Treningsforum

Trening => Kampsport og Selvforsvar => Emne startet av: Kickboxgirl på 03. oktober 2003, 11:51



Tittel: For jenter i kampsport
Skrevet av: Kickboxgirl03. oktober 2003, 11:51
Jenter har som gutter fordeler i idrett, og mange bruker de.. Mange har en kjempe viljestyrke, og er villige til å streve litt for å nå en drøm - et mål. Noen bruker dette ved å bli gode i en idrett, f.eks, kampsport..
Her kan jo jenter.. og gutter selvfølgelig kanskje dele noen erfaringer innen kampsport eller andre idretter.. Treningstips, motivere hverandre før konkurranser osv..

 ;)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Kickboxgirl03. oktober 2003, 12:10
Kanskje du er lei av å føle at du har et kjempetalent, og/eller at du er kjempeflink i å presse deg selv(og du føler at det mangler noe, noen å dele livsstils erfaringer o.l med): trener så svetten spruter på rommet ditt.. Du har masse å gi av tips til andre, om hvordan du greier å tvinge deg til å gjøre dette mot deg selv..Del dette med noen andre her, dine erfaringer og mål, det er flere der ute med mange gode tips:)
*Trening er selvfølgelig hardt der og da, men føles veldig godt etterpå:)*
Jeg går selv på kickboxing (kickboxgirl), og føler at det er like hardt psykisk som fysisk, det er ikke lårmusklene som automatisk får kroppen til å sprette opp igjen ved spensthopp, det er viljen.. uten den hadde du lagt deg rett deg rett ut på matta og kanskje hatt dårlig samvittighet over at du ikke gidder utføre denne øvelsen som tar kanskje to minutter. Men alle må jo huske å følge fornuften også, tenk sunnhet.. Ikke bare tren, husk nok søvn og nok næring ! Hvordan skal kroppen klare å bli sterkere uten noen byggestoffer ? Nei, det er moro å ha en drivkraft som får deg til å bli bedre i det du liker.. Because you can do it..
Men husk å behandle deg selv slik at alle endorfinene(si ifra hvis det ikke var det det hete...) du får av treningene, får frem smilet og glade tanker !:)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas03. oktober 2003, 23:20
Viljen er vel det som ligger bak alle som trener seriøst. Er ikke mulig å trene hardt flere ganger i uken, hvis ikke man har en jernvilje. Det er vel derfor det er så mange feite nordmenn rundt omkring. Vi har blitt et veigt folkeslag, langt fra våre vikingforfedre =)

Men jo, det er en god følelse å trene hardt. Ikke bare det å bli ferdig med trening, men også det å presse seg selv og kjenne at det brenner i musklene, ta en ekstra rep, eller reise seg når man er helt utkjørt fra kampsporttrening. Selvtilliten stiger også, og man føler seg helhetlig veldig bra. Har merket at jeg føler at det er noe som mangler når jeg ikke trener, eller er ute av form. Kan liksom ikke nyte livet fullt ut.

Har merket at mentaliteten har veldig mye å si for hvor mye man kan yte når man trener. Hvis jeg har hatt en lang dag, spist lite, og følger meg slapp, så er det vanskelig å finne motivasjonen til å trene. Riktignok gjennomfører jeg treningen, men med liten entusiasme, og jeg gidder ikke presse meg så mye som jeg burde. Riktignok kommer vanligvis motivasjonen etterhvert som man trener, men men...
Jeg vet ikke om dette er riktig innstilling, men jeg trener alltid best når jeg er aggressiv. Hvis jeg er forbanna, har vært ute for idioter, eller dagen bare har vært råtten, klarer jeg alltid presse meg selv mye mer. Har jeg ikke aggressivitet, så må den "jeg er best i verden" følelsen til for at jeg skal kunne presse meg. På dette området er musikk et must. Skikkelig heavy metal passer perfekt for å finne treningsformen, og man føler seg så macho, så =)
Føler at trening aldri blir en kjedelig rutine for meg. Jeg psyker meg alltid opp, og presser meg på hver trening, ellers hadde jeg aldri orket å trene. Testosteron og adrenalin er gode ting å ha...

Kickboxgirl: Må si meg uenig på et område. Kan ikke se noen fordeler jenter har over gutter i trening.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain04. oktober 2003, 11:49
det å si at jenter har sterkere vilejstyrke eller evt er sterkere mentalt enn gutter.. er bare bullshit og propaganda fra organisasjoner som ottar som MÅ finne noe for å kompansere for at gutter er sterkere fysisk.. men dere ER ikke smartere... mer viljesterke.. osv.. så bare "get over it" .. takk takk


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Sonica04. oktober 2003, 12:43
Ikke vet jeg, men er det noen som syter og skriker til for ingenting på kampsporttreninger, er det gutta. Der jeg trener nå, er det definitivt guttene som får mest kjeft for å prøve å gjøre det lett for seg selv og å sluntre unna.

Tror ikke Kickboxgirl mente å komme med et innlegg i en kjønnsrolledebatt, samtidig må det være lov å diskutere det en holder på med, fra et jentesynspunkt, tross alt er det ikke så mange av oss i kampsportmiljøet.

Angående motivasjon;.. jeg prøver å tenke på hva jeg bør bli bedre på, og virkelig gå inn i treningen og glemme alt annet utenforliggende. At det er grusomt hardt til tider, har jeg sikkert bare godt av i det lange løp, selv om det er fælt når armer og bein blir til verkende skjelvende greier som nekter å lystre. Om treningen er slapp, føler jeg meg litt snytt faktisk. ;D


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas04. oktober 2003, 13:27
Sier meg enig med Cain. Da jeg trente Kyokushinkai var det aldri noen som klaget. Jentene ble jo også behandlet på samme måte som guttene, så stort sett endte det med at de fikk mer kjeft, da de ikke kunne holde samme nivå.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Sonica04. oktober 2003, 15:56
Holde samme nivå på hva da? Teknisk utførelse eller styrke/herdingsøvelser? Kyoukushin (-kai) er jo kjent for å legge vekt på styrke, herding osv. Men det er ikke vanlig å legge stor vekt på det i de fleste kampsporter, eller karatestiler for den slags skyld. Det er teknisk nivå, forståelse, erfaring ol. og ikke antall pushups, som sier noe om hvor god en utøver er, både når det gjelder graderinger og konkurranse.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea04. oktober 2003, 18:14
Det er nok gjort undersøkelser på dette med jenters psykiske styrke iforhold til gutta.
Jeg vet ikke helt om det er så lurt å trekke det frem i alle mulige sammenhenger av den grunn.
Det sies at vi har høyere smerteterskel enn menn - de fleste mannfolk hadde dødd i løpet av en fødsel, for eksempel.  ;)

Og - alle vet vel hvor syk en mann (tror han) er når han kjenner litt kiling i halsen?
Jeg skal slutte å tulle. Men det er litt sannhet i det jeg sier også.
Man skal ta slike undersøkelser med en klype salt, og heller se på realitetene.


Det jeg vil frem til, er at det ikke er noen vits i å sammenligne gutter og jenter på denne måten - vi er bedre, fordi...
Hvorfor kan vi ikke bare trene, gjøre det vi skal gjøre - og se på resultatene?


Det jeg synes er positivt, er en oppbackings-tråd.  :D
Jeg driver for øyeblikket ikke med noe seriøs trening selv (skader i hopetall), men synes det er bra å se at andre gjør det.

Bare ikke la det bli en "girlpower"-tråd i Spice Girls-ånd, eller..?
Det tar bort litt av glansen.

Synes jeg, da.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas04. oktober 2003, 21:40
Sonica: Kyokushinkai er bygget på realistisk selvforsvar, og uten styrke har man liten sjanse til å forsvare seg selv. Kyokushinkai legger også like mye vekt på teknikk som andre kampsporter.

Når det gjelder smerteterskel, så ligger vel den mye lavere hos jenter. Ihvertfall alle jeg har truffet. Har forresten clusterhodepine, populært kalt selvmordhodepine. Smerten sammenlignes visst med det å amputere et lem uten bedøvelse, så ikke kom her og snakk om fødsler =)

Men, det jeg husker fra gymmen på skolen for en del år siden er at jentene klaget og klaget, fikk spesialbehandling, og hvor den "beste" jenten var på nivå med den gutten som var mest ute av form.

Å si at jenter har sterkere psyke enn menn er bare tåpelig. Menn er fra naturen sin side laget for å være sterkere både fysisk og psykisk. Det er ikke mannsjåvinisme, men fakta. Jaja, blir mye krangling her.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea04. oktober 2003, 22:57
Beklager, men du tar feil.

Du kan ikke legge frem egne påstander som "fakta".
Jeg kan ikke påstå som vitenskapelig bevis - selv om jeg flere ganger har opplevd det - at gutter er svakere psykisk enn jenter.
SELV om det, faktisk da, har blitt gjort undersøkelser - med dette som resultat.

Her snakker vi om individualitet, og det er fåfengt å prøve å rakke ned på det ene eller andre kjønn - beviser har dere ikke, så gi opp hele diskusjonen med en gang.
Hva "jentene/guttene på treninga" har gjort, og hvordan de oppfører seg, samt reagerer på motstand og smerte - det er knekkende likegyldig i en saklig debatt.


Jepp - jeg kommer her og snakker om fødsler.


