutte ned peanøttbutteret til 300, så dem blir "fastere" opskriften anbelfales..


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: metteflette06. april 2004, 13:37
Her kommer oppskriften min på lapper , kalles vel svele enkelte steder..

Pleier å bruke et krus til å måle opp med.
3 egg
2/3 kopp med fruktose el 1 kopp sukker
2 kopper skummet kulturmelk
3 kopper hvetemel
1 ts natron
1/2 ts bakepulver

Visp sammen egg og sukker til eggedosis, bland i resten og visp til en jevn røre. Tilslutt heller jeg litt olivenolje oppi, så slipper jeg noe til stekingen.
Sett på en panne og la den bli varm, jeg pleier å ha på en middels temperatur. Men dette må du nesten prøve deg frem på. Fordel to el tre lapper i panna, stek til de er jevnt brune og snu og stek andre siden. Prøv deg frem.
Kjempegodt med litt syltetøy el smør på.
Velbekomme:)



Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: 100007. april 2004, 18:12
Skikkelig sjokoladekake

300 gram mørk sjokolade (ca. 50% kakao)
175 gram smør
170 gram sukker
1/2 dl vann
5 egg

Kjør sjokoladen og smøret i en brumbrum maskin med sånn kniv. Kok opp sukker og vann. Bland det inn i sjokolade massen. Så pisker du eggene stive. Bland det oppi sjokolade massen. Held opp i en rundform som står i en stekeplate med vann oppi. Vannet skal dekke halvparten av rundformen.

Stekes på 160 grader i 25 min. Kaken må hvile lenge etterpå, så den blir fast.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: small21. april 2004, 08:32
 tenkte jeg skulle legge inn en shake som jeg pleier å kose meg med på godte-dagen min.

2scooper protein pulver
0,5ltr skummet melk
4 spiseskjeer peanøtter
2 ruter mørk kokesjokolade
1 neve jordbær
1 spise skje med nesquik el likn.

Knall godt og ikke så altfor ille på en spise/godte dag ::kokk:: ::food::


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Hege20. august 2004, 20:46
Peanøttmuffins (12stk)

250g hvetemel
2 1/2ts bakepulver
80g sukker
240g mørk sjokolade, grovhakket
1 egg
250g grov peanøttsmør
2ss jordbærsyltetøy
60g smeltet smør
2 1/2dl melk
melis, til pynt

Sikt mel og bakepulver i en stor bolle. Tilsett sukker og sjokoladebiter. Lag en fordypning i midten og tilsett egg, peanøttsmør, syltetøy, smør og melk. Rør deigen sammen med lett hånd.

Fordel deigen i smurte former.

Stekes på 180 C i 20-25min.

Sikt litt melis over de ferdige muffinsene.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: cordura12. mars 2005, 00:36
Noen som vet hvordan det er å bruke proteinpulver i feks muffins?
Skjer det noe med kvaliteten på proteinet når det blir stekt på høy varme?


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Kikki12. mars 2005, 00:39
Fungerer helt ypperlig å bruke proteinpulver i bakverk!!


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: cordura12. mars 2005, 00:40
Nam:) Da blir sojamuffinsene mine enda sunnere!!!!


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Kikki12. mars 2005, 00:41
Ypperlig måte å få i barn proteiner om de har proteinfattig kost...  f.eks... pannekaker med proteinpulver, vafler, sjokoladekake, muffins... :)


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: cordura12. mars 2005, 00:50
Ble sulten;) Trenger en muffins. Det er jo tross alt lørdag nå...hehe


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Kikki12. mars 2005, 00:52
Muffins er godt! Har lyst til å lage slik muffinspie som har kommet i butikkene nå... muffinspie med eplemos må være godt!  ::smile::


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria17. oktober 2005, 02:14
Skinkesnurrer (oppskrift hentet fra tine.no)

   
       
       
     
 
   
 

15 min     
lett 

4 porsjoner

ingredienser
• 2 lefser  gjerne firkantede
• 1 dl Sans Kesam Mager
• 1 ss sennep fransk
• 200 gr skinke kokt  i tynne skiver
• 3-4  salatblader

Pynt:
• 1 dl brønnkarse  eller timian



Slik gjør du

 Rør sammen Sans Kesam og sennep og smør dette på lefsene. Legg på skinkeskivene og noen salatblader. Rull lefsene sammen.

