Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: Bob Paar på 16. mai 2006, 17:02



Tittel: Maarud bacongull
Skrevet av: Bob Paar16. mai 2006, 17:02
Dette må da være ganske bra til et mellommåltid å være..

Næringsinnhold pr.100g

Energi:505kal.
Protein:63,5g
Karbohydrat:2,5g
-Hvorav sukkerarter:0g
Fett:26,5g
-Hvorav flerumettede fettsyrer:10,5g
Kostfiber:0g
Natrium:1,5g


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: ARH16. mai 2006, 17:04
Det vær jævlig med kalorier :D perfekt pbulk ^_^


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Aktiv_af16. mai 2006, 17:06
Hvilke type fett er det? Og Proteinet har en biologisk verdi nermere 0.


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: UpAndComming16. mai 2006, 17:51
Er får godt til å være sant ja...... proteinet har ingen verdi, og fettet er vel ikke av de sunneste det heller akkurat. Da er det bedre å spise vanlig bacon.... :spise:


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Bob Paar17. mai 2006, 21:50
Er får godt til å være sant ja...... proteinet har ingen verdi,
Hvorfor?

Den er stekt i vegetabilsk olje..Det er ekte svor fra grisen.


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Mariann18. mai 2006, 09:59
Maarud bacongull er lørdagsgodt, ikke noe mellommåltid  :deal:
Som nevnt over, proteinert har ingen biologisk verdi, så du ender jo bare opp med å stappe i deg tomme kalorier og lurer deg selv....

Syns å huske at det har vært en tråd om baconsnacks tidligere??


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Kengdal18. mai 2006, 13:09
Dette har vert oppe flere ganger før. Ta et søk så finner du sikkert svaret ditt FF.


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Bob Paar18. mai 2006, 13:29
Dette har vert oppe flere ganger før. Ta et søk så finner du sikkert svaret ditt FF.
Tja... Hva er egentlig vitsen med dette forumet da,hvis det er svar på allt fra før?Da trenger faktisk ingen å skrive mere i det heletatt,da allt tydeligvis er skrevet fra før.. :deal: ;)


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Blomsterpotte18. mai 2006, 14:36
Tja... Hva er egentlig vitsen med dette forumet da,hvis det er svar på allt fra før?Da trenger faktisk ingen å skrive mere i det heletatt,da allt tydeligvis er skrevet fra før.. :deal: ;)

Så sant så sant !


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Kengdal18. mai 2006, 14:49
Tja... Hva er egentlig vitsen med dette forumet da,hvis det er svar på allt fra før?Da trenger faktisk ingen å skrive mere i det heletatt,da allt tydeligvis er skrevet fra før.. :deal: ;)

Siden jeg ikke kunne svare deg på hvorfor den biologiske verdien = 0, hadde jeg bare lyst til å peke i riktig vei, siden dette har vært tatt opp før. Men hvis du vill vente til noen kommer og svarer, vær min gjest :)


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: RobRio18. mai 2006, 14:57
greit å søke litt før man lager tråden da vettu ;)


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: nann-rosita18. mai 2006, 14:58
Tja... Hva er egentlig vitsen med dette forumet da,hvis det er svar på allt fra før?Da trenger faktisk ingen å skrive mere i det heletatt,da allt tydeligvis er skrevet fra før.. :deal: ;)


Nå er det slik at alle anbefales til å lese gjennom forumet og bruke søketjenesten.
Her står mye bra på dette forumet, og av fare for å måtte bruke tid på å gjenta hele tiden, så vil slike "henvisninger" være ok.
Det er som på skolen , skjønner dere, man må kunne søke og lete litt etter svar, og ikke få de lagt opp i handa ;)
Vet alle gjerne vil ha svar på sine spørsmål , med en gang , og helst i går, men som regel står noe av dette allerede  i forskjellige tråder. Og man kan lære mye av å lese disse.