At jentene på gymmen på skolen  ::) ble spesialbehandlet, og ikke var på samme nivå spom guttene - ærlig talt!
Jeg antar du ser selv at dette argumentet ikke henger på greip.
Blir litt oppgitt av slike påstander.
Bullshit, rett igjennom.

Akkurat som om småjenter på skolen er representative for seriøse idrettsutøvere.
Makan...


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain04. oktober 2003, 23:27
men kjære lille molanya.. Kan du komme med litt dokumentasjon før du påstår at alle kommer med egne påstander og legger dem frem som fakta? Det at jenter produserer _langt_ fler endorfiner enn normalt under en fødsel og faktisk DEMPER smertene mer effektivt har INGENTING med høy smerteterskel i det daglige liv å gjøre. Og det at dere snakker om undersøkelser som viser ditt og datt.. UTEN å vise til dokumentasjon.. er bare BULLSHIT.. ok? og i de 5-6 kampsportene jeg har trent.. er det jenter som syter og klager absolutt mest.... "vondt med pushups på knokene.. " "dette ødelegger jo sminken jooo!?!?" osv.. så det å komme med helt grunnløse påstander uten mening.. er bare leit. Og det at jenter til stadighet skal prøve å komme seg bort fra at de ble skapt for å føde barn, passe på leirplassen og lage maten som MENNENE jaktet og samlet.. det skjønner jeg ikke.. det var/ble nå engang slik, så i stedet for å begynne å syte om "mental styrke" og "psyke" som faktisk varierer mer individuellt mellom MENNESKER generelt (Se.. kjønnsløst..) enn mellom kjønnene.. ingen undersøkelser jeg har sett, påviser noe annet.


og jeg ser våre kjære jenter snakker om graderinger.. og konkurranser.. når man trener KAMPsport.. med det for øye at man skal bli flink til å forsvare seg selv.. er det ikke hvor mange fancy beltefarger man har som er viktig.. det er ikke hvor mye kul japansk eller koreansk terminologi man kan som er viktig.. det er den dagen du blir prøvd voldtatt og klarer å sparke fyren i skrittet, stikke et par fingrer i halsgropa og komme deg unna.. selvforsvaret ditt er bra.. "graderinger ditt og graderinger datt".. graderinger driter man i... mmmmmmkey?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas04. oktober 2003, 23:57
Jeg fatter ikke hvor dette med mental styrke kommer fra. Jeg mener, det ligger i selve kvinnens natur at de er svakere utstyrt fysisk og psykisk. Menn er laget som et verktøy. De skal gå på jakt, drepe dyr, og handle rasjonelt i stressende/farlige situasjoner. Kvinner skal ta vare på barn, og gjøre relativt ufarlige ting. Dette er slik naturen laget oss, og slik vi fremdeles er i dag, selv om samfunnet har forandret seg.

La oss ta en sammenligning. Hvis en gruppe på ti sterke menn, og ti svake menn blir stilt opp i mot hverandre, og skal utføre harde økter med et eller annet, er det mest sannsynlig at den svakeste gruppen vil beklage seg. Det er det samme med kvinner og menn. Menn er rett og slett bedre utstyrt til å klare seg i de situasjonene de er laget for å komme opp i.

Hva er det forresten som er så gale med gym argumentet? Det er jo en standard i seg selv. Eller du er vel av typen som mener jenter er like sterk fysisk som gutter?

Jaja, Cain sier det som det er...


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: viten05. oktober 2003, 00:07
Det mest vesentlige og grusomme for alle "kvinnesjåvenister"(finnes nesten det i disse dager) må være det faktum at kvinnene ufattelig nok også må være dårligere i GOLF(inkludert puttingen som har 0 med styrke å gjøre!), DART og CURLING...! Så la oss poengtere det. Jeg kunne kanskje godta fotball, håndball, basket, ishockey, amerikansk fotball, styrketrening, maraton, 100 meter, 200 meter, kort sagt absolutt alle distanser.. både når det gjelder å løpe/gå/sykle/svømme, kickboksing/thaiboksing alt som heter kampsport osv osv... men IKKE for all del - DART og GOLF! Det sier noe om jenteres helhetlige motorikk, akkurat som at langt færre jenter fra naturens side kan utføre et simpelt SLAG på normal måte, uten at det ser klønete ut. Jeg ønsker ikke med denne posten å virke verken disskriminerende eller mannsjovenistisk, men må bare få sagt det som det er, at det desverre stemmer at menn er best til aboslutt alle fyisiske handlinger som eksisterer her på planeten, og hvis vi skal se på kvinnenes fremtrinn så er det vel først og fremst det å ta seg av barna sine og trøste, snakke med dem om problemer osv jeg ser på som forttrinn de kan skryte på seg....

Jeg har som nordmann akseptert at negerne ikke blir solbrente, kvinner; aksepter at dere er fysisk dårligere til så å si alt. Men uansett; dere er ikke dårligere mennesker forde, tvert imot :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 00:12
Kjære, søte, vakre, vene Cain.


Ehm...
Det er du som kommer med påstander, og legger dem frem som fakta her.
Jeg påstår at bildet er mer nyansert enn som så.

Før du krever dokumentasjon fra meg, så må du nok slenge frem et dokument her og en link der først - skjønner du.
Du kan ikke ta andre på dine egne feil.


Men.... Hvorfor så fiendtlig?
Det var egentlig derfor jeg skrev her in the first place - hvorfor lage en debatt om hvem som er best?
Hvorfor ikke, som nevnt før - se det gode i hvert individ, og legge vekt på treningsglede - og for dem som ønsker det - resultater?

Det første jeg gjorde her, var å dempe denne "jenter er best"-greia.
Det betyr ikke at jeg mener menn "er best".
Synes det er en utrolig dårlig problemstilling.


Kjære deg.
Selv om "folk du kjenner" syter og klager, er ikke dette dokumentasjon.
Jeg har mange - tro meg, mange... - episoder, der guttene helt klart kommer dårligst ut.
Jeg har ikke tenkt å nevne dem, for å score billige poeng overfor deg.
Merk: jeg kunne gjort det, men velger faktisk å føre debatt på et "litt" høyere nivå enn akkurat det!


Du plasserer meg, med det du sier, inn i en kategori sammen med de som "syter og klager". Pga kjønn!
Det er den verste argumentasjonen jeg har hørt på lenge.
Det er frekt, og det vil jeg ha meg frabedt.

Makan til generalisering!  :o


Og du - denne "lenk-dem-fast-til-kjøkkenbenken"-mentaliteten din bør du legge fra deg med en eneste gang.

Slike utsagn fikk meg nesten til ¨ikke gidde å svare deg... Men klarte ikke å motstå lysten.
(men det er jo ikke så rart, jeg tilhører jo tross alt det svake kjønn!  :D)


Noe av det du skriver; nemlig at dette er mer individuelt, enn kjønnsorientert - er jeg fullstendig enig i, men du sier jo imot deg i resten av innlegget.
Dermed skjønner jeg ikke helt hvor du vil, med så sprikende meninger som det der.
Bestem deg først...



>>og jeg ser våre kjære jenter snakker om >>graderinger.. og konkurranser.. når man trener >>KAMPsport.. med det for øye at man skal bli flink til å >>forsvare seg selv.. er det ikke hvor mange fancy >>beltefarger man har som er viktig.. det er ikke hvor >>mye kul japansk eller koreansk terminologi man kan >>som er viktig.. det er den dagen du blir prøvd voldtatt >>og klarer å sparke fyren i skrittet, stikke et par f>>ingrer i halsgropa og komme deg unna.. >>selvforsvaret ditt er bra.. "graderinger ditt og >>graderinger datt".. graderinger driter man i... >>mmmmmmkey?


Ikke 'key i det hele tatt.
Ærlig talt, du - og slik er det bare jenter som driver på??

Dette er for dumt! ::)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 00:14
... ellers er jeg fullstendig klar over at menn (generelt!) er sterkere enn kvinnen, - dette har jeg heller aldri sagt imot.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Sonica05. oktober 2003, 01:07
Angående såkalt realistisk selvforsvar, så er det mange stiler som ikke baserer seg på styrke, men teknikk.  Krav Maga, og ju jutsu er feks "realistisk selvforsvar", og er antagelig mer realistisk selvforsvarsorientert en Kyokunshinkai. En god ju jutsu teknikk er som regel ikke så fysisk krevende å utføre, men kan påføre store skader på den som utsettes for det. Det samme prinsippet gjelder judo, aikido, og bjj for den saks skyld. En fysisk svak, men teknisk sterk person vil kunne bruke motstanderens kraft mot han/hun selv, og ikke møte kraft med motkraft.

Når det gjelder graderinger, så er det en del av gamet, og sier som regel en del om personens tekniske nivå, enten man trener rent selvforsvar eller for å konkurrere. En får ikke sine nye kule beltefarger uten å kunne noe.  ;) De som mener at en fancy beltefarge er negativt for selvforsvarsevnen, får bare mene det for min del, drite i graderingene og la være å utvikle seg.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 01:17
Godt skrevet, Sonica.

KM er for eksempel genialt for jenter - som, riktig nok, er fysisk svakere.