 Skjær de fylte lefsene i biter på skrå med en skarp kniv.

 Server skinkesnurrene som snacks eller til en forrett.Pynt med litt friske urter.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: todda20. oktober 2005, 09:36
Sitronis 
 
 
Dette trenger du.

6 Store sitroner
2 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss sitronsaft
1ts revet sitronskall
2 dl pisket fløte
1 eggevite


 Oppskrifts Info
 


Vask sitronene og skjær et lokk av dem. Skrap ut fruktkjøttet.skjær en skive av bunnen,slik at de står stødig.


Pisk eggeplommene med sukker og vaniljesukker.
bland sitronsaft og skall pisk fløten og eggehviten hver for seg. Deretter blandes dette med de piskede eggeplommene


Fyll sitronene med kremen. Sett lokket på dem på et brett eller fat og frys dem, de må stå minst to timer, pyntes med sitronmelisseblad.
 


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: puccini22. oktober 2005, 02:00
Kjempeenkel gele:

Ingredienser:

- 6 gelatinplater
- 5 dl Fun Light (1 dl konsentrat + 4 dl vann)

Bløtgjør gelatinplatene i et vannbad i ca. 5 minutter. Kok opp et par ss vann i en liten kjele, og rør inn de myke gelatinplatene i det kokende vannet til alt er oppløst.

Hell blandingen oppi en eller flere skål(er) med Fun Light.

Sett i kjøleskapet i 3-5 timer, eller til geleen blir stiv.


Bruk evt. lettyoghurt som "saus" til!


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 01:13
Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=337



Arme riddere
1 skive grovt brød
1 egg
0,5 dl ekstra lett melk med vit D
1 ss aprikossyltetøy (eller annet lettsyltetøy om du ikke har aprikos)
Kanel
Avocadoolje/ Olivenolje
Salt og pepper

Aprikossyltetøy lager du selv ved å koke aprikoser til de blir myke og søte med litt vann.
Bland egg og melk, dypp brødskiven nedi blandingen til den er gjennombløt. Stek brødskiven i litt olje til den er gyllenbrun. Smør på aprikossyltetøy, og dryss over litt kanel.

Ernæringskommentar: Perfekt om du er litt søtsugen på kvelden. Aprikos inneholder krom som demper søtsuget. Egg inneholder proteiner som metter og også demper søtsuget.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 01:15
Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=326



Fruktig nøttekake

Ingredienser
250 g valnøtter (eller din egen nøtteblanding)
3 ss havrekli
6 eggehviter
1 ss Vita flytende plantemargarin
1 dl kunstig søtstoff (Natrena eller Canderel)
3 dl friske bær eller hakket frisk frukt etter eget ønske
1 dl saftkonsentrat med kunstig søtstoff (for eksempel bringebærsmak)
1 dl vann
7-8 ts gelatinpulver
1 ss mager Kesam

Tilberedning
Smør en rund springform (kakeform) med diameter ca. 24-26 cm. Kjør nøttene, havrekli og margarinen i en kjøkkenmaskin til de er passe finhakket og blir en slags deig. Bland i søtstoffet. Visp eggehvitene stive og skjær de stivpiskede eggehvitene inn i nøtteblandingen. Fordel nøtteblandingen jevnt i kakeformen og stek den i ca. 30 minutter i 175 grader varm ovn. Avkjøl kakebunnen i formen.

Bløt opp gelatinen i det kokende vannet. Tilsett saftkonsentratet og la det hele avkjøle seg litt. Dekk nøttebunnen med bær eller frukt og hell deretter den avkjølte saft-gelatinen over. Sett kaken i kjøleskap til den skal serveres. Skjær godt langs rammen på kakeformen så rammen er lett å ta av. Flytt kaken (med kakeformbunnen) til et pent fat og pynt med en klatt krem eller mager Kesam og et par blader sitronmelisse på siden ute av sentrum på kaken.

