Treningsforum

Generelt => Åpent forum => Emne startet av: kennyo på 23. februar 2007, 23:49



Tittel: Tid eller penger?
Skrevet av: kennyo23. februar 2007, 23:49
Den berømte tidsklemma er vel noe mange av oss har fått erfare etterhvert. Men vi må jo jobbe for å tjene til livets opphold. Mange har høye lån som skal betjenes, mat skal på bordet, hobbyer skal finansieres etc. I tillegg er det mangel på arbeidskraft i Norge i dag, som gjør at det blir enda mer stress på dem som jobber i bedrifter med stor mangel på folk. Når man omsider kommer hjem etter en stressende arbeidsdag, skal unger hit og dit, mat lages, klær og hus vaskes osv. Søvn, hva er det? Så sier man gjerne til enten seg selv og/eller familie og venner: "Skulle så gjerne hatt mer tid til overs, så kunne vi kost oss mer sammen!"

Men hva om man faktisk KAN gjøre noe med det? Hva om man sier til seg selv: "Jeg trenger faktisk ikke fullt så mye i lønn for å ha det fint! Jeg vil heller ha TID! Tid til dem jeg er glad i og til meg selv! (TF medlemmer, les: TRENING  ;D ) Jeg KAN faktisk redusere ganske mye på forbruket mitt! Kanskje jeg skal finne meg en annen jobb? Kanskje det holder med deltid?"

"Men det er jo altså MANGEL på arbeidskraft! Du burde jo heller jobbe MER!" Nja, ikke nødvendigvis. Om alle kjøpte mindre ting og tang, hadde det jo ikke vært behov for så mange folk som solgte disse tingene heller, eller hur?

Bare noen tanker som svirrer rundt i hodet mitt dette her.

Som sagt: Her er det snakk om dersom man har muligheten til det. Bor du alene, med skyhøyt lån og lav inntekt, er dette vanskelig. Men spørsmålet er altså "dersom du KUNNE"....

Begrunn gjerne svaret.  :)







Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: Il Gladiatore24. februar 2007, 00:17
Nå er del vel slik at vanlige mennesker ikke klarer seg uten fast inntekt. Man kan enten velge å uføretrygde seg, eller gå i arbeid. Hva uføretrygdede bruker sin tid og penger på angår meg ikke, og det er ikke noe jeg vil henge meg opp i.

Men til vanlige mennesker som jobber 8 timer hver dag, blir dette helt naturlig i lengden. Jobben blir en sosial instutisjon der man treffer kollegaer, og utfører et stykke arbeid. Slik er det bare. Hvis man tenker litt smart da, forholder man seg til en gyllen regel. Jobb, og jobbsnakk forblir på jobben. Familie/fritid og den slags preik/tanker forblir hjemme. Hvis et vanlig menneske sover 6 timer, jobber 8 timer, har det 10 timer til å være sammen med familie/venner/hobby hver dag. Tar man seg helt fri i helgene, som også begynner å bli uvanlig, og man sover 8 eller 10 timer istede for 6 timer, har man mellom 28 og 32 timer til overs som man kan disponere til familie/venner/hobby. For et vanlig menneske pleier dette å fungere utmerket bra, det blir rett og slett en vanesak. Er man glup nok og tar ut maksimalt med ferie, hjelper dette på ytterligere, og man har ikke mye å klage over.

Mennesker som derimot velger å jobbe mellom 10 og 16-18 timer hver dag, som jobber i helgene pluss kanskje tar seg en uke ferie i året, har ingenting å sutre over spør du meg. Hvis de ikke klarer å prioritere nogenlunne menneskelig, er jo det dems egen feil. Jobben er ikke selve livet, men man kan likevel ikke leve uten (les: arbeidsdyktige mennesker). Prioriteringen setter man selv. Finner man verdi/interesse i familien, setter man selvfølgelig den først, og jobber etter normale arbeidstider (overtid på jobben er selvfølgelig akseptabelt, men ikke i ubegrenset mengde). Setter man penger/suksess i førersete, kan man like gjerne skille seg med kona, og frasi seg foreldreansvaret, dersom dette er tilfellet.

Jeg for min del er fornøyd med den normale arbeidsmengden normale mennesker har, inkludert meg selv, selv om min fritid ikke krever dette. Dette er trossalt langt mindre i forhold til andre land i Europa/Verden.