Med riktig teknikk er det svært så nyttig for jenter å trene dette - og lignende kampsporter - som går mer ut på teknisk utførelse, enn direkte rå styrke.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 01:39
aha.. så en gutt med stor fysisk styrke med samme teknikk som en jente... er like gode.. GODT Poeng dere.. godt at dere adresserer de virkelige spørsmålene her.. jeg trener faktisk både brazilian jiu jitsu og krav maga.. og JO.. det krever faktisk endel fysisk styrke.. tro det eller ei mine små piker... Det er en myte at folk på 30kg med masse jiu jitsu trening kan ta hele verden.. møter du en litt agressiv fyr på 130kg, så er du dønn gåen.. og påstår dere at man ikke kan utvikle seg uten graderinger? største idiotien jeg har hørt... og jo, i svært mange kampsporter _kjøper_ du beltegraden.. det har fint lite med teknisk eller fysisk grad av mestring å gjøre...



noe av det verste jeg vet er jenter som på _død_ og liv skal holde liv i myten om at "jenter kan sloss like godt som gutter" evt. "jenter kan forsvare seg selv like godt som gutter".. dere KAN IKKE det.. ok? dere kan såklart nå et bra nivå... godt nivå.. men kan dere nå det samme/bedre nivå som gutter? nei.. hvis dere er heldige og voldtektsmannen veier 75kg.. og er i dårlig form.. KLART treningen deres hjelper da..? men om fyren veier 130 kg og går på boler og speed... bare glem det... ok?:)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 01:47
Cain,

jeg fatter ikke hva du hauser deg opp for.
Om du har møtt mange påståelige jenter i ditt liv, så ikke la det gå utover meg.

Jeg er klar over at menn generelt sett er sterkere enn kvinner.
Og ja, jeg er klar over at dersom en mannlig utøver av KM - og en kvinnelig utøver av det samme - skal utfordre hverandre, så vil mannen vinne.

Dette er ikke det samme som at jenter ikke har nytte av å trene kampsport.

Hvorfor skal du på død og liv overbevise hele verden om at "du" er best?
Jeg vet at menn er sterkest fysisk - og for meg serverer du kun trivialiteter.
Intet nytt under solen!


En venninne av meg trener Krav Maga.
Hun er råsterk, og god teknisk.
Hun stiller utrolig mye sterkere enn om hun IKKE hadde hatt kampsport-trening.
Slår mange av gutta som trener kickboksing, for eksempel.

Hvorfor spre dritt der det ikke er behov?

Jeg skjønner du blir irritert over de som er hellig overbevist om at jenter stiller like sterkt.
Men hvorfor gidde å engasjere seg såpass at du må lage faenskap ut av det?

Hvorfor ikke bare servere fakta, lene seg tilbake, og vite at man har rett?
Trenger ikke være så utrolig fiendtlig.


Poenget mitt her er vel at jeg ikke skjønner hva du vil frem til - rent bortsett fra å være vanskelig.
Forklar gjerne.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 01:51
og min kjære Molanya.. når jeg sier at de fleste av de som sutrer er  jenter.. nevner jeg da deg? Det er fint at du føler deg truffet altså, men jeg sa faktisk ikke _alle_ jenter... det er  en rimelig stor forskjell på de frasene.. jeg vil anbefale deg å lese gjennom postene før du kritiserer.  Og apropo sette i bås.. du setter meg automatisk i "lenke fast til kjøkkenbenken "-fyr båsen bare fordi jeg prøver å poengtere et par fakta.... og hvilke av mine påstander vil du at jeg skal dokumentere... at menn er sterkere fysisk..?  at kvinner er til for bl.a å føde barn? at menn var jegere/sankere og at kvinner var ved leirplassen..? jeg trodde dette var ganske basisk kunnskap hos alle skjønner du.. men om du vil ha historie fra de tidligere tider, så kan jeg godt msg'e deg det jeg.  så hva du mener med at jeg "tar andre på mine feil" skjønner jeg ikke helt.. jeg skal dokumentere selvsagtheter.. ? fin måte å lure seg unna på såklart.. og det du jo tydeligvis glad i.


"
Jeg kan ikke påstå som vitenskapelig bevis - selv om jeg flere ganger har opplevd det - at gutter er svakere psykisk enn jenter.
SELV om det, faktisk da, har blitt gjort undersøkelser - med dette som resultat." <-- dette sier du.. jeg vil gjerne se dokumentasjon på dette.. ok? *Vente her så lenge*


og nei, jeg sier ikke mot meg selv i resten av innlegget.. om du tror det..  så tror jeg du bør lese en gang til.


"Slike utsagn fikk meg nesten til ¨ikke gidde å svare deg... Men klarte ikke å motstå lysten." <-- ufattelig konstruktivt og saklig..

og det så si at "jeg har opplevd ditt og datt, men jeg vil ikke nevne dette for å score poeng.." apropo selvmotsigelser? du nevner jo det der OG DA?!

så alt i alt.. prøv å lære den fine kunsten det faktisk er.. å LESE! for så å bruke denne egenskapen til å søke på et fint nettsted som heter http://www.google.com <-- der kan dere finne mye informasjon.. og dokumentasjon...


og får å konkludere litt. jeg mener ikke at jenter skal gi opp kampsport.. eller at jenter skal gi opp selvforsvar.. jeg mener tvert imot at jenter som trener kampsport/selvforsvar er utrolig tøft og artig.. men den holdningen noen har om at "jenter kan bli minst like gode som gutter" er dødfødt.. I ting som mønster/kata/forms? kanskje.. men jeg ser ikke på det som viktig.. jeg ser heller ikke på 'teknisk utførelse' som viktig.. jeg ser rent funksjonellt og pragmatisk på selvforsvar/kampsport.. om det funker? fint.. funker det ikke? prøv noe annet..

Jenter som f.eks trener Krav Maga vil få store fordeler mot en gutt som er full.. utrent.. liten.. og de vil ha større sjanser mot en som er stor, agressiv og på speed.. men man må være realistisk.. det er ikke magi vi driver med.




Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 01:52
hva jeg vil frem til? jeg vil frem til en normal forståelse for det norske språk blant folk over 10 år.. og jeg vil frem til en forståelse for at menn stiller sterkere, punktum.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 02:05
Cain - la oss nå kutte ut å kalle hverandre "kjære".
Jeg svarte deg på tiltale, så jeg er ikke bedre selv - men nå kan du slutte.
Det er en utbrukt hersketeknikk.

Grunnen til at jeg føler meg truffet, og dermed sier imot deg på mine egne vegne - det er at du, når du skal argumentere for at kvinner ikke egner seg - trekker frem eksempler:

"jentene i gymtimene mine sutrer..."

Det er ikke holdbart.
Det er det samme som å si at alle jenter sutrer.
Hvis ikke det er det du mener, så kan du heller ikke bruke det som eksempel for noe generelt.
Vær enten generell - eller spesifikk.

Det er forøvrig måten du argumenterer på, samt de dårlige eksemplene du gir (ifølge meg), som gjør at jeg ser på deg som en fyr som innehar holdninger ala "lenk-kvinnen-til-kjøkkenbenken".
Hvis det er noe annet du mener, så er faktisk du også ansvarlig for å få mottaker av meldinger til å forstå - og da synes jeg du bør formulere deg annerledes.
For det er dette inntrykket jeg sitter igjen med.
Hvis det ikke er dette du mener, så er ingenting bedre, men det er slik jeg hittil har oppfattet deg.

Og du - "jeg poengterer et par fakta" - du og jeg er enige i ett fakta:

menn er generelt sterkere fysisk enn kvinner.

Det er jeg enig i, og har aldri sagt deg imot på.
Hva har du igjen å krangle på?

Hvis du mener å si imot andre enn meg i denne tråden, så får du heller gi beskjed om det - siden jeg har vært ganske aktiv her nå, så regner jeg med at svar som ikke er spesielt adressert til andre, gjelder mine nyere innlegg.

Du "tar andre på dine feil" ved å kreve dokumentasjon av meg - mens du ikke har det selv.
Jeg trenger ikke dokumentasjon på hva som skjedde i steinalderen. Og du - spar deg nedlatende kommentarer.
Det styrker deg ikke som debattant, det svekker deg.

Sitat
"Slike utsagn fikk meg nesten til ¨ikke gidde å svare deg... Men klarte ikke å motstå lysten." <-- ufattelig konstruktivt og saklig..
Dette betyr i klartekst:
jeg synes måten du skriver på er utrolig usaklig, men velger å prøve å se budskapet, og svare på dette, likevel.
Skjønte du det nå?

Sitat
og det så si at "jeg har opplevd ditt og datt, men jeg vil ikke nevne dette for å score poeng.." apropo selvmotsigelser? du nevner jo det der OG DA?!
Hva mener du her?
Utdyp.

Jeg trenger ingen dokumentasjon.
Jeg forstår helt og fullt hva du sier, men jeg er uenig i deler av det.
Og jeg kan lese. Godt, til og med. Billige poeng igjen.... Lite imponerende.


Sitat
og får å konkludere litt. jeg mener ikke at jenter skal gi opp kampsport.. eller at jenter skal gi opp selvforsvar.. jeg mener tvert imot at jenter som trener kampsport/selvforsvar er utrolig tøft og artig.. men den holdningen noen har om at "jenter kan bli minst like gode som gutter" er dødfødt..
Har du i det hele tatt lest det jeg har skrevet, eller er du bare opptatt av å slenge ut svar, og å vinne debatten?
Dette er akkurat det samme som jeg startet med å si.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 02:06
Og by the way; er det du som driver og degraderer meg med tanke på honnører her?