Ernæringskommentar: Fett-og sukkerfattig kake dersom du vil knipe inn på kaloriene. Denne er snill mot blodsukkeret og kolesterolet ditt. Friske frukter gir kaken god smak og deg masse livgivende antioksidanter.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 03:51
Is med Kesam


INGREDIENSER:

Ca. 200 g bringebær, jordbær eller andre frosne bær
1/2 dl melis (eller fruktose)
3 dl (1 beger) Mager Kesam

FREMGANGSMÅTE:

En fantastisk enkel, frisk og god is. Varier etter hvilke bær du velger.

Bland bær, melis og kesam i en food processor eller annen kjøkkenmaskin. Er bærene frosset med sukker tilsetter du mindre søtningsstoff i isen, smak deg fram. La maskinen gå til alt så vidt er blandet.Det er fint at bærene ikke er helt finmost. Frys til is i bolle eller tom isboks. Etter ca. 3 timer i fryseren kan du lage iskuler. Du kan også servere isen som den er fra bollen.

NB! Isen tiner langsomt så husk å ta den ut i god tid før servering.
 


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 03:52
Kesamsalat:

INGREDIENSER:

3 dl (1 beger) Mager Kesam
100 g røkt laks
100 g rensede reker
1 ss finhakket dill
1 ss finhakket gressløk
1 - 2 ts sennep FREMGANGSMÅTE:

En pikant liten smårett som med fordel kan brukes på brødskiva eller i lefse eller myk tortilla.

Hakk laksen og rekene og bland med Kesam. Rør i dill, gressløk og sennep (smak deg frem alt etter hvor sterk sennepen er). La blandingen stå og trekke før du serverer den på brød, rundstykke eller i lefse. Det kan være en morsom variant å bruke lefse eller myk tortilla til nistepakka.Smør på salat og rull sammen. Sett tannstikker i lefserullen og skjær passe store kubber. Dryss gjerne over litt friskt klippet grø


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria26. januar 2006, 03:46
Grove gulerot-muffins

16 store m person(er) -  Innsendt av :frodig   
 


En enkel, saftig og godt alternativ til frokost, lunsj eller mellommåltid. De er kjempesunne med masse protein og fiber. Kan fryses. Kan varieres med å putte i rosiner, nøtter mm.




-4 egg
-3-4 gulrøtter
-litt vaniljeessens
-1 beger magreste kesam
-2 dl kruskakli
-5 dl store havregryn
-3 ts natron
-1 ss Rapsolje

Alt blandes sammen. Ha i muffinsformer. Stekes ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.


 
Hentet fra: http://www.slankenett.no/oppskrifter/oppskrift.php?&totalRows_RS_Oppskrifter=948&pageNum_RS_Oppskrifter=12&ret=default


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria26. januar 2006, 03:52
Grov sjokoladekake

3 egg
1 dl fruktose
100 g sammalt hvetemel
1/2 ts bakepulver
75 g hakket mørk sjokolade

Pisk eggedosis av egg og fruktose. Bland inn øvrige ingredienser.

Form: 24 cm

Stekes på 175 grader i ca 35 min.

Serveres gjerne med vaniljekesam og litt frukt.



Hentet fra: http://www.slankenett.no/oppskrifter/oppskrift.php?&totalRows_RS_Oppskrifter=948&pageNum_RS_Oppskrifter=104&ret=default


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria26. januar 2006, 03:58
Proteinpannekaker

Passer bra til frokost, lunsj eller som kveldskos. Røren kan sikkert også brukes som muffins røre.. :)

1 måleskje proteinpulver med vaniljesmak ( 22 gr ) Jeg bruker proteinpulver fra Proteinfabrikken ( www.proteinfabrikken.no)
2 måleskjeer atkins bakemix
1 ts fruktose
1 ss soyaflokker
2 ss cottagecheese
3 ss skummet melk ( ha i mel om du ønsker en mer rennende røre)
1 egg




Alt blandes sammen og stekes i stekepanne med litt olje.



