Treningsforum

Generelt => Åpent forum => Emne startet av: Germ på 02. mars 2007, 14:00



Tittel: Mac vs PC
Skrevet av: Germ02. mars 2007, 14:00
En evig diskusjon i min vennekrets. Hva er best, og hvorfor? Skal kjøpe bærbar til høsten (studere), men hvilken? Mac er vel litt dyrere, men PC klikker hele tiden?

Mac støtter ikke alle programmene som går på PC, men softwaren på Mac sier mange er generellt bedre.

Hva sier dere, vi spør publikum ... :P


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: UpAndComming02. mars 2007, 14:03
PC klikker hele tiden ? Ikke min .... :what:

De jeg kjenner som har MAC derimot, ja ....


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Germ02. mars 2007, 15:29
Skrev egentlig bare ned argumenter og sånn jeg hører fra andre. "Vanlige oppfatninger" kan man kanskje si. :P


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Tonje_8602. mars 2007, 15:39
Det kommer helt an på hva du skal bruke maskinen til. Jeg går på en medielinje, og der har alle utenom meg mac. De som driver med redigering av film og bilde vil nok anbefale mac, men hvis du bare skal skrive notater og slike ting, og hvis du vil spille, er det pc som gjelder.

Det skal sies at jeg har aldri plagdes med min pc på medielinja. Det har mye å si hvilke spesifikasjoner pcen eller macen har.
En pc klikker ikke hvis du kan bruke den. Altfor mange som ikke aner noe om antivirus, og derved får masse virus som får pcen til å klikke.


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: maaagnus02. mars 2007, 17:24
Hva er egentlig fordelen med å bruke mac til bildebehandling?


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Germ02. mars 2007, 17:44
Hva er egentlig fordelen med å bruke mac til bildebehandling?

Lurer på det samme. :)

Har liksom alltid hørt at det er bedre, men aldri hørt HVORFOR! :P


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: muskelapen02. mars 2007, 18:27
Jeg har alltid hatt PC. Men så begynte jeg på media linjen. Og kjøpte meg en macbook. Og jeg er blitt helt mac frelst. Skal aldri ha pc igjen.

Mac klikker aldri, koster litt mer men følger med MYE mere programvare en på en pc, har bedre programvare for lyd, og film redigering, virus finnes ikke. (så og si, er 4 i hele verden, og disse påvirker ikke macen noe særlig i det hele tatt)

Det med program og spill har ikke noe å si. For det går jo ann å innstallere windows på mac. Så kan du ha begge deler. Og bruke spill og spesielle programmer i windows varianten.

Også syns bare jeg det er noe med mac. Alt er så smooth. Og mac systemet er mye bedre syns jeg. Sånn med tanke på, oppsett, mapper, programmer, innstillinger, hvordan skifte på alle innstillinger osv. Som gjør den enklere og bedre å bruke.

Så jeg anbefaler absolutt mac. 


Edit: ta deg en tur innom en apple store og få en skikkelig introduksjon. De gutta kan som oftes det de holder på med SKIKKELIG godt. Er ikke som de ung gutta på el-kjøp som bare kan det det står i annonsen. Og uansett hvor du kjøper mac. Butikk eller nett. Så kan du ta den med til en apple store og så fikser den for deg, og sender den inn.


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Advocatus Diaboli02. mars 2007, 18:29
Alt er integrert på en langt mer sømløs måte i osx enn i windows, det som kom nå i windows vista har mac hatt i flere år allerede.. ;) Osx er bygget rundt en darwin-kjerne som i realiteten er en bsd-unix-kjerne, sikkerhet og stabilitet er ikke bare enklere, men mer absolutt på mac, ingen reelle virus har noen gang blitt spredt for mac.. Når det i tillegg er langt mer intuitivt er valget enkelt for meg.


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Germ02. mars 2007, 19:15
Ja har hørt at Windows nå har "kopiert" Mac programvaren.

Men hvordan er Vista i forhold til Mac "på ekte"? kan det hende at windows nå tar "steget opp" til Mac sin kvalitet på softwaren?


