Treningsforum

Trening => Styrkeløft => Emne startet av: Einar B. Gilberg på 01. november 2003, 02:41



Tittel: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg01. november 2003, 02:41
Ser noen har begynte å uttale seg om bruken av utstyr i styrkeløft etter at benkskjorta nå er blitt lovlig i Norge. Spesielt etter at noen av arrangørene for NM 2004 trakk seg. Nå er jeg ikke ute etter å ta opp dette med NM, men jeg ønsker å komme med min mening angående utstyr i styrkeløft.

Jeg liker ikke at utstyr er endel av sporten vår. Det er slitsomt å ta på, det gjør vondt og det er dyrt. Helt identisk utstyr kan gi forskjellig effekt på forskjellige utøvere også. Jeg er ikke helt sikker på om at dette kun er en treningsak slik at alle faktisk kan få like mye ut av utstyret. Hvis det er tilfelle er utstyr relativt fair. I motsatt fall synes jeg det er meget beklagelig at slikt blir brukt. I bunn og grunn vil idrett aldri bli rettferdig. Vi er skapt forskjellig og har alle ulike utgangspunkt, men vi trenger ikke å gjøre at det blir flere forskjeller enn de vi har fått fra naturens side.

I den andre tråden som omhandler boikotten av NM 2004 så argumenterer aktiviteten med at utstyr-motstandere ikke nevner drakter brukt i skøyter og hopp. Det kan jeg gjøre. Draktene i skøyter og hopp gir ikke utøverne ekstra kraft. Disse er laget for å minske luftmotstanden. Jo mindre luftmotstand jo bedre. Hoppdraktene er også laget for at utøverne skal flyte i lufta, men forbundet innskjerper stadig reglene slik at ikke utstyret skal bli for ekstremt. Etter at noen nasjoner, f.eks. Østerike, eksperimenterte med nesten komiske "fly-dresser" har forbundet tatt affære og kommet med strengere regler slik at sporten beholder sin ære.

Utstyrsbruken i styrkeløft synes jeg har gått for langt. Som jeg sa innledningsvis så er det tungt å få bra utstyr på, det er ubehagelig og ofte vondt og vi løfter usannsynlig mye mer enn vi normalt klarer. Det blir blodutredelser og det som verre er. Jeg har konkurrert i flere stevner i denne idretten og har trent med utstyr i mange lengre perioder så jeg tåler det med smerte. Faktisk føler man seg litt som en konge når man står med fullt utstyr og skal kjøre tunge knebøy, men jeg synes i bunn og grunn at det hele er en unødvendig onde. Treningene tar mye lengre tid fordi vi må bruke mye tid på utstyret og jeg gleder meg sjelden til å dra på trening når/hvis jeg må trene med utstyr. Og det bør man gjøre skal man bli god med utstyret og gjøre det bra i konkurranser.

Publikum og media styrer idretten fortsetter aktivisten med å argumentere. Nå er ikke dette innlegget ment å være rettet som svar på aktivisten sitt innlegg, men jeg trekker fram noen av hans poeng siden det er mange som mener det samme. Publikum og media vil ha rekorder, men jeg tror mange blant publikum synes det ser dumt ut med alt utstyret vi bruker. De ser vi sliter oss i hjel med å få på en knebøydrakt, de ser ben som går stive som krykker, markløftere som ikke kommer ned til stanga og benkpressere som ser ut som pingviner. Dette synes ikke publikum noe om. De forstår piggene på friidrettsko, men de skjønner ikke utstyrsbruken i styrkeløft. Er dette bare mangel på opplysning? Nei, jeg tror ikke det. Jeg ser helt klart stor forskjell på utstyret i styrkeløft og utstyret i f.eks. friidrett. Hadde piggskoene vært utstyrt med skikkelige elastiske fjær hadde teknikken for å løpe måttet øves inn på en ny måte. Forskjellige fjærer hadde gitt ulik spenst osv. Piggene på friidrettsko sikrer bare festet slik som magnesium gjør i styrkeløft.  

Styrkeløft med utstyr er veldig mye sirkus synes jeg. Det er mange synsbedrag ute og går. Jeg er ganske overbevist om at dette hemmer rekrutteringen og at det gjør at idretten ikke får den oppmerksomheten i media og blant publikum som den fortjener. Selv har jeg trent vekter siden 1993 og i mine tidligere år så ble jeg fort blant de sterkeste på mitt treningssenter. Jeg drev med kroppsbyggertrening da en styrkeløftsfyr kom bort til meg og spurte om jeg ville begynne med styrkeløft. Da svarte jeg at jeg iallefall måtte bli myye sterkere før jeg kunne gjøre det. Som eksempel tok jeg knebøyen til Anne Sigrid Stiklestad. Det var ei jente som løftet 245 kg i knebøy. Langt over det jeg var kapabel til. Når til og med ei jente kunne slå meg - ei jente som i tillegg veide mindre enn meg - ja, da hadde jeg lite å gjøre i styrkeløftens verden. Det var da jeg fikk vite hvor mye utstyret betydde. Fikk høre at jeg faktisk var veldig sterk til tross for at jeg ikke var i nærheten av disse vektene som styrkeløfterne brukte med utstyret på. 2-3 år senere begynte jeg med styrkeløft.

Det er nok mange - veldig mange - som ikke vil begynne med styrkeløft fordi de ser resultatene som styrkeløfterne gjør. De tror at de selv er totalt underlegne. Likevel kan det være store talenter. Jeg synes dette er veldig synd. Jeg eier og jobber på ett treningssenter i Trondheim (Nidarø Treningssenter), og det finnes hundrevis av treningssenter i Norge. Der er det veldig mange som trener vekter og liker å holde seg i form. De fleste ungdommer, iallefall gutter, ønsker å bli sterkest mulig. Likevel tenker de ikke på å delta i styrkeløft. Potensialet for styrkeløft er enormt, men likevel er styrkeløft en så liten idrett som den er.

Hvis vi hadde løftet uten utstyr tror jeg flere hadde fått opp øynene for sporten. De hadde sett at vi ikke hadde vært så uoppnåelige som vi ser ut til nå. Dørstokken hadde blitt lavere for nybegynnerne. Det hadde blitt økt rekruttering og større interesse i media og blant publikum. De allerede aktive løfterne hadde kanskje deltatt i flere stevner. Det er lettere å delta på ett stevne når man løfter uten utstyr siden forberedelsene ikke trenger å være like omfattende. (Å gå på stevne uten å ha løftet med utstyr på trening er ikke veldig smart). Konkurransene vil også bli mye raskere å gjennomføre da løftere hele tiden vil stå klar for å utføre sitt løft. Tidspresset med å rekke å surre bind f.eks. blir tatt bort og løfterne kan løfte med mer senkede skuldre.

Nå er det engang slik at jeg tror utstyret er kommet for å bli i IPF og Norges Styrkeløftsforbund. Det er fortsatt lov å konkurrere i disse konkurransene uten alt utstyret, men personlig synes jeg det er kjedelig å komme langt ned på resultatlistene av den grunn. Spesielt når det kanskje ikke engang blir nevnt at jeg løftet uten utstyr i konkurransen.

Så lenge IPF og Norges Styrkeløftsforbund kommer til å ha utstyret som endel av idretten - mye pga. sponsorpengene som ligger i dette - så har jeg to forslag:
1. Norges Styrkeløftsforbund tar initiativ og danner ett NM hvor man ikke kan bruke utstyr. Det eneste tillatte er 1)knevarmere 2)benkdrakt (ikke skjorte) 3)belte 4)sko med bestemmelser høyden. Kretsene bør følge opp dette med å arrangere utstyrsløse konkurranser. Det er kanskje best, pga. deltakelsen, å arrangere utstyrskonkuranser seperat fra de utstyrsløse stevnene, men det er også mulig å arrangere dette samtidig.

2.I det siste har jeg faktisk fått på tanken å danne mitt eget styrkeløftsforbund. Da hadde jeg fått laget ett forbund som forhåpentligvis ikke hadde blitt styrt av kapitalismen. Alle stevner skulle vært uten utstyr, mens alle logoer o.l. på klær hadde vært tillatt. Det er mange "merkelige" regler i styrkeløft. De fleste regler er derimot meget gode og bare noen få finpussinger ville blitt gjort der.

En annen tanke rundt ett nytt forbund er at jeg skulle ønsket vi kunne hatt to klasser. En klasse hvor medaljørene hadde blitt dopingtestet og en annen klasse - en åpen klasse. Det siste er kanskje litt kontroversielt og ville kanskje bidratt til negativ omtale rundt sporten? Jeg vet ikke. Jeg synes bare det hadde vært morsomt med en åpen klasse der alle som skryter på seg tunge løft på trening faktisk hadde hatt mulighet til å vise det på konkurranse. Jeg er helt i mot doping. Har aldri rørt og kommer aldri til å røre det. For meg er det etikken og moralen som avgjør dette. Jeg vil være stolt av mine resultater og det jeg oppnår. Jeg vil vite at det er gjort på en lovlig og ærlig måte. Likevel hadde jeg syntes det hadde vært morsomt å sett kroppsbyggere, strongmen og mange andre kunne konkurrert i styrkeløftsøvelsene og på den måten fått kåret den absolutt sterkeste styrkeløfteren i Norge.

Er det noen som har tanker som kan forenes med mine? Ville det vært interesse for stevner totalt uten utstyr? Tror noen at Norges Styrkeløftsforbund kan være interessert i å arrangere årlige NM i styrkeløft uten utstyr? (i tillegg til vanlig NM) Ville ett nytt forbund evt. vært en løsning og noe flere ville ha fattet interesse for?


Jeg åpner til diskusjon og meningsutvekslinger...

Mvh,
Einar B. Gilberg


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong01. november 2003, 04:10
Jeg er enig i mye av hva du skriver, men jeg tror at det vil by på problemer å starte et eget Nm der utstyr ikke er tillatt.
Dette er en forholdsvis liten idrett og jeg frykter at det vil bli vanskelig å rekruttere nok deltagere til å fylle to separate Nm.
De fleste som holder på med styrkeløft ville nok prioritert den ordinære konkurransen ?
Og det er vel heller tvilsomt at en " drakt-fri " konkurranse noen gang vil bli arrangert i styrkeløft forbundets regi ?
Skal man ha et tilbud til de som ikke vil slenge seg på " utstyrs karusellen ", så ville det vært mere realistisk å arrangere ( i egen regi ) mindre stevner som forbyr bruken av utstyr.

Skal utstyret bort så må IPF forby bruken av det... Og sansynligheten for det er lik null.
Så man må nok bare godta at det er slik det er og prøve å gjøre det beste ut av det for å holde seg konkurransedyktig.
Hadde vi hatt mye større bredde i styrkeløftsporten i Norge så kunne vi tillatt oss å opprette flere klasser og forbund.
Men man kan jo spørre seg om det vil gagne styrkeløft sporten å opprette flere forbund og klasser enn det vi har i dag ? ( tenker da spesiellt på USA og det rotet de opplever med de forskjellige forbundene og klassene de har ).







Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold01. november 2003, 07:21
Honnør til 2strong for godt svar.
Einar, hvis styrkeløft er sirkus er det bra.
At du vil ha en "åpen klasse" der løftere ikke dopingtestes gjør at dine argumenter mot utstyr blir håpløse. Godta doping og si nei til utstyr? Nei, nei, nei......


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten01. november 2003, 10:21
Nei Einar, dette er jeg totalt uenig i. Og nærmest skremmende når du vil ha en klasse der det er tillatt med dop???  I lille Norge??? Hvem skulle tørre å stille der da?
Etter min mening håpløse argumenter og håpløse forslag!  Men som du sier dette er din mening, og den er det selvfølgelig fritt å komme med!  Det er det som gjør forum så morsomt!

Hva du ville frem til med mine eksempler med skihoppere vet ikke jeg?  Jeg nevnte ingenting om styrke, men selvfølgelig flytestilling som er viktigst i hopp.  FIS har restrektive krav i hopping, ja.  Det har da også IPS?  Hvis ikke har vi løftet med tre drakter, doble surringer osv...

Huff.... :P


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: [TK]01. november 2003, 10:37
Syns Einar har mange gode poeng, med den retningen det tar med kunstige hjelpemidler som benkskjorte, kunne man liksågreit tillatt doping også :D Hvor skal man egentlig sette grensa?

At man som en kuriositet skulle kunne teste hva de som ikke har eller har hatt 100% rent mel i posen er god for ser jeg ikke akkurat på som et problem.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Magne Sium01. november 2003, 17:12
Enig med mye av det Einar skriver - unntatt den "åpne" klassen. :) Testing er viktig i kraftsporter.

Et utstyrsfritt forbund skulle jeg gjerne vært med å støtte opp om! Utvikle den tanken videre, Einar!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: jens-mulla01. november 2003, 17:22
Er ikke belte utstyr da?

Eller har det kommet så langt at folk tror det er farlig å løfte uten?


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mesterinne01. november 2003, 20:29
Åpen klasse med lov til doping? Nå synes jeg du er helt på jordet.

Det er ingen ting som hindrer klubbene/kretsene til å arrangere stevner uten utstyr, du trenger ikke starte et eget forbund.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Lokomotivet01. november 2003, 20:39
Tror ikke prinsippet om åpne klasser er dumt i det hele tatt, spørsmålet er hvor gunstig det er i Norge. Åpent skadinavisk mesterskap kanskje?

Poenget er det at man i enkelte land kan ansette en middelmådig kjemiker som lager et steroid med en profil som ikke dukker opp på tester, og vips så har man et helt lag med dopede, men strengt tatt rene løftere. Er det rettferdig overfor de som kjemper år etter år uten å nå opp til disse "designer-gutta"?

En annen metode er at enkelte kjører en slange opp i penis og sprøyter en annen persons urin inn i egen blære. Dette må man være forberedt på, men utøvere som ikke behøver å bekymre seg for tester i eget land (USA og enkelte Øst-europeiske land (vil jeg tro)) kan da gardere seg mot brysomme dopingjegere når de er i utlandet.

Jeg mener at det da vil være mer rettferdig overfor løftere som faktisk ønsker å stille likt, og ikke bare nesten, å få lov til å gjøre dette i ordnede former. De som gir f. vil da kunne drive med konkurranse på like vilkår som andre, og de som ønsket å være rene ville få færre dopere i sine egne stevner. Alle vil få en bedre situasjon, både de rene og de dopede.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mesterinne01. november 2003, 20:44
Det finnes allerede et alternativ til IPF, et forbund som heter WPC eller noe, hvor både dop og alt mulig utstyr er tillatt. Tripple knebøydrakter osv. Reglene blir heller ikke fugt, så det er mulig å løfte veldig korte knebøy.

Er det slik vi vil ha det?

De som doper seg vil fortsatt delta i vanlige mesterskap, fordi det er større prestisje å vinne et dopfritt VM.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: husmor01. november 2003, 21:39
Honnør til frøken B!!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: OD01. november 2003, 22:26
SKJØNNER IKKE PROBLEMET, HVIS EN VIL SÅ LØFTER EN UTEN UTSTYR MED HVIS EN VIL.  ER DU VIRKELIG STERK SÅ KAN IKKE DET SKJULES AV UTSTYR, HAVNER EN FOR LANGT NEDE PÅ RESULTATLISTA SÅ FÅR EN BEGYNNE Å TRENE BEDRE/HARDERE.
STYRKELØFTERNE HAR FÅTT MYE PISK PGA AV UTSTYRSBRUKEN, HØYST UFORTJENT VIL JEG SI.
DERIMOT SÅ BØR VI (IPF) FÅ HONNØR FOR DEN BEGRENSNING/STANDARISERING AV UTSTYRET MAN HAR UTFØRT MED DET GJELDENDE REGLEMENT.  DET HAR FØRT TIL AT ALLE SER MOT IPF FOR REKORDER INNEN STYRKELØFT OG ALLE ANDRE REKORDER BLIR MER ELLER MINDRE ANSETT FOR KURIOSITETER.  DET ER OGSÅ I IPF MAN FINNER STYRKELØFTVERDENES ENESTE REKORDER UTEN UTSTYR, DE HOLDES SÅ VIDT JEG KAN SE AV ANDRZEJ STANASZEK -52 OG BILL KAZMAIER I 125+.  FAKTISK SÅ HAR ENNÅ IKKE REKORDEN I + BLITT HOLDT AV EN PERSON SOM HAR BRUKT UTSTYR(DON REINHOUDT HADDE DEN FØR KAZ PÅ 1097.5).
REKRUTERINGA HEMMES IKKE AV UTSTYRS BRUKEN MEN HELLER AV DE AV OSS SOM SITTER OG STYRER KLUBBENE RUNDT OMKRING, DET MÅ VÆRE LANGT VIKTIGERE Å TA VARE PÅ DE STORE ILDSJELENE I KLUBBENE OG STYRKELØFTEN ENN Å HAKKE PÅ REGLEMENTET.  SE PÅ MELHUS STYRKELØFT OG KK 67, MELHUS REKRUTERER SOM BARE DET MENS PÅ KK ER DET VÆRT STORT SETT STILLE DE SISTE ÅRENE, DESVERRE.
STARTE EGET FORBUND??? DET ER DET SOM SKJEDDE BORTE I USA, EN HAUG MED PERSONER SOM MENER AT DET OG DET OG DET BØR VÆRE TILLAT (LES: DOPING HØYE BØY 2,3,4, LAG MED UTSTYR, BIND LENGRE ENN LANGE OSV), UNNSKYLDNINGEN VAR JO SELVFØLGELIG AT DET HVAR ET FORBUND FOR LØFTERNE!!!
SÅ NÅ HAR MAN MULIGHETEN TIL Å SETTE VERDENSREKORDER I CA 22 FORBUND, L A T T E R L I G!!
NEI SLUTT OPP OM NSF OG IPF DET ER DEN ENESTE VEIEN  FOR STYRKELØFT.
PS HAR NOEN AV DERE HØRT OM ANNO TURTIAINEN OG STEVE GOGGINS?? EX IPF LØFTERE SOM NÅ SETTER STORE REKORDER I WPC, TRENGS VEL KNAPT Å NEVNE AT DE IKKE HVAR I NÆRHETEN AV DET NÅR DE VAR I IPF.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold01. november 2003, 22:43
Honnør OD, helt enig. Ikke noe å tilføye. Meget bra.
 


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten02. november 2003, 10:23
Tror OD og Einar får diskutere dette på vei til VM til helga. ;)

Ser forøvrig at den grusomt sterke OD faktisk stiller uten utstyr på stevner(senest RM i år), og syter ikke selv om han taper på å løfte uten utstyr.  
I tillegg er OD høyt oppe i strongman konkuranser her i Norden, der vi vet at dop er vanlig.  OD driver på med sitt uten dop, og klager heller ikke der!  
OD bør være ett godt forbilde for alle som synes det er gøy å måle krefter.  Honnør til deg og håper du satser på A-NM til våren?


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: husmor02. november 2003, 12:42

Blir nok ikke ferdige med diskusjonen OD og hr.Gilberg i løpet av VM ;D


HONNØR til deg OD, velskrevet fornuft. Du er jo råsterk uten utstyr også du. Sats på NM 2004


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Dr.feelgood02. november 2003, 13:23
Det er vel bedre å bruke ustyr en dop i åpen klasse Hr.Gillberg? Ser forøvrig at en del strongman som er veldig imot utstyr bruker drakter i strongman....


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Big102. november 2003, 17:54
Dra nå Strongman inn i dette og da......


