Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: nitraM på 06. oktober 2003, 19:51



Tittel: La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: nitraM06. oktober 2003, 19:51
Det har seg slik at jeg har 500gram vegeful jeg skulle ha brukt til noe fornuftig. Og hva er da mer fornuftig enn å bake brød?

Problemet er det at jeg ikke har noen anelse om hvordan dette gjøres, eller hvordan ingredienser som skal brukes. så om noen hadde tatt seg ett øyeblikk og tastet ned en forklaring med noen ingredienser så hadde jeg blitt takknemlig.

::martin::


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Number107. oktober 2003, 12:43
1 cup (ca 2,4 dl) Vegefuel
1 ½ cup (ca 3,6 dl) kli
2ts salt
2 cups (ca 4,8 dl) varmt vann
3 cups (ca 7,2 dl) mel
1/3 (ca 0,8 dl) cup brunt sukker
2 pk tørr gjær


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Zoria07. oktober 2003, 16:48
1 cup (ca 2,4 dl) Vegefuel
1 ½ cup (ca 3,6 dl) kli
2ts salt
2 cups (ca 4,8 dl) varmt vann
3 cups (ca 7,2 dl) mel
1/3 (ca 0,8 dl) cup brunt sukker
2 pk tørr gjær

Ville ha halvert saltet da så mye salt ikke bør være nødvendig. Syns også 2 pakker gjær hørtes mye ut. Bra med søtstoff for å få gjæren til å virke optimalt men syns 0.8 dl brunsukker var unødvendig mye. For søtstoff i brød går det også an å bruke litt maltekstrakt eller honning. Men brunt sukkert er helt klart bedre enn hvitt.

Regelen når man bruker gjær er av det skal blendes ut i væske på ca. 37 grader (kaldere og gjæren virker ikke, varmere ødelegger gjæren). Men ved bruk av tørrgjær blandes gjæren med melet og da kan man trygt ha litt varmere væske for å få gjæren til å virke optimalt.

Selv syns jeg det greieste når det gjelder brødbaking er å følge en oppskrift når det gjelder bruk av mengde væske, gjær og fint mel. Bortsett fra dette så tar jeg det jeg har av havregryn, kli, linfrø, solsikkefrø, 4-korn, proteinpulver, grovt mel o.l. til passe konsistens på deigen. For litt variasjon går det an å bruke krydder som f.eks. karve eller ferdige brødkrydder-blandinger. Malte nøtter, revet gulrot er også ting man kan ha i deigen for varisjon. bare fantasien setter grenser.



Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Number108. oktober 2003, 18:42
1 cup (ca 2,4 dl) Vegefuel
1 ½ cup (ca 3,6 dl) kli
2ts salt
2 cups (ca 4,8 dl) varmt vann
3 cups (ca 7,2 dl) mel
1/3 (ca 0,8 dl) cup brunt sukker
2 pk tørr gjær

Ville ha halvert saltet da så mye salt ikke bør være nødvendig. Syns også 2 pakker gjær hørtes mye ut. Bra med søtstoff for å få gjæren til å virke optimalt men syns 0.8 dl brunsukker var unødvendig mye. For søtstoff i brød går det også an å bruke litt maltekstrakt eller honning. Men brunt sukkert er helt klart bedre enn hvitt.

Regelen når man bruker gjær er av det skal blendes ut i væske på ca. 37 grader (kaldere og gjæren virker ikke, varmere ødelegger gjæren). Men ved bruk av tørrgjær blandes gjæren med melet og da kan man trygt ha litt varmere væske for å få gjæren til å virke optimalt.

Selv syns jeg det greieste når det gjelder brødbaking er å følge en oppskrift når det gjelder bruk av mengde væske, gjær og fint mel. Bortsett fra dette så tar jeg det jeg har av havregryn, kli, linfrø, solsikkefrø, 4-korn, proteinpulver, grovt mel o.l. til passe konsistens på deigen. For litt variasjon går det an å bruke krydder som f.eks. karve eller ferdige brødkrydder-blandinger. Malte nøtter, revet gulrot er også ting man kan ha i deigen for varisjon. bare fantasien setter grenser.



Ok. Bra du retter opp. Er ikke min oppskrift. Bare fant den et sted.  ;)


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Viking Strong08. oktober 2003, 20:00
Hvordan blander man i proteinpulveret? Mixer det med vann i stavmikser, eller?


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Tessa09. oktober 2003, 21:00
Oppskrift paa vegefuel broed paa hjemmesidene mine.
Faatt den fra Twinlab USA.


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Julenisse09. oktober 2003, 23:43
Kjøp deg brødbaker !!


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Zoria10. oktober 2003, 00:56
Hvordan blander man i proteinpulveret? Mixer det med vann i stavmikser, eller?

Bland proteinpulveret sammen med resten av det tørre, ekke verre enn det. Så blander man i væsken etterpå.


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Viking Strong11. oktober 2003, 12:49
Oki, nå blir det protein-bread som matpakke ja!


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: TornBlackRaven22. november 2003, 11:54
skal du ha et brød trenger du absolutt ikke 50g gjær, har du god tid, kan du la deigen stå og heve hele dagen, da får du mindre gjær smak. Salt trengs faktisk heller ikke. Har skrevet innholdet på brødet til mamma på en anne thread her, og hun bruker ikke salt og kun 1pk gjær fordelt på 4 brød, dette brødet smaker deilig! ;D


Tittel: Re:La oss bake brød, folkens!
Skrevet av: Zoria27. november 2003, 19:56
Matpakkebrød (2 stk)

1 pk gjær
5 dl lunkent vann el. melk
1 ts salt
3 dl mager kesam
1 dl solsikkefrø
5 dl sammalt hvete grov
ca. 8-9 dl hvetemel

heves 40 min, etterhev 30 min, stekes nederste rille 200 grader ca. 30 min.