Det er hverken for å være vrang eller slippe å svare på spørsmålene, men for at folk skal kunne tilegne seg kunnskap av å lese litt . Skulle vi ha svart på alle tråder som var like , ville vi nok hatt 25 av en og andre tråder hadde blitt oversett, samt at  det ville blitt himla kjedelig å lese om det samme i ørtogførti tråder...

Les og søk litt, finner du ikke det du nå leter etter, så spør evt hvor man kan finne det.


Nann-Rosita


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Bob Paar18. mai 2006, 14:59
greit å søke litt før man lager tråden da vettu ;)
Ja søk å finn svaret på mitt spørsmål?! :deal:


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: UpAndComming18. mai 2006, 15:00
Hvorfor?

Den er stekt i vegetabilsk olje..Det er ekte svor fra grisen.

For å svare på det du spør om, så skyldes dette at bacongull er  kollagenprotein siden det lages av svoren og ikke kjøttet.  Kollagenprotein har biologisk verdi 0 siden kroppen ikke gjør nytte av dette. Man spiser i praksis "fritert grisehud", og det trenger vi ikke rent kroppslig. Samme greia er det med gele, som også har biologisk verdi 0.


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus19. oktober 2006, 15:45
hmm, vil det ta si at man ikke klarer nyttegjør seg av kaloriene fra proteinet heller da? forstår ikke helt dette


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: aMo19. oktober 2006, 15:57
Det er da ingen som faktisk TROR, med hånda på hjertet, at "næringen" i bacongull, potetgull og andre ting, har noen som helst god biologsisk verdi??

Det er jo derfra utrykket "tomme kalorier" kommer fra, dvs. det ER kaloerier der, det ER proteiner og karbohydrater, men man har NULL nytte av dem.

Jeg håper virkelig ingen ble overraska nå når det kom fram at man ikke kan regne med noe utbytte av kaloriene i en pose bacongull :p


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Solum19. oktober 2006, 16:01
Niice!<3

Det er alt som jeg har å si!


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Solum19. oktober 2006, 16:02
Det er jo digg og da:D


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus19. oktober 2006, 17:41
Det er da ingen som faktisk TROR, med hånda på hjertet, at "næringen" i bacongull, potetgull og andre ting, har noen som helst god biologsisk verdi??

Det er jo derfra utrykket "tomme kalorier" kommer fra, dvs. det ER kaloerier der, det ER proteiner og karbohydrater, men man har NULL nytte av dem.

Jeg håper virkelig ingen ble overraska nå når det kom fram at man ikke kan regne med noe utbytte av kaloriene i en pose bacongull :p
hmm, for å kverulere litt da; si at jeg er hardgainer og vil legge på meg. Sier du da at jeg ikke vil legge på meg noen ting dersom jeg spiser dette.

Poenget er at jeg antok det ville i hvert fall være bedre og spise dette kontra annet snacks grunnet næringsinnholdet ser du


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: aMo19. oktober 2006, 17:56
Du legger på deg garantert..  Men så er vel ikke "hardgaining" betraktet som sunt heller da ;)

Men jeg tipper dette er akkurat like usunt som annen snacks.. Hadde det vært fordelaktig for byggere så hadde det vel vært godt kjent fra før, da baconsnacks ikke akkurat er noe nytt ;)


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus19. oktober 2006, 22:37
det har du rett i, men vanlig baconsnacks (på kino o.l.) har hvetemel som hovedingrediens, mens denne har svinesvor


Tittel: SV: Maarud bacongull
Skrevet av: aMo20. oktober 2006, 14:25
Forskjell på baconsvor og fakeonsnacks på kino ja ;)

Men sånn rent ernæringsmessig tipper jeg de er like ille.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus19. april 2008, 02:20
Så er det bare å spise bacongull?


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: bjørn`19. april 2008, 06:36
Så er det bare å spise bacongull?