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Roy Holte02. november 2003, 18:03
SELV OM JEG EGENTLIG ER IMOT DRAKTER I STRONGMAN SÅ:

TROR FAEN MEG JEG SKAL KJØPE MEG EN SLIK MARKLØFT DRAKT OG PRØVE DEN......NÅ SOM DET ER TILLATT I STRONGMAN SÅ KAN JEG VEL BARE IKKE LA VÆRE Å FÅ NOEN KILO GRATIS JEG HELLER......KANSKJE JEG HADDE TATT MERE I KNEBØY I NSM 2002 OGSÅ?HVA TROR DU OD?;-)
OD HAR VEL OVERTALT MEG LITT OGSÅ DA;-)

NOEN SOM HVEM CA. HVOR MYE JEG KAN TJENE PÅ DEN?
HAR DRATT 360 MED REIMER OG OVERHANDSGREP. TOUCHA OPPI 370 FORLEDEN......


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg02. november 2003, 18:29
Ser mange har lest mitt innlegg og mange har kommet med sine synspunkter. Jeg vil prøve å ta tak i noen av disse.

2strong skriver:
"Dette er en forholdsvis liten idrett og jeg frykter at det vil bli vanskelig å rekruttere nok deltakere til å fylle to separate NM. De fleste som holder på med styrkeløft ville nok prioritert den ordinære konkurransen?"

Til dette vil jeg si: siden stevner uten utstyr trenger mindre forberedelser jf. trening med utstyr så er det lettere å bare "hive seg med" på ett NM uten utstyr. Jeg ser liten grunn til at de som holder på med styrkeløft nå ikke ville ha deltatt i ett stevne uten utstyr. Enkelte som tjener sinnsykt på utstyret hadde kanskje ikke følt for å stille opp? Uansett så mener jeg bestemt at rekrutteringen vil være lettere hvis styrkeløften viser at vektene vi løfter ikke er "out-of-this-world". De tunge vektene vi oppnår ved bruk av utstyr skremmer flere enn de tiltrekker tror jeg. Det er tross alt sinnsykt mange som trener benkpress, litt mindre som trener knebøy og enda færre som trener markløft her i vårt lange vide land. Det er likevel såpass mange som trener disse løftene at hvis terskelen for å bli med på konkurranse hadde blitt mindre så hadde vi fått stevner med større oppslutning.

Hvis rekrutteringen hadde gått lettere ved å innføre flere konkurranser uten utstyr (også NM), da tror jeg også rekrutteringen til "vanlig styrkeløft" slik vi kjenner det i dag (altså styrkeløft m/utstyr) ville blitt større.

Bold skriver:
 "Einar, hvis styrkeløft er sirkus er det bra.
At du vil ha en "åpen klasse" der løftere ikke dopingtestes gjør at dine argumenter mot utstyr blir håpløse. Godta doping og si nei til utstyr? Nei, nei, nei...... "

Mitt hovedpoeng i innlegget er at jeg ønsker ett NM hvor man løfter uten utstyr. Jeg ønsker også flere konkurranser der vi løfter uten utstyr. Det er mitt største ønske.

Når det gjelder doping så er jeg STERKT imot det. Som jeg har skrevet så har jeg aldri rørt noe i nærheten av doping og jeg kommer heller aldri til å gjøre det. Dette er av personlige grunner. Likevel så synes jeg at bruk av slike midler skal være ett personlig valg, MEN det skal ikke være ett personlig valg om man skal jukse eller ikke. Og det er å jukse å bruke dop i styrkeløft i Norge. Nå er det heldigvis få som gjør dette. Det er jeg overbevist om, og meget glad for. For de få som bryter reglene på dette punktet har liten respekt fra meg!  

Jeg skulle helst sett at ingen i verden hadde brukt dop, men dette kan jeg gjøre lite med. Folk vil for all framtid fortsette å dope seg. Dette er veldig beklagelig, men det er ett personlig valg de har gjort. Mange av disse karene løfter tunge vekter på trening. De kan skryte av at de gjør 250 kg i benkpress, 350 kg i markløft og 350 kg i knebøy f.eks. Alt uten skjorter eller drakter. Jeg har hørt mange slike skrytehistorier. Hvis noen presterer å komme med slike utsagn så blir de i styrkeløftskretser møtt med: "hvis han er så sterk, hvorfor deltar han ikke på konkurranse?? han kan jo løfte sinnsykt hvis han tar på seg utstyr" etc. Vi som har løftet vekter noen år vet at mange har lett for å skryte på seg vekter, men vi styrkeløftere ønsker at folk skal bevise hva de er gode for. Ett bevis på at løftene er gode er at de blir vurdert av tre dommere under ett styrkeløfts-stevne. Dette beviset vil vi omtrent aldri få fordi disse undergrunnsløfterne aldri får muligheten til å bevise på konkurranse hvor sterke de er. Det blir brukt imot de at de ikke viser det på konkurranse, men hvis de møter opp på konkurranse så blir de med engang sett på som juksere. Det synes jeg blir feil.

Hvorfor ikke gi disse folka en mulighet til å bevise hva de er gode for? Jeg synes det er greit at de får ett tilbud uten å måtte prøve å bryte regler for å kunne delta i noen som helst idrett. Dopere har bare to typer aktiviteter de kan bedrive på lovlig vis etter det jeg vet. Det er strongman og kroppsbygging. Spesielt strongman vokser stort i popularitet og det er mange flere som er å ser på ett vanlig stevne ved strongman enn f.eks. styrkeløft. Kroppsbygging fyller også hele Chateu Neuff ved hvert års norgesmesterskap.

Så misforstå meg riktig. Jeg er helt i mot doping. Jeg skulle ønske alle hadde vært like imot doping som jeg selv er. Alle som blir tatt for doping på ikke-dopingstevner burde så absolutt vært utestengt på livstid. Likevel er dette så utbredt at jeg synes det ville vært fair med en klasse der de som tar andre valg enn meg selv får utfolde seg.

Dette er uansett ikke noen hjertesak. For min egen del klarer jeg meg fint uten noen "åpen klasse", men slik verden er idag så hadde jeg iallefall syntes det hadde vært god underholdning. Tror mange profiler ville ha gjort seg gjeldende i noe slikt.

Så som sluttord til det Bold skriver:
Jeg godtar derfor ikke doping, men jeg synes at hvem som helst skal kunne delta i ett styrkeløftstevne og bevise, med tre dommere til stede, det de skryter om at de gjør på trening. Dopere som deltar på stevner hvor dop er forbudt bør utestenges på livstid.

Frøken B sier:
"Åpen klasse med lov til doping? Nå synes jeg du er helt på jordet.

Det er ingen ting som hindrer klubbene/kretsene til å arrangere stevner uten utstyr, du trenger ikke starte et eget forbund."

Det var få argumenter her for at jeg var helt på jordet med å foreslå en åpen klasse, men det får så være. Det er rart at strongman og kroppsbygging har så mange tilhengere når alle vet at 95% av alle utøverne ikke bare spiser fisk. Jeg tror en åpen klasse i styrkeløft ville vært attraktivt og kunne gjort sporten større uten at det hadde ødelagt noe for oss som aldri vil røre noe dop. Men dette er en diskusjons-sak. Helt på jordet tror jeg uansett ikke jeg er.

Jeg er helt klar over at det er ingenting som hindrer klubbene/kretsene å arrangere stevner uten utstyr - men hvem er det som gjør dette da? Selv om det er ingenting som hindrer dem i å gjøre dette så er det jo ingen som gjør det. Jeg har kun en gang opplevd at ett stevne ble arrangert uten utstyr. Dette var på Skogn. Der deltok jeg og jeg likte det kjempegodt. Det var mye morsommere enn ett vanlig styrkeløfts-stevne. Oppvarmingen gikk hurtigere, stevnet ble arrangert hurtigere og ja.. absolutt ALT var mye bedre. Siden den gang har ikke ett lignende stevne blitt arrangert. Og selv om det hadde blitt det: det er ikke så gjevt å delta på slike små stevner hvis man på NM "må" bruke utstyr. Jeg er fullt klar over at man kan konkurrere uten utstyr på NM i styrkeløft også, men det har lite for seg mener jeg.

OD har jeg diskutert mye med og han skriver:
"SKJØNNER IKKE PROBLEMET, HVIS EN VIL SÅ LØFTER EN UTEN UTSTYR MED HVIS EN VIL.  ER DU VIRKELIG STERK SÅ KAN IKKE DET SKJULES AV UTSTYR, HAVNER EN FOR LANGT NEDE PÅ RESULTATLISTA SÅ FÅR EN BEGYNNE Å TRENE BEDRE/HARDERE."

At du i fullt alvor kan si noe slikt synes jeg blir helt vanvittig. Du mener altså at hvis man vil løfte uten utstyr så må man gjerne gjøre det, men hvis man da havner langt nede på resultatlista så er man for svak? Hvis det skal være slik så må man jo være ett supermenneske uten like for kunne komme høyt på resultatlistene. Hvis man normalt ligger 10 kg i fra toppen med utstyr og velger å løfte uten utstyr så må man bli alt fra 50-100kg+ sterkere for å oppnå samme resultater! Hvis det bare er å trene bedre/hardere for å oppnå dette så ville disse hemmelige treningsmetodene for lengst blitt kjent av de som fortsatt bruker utstyr og de ville fortsatt vært 50-100kg sterkere enn deg.

Å si det du sa her OD blir det samme som å si til en naturlig kroppsbygger at han må ikke prøve å tenke på at motstanderne bruker dop. Han må bare trene hardere og bedre. Skjønner du ikke at han aldri kan oppnå samme muskulatur som de doperne som står på scenen sammen med han?

Jeg vil ha stevner der man kan konkurrere på likt nivå. Jeg vil ha stevner uten utstyr. Hvis jeg skal stille med utstyr i konkurranser hvor andre bruker utstyr, da må jeg jobbe mye mer for resultatene enn de trenger å gjøre. Og hvis de prøver å trene like hardt som jeg gjør - som de meget sannsynlig også gjør - da er vi like langt.

Når det først skal være utstyr i idretten vår så er jeg enig i at IPF skal ha honnør for at reglene er så strenge som de er - men jeg vil altså ikke ha noe utstyr og da må jeg se andre veier.

"REKRUTERINGA HEMMES IKKE AV UTSTYRS BRUKEN MEN HELLER AV DE AV OSS SOM SITTER OG STYRER KLUBBENE RUNDT OMKRING, DET MÅ VÆRE LANGT VIKTIGERE Å TA VARE PÅ DE STORE ILDSJELENE I KLUBBENE OG STYRKELØFTEN ENN Å HAKKE PÅ REGLEMENTET.  SE PÅ MELHUS STYRKELØFT OG KK 67, MELHUS REKRUTERER SOM BARE DET MENS PÅ KK ER DET VÆRT STORT SETT STILLE DE SISTE ÅRENE, DESVERRE."

Hva får deg til å tro at rekrutteringa ikke hemmes av utstyrsbruken? Jeg vet med meg selv at rekrutteringen hemmes av utstyrsbruken. Hadde det ikke vært for utstyret hadde jeg begynt med styrkeløft i 1995-1996 istedet for 1998. Jeg visste ikke om utstyrsbruken og tenkte, slik du anbefaler, at jeg måtte trene hardere og bedre og bruke mange år før jeg begynte med styrkeløft. Jeg hadde lyst, men jeg var for svak. Likevel var jeg mye sterkere enn mange av de som drev på med styrkeløft. Det så bare ikke slik ut pga. at resultatene (med utstyret som jeg ikke visste om) var så bra. Det er flere som tenker slik. Det vet jeg! Jeg jobber på treningsstudio og opplyser om utstyret til mange. Ingen vet om det. Og ingen som vet om det kjenner egentlig til effekten av det.

Klart det er viktig å ta vare på ildsjelene i klubbene og at det er viktigere enn å hakke på reglementet, men hvis det å hakke på reglementet er det som skal til for å gjøre sporten mere attraktiv for tusener av utøvere - hvorfor ikke? Det er jo ildsjeler som bare holder fast på det gamle "og gode" som stopper utviklingen. Jeg mener at utviklingen har gått for langt og at den har gått i feil retning. Det er derfor jeg ønsker å gjøre noe med det.

Du nevner at rekrutteringen på Melhus er meget høy. Ja, de er veldig flinke i rekrutteringen. Men hvorfor er frafallet så stort? De klarer å få med mange på konkurranser, men vi ser dem 1-2 ganger og så er de fleste borte igjen. Hvorfor? Jeg tror nok de fortsatt trener styrkeøvelsene.

"STARTE EGET FORBUND??? DET ER DET SOM SKJEDDE BORTE I USA, EN HAUG MED PERSONER SOM MENER AT DET OG DET OG DET BØR VÆRE TILLAT (LES: DOPING HØYE BØY 2,3,4, LAG MED UTSTYR, BIND LENGRE ENN LANGE OSV), UNNSKYLDNINGEN VAR JO SELVFØLGELIG AT DET HVAR ET FORBUND FOR LØFTERNE!!!
SÅ NÅ HAR MAN MULIGHETEN TIL Å SETTE VERDENSREKORDER I CA 22 FORBUND, L A T T E R L I G!!
NEI SLUTT OPP OM NSF OG IPF DET ER DEN ENESTE VEIEN  FOR STYRKELØFT."

Så hvis man vil ha konkurranser uten utstyr så skal man ignorere det ønsket og heller støtte opp om noe man ikke liker? Tenk om du hadde vært politiker OD. Da hadde du sagt: "Nei, slutt opp om Kjell Magne Bondevik. Det er den eneste veien for Norge". Jeg forstår at din mening er at det NSF og IPF står for er det beste, men jeg er uenig. Jeg mener at IPF er kjøpt og betalt av utstyrsleverandørene. IPF er alt for preget av markedskreftene. IPF har selv ønsket å ta borte benkskjorta f.eks. men Inzer har nektet for dette og bossene i IPF tør ikke å miste mye sponsorpenger. Det er pengene som styrer idretten vår! Er det riktig? Det er mange som kvier seg for å kjøpe en styrkeløftsdrakt til 1600.- kroner som kanskje ryker etter 3 måneder. Idretten har blitt ett pengesluk. Jeg synes ikke det er riktig! Sponsorene styrer IPF og NSF og vi utøvere bare jatter med og godtar at slik er det og slik må det fortsette å være.

Uansett om det fortsetter å være slik så forstår jeg ikke hva som kan være galt med å oppfordre NSF til å arrangere stevner uten bruk av utstyr. Altså få arrangert ett NM uten utstyr. Da kan man ha de vanlige stevnene med utstyr slik som før og ingenting går imot NSF. Da støtter man også opp om NSF og IPF, samtidig som mange får løfte uten utstyr på lik linje med andre. Hvis stevner uten utstyr vil bedre rekrutteringen, slik som jeg er overbevist om, da må det jo være bare bra? Og hvis NSF ikke er villig, eller ikke har lov av IPF, til å arrangere NM uten utstyr, da ser jeg ingen annen løsning enn å danne ett nytt forbund.

Jeg er helt enig i at det er latterlig med 22 forbund med 22 rekorder, men nesten alle vedkjenner IPF som det mest seriøse. Hvis det hadde vært 22 forbund her i Norge så hadde det forbundet som hadde vært best overlevd. Det ville vært opp til utøverne å bestemme hvilket forbund som hadde vært mest riktig. Slik er det med konkurransen ellers i samfunnet også - selv om mye er regulert. Å begynne å diskutere det blir imidlertid litt for politisk.

aktiviteten sier:
"Ser forøvrig at den grusomt sterke OD faktisk stiller uten utstyr på stevner(senest RM i år), og syter ikke selv om han taper på å løfte uten utstyr.  
I tillegg er OD høyt oppe i strongman konkuranser her i Norden, der vi vet at dop er vanlig.  OD driver på med sitt uten dop, og klager heller ikke der!  
OD bør være ett godt forbilde for alle som synes det er gøy å måle krefter.  Honnør til deg og håper du satser på A-NM til våren? "

Jeg har all respekt for OD som stiller opp på RM uten utstyr. Selvsagt syter han ikke for at han taper på å løfte uten utstyr. Hvorfor skal han syte? Han vet jo reglene. Grunnen til at jeg vil ha styrkeløft uten utstyr er ikke fordi jeg syter om jeg stiller opp uten utstyr, men det er fordi jeg gjerne vil at alle skal løfte under samme forutsetninger. Selv om man ikke har "rett" til å syte fordi man deltar i konkurranser hvor utstyr er tillatt, uten selv å bruke utstyr, så skal man vel kunne ønske at stevner hadde blitt arrangert uten bruk av utstyr?

Ja, OD driver med strongman uten å bruke dop. Han hevder seg, og bra er det. Han klager heller ikke, men det betyr vel ikke at det er fair at han skal måtte konkurrere mot doperne? Det er hans personlige ønske og all respekt for det. Hadde ikke du, aktivisten, syntes det hadde vært kjekt med dopfrie strongman-konkurranser? Jeg tror OD hadde kunnet komme langt oppe i en slags dopfri World Strongest Man, men jeg er overbevist om at det aldri vil skje så lenge han konkurrerer under ulike forutsetninger. Og om han skulle klare å komme blant de beste i verden med ulike forutsetninger så betyr heller ikke det at det er feil at han må konkurrere mot folk med ulike forutsetninger.

Jeg synes det blir litt søkt å bruke OD's deltakelse på RM, uten bruk av utstyr, og si at han ikke syter i ett slags argument på at det er ikke noe galt å konkurrere under ulike forutsetninger. Det er helt greit at det arrangeres konkurranser der utstyr er lov å bruke. Jeg liker det ikke. Det er ikke fordi jeg syter eller klager. Jeg er bare uenig i at dette skal være tillatt. Så lenge det ikke finnes noen alternative konkurranser blir jeg sikkert engang i framtiden å se på en styrkeløftsplattform hvor utstyr brukes, men helst skulle jeg likt å løfte i konkurranser hvor utstyrsbruk hadde vært forbudt. Jeg ser lite galt i å ønske det. Jeg kommer sikkert til å konkurrere med utstyr engang i framtiden også, men egentlig har jeg ikke lyst til dette.

Aktivisten skrev selv at det var "nærmest skremmende når du vil ha en klasse der det er tillatt med dop???  I lille Norge??? Hvem skulle tørre å stille der da?". Olaf Dahl stiller i strongman hvor dop er vanlig. Han syter ikke. Han hadde sikkert deltatt i styrkeløft hvor dop er vanlig uten å syte også, på lik linje som han deltar på konkurranser hvor utstyr er tillatt hvor han ikke bruker utstyr.
 
Begynner å bli langt dette innlegget :) Jeg hadde glemt å sjekke om jeg hadde fått noen svar på det og da ble det mye å ta tak i med engang.

Sum summarium:
1) Jeg tror rekrutteringen til styrkeløft blir bedre hvis det arrangeres flere konkurranser uten utstyr. Jeg VET resultatene vi oppnår i styrkeløft idag med utstyr skremmer mange nybegynnere.
2) Jeg tror konkurranser uten utstyr rekrutterer noen til å begynne med styrkeløft med utstyr.
3) Jeg synes alle skal kunne delta i konkurranser. Uavhengig av livsførsel eller tidligere livsførsel.
4) Jeg synes alle skal få konkurrere på like vilkår. De uten utstyr konkurrere mot de uten utstyr. De med utstyr konkurrere mot de med utstyr. De som har dopet eller doper konkurrere mot de som har dopet eller de som doper.

Mest av alt: jeg ønsker meg NM i styrkeløft uten utstyr og mange tilhørende små konkurranser. Det vil for min del gjøre styrkeløft morsomt igjen. Og jeg tror på økt rekruttering. Jeg er faktisk overbevist om økt rekruttering. Stevnene tar også mindre tid å arrangere. Da blir det også økt publikumsinteresse. For slik det er nå er det KJEDELIG å se på vanlige styrkeløfts-stevner som tar flere timer.