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Advocatus Diaboli02. mars 2007, 21:27
Filsystemet er det samme gamle, kjernen er i realiteten ganske lik. Bakoverkompat er hovedproblemet i windows.


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: streetball02. mars 2007, 21:48
Jeg liker måten ting er lagt opp på i mac. måten man navigerer på og design er mye bedre og lettere enn hvis man har pc. Vil vel også si at Vista har mange designmessige etterligninger fra mac, på måten navigasjon av åpne programmer er lagt opp. Men som de andre sier, kommer det an på hva man skal bruke det til...


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Hardrock_ram02. mars 2007, 23:15
Hva er egentlig fordelen med å bruke mac til bildebehandling?

såvidt jeg veit er gjelder ikke det lenger. Mac var fint til video og bildebehandling siden de brukte POWER fra IBM, noe som er en en ganske annerledes prossorarkitektur enn x86 som AMD og Intel bruker.

EDIT: nå bruker de altså Core 2 fra Intel, noe som gjør Mac så godt som lik en vanlig PC hardwaremessig. Grunner til å kjøpe mac i dag er ofte at de har snedige og smarte løsninger her og der i selve designen, og operativsystemet.


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Big Daddy03. mars 2007, 17:56
Hva er egentlig fordelen med å bruke mac til bildebehandling?

Rent bortsett fra bedre programvare og kompetanse i fagmiljøene som det har tiår å bygge opp, er forskjellen at Windows fortsatt mangler noe så grunnleggende som pålitelige og enkle fargeprofiler og fargekalibrering av eksterne enheter. Dette har Mac, og sørger for at fargebilder kan vises eksakt likt på forskjellige skjermer, og skrives ut helt identisk på forskjellige skrivere.

Med en windowsmaskin har du ingen garanti for at bildene dine ser like ut i brosjyren som kommer fra trykkeriet som de gjorde på skjermen din. Det er faktisk ganske viktig for de som lever av bilder.


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Big Daddy03. mars 2007, 18:00
Ja har hørt at Windows nå har "kopiert" Mac programvaren.

"Nå" er feil uttrykk. De inngikk forlik for snart 15 år siden fordi de var i ferd med å tape rettssaken der Apple beviste at Windows 1.0 var en ulovlig kopi av Mac. Microsoft har kopiert Apple lenger enn du har levd.  ;)


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Alexa03. mars 2007, 20:01
Jeg har pc, mi søster har mac.
Og kan bare si at når en først kommer inn i mac systemet, så går en aldrig tilbake til pc.
Det er vertfall min mening! Veldig fornøyd med andre ord ;)


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Goophy03. mars 2007, 20:25
Rent bortsett fra bedre programvare
Hvilken programvare da?
Og tro det eller ei, det finnes faktisk software til windows for hardwarekalibrering også. :)

Har et par Mac-maskiner her, men foretrekker Linux fremfor OS X.
Dessuten rævkjører mini-itx boksen min Mac Mini.  :P


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: proteingutn03. mars 2007, 21:03
PC klikker hele tiden

Næ..
(http://i21.photobucket.com/albums/b283/appelsinbrus/yeah.jpg)


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: Goophy03. mars 2007, 21:14
Næ:
mats@darkstar ~ $ uptime
  9:15pm  up 189 days  8:41,  3 users,  load average: 0.10, 0.13, 0.09


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: proteingutn03. mars 2007, 21:44
189 dager i strekk? Damn... ::biggrin:: Pc sier jeg bare. Men Mac er sikkert bra det og, har egentlig ikke så mye peiling på det.


Tittel: Sv: Mac vs PC
Skrevet av: RickBlaine03. mars 2007, 22:05
Ikke gå for noen av delene. Apple er enda verre en microsoft på dette med å presse priser opp. De utnytter det at man må gå gjennom dem for å handle forskjellige tilbehør og slikt og  er generelt sett overpriset. Hvis du er student, og bare skal skrive i word, excel, powerpoint og se film og høre musikk, ville jeg kjøpt en billig bærebar uten windows og lagt inn linux, ubuntu er bra hvis du er ny. Og i likhet med mac osx så slipper du spyware og virus. Open office følger med de fleste ubuntu versjoner og det er like bra som office, og gratis!