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: UpAndComming24. februar 2007, 15:53
Spørsmålet kan jo også være slik at man vil tjene mer penger nettopp for å kunne kjøpe seg fritid. Det er tross alt alternativet for noen.


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: MariusW24. februar 2007, 16:03
jeg har jobba 6 dager i uka nå, med 10 timers arbeids dag. lönningene er bra når dem kommer, men det er ikke värdt det. det har jeg innsett for lenge sia. har fått sagt opp litt stilling nå. har ikke barn eller noe sånt da. men det skal bli fint å se hvordan kjäresten ser ut igjen:P


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: kennyo24. februar 2007, 19:01
Gode ponger her.  :) Men om man regner 8 timers arbeidsdag, må man jo også tenke på reisetiden til og fra jobb. For noen er dette 5 minutter, andre flere timer.


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: Kikki24. februar 2007, 20:03
Jeg er ikke i tvil; for å få mer tid sammen med mann og barn hadde jeg ikke nølt på å gå ned i lønn for å ha mer fritid!

For meg betyr tid sammen med familien min mer enn mye penger. Sånn er det bare... ;)


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: Allyse24. februar 2007, 21:23
Føler en time fra eller til ikke betyr så ekstremt mye. Jeg har på følelsen jeg ikke får så mye mer ut av en dag jeg har lite arbeid enn dager med mye arbeid. Tror det handler om å strukturere fritiden til noe nyttig, ikke bare kaste seg i en stol og begynne å kjede seg.

Dog jeg prøver å kutte ned - har arbeidsdager langt utover normalen. Hvis en regner med alle jobbene gjør jeg noe jobbrelatert 10-15 timer dagen, mao nesten hele min våkne tid. Prøver å si mer nei til oppdrag, men trenger penger også :/


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: HITman26. februar 2007, 20:35
Huff ja, den tidsklemma mellom fødsel og død altså.  :P

Generelt setter jeg tid > penger, men har heldigvis nok av begge deler. Jeg er ikke spesielt nådig når det kommer til lønnsforhandlinger.  ;D

H


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: andreassk26. februar 2007, 21:02
Min mening er at for å holde familieforholdet i orden bør man tilbringe kvalitetstid sammen. Gjør man dette ofte blir det mye lettere krangling og slikt, ergo burde søndagsmiddagen evt søndagsturen holde..

Tror egentlig det meste handler om effektivisering. Unger som sitter hjemme som verken klarer å rydde, vaske, lage sin egen mat og matpakke er ikke annet enn bortkjemte drittunger.

Når foreldre merker at ungene faktisk kan delta en del selv med husarbeidet, vil det garantert få mer tid til seg selv..

For de som syns de har lite tid med familien, ta dere en prat med en japaneser, så vil dere skjønne hvor heldig dere egentlig er!


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: dodraugen2k27. februar 2007, 10:15
Miraculixxx: Jeg er uenig i at mer tid med familien vil være en katalysator for et ekteskap med krangel, jeg tror faktisk det ofte er stikk motsatt. Mange mødre føler fedrene tilbringer for lite tid med familien, og dette er jo også utløsende faktorer for krangling eller dårlig stemning i hjemmene.

Hvis man ikke kan tilbringe litt tid med sine kjære uten at det skal føre til krangel i parforhold sier det kanskje mer om forholdet ...

Men som du sier; hvis ungene faktisk hjelper til blir det ikke så mye drittarbeid for mødre og fedre også i hjemmene, og det kan hjelpe mye.

Og når det gjelder Japan er det som du sier helt ekstremt, er vel nettopp dette som har ført til de ekstremt mange fetishene i landet.


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: VargThor27. februar 2007, 11:07
Man kan ikke sammenlikne norske og japanske arbeidstakere. Japanere er for bissare for dette.


Tittel: Sv: Tid eller penger?
Skrevet av: andreassk27. februar 2007, 12:36
Folk har jo sikkert forskjellig oppfattning av ting. I mitt tilfelle mener jeg det var for mye tid med hverandre som gjorde at ting ble som de ble..

:)

Stemte forresten ja jeg også, ville heller dyrket fritida enn jobben min hvis jeg fikk velge, men tviler på at jeg hadde satt meg ned i soffan med kona for å snakke...diskutere..krangle..