Jeg kommer sikkert til å løfte med utstyr en eller annen gang. Jeg takler utstyret, men det er ikke bare fordi jeg syter og klager at jeg ønsker å løfte uten å bruke det.

Egentlig så forstår jeg ikke hvorfor ikke alle, unntatt de som tjener penger på å lage/kjøpe utstyret, ønsker utstyrsfri styrkeløft. Det kan jo være fordi de som er mest for utstyr normalt er så svake uten at de da ikke kan hevde seg på lik linje som de gjør med utstyret?

Håper siste ord ikke er sagt :)

Mvh,
Einar B. Gilberg
 



 











Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten02. november 2003, 20:50
Du er glad i å skrive Einar? ;)

Det siste avsnittet ditt;hvorfor ikke alle vil løfte uten utstyr.  
Glemmer du alle rekorder som er satt de siste ca. 30 årene?  Ingen vil nå igjen slike høyder.  Glemmer du at det antageligvis ikke finnes noe lignende i resten av verden? De beste i Norge vil sikkert måle krefter i utlandet?  Det er jo en liten revolusjon du snakker om her... ;D

Tror ikke jeg fortsetter på dette forslaget, da jeg synes det er for usansynlig og det med dopklasser er rett og slett for dumt.
Stevner uten utstyr kan jo arrangereres, hvorfor ikke sende rundt en invitasjon for å ta ett stevne på gymmet ditt i Trondheim da?  Da får vi iallefall se responsen?  Det stiller sikkert noen.

Ha en fin kveld!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: truls02. november 2003, 22:55
Her blir det sagt utrolig mye merkelig. Trodde faktisk at vi her i Norge var et folkeslag som aksepterte ulike meninger?  Det er ikke særlig tolerant å si at folk er helt på jordet eller at dette blir for dumt etc..

Det må da gå an å diskutere saklig uten å rakke ned på andre mennesker/synspunkter?

Eller besitter dere så få argument at utskjelling og gjennomført negativitet til alle som foreslår noe annerledes eller nytt er det eneste dere kan bidra med???

Jeg synes du argumenterer godt Einar, og selv om jeg er i tvil på spørsmålet om "åpen klasse" så har du gode poeng som ikke kan ses bort ifra.  Når det gjelder konkurranser uten utstyr så får du honnør fra meg. 100% enig!!!!!!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Charro03. november 2003, 02:09
Einar B. Gilberg - du får herved skriftlig honnør fra meg for å være en ytterst skrivefør fyr som gir uttrykk for sine meninger på god norsk! Bravo!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Saktemensikkert03. november 2003, 02:10
Heisann Einar, tenkte bare jeg kunne støtte deg på ett område, om ikke annet ;) Når jeg begynte å trene visste jeg ikke om at det var noe som het styrkeløft engang. Etter hvert fikk jeg imidlertid nyss om sporten, og jeg syntes det hørtes interessant ut (Tross alt innebar det jo konkurrering i benkpress, hehe).

Jeg skal si deg jeg ble skremt da jeg fikk vite hva nivået var, og hvor mye enkelte løftet. Ble IKKE inspirert til å prøve selv med en gang, iallfall :-\ Etter hvert har man jo skjønt at EN DEL av resultatene ligger i bruk av utstyr.

Ikke at jeg på noen måte synes det er mindre bra prestasjoner, bevares, men det hjalp litt med dette ekstra "perspektivet". Mener blant annet at jeg har fått litt mer bakkekontakt i forhold til enkelte amerikanske rekorder, for å si det slik.

Vet ikke hva det vil kunne ha å si for rekrutering av nye løftere om man arrangerte utstyrsfrie stevner, men det hadde sikkert ikke skadet.

Har lekt litt med tanken på å prøve meg i styrkeløft. Tar du en tur innom treningsloggen min, ser du at det ikke akkurat er konkurransedyktige resultater jeg har å skilte med, men jeg kunne likevel tenkt meg å vært med for morros skyld :)

Skjønner uansett at jeg må venne meg til utstyr, skal det ha noe for seg. Tilhører nok dem som kommer til å drømme om en verden uten benkskjorte, men man må vel tilpasse seg. Liker likevel ideen din om å arrangere utstyrsfrie stevner.

Nå ble det vel sagt her at slike stevner kan arrangeres lokalt av klubbene, og det er vel i grunnen rett. Hva skiller forslaget ditt fra slike stevner? Forstår det slik at disse er svært vanlig rundt omkring...

Til slutt må jeg likevel få stille meg kritisk til en åpen klasse, dersom dette innebærer at utøverne ikke blir testet for doping. Dette mener jeg ville gitt signal om at doping er greit. Som du sier, finnes det mye sterke folk som aldri får testet styrken sin i organiserte former. Har imildertid mye av den styrken blitt oppnådd ved hjelp av ulovlige preparater, mener jeg at disse ikke skal "belønnes" med å kunne stille i konkurranser.

Enig med deg om at doping er en uting, men jeg er redd en åpen klasse kunne stimulert flere unge løftere til å dope seg. Kanskje hadde enkelte valgt å prioritere den åpne klassen fra tidlig av, og leflet med "tryllepulver" for å brilijere i denne?!

Man vet jo aldri, men det høres litt skummel ut :P

Likevel, tankene du gjør deg om bruk av utstyr i idrett er interessante :)


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg03. november 2003, 03:37
Takker for mange flott svar på mine innlegg!

Til saktemensikkert:
Stevner uten utstyr kan arrangeres lokalt av klubbene ja, så det er ikke mye som skiller seg her fra mitt forslag. Problemet er at slike stevner arrangeres veldig sjelden og det har nok også sammenheng med at det ikke blir arrangert offentlig NM i styrkeløft uten utstyr i regi av NSF.

For å prøve å unngå at de tankene som har blitt beskrevet her ikke blir begravd i jorden, har jeg laget en underskrivskampanje. Denne ligger ute på:
http://utstyr.proboards17.com

Håper alle som ønsker ett NM uten bruk av utstyr skriver seg på der. Jeg har skrevet innlegg hos NSF sitt ordet fritt på deres internett-sider også slik at jeg når de fleste dette burde interessere.

Siden mange har det med å sammenligne styrkeløft med andre idretter så kan jeg ta denne sammenligningen:
Friidrett har utendørs NM, EM, VM etc. på samme måte som de har innendørs NM, EM, VM. Forholdene er litt annerledes men det er samme sporten. Fotball har innendørs NM, EM og VM også. Den sporten har rett og slett fått navnet Futsal, men er like mye fotball som utendørs fotball. Utstyret i innendørs fotball er annerledes enn i utendørs fotball.

Mange andre idretter har altså to forskjellige NM og da kan vel også styrkeløft ha det samme. Når det gjelder fotball og friidrett så er det nok meget sjelden at de tar fra hverandre. De ulike typene supplerer hverandre. På samme måte har jeg tenkt det med styrkeløft. Utstyrsløs løfting skal ikke konkurrere med utstyrsløfting. Skal bare supplere og hjelpe sporten til å bli mere attraktiv.

Så de som ønsker muligheten til å konkurrere i styrkeløft mot andre som ikke bruker utstyr - skriv dere på underskrivskampanjen. Med den så kan vi og styrkeløftsnorge få ett bilde på hvor stor interessen er. Da kanskje det skjer noe også. Før alt blir offisielt så må det bli tatt opp på tinget hos NSF, men dette kan jo skje...

Skriv under på http://utstyr.proboards17.com

Mvh,
Einar B. Gilberg


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Saktemensikkert03. november 2003, 04:07
Er det bare å logge seg på og svare på innlegget ditt der?


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc03. november 2003, 16:16
Uansett om man måtte ønske "åpen" klasse eller ikke så tror jeg det ville vært nesten umulig å få folk til å stille i denne klassen. Så lenge det er både en testet klasse og en åpen, så vil man automatisk avsløre seg selv som "doper" hvis man stiller i den åpne klassen. Er det noen som ville ha turt å stille i den åpne klassen?




Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold03. november 2003, 18:01
Her er et skikkelig usakelig innlegg i debatten.
1. "Åpen klasse" med utstyr.
2. "Åpen klasse" uten utstyr.
3. "Åpen klasse" uten utstyr men med belte.
4. Vanlig løfting med utstyr.
5. Vanlig løfting uten utstyr.
6. Vanlig løfting uten utstyr, men med belte.
7. Vanlig løfting, med utstyr, men uten skjorte.
8. "Åpen klasse" med utstyr foruten skjorte.
osv. osv. osv. (Kunne føyd til dobble og tripple drakter, monolift osv.)Ikke rart de har 20-30 forbund i USA.

Når vi samtidig har 10 dameklasser og 11 klasser for herrene, bli det mange løftere. I tillegg har vi mange ulike alderskategorier (som enkelte ønsker å dele inn ytterligere).

Hvor mange løftere har vi? Maksimalt 600 på stevner. Da blir det snart en klasse eller i hvert fall en medalje på hver. Så hvorfor skal vi ha stevner? Det er bare å bestille medaljen og få den tilsendt i posten. Det viktigste blir å finne den rette kategorien, ikke hva man løfter.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg03. november 2003, 18:35
Mitt mål og ønske med denne diskusjonen er å få arrangert NM i styrkeløft uten utstyr. Uten utstyr definerer jeg som at man løfter på nesten samme måte som de fleste i verden normalt løfter på ett treningsstudio.

Tynne knevarmere vil være lov. Belte vil være lov. Ja, alt skal være slik det allerede er foruten at vi tar bort knebøydrakt, surringer, markløftdrakt og benkpress-skjorte.

Flere slike stevner har blitt arrangert i Norge og styrkeløftsforbundet har faktisk oppfordret klubbene til å arrangere. Når de har blitt arrrangert så har det vært populært. Det er bare så synd at disse stevnene blir arrangert så alt for sjelden. Tror grunnen til dette er at vi ikke har ett NM uten utstyr. Derfor er det mitt mål å gjøre at NSF former rammene slik at vi får ett offisielt NM i styrkeløft uten utstyr. Jeg tror det er plass til dette, og så lenge slike stevner ikke blir arrangert parallelt med vanlige stevner, så konkurrerer heller ikke de ulike formene av styrkeløft om de samme utøverne.

Jeg har forstått at den "åpne klassen" jeg luftet kanskje ikke er så gjennomførbar, og da konsentrerer vi oss istedet om styrkeløft uten utstyr. Det er tross alt det som ligger midt hjerte nærmest.

Mvh,
Einar B. Gilberg



Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold03. november 2003, 19:34
Etter min mening må det skapes et grunnlag før man kan arrangere et NM. 3-4 stevner pr. år er for dårlig til at jeg ev. kan støtte forslaget på tinget om 2 år. Hvordan skal f.eks. kvalkravene settes ut fra en slik deltagelse?

To argumenter som ble brukt mot innføring av egne NM i markløft, var at de beste hadde for mange stevner og derfor ikke ville delta samt at klubbene hadde for dårlig økonomi.

Så du har 2 år på deg til å bevise at det er et grunnlag og at argumentene er feil. Man skal ikke bli norgesmester bare fordi man løfter uten utstyr, men for at man er best blant de beste.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten03. november 2003, 19:55
Gjentar min utfordring Einar!
Inviter på ett styrkeløft stevne uten utstyr på Wing treningssenter i Trondheim.  Da får vi se responsen her i trøndelag iallefall.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc03. november 2003, 22:57
Her er et skikkelig usakelig innlegg i debatten.
1. "Åpen klasse" med utstyr.
2. "Åpen klasse" uten utstyr.
3. "Åpen klasse" uten utstyr men med belte.
4. Vanlig løfting med utstyr.
5. Vanlig løfting uten utstyr.
6. Vanlig løfting uten utstyr, men med belte.
7. Vanlig løfting, med utstyr, men uten skjorte.
8. "Åpen klasse" med utstyr foruten skjorte.
osv. osv. osv. (Kunne føyd til dobble og tripple drakter, monolift osv.)Ikke rart de har 20-30 forbund i USA.

Når vi samtidig har 10 dameklasser og 11 klasser for herrene, bli det mange løftere. I tillegg har vi mange ulike alderskategorier (som enkelte ønsker å dele inn ytterligere).

Hvor mange løftere har vi? Maksimalt 600 på stevner. Da blir det snart en klasse eller i hvert fall en medalje på hver. Så hvorfor skal vi ha stevner? Det er bare å bestille medaljen og få den tilsendt i posten. Det viktigste blir å finne den rette kategorien, ikke hva man løfter.


Du glemte VM for Brannmenn/politi sub-junior "åpen klasse", 58 kg, for døve, med trippel skjorte, og handicap som gjør at de nesten kan gå til benken selv.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Magne Sium04. november 2003, 07:53
Gilberg prøver å gjøre noe for styrkeløft som sport - det skal han ha ros for. Selv om jeg er en ihuga styrkeløftentusiast så synes til og med jeg at styrkeløftstevner er drepende kjedelige og langtekkelige. Det er dessverre ikke slik at et styrkeløftstevne er noe en tar med familien på (med mindre en løfter selv). Hva kan en gjøre med det? Jeg synes Einar sitt forslag er med på å gjøre styrkeløft mer tilgjengelig for allmuen., bl.a. ved at det reduserer tidsforbruk, det blir mindre forvirrende å se på for de uinnvidde og det senker terskelen for å bli med på konkurranser.  Samtidig er det et bedre forslag enn å fjerne knebøy/redusere antall løft, o.l.

Dessuten en liten saksopplysning til Aktiviteten: OD - såvidt jeg har fått høre - bruker drakt i markløft, men ikke i knebøy. :)

..og til OD: Anthony Clark (som løfter for en bakgårdsorganisasjon i USA) hadde faktisk verdensrekorden i benkpress en periode i IPF med 310kg (det var han som slo Kazmaiers rekord). Shane Hamman satte en del rekorder for bl.a NASA, (istyrkeløftforbund - ikke romfartsorganisasjonen) men likevel så innehar han vel fortsatt knebøyrekorden i IPF? Ikke alle som løfter for andre enn IPF/USAPL er automatisk juksemakere og pipelorter  ;) (de fleste, ja, men ikke alle).


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten04. november 2003, 08:14
Stemmer nok det Marshall, Olaf brukte drakt i markløft.  Det var vel heller ikke så viktig i debatten... ;)

Joda alle forslag er prisverdig, og styrkeløftstevne uten utstyr tror jeg så absolutt kan gjennomføres i noen klubber.  Men å starte eget forbund, med eget nm etc. er helt bak mål. For ikke å snakke om å tillate doping på stevner når Einar er dopingmotstander selv?!
Men nå tror jeg også at Einar har innsett at det siste utsagnet kanskje ikke var av det klokeste.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc04. november 2003, 12:14
Jeg har enda ikke skjønt hvordan stevner uten utstyr skal gå raskere enn stevner med utstyr? Man har 1 min fra stanga er lastet til løftet skal påbegynnes. Dette er ikke lang tid. Mener dere at uten utstyr så bruker løfterne mindre tid enn 1 min?




Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Sterkestesomfinns04. november 2003, 12:47
Endelig en som har skjønt det!
:step::banana: til deg fra meg...
Sterkestesomfinns


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg04. november 2003, 13:47
Stemmer nok det Marshall, Olaf brukte drakt i markløft.  Det var vel heller ikke så viktig i debatten... ;)

Joda alle forslag er prisverdig, og styrkeløftstevne uten utstyr tror jeg så absolutt kan gjennomføres i noen klubber.  Men å starte eget forbund, med eget nm etc. er helt bak mål. For ikke å snakke om å tillate doping på stevner når Einar er dopingmotstander selv?!
Men nå tror jeg også at Einar har innsett at det siste utsagnet kanskje ikke var av det klokeste.

At styrkeløfts-stevner uten utstyr kan gjennomføres i noen klubber er jo allerede bevist. NSF har også oppfordret til dette. Og deltakelsen var ganske bra iallefall da jeg deltok.

Hvis Norges Styrkeløftsforbund ikke vil vedkjenne seg ett NM i styrkeløft uten utstyr så kan jeg ikke forstå hva som er bak mål ved å lage ett eget forbund. Jeg vil helst slippe det, men jeg ser ikke bort ifra at det kan skje. Sannsynligvis ikke, men siden jeg ønsker sterkt å få ett NM i styrkeløft uten utstyr så vet man aldri.



Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bonzo04. november 2003, 13:55
Jeg støtter herved Gilberg sitt forslag til NM uten utstyr. Og siden B-nm nå er kuttet ut vil det jo ikke bli noen flere stevner,man bare bytter ut et stevne med et annet. Grunnen til at jeg sier dette er at flere klubber sliter sikkert med å kunne skaffe folk som kan tre på utøvere skjorter. Er selv medlem i en liten klubb og hvis alle aktive i klubben skal løfte vil det nesten ikke være igjen folk til å til å tre på drakter, skjorter og surre bind .Har selv opplevd og måtte kutte ut siste knebøy i konkuranse da jeg både har vært for sliten og ikke hatt tid til å surre bind på meg selv for tredje gang.
Uten utstyr er man jo ikke avhengig av noen. Jeg må si at jeg misunner de som kan reise på et stevne og bare kan konsentrere seg om å løfte. Det andre blir besørget av hjelpere.Jeg vil slå et slag i bordet for alle de som vil løfte men som ikke har mulighet til å ha et flott hjelpeapparat rundt seg til stadighet. Jeg tror NM uten utstyr ville bli ett morsomt stevne med mange fargerike personer. Folk fra andre idretter som trener styrke ville kanske bli med.Jeg sier ikke dette fordi jeg er en antiutstyrfanatiker men fordi jeg vil få flere inn i sporten ikke færre !!!! Med samme jeg er i gang vil jeg også påstå det hersker en dobbeltmoral i styrkeløftmiljøet da folk som tiligere stemte mot skjorte plutselig slår om og stemmer for,men dette har vel kanskje med økonomiske interesser å gjøre ???????? Det var alt fra meg,da er det bare og komme med PEPPERBØSSA   ;)


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Utstyr04. november 2003, 14:19
Regner med at punktet om økonomiske interesser er myntet på oss.

1. Vi var for skjorta og offentliggjorde dette i lang tid før vi startet firmaet. Tror Børge og Arild kan bekrefte at vi hadde en heftig diskusjon på NM i Brumunddal for noen år siden.

2. Vi hadde aldri startet firmaet hvis Sportsshop hadde fungert.

Tror imidlertid de fleste firmaer ønsker å tjene litt på alt arbeidet som blir lagt ned. Sannsynligvis påvirker dette ens meninger og holdninger, men det var ikke tilfelle i denne saken. Har heller ingen problemer med det hvis så hadde vært tilfelle.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: mamma04. november 2003, 14:21
Det er bare å innse det, Bonzo, at det er ganske mange i miljøet som ikke ser det som noe stort tap at løftere fra småklubber må holde seg hjemme for de ikke har støtteapparat til å henge med. Hvis jeg synes det er kult å kunne skryte av heftige perser og tunge vekter driter vel jeg i om utstyret jeg trenger for å kunne det begrenser andres mulighet til å delta.
:rasp:
(og hva ska vi med rekruttering når vi har veteraner?)


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Sterkestesomfinns04. november 2003, 14:37
Hei.
Skjønner at det med lang reisevei og liten klubb kan bety at man får mindre hjelp på stevner. Men, jeg har selv opplevd at min hjelper har stilt opp for andre løftere, faktisk på nesten hvert stevne vi har vært på! Det det skulle bare mangle!
Tror nok at det er mange som stiller opp og hjelper dersom man "bare roper ut"!
Sterkestesomfinns


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold04. november 2003, 14:45
ER det lov å løfte uten utstyr?

