Treningsforum

Generelt => Åpent forum => Emne startet av: Blond'nSmart på 13. juli 2006, 11:57



Tittel: "Toppolitiker sultet på sosialhjelp"
Skrevet av: Blond'nSmart13. juli 2006, 11:57
Er det mulig.....på Nettavisen i dag kan de fortelle om Karin Andersen som vil slå et slag for de "fattige" i Norge ved å øke sosialhjelpen som pr. i dag visstnok er på 4270kr( Da er strøm og boligutgifter trukket fra) Hun legger ut om hvor vanskelig det er å leve sunt og bli mett på en sånn sum, og påstår at hun sultet. Da må jeg bare spørre; Hva med alle oss studenter? fra Statens lånekasse får man som regel 6000kr i måneden, og med dagens leiepriser blir det ikke mye igjen å leve av gitt. Og vi må betale tilbake mesteparten senere! Karin Andersen burde sørge for å faktisk vite hva hun snakker om i et større perspektiv! Slut å syte eller øk studiestøtten, IKKE sosialstøtten sier jeg...


Tittel: SV: "Toppolitiker sultet på sosialhjelp"
Skrevet av: OddbjørnS13. juli 2006, 12:05
Her er artikkelen:
http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article683448.ece

Latterlige greier... Som student har jeg klart meg helt greit med rundt 3.000 i måneden, og da har det vært en del festing også.


Tittel: SV: "Toppolitiker sultet på sosialhjelp"
Skrevet av: Blond'nSmart13. juli 2006, 12:31
Har aldri sulta eller hadd problemer med å få spist frukt jeg iallefall, men kanskje jeg ikke er så "fin på det" som toppolitikerne er..


Tittel: SV: "Toppolitiker sultet på sosialhjelp"
Skrevet av: Rørosingen14. juli 2006, 10:31
Slik som det norske samfunnet er bygd opp nå, så er det altfor lett å komme inn under forskjellige typer av støttetiltak. Man burde omorganisere ressursbruken innen kommunene og heller satset på tiltak som kan få folk i arbeid igjen istedenfor å tappe statskassen ved å fø på mennesker som ofte ikke har behov for sosialstønad, eller viktigere, ikke har lyst til å være en byrde for samfunnet, men faktisk har lyst til å bidra i den norske kollektiv.  Dette gjelder selvsagt ikke alle, men svært mange, noe jeg selv bevitner som kommunal fysioterapeut i Trondheim.

Ikke øk sosialstøtten, men øk heller bevilningene innen omskoleringer og andre tiltak som virker konstruktivt for å bedre forholdene. Samfunnet må vise mye mer fleksibilitet og initiativ i forhold til sosialstøttemottakerne mht kartlegging av brukerne for å finne ut hva de egentlig er i stand til å gjøre for det norske samfunn av type arbeid.

Dette er et samfunnsøkonomisk problem som er svært ressurskrevende, men også viktig å ta stilling til. Mennesker er av natur late, de liker å ha det behagelig. Hvis de har mulighet å motta støtte som de egentlig ikke har behov for, så er de fornøyd med situasjonen, spesielt når sosialstøtten er er så høy at man sitter tilbake med omtrent like mye penger hver måned som et gjennomsnittelig/dårlig lønnet arbeid. Altfor mange er fornøyd med tingens tilstand dessverre.