Bare å spise det, men proteinene har null virking.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Tor Andre19. april 2008, 10:01
Og dette sier dere nå, etter 5 år har jeg spist 4 poser hver dag med baconsnacks for å bli massiv.

Hmm, dette forklarer hvorfor jeg er mere halvfeit enn muskuløs ::rofl2::


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: -Johan-19. april 2008, 11:38
Og dette sier dere nå, etter 5 år har jeg spist 4 poser hver dag med baconsnacks for å bli massiv.

Hmm, dette forklarer hvorfor jeg er mere halvfeit enn muskuløs ::rofl2::

haha:P
kan nok forklares sånn ja;)


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus21. april 2008, 23:04
Bare å spise det, men proteinene har null virking.

Er det fordi at proteinene i bacongull ikke har en komplett aminosyreprofil? At kroppen ikke klarer å nyttegjøre seg av det?



Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Tor Andre22. april 2008, 16:57
Er det fordi at proteinene i bacongull ikke har en komplett aminosyreprofil? At kroppen ikke klarer å nyttegjøre seg av det?



Det er KUN fordi det hadde vært for bra til å være sant.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Krollo22. april 2008, 19:54
Hvor er Beefcake? Han kan sikkert være litt mythbuster her *håpe* (bacongull=bedre en tunfisk!!!)




Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: UpAndComming22. april 2008, 19:59
Kollagenprotein inneholder hovesaklig prolin, glycin og hydroxyprolin, og disse bidrar egentlig kun til nettopp det de kommer fra, opprettholdelse hudens egne egenskaper. Bacongull er tross alt ingenting annet enn fritert grisehud. ;) Følgelig blir det lite muskler av slikt. :)


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Lagavulin22. april 2008, 20:30
Kollagenprotein inneholder hovesaklig prolin, glycin og hydroxyprolin, og disse bidrar egentlig kun til nettopp det de kommer fra, opprettholdelse hudens egne egenskaper. Bacongull er tross alt ingenting annet enn fritert grisehud. ;) Følgelig blir det lite muskler av slikt. :)
Vil det si at man får grisefin hud av å spise bacongull?


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus23. april 2008, 00:31
Vil det si at man får grisefin hud av å spise bacongull?

ja faktisk, når jeg søkte på kollegan kom det opp en side der de solgte kosttilskudd for å få penere hud. Da vil det jo antagelig være ett billig alternativ med bacongull.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: UpAndComming23. april 2008, 09:06
Men kosttilskuddet for penere hud er neppe først fritert anter jeg? ::)


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus23. april 2008, 22:44
Men kosttilskuddet for penere hud er neppe først fritert anter jeg? ::)

"Marine matrix innholder kollagenhydrolysat som er utvunnet fra fiskeskinn og fiskebein."
Det er kanskje ikke fritert, men vil anta produktet må gjennom en eller annen prosess:)

Min hypotese vil uansett være at innholdet av kollagenprotein vil veie opp for det at produktet er fritert. Dersom man har problemer med uren hud vil bacongull da være det beste snacket å ty til.:)




Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: OrIoN8911. mai 2008, 23:37
Så om man spiser kylling MED skinn, vil man ikke få utnyttet like stor mengde av proteinene fordi det er kollagen protein? Hva med egg? Tenker siden proteinene i egget er ubrukte, og skal være næring for kyllingen, vil vi kunne bruke dette proteinet til hva kroppen vår har størst behov for?


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus21. juli 2008, 01:22
Det var et godt spørsmål, jeg har ikke noe godt svar, men det er ikke mye protein i skinnet til kyllingen viss det er noen trøst. Den gode nyheten  er  at under skinnet er det masse proteiner som vi kan bruke til muskelbygging.

Vedrørende spørsmålet om egget tror jeg du roter litt. Hvordan kan det ha seg at egget er maten til kyllingen, når høna kom før egget?