Det er ikke viktig i seg selv; men Gud, så barnslig - fordi jeg er uenig med deg.

Jeg beklager uttalelsen dersom det ikke er deg - men holder muligheten åpen.

*ler litt*


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:16
hmm, det er søtt med folk som skal analysere alt gjennom veggen og kommentere min diskusjonsteknikk i vide og brede i stedet for å adressere sakens kjerne.. og "hersketeknikker".. ja.. hele det idiotiske konseptet med hersketeknikker er UTBRUKT.. det er bare en patetisk unnskyldning for ikke å takle motgang, slutt med sutringa.

og igjen, hva vil du ha dokumentasjon på? siden jeg ikke har kommet med _noe_ som skal trenge dokumentasjon.. mens du igjen har kommet med et par uttalelser som rett ut skriker etter referanser.. men såklart... det er viktigere å være moden og voksen.. og analysere min barnslige og umodne diskusjonsteknikk.. enn å faktisk svare.. godt poeng det lille venn.


"blablabla billig poeng blabla".. altså.. hva du synes om poengene mine er fint lite relevant, du kan i stedet for å syte og sutre om det... adressere dem?  og hvor generell synes du jeg skal være? "de fleste som trener i gymen min, som sikkert ikke er representative for den almenne befolkning i en seriøs meningsmåling men som likevel er grunnlag for denne uttalelsen her, syter mer enn guttene." <-- slik? eller vil du ha det på en annen form?


så, i stedet for å skumme gjennom dine nyærvervede ex.phil/ex.fac bøker for å finne fine ord og vendinger.. prøv å _svare_ i stedet? det kan faktisk ta seg godt ut..



Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:17
og en liten ting.. hvorfor skal _jeg_ spare meg for nedlatende kommentarer.. når du stort sett bruker dem hver setning? jeg ser ikke helt grunnen til det.. er det fordi du som jente har rett til å være nedlatende og frekk siden du tror jeg er en mannsjåvinist... ?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 02:17
Haha!

Artig, du.

Hva skal du ha svar på?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:18
hmm, og apropos ta meg på mine dype og grusomme feil.. det kan være dumt å nevne de lettere infame og idiotiske hersketeknikkene for så å begå stort sett alle.. som et lite hint vesla.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:20
"Jeg kan ikke påstå som vitenskapelig bevis - selv om jeg flere ganger har opplevd det - at gutter er svakere psykisk enn jenter.
SELV om det, faktisk da, har blitt gjort undersøkelser - med dette som resultat." <-- dette sier du.. jeg vil gjerne se dokumentasjon på dette.. ok? *Vente her så lenge*

undersøkelser.. som jeg gjerne vil se.. ?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:20
og ja, jeg er egentlig ganske morsom..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 02:22
Hehe, ja, jeg tviler ikke et sekund.


Undersøkelser på hva?


(Jeg gidder ikke kommentere resten.... Men hva du vil.)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:24
"Jeg kan ikke påstå som vitenskapelig bevis - selv om jeg flere ganger har opplevd det - at gutter er svakere psykisk enn jenter.
SELV om det, faktisk da, har blitt gjort undersøkelser - med dette som resultat." <-- dette sier du.. jeg vil gjerne se dokumentasjon på dette.. ok? *Vente her så lenge*

undersøkelser.. som jeg gjerne vil se.. ?

ok.. les det der igjen... for så å prøve å skjønne hvilke undersøkelser jeg mener..? kan det være... :

"Jeg kan ikke påstå som vitenskapelig bevis - selv om jeg flere ganger har opplevd det - at gutter er svakere psykisk enn jenter.
SELV om det, faktisk da, har blitt gjort undersøkelser - med dette som resultat." <--


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:24
ja.. jeg tror faktisk det kan være de jeg mente..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 02:31
Ah. Jepp. Så klart.

Det jeg pekte på her, er enkelttilfeller - akkurat som deg og jentene i gymtimene deres.

Jeg har vært en bitteliten stund i militæret, hvor jeg blant annet opplevde flere gutter som psykisk svakere enn jentene.
Dette ble også samtykket fra befal. Mannlig, sådan.

Jeg sier absolutt ikke at det gjelder alle, men det var også poenget mitt:

du har enkelteksempler fra gymtimene - jeg har enkeltesempler på det motsatt fra steder jeg har vært.

Alt peker på at psykisk styrke er individuelt, og ikke avhengig av kjønn.


Fornøyd med svaret, eller er det noe du synes mangler?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:40
ja, et svar på det jeg faktisk spør om..? du sier at det er gjort undersøkeler hvis resultater er i samsvar med det du sier.. kan du droppe å unnvike det spørsmålet.. for så å svare? takk


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 02:44
ja, et svar på det jeg faktisk spør om..? du sier at det er gjort undersøkeler hvis resultater er i samsvar med det du sier.. kan du droppe å unnvike det spørsmålet.. for så å svare? takk

Slapp litt av, da...
Jøss.

Ja, det er gjort undersøkelser på at kvinner er sterkere psykisk enn menn.
Jeg har ingen dokumentasjon liggende nå, siden jeg ikke gidder å henge meg opp i sånne "fakta".

Det var også det jeg begynte diskusjonen med - at slike ting ikke er så nøye - men det velger du tydeligvis å overse.

Men ja - det er gjort undersøkelser på det, jeg gidder ikke sitte her og dikte opp ting.

Jeg skal søke litt på nett for å se om jeg finner det, i tilfelle du er interessert.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 02:51
ahh, så du HAR faktisk ikke dokuementasjon nei.. det var det jeg tenkte.. jaja, noen folk liker vel bare å komme med udokumenterte påstander for så å fremstille dem som fakta.. og igjen og igjen fremstille dem som fakta.. mens vi andre tyr til argumentasjonsteknikk av litt bedre klasse i stedet.... :)


og jeg er veldig avslappet jeg.. bare så du er klar over det mener jeg, og det du sier lengre opp om å "vinne debatter"... hmm.. hvis du tror en debatt handler om å vinne tar du grusomt feil.. en debatt er et konsept der man deler meninger.. informasjon for å få mest mulig ut av den kollektive opplevelsen.. man skal lære om det man diskuterer.. man skal lære om vedkommende man diskuterer med.. man skal lære noe om ressonering..

ELLER.. man kan kose seg med å flame newbies fordi man kjeder seg, det er også en måte å gjøre det på.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:13
Hei igjen, du.

Godt du er avslappet. ;)


Jeg har aldri påstått å ha dokumentasjon.
Jeg har hele tiden sagt at undersøkelser hva gjelder psykisk styrke for både kvinner og menn, må tas med en klype salt. Les mitt aller første innlegg i denne debatte, hvis du ikke husker.

Det er vanskelig å finne vitenskapelige undersøkelser på dette også, så jeg har kun noen linker av heller dårlig kvalitet som bevismateriale:

http://www.interwab.no/christoffer/bujinkan/New/kvinnerogmenn.htm og
http://www.dagsavisen.no/kommentar/debatt/2002/04/649242.shtml

Dette belyser poenget slik jeg i begynnelsen mente det; nemlig at der er individuelt.
Jeg har inntrykk av at du prøver å få meg til å innrømme at jeg har påstått at kvinner er sterkere enn menn på alle områder - men det har jeg ikke.
Derfor er ikke dette noe jeg skal "dokumentere".
Du derimot, sa ganske klart at menn er sterkere enn kvinner, også psykisk (arrester meg om jeg tar feil...) - og DA trenger man dokumentasjon.


Jeg må flire litt....
Du bruker mot meg - de argumentene jeg selv sier ikke holder.
Jeg sier at menn er sterkest fysisk, generelt sett
Jeg sier at det ikke er noen forskjell psykisk, generelt (og i alle fall ikke i menns favør)
Jeg sier at diskusjoner ikke er til for å vinnes

Alt dette har du klart å bruke "mot" meg.
Da blir jeg litt forvirra.
Skjønner ikke hvor du vil.
Da virker det som om du er mest opptatt av å "høre din egen stemme", og ikke hva jeg har å si.

Hadde du vært interessert i mine intensjoner, så tror jeg nemlig ikke at vi hadde hatt denne lange diskusjonen.
Tror ikke vi er så uenige som det du forestiller
deg.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:22
Har du i det hele tatt lest det jeg har skrevet, eller er du bare opptatt av å slenge ut svar, og å vinne debatten? <-- det sa du.. så du har tydeligvis en oppfatning om at diskusjoner er til for å vinne.

Og det eneste jeg setter spørsmålstegn ved er at du sier at andre skal dokumentere det de sier, uten å gjøre det samme selv.. (linker som er totalt irrelevante teller ikke som dokumentasjon).. og min stemme er veldig vakker, sant nok.. men jeg 'leser' nok ikke mine egne innlegg etter jeg har skrevet dem..

og dine intensjoner er jo tydelige nok.. "jeg må passe på å være moden... og jeg må passe på å fremstille andre som barnslige og som dumme for da blir jeg satt i et godt lys"...


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:31
Sitat
Har du i det hele tatt lest det jeg har skrevet, eller er du bare opptatt av å slenge ut svar, og å vinne debatten? <-- det sa du.. så du har tydeligvis en oppfatning om at diskusjoner er til for å vinne.
Dette skrev jeg selvsagt fordi det virket som om du prøvde å vinne debatten, fremfor å få noe vettugt ut av det.
Jeg tror det er ganske klart at det ikke er min intensjon.