Hentet fra: http://www.slankenett.no/oppskrifter/oppskrift.php?&totalRows_RS_Oppskrifter=948&pageNum_RS_Oppskrifter=205&ret=default


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria26. januar 2006, 04:00
Kesamsufflé

- 75 g Kesam (gjerne Mager)
- 1 eggeplomme
- 1/4 sitronskall, revet
- 1 eggehvite
- 3 ts sukker (eller søtstoff)



Ha 1 ts sukker i suffléformene. Sett ovnen på 200 grader.

Rør ut kesam med eggeplomme, sitronskall og 1 ts sukker.
Vips eggehvite med 1 ts sukker til det blir hardt skum. Bland det inn i kesamblandingen.

Fyll formene med røren. Fyll en ildfast form med vann, og sett suffleformene i denne.
Stek i ovnen i 18 min.


Hentet fra: http://www.slankenett.no/oppskrifter/oppskrift.php?&totalRows_RS_Oppskrifter=948&pageNum_RS_Oppskrifter=223&ret=default


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: .:P-Nutz:.13. februar 2006, 14:56
Mye som ser bra ut her. Hvor får man kjøpt fruktose forresten? Og hva heter det på engelsk?


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Vialdo13. februar 2006, 16:18
mye nice her...


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria16. februar 2006, 16:51
Mye som ser bra ut her. Hvor får man kjøpt fruktose forresten? Og hva heter det på engelsk?

Fruktose får man kjøpt på de fleste dagligvarebutikker med godt utvalg, f.eks. Ulra, OBS m.fl.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria17. februar 2006, 02:22
Sunne aprikosmuffins
Aprikosmuffins med proteinpulver

Antall porsjoner: 60
Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:
6 egg og 7 overmodne bananer
2 ts kardemomme, 4 ts vaniljesukker, 6 ts bakepulver
450 g (2 poser) svisker sammen med 2 dl vann
100 g nøtter, 100 g mandler og 50 g valnøtter som hakkes grovt i foodprocessor
200 g aprikoser som hakkes med kniv
300 g lettkokt havregryn
250 g proteinpulver med aprikossmak blandet med
10 dl vann
ca. 500 g fint sammalt hvetemel


Tilberedning:
Begynn med å mose bananer i biter sammen med eggene. Hell det i bollen. Bakepulver og krydder blandes i. Begge sviskeposene legges i mikseren med 2 dl vann, moses til grøt. Hell i bollen. Alle de grovhakkede nøttene helles i. All Bran og gryn blandes i bollen. Hakkede aprikoser også.
Del proteinpulvermengden i to, og miks hver del med halvparten (5dl) av vannet. Helles i bakebollen.
Til slutt, tilsett sammalt hvetemel og rør godt sammen. Ferdig! Stekes i 20 min på 200 grader.

Oppskrift hentet fra: http://matmons.net/printoppskrift.asp?id=386


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria17. februar 2006, 02:23
Sjokoladekake
Nydelig sjokoladekake med en vidunderlig smak

Antall porsjoner: 2
Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser:
400 g ananasbiter i egen juice
340 g svisker
2,5 dl vann
4 store egg
5 dl melk
150 g proteinpulver med sjokoladesmak.
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
50 g mørk bakekakao
2,5 dl All Bran Special (75 g)
300 g fint sammalt hvetemel

Tilberedning:
Du trenger en bolle, foodprocessor og smurte kakeformer. Ananasbitene i egen juice og svisker moses i processor med vann.Egg og melk vispes i mikseren. Tilsett proteinpulver. La maskinen gå til alt er jevnt, bland i bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og bakekakao. Alt blandes i bollen. Rør i All Bran Special (75 g) og fint sammalt hvetemel.

2 runde former (ikke lag kaken så høy). Stek i 1 time på 180 grader, eller 20 min på 200 grader i muffinsform. Du kan lage aprikosglasur ved å la aprikosyoghurt yste seg gjennom kaffefilter. Etter det er den klar til å smøres på.