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Beefcake21. juli 2008, 09:56
Hvor er Beefcake? Han kan sikkert være litt mythbuster her *håpe* (bacongull=bedre en tunfisk!!!)

Dessverre. :)
Proteine i bacongull gir ingen "effekt" utover kaloriene de inneholder. Du kan like så godt spise potetgull.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Beefcake21. juli 2008, 10:20
"Marine matrix innholder kollagenhydrolysat som er utvunnet fra fiskeskinn og fiskebein."
Det er kanskje ikke fritert, men vil anta produktet må gjennom en eller annen prosess:)

Min hypotese vil uansett være at innholdet av kollagenprotein vil veie opp for det at produktet er fritert. Dersom man har problemer med uren hud vil bacongull da være det beste snacket å ty til.:)


Bare fordi det inneholder skinn og bein, trenger det ikke å bety at det er bra for skinn og bein... ;)

Kollagenprotein kan kanskje ha effekt huden, men når du spiser det blir det bare brutt ned til ikke-essensielle aminosyrer.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Angus22. juli 2008, 21:45
Bare fordi det inneholder skinn og bein, trenger det ikke å bety at det er bra for skinn og bein... ;)

Kollagenprotein kan kanskje ha effekt huden, men når du spiser det blir det bare brutt ned til ikke-essensielle aminosyrer.

Så da er det en mulighet for at det kan være bra for huden dersom man smører seg inn med Bacongull? :) For et fantastisk produkt..


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: -Johan-22. juli 2008, 23:40
du får starte med denne smurningen, så får du si resultatet til oss etter noen uker:P


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Beefcake23. juli 2008, 09:11
Så da er det en mulighet for at det kan være bra for huden dersom man smører seg inn med Bacongull? :) For et fantastisk produkt..

 ;D


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Karky31. mars 2009, 20:32
Angående kollagenprotein.. Tar ikke kroppen det opp? eller er det bare at det ikke har noen særlig bra aminosyreprofil?

Beefcake: du sier det ikke gir noen effekt utover kaloriene du får.. men om kaloriene skal ha en effekt må du jo klare å bryte proteinet ned til aminosyrer, ville ikke de aminosyrene da kunne brukes til anabolisme så vel som til energi?

*forvirret*

Redigert: Sorry, så ikke at dette var en gammel tråd.. Håper ingen har noe imot at den ble bumpa litt. (fant den med å google og glemte å skjekke datoen :()


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Beefcake31. mars 2009, 20:56
Angående kollagenprotein.. Tar ikke kroppen det opp? eller er det bare at det ikke har noen særlig bra aminosyreprofil?

Beefcake: du sier det ikke gir noen effekt utover kaloriene du får.. men om kaloriene skal ha en effekt må du jo klare å bryte proteinet ned til aminosyrer, ville ikke de aminosyrene da kunne brukes til anabolisme så vel som til energi?

*forvirret*

Det tas opp i kroppen, men inneholder ikke noe av de essensielle aminosyrene som kroppen bruker for anabolisme. Aminosyrene som kollagenprotein er bygget opp av vil istedet bli brukt som energi eller til andre prosesser i kroppen (imidlertid kan kroppen fint danne disse aminosyrene selv etter behov).


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Carnivore31. mars 2009, 22:13
Det tas opp i kroppen, men inneholder ikke noe av de essensielle aminosyrene som kroppen bruker for anabolisme. Aminosyrene som kollagenprotein er bygget opp av vil istedet bli brukt som energi eller til andre prosesser i kroppen (imidlertid kan kroppen fint danne disse aminosyrene selv etter behov).