Linkene mine er ikke irrelevante.
Nå har jeg gjentatt meg selv så ofte at jeg begynner å bli lei selv, men siden du nekter å registrere det:
jeg har ikke motsagt deg.
Jeg har sagt at psykisk styrke er individuelt - jeg har faktisk ikke påstått at kvinner er sterkere. Jeg har sagt at det er gjort undersøkelser på det, som har kommet frem til dette resulatet - men jeg har også sagt at de ikke kan regnes som vitenskapelige.
Og holder derfor ikke mål som dokumentasjon.

Alt dette har jeg sagt, men du nekter å lese hva som står.

Linkene er relevante for å få frem hva jeg mener - og som faktisk er poenget i denne tråden;
kampsport-trening er positivt.
Både for kvinner og menn.
Og det er ikke noen vits i å prøve å konkurrere kjønnene i mellom.

Jeg vet ikke om jeg klarer å legge frem budskapet mitt klarere, egentlig.
Hvis du fortsatt ikke ønsker å forstå det jeg faktisk sier, men heller velger å kritisere måten jeg skriver på - samt det faktum at jeg ikke fatter hva du har problemer med i det jeg skriver (siden vi, utifra begges utsagn, ikke er særlig uenige), så får det nesten bare være slik.


Hvis du har lyst til å tro at jeg "prøver å være moden", og "forsøker å sette andre i et dårlig lys", så får du bare tro det.

Jeg kunne ikke brydd meg mindre - men det irriterer selvsagt litt at du nekter å se hva jeg faktisk skriver.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:33
jeg ser veldig godt hva du skriver jeg, men igjen.. det er totalt irrelevant at du synes at menn og kvinner er psykisk/mentalt sett like.. det er vi jo enige i, hvorfor skal jeg krangle på det?

jeg har jo sagt for lenge siden at kampsporttrening er viktig for begge kjønn.. så hvorfor krangle på det?

osv.. hvorfor skal jeg krangle på ting vi er enige om? Det er jo totalt meningsløst.. jeg bare lurer på hvorfor i * du klager på at andre ikke har dokumentasjon når du ikke har det selv jeg..

så igjen, hvorfor diskutere ting man er enige om..?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:38
*ler*


Så NÅ er du med på at vi er enige, da?!

Jeg har da prøvd å forklare det hele tiden.
Hadde du sett en gang til på det første innlegget mitt, så tror jeg du hadde sett det med en gang.


Dette med dokumentasjonen har jeg forklart!
Jeg har aldri slengt ut sannheter her - dvs, jeg har ikke påstått at jeg har fakta på at kvinner er sterkere psykisk enn menn.

Jeg forstod det i begynnelsen slik at du mente menn var sterkere både fysisk og psykisk.
DET motsa jeg.
Hvis det ikke var det du mente, så er det jo greit.


I wash my hands and rest my case.  8)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:39
OG; er det du som degraderer meg - eller ikke?  ;D

Jeg har gått fra 3 honnører til 0 på denne kvelden... Stilig. Høhø.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:41
hmm, når har jeg sagt at vi ikke er enige på andre punkter? igjen, det eneste jeg misliker er at folk hykler...

og det gjør du når du krever dokumentasjon av andre.. og ikke dokumenterer selv.. :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:43
forøvrig er jeg en sterk tilhenger av at folk forstår et par enkle ting.. ALT av forskning er subjektivt.. du finner ikke EN ENESTE forskningsrapport som er 100% objektiv.. alt er farget av personlige erfaringer og av meninger.. og uansett hva du enn kan dokumentere.. så finner du garantert noen som kan 'dokumentere' det motsatte.. så hele konseptet medå skulle dokumentere alt er litt søkt.. man kan gjerne vise til kilder.. men jeg synes måten man analyserer kilder.. rent kildekritisk.. og ser på hvorfor de har skrevet det slik.. er mye mer lærerikt.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:46
Jeg forstår det slik at du er uenig med meg når du krangler på det jeg sier.
Eventuelt argumenterer i mot - trenger ikke å kalle det krangling.

En god diskusjon er bare bra.


Du skjønner visst ikke hva jeg mener når jeg snakker om dokumentasjon?
Et faktum må dokumenteres, for å være relevant.
Eksempel: menn er sterkere både fysisk og psykisk.
Det var dette jeg forstod at du mente.
Derfor trengte jeg dokumentasjon på det.

Det jeg sa, var at psykisk styrke er indiviudelt (herregud - hvor mange ganger har jeg skrevet akkurat dette her i kveld? Mange.), og at jeg har hørt undersøkelser om det - men at de ikke er vitenskapelige, derfor kan jeg ikke legge frem bevis. Det jeg sier her, er at jeg ikke kan bevise det, og sier rett frem at det dermed ikke holder.

Ergo: det jeg sier, er at psykisk styrke er individuelt, og ikke kjønnsavhengig - for jeg har ingen annen dokumentasjon.

Slik jeg forstod det, mente du altså at menn var sterkere psykisk - og det ville jeg ha beviser på.

Jeg har ikke påstått noe slikt.

OK?


(du har ikke svart på forsvunnede honnører, by the way..)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:48
Sitat
Sitat
forøvrig er jeg en sterk tilhenger av at folk forstår et par enkle ting.. ALT av forskning er subjektivt.. du finner ikke EN ENESTE forskningsrapport som er 100% objektiv.. alt er farget av personlige erfaringer og av meninger.. og uansett hva du enn kan dokumentere.. så finner du garantert noen som kan 'dokumentere' det motsatte.. så hele konseptet medå skulle dokumentere alt er litt søkt.. man kan gjerne vise til kilder.. men jeg synes måten man analyserer kilder.. rent kildekritisk.. og ser på hvorfor de har skrevet det slik.. er mye mer lærerikt.

+

Sitat fra: Molanya
jeg har hørt undersøkelser om det - men at de ikke er vitenskapelige, derfor kan jeg ikke legge frem bevis. Det jeg sier her, er at jeg ikke kan bevise det, og sier rett frem at det dermed ikke holder.


Jepp.
Tror tilogmed vi er enige om kildebruk - dæven.  :P


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:48
hmm, hvorfor skal jeg svare på forsvunnende honnører? jeg driter da vel i honnør siden jeg mener det er et meningsløst system som kun tjener denne hensikten, nemlig rot. og hva er et faktum molanya.. ? kan du si meg hva et faktum er..? definer? siden jeg stort sett mener at faktum ikke finnes.. ting kan være overhengende sannsynlig sett fra et ståsted... de kan være mindre sannsynlige fra andre ståsted..

men men, jeg er trøtt.. så nå må lille meg legge seg snart.. ikke helt ennå, men snart..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:51
hmm, hvorfor skal jeg svare på forsvunnende honnører? jeg driter da vel i honnør siden jeg mener det er et meningsløst system som kun tjener denne hensikten, nemlig rot. og hva er et faktum molanya.. ? kan du si meg hva et faktum er..? definer? siden jeg stort sett mener at faktum ikke finnes..

Det er ikke viktig, jeg bare finner det en smule vittig at jeg har gått i fra 3 til 0 honnører i løpet av diskusjonen med deg.
Og spør deg rett ut om det er du som står for bragden.
Ikke noe mer enn det.
Ikke noe farlig å svare på det, vel.

Et faktum er noe som er en sannhet.

Ordboka:
faktum -et, fakta, faktaene (lat. 'handling', eg pf pt av facere 'gjøre') kjensgjerning, virkelighet det er et f- at ... / bøye seg for fakta / vi må se det f- i øynene at ... / det er dessverre et f- .




Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:53
ok, og hva er en sannhet? hvordan kan vi si at noe er sant? hvordan finner vi en kjensgjerning?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:55
ok, og hva er en sannhet? hvordan kan vi si at noe er sant? hvordan finner vi en kjensgjerning?

Ordboka:
~het f1 el. m1  
  1 det å være sann tvile på s-en i en påstand / medføre s- være sann, til å stole på / i s- et prektig menneske sannelig, virkelig  
  2 utsagn, beretning som stemmer med virkeligheten holde seg til s-en / si, fortelle (en) s-en også, si sin mening uten omsvøp / et s-ens ord et refsende, alvorlig ord / absolutt s- / filosofiske s-er  
  3 oppriktighet, ærlighet tjene Herren i s- / leve i s-  




... altså: et utsagn, eller en beretning, som stemmer med virkeligheten.




Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:55
for min del er det som sagt mye viktigere å se på hvorfor ting skjer.. hvorfor mennesker reagerer på det som skjer.. hvorfor mennesker samhandler som de gjør.. osv


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 03:56
ok, og hvis man har flere versjoner av virkeligheten.. hva er så sant?


hvis du har to personer som står på hvert sitt sted og ser månen.. for den ene kan månen være halv.. for den andre er månen hel... hva er sant? er månen hel denne datoen? eller er den halv? dette er et veldig banalt eksempel.. men jeg tror du skjønner hva jeg mener?

et litt mer komlisert eksempel er midtøsten.. hvem er skurken..? hvem er helten? det kommer helt an på hvem du spør..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:57
for min del er det som sagt mye viktigere å se på hvorfor ting skjer.. hvorfor mennesker reagerer på det som skjer.. hvorfor mennesker samhandler som de gjør.. osv
Hva har dette i denne sammenhengen å gjøre?