Oppskrift hentet fra: http://matmons.net/printoppskrift.asp?id=388


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria17. februar 2006, 02:24
BOLLER
Til sammen ca 4.600 kcal
30 stk gir ca. 153 kcal pr. stk
9,5 g - 25% protein
1,7 g - 10% fett
35 g - 65% karbohydrater
 
1 kg Finbakstmel
150 g Multipower Formel 90
1 pose tørrgjær
5 middelsstore egg
1 ts seltin
30 dråper suketter
1 ts vaniljesukker
1 - 2 ts kardemomme
6 dl skummet melk
 
Melet, saltet og krydderet haes i en bolle. Lunken melk iblandes gjær, egg og Formel 90. Alt røres sammen, og settes til heving. Bakes ut med litt mel og deles i 30 stk, som settes i en dyp ovnspanne. Etterheves. Pensles med egg og strø på litt sukker og ta mye kanel oppå.
 
Kan også kjevles ut, påstrykes egg, kanel og sukker, og rulles sammen (Skillingsboller). Prøv også vaniljekrem (vaniljesaus m/ suketter) som fyll.
 
Stekes ca 20 - 25 min. i 200 grader. Nederste rille i ovnen.

Oppskrift hentet fra: http://www.lillesand.nu/helse-kosthold03.shtml


SJOKOLADEBOLLER
30 stk gir ca 152 kcal pr. stk
9,5 g - 25% protein
1,7 g - 10% fett
25 g - 65% karbohydrater
Samme deig som boller, men bytt 
ut Formel 90 med Formel 80 
m/ sjokoladesmak.



SKOLEBOLLER

Bolledeigen heves og bakes ut som 
vanlig. Lag vaniljesaus med 2dl lettmelk og flytende suketter. Lag grop i bollene og fyll med vaniljekrem.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: .:P-Nutz:.24. februar 2006, 15:34
Grov sjokoladekake

3 egg
1 dl fruktose
100 g sammalt hvetemel
1/2 ts bakepulver
75 g hakket mørk sjokolade

Pisk eggedosis av egg og fruktose. Bland inn øvrige ingredienser.

Form: 24 cm

Stekes på 175 grader i ca 35 min.

Serveres gjerne med vaniljekesam og litt frukt.



Hentet fra: http://www.slankenett.no/oppskrifter/oppskrift.php?&totalRows_RS_Oppskrifter=948&pageNum_RS_Oppskrifter=104&ret=default

Hvordan smaker denne? Blir det ikke litt tørt uten olje eller smør?


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria26. februar 2006, 15:07
Hvordan smaker denne? Blir det ikke litt tørt uten olje eller smør?

Det skal gå bra uten :) Men selvfølgelig kan du hive oppi litt olje hvis du ønsker det og se hvordan resultatet blir da.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria06. mars 2006, 04:08
Byggsjokolade

2 dl byggryn som har ligget i vann over natten, kokes i 5 dl melk ca. 30 minutter, avkjøles noe og tilsettes 50 g sukker eller fruktose, 100 g mørk sjokolade, 1 ss smør, 1 ss honning og 1 ts vaniljesukker. Til slutt røres inn 3-4 dl frosne blåbær. Serveres lunken eller kald.



Byggrøt à la polenta

Kok tykk grøt av byggryn. Avkjøl og sett i kjøleskap til den er stivnet. Skjær grøten i skiver og stek dem i olivenolje. På samme måte brukes polenta (basert på mais) i Italia.



Byggkrem

Bløtlagt hel bygg kokes mør, blandes med stivpisket krem eller kvarg og tilsettes en god porsjon mandelflak. Serveres med saus av solbær, blåbær eller krekling.


Oppskrifter tatt herifra: http://www.aftenposten.no/helse/article856548.ece



Mer info om bygg, se her: http://www.aftenposten.no/helse/article856547.ece


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Tonje_8607. mars 2006, 09:29
Jeg laget de grove gulrotmuffinsene, og prøvde en ny vri. Raspet eple og blandet oppi røra sammen med kanel og litt fruktose, og så skjærte jeg noen litt større eplebiter og stappet nedi.
Det synes jeg ble kjempegodt, nesten som grov eplekake :)


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria15. mars 2006, 03:00
Grønnbolle

(http://mediabase.edbasa.com/oplbilde/j2006/m01/t02/0008656_f/250.jpg)

Ingredienser:

1 stk. rødløk
1 stk. rød paprika
½ stk. purre
2 ms smør
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
4 stk. egg
1 beger kesam
100 g salami finhakket
150 g hvitost


 

Fremgangsmåte:

I stekeovn 200° C i 20-25 minutter.