Kollagene proteiner inneholder essensielle aminosyrer på lik linje med kjøtt og annet vev. Proteinet gelatin er det viktigste kollagenet proteinet, og dette inneholder 9 av 10 essensielle aminosyrer. Dette finnes både i beinvevet, brusk, sener, ligamenter og hud. Så hvoran kan du mene at kollagent protein ikke deltar i anabole prosesser? Jeg vil si at det gjør det i høyeste grad.
Dessuten; om en aminosyre ikke er essensiell, så er den likevel ikke "overflødig". Ikke-essensielle aminosyrer er jo også viktig å tilføre kroppen slik at den slipper å produsere disse selv - noe som sparer den for en energikrevende prosess.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Beefcake01. april 2009, 08:18
Kollagene proteiner inneholder essensielle aminosyrer på lik linje med kjøtt og annet vev.

Ikke i så store mengder at de spiller noen rolle. Kun et par små prosenter, som er meningsløse å regne. Kollagenprotein har null biologisk verdi.

Proteinet gelatin er det viktigste kollagenet proteinet, og dette inneholder 9 av 10 essensielle aminosyrer.

Ni av ti essensielle aminosyrer? Hos voksne mennesker er det bare åtte som er essensielle. Det burde vel du vite som er "PT"?

Dette finnes både i beinvevet, brusk, sener, ligamenter og hud. Så hvoran kan du mene at kollagent protein ikke deltar i anabole prosesser? Jeg vil si at det gjør det i høyeste grad.

Jeg - og jeg antar de fleste andre her på forumet - er interessert av å bygge muskler, ikke hud.

Dessuten; om en aminosyre ikke er essensiell, så er den likevel ikke "overflødig". Ikke-essensielle aminosyrer er jo også viktig å tilføre kroppen slik at den slipper å produsere disse selv - noe som sparer den for en energikrevende prosess.

Glycin, prolin og hydroxyprolin er ikke noe vi trenger i store mengder. Hvis du vil prioritere å få i deg disse aminosyrene før de essensielle som kroppen har bruk for i proteinsyntesen, så det er det opp til deg.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Carnivore01. april 2009, 08:46
Ikke i så store mengder at de spiller noen rolle. Kun et par små prosenter, som er meningsløse å regne. Kollagenprotein har null biologisk verdi.
Jeg reagerte bare på utsagnet ditt om kollagene proteiner: "Det tas opp i kroppen, men inneholder ikke noe av de essensielle aminosyrene som kroppen bruker for anabolisme". Dette medfører kort og godt ikke riktighet. Kollagene proteiner er av høy biologisk verdi nettopp fordi kroppen består av mye kollagen. Disse har igjen aminosyrer som kan brukes til muskelbygging.
Sitat
Ni av ti essensielle aminosyrer? Hos voksne mennesker er det bare åtte som er essensielle. Det burde vel du vite som er "PT"?
Jeg er klar over at arginin og histidin kun regnes som essensielle for barn.
Sitat
Jeg - og jeg antar de fleste andre her på forumet - er interessert av å bygge muskler, ikke hud.
Jeg antar at de fleste her på forumet også ønsker seg byggesteiner til ting vi klarer oss dårlig uten, slik som knokler, sener og annet bindevev. For en som trener hardt og belastende er oppygging/reparasjon av disse vev like viktig som muskelvevet - og det er her kollagen kommer inn i bildet. Hva er poenget med store lår hvis knea ikke fungerer?
Sitat
Glycin, prolin og hydroxyprolin er ikke noe vi trenger i store mengder. Hvis du vil prioritere å få i deg disse aminosyrene før de essensielle som kroppen har bruk for i proteinsyntesen, så det er det opp til deg.
Jeg prioriterer begge deler. Historisk sett har kollagen (gelatin) blitt brukt i mange terapeutiske sammenhenger. Å koke kraftbein burde fått sin rennessanse.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Beefcake01. april 2009, 09:13
Jeg reagerte bare på utsagnet ditt om kollagene proteiner: "Det tas opp i kroppen, men inneholder ikke noe av de essensielle aminosyrene som kroppen bruker for anabolisme". Dette medfører kort og godt ikke riktighet. Kollagene proteiner er av høy biologisk verdi nettopp fordi kroppen består av mye kollagen. Disse har igjen aminosyrer som kan brukes til muskelbygging.