De som bruker argumentet om mangel på hjelp og lang reisevei, har hittil vært fra en av norges beste klubber med noen av norges beste løftere. Ser ikke ut til å ha skadet denne klubben.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Raggis04. november 2003, 14:56
Bonzo er inne på noe viktig i denne debatten. Selv løfter jeg for en av norges største klubb. Men selv her mangler det med folk som hjelper til på stevnene. Men ikke pågrunn av lite folk, men fordi det finnes en del egoister som ikke gidder å stille opp å hjelpe til når man ikke skal løfte selv. De gidder ikke engang å titte på sine kollegaer løfte.

Når jeg ikke løfter selv er jeg ofte med for å hjelpe ett par andre løftere med utstyr, og stå som skivepåsetter. Noe jeg stort sett gjør hver gang jeg er på stevne og ikke skal løfte selv.

Når det gjelder utstyr, så går det i knebøy stort sett greit. Man kan jo hjelpe hverandre selv om man har en drakt til midjen. Og også surre på bind selv. Men i benk blir det nå værre, når man har på seg benkskjorta kan man stort sett ikke gjøre noen ting. Og langt ifra hjelpe andre med skjorta...

Nå er benkskjorta innført. Og jeg regner derfor nå med at de som er/var for trøya også stiller opp for sine kollegaer. Mine erfaringer er at det gjerne er løftere på ett høyere nivå, som ser seg for gode til å hjelpe andre. Det er greit at de ikke skal stille opp hver gang, men det hadde ikke gjort noe om de også hjalp til en eller to ganger i året. Det finnes heldigvis noen unntak.
Egositiske primadonar har styrkeløften ikke brukt for!!!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc04. november 2003, 14:57
Hei.
Skjønner at det med lang reisevei og liten klubb kan bety at man får mindre hjelp på stevner. Men, jeg har selv opplevd at min hjelper har stilt opp for andre løftere, faktisk på nesten hvert stevne vi har vært på! Det det skulle bare mangle!
Tror nok at det er mange som stiller opp og hjelper dersom man "bare roper ut"!
Sterkestesomfinns

Når jeg stilte opp på B-NM i 2000 så løftet jeg bare med knebind. Imidlertid hadde jeg ingen til å hjelpe meg å surre bind, så jeg spurte noen som satt ved siden av meg om de kunne hjelpe. Jeg tror det var noen av lederne fra en annen klubb. Det var ihvertfall en nordlending som endte opp med å hjelpe meg, og han var helt fantastisk. Han slapp alt han hadde i hendene og konsentrerte seg helt om å hjelpe meg. Han surret bind, fikk meg til å slappe av mellom løftene, passet på når det var min tur, og psyket meg opp før hvert løft ved å brøle og rope til meg og klype meg skikkelig i brystet.

Jeg takket ham for hjelpen etterpå, og jeg har tenkt mye i ettertid på hvor fantastisk god hjelp han ga en person som han aldri før hadde møtt! Det er et av mange gode minner jeg har fra styrkeløft.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc04. november 2003, 15:08
Før skjorta ble godkjent sa flera av skjortemotstanderne at det ikke var noe problem, fordi "man kan jo trene med skjorta hvis man vil". Til dere vil jeg nå si "dere kan jo løfte uten skjorte hvis dere vil". HA!!!!!!!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mesterinne04. november 2003, 15:17
Han surret bind, fikk meg til å slappe av mellom løftene, passet på når det var min tur, og psyket meg opp før hvert løft ved å brøle og rope til meg og klype meg skikkelig i brystet.


Klype deg i brystet...?  :o


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc04. november 2003, 15:22
Han surret bind, fikk meg til å slappe av mellom løftene, passet på når det var min tur, og psyket meg opp før hvert løft ved å brøle og rope til meg og klype meg skikkelig i brystet.


Klype deg i brystet...?  :o

Ja, det kan man gjøre på gutter i styrkeløft. Det gjør vondt, og derfor blir man psyket opp.
Jeg regner med at dere jenter ikke opplever klyping i brystet på styrkeløftstevner, men heller i andre anledninger...
 8)


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: listefyll04. november 2003, 16:04
Regner med at punktet om økonomiske interesser er myntet på oss.

1. Vi var for skjorta og offentliggjorde dette i lang tid før vi startet firmaet. Tror Børge og Arild kan bekrefte at vi hadde en heftig diskusjon på NM i Brumunddal for noen år siden.

2. Vi hadde aldri startet firmaet hvis Sportsshop hadde fungert.

Tror imidlertid de fleste firmaer ønsker å tjene litt på alt arbeidet som blir lagt ned. Sannsynligvis påvirker dette ens meninger og holdninger, men det var ikke tilfelle i denne saken. Har heller ingen problemer med det hvis så hadde vært tilfelle.

Nei, la oss ikkje falle ned på eit slikt nivå at folk blir skulda for å ha vikarierande motiv berre fordi dei gjer Styrkeløftnoreg ein kjempeteneste og sikrar stabile leveransar av godt utstyr.

Eg har berre konkurrert sidan 1996 (jypling)og tilgangen til utstyr har vore eit konstant, irriterande og meiningslaust problem.

Trur faktisk at dette er noko som dei fleste av oss kjenner oss igjen i.

Eg har sjølv gjort dei mest vanvittige krumspring dei siste åra for å skaffe meg det eg treng.

Det er no ein sjeldan luksus å bestille - og faktisk få utstyr til rett tid.

Eg vil difor nytte høvet til å gje ein solid honnør til dei to eldsjelene som gjorde dette mogleg.

Og eg håpar at dykk sit igjen med ein solid gevinst på dette - det har dykk fullt fortent.

bøy frå listefyll ;)

:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:
:step::step::step::step::step::step::step::step:


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc04. november 2003, 16:50
Få høre om noen av krumspringene dine...


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: sexylady04. november 2003, 19:42
Hei herr Gilberg!
Ser ikke akkurat ut til at det var så altfor voldsom respons på den underskriftskampanjen din! Med andre ord, tror ikke den var så veldig vellykket....

 ;D


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bonzo06. november 2003, 09:25
Julestevne !

Er det noen som vet om julestevnet i oslo styrkeløftklubb skal være uten utstyr i år sånn som i fjor.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Skinn og bein07. november 2003, 13:55
Nå vet jeg ikke om denne debatten er lagt død eller hva, siden jeg selv er en ny bruker av forumet. Selv har jeg konkurrert i ca 6 eller 7 år. Alle årene har jeg og er fortsatt i Melhus styrkeløft.

Vi er nå, sammen med Røros, eneste (så og si) aktive klubb i sør og nord trøndelag. Vi har en solid rekruttering. Dette er yngre mennesker som kommer innom klubben å ser mange av oss trene med drakter og skjorter. Dette synes det absolutte flertall ser morsomt ut. En løfter jo mer, og det er jo målet for de fleste som begynner hos oss. Dette gjelder benk skjorta såvel som drakter. Så jeg tror ikke at utstyret er skadelig for rekrutteringen. Jeg har selv deltatt på ett stevne uten utstyr, og fikk vondt i knærne flere uker etterpå men dette er i å for seg ikke et argument.

Jeg leste et innlegg om rekrutteringen vår, og det nevnes at mange av de ve rekrutterer bare deltar på 1-2 stevner og så slutter, tilfelle her er i allefall ikke utstyr, for de fleste løfter uten drakter, så dette er ingen faktor. Da er det heller individuelle personlige grunner til at de slutter.

Økonomisk synes jeg ikke styrkeløft er en dyr sport. Jeg spiller også håndball, aktivt i 2 divisjon, og der har vi en dyr sport. Dette gjelder de fleste idretter jeg har deltatt i og observert. Dessuten tror jeg at hvis vi jobber mot et felles mål om rekruttering, som igjen biddrar til det overordnede målet til forbundet om å bli OL-gren, så vil nok prisene på slikt utstyr gå kraftig ned i takt med rekrutteringen.

Vi i Melhus er en klubb med ca 100 medlemmer, der mange mosjonerer. De fleste har lyst til å konkurrere, og utstyret er sjelden et argument mot at de blir med.

Vet ikke om dette er en debatt som fortsatt pågår, men som svært aktiv styrkeløfter, og med stor personlig interesse, synes jeg dette er et svært nyttig, godt og saklig forum.

Sportslig hilsen
Skinn og bein, som kanskje ikke er et så anonymt kallenavn.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten07. november 2003, 14:52
Debatten er ikke død skinn og bein, bare avtatt...  Vi har det samme intrykket her på Røros, ingen som reagerer på utstyret. Og om de slutter så er ikke det årsaken, den ligger mer på motivasjon/treningsvillighet samtidig som mange er "redd" for å dumme seg ut på stevner.

Vi skal ha julestevne nå i desember, og der blir det med nye løftere som ikke har utstyr, kun knebind.  Har de hatt utstyr så har de selvfølgelig brukt det....


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc07. november 2003, 15:14
Når det gjelder rekruttering så har jeg også ofte opplevd folk som ønsker å stille i konkurranse, mens alltid sier at de skal løfte X antall kg sammenlagt før de stiller. Det fører som oftest til at de aldri stiller opp, fordi uansett hvor mye de øker så mener de at de ikke er sterke nok til å stille opp.

Det samme gjelder kroppsbygger wannabees som hvert år blir større og større og sier "jeg skal stille til høsten", men de stiller aldri opp.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mesterinne13. november 2003, 14:51
Julestevne !

Er det noen som vet om julestevnet i oslo styrkeløftklubb skal være uten utstyr i år sånn som i fjor.

Ser ut til at det blir med ustyr. Ikke min avgjørelse...


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Lumbago13. november 2003, 16:26
Har fulgt med på denne utstyrsdebatten en stund nå og begynner å se meg litt lei på denne argumeteringen mot utstyr. Utsyr er noe som finnes i alle idretter og som er ment for å bedre prestasjonen. I langrenn har de på kondomdresser for å gå fortere - i styrkeløft har har man på "superdrakter" for å løfte mer. I bunn og grunn blir det samme greie. Og hva så om vi ser dumme ut i pingvinskjorter, knebind osv. - jeg driver med strykeløft for å løfte mye ikke for å se fin ut på stevner. Ingen seriøse idrettsutøvere (foruten en del fotballspillere kanskje...) bryr seg om dette med hvordan de ser ut. Nå har det seg slik at benkskjorten har blitt tillatt fra 01.01.04, og da bør vi infinne oss med dette og ikke sette oss på bakbeina å syte (de fleste skjønner sikker hvilke sak dette dreier seg om)

Mange av de argumetene som er mot utstyr drier seg om rekrutering. Personlig er jeg rimelig sikker på at utstyr ikke er årsaken til svak rekrutering. Vil man ha økt rekrutering må man tenke på nye måter. Styrkerløft i å for seg en usynlig idrett; en idrett som folk flest sjelden har hørt om. Vil man ha økt rekrutering må man aktivt ut å oppsøke publikum istedenfor å sitte på et bortgjemt gym og vente på at nye medlemmer skal strømme til. For et halvt år tid siden var jeg med på et stevne i Brisbane (Australia) - det ble arrangert utendørs i handlegata. Som aktiv løfter er dette noe av det mest spesielle jeg har vært med på. Det samlet seg fort opp noen hundre mennesker rundt løftescenen   for å se hva vi drev med. Med så mange tilskuere steg adrenalinsnivået litt høyere enn hva det vanligvis gjør! Det føltes også spesielt å få applaus til siste oppvarmingløft i mark (oppvarmingen skjedde også utendørs). Mitt poeng er at et slikt stevne virkelig er en måte å markedsføre idretten på! I Norge har vi dog en lang vinter som gjør at stevner sjelden kan arrangeres utendørs - men det finnes noen varme måneder og det finnes store innendørs handlesenter. La oss slutte å være naive og skylde på utsyret; der er og blir ikke det store rekruteringproblemet.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman13. november 2003, 17:28
Helt enig med Einar B. Gilberg, honnør for det innlegget. Vet at mange uinvidde synes utstyrsbruken er komisk, og vet at utstyrsbruken er an av grunnene til sviktende rekruttering. Ville nok selv begynt med styrkeløft hvis konkurransene var utstyrsfrie, orker bare ikke tanken på å trene og konkurrere i trange, ekle drakter, dessuten blir det dyrt å skulle kjøpe seg stadig nye drakter etter hvert som man blir større. Synes for øvrig man kunne droppe knevarmere, benkdrakt og belte også. Forslaget om "åpen klasse" synes jeg imidlertid var i drøyeste laget.

Det blir bare litt komisk når en knebøy-rekord på f.eks. 300kg må "deles opp i", la oss si, 260kg styrke og 40kg drakt/bind.

Mvh HITman, tilhenger av rå styrke :vekt:


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten13. november 2003, 17:41
Helt enig med Einar B. Gilberg, honnør for det innlegget. Vet at mange uinvidde synes utstyrsbruken er komisk, og vet at utstyrsbruken er an av grunnene til sviktende rekruttering. Ville nok selv begynt med styrkeløft hvis konkurransene var utstyrsfrie, orker bare ikke tanken på å trene og konkurrere i trange, ekle drakter, dessuten blir det dyrt å skulle kjøpe seg stadig nye drakter etter hvert som man blir større. Synes for øvrig man kunne droppe knevarmere, benkdrakt og belte også. Forslaget om "åpen klasse" synes jeg imidlertid var i drøyeste laget.

Det blir bare litt komisk når en knebøy-rekord på f.eks. 300kg må "deles opp i", la oss si, 260kg styrke og 40kg drakt/bind.

Mvh HITman, tilhenger av rå styrke :vekt:

Vi har alle forskjellige meninger, og uinvidde synes det virker merkelig med alt utstyret er kjent. Men å revolusjonere en idrett bare fordi folk synes det ser dumt ut med knebind og drakt kommer aldri på tale.  Tror heller ikke at debatten vil strekke seg lengre ut enn i dette forum.
Når det gjelder din styrkeinndeling 300 kg. 260 kg uten og 40 kg til med, er faktisk underdrevet.(Sjelden sak blant motstandere... :D)
Vil anta at en som løfter 300 kg i knebøy tar 210-230 uten utstyr...  
Som tidligere nevnt i "debatten", så er det utstyrsbruk i alle andre idretter også, så dette er ikke noe spesiellt.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman13. november 2003, 17:50
I himmelens navn  :o nei, at knebøy-utstyr hjalp SÅ mye til, det visste jeg ikke, men det gjør meg faktisk bare enda mer enig med Einar Gilberg.

Skjønner at det er et praktisk problem å skulle "revolusjonere" IPF, men strengt tatt burde det ikke være noe revolusjonerende i seg selv å skulle arrangere stevner hvor man kun målte styrke, ikke også utstyrskvalitet  ;)

Btw, hvor mye "hjelp" får man av utstyr i benk og mark?


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten13. november 2003, 17:57
Man kan jo arrangere utstyrsløse stevner, men det spørs hvor morsomt det blir, når man aldri vil komme i nærheten av rekordene.  
Hjelp av utstyr varierer veldig fra løfter til løfter.  I benkpress så vil en som benker 150 kg uten kanskje tjene 15-25 kg. på skjorta.
I markløft er det ikke så mye å hente for de som står smalt(kanskje en 10%), men mye mer for teknikk løftere og de som løfter i soumo.

Husk nå på at i knebøy så skal hofteleddet være under knehøyde for å være langt nok nede.  Prøv det på neste lårtrening HITman, og rapporter hvor mye tyngre det ble! ;D


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman13. november 2003, 18:04
Har selv for lengst gått over til å trene dyype knebøy (hofteleddet 5-10cm UNDER knehøyde), i motsetning til tidligere, da jeg kun gikk til 10-15cm OVER godkjent. Det tar på en helt annen måte, måtte gå ned ca. 40kg i vektbelastning, og er nå oppe i 8 reps på 130kg (uten utstyr), noe jeg er rimelig godt fornøyd med  :D


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten13. november 2003, 18:14
Det er meget bra!  Da tar du 200 kg. med utstyr og instruksjon!  Stå på!


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bamse Bjørn13. november 2003, 19:18
aktiviteten: tar du ikkje litt vel hardt i no. Eg kjenner et par som tar akkurat 300 kg i knebøy, og begge trener forholdsvis mykje med utstyr. Den eine har 235 uten utstyr og han andre har 230 kg uten utstyr. En bør ha sinnsykt bra tilpasset utstyr for å få 90 kg på drakta. Erik Stiklestad har vel aldri hatt så mykje og han bøyde jo 350.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Ivrig pingle13. november 2003, 19:49
Anne Sigrid Stiklestad var vel god for 170 kg i bøy uten utstyr og har gjort 245 kg. Sigve Valentinsen gjør rundt 220 uten utstyr og har i alle fall 296 kg i bøy( kanskje mer som senior). Så jeg tror 70 kg+ er bra å få med utstyr. Kenneth Sandvik er god for 245 kg i benk uten trøye og har jo 315 med, tror det er bra mye å få på benkskjorta. Russerne er kjent for å hente rundt 100 kg i bøy med utstyr. Og etter å ha hørt rapporter og sett filmsnutter fra VM av Russerne og Ukrainerne i bøy så ser jeg at vi har veldig mye å lære av dem. Mange får en litt dårligere teknikk med utstyr mens russerne bøyer helt perfekt. Bommer sjelden på vekta. Blir det underkjent er det ofte 2 mot 1


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Utstyr13. november 2003, 19:56
Hvilken idrett er "Styrkeløft uten utstyr"? Kan det sammenlignes med løkkefotball eller tøyball (i fotball)?


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mesterinne13. november 2003, 20:01
Anne Sigrid Stiklestad var vel god for 170 kg i bøy uten utstyr og har gjort 245 kg. Sigve Valentinsen gjør rundt 220 uten utstyr og har i alle fall 296 kg i bøy( kanskje mer som senior). Så jeg tror 70 kg+ er bra å få med utstyr. Kenneth Sandvik er god for 245 kg i benk uten trøye og har jo 315 med, tror det er bra mye å få på benkskjorta. Russerne er kjent for å hente rundt 100 kg i bøy med utstyr. Og etter å ha hørt rapporter og sett filmsnutter fra VM av Russerne og Ukrainerne i bøy så ser jeg at vi har veldig mye å lære av dem. Mange får en litt dårligere teknikk med utstyr mens russerne bøyer helt perfekt. Bommer sjelden på vekta. Blir det underkjent er det ofte 2 mot 1

Tenk om Inger Blikra hadde trent med utstyr! Hun løfter visst lett på 165 kg i knebøy kun med belte  :o

Hørte forresten at Larry Maile, landslagssjef for USA, mener at man må trene hver eneste uke hele året med utstyr for å få maks ut av utstyret. Høres slitsomt ut...


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman13. november 2003, 20:05
Hvilken idrett er "Styrkeløft uten utstyr"? Kan det sammenlignes med løkkefotball eller tøyball (i fotball)?
Styrkeløft uten utstyr = en (merkelig nok) fiktiv idrett hvor man sammenligner rå, menneskelig styrke uten annet utstyr enn knokler, bånd, sener og muskler.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten14. november 2003, 16:06
aktiviteten: tar du ikkje litt vel hardt i no. Eg kjenner et par som tar akkurat 300 kg i knebøy, og begge trener forholdsvis mykje med utstyr. Den eine har 235 uten utstyr og han andre har 230 kg uten utstyr. En bør ha sinnsykt bra tilpasset utstyr for å få 90 kg på drakta. Erik Stiklestad har vel aldri hatt så mykje og han bøyde jo 350.