Skrell og grovhakk løken. Skjær paprika i biter. Fres grønnsakene myke i smør i en panne. Visp sammen egg og kesam. Bland i mel, bakepulver og salt.Rør deretter i grønnsakene, salamien og osten. Legg røren i en smurt muffinsform eller store papirformer. Stekes midt i ovnen.

Oppskrift hentet fra: http://www.melk.no/Recipe.aspx?artid=11060&mnu1id=6004&mnu2id=6027&mnu3id=&mnu4id=


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria15. mars 2006, 03:02
Kesamis

(http://mediabase.edbasa.com/oplbilde/j2004/m10/t15/0005191_f/250.jpg)

Ingredienser:

3 stk. eggeplomme
2 ss melis
3 dl kesam


 Fremgangsmåte:

Visp eggedosis av eggplommer og melis og visp inn Kesam og ønsket smakstilsetning.

Frys isen, helst i iskremmaskin. Fryses isen i fryser må den røres i et par ganger for å unngå isnåler.

 

Smakstilsetninger:

Frø av 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
2 ts kakao + 1 ts vaniljesukker
Moste friske eller fryste bær.
Smak halve porsjonen til med kakao og vaniljesukker, den andre halve med bær og legg kremene lagvis før innfrysing.


Oppskrift hentet fra: http://www.melk.no/Recipe.aspx?artid=10242&mnu1id=6004&mnu2id=6027&mnu3id=&mnu4id=


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria15. mars 2006, 03:04
 Kesampletter
 
 (http://mediabase.edbasa.com/oplbilde/j2004/m10/t15/0005195_f/250.jpg)

Ingredienser:

3 dl kesam
2 stk. egg
1 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker


 Fremgangsmåte:

Visp ingrediensene sammen til en glatt røe. La den svelle i 10-15 minutter. Stek lapper i belagt stekepanne eller plettpanne.

Server lappene med syltetøy og Kesam eller rømme.

Oppskrift hentet fra: http://www.melk.no/Recipe.aspx?artid=10241&mnu1id=6004&mnu2id=6027&mnu3id=&mnu4id=



Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: metteflette03. april 2006, 12:27
Zoria! du er så flink med oppskrifter!!  ::2thumbsup::

Men lurte på en ting, den siste oppskriften på lapper med kesam, hvor mange blir det tilsammen?
Har du prøvd dem med litt grovere mel også?

Tenkte litt på å lage noe slikt til datteren min og venninene... ::smile::


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Haalvor03. april 2006, 13:51
En kan vel eventuelt bruke havremel :) Gleder meg helt forferdelig til å lage meg slik mat på spisedagen min! Vet dette ikke er direkte fy-fy mat, i alle fall ikke de to siste kesam oppskriftene, men er så styr med næringsinnhold


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Zoria06. april 2006, 23:20
Zoria! du er så flink med oppskrifter!! ::2thumbsup::

Men lurte på en ting, den siste oppskriften på lapper med kesam, hvor mange blir det tilsammen?
Har du prøvd dem med litt grovere mel også?

Tenkte litt på å lage noe slikt til datteren min og venninene... ::smile::

Går fint med grovere mel ja. Hvor mange det blir er jeg litt usikker på men ikke verre enn at du kan lage dobbel røre og ev. fryse ned det som skulle bli til overs.


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: todda10. april 2006, 08:34
Finnes en del oppskrifter på www.kokkentor.no (http://www.kokkentor.no) også


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Daniel Myrvold20. juli 2006, 10:40
Den etterhvert meste kjente og beste gulrotkake med det beste fyll som finnes


4 egg
4 dl sukker
2 dl matolje (uten smak)
4 dl hvetemel
6 dl finrevne gulerøtter (gjerne mer)
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Egg + sukker mixes til eggedosis.
Bland så alt annet i.