"Kollagene proteiner er av høy biologisk verdi"?

Gelatin har null biologisk verdi (PDCAAS).

Jeg antar at de fleste her på forumet også ønsker seg byggesteiner til ting vi klarer oss dårlig uten, slik som knokler, sener og annet bindevev. For en som trener hardt og belastende er oppygging/reparasjon av disse vev like viktig som muskelvevet - og det er her kollagen kommer inn i bildet. Hva er poenget med store lår hvis knea ikke fungerer?

Som sagt; hvis du vil prioritere å få i deg disse aminosyrene i store mengder gjennom å spise bacongull og koke kraftbein, før de essensielle som kroppen ikke kan danne selv og har bruk for i proteinsyntesen så det er det opp til deg.

Jeg prioriterer begge deler. Historisk sett har kollagen (gelatin) blitt brukt i mange terapeutiske sammenhenger. Å koke kraftbein burde fått sin rennessanse.

Historisk sett har lobotomi også blitt brukt i mange terapeutiske sammenhenger, kanskje det og burde fått sin renessanse?


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Carnivore01. april 2009, 16:52
"Kollagene proteiner er av høy biologisk verdi"?

Gelatin har null biologisk verdi (PDCAAS).
Biologisk verdi sier noe om sammensetningen og mengden av de aminosyrene man anser som essensielle. Her er jeg klar over at gelatin per definisjon ikke scorer høyt, noe f. eks. myse eller eggehvite gjør - men det er under enhver omstendighet feil å si at den har null verdi. Den inneholder tross alt essensielle aminosyrer.
Hvor nyttig kollagene proteiner er kan likevel diskuteres. Selv om de inneholder forholdsvis lite essensielle aminosyrer, er den rik på aminosyrer som kroppen likevel har stor nytte av, og som den ofte ikke produserer optimale mengder av. Jeg er ikke enig med deg at glycin og prolin er noe vi trenger i små mengder, spesielt viktige anses disse for stressede personer (herunder også trening), samt de som lider av sykdom i brusk eller bindevev. Videre har de en rekke essensielle funksjoner i kroppen, noe som kan få konsekvenser dersom kroppen selv ikke er i stand til å produsere nok av det (f. eks. ved graviditet) Gelatin består også av 10% glutamin, som er musklenes viktigste aminosyre.
Ved siden av dette har det dessuten betydning om gelatinet er hydrolysert (gir bedre utnyttelse) og om det er naturlig (kokt/trukket) eller industrielt framstilt. Noen tolererer ikke sistnevnte like godt.
Vanlig definisjon av BV tar dessuten høyde for aminosyrenes nytteverdi etter at de er absorbert fra tarmen. Da skal man ikke glemme at proteiner som myse og eggehvite samtidig er proteiner som det knyttes mye intoleranse mot. Gelatin er på sin side et protein som fremmer fordøyelsen og øker toleransen for andre proteiner. Dermed vil inkluderingen av kollagene proteiner i kostholdet gi en svært god nettoeffekt for samtlige av kroppens vev ved oppbygging og reparasjon.


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Beefcake01. april 2009, 17:51
Biologisk verdi sier noe om sammensetningen og mengden av de aminosyrene man anser som essensielle. Her er jeg klar over at gelatin per definisjon ikke scorer høyt, noe f. eks. myse eller eggehvite gjør - men det er under enhver omstendighet feil å si at den har null verdi. Den inneholder tross alt essensielle aminosyrer.

I følge PDCAAS-skalaen har det null biologisk verdi. Hvis du mener at det er feil så får du ringe til FNs organisasjon for ernæring og landbruk og Verdens helseorganisasjon å si til dem hva du synes, siden de mener at PDCAAS-skalaen er den beste måten å måle proteinkvalitet. Kanskje de bryr seg. Kanskje ikke.