Flisespikkeri? ::)


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bamse Bjørn14. november 2003, 16:26
Aktiviteten: Nei. Hvis det er mest vanlig å få så mykje på utstyret så vil jo gjerne eg og ha det ;)


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten14. november 2003, 17:01
Du får mer på ustyr jo høyere nivå du er på. Så får hver enkelt finne ut hvordan.
Personlig har jeg ikke hatt mer en ca.50 kg. på utstyr. Men så har jeg ikke vært verdensmester heller da... ;D
Geir B. tror jeg tar rundt 220 uten utstyr, han har pers. på 312,5 kg.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc14. november 2003, 19:51
At Russerne får 100 kg på utstyret høres helt merkelig og usannsynlig ut. Det er jo flere av de som løfter med slakke Hard Core drakter hvor de kan dra på stroppene selv.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bamse Bjørn15. november 2003, 01:06
Bør vel berre trene meir med utstyr. Sist gang eg trente i lengre tid med utstyr så fikk eg 35 kg berre på knebinda.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: BjM15. november 2003, 11:25
Det er nok bare å innse styrkeløft er en idrett hvor støttutstyr som gjør at man løfter mer er en del av gamet. Noen synes å tro at utstyr gjør det hele mye letter, men sannheten er vel heller at det trengs ganske mye trening med utstyr for å bli god med utstyr. Og det er jo ikke akkurat lett å løfte tungt selv om man bruker utstyr. Og stå der med mange hunder kilo på skuldrene klar til å løfte knebøy kjennes ikke lett uansett.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mesterinne15. november 2003, 11:33
Enig med deg. Noen synes å tro det er bare å legge ei benkskjorte på benken, så løfter den 20 kilo helt av seg selv.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Magne Sium15. november 2003, 11:57
Skal ikke snakke for andre, men jeg vet at det ikke er så enkelt som å dra på seg utstyret og forvente x antall kilo med en gang. Poenget for de fleste som ikke liker drakter tror jeg er at de/vi liker å se hvor mye en er i stand til å løte uten "hjelp". At styrkeløft fordrer bruk av utstyr er jeg helt på det rene med, men det er også årsaken til at jeg ikke vil være med å delta aktivt i denne idretten. I så måte er vekløfting et mer interessant alternativ ettersom det har en mye større grad av WYSIWYG.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman15. november 2003, 15:06
Pent sagt Marshall  8)

En tilføyelse av "uten utstyr" etter en pers er å regne som et kvalitetsstempel (les: kvaliteten på kjøttet - UTEN emballasje  ;) )

Ser jo det umulige i å endre på en trend som slett ikke viser tegn til å snu, men det er absolutt honnørverdig å gjøre et forsøk slik Einar Gilberg har gjort her, og det er for meg komplett uforståelig at han har fått så mye pepper som han har fått for forslaget sitt. På den ene siden argumenteres det for mer bruk av utstyr her hjemme, på den andre siden kritiseres andre forbund for å bruke FOR MYE utstyr.  ??? Og det er jo helt utrolig at mange ikke en gang er i stand til å SE FOR SEG styrkeløftidretten i dens ultimate form (les: uten utstyr), jf. bl.a. innlegg med sammenligning av moderne fotball kontra "løkkefotball eller tøyball"...

Mvh en ønsketenkende HITman


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc15. november 2003, 18:48
Skal ikke snakke for andre, men jeg vet at det ikke er så enkelt som å dra på seg utstyret og forvente x antall kilo med en gang. Poenget for de fleste som ikke liker drakter tror jeg er at de/vi liker å se hvor mye en er i stand til å løte uten "hjelp". At styrkeløft fordrer bruk av utstyr er jeg helt på det rene med, men det er også årsaken til at jeg ikke vil være med å delta aktivt i denne idretten. I så måte er vekløfting et mer interessant alternativ ettersom det har en mye større grad av WYSIWYG.

Kan du utdype litt mer hvorfor du ikke vil være med aktivt i styrkeløft pga utstyret?


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Magne Sium17. november 2003, 07:44
WYSIWYG  :)


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: BjM17. november 2003, 08:21
Pronounced WIZ-zee-wig. Short for what you see is what you get. A WYSIWYG application is one that enables you to see on the display screen exactly what will appear when the document is printed. This differs, for example, from word processors that are incapable of displaying different fonts and graphics on the display screen even though the formatting codes have been inserted into the file. WYSIWYG is especially popular for desktop publishing.

Jeg tror Marshall må rebootes med ny software først, mangler plugin for utstyr.


Tittel: Re:Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Magne Sium17. november 2003, 13:56
MRSMT!!!!! ;D


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mesterinne19. januar 2005, 14:08
 :help:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Saktemensikkert19. januar 2005, 14:12
:help:
Hehe, der er jeg jammen enig, Frøken B - Hva i f...


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: buajoa23. mars 2005, 20:23
Skjønner ikke helt problemstillingen. Lurer litt hva slags motivasjon dere har for å drive med styrkeløft. Dersom man skal drive med en idrett som styrkeløft må man nødvendigvis finne seg i å benytte de utstyret som er nødvendig for å hevde seg. Er vel ikke mange som gyver seg løs i et skirenn med treski eller svømmestevne iført heldekkende bomullsbadedrakt med pyntekanter. Synes styrkeløft er en av de idrettene som virker mest rettferdig av alle, dyrt er det heller ikke.

Personlig driver jeg bare på hobbybasis foreløpig, men klarer jeg å gjennomføre de mål jeg har satt meg, blir det anskaffelse av utstyr etter hvert og seriøs satsing.

Tror noe av problemet i rekruttering er mye fokus på doping og andre skumle greier i media. Styrkeidrett blir lett koblet sammen med bruk dop og da vil man jo ikke drive med det.



Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M23. mars 2005, 21:07
Syns det hadde vært bra om det hadde blitt arrangert flere utstyrsfrie stevner rundt om i landet. Hadde vært artig å sett forskjellen på med og uten utstyr på et stevne.

Benkskjorten skjønner jeg ikke hva har med styrkeløft å gjøre egentlig.
Løfte mer kilo bare???(vil gjerne ha flere grunner)
Eneste den gjør er jo at det blir flere skader. ???





Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Charro23. mars 2005, 21:20
Skjønner ikke helt problemstillingen. Lurer litt hva slags motivasjon dere har for å drive med styrkeløft. Dersom man skal drive med en idrett som styrkeløft må man nødvendigvis finne seg i å benytte de utstyret som er nødvendig for å hevde seg. Er vel ikke mange som gyver seg løs i et skirenn med treski eller svømmestevne iført heldekkende bomullsbadedrakt med pyntekanter. Synes styrkeløft er en av de idrettene som virker mest rettferdig av alle, dyrt er det heller ikke.

Personlig driver jeg bare på hobbybasis foreløpig, men klarer jeg å gjennomføre de mål jeg har satt meg, blir det anskaffelse av utstyr etter hvert og seriøs satsing.

Tror noe av problemet i rekruttering er mye fokus på doping og andre skumle greier i media. Styrkeidrett blir lett koblet sammen med bruk dop og da vil man jo ikke drive med det.



Akkurat her er jeg enig med deg og uenig med Einar. Man må være med på leken. Personlig syns jeg stort sett det er artig å løfte med utstyr, for da løfter jeg tyngre. Ulempen er at man er avhengig av hjelp, men det bidrar også til større samhold løfterne imellom; det syns jeg er positivt. En myte er jo ellers at det er utstyret som løfter vektene, ikke utøveren - og at man ikke behøver å være sterk når man har utstyr. Dette syns jeg er noe stort tull. Er man f.eks. svak om man har 235 i benk med skjorte, men "bare" 200 uten? Latterlig. Poenget er jo at det varierer hvor mye de enkelte løfterne tjener på utstyret.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..23. mars 2005, 22:43
Syns det hadde vært bra om det hadde blitt arrangert flere utstyrsfrie stevner rundt om i landet. Hadde vært artig å sett forskjellen på med og uten utstyr på et stevne.

Benkskjorten skjønner jeg ikke hva har med styrkeløft å gjøre egentlig.
Løfte mer kilo bare???(vil gjerne ha flere grunner)
Eneste den gjør er jo at det blir flere skader. ???


Skal jeg være helt ærlig så syns jeg ikke man skal arrangeres så mye  utstyrsfrie stevner jeg, det vil bare gjøre folk enda mer negative til utstyret og det vil skape enda større splittelse. Utstyr er etter min mening bare bra, det er vises vel til mindre skader med utstyr, og det bringer litt penger inn i sporten som det absolutt er behov for. Da finnes det sponsorer og man kan få gjort litt mer ut av det.

Det at Norge innførte benkskjorta var etter min mening jaggu på tide, internasjonalt har jo den vært i en årrekke, men vi i lille Norge skal alltid protestere på alt, skille oss ut og beholde det gode gamle. Det er på tide å VÅKNE OPP, pelle seg ut av steinalderhula og følge litt med i utviklingen, herregud!

Utstyret er en del av idretten, men det betyr da ikke at man er truet til å bruke det.


Dette er mitt syn på saken, kanskje litt rotete skrevet, men det er jo ikke unormalt når det gjelder meg..


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M23. mars 2005, 23:24


Skal jeg være helt ærlig så syns jeg ikke man skal arrangeres så mye utstyrsfrie stevner jeg, det vil bare gjøre folk enda mer negative til utstyret og det vil skape enda større splittelse. Utstyr er etter min mening bare bra, det er vises vel til mindre skader med utstyr, og det bringer litt penger inn i sporten som det absolutt er behov for. Da finnes det sponsorer og man kan få gjort litt mer ut av det.

Det at Norge innførte benkskjorta var etter min mening jaggu på tide, internasjonalt har jo den vært i en årrekke, men vi i lille Norge skal alltid protestere på alt, skille oss ut og beholde det gode gamle. Det er på tide å VÅKNE OPP, pelle seg ut av steinalderhula og følge litt med i utviklingen, herregud!

Utstyret er en del av idretten, men det betyr da ikke at man er truet til å bruke det.


Dette er mitt syn på saken, kanskje litt rotete skrevet, men det er jo ikke unormalt når det gjelder meg..

Mindre skader tviler jeg på at det blir, ihvertfall ikke for meg. :P

Men at det kan være bra med litt utvikling av idretten kan jeg gå med på.
Er jo spesial utstyr innen de fleste idretter nå for tiden.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..23. mars 2005, 23:33
Grunnen til at du skader deg kommer av at det ikke er ordentlige spottere det, hehe, da ville det gått galt uten utstyr også.. (om det var den episoden du sikta til)

Men det er faktisk gjort undersøkelser på at det er mindre skader med drakter, om dette gjelder benkskjorte veit jeg ikke, men ihvertfall knebøy, det kjenner jeg jo sjøl og, kroppen er mye mer "på plass" med utstyr i bøy enn uten..


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M23. mars 2005, 23:38
Har for vane å gå på trynet ja. ;D

Men knebøydrakta skal vel i utgangspunktet beskytte ja.
Benkskjorta derimot tviler jeg på at beskytter noe særlig. Er nok sikkert heller motsatt der.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345623. mars 2005, 23:39
Å ta opp igjen en diskusjon fra 2003  er vel like meningsløst som å løfte uten utstyr.. Noen har virkelig lite å gjøre i påsken...  ::)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M23. mars 2005, 23:41
Var ikke med i 2003 så må få si meningene mine nå. ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: OddbjørnS23. mars 2005, 23:49
Men det er faktisk gjort undersøkelser på at det er mindre skader med drakter, om dette gjelder benkskjorte veit jeg ikke, men ihvertfall knebøy, det kjenner jeg jo sjøl og, kroppen er mye mer "på plass" med utstyr i bøy enn uten..
Når det gjelder benkskjorta så påstår ihvertfall Wikipedia (http://en.wikipedia.org/) følgende:
"However a bench shirt does do alot to prevent pectoral tears when lifting very heavy weights." 
http://en.wikipedia.org/wiki/Powerlifting


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Charro23. mars 2005, 23:51
Å ta opp igjen en diskusjon fra 2003  er vel like meningsløst som å løfte uten utstyr.. Noen har virkelig lite å gjøre i påsken...  ::)

Påsken begynner ikke før om ti minutter den, så det er fortsatt tid til et innlegg eller to.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Egil Skallagrimsson23. mars 2005, 23:53

Når det gjelder benkskjorta så påstår ihvertfall Wikipedia (http://en.wikipedia.org/) følgende:
"However a bench shirt does do alot to prevent pectoral tears when lifting very heavy weights."  
http://en.wikipedia.org/wiki/Powerlifting
Jeg er ikke gammel i gamet, men kan ikke minnes å ha hørt om avrevne brystmuskler på styrkeløftere som løfter med skjorte...
Men jeg syns også det hadde vært gøy å se skøyteløperne låne utstyr på skøytemuseum.. Og likeledes sett Kjus stå utfor i Kitzbuhel med ski fra like etter krigen... ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345623. mars 2005, 23:55
Å arrangere utstyrsløse stevner er bare et triks fra utstyrs-haterene for å skade flest mulig styrkeløftere, slik at de ikke kan stille opp på de påfølgende styrkeløft stevnene som er med utstyr.. Men fra spøk til revolver, jeg har sett på et utstyrsløst stevne, der skadet 2 stk seg i bøy og jeg tror en skadet seg i mark? jeg har sett på 10-15 styrkeløft stevner og der tror jeg bare 2 stk har skadet seg... forholdet mellom folk som jeg har sett løftet på utstyrsløse stevner og styrkeløft stevner er sånn ca. 25-250.. hvis du tar 3/25 = 12%, 2/250 =  0,8% .. klare tall etter min mening, men kanskje også tilfeldigheter. personlig vil jeg ALDRI løfte opp i mot det jeg er kar om i knebøy og markløft uten utstyr, jeg foretrekker en sunn og god norsk rygg..

Og til alle dere utstyrs-hatere (jeg presiserer;) som bare syter og klager over utstyret;
Lag heller deres egen idrettsgren og SLUTT Å FUCK OPP VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M24. mars 2005, 00:01

Og til alle dere utstyrs-hatere (jeg presiserer;) som bare syter og klager over utstyret;
Lag heller deres egen idrettsgren og SLUTT Å FUCK OPP VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Er vel bra med litt delte meninger?

Det som ihvertfall er sikkert at med utstyret så bør det være skikkelige spottere. Så for ikke lenge på Midt-Norsk videoen og ble skremt. Makan til slappe sikrere skal en lete lenge etter.

Senior NM`en var et godt eksempel på hvordan det skal gjøres.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345624. mars 2005, 00:03


Påsken begynner ikke før om ti minutter den, så det er fortsatt tid til et innlegg eller to.

Hehe, jeg har også lite å gjøre på i påsken... så jeg er med!


Jeg er ikke gammel i gamet, men kan ikke minnes å ha hørt om avrevne brystmuskler på styrkeløftere som løfter med skjorte...


var vel ikke mange som "mister" stanga på halsen (eller på magen, hilsen undertegnede) før skjorta ble innført heller.. så der er vel argumentene for og i mot...


Når det gjelder benkskjorta så påstår ihvertfall Wikipedia (http://en.wikipedia.org/) følgende:
"However a bench shirt does do alot to prevent pectoral tears when lifting very heavy weights."  
http://en.wikipedia.org/wiki/Powerlifting

Han er sikkert bare sur for at konkurenten fikk 10kg mer på skjorta.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345624. mars 2005, 00:06


Er vel bra med litt delte meninger?

Det som ihvertfall er sikkert at med utstyret så bør det være skikkelige spottere. Så for ikke lenge på Midt-Norsk videoen og ble skremt. Makan til slappe sikrere skal en lete lenge etter.

Senior NM`en var et godt eksempel på hvordan det skal gjøres.


MINST like viktig når du løfter uten utstyr!!!!! tenk på hvor lett det er å dette frampå med tunge vekter når du ikke har drakten å støtte opp...  Det var helt forferdelig å se alle nesten ulykkene på Ganddal Open.. måtte snu meg 3-4 ganger... 
Core Power; har du vært på et utstyrsløst stevne?!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny24. mars 2005, 00:08
Som en vanlig mann i gata og publikumer på A-NM så syns jeg fortsatt at det hele ser utrolig homofilt og klundrete ut. Veit folk er enig også.

Det enkle er ofte det beste.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M24. mars 2005, 00:10


MINST like viktig når du løfter uten utstyr!!!!! tenk på hvor lett det er å dette frampå med tunge vekter når du ikke har drakten å støtte opp... Det var helt forferdelig å se alle nesten ulykkene på Ganddal Open.. måtte snu meg 3-4 ganger...
Core Power; har du vært på et utstyrsløst stevne?!

Har nok ikke det, men har hatt lyst til å være på det en gang ja.



Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Egil Skallagrimsson24. mars 2005, 00:11
Homofilt faktisk...  ::rofl2::


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345624. mars 2005, 00:15
Som en vanlig mann i gata og publikumer på A-NM så syns jeg fortsatt at det hele ser utrolig homofilt og klundrete ut. Veit folk er enig også.

Det enkle er ofte det beste.

 :piss:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..24. mars 2005, 00:19
Som en vanlig mann i gata og publikumer på A-NM så syns jeg fortsatt at det hele ser utrolig homofilt og klundrete ut. Veit folk er enig også.

Det enkle er ofte det beste.


Har du noe imot homofile og nå..
"Folka fra gata" som jeg snakka med på nm da, nå mener jeg de som ikke visste no særlig om styrkeløft annet enn hva som har stått i lokalavsia, var mer imponert over løftingen enn dette "homofile" utstyret som du snakker om milky.. Etter å ha forklart utstyret så godtok de det og glemte det etterpå...


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold24. mars 2005, 00:27
Honnør. Kanskje er det de som er sammen med osv...............


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 00:27
Løfte utn utstyr = kun rå styrke
Løfte me utstyr = styrke gått jolpe av utstyr som jer en ufordelakti forskjellsbehandling når d jell antall løftede kg å dessuten ikke har nåkka som helst me ekte styrke å jøre, å d ser homsat ut!!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold24. mars 2005, 00:31
Og hva er feilen med det? Det viktigste er at den sterkeste vinner, og det var ikke du.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345624. mars 2005, 00:33
Og hva er feilen med det? Det viktigste er at den sterkeste vinner, og det var ikke du.

 ::rofl2:: Honnør!

Ville si det, men turte ikke siden han var så mye sterkere uten utstyr enn meg...  ;D


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 00:34
Og hva er feilen med det? Det viktigste er at den sterkeste vinner, og det var ikke du.


den sterkeste e ikke bestandi den som løfte mest me utstyr,vis du sikte til min innsats på nm e æ gått fornøyd me den å har ikke problemer me at folk som e sterkere enn mej vinn.
syns derimot at drakter ikke har nåkka me styrke å jøre.
styrke e for mæj d du klare å prestere me bare ren muskelkraft..


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345624. mars 2005, 00:36



den sterkeste e ikke bestandi den som løfte mest me utstyr,vis du sikte til min innsats på nm e æ gått fornøyd me den å har ikke problemer me at folk som e sterkere enn mej vinn.
syns derimot at drakter ikke har nåkka me styrke å jøre.
styrke e for mæj d du klare å prestere me bare ren muskelkraft..

og du holder da på med styrkeløft viss alt er så urettferdig fordi....


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 00:38
moro å løfte jern,lar ikke sånne små detalja som utstyr å ka andre løfte stoppe mæj..
heller ikke kollektiv mobbing på d hær forume...


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345624. mars 2005, 00:41
moro å løfte jern,lar ikke sånne små detalja som utstyr å ka andre løfte stoppe mæj..
heller ikke kollektiv mobbing på d hær forume...