Sitat
ok, og hvis man har flere versjoner av virkeligheten.. hva er så sant?
Det er selvsagt da diskusjonene kommer. :)



Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 03:59
Det er interessant, spørsmålet du stiller.

Selv om jeg ikke ser at det har så stor sammenheng med diskusjonen vår her.


Det er vel her det er på sin plass med en passe stor dose ydmykhet og empati.... - Ikke?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 04:00
poenget mitt er at du har aldri ensidige faktum.. sannheter.. kjensgjerninger..

og ydmykhet og empati er oppskrytt.. for å sitere en venn av meg.. "kvinnfolk tar begrepet egoisme opp til nye høyder.. og konseptet empati finnes vel knapt nok i deres vokabulær".. fritt gjenfortalt.. ;)

og nå er jeg vel mannsjåvenist og slem igjen.. men det må du nok bare gjøre.



og jeg gjentar en gang til, for sikkerhets skyld.. det viktigste for meg er at folk må tenke litt funksjonellt..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 04:10
Å si at det aldri finnes faktum, er jo ren løgn.

"Menn er generelt sett sterkere enn kvinner" - det er et faktum.
Å motsi det ville vært helt på jordet, og tatt helt ut av løse lufta.
Dette var et eksempel.

Utsagn som "menn egner seg bedre til kampsport", er synsing/subjektivt, og ikke et faktum.

Jeg har mye empati, og føler meg ikke truffet av utsagnet ditt, derfor hopper jeg galant over det.  :D


Jeg har forøvrig aldri sagt at du hverken er mannssjåvinist eller slem - de ordene har du puttet i munnen min.


Sitat
og jeg gjentar en gang til, for sikkerhets skyld.. det viktigste for meg er at folk må tenke litt funksjonellt..
Meaning?? - I denne sammenhengen?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 11:22
ahh, så jeg kan ikke motsi at jenter er generelt svakere enn menn.. så om jeg har vokst opp på et øysamfunn i stillehavet der kvinner er gjennomsnittelig høyere, tyngre og sterkere enn menn.. og ikke har noe særlig kontakt med omverdenen.. så har jeg fortsatt ikke lov til å motsi det..? du har uansett... MANGE sider av alle ting.. :) du kan aldri si at noe er en universiell sannhet.. du kan si at det er en sannhet som tar visse forutbestemte aksiomer/hypoteser/tanker for gitt..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Sonica05. oktober 2003, 11:40
og påstår dere at man ikke kan utvikle seg uten graderinger? største idiotien jeg har hørt... og jo, i svært mange kampsporter _kjøper_ du beltegraden.. det har fint lite med teknisk eller fysisk grad av mestring å gjøre...

Cain, du sier en del ting jeg gjerne skulle ha kommentert, men du har en tone som gjør at jeg velger å avstå. Men en ting: At en i svært mange kamsporter kjøper gradene sine,  er ren bullshit, i alle fall her til lands (og jeg antar at det er det vi snakker om, eller hva?). Du bør i så fall komme med eksempler om du mener det. Og; hvis du lar være å gradere deg, så vil du faktisk ikke utvikle deg, da det de fleste steder fungerer slik at en har delt opp treninga etter hvorvidt en er lavt gradert eller viderekomne. Det samme gjelder på seminarer. Dessuten vil du høyst sannsynlig bli sett på som uvillig og lite verdt å instruere, om du ikke tar den utfordringen en gradering ofte er.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Sonica05. oktober 2003, 11:55
He-he minus fire i honnør, det tar jeg som et kompliment, keep it coming  ;D ;D


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 12:11
hvorfor vil jeg ikke utvikle meg om jeg ikke graderer meg.. ? en gradering er ikke en utfordring, en gradering er meningsløs.. like meningsløs som det faktisk er å basere seg på en eksamen for å verdsette et helt års arbeide.. og hva er det med tonen min du ikke liker lille venn? skal jeg pakke det inn i rosa , fluffy puter og late som jeg er en liten lyseblå valp? neitakk.. jeg tror jeg står over. Om klubben din krever at du skal betale graderingsavgift som et bevis på at du er villig til å trene, så tror jeg du må velge klubb bedre.. Den eneste formen for 'gradering' jeg egentlig liker, er måten man gjør det i mange BJJ-klubber.. når du har hatt et belte lenge.. og tar de aller fleste på din egen grad de aller fleste ganger.. og samtidig begynner å ta de på graden over.. så får du en ny grad.. veldig logisk og grie måte å gjøre det på. Det å knuse litt stein.. gå rundt på et gulv for å slå i lufta.. rope og hoie litt.. vel.. jeg ser ikke helt poenget i det, annet enn for å få inn litt penger.

Og hvordan i svarte kommer du til den konklusjon at folk som fokuserer på å lære.. i stedet på "oi, se det kule beltet mitt, jeg er flink altså".. ikke er verdt instruktørers oppmerksomhet? dummeste svada jeg har hørt på lenge.



 og eksempler? Mudo.. Sangrok.. og diverse andre komersielle studioer.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 12:20
ahh, så jeg kan ikke motsi at jenter er generelt svakere enn menn.. så om jeg har vokst opp på et øysamfunn i stillehavet der kvinner er gjennomsnittelig høyere, tyngre og sterkere enn menn.. og ikke har noe særlig kontakt med omverdenen.. så har jeg fortsatt ikke lov til å motsi det..? du har uansett... MANGE sider av alle ting.. :) du kan aldri si at noe er en universiell sannhet.. du kan si at det er en sannhet som tar visse forutbestemte aksiomer/hypoteser/tanker for gitt..

For å kunne svare deg på det, må du komme med dokumentasjon på at det finnes et slikt øysamfunn.

*flirer*

Men nå er du kun ute etter å provosere, så dette gidder jeg ikke lengre.


Ha en fin dag -  :-*


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 12:52
hmm, jeg tror ikke du skjønner helt poenget mitt.. poenget mitt er at du aldri _vil_ finne en universiell sannhet utenfor matematikkens verden.. (da kan det selvsagt argumenteres med at _alt_ er matematikk om man går langt nok ned og at alt kan forutsies på den måten om man har en ufattelig rask supercomputer som kan ta alle variabler inn i betraktningen, men der bryter vi med kvante-teorier.. så det kræsjer.. )

Ingenting er sant og _bare_ sant i alles øyne 100% av tiden (utenom 2+2 = 4 og liknende.. ) du kan si at den bilen er blå.. men for en fargeblind kan den virke grå.. eller grønn.. osv.. skjønner du da?


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas05. oktober 2003, 13:02
Cain: Nytter ikke å diskutere med kvinner som er ødelagt av Ottar. Men morsom lesning var det ihvertfall...


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 13:14
hmm, jeg tror ikke du skjønner helt poenget mitt.. poenget mitt er at du aldri _vil_ finne en universiell sannhet utenfor matematikkens verden.. (da kan det selvsagt argumenteres med at _alt_ er matematikk om man går langt nok ned og at alt kan forutsies på den måten om man har en ufattelig rask supercomputer som kan ta alle variabler inn i betraktningen, men der bryter vi med kvante-teorier.. så det kræsjer.. )

Ingenting er sant og _bare_ sant i alles øyne 100% av tiden (utenom 2+2 = 4 og liknende.. ) du kan si at den bilen er blå.. men for en fargeblind kan den virke grå.. eller grønn.. osv.. skjønner du da?
Jeg er fullstendig med på det du sier.

Det som er litt artig, er at du tror du kommer med noe nytt, også er det bare.... selvfølgeligheter.

Chas, Ottar kan du få ha for deg selv. :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Shadow8505. oktober 2003, 13:33
Hehe... dette var morsomt...
er det rart det er krig i verden?

Virker igrunn ikke som dere er så veldig uenige, bare at dere ikke liker hverandre =)

Shadow


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 13:38
hmm, så jeg tror jeg kommer med noe nytt molanya.. :) så fint at du vet hva jeg tror da.. alltid søtt med folk som _fortsatt_ har en sterk trang til å analysere i stedet for å adressere...


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 13:51
Ja, ganske søtt.

Har ingen problemer med å diskutere, men har heller ingen problemer med å si ifra, dersom jeg synes at du oppfører deg som en idiot.



Selvsagt har bakgrunnen til vedkommende som kommer med utsagn mye å si for hva h*n sier - ergo, så er "analysering" (som du liker å kalle det) - ganske interessant.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 14:15
ahh, så du _vet_ noe om min bakgrunn?:) og jeg oppfører meg som en idiot... ?

interessante insinuasjoner..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Sonica05. oktober 2003, 14:25
Og hvordan i svarte kommer du til den konklusjon at folk som fokuserer på å lære.. i stedet på "oi, se det kule beltet mitt, jeg er flink altså".. ikke er verdt instruktørers oppmerksomhet? dummeste svada jeg har hørt på lenge.



 og eksempler? Mudo.. Sangrok.. og diverse andre komersielle studioer.

Du snakker fremdeles bullshit. Mudo og Sangrok har objektive graderingskrav som de aller, aller fleste andre. Det betyr altså at det stilles krav utover det å åpne lommeboka. Kom med noen reelle eksempel på hvor man kan kjøpe gradene sine!

Er det meningsløst for en kampsportutøver å vise teknikkene sine under press (gradering)? Er det meningsløst å få generell feedback fra instruktøren på din utvikling? Er de meningsløst med markeringer som viser hvor langt man har kommet i det man holder på med? Javel, deg om det...;-)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 14:26
ahh, så du _vet_ noe om min bakgrunn?:) og jeg oppfører meg som en idiot... ?

interessante insinuasjoner..

