Treningsforum

Generelt => Studier og Forskninger => Emne startet av: Baahh på 14. oktober 2006, 09:46



Tittel: Ny og lovende behandling for glutenintoleranse og cøliaki
Skrevet av: Baahh14. oktober 2006, 09:46
Ny og lovende behandling for glutenintoleranse og cøliaki

Tidligere har den eneste effektive behandlingen mot glutenintoleranse og cøliaki vært et strengt glutenfritt kosthold. Nå ser det ut til at en ny og lovende behandling er på vei, der man inntar fordøyelsesenzymer kalt proteaser, som spalter de giftige gliadinpeptidene i gluten før de når slimhinnen i tynntarmen og utløser en reaksjon. Tilleggsbehandling med probiotiske acidofilus melkesyrebakterier og frukto-oligosakkarider kan sannsynligvis gi en helt normal tilværelse for folk med glutenintoleranse og cøliaki selv om de spiser glutenholdige matvarer!

Cerf-Bensussan N, Matysiak-Budnik T, Cellier C, Heyman M., Gut. 2006 Sep 1

Oral proteases: a new approach to managing coeliac disease.

INSERM U793, Paris, France.

A constraining life-long gluten-free-diet is the only current treatment for celiac disease. The human gastrointestinal tract does not possess the enzymatic equipment to efficiently cleave the gluten-derived proline-rich peptides driving the abnormal immune intestinal response in coeliac patients. Oral therapy by exogenous prolyl-endopeptidases able to digest ingested gluten was therefore propounded as an alternative treatment to the diet. The feasibility of this approach is discussed by confronting recent data on the intestinal transport of gliadin peptides, properties of available enzymes and preliminary clinical assays. Development of new enzymes or enzymatic cocktail offers potentially more potent therapeutic tools that need however meticulous evaluation based on clinical, biological and histological criteria.


Kilde: MyoRevolution (http://www.myorevolution.com/nyheter2.asp?NyhetsID=26)


Tittel: Sv: Ny og lovende behandling for glutenintoleranse og cøliaki
Skrevet av: Baahh18. november 2006, 03:06
Kjenner flere som sliter med dette. Vet noen når dette produktet eventuelt kommer ut på markedet?