 ;D hehe  ;D

Det er iallefall gøy å se deg løfte, det skal du ha!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 00:45
takk for d,må jo lage litt show å la folk vite kæm såm e sjæf. :markløft:
neste gang får du komme å hilse så æ finn ut kæm du e.. ???


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mystique24. mars 2005, 00:47
Einar: Jeg bruker ikke utstyr ( annet enn belte pga ryggen, men også der løfter jeg så langt jeg klarer uten) ;D Vil ikke bruke det heller - for det første vil jeg se hvor sterk jeg kan bli uten hjelpemidler som skjorte og drakt, og for det andre gjør f.eks markdrakter VONDT og skjorter får jeg klaus av bare ved tanken - og jeg liker verken å ha vondt eller få klaustrofibi ;)
Nettopp utstyrbruken er jo noe av grunnen til at jeg fant ut at å drive styrkeløftkonkurrering ikke er helt tingen for meg ( ++++ også det at jeg kannskje ikke har helt troen på at jeg har noe der å gjøre).

Så tror nok du har et poeng der at rekrutteringen kannskje hadde vært større om man ikke kjørte på med alt det utstyret...jeg får iallefall endel prestasjonangst når jeg ser hva styrkeløftjentene klarer å prestere - klart de er sterke uten utstyr også,  men resultatene deres hadde kanskje ikke virket såååå utrolig uoppnåelig om de løftet uten utstyr.

Var en som skrev at jaja da må man bare trene hardere/ mer da for å oppnå samme resultater, men hvor hardt og  i hvor mange år  skal jeg
være nødt til å trene da for å f.eks kunne klare 80 kg i benk? Uten utstyr vil jeg kanskje aldri klare det, men det betyr ikke at jeg nødvendigvis er svakere enn en som klarer det med utstyr ( nå er jeg jo det da for sååå mye får man ikke på skjorta, men nå snakker jeg om frem i tid).

Og som einar sier - det er dessuten veldig individuellt hvor mye man får på utstyret og da blir det egentlig mer fair uten og man får også testet den reelle styrken sin.

Det jeg imidlertid er uenig i Einar er den åpne klassen du snakket om, eller dvs det at man ikke skulle ha dopingtesting i en sånn klasse da vil jo de som velger å jukse ved å dope seg få fritt spillerom og du vil fremdeles sitte igjen med problemet med at noen får større fortrinn enn andre ( akkurat som at noen drar mer nytte av utstyr enn andre).
Det skal NSF ha - de kan se seg stolte for jobben de gjør mot doping! Syns det er kjempeflott - doping er og blir en uting!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Peter12345624. mars 2005, 00:48
takk for d,må jo lage litt show å la folk vite kæm såm e sjæf. :markløft:
neste gang får du komme å hilse så æ finn ut kæm du e.. ???

Så NM på nettet, var på fylletur til london med skolen så kunne ikke dra til Brummundal... Får heller ta det igjen med å delta neste år..  :knebøy:


Tittel: SV: Hav er styrkeløft uten utstyr?
Skrevet av: Bold24. mars 2005, 00:57
Ingen offisiell idrett,  etter det jeg vet (uten utstyr). Så det er totalt uten interesse hvem som løfter mest uten noe som helst. Den som løfter mest er sterkest = Frode Rui i Norge.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny24. mars 2005, 01:12
Egentlig bør dere vurdere å bytte navnene på øvelsene, Benkpress i styrkeløft er jo ikke som noe Benkpress som de fleste norske folk er vant til. De fleste veit hva benkpress er og hva dette går ut på, men styrkeløftversjonen med skjorte osv er etter min mening ikke det samme? Hva mener du?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mystique24. mars 2005, 01:14
Milkyforearms: hvis de fleste i norges land vet hva benkpress er, hvorfor inn i hampen ser jeg hauger på hauger med folk ( spesiellt unge guttejyplinger) som utfører øvelsen så sinnsykt feil da?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny24. mars 2005, 01:17
Milkyforearms: hvis de fleste i norges land vet hva benkpress er, hvorfor inn i hampen ser jeg hauger på hauger med folk ( spesiellt unge guttejyplinger) som utfører øvelsen så sinnsykt feil da?

Hehe, fullstendig klar over det der. Det er forsåvidt en annen diskusjon, men de fleste veit ihvertfall "hovedpoenget" med benkpress.

Litt usaklighet det der.

Back to topic


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..24. mars 2005, 01:20
Egentlig bør dere vurdere å bytte navnene på øvelsene, Benkpress i styrkeløft er jo ikke som noe Benkpress som de fleste norske folk er vant til. De fleste veit hva benkpress er og hva dette går ut på, men styrkeløftversjonen med skjorte osv er etter min mening ikke det samme? Hva mener du?

Benkpressen er da fortsatt den samme, reglene er fortsatt akkurat som dem var, bortsett fra at du kan ta på deg ei skjorte, hva er det som gjør til at den skal bytte navn? At du løfter mer i "styrkeløftversjonen"?
De fleste veit fortsatt hva benkpress er, men de fleste greier ikke å utføre øvelsen riktig..

Kan du gi meg et godt argument for hvorfor det skal være to typer?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: bjarnebanan24. mars 2005, 01:21
Milkyforearms: hvis de fleste i norges land vet hva benkpress er, hvorfor inn i hampen ser jeg hauger på hauger med folk ( spesiellt unge guttejyplinger) som utfører øvelsen så sinnsykt feil da?

hvor ofte ser du guttejyplinger løfte markløft, feil eller ikke?
måtte bare få fram et poeng


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny24. mars 2005, 01:22


Benkpressen er da fortsatt den samme, reglene er fortsatt akkurat som dem var, bortsett fra at du kan ta på deg ei skjorte, hva er det som gjør til at den skal bytte navn? At du løfter mer i "styrkeløftversjonen"?
De fleste veit fortsatt hva benkpress er, men de fleste greier ikke å utføre øvelsen riktig..

Kan du gi meg et godt argument for hvorfor det skal være to typer?

Fordi vanlig benkpress er en knall øvelse som de fleste elsker og har som favorittøvelse innen styrketrening. Det er den øvelsen som folk forbinder med styrke og spør deg om hva du tar i som styrketrenende.

Nøff said.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..24. mars 2005, 01:23
Nei, det er ikke noe argument, for benkpressen er fortsatt akkurat den samme..

Har du ikke noen argumenter milky?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mystique24. mars 2005, 01:30
Bjarnebanan: og poenget ditt var? Ser forresten en god del guttejyplinger som løfter markløft og kebøy også...samme gjelder der - tårlig teknikk.

Milky: oki var kanskje litt uasaklig der, men kunne ikke du meg hehe. Men ellers må jeg si meg enig med tyson - hva skulle være grunnen til at benkpress i styrkeløft burde bytte navn? Utfører man benkpress riktig, er det jo ikke noe forskjell på benkpress i styrkeløft og "vanlig" bortsett fra skjorten - og der skiller man jo allerrede uansett " benkpress m / u skjorte" og man skiller jo også benkpress øvelser på andre måter ; Benkpress m stopp, benk m omvendt grep, benk med mellombredt grep etc....

skjønner ikke hva benktrening med skjorte har med homofili å gjøre?  ::huh2::


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny24. mars 2005, 01:30
Nei, det er ikke noe argument, for benkpressen er fortsatt akkurat den samme..

Har du ikke noen argumenter milky?

Det er jo et argument, og om du ikke ser det så kan du ikke være helt våken?.

For å bruke et tidligere argument så er det ikke sikkert en sprinter ville syntes sprint var like morsomt om de hadde en jet-motor i ræva, selv om alle løperne hadde det og man konkurrerte likt?


Dan


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: MartinW24. mars 2005, 01:33
Mange mener at det er vanskelig å sammenligne resultatene sine med styrkeløftere pga. utstyret.
Dette er et argument som jeg ikke helt skjønner da dette er helt bak mål.
Disse konkurrerer ikke i idretten vår så de har jo ingen grunn til å sammenligne seg ved å se på resultater og lignende.

At enkelte som trener på helsestudio mener at det vi styrkeløftere gjør er juks siden vi bruker utstyr synes jeg er helt bak mål.
Blir jo som om vi skulle ha gått på ski, og sammenlignet resultatene med konkurrerende langrennsløpere.
Mange er nok uenige med meg, men måtte bare få det ut.

Ha en fortsatt fin kveld.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: bjarnebanan24. mars 2005, 01:34
Bjarnebanan: og poenget ditt var? Ser forresten en god del guttejyplinger som løfter markløft og kebøy også...samme gjelder der - tårlig teknikk.


poenget er at en myyye oftere ser disse jyplingene kjøre benk enn mark og bøy. har selv sett 10000 av de kjøre benk, men kan ikke huske noen har kjørt bøy eller mark.
poenget mitt var at benk er en mye mer kjent øvelse enn mark og bøy

edith: Thydric: ikke helt godt eksempel, ski er en idrett der man trenger utstyr for å i det hele tatt drive med sporten. benk kan løftes naken.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..24. mars 2005, 01:38
Jeg er ikke mye ute å kjøre, fortsatt så er det ingen forandring på benkpressen. Benkpress med skjorte er jo mye mer morro enn benkpress uten skjorte mener jeg, er det et argument?
Du som ikke har prøvd ei skjorte en gang har ingen rett til å fortelle om hva som er best å ikke, når du ikke har prøvd begge delene (skjorta til øyvind som du drukna i teller ikke her nei milky)

Før skjorta var det også FORFERDELIG mange som trente benkpress, men VELDIG FÅ som konkurrerte..

Og jet-motoren, da må jo egentlig absolutt alt utstyr fjernes da, for alt av utstyr gjør jo til at man presterer bedre, sprintere må heretter begynne å løpe barbeint, for med sko så får de bedre feste og det ødelegger idretten..



Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny24. mars 2005, 01:39
Jeg er ikke mye ute å kjøre, fortsatt så er det ingen forandring på benkpressen. Benkpress med skjorte er jo mye mer morro enn benkpress uten skjorte mener jeg, er det et argument?
Du som ikke har prøvd ei skjorte en gang har ingen rett til å fortelle om hva som er best å ikke, når du ikke har prøvd begge delene (skjorta til øyvind som du drukna i teller ikke her nei milky)

Før skjorta var det også FORFERDELIG mange som trente benkpress, men VELDIG FÅ som konkurrerte..

Og jet-motoren, da må jo egentlig absolutt alt utstyr fjernes da, for alt av utstyr gjør jo til at man presterer bedre, sprintere må heretter begynne å løpe barbeint, for med sko så får de bedre feste og det ødelegger idretten..



de får bedre feste men det tilfører ikke kraft ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..24. mars 2005, 01:41
Nei, men det gjør til at de presterer bedre, akkurat som skjorta i benkpress..

Om en sprinter hadde løpt uten sko så hadde han ikke løpt like fort, eller? Da betyr jo det at utstyret (les sko) må ødelegge den idretten, for det gjør jo til at de presterer bedre...


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Ostreicher24. mars 2005, 01:47
Å bruke utstyr i styrkeløft er som å ha med seg fisk på fisketur.  :piss:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: MartinW24. mars 2005, 01:49
Thydric: ikke helt godt eksempel, ski er en idrett der man trenger utstyr for å i det hele tatt drive med sporten. benk kan løftes naken.

Tenkte ikke på selve skiene.
Mente resultatene man får av en viss distanse.

Men uansett, skal man sammenligne andre idretter som de som er på mosjonistnivå så mener jeg det blir feil.
Eneste måten å sammenligne seg med en styrkeløfter på er å stille i en styrkeløftkonkurranse og løfte under de samme betingelsene.



Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold24. mars 2005, 01:50
Har akkurat gitt honnør til Tyson,. Poenget er ikke hva  "du eller jeg gjør", men hva  som er lov.  Vil man ikke delta under de regeler som gjelder, kan man la være¨. Men ikke kritissere  de som følger reglelne. Da må man inse at man ikke har  noen idrerett å bedrive.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mystique24. mars 2005, 01:50
Bjarnebanan: men hva har dette med å gjøre med at benkpress i styrkeløft bør skifte navn? Øvelsen er jo den samme....

Milky: eneste forskjellen er jo skjorta?! man kan jo være sterk i benk selv om man bruker skjorte når man konkurrerer - det er jo ikke slik at man trener med skjorte hele tiden....skjønner ikke helt problemet. Syns man ikke det er "moro" å trene med skjorte og ikke vil ha de ekstra kg som den kan gi, vel da lar man være ( sånn som jeg).
At det er så forferdelig mange som trener benkpress, men så utrolig  få som konkurrerer har jo ingenting med navnet på øvelsen å gjøre...skal man se sånn på det så er det jo ytterst får som konkurrerer i benkpress uansett ;)
Skal man begynne å kalle en spade for noe annet enn en spade fordi den brukes til å græve i jorda istedet for å græv i sand med liksom? Funksjonen til spaden er jo den samme  ;D


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mystique24. mars 2005, 01:52
Bold: men det står vel ingen steder at man er nødt for å bruke skjorte heller?!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold24. mars 2005, 01:56
Niks, man kan løfte som man er.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: bjarnebanan24. mars 2005, 02:05
Bjarnebanan: men hva har dette med å gjøre med at benkpress i styrkeløft bør skifte navn? Øvelsen er jo den samme....


litt off topic bare... poenget mitt var til det første innlegget ditt jeg siterte, at benkpress er en veldig kjent øvelse i forhold til mark, bøy. ikke noe me saken å gjøre om navnskifte.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong24. mars 2005, 03:02
Hva er poenget med denne diskusjonen ?
Å bevise at vi som driver med sporten styrkeløft er en gjeng med puslinger, som ikke hadde greid noe uten utstyr ??

De som er mest imot utstyr ser faktisk ut til å være gutter som aldri har stått på en scene før.... Hører ikke så mye syting fra de aktive, men det er vel akkurat derfor de er aktive også og ikke wannabe "styrkeløftere" !?

Er det noen som skulle klaget, så er det vi som har konkurrert i mange år og som plutselig får beskjed om at sporten oss er blitt forandret ( annonseringen av at benkskjorta er blitt godkjent ).
Istedet for å sutre tar man et valg.... Skal jeg fortsette å konkurrere og lære meg å bruke dette nye hjelpemiddlet, eller skal jeg legge opp ?
Jeg er ikke av typen som gir meg, så da hadde jeg bare et valg og det var å tilpasse meg forandringene.

Jeg har jobbet sabla hardt for å lære meg å løfte med skjorte og trene på den måten som gir meg mest kilo.
Treningene er mye hardere nå enn hva de var før, både fysisk og mentalt... Jeg må konstant jobbe opp mot vekter på 250kg for å ha den styrken som skal til for å for å bruke skjorta.
Men dette gjør ingenting, fordi jeg fikk lønn for strevet og satte 4 Norgesrekorder i fjor.
Kunne godt ha sluttet å konkurrere den dagen jeg fikk beskjeden om at skjorta ble innført, men da har jeg kastet bort allt jeg har jobbet så hardt for.

Så det er litt kjipt å få høre at man er "homsete" eller "at å løfte med utsyr er som å ha med seg fisk på fisketur".
Selvfølgelig tar jeg dette med en klype salt, da de som sier dette aldri har deltatt på noen form for konkurranse, og ikke forstår allt arbeidet som ligger bak det å løfte med utstyr.

Roy Holte har et veldig fint stevne hvert år.... Fosen Sterkeste Mann ( FSM ).
Her er det mulig for alle som er imot utstyr og som liker å måle styrke til å delta... Bare meld dere på !
Men den triste ironien er at nesten alle ( om ikke alle ) som stiller opp i FSM er aktive styrkeløftere...
Hvorfor er det ikke flere skikkelige menn som holder seg unna "homsete" utstyrsbruk som melder seg på ?

Vi snakkes på FSM tøffinger !  ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Ostreicher24. mars 2005, 03:07
2Strong: Det jeg sa om styrkeløft og bruken av utstyr var selvfølgelig ment som en spøk fra min side. Det er en grunn til at apa står der, forå si det slik! :)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Prince Charming24. mars 2005, 03:10
Hva er poenget med denne diskusjonen ?
Å bevise at vi som driver med sporten styrkeløft er en gjeng med puslinger, som ikke hadde greid noe uten utstyr ??

De som er mest imot utstyr ser faktisk ut til å være gutter som aldri har stått på en scene før.... Hører ikke så mye syting fra de aktive, men det er vel akkurat derfor de er aktive også og ikke wannabe "styrkeløftere" !?

Er det noen som skulle klaget, så er det vi som har konkurrert i mange år og som plutselig får beskjed om at sporten oss er blitt forandret ( annonseringen av at benkskjorta er blitt godkjent ).
Istedet for å sutre tar man et valg.... Skal jeg fortsette å konkurrere og lære meg å bruke dette nye hjelpemiddlet, eller skal jeg legge opp ?
Jeg er ikke av typen som gir meg, så da hadde jeg bare et valg og det var å tilpasse meg forandringene.

Jeg har jobbet sabla hardt for å lære meg å løfte med skjorte og trene på den måten som gir meg mest kilo.
Treningene er mye hardere nå enn hva de var før, både fysisk og mentalt... Jeg må konstant jobbe opp mot vekter på 250kg for å ha den styrken som skal til for å for å bruke skjorta.
Men dette gjør ingenting, fordi jeg fikk lønn for strevet og satte 4 Norgesrekorder i fjor.
Kunne godt ha sluttet å konkurrere den dagen jeg fikk beskjeden om at skjorta ble innført, men da har jeg kastet bort allt jeg har jobbet så hardt for.

Så det er litt kjipt å få høre at man er "homsete" eller "at å løfte med utsyr er som å ha med seg fisk på fisketur".
Selvfølgelig tar jeg dette med en klype salt, da de som sier dette aldri har deltatt på noen form for konkurranse, og ikke forstår allt arbeidet som ligger bak det å løfte med utstyr.

Roy Holte har et veldig fint stevne hvert år.... Fosen Sterkeste Mann ( FSM ).
Her er det mulig for alle som er imot utstyr og som liker å måle styrke til å delta... Bare meld dere på !
Men den triste ironien er at nesten alle ( om ikke alle ) som stiller opp i FSM er aktive styrkeløftere...
Hvorfor er det ikke flere skikkelige menn som holder seg unna "homsete" utstyrsbruk som melder seg på ?

Vi snakkes på FSM tøffinger ! ;)
Honnør!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong24. mars 2005, 03:24
2Strong: Det jeg sa om styrkeløft og bruken av utstyr var selvfølgelig ment som en spøk fra min side. Det er en grunn til at apa står der, forå si det slik! :)

Ok. :)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Ostreicher24. mars 2005, 03:40
Da vet vi alle at det er en spøk :)

Flott innlegg 2Strong.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Egil Skallagrimsson24. mars 2005, 10:33
9. april; Strongamnstevne i Ålesund! Denne utstyrshomsen legger draktene hjemme og deltar. Flere som blir med?
2/3 september strongman i Tvedestrand
Det arrangeres også strongman i Kristiansand og i slutten av August, (eller noe) så er det FSM på Ørlandet.
I nordnorge er det vel også etpar stevner i år..

Dere får melde dere på, gutter, eller har dere det bare i kjeften?!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M24. mars 2005, 10:55
9. april; Strongamnstevne i Ålesund! Denne utstyrshomsen legger draktene hjemme og deltar. Flere som blir med?
2/3 september strongman i Tvedestrand
Det arrangeres også strongman i Kristiansand og i slutten av August, (eller noe) så er det FSM på Ørlandet.
I nordnorge er det vel også etpar stevner i år..

Dere får melde dere på, gutter, eller har dere det bare i kjeften?!