:)
Nei, det er det jeg sier.
Derfor jeg plukker på måten du legger saken din frem på - også kalt "analysering", i følge deg.

At du oppfører deg som en idiot har jeg ikke sagt. Det var dine ord.

Og Shadow85; nei, ikke rart i det hele tatt...  :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 14:32
feedback kan man få uten beltegrader.. teknikkprøving under press kan man fint utøve uten beltegrader, markeringer er meningsløse, ja.

og sangrok og mudo har graderingskrav som er meningsløse og idiotiske.. når 8-9-åringer har sorte belter i en kampsport de har holdt på med i 1-2 år.. så er det noe galt.. og du kan prøve å sette en svartbelte fra mudo i en nybegynner-ring i thaiboxing.. så får du se hva jeg mener..



og molanya, du insinuerer rimelig kraftig at du synes jeg er en idiot.. men deg om det.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 14:37
Cain,
jeg sier ifra dersom du oppfører deg idiotisk, og jeg sier ifra dersom jeg synes argumentasjonsteknikken din er mindre sympatisk.
Jeg skjønner jo at du ikke bryr deg om hvorvidt jeg synes det eller ei, men likefullt så sier jeg i fra.

Jeg bryr meg ikke nok til å kalle deg "idiot" - så interessant er det ikke.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 14:45
ahh, så i stedet for å si ifra, så insinuerer du det kraftig.. :) ok da


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: viten05. oktober 2003, 15:24
orker ikke lese alt dette men uansett, jenter: dere er dårligere i DART så get lost.  da har dere fraskrevet dere enhver selvrespekt når det kommer til evner. denne sporten går 100% ut på presisjon. dere er til og med dårligere til å lage mat :( ufattelig. går senere også frem i undersøkelser, bla. nrk sin at gutter er mer intelligente enn jenter...  at gutter er bedre i alle dataspill er en ting, men hvorfor sjakk ?

var jeg jente ville jeg slutte å sammenlikne meg med guttene, for de er fra naturens side bygd for å være den som utfører de vanskeligste oppgavene, og ved å BRUKE kroppen og hjernen opp gjennom tusenvis av år har de naturlig nok til slutt blitt bedre til absolutt alt. ikke noe å sippe for, sammenlikne dere heller med hverandre.

og dere pusekattene må slutte å slenge så mye dritt :) dere er her vel ikke for å krangle


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 15:30
Takk for en god latter, viten.


 ;D


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas05. oktober 2003, 17:24
viten: Innerst inne vet jenter alt det, men de har en eller annen rar trang til å oppføre seg som menn. Vet ikke helt hvorfor, men men =)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea05. oktober 2003, 18:05
Jeg kommenterer ikke dette siste Chas, men må spørre:

mener du det faktisk - eller er du her utelukkende for å provosere?

Dette du spyr ut av deg nå, er nemlig for dumt til å la seg provosere av.  :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas05. oktober 2003, 18:47
Selvfølgelig mener jeg det. Den falske arrogansen/overlegenheten din er jo et klart bevis på det.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 18:58
og likevel blir molanya så provosert at hun svarer... ;)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk05. oktober 2003, 19:24
slenger meg inn i debatten jeg.
Må si meg enig med Cain i det meste. Graderinger er stort sett spindel og pølsevev, det er altfor lett å gradere seg i de fleste kampsporter.  
hvis en svartbelte i f.eks karate hadde sagt han skulle banke meg hadde jeg bare ledd, MEN hvis en svartbelte i bjj hadde trua meg hadde jeg sprunget som en stukken gris. Det er så mange tullete kampsporter, og drøsser av sortbelter i dem, men kan de sloss? neppe!og da mener jeg ekte slossing.

 Jeg har ingen problemer med jenter i kamsport. men å påstå at gutter ikke har en fordel over jenter i kamp er LATTERLIG. hvorfor tror dere det finnes gutte og jenteklasser? jo,fordi jentene ikke har sjangs mot gutter. Og det er FAKTA. de som sier noe annet er enten trangsynte eler dumme.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Kickboxgirl05. oktober 2003, 22:31
Ops.. :-\ *Missforstått* Tror noen må lese innlegget mitt en gang til: Emnet er først og fremst "Jenter i kampsport", og mener selvfølgelig at mange gutter har en vilje av kjempestål, det vet jeg kjempegodt ! Men det har også mange jenter.. Ville bare skrive en litt motiverende melding ut til de målbeviste treningsutøverne som mangler litt motivasjon :)
*En motiverende klapp på skuldra til alle fightere (+ alle andre selfølgelig)- både jenter og gutter*


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas05. oktober 2003, 22:49
Kickboxgirl: Hehe, var ikke mening å ødelegge threaden din, så jeg får vel unnskylde akkurat der =)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: viten05. oktober 2003, 23:19
"de som sier noe annet er enten trangsynte eler dumme. "

Ja, eller jenter da :p (selvrespekten råder over selvinnsikten)

og må si du gjør inntrykk kickboxgirl (:


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain05. oktober 2003, 23:39
altså, både kickboxing og linux.. får håpe hun går over til thaiboxing og freebsd snart.. :P


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea06. oktober 2003, 00:05
Selvfølgelig mener jeg det. Den falske arrogansen/overlegenheten din er jo et klart bevis på det.
Beklager, men jeg er nok arrogant og overlegen tvers igjennom.

Cain,
selvsagt må slike uttalelser få litt motargumenter, men etter at en viss grense er nådd, så blir det etterhvert bare dumt.


Vil ellers legge til (Vitor), at jeg har i alle fall aldri påstått at jenter har fordeler i forhold til gutter i likestilt kamp (dvs likt trent, i lik sport).

Hvis det er det dere har fått ut av diskusjonen, så kan jeg avkrefte det her og nå.


... men det hjelper vel ikke, så lenge jeg er jente og ikke slikker dere oppetter ryggen. :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain06. oktober 2003, 00:08
hmm, tror du har misforstått det der og jeg molanya.. du skal slikke mellom beina.. på leppene.. på brystvortene.. nakke.. kinn..

men oppetter RYGGEN!?

hmm.. let me guess.. du er singel.. ? :P


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Spea06. oktober 2003, 00:23
*flirer*


Aaah.... Jammen godt du opplyser meg, Cain.


Skal skrive det bak øret.


Lover!


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain06. oktober 2003, 00:26
hmm, hvorfor skal jeg være saklig når jeg er off-topic.. :) men jeg skal ikke poste mer i denne tråden jeg..


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Kickboxgirl06. oktober 2003, 00:38
Krangling er bare interessant det, mange kort kommer i hvert fall på bordet, selvom det ja ble litt usaklig:)
Min post er det vell ikke, men emnet håper jeg uansett faller i smak videre:)
Ellers er det kjempefint å ha en slik side (treningsforum) å utveksle tanker og tips på;)

Nei, det er bare å diskutere hva dere vil her både jenter og gutter(!) :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk06. oktober 2003, 10:20
jeg syns det er gøy med slike, litt hissige diskusjoner. Pytt sann om det blir litt usaklig avogtil, det er bare mo ro ;D


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Kickboxgirl15. oktober 2003, 08:13
Ja, helt enig i det da:)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Kickboxgirl05. november 2003, 12:06
Er litt artig å lese gjennom alle innlegga å se hvor mye det går ann å vri ut av det her.
Nei, har ALDRI ment at jenter har en generel fordel i kampsport, selvom ved å lese gjennom innlegget mitt - skjønner godt at det virker som at jeg mener det.
Nei, det var egentlig ment litt sånn: En gutt har i forhold til en annen gutt fordel og likedann med jenter.. Ikke fordeler ovenfor det motsatte kjønn. Men dere skjønner sikkert nå:)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: karateangel07. november 2003, 15:08
mange av jentene begynner faktisk på kampsport fordi det er mange kjekke gutter der osv.     !!jeg sier ikke alle!!  
i klubben der jeg går hadde vi mange sånne en stund.. det er bare dumt, dette får det jo til å virke veldig useriøst, og jentene som da ikke intereserer seg for det vil jeg si gjør resten dårlig...

hvis man er intresert i å trene.. Prøv å sett deg inn i det (kommer etter hvert) og lær..

jenter er minst like gode som gutta..  
så lenge vi vil!!!!!!!!!

 ;D


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas07. november 2003, 17:56

jenter er minst like gode som gutta..  
så lenge vi vil!!!!!!!!!

 ;D

Dream on!


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk07. november 2003, 18:05
sier jeg og,hehe.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: ecliving10. november 2003, 14:15
Jeg har et ord til dere jenter når det kommer til virkelig kamp (dvs. når man sloss for liv, og helse) Testosteron! Det er det som gjør oss menn til aggressive voldsmaskiner. :Mad: og dermed bedre fightere (se på fengsels statistikken.) Når det gjelder regulerte kamper i Norge (pakket inn i all mulig utstyr) der det er viktigere å holde hodet kaldt, og teknikk er viktigere enn ren aggresjon så kan sikkert kvinner være like god/bedre enn menn. Og det var vel det som dere diskuterte her, så jeg er vel off-topic (som vanlig...) men jeg greide bare ikke å dy meg  ;D

Just my 2c.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain10. november 2003, 14:22
hmm, en gjennomsnittelig gutt er større, sterkere, mer agressiv.. og har like muligheter som jenter når det gjelder teknikk.. så.. jeg ser ikke helt poenget i den diskusjonen igjen.. ;)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: karateangel12. november 2003, 21:25
helt uenig, heeeeelt uenig... vi jenter kan bli minst like flinke...