Stekes ca 1t på 160 grader (Jeg måtte steke den i 65-70 min)

Fyll:
200 g smør
1,5 dl melis
2 ts vaniljesukker
200 Philidelphiaost naturell (1 pakke)


Kaka er testet og ingen har latt være å spørre om oppskriften, den er sinnsykt god og vanvittig usunn!!

den kaken her er SINNSYKT god! kunne spist flere former!


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Daniel Myrvold25. juli 2006, 00:10
Takk for komplimenter :)
venter jo bare på neste gang den blir laget, har jo hørt rykter om potetbåter stekt i ovn også :)


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Beefcake27. september 2006, 15:20
Cheesecake med hallon (bringebær...)

(http://www.zneakers.no/david/mat/cheesecake.jpg)

Variant 1, mycket protein/karb, lite fett:

60 g protein
40 g karbo
10 g fett

Ingredienser:

250-300g cottage cheese (lättvariant köpt i sverige)
2 dl rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk om du inte som mig är laktosintolerant)
20g whey (f.ex. vanilj eller jordbär)
1-2 msk mjöl (jag använde sammalt spelt)
2 msk sötningsmedel (f.ex. splenda eller natreen)
1/2 tsk salt     
1 ägg-gula
3 ägg-vitor
1/2 - 1 tsk vaniljesocker
100-200 g bringebär
lite sitronjuice och/eller rivet citronskal


Gör så här:

1. Värm upp ugnen till 175 grader.
2. Mixa cottage cheesen i en skål med mixer eller med stavmixer.
3. Rör ihop cottage cheese, "mjölk", whey, sötningsmedel, salt, mjöl, ägg, vaniljesocker, citronskal/juice.
4. Häll upp i en ugnsfast form och lägg i bringebären.
5. In i ugnen i ca 25-30 min. Ta ut och låt kallna.

Den gör sig bäst efter att ha fått stå i kylskåpet en 5-6 timmar, men kan även ätas varm.


Variant 2, mindre karbo, mer protein/fett:

Samma ingredienser som ovan, men:
- byt ut lätt-cottage cheesen mot Tine Sans som du får köpt du här i Norge
- byt ut rismjölken mot soyamjölk
- släng i någon extra ägg-gula

Detta ger något som:

65 g protein
25 g karbo
20 g fett


Detta var en variant, kan ju varieras i det oändliga med olika smaksättning förstås.

D  ::food::


Edit: msk = spiseskje


Tittel: SV: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Hege10. oktober 2006, 12:51
Frozen youghurt:

2 dl Sans vaniljeyoghurt rett fra kjøleskapet
1 dl fryste blåbær
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
evt litt søtning


Kjør alt i blender i 20 sekunder. Server med en gang eller sett i fryser.



Iskrem av kesam og bær:

200 gram frosne bringebær
1 dl melis (el søtningsstoff)
1 beger vanilje kesam (el. vanlig)
Tilsett evt en ts vaniljesukker eller litt vaniljeessens om du bruker vanlig kesam.

Kjør alt i en mikser. Ha det i en boks og legg den i fryseren i ca en time.
Server.


Pai med frukt og bær:

Paideigen:
3,5 dl hvetemel
60 gr smør (bruk vita hjerte go)
1 1/2 dl kesam (8 %)
3 ss sukker


Fyll:
1 beger kesam (1 %)
1 dl pisket krem fløte
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker


Etter at du har laget deigen la den hvile litt i kjøleskapet i ca 30 min. Etter det tar du den over i en paiform og steker den på 200 grader i 15-20 min.

La den avkjøle og ta så fyllet over. Etter det fyller du over med eget ønske av frukt/bær.


Ovnsbakte epler med nøtter og rosiner:

4 epler
en halv spiseskje hakkede hasselnøtter
en klype rosiner
et dryss kanel
1 ss sukker

Eplene hules ut, og innmaten deles opp. Bland innmaten med nøtter, rosiner, kanel og sukker.

Eplene bakes i ovnen på 170 grader i 5-6 min. Det smaker godt med litt pisket crème fraîche (eventuelt vaniljeis eller pisket kremfløte) til, men det er valgfritt.