Hvor nyttig kollagene proteiner er kan likevel diskuteres. Selv om de inneholder forholdsvis lite essensielle aminosyrer, er den rik på aminosyrer som kroppen likevel har stor nytte av, og som den ofte ikke produserer optimale mengder av. Jeg er ikke enig med deg at glycin og prolin er noe vi trenger i små mengder,

Ved et noenlunde vettugt og proteinrikt kosthold vil man allerede få i seg store mengder av disse aminosyrene.

spesielt viktige anses disse for stressede personer (herunder også trening),

Hvem er det som anser disse spesielt viktige?

samt de som lider av sykdom i brusk eller bindevev.

Hva som ev. gjelder for syke mennesker er uinteressant. Dette er et forum for trening, ikke behandling av sykdommer. Har trådstarter eller noen annen her i tråden gitt uttrykk for noe annet?

Videre har de en rekke essensielle funksjoner i kroppen, noe som kan få konsekvenser dersom kroppen selv ikke er i stand til å produsere nok av det (f. eks. ved graviditet)

Igjen; et forum for trening, ikke behandling av ev. næringsmangel ved graviditet.

Gelatin består også av 10% glutamin, som er musklenes viktigste aminosyre.

Når ble den utnevnt til det? Pussig at man i gjentatte studier ikke sett noen fordeler for styrke eller muskeltilvekst ved ekstra supplementering av glutamin utover et allerede balansert protein/aminosyreinntak da.

Ved siden av dette har det dessuten betydning om gelatinet er hydrolysert (gir bedre utnyttelse) og om det er naturlig (kokt/trukket) eller industrielt framstilt. Noen tolererer ikke sistnevnte like godt.
Vanlig definisjon av BV tar dessuten høyde for aminosyrenes nytteverdi etter at de er absorbert fra tarmen. Da skal man ikke glemme at proteiner som myse og eggehvite samtidig er proteiner som det knyttes mye intoleranse mot. Gelatin er på sin side et protein som fremmer fordøyelsen og øker toleransen for andre proteiner, dermed vil inkluderingen av kollagene proteiner i kostholdet gi en svært god nettoeffekt for oppbygging av kroppens samtlige vev.

Du mener at man bør inkludere mer bacongull, og billige proteintilskudd laget av hud og klover i kostholdet sitt?




Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Unknown_Soldier01. april 2009, 18:25
Hehe.

Enig med Cake her. Du har som vanlig gode poenger MB, men glycin er ingen essensiell aminosyre for normale friske. Så vidt jeg husker er det en semiessensiell aminosyre, som alle, ved et greit kosthold fint kan koble sammen selv av. Det blir jo litt feil å koble inn eksempler som gravide?
Det blir litt som å anbefale lave doser d-vitamin til en som er ung, frisk og som trener fordi høyt inntak av d-vitamin kan være skadelig for en med hyperkalsemi..