Strongman og styrkeløft er vel litt forskjellig. Men hadde stilt opp hvis det hadde blitt arrangert et stevne i nærheten med vektklasser for spjælinger som meg.(d.v.s -75 ihvertfall)

Jeg liker skjønner ikke hvorfor utstyret er med, men godtar at det er en del av sporten.
Det som er positivt med utstyret er at det blir nye utfordringer med å tilpasse seg utstyret og lære seg å bruke det for å få mest kg. Synes det er artig å bruke utstyret men som ny innen idretten skjønner jeg bare ikke grunnen til at det ble innført. ???


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: The Gimp24. mars 2005, 11:33
Liker man ikke å løfte med utstyr finner man seg noen annet å drive med. Som feks. strongman eller vektløfting. Det som nok fører til at NOEN styrkeløftere irritere på seg andre ikke aktive er når de kommer med uttalelser som "jeg løfter x antall kg sammenlagt og dermed er jeg sterkeste PUNKTUM." Nei du er ikke sterkest, du er den sterkeste Styrkeløfteren. Noen glemmer den lille forskjellen. ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Egil Skallagrimsson24. mars 2005, 11:45
Liker man ikke å løfte med utstyr finner man seg noen annet å drive med. Som feks. strongman eller vektløfting. Det som nok fører til at NOEN styrkeløftere irritere på seg andre ikke aktive er når de kommer med uttalelser som "jeg løfter x antall kg sammenlagt og dermed er jeg sterkeste PUNKTUM." Nei du er ikke sterkest, du er den sterkeste Styrkeløfteren. Noen glemmer den lille forskjellen. ;)
Jeg har enda til gode å møte en styrkeløfter som skryter av sine egne resultater slik... Men hører ofte løftere skryte av andre... ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: The Gimp24. mars 2005, 11:57
Det var selvfølgelig kraftig forenklet, men tar man bort all den påtatte beskjedenhet som ligger rundt er det man sitter igjen med. Ikke noe unaturlig med det, vi mennesker har en tendens til å ville skryte av oss selv.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mystique24. mars 2005, 12:44
Jeg har heller ikke intrykket av at styrkeløfterne går rundt å skryter av sine resultater - selv om de har all grunn til det - også når tunge løft er med utstyr.
Så syns denne drittslengingen om utstyrsbruk blir feil.
Skjønner liksom ikke problemet:'

 For det første Bold sa nettopp at om man ikke vil er man ikke nødt å bruke utstyr - så da lar de være å bruke utstyr da de som vil, men da må de ikke syte og klage på at de som bruker får mer  kg sammenlagt enn de.
Jeg bruker som sagt ikke utstyr syns det er forferdelig, men så konkurrerer ikke jeg hellerså da har det ikke noe å si for meg :D
Jeg har faktisk prøvd en drakt en gang ( mark) - og kan love til de som påstår noe annet at det å få på seg den var en treningsøkt i seg selv - både for meg og de som skulle hjelpe meg på med den - et helvete uten siden stykke, og når alt kom til alt så var det helt bortkastet - hadde ikke sjans til  å klare løftet! Så hvis noen oppriktig mener at det er pinglete med utstyr - ja da syns jeg de skal prøve selv - meget mulig at de hadde endt opp som meg og ikke fått til å løfte i det hele tatt og da burde de jo innese at det ligger mye hard trening bak det å bruke utstyr.

For det andre: det er fullt mulig for klubbene å arrangere stevner uten bruk av utstyr og hvis oppslutningen er stor nok vil nok flere gjøre det.
Odin Sk arrangerte f.eks julestevne uten innveiing for jentene - nettopp fordi flere jenter skulle henge seg på.

Og en siste ting - hva rekruttering angår så går det jo an å dra rundt på treningssentre og ha oppvisninger UTEN utstyr. Og får man noen som er interesert, men som vegrer seg  for å bruke utstyr , så vel - da kan man bare si at dette ikke er en nødvendighet i starten og for det å bli sterk, men en fordel å lære seg å bruke om man skal konkurrere etterhvert.

 



Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: The Gimp24. mars 2005, 12:57
Jeg har heller ikke intrykket av at styrkeløfterne går rundt å skryter av sine resultater - selv om de har all grunn til det - også når tunge løft er med utstyr.
Så syns denne drittslengingen om utstyrsbruk blir feil.
Skjønner liksom ikke problemet:'

Greit om du prøver å være litt mer spesifikk på hvem du svarer. ;) Hvis det over var ment på meg, vil jeg bare si at jeg ikke har noe imot styrkeløft (med alt utstyret.) Har prøvd både knebøy drakt og benkskjorte og all honnør til de som orker å stresse med det. Det jeg prøvde å få frem er at "styrke" er et relativt begrep, og derfor blir sammenligning på tvers av forskjellige styrkeidretter feil.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bamse Bjørn24. mars 2005, 13:48
Å løfte med utstyr er gøy, å løfte uten utstyr er gøy.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: pskogli24. mars 2005, 17:25
Løsningen er enkel:

De som ikke liker utstyr, trener/løfter uten
De som ønsker å konkurere etter gitte regler gjør det, og da lønner
det seg selvsagt å trene med utstyret "litt" i forkant.

Selv er jeg ikke så glad i utstyr, trener ikke så mye med, men på stevner
er det en selvfølge å bruke det, spesielt pga skader.

Ønsker en ikke så mye hjelp av utstyret, trener en mindre med det.
God påske!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Down and coming24. mars 2005, 17:31
9. april; Strongamnstevne i Ålesund! Denne utstyrshomsen legger draktene hjemme og deltar. Flere som blir med?


I'l be there, er for ung for å delta men jeg skal være der og heie og juble :) Kanskje vi kan treffest der expedite?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong24. mars 2005, 17:35


I'l be there, er for ung for å delta men jeg skal være der og heie og juble :) Kanskje vi kan treffest der expedite?

Tar du turen innom KM da ?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Down and coming24. mars 2005, 17:36


Tar du turen innom KM da ?

Det blir vel til helja det? Skal konversere med papsen nå :)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong24. mars 2005, 17:38
Stemmer det ja... Du må prøve å få med deg dette, kommer til å bli moro for de som liker løfting ! :)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc24. mars 2005, 18:06
Løfte me utstyr = styrke gått jolpe av utstyr som jer en ufordelakti forskjellsbehandling når d jell antall løftede kg å dessuten ikke har nåkka som helst me ekte styrke å jøre, å d ser homsat ut!!

Ufordelaktig forskjellsbehandling? Dette er bare tull. Alle har de samme mulighetene til å trene med utstyret slik at man får mest mulig utbytte av det. Alle har også mulighet til å trene slik at man blir sterkest mulig i de delene av løftet hvor dette er nødvendig for å få max utbytte av utstyr.

La oss si at en løfter i din vektklasse har 20 cm lenger armer enn deg? Er dette ufordelaktig forskjellsbehandling? Hvis han drar like mye i mark som deg er han da egentlig svakere fordi du har kortere armer og bruker mer "rå styrke"? Hvis han i tillegg har mye bedre teknikk enn deg så er han kanskje egentlig latterlig svak?

Jeg har inntrykk av at de fleste som snakker om urettferdighet når det gjelder utstyr er de trener minimalt med utstyr, og så blir de misfornøyde fordi de ikke får max uttelling. Selvsagt finnes det de som får mye ut av utstyret umiddelbart, fordi skjorta tilfeldigvis passer perfekt, fordi de allerede har en løftebane som er optimal til utstyret, fordi de er sterke øverst i presset i benk etc etc. Men hvordan kan dette være urettferdig? Hvis man sammenligner nybegynnere i styrkeløft så vil det alltid være noen som av flere grunner vil løfte mye mer enn alle de andre selv om de har trent like mye. Er dette også urettferdig? Er det urettferdig at de har foreldre med bedre gener enn foreldrene til de andre? Er det urettferdig at de fikk mer sunn mat under oppveksten istendenfor å spise bare cola og pølser? Bla bla bla....

Forskjellsbehandling my ass!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong24. mars 2005, 18:07


Ufordelaktig forskjellsbehandling? Dette er bare tull. Alle har de samme mulighetene til å trene med utstyret slik at man får mest mulig utbytte av det. Alle har også mulighet til å trene slik at man blir sterkest mulig i de delene av løftet hvor dette er nødvendig for å få max utbytte av utstyr.

La oss si at en løfter i din vektklasse har 20 cm lenger armer enn deg? Er dette ufordelaktig forskjellsbehandling? Hvis han drar like mye i mark som deg er han da egentlig svakere fordi du har kortere armer og bruker mer "rå styrke"? Hvis han i tillegg har mye bedre teknikk enn deg så er han kanskje egentlig latterlig svak?

Jeg har inntrykk av at de fleste som snakker om urettferdighet når det gjelder utstyr er de trener minimalt med utstyr, og så blir de misfornøyde fordi de ikke får max uttelling. Selvsagt finnes det de som får mye ut av utstyret umiddelbart, fordi skjorta tilfeldigvis passer perfekt, fordi de allerede har en løftebane som er optimal til utstyret, fordi de er sterke øverst i presset i benk etc etc. Men hvordan kan dette være urettferdig? Hvis man sammenligner nybegynnere i styrkeløft så vil det alltid være noen som av flere grunner vil løfte mye mer enn alle de andre selv om de har trent like mye. Er dette også urettferdig? Er det urettferdig at de har foreldre med bedre gener enn foreldrene til de andre? Er det urettferdig at de fikk mer sunn mat under oppveksten istendenfor å spise bare cola og pølser? Bla bla bla....

Forskjellsbehandling my ass!


Enig !


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc24. mars 2005, 18:13


de får bedre feste men det tilfører ikke kraft ;)

Skoene sprinterne bruker i dag sammen med nye typer banedekke gjør at de løper ganske mye fortere.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc24. mars 2005, 18:19
Styrkeløft uten utstyr er livsfarlig. Jeg kjente flere som bare konkurrerte uten utstyr, og de er alle døde nå.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Prince Charming24. mars 2005, 18:23
Sitat fra: JanB diddl etc link=topic=5325.msg279029#msg279029
[/quote[quote author=JanB diddl etc link=topic=5325.msg279029#msg279029 date=1111684005


Ufordelaktig forskjellsbehandling? Dette er bare tull. Alle har de samme mulighetene til å trene med utstyret slik at man får mest mulig utbytte av det. Alle har også mulighet til å trene slik at man blir sterkest mulig i de delene av løftet hvor dette er nødvendig for å få max utbytte av utstyr.

La oss si at en løfter i din vektklasse har 20 cm lenger armer enn deg? Er dette ufordelaktig forskjellsbehandling? Hvis han drar like mye i mark som deg er han da egentlig svakere fordi du har kortere armer og bruker mer "rå styrke"? Hvis han i tillegg har mye bedre teknikk enn deg så er han kanskje egentlig latterlig svak?

Jeg har inntrykk av at de fleste som snakker om urettferdighet når det gjelder utstyr er de trener minimalt med utstyr, og så blir de misfornøyde fordi de ikke får max uttelling. Selvsagt finnes det de som får mye ut av utstyret umiddelbart, fordi skjorta tilfeldigvis passer perfekt, fordi de allerede har en løftebane som er optimal til utstyret, fordi de er sterke øverst i presset i benk etc etc. Men hvordan kan dette være urettferdig? Hvis man sammenligner nybegynnere i styrkeløft så vil det alltid være noen som av flere grunner vil løfte mye mer enn alle de andre selv om de har trent like mye. Er dette også urettferdig? Er det urettferdig at de har foreldre med bedre gener enn foreldrene til de andre? Er det urettferdig at de fikk mer sunn mat under oppveksten istendenfor å spise bare cola og pølser? Bla bla bla....

Forskjellsbehandling my ass!

Honnør!
Sitat


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Egil Skallagrimsson24. mars 2005, 18:47
Styrkeløft uten utstyr er livsfarlig. Jeg kjente flere som bare konkurrerte uten utstyr, og de er alle døde nå.

I danmark ifjor ble det oppdaget, at 80% av de som hadde dødd i løpet av 2003 hadde et kosthold hvor POTET var den bestanddelen som hyppigs gikk igjen!! ::woot::


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc24. mars 2005, 18:50

I danmark ifjor ble det oppdaget, at 80% av de som hadde dødd i løpet av 2003 hadde et kosthold hvor POTET var den bestanddelen som hyppigs gikk igjen!! ::woot::

Ja, og 79% ble kvalt fordi de hadde en svær potet i halsen.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mystique24. mars 2005, 19:31
The gimp: er enig i at det blir vanskelig å sammenligne på tvers av styrkeidrettsgrener, men det er da vel ikke det som er meningen heller?
Det blir som å sammenligne en ballroom dancer med en ballett danser eller en flamenco danser det ;) - hvem skal man si er flinkest til å danse liksom? Og at styrke er et relativt begrep- ja det er jeg enig i, men nå måles nå styrkeløft styrke som oftest med utstyr da ....

Jan B : jodda det er helt klart urettferdig at det finnes folk som er sterkere enn meg ;D og jepp - urettferdig for de barna som bare fikk pølser og cola under oppveksten!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten24. mars 2005, 19:57
Den som er sterkest er den som løfter mest, om man bruker utstyr eller ikke. Så får teletubbiene løfte uten utstyr da, men må også regne med å ikke vinne.
Hater dere utstyr så er ikke styrkeløft noe for dere, da får dere konkurrere i strongman eller vektløfting eller finne på noe selv.
Helt meningsløst å rakke ned på de som gjør sitt beste året rundt for å oppnå sine mål.
 
Melkeunderarma er stor i kjeften og jeg vet han ikke mener alt som detter ut den altfor store munnen hans. Men HVORFOR er du så opptatt av å skrive innlegg om alt som har med styrkeløft å gjøre når du egentlig hater sporten?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold24. mars 2005, 20:23
Her kunne honnørene falt tett, men begrenser dem noe. Aktiviteten har poenget og det støttes uten forbehold.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 20:47

Hater dere utstyr så er ikke styrkeløft noe for dere, da får dere konkurrere i strongman eller vektløfting eller finne på noe selv.
Helt meningsløst å rakke ned på de som gjør sitt beste året rundt for å oppnå sine mål.


har ikke rakket ne på nån som bruker utstyr,har all respekt for dæm såm løfte tongt me utstyr. mitt poeng e bare d at styrke for mæj e d du løfte utn utstyr,vis d blir oppfatta som personhets så va ikke d meninga.

ps : alle vet at d e teletubbiene som løfter mest  ;D


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold24. mars 2005, 20:54
Gir honnør - ikke pga. innholdet, men pga. språket. Min favorit, veldig bra.  :knebøy: :iloveyou:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten24. mars 2005, 21:13
Vet ikke hvem du er teletubbi, men regner med at du er en av benkpresserne?  Hvorfor ikke stille på strongman, så får du virkelig vist frem styrken i deg?  Men der har vel de andre fortrinn fordi de har prøvd øvelsene før?
Personhetsen står du for sjøl når du indirekte sier at styreløfterne egentlig ikke er sterk fordi de bruker utstyr.

Gir ingen honnør for språket ditt, men jeg regner med at det er lese/skrivevansker som gjør at du skriver slik og ikke latskap.  Er det det siste så blir du tatt mindre alvorlig av undertegnede i allefall.


Ha ei fin påske. ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 21:23
språke e dialækt men e åsså jævla lat så vet ikke ka d kan være....
driv me styrkeløft,e væll ingen "bænkpræsser"
4 pl 110kg nm 05
d burde væll forklare kæm æ e..
go påske å takk får en go diskusjon   :argue:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Jølsrud24. mars 2005, 21:29
Ikke alle kan få max utbyte av utstyr, spes ikke benkskjorte.
Jeg personlig er litt skivt fordelt når det gjelder stykre i muskelgrupper.
I benk så holder jeg ca 20cm smalere grep enn det de fleste vil kalle "optimalt".
Pluss at jeg holder arma så nærme kroppen som mulig.
Altså, mesteparten av løftet utføres med triceps.
Jeg løfter 20kg mere sånn enn bredt og arma utover.

Så skal jeg bruke skorte får jeg ikke brukt min sterkeste teknikk, og løfter kanskje ikke mere med skjorte enn uten.

Så for sånne b-varemennesker som meg så gir værtfallikke benkskjorta noe....

Og jeg har lyst til å stille i styrkeløft, men har heller ikke råd til alle drakter og skjorter som kreves. Også veit jeg at jeg taper masse kg på benken min og vil havne langt ned.

Så jeg er enig med at utsyrsløst NM ville vært flott for oss halv-handicappere


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg24. mars 2005, 21:45
Teletubbi104 er meget sterke Tom Jonas fra Alta. Løfter i -110 kg og tok på NM serien:
Knebøy 280,0 - 185,0 -  270,0 - 735,0. På junior-NM 2003 hadde han ett forsøk på godt over 300 kg i markløft som ville vært norgesrekord for juniorer i hans klasse. (han var sjanseløs;))

Synes ikke Tom personhetser noen jeg. Han har (er?) selv på juniorlandslaget i styrkeløft og har vært god i mange år. Han sier at han har respekt for alle som løfter med utstyr (han gjør det selv også), men han mener bare at virkelig styrke blir vist uten hjelp av utstyret.

Jeg skjønner ikke engang at det er mulig å diskutere at det man løfter uten utstyr er den reelle styrken man har. Den sterkeste vinner som regel styrkeløft-stevner, ingen tvil om det - men det finnes også her unntak. Se bare på Are Knutzen som omtrent ikke surrer knærne. Han løftet 335 kg, men alle vet at han burde ha løftet mer. I trusa er han god for 300 kg i knebøy og det er det få styrkeløftere i Norge som er god for. Er det andre enn han, Frode Rui, Jørn Høyset og Tor Herman som er god for dette? Olaf Dahl løftet også 335 kg i knebøy (han tok ganske greit 345 kg på trening før NM), men han er sjanseløs på 300 kg i knebøy.

De som kritiserer utstyret rakker ikke ned på noen utøvere, de prøver å påvirke sporten til å bli noe de mener er bedre. Ikke ødelegge den som noen føler. Jeg er sikker på at selve idéen med sporten styrkeløft var å se hvor mye en mann kunne løfte i de klassiske øvelsene uten hjelpemidler. Markedskreftene (derav utstyrsprodusenter) og menneskets jag etter å gjøre alt som er mulig (ta på seg trange dongeribukser for å løfte mer, strammer knærne med bandasjer for å løfte mer, ta noen piller (f.eks. doping) for å løfte mer) har utviklet denne sporten - men vi som ikke liker utstyret mener at utviklingen har gått feil vei. Vi mener at grunnidéen med sporten er borte og at idretten styrkeløft ikke er den idretten den burde vært. Jeg er imot utstyret, men bruker det likevel fordi slik har sporten blitt - men kunne den ha blitt annerledes så hadde jeg blitt glad.

Nok engang: De som løfter mest i godkjent knebøy, benkpress og markløft uten utstyr er den sterkeste styrkeløfteren. De som løfter mest i godkjent knebøy, benkpress og markløft er den beste styrkeløfteren. Heldigvis er den sterkeste som regel den beste også, men ikke alltid.

  


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 21:59
honnør


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc24. mars 2005, 21:59
Jeg har hørt at Sotomayor som har verdensrekorden i høyde på 245 cm IKKE er den høydehopperen som har best spenst. Jeg føler meg lurt!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..24. mars 2005, 22:04
Det er vel det mest fonuftige jeg har hørt til nå i denna diskusjonen Einar, honnør til deg for den..

Men aktiviteten, du begynner jaggu å irritere meg her, om det har vært snakk om noe personhets i denna diskusjonen så er det nå du som har stått for det her.. Du snakker om at milky er stor i i kjeften å ikke mener det han sier, legger ut om at du regner med at Tom har lese/skrivevansker, det burde du etter min mening holde deg for god til..