Cottage cheese mousse:

400 gram cottage cheese
3 egg
2 gelatinplater
200 gram jordbær
150 gram melis
1 sitron
salt
5 dl kremfløte
50 gram sukker

Skill plommer fra hviter og pisk plommene lett. Riv skallet av sitronen og bland med osten, eggeplommene og melis til du får en kremet masse.
Ha gelatin i litt vann og varm det opp i vannbad over en kjele kokende vann.
Pisk fløten stiv og bland inn den avkjølte, flytende gelatinen.
Bland dette med osteblandingen og sett i kjøleskap i 3-4 timer.

Serveres med jordbærsaus.





Tittel: Sv: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Godddd03. november 2008, 14:04
Gele:
http://www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=1698


Tittel: Sv: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Luxie16. januar 2009, 10:39
Har lagt ut en paioppskrift på loggen min, men tenkte jeg kunne dele den med fler (: Dette er en oppskrift som datt ned i hodet på meg som ble veldig god;

Du trenger:

100g havregryn
100g smør
50-80g sukker (alt ettersom hvor søt du vil ha den, jeg brukte 50g.. Ellers fungerer nok søtningserstatning også bra)

100g blåbær (både frosne og ferske fungerer)
100g blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker
Litt fun light m/blåbærsmak

Slik gjør du:

Bland sammen blåbærne sammen med syltetøy og litt funsaft i en bolle. I en annen bolle blander du først sukkeret og havregrynen, deretter knar du inn smøret slik at det blir en deig. Smør en rund form med litt smør, hell oppi bærblandingen og deretter smuldrer du over deigen. Sett ovnen på 230 grader og stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter. Og volia!

Dette er en kake som rekker til 4 vanlig personer. Eller to som er veldig glad i kake, sånn som meg og min kjære. ^^ Hele paien ligger på 1060 kcal. Et veldig godt kakealternativ som smaker kjempegodt!


Tittel: Sv: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Snillefart24. januar 2009, 15:09
Sjokocheese:

-1 boks cottage cheese
- 1 dæsj o'boy (den uten sukker), altså prøv deg frem til hvor mye sjokosmak du vil ha.
- nøtter, mandler,peanøttsmør
- eventuelt litt kanel

Bland o'boy oppi cottage cheesen sammen med liiit kaffe/melk/vann , for at det skal jevne seg ut. Oppi med nøtter og kanel, rør rundt og spis!


Tittel: Sv: Sticky: Oppskrifter på desserter/kosemat/kaker
Skrevet av: Snillefart08. mars 2009, 22:12
Mudcake med sjokolade og proteiner

Dette er en lavkarbo-oppskrift, ergo mye fett. Og veldig mektig...

Først:
- 100gr smør smeltes på lav varme i kjele.
- 2-4 ss bakekakao (smak til ettersom hvor mørk du vil ha den) puttes oppi sammen med
- 1dl vann

I en annen bolle blander du:

1 dl mager kesam (eller rømme)
2 egg
1/2 ts natron
1/4 ts salt
3 dl soya proteinpulver(eller speltmel/ havremel)
200 g philadelphia ost (eller mager kesam/rømme)
10-15gr splenda (smak etter hvor søt du vil ha den)

Alt blandes sammen med en mixmaster(på laveste hastighet) og helles i enten en springform eller brødform.
Stekes i 20-40 min midt i ovnen på 180 grader.
Bruk strikkepinne for å stikke i kaka for å se om den er ferdig... Jeg satte kaka i springform og da var den ferdig etter 20min, men tror brødform tar litt lengre tid. Sjekk den uansett etter 20min, så etter 30min.

Fyll:
3-4 plater Premium Dark a 30gr/ eller 1/2- 1 plate sukkerfri mørk sjokolade
40 g smør
(litt kaffe hvis man vil)

Fyllet smeltes sammen på plata. Stikk så hull i kaka mens den er varm og heller over fyllet. La det smelte over. Ha på litt kokos eller hakka nøtter hvis du vil.

Kaka bør stå i kjøleskapet til den er stivnet.