:)
mange er nok litt puslete av seg... men det er ikke derme sakt at alle er det....

skulle banket deg ecliving....    ( ikke vondt ment dah)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk12. november 2003, 21:36
jaja,bare tro det du. bra med selvtillit :)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain12. november 2003, 21:43
igjen, en gjennomsnittelig gutt ER større.. ER sterkere.. har mer testosteron.. og de har akkurat like muligheter når det gjelder teknikk og trening.. så hvordan kan dere si at jenter kan bli minst like gode?:) det er en grunn til at det er egne klasser for kvinner og menn.. både i styrkeløft.. og kampsport.. ;)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: ecliving13. november 2003, 12:58
helt uenig, heeeeelt uenig... vi jenter kan bli minst like flinke...

:)
mange er nok litt puslete av seg... men det er ikke derme sakt at alle er det....

skulle banket deg ecliving....    ( ikke vondt ment dah)

Hehe Bring it on  ;D Vi kan sikkert ordne noe i Oslo. Legg merke til at jeg snakket om virkelig slåssing, uten regler eller utstyr. Du hadde sikkert whoppa ass'n min hvis vi skulle gått en en kamp etter karate regler (eller hva du måtte trene.) Men i en "freefight" med minimalt med utstyr, og få regler så tror jeg du ville fått problemer. No hard feelings :)  Får vel legge til at jeg  ville hatt visse moralske betenkligheter med å stille opp i en freefight med ei dame.

Hvem som er god i kampsport, hvilke stilarter som er best osv. er en diskusjon som ikke intereserer meg så veldig. Men da det kommer til selvforsvar, hva som er realistisk, og hva som fungerer har jeg en del meninger. Og de er hovedsakelig basert på egenefaring. (Både privat, og igjennom div. dørvakt jobber.) For de som interesert i det samme vil jeg annbefale at man leser litt av Geoff Thompson. Han har en del synspunkter som sikkert vil provosere tilhengere av de  klassiske stilartene.

Men hvis du tror at du kan håndtere en mann på rundt 100kg som virkelig er ute etter å skade deg, (og har litt erfaring med "real life" slåssing) så tror jeg du kommer til å få en ubehagelig overraskelse den dagen du står ovenfor en slik person.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk13. november 2003, 17:05
Når jeg gikk på karate før, så var det mange jenter som var like gode som guttene. Men poenget er som sagt 100 ganger tidligere at karate ikke er ekte kamp, det er mer koreografi/dans aktig.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas13. november 2003, 23:44
Jeg lurer egentlig på hvilken karate dere har trent. Der jeg trente, hadde vi fullkontakt sparring 30 min hver trening, pluss at hele lørdagen var dedikert til kamptrening. Det var aldri noe poeng greier, eller spesielle regler. Ingen hansker, bare susp og leggbeskytter.

Når det gjelder teknikk, så er nok menn også bedre der, ellers hadde vi ikke trengt å dele opp menn og kvinner i forskjellige grupper når man ikke har fullkontakt. Poeng går jo ikke på styrke?

Ellers er det alltid morsomt å treffe arrogante jenter som tror de er sterk og kan slåss.. helt til de blir lagt i bakken av nærmeste gutt de prøver seg på =)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk14. november 2003, 12:27
jeg trente først kyokushinkai og så shotokan. Du er heldig som har kommet i en slik karateklubb da, det er ikke mange av dem.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: ecliving14. november 2003, 13:07
Jeg lurer egentlig på hvilken karate dere har trent. Der jeg trente, hadde vi fullkontakt sparring 30 min hver trening, pluss at hele lørdagen var dedikert til kamptrening. Det var aldri noe poeng greier, eller spesielle regler. Ingen hansker, bare susp og leggbeskytter.

Har ikke trent karate, men har skjønt at fullkontakt trening ikke er så vanlig i alle stilarter. Hvis det var vanlig hos dere. Good luck for you  :)

 I tillegg så er vel ikke bakkekamp vanlig i karate?? Hvis jeg skulle gå en fight med en (eller ei  ;) ) som jeg viste ikke kunne noen form for grappling el. ville jeg gått for en nedtaking.

Eller så er vi nok enig  ;D


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Chas15. november 2003, 02:05
Vitor: Kyokushinkai er jo fullkontakt kampsport


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk15. november 2003, 11:25
ja,men vi trente ikke fullkontakt der vi gikk,bare lett kontakt.Dessuten liker jeg ikke den fullkontakts-formen fordi man kan ikke slå mot ansiktet.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: karateangel16. november 2003, 15:19

Men hvis du tror at du kan håndtere en mann på rundt 100kg som virkelig er ute etter å skade deg, (og har litt erfaring med "real life" slåssing) så tror jeg du kommer til å få en ubehagelig overraskelse den dagen du står ovenfor en slik person.


trur det skulle gå bra... greit at vi er forskjellige , men....
nei.. skulle nok møtt deg gitt.....


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Jubalong Hoppstokk16. november 2003, 17:06
hehe,jeg tror ikke det hadde gått bra.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain16. november 2003, 18:06
tror du er litt vel optimistisk nå vesle karateangel... ;)


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: ecliving17. november 2003, 12:30

trur det skulle gå bra... greit at vi er forskjellige , men....
nei.. skulle nok møtt deg gitt.....

Å møte meg er ikke farlig  :) Snill som et lam jeg. Har aldri lagt ei hånd på ei dame som ikke ville det selv. Men hvis du tror at ikke 20-30kg ekstra og ekstra testosteron gjør en stor forskjell tar du feil.

Hvis du har lyst til å teste deg ut under stress kan du prøve deg som dørvakt  i en av de større byene. Vet om mange utesteder som er positive til kvinnelig dørvakter. Er ikke sikkert du får testet så mye teknikk, men du lærer hvordan DU reagere når du står ovenfor en mann som er helt svart i blikket, og bare har lyst til å skade deg. Det er da du virkelig lærer hvor mye all treningen din er verdt.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: karateangel19. november 2003, 21:02
ja...  det er jeg enig.... det er da det gjeller...  men er kanskje ikke gammel nok... hehe... ENDA!!!!  


men vi har da noen fordeler...  hehe...


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: ecliving20. november 2003, 13:07
ja...  det er jeg enig.... det er da det gjeller...  men er kanskje ikke gammel nok... hehe... ENDA!!!!  


men vi har da noen fordeler...  hehe...


For all del dette er ikke noe anngrep på kvinner som kjønn. Mitt favoritt kjønn,   ;) og overlegen oss menn på flere områder, men ikke akkurat når det kommer til fysiske styrke, og aggressivitet.


Tittel: Re:For jenter i kampsport
Skrevet av: Cain20. november 2003, 13:15
jeg kjenner et par kvinnelige dørvakter her i byen (oslo).. og jeg stiller meg litt skeptisk til taktikken hun ene har.. "jeg sparker'n i balla" er stort sett svaret på det meste.. og det er sikkert flott helt til hun treffer i låret og fyren er ENDA mer sint.. ;)


Tittel: Nordic cup?
Skrevet av: kicke09. mai 2004, 11:08
Er det noen her som har tenkt seg til Nordic cup i Stockholm den 22 mai?
Hadde vært gøy å få vite litt om noen har vært de før eller no... :)


Tittel: SV: For jenter i kampsport
Skrevet av: krugans15. mai 2004, 08:17
uten å si noe stygt om jenter. da jeg var på befal skolen så kom det flere kvinnelige aspiranter.

og de var i forholdsvis god form, standarkravet der er jo satt lavere enn til menn.

men det viste seg gang på gang at det er jenter som begynte å gråte først under litt harde øvelser, eller ga seg først når det var lange marsjer.

vitenskap eller ikke, jeg baserer det jeg vet på erfaringer.

av og til når man skulle ut på opplyst øvelse så ble plutselig over halvparten av jentene syke. (rart).

jeg konfronterte jentene med det, og de kunne ikke forsvare seg i noen vettug retning.

så enhver skjønner at phsyke og styrke er inviduelt, men lista til menn ligger noen hakk over lista til kvinner.

hvis det ikke var slik, hvorfor har da forsvaret samlet alle jentene på rekrutten i en egen tropp, som ikke gjør halvparten av det fysiske eller phsykisk  krevende som de manlige troppene. kan nevne at den gangen jeg var på rekrutten så var det ingen jenter som fullførte krigsløpet. (krever stålvilje )


dere kan si hva dere vill, men en god del av styrken ligger i hodet, phsyken styrer det meste. så hvis det da var slik at jenter hadde sterkere phsykisk vorutsetninger enn menn, så ville vell de klart å gjennomføre dette.

forsvaret er pliktig for menn, menn valgfritt for damer.
så de damene som velger seg inn bør man jo tro har litt mer forutsetninger for å klare det en gjennomsnitts kvinnen.


fødsel ja, det er vell det eneste dere kan vise til.

nå er det ennå ikke en mann jeg kjenner som har født, så det er vansklig å vite hvordan en mann ville taklet det.
men mange som føder får jo satt smertyestillende, og da er man jo ikke så tøff lenger eller?