Tittel: Sv: Maarud bacongull
Skrevet av: Carnivore01. april 2009, 21:30
I følge PDCAAS-skalaen har det null biologisk verdi. Hvis du mener at det er feil så får du ringe til FNs organisasjon for ernæring og landbruk og Verdens helseorganisasjon å si til dem hva du synes, siden de mener at PDCAAS-skalaen er den beste måten å måle proteinkvalitet. Kanskje de bryr seg. Kanskje ikke.
Jeg mener ikke å ri på min høye hest og hevde at internasjonale ernæringsautoriteter tar feil eller at jeg kan mer enn dem. Det er langt fra tilfelle. Det er bare noen ganger jeg stusser over at de ikke tar hensyn til ting jeg mener er av avgjørende betydning. PDCAAS-skalaen har jeg ikke noe å utsette på for det den formidler. Poenget er bare at skalaen tar utgangspunkt i frie aminosyrer som allerede er prefekt spaltet i tarmen, og som er klare for bruk i blodbanen. I hvilken grad man er i stand til å fordøye de belyste proteinene, sier en slik skala ingenting om, derfor er den også lite verdt i praksis for de som er ute etter optimale proteinkilder. Skulle jeg levd hovedsakelig på melke- og eggeproteiner hadde ikke kroppen min hatt det særlig bra. Gelatin derimot funker mye bedre.
Sitat
Ved et noenlunde vettugt og proteinrikt kosthold vil man allerede få i seg store mengder av disse aminosyrene.
Det er jo et definisjonsspørsmål vi sikkert ikke blir enige om :)
Sitat
Hvem er det som anser disse spesielt viktige?
Gamle travere som Karin Hvoslef, Jan Kwasniewski, Dag Viljen Polezynski anbefaler dette sterkt. Det samme skal ha blitt gjort av leger fram til 1800-tallet, da gelatin ble brukt mot spedbarnsdiaré, magekatarr, cølikai og andre fordøyelsesproblemer.
Tilbake til 1200-tallet skal det dessuten ha blitt anbefalt mot dårlig immunforsvar. Historien bak bruk av dette er i alle fall mangfoldig (tar for mye tid å lete opp alt nå), og er langt ifra noe nytt fenomen. Problemet er at tradisjonell kraft av kjøtt og bein er på vei ut av det norske kjøkken.
Sitat
Hva som ev. gjelder for syke mennesker er uinteressant. Dette er et forum for trening, ikke behandling av sykdommer. Har trådstarter eller noen annen her i tråden gitt uttrykk for noe annet?
Sitat
Igjen; et forum for trening, ikke behandling av ev. næringsmangel ved graviditet.
Greit nok, jeg hadde ikke trengt å blande inn sykdom. Men jeg nevnte først og fremst stress, derunder også trening. Gelatin er et av kroppens viktigste proteiner, så på mange måter sier det seg selv at dette er nyttig. Når det er snakk om sykdom er dessuten forebygging og behandling to sider av samme sak. Det er heller ikke få plager blandt det norske folk knyttet til muskel og skjelett. Poenget er at mangelen viser seg å kunne bli prekær ved så vanlige ting som trening og gravidiet.

Sitat
Når ble den utnevnt til det? Pussig at man i gjentatte studier ikke sett noen fordeler for styrke eller muskeltilvekst ved ekstra supplementering av glutamin utover et allerede balansert protein/aminosyreinntak da.
Jeg mente bare å trekke fram glutamin som en viktig aminosyre for de som er opptatt av trening, som det altså er brukbare mengder av i gelatin. Å ta isolater av glutamin eller andre aminosyrer forøvrig er noe helt annet. Man vet jo at de er synergister, hvilket betyr at balanse er stikkordet.
Sitat
Du mener at man bør inkludere mer bacongull, og billige proteintilskudd laget av hud og klover i kostholdet sitt?
Hehe, ikke helt :)  Men jeg mener faktisk at ekte baconsvor i snackshyllene ikke er det værste. Det finnes en type i sortimentet til Norgesgruppen (svensk?) som kun inneholder rent fleskesvor tilsatt en antioksidant. Maaruds fleskesvor er fritert i vegetabilsk olje såvidt jeg vet, men hvis dette er en stabil olje som ikke danner transfettsyrer, og det er brukt lav temperatur, så utgjør heller ikke denne noen trussel for helsen. Potetskruer kommer i alle fall lengre ned på min liste.
Når jeg taler varmt om kollagene proteiner så er dette først og fremst ved langvarig trekk (helst ikke koking) mellom 12-24 timer optimalt sett. Bruker selv mye oksehaler, ettersom det er mye bindevev her. Forøvrig er jeg for å spise hele dyret, så ja, hud og innmat forøvrig hører også med. Hvem liker vel ikke svoren på ribba? Den gjør da godt også, og er langt fra ubetydelig ernæringsmessig etter mitt syn.