Om om det er sak som milky virkelig mener det han sier, så er det det han sier om benkskjorta og benkpress..


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc24. mars 2005, 22:04
Jeg skjønner ikke engang at det er mulig å diskutere at det man løfter uten utstyr er den reelle styrken man har. Den sterkeste vinner som regel styrkeløft-stevner, ingen tvil om det - men det finnes også her unntak.

I styrkeløft så er det totalt uinteressant hva den "reelle" styrken er. Det er akkurat like uinteressant som hvilken høydehopper som har best spenst, hvilken spydkaster som kaster lengst med liten ball, hvilken sprinter som er raskest barbeint, hvilken skihopper som er best med kongsbergknekk og nisselue, etc etc. Total uinteressant.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Caepp24. mars 2005, 22:37


I styrkeløft så er det totalt uinteressant hva den "reelle" styrken er. Det er akkurat like uinteressant som hvilken høydehopper som har best spenst, hvilken spydkaster som kaster lengst med liten ball, hvilken sprinter som er raskest barbeint, hvilken skihopper som er best med kongsbergknekk og nisselue, etc etc. Total uinteressant.


Det som benektes er vel ikke at den som løfter mest er den beste styrkeløfteren. Om du vinner med utstyr gir jo ikke det deg rett til å kalle deg sterkest (om du ikke gir det ordet betydningen best i sporten styrkeløft). Det er nok det mange her reagerer på.

En høydehopper med best spenst kan gjerne si at han har best spenst, men det gjør ham ikke best i høyde (den beste høydehopperen kan heller ikke si at han har best spenst). Og en seirende styrkeløfter er best i styrkeløft, men er som Einar sier ikke nødvendigvis sterkest.

At det er uinteressant i styrkeløft er jeg enig i. Det er nok uansett mange, også styrkeløftere, som interesserer seg for hvem som faktisk er sterkest, i ordets egentlige betydning.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg24. mars 2005, 22:40
I styrkeløft så er det totalt uinteressant hva den "reelle" styrken er. Det er akkurat like uinteressant som hvilken høydehopper som har best spenst, hvilken spydkaster som kaster lengst med liten ball, hvilken sprinter som er raskest barbeint, hvilken skihopper som er best med kongsbergknekk og nisselue, etc etc. Total uinteressant.
Du har rett. Det er totalt uinteressant. Det er nettopp dette vi som ikke liker utstyr ikke liker. Vi vil at den reelle styrken skal være interessant og at det er den som skal vises med sin fulle og hele sannhet.

Vi som ikke liker utstyr er fullt klar over at i styrkeløft som sport ,slik den er idag, er det om å gjøre å få opp mest mulig vekter i knebøy, benkpress og markløft med en stil som tre dommere som følger IPF sitt reglement skal godkjenne. Vi er fullt klar over at den som løfter mest med det utstyret IPF godkjenner er den som får gullmedaljen. Vi er da ikke idioter. Vi vet hva styrkeløft er og hva som er interessant i sporten slik reglene er nå, men en utvikling av reglementet med motsatt utvikling av hva det har nå er ønskelig - men med de som styrer nå er nok dette umulig og en situasjon vi må innfinne oss med.

Hvis noen mener det er noe galt med en lov i Norske Lover så er det faktisk mulig å få denne saken opp til drøfting i Stortinget uten at man ønsker å ødelegge rettsikkerheten til borgerne av den norske stat. Slik er det for oss som ikke liker utstyret. Vi vil ikke ødelegge styrkeløft, vi vil påvirke utviklingen i en annen retning.

Styrkeløft kan nesten sammenlignes med Norge. I begynnelsen var Norge ett fredfult land med sine fjorder og innsjøer. Så kom tyskerne. Få i Norge likte dette, men det var endel som sympatiserte med dem. Deriblant Hamsun. Nordmenn gjorde derimot det beste utav situasjonen. Heldigvis klarte vi å løsrive oss fra Tysker-riket. Styrkeløft er fortsatt okkupert. :)

Hadde det vært opp til meg skulle rally og formel 1 blitt kjørt med akkurat samme bil (de som hadde arrangert løpet hadde bestemt biltypen). I langrenn skulle alle brukt samme ski med akkurat samme smøring og skidress. I styrkeløft skulle alle brukt samme type sko, belte og knevarmere. Alt annet utstyr hadde vært forbudt. Beklageligvis hadde rally og formel 1 vært umulig å fått arangert pga. mangelen av penger. Langrenn kunne blitt arrangert men nivået hadde nok blitt dårligere ettersom det ikke hadde vært penger i sporten - men den hadde sikkert blitt mindre dopingbefengt. Styrkeløft hadde vært den samme gode sporten som nå, foruten at kontigenten hadde sannsynligvis blitt litt større.

Tror ikke vi kommer så mye lengre i denne diskusjonen, men jeg tror de fleste forstår hverandre om vi prøver :)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Knut M24. mars 2005, 22:44
Utrolig lange de innleggene dine Gilberg, men for et innhold. :o(honnør)




Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Egil Skallagrimsson24. mars 2005, 22:45
Hva med å skape amerikanske tilstander her i lille norge?   :deal:

Stift et nytt forbund! Norges Utstyrsregulerte Styrkeløft Selskap.. NUSS!  ;D
Jeg er med!  :gull:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Teletubbi10424. mars 2005, 23:02
ka me :  UtstyrsFritt Forbund   -  UFF


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: BadBoy24. mars 2005, 23:34
ka me : UtstyrsFritt Forbund - UFF

Det hadde nok Mr. UFF UFF likt... Nja.... tog du an'? :woot:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman25. mars 2005, 00:05
I styrkeløft så er det totalt uinteressant hva den "reelle" styrken er. Det er akkurat like uinteressant som hvilken høydehopper som har best spenst, hvilken spydkaster som kaster lengst med liten ball, hvilken sprinter som er raskest barbeint, hvilken skihopper som er best med kongsbergknekk og nisselue, etc etc. Total uinteressant.

Selvfølgelig har du helt rett. I idretten styrkeløft slik den eksisterer i dag er det totalt uinteressant hva den reelle styrken i bøy, benk og mark er, fordi utstyr er tillatt brukt. Det er det da også mange som har argumentert for tidligere i tråden, men med andre bilder og sammenligninger.

Du skriver imidlertid ikke: Det er totalt uinteressant hva den reelle styrken er (altså ikke bare relatert til idretten styrkeløft i sin nåværende form). Dette ville nemlig være å uttrykke en generalisering av et personlig synspunkt, men det gjør du altså ikke, og kan dermed "hovere" over å ha presentert et faktum/end of discussion, og ikke bare et simpelt synspunkt.

Utgangspunktet til utstyrsmotstanderne er imidlertid en genuin interesse for hva den reelle styrken er! De ønsker å sammenligne utelukkende de legemlige kreftene i disiplinene bøy, benk og mark. De ønsker seg en utstyrsfri idrett, men er selvfølgelig klar over faktumet du presenterer i innlegget ditt også.

Denne diskusjonen dreier seg om preferanser, ikke om "sannheter", og vil aldri bli ferdig. Imidlertid er den allerede i utgangspunktet "vunnet" av utstyrstilhengerne, fordi utstyr faktisk er tillatt i dagens reglement, og ser ut til å ha fått et betydelig fotfeste og er kommet for å bli.

Dessverre - etter min simple mening.

H


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Egil Skallagrimsson25. mars 2005, 00:48
Totalt UtstyrsFritt Forbund - TUFF!
Kun evenukker kan delta, menn uten baller (grunnet metal squatter uten susp), eller prepubertale gutter... Da er sporten GARANTERT utstyrsfri!  ::huh2::


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong25. mars 2005, 02:33
Sitat
Imidlertid er den allerede i utgangspunktet "vunnet" av utstyrstilhengerne, fordi utstyr faktisk er tillatt i dagens reglement, og ser ut til å ha fått et betydelig fotfeste og er kommet for å bli.

Dessverre - etter min simple mening.

Det var denne menigen jeg hadde for en tid tilbake også.
Men etter at jeg faktisk begynte å løfte med utstyr så har dette synspunktet forandret seg.
Synes at utstyret har gjort treningene mine mere interessante.
Tenker da spesiellt på måten jeg må trene på for å få mest mulig nytte ut av utstyret, og dette krever faktisk litt mere enn det å løfte "raw".
Jeg må også lære meg å bruke selve utstyret og finne ut hvordan jeg skal få utnyttet dette mest mulig.
Det jeg prøver å si er at man må nesten konkurrer og trene med utstyr for å gjøre seg opp en subjektiv mening.

En del av de aktive liker ikke drakter og vil ha de avskaffet... Det er jo en ærlig sak og jeg både forstår og respekterer det.
Særlig realistisk å få avskaffet utstyret er det ikke, da Norge er lite i styrkeløft sammenheng og har liten inflytelse ut over landegrensene ( tror jeg ? ).
Skulle vi ha fått avskaffet utstyret, mens de andre landene løfter med, så har vi gjort oss selv en bjørnetjeneste.
Det var på høy tid at vi fulgte utviklingen da benkskjorta ble innført, slik at vi fikk muligheten til å konkurrere på likt linje med våre internasjonale venner.

De som har lyst kan jo prøve å starte et utstyrsfritt forbund, men om dette er liv laga er jeg i større tvil om.
Hadde jo vært fint om det gikk, slik at de som har lyst til å løfte her på berget uten utstyr kan få gjøre det, mens de som har lyst til å konkurrere utenfor landegrensene ( der utstyrs krigen herjer ) kan få gjøre det.

At noen vil få mere utbytte av utstyr enn andre er en kjensgjerning som det fleste skjønner.
Men som sagt tidligere så vil det nok nesten alltid være den sterkeste som vinner uansett utstyr eller ikke.
Og er det noen som føler at de har en ulempe med det å bruke hjelpemidler, så er det opp til hver enkelt å prøve å utjevne denne forskjellen.
Det er jo tross allt en sport vi bedriver og her vil det alltid finnes noen som har et bedre utgangspunkt enn du. Det eneste man kan gjøre er å prøve å forbedre svakhetene sine... Ikke skyld på utstyret for at du fikk en dårlig plassering, det er bare du som ikke har gjort jobben din godt nok.

Som det har vært hintet om tidligere så er dette en debatt som ikke gagner noen av partene.
Dette er et såpass lite miljø og vi er begge i samme båt, så vi burde diskutere andre ting enn om bruken av utstyr er liv laga.
I en idyllisk verden så hadde styrkeløft ikke vært kommersielt og allt av utstyr hadde vært forbudt, men slik er det nå en gang ikke, så vi får gjøre det beste ut av det ( både de som liker utstyr og de som ikke liker det ).

Det som er helt sikkert er at det ikke hjelper på løfte resultatene, når man har en negativ innstilling til sporten man bedriver og utstyret som brukes.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Roy Holte25. mars 2005, 10:40
Har man valgt å drive med styrkeløft så må man bare lære seg å bruke utstyr......SÅNN ER DET BARE(sit.OD)

Om jeg liker det eller ikke er vel uten betydning nå;)

Men i strongman synes jeg at det skulle ha vært forbudt!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten25. mars 2005, 11:08
Det er vel det mest fonuftige jeg har hørt til nå i denna diskusjonen Einar, honnør til deg for den..

Men aktiviteten, du begynner jaggu å irritere meg her, om det har vært snakk om noe personhets i denna diskusjonen så er det nå du som har stått for det her.. Du snakker om at milky er stor i i kjeften å ikke mener det han sier, legger ut om at du regner med at Tom har lese/skrivevansker, det burde du etter min mening holde deg for god til..

Om om det er sak som milky virkelig mener det han sier, så er det det han sier om benkskjorta og benkpress..

Jeg mener hvert ett ord i tillegg.(fæl fyr jeg skjønner du) Danny, Milky etc. er stor i kjeften, bare spør han sjøl!
Rakker ikke ned på lese/skrivevansker, les om igjen hissigproppen.

Start deres eget NM uten ustyr da! Virker som det er mange som vil bli med.  Gjør noe med det istedet for å rakke ned på styrkeløft!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..25. mars 2005, 11:13
Nå sa jeg heller ikke at du drev med personhets, jeg sa du var den som kom nærmest hva man kan kalle personhets her i posten..
At Milky er stor i kjeften veit jeg da, kjenner han sjøl jeg, men at han ikke mener det han sier? Der tar du feil...

Hissigpropp er jeg heller ikke, bare frusterert over endel av dine, etter min mening, tåpelige innlegg.. ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: The Gimp25. mars 2005, 13:48
Det er en ting jeg lurer på... Det virker som noen av de om er tilhenger av IPF sine regler for utstyrsbruk er veldig fort ute med å kritisere en del av disse mindre amerikanske forbundene for deres bruke av denim, canvas og gud vet hva drakter. Hvordan kan man være tilhenger av en type utstyr, men avskrive noen som bare har dratt strikken litt lenger (pun inteded) som juksemakere.  ::huh2:: Da ser jeg bort ifra doping regler eller mangel på sådanne i en del av disse forbundene. Uten at jeg kan huske at noen i denne diskusjonen har kommet med slike uttalelser, så finnes det stort sett et par slik i hver tråd der det har blitt postet bilder/filmer/resultater fra slike forbund.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman25. mars 2005, 13:57
Det er en ting jeg lurer på... Det virker som noen av de om er tilhenger av IPF sine regler for utstyrsbruk er veldig fort ute med å kritisere en del av disse mindre amerikanske forbundene for deres bruke av denim, canvas og gud vet hva drakter. Hvordan kan man være tilhenger av en type utstyr, men avskrive noen som bare har dratt strikken litt lenger (pun inteded) som juksemakere. ::huh2:: Da ser jeg bort ifra doping regler eller mangel på sådanne i en del av disse forbundene. Uten at jeg kan huske at noen i denne diskusjonen har kommet med slike uttalelser, så finnes det stort sett et par slik i hver tråd der det har blitt postet bilder/filmer/resultater fra slike forbund.

Dette lurer jeg også på. Hvorfor ikke to (eller tre) drakter istedenfor en? Etc.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Mr Benkpress25. mars 2005, 14:13
Det er en ting jeg lurer på... Det virker som noen av de om er tilhenger av IPF sine regler for utstyrsbruk er veldig fort ute med å kritisere en del av disse mindre amerikanske forbundene for deres bruke av denim, canvas og gud vet hva drakter. Hvordan kan man være tilhenger av en type utstyr, men avskrive noen som bare har dratt strikken litt lenger (pun inteded) som juksemakere. ::huh2:: Da ser jeg bort ifra doping regler eller mangel på sådanne i en del av disse forbundene. Uten at jeg kan huske at noen i denne diskusjonen har kommet med slike uttalelser, så finnes det stort sett et par slik i hver tråd der det har blitt postet bilder/filmer/resultater fra slike forbund.

Det er ikkje draktene som er hovedproblemet i disse forbunda....           Det er dømming og utførsel av løfta som er problemet.  Sammen med 48 timers innveging, noko som gjer at ein kan vege inn i 75 kg klassen og være rundt 90 kg gjennom konkuransen.. Doping bestemmeleser finnes jo heller ikkje.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong25. mars 2005, 14:15


Dette lurer jeg også på. Hvorfor ikke to (eller tre) drakter istedenfor en? Etc.

Fordi at IPF ikke vil at drakt bruken skal bli latterlig ( dette er et definisjons spørsmål... jeg vet  ::) ).

En benkskjorte har ikke lov til å ha åpen rygg, den har strenge regler om hvordan halsen skal være utformet etc...etc.... Dette er fordi at den skal være tilnærmet lik en vanlig t-skjorte og ikke ligne på en strisekk med plass til to armer.
Skjønner at dette er en form for dobbelt moral, men et sted må man sette grensen...

Det som forundrer meg mest med de Amerikanske forbundene er dømmingen.
Hvordan kan de dømme alle rettferdig når det ikke finnes noen klare linjer for reglene ?  :what:
Det er jo vanskelig å bedømme en bøy når man ikke har klare rettningslinjer på hvor dyp den skal være.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: HITman25. mars 2005, 14:21
Det er jo vanskelig å bedømme en bøy når man ikke har klare rettningslinjer på hvor dyp den skal være.

Har de virkelig ingen klare regler på dette??!? Helt utrolig.  :what:


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny25. mars 2005, 15:04
Om noen ildsjeler skulle komme over dette topicet og begynner å tenke på tanken om egne forbund osv, så kan dere ta en titt på denne siden som er det største RAW løfteforbundet i verden.

http://www.rawpowerlifting.com/

Går jo an å få en egen norsk avdeling der, skulle ikke være altfor vanskelig ;)

- er lov å håpe.

Dan


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong25. mars 2005, 15:05


Har de virkelig ingen klare regler på dette??!? Helt utrolig. :what:

Reglene er nok i beste fall diffuse...
I IPF så må hofte leddet være lavere enn kneleddet... Hvordan kan man da bedømmet et løft, når man ikke bryter denne grensen.
Er løftet godkjent når man bryter 75, 80 eller 85 grader ??


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Einar B. Gilberg25. mars 2005, 16:37
Om noen ildsjeler skulle komme over dette topicet og begynner å tenke på tanken om egne forbund osv, så kan dere ta en titt på denne siden som er det største RAW løfteforbundet i verden.

http://www.rawpowerlifting.com/

Går jo an å få en egen norsk avdeling der, skulle ikke være altfor vanskelig ;)

- er lov å håpe.

Dan
Dette var en virkelig fin link. Har ikke hørt om dette forbundet. De virket veldig lovende og er absolutt ett alternativ for de som ønsker ofisielle utstyrsfrie styrkeløftstevner. De arrangerer VM også :-D Har nesten lyst til å delta på dette engang.

Knebøy har samme regler som IPF hva gjelder dybde. Monolift er tillatt her. Det er det ikke i IPF.

Benkpress skal stangen legges på brystet og man får signal fra dommeren når man skal heve stangen. Ganske likt slik det var i IPF tidligere.

Markløft er også ganske likt IPF.

Kun singlett og belte er tillatt.

Står noe om innveiing også. Ser ut som om de har 24-timers innveiing, men det står noe om 2 timer før konkurranse også. Leste ikke så nøye og forsto det derfor ikke 100%.

Forbundet virket iallefall seriøst og det er veldig hyggelig å se.

Honnør til Milky for å dele denne linken med oss.

Mvh,
Einar B. Gilberg


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc25. mars 2005, 16:53

Du har rett. Det er totalt uinteressant. Det er nettopp dette vi som ikke liker utstyr ikke liker. Vi vil at den reelle styrken skal være interessant og at det er den som skal vises med sin fulle og hele sannhet.


Du har mange gode poeng. Det er jo så enkelt som at noen ønsker at styrkeløft skal være med utstyr, og andre mener det skal være uten utstyr. Om med eller uten utstyr er "reell" styrke er egentlig ikke interessant synes jeg. Enten ønsker man utstyret, eller så ønsker man det ikke.

Personlig så er jeg både for og imot utstyret. Jeg liker det fordi man kan løfte tyngre, og det er også et eller annet med utstyret som appellerer til meg som jeg ikke kan forklare. Det er bare en følelse. Men samtidig så er jeg nok noe påvirket av min tid som vektløfter, og dette gjør at jeg har blandede følelser for utstyret. Men jeg har ikke sterke nok følelser mot utstyret til at jeg ønsker å gjøre noe med det. Jeg respekterer selvsagt de som har som mål å bli kvitt utstyret. Problemet er at det er nesten umulig å diskutere dette teamet saklig.

Som noen vet så har jeg egentlig lagt opp som styrkeløfter bl.a. pga skader. Men innføringen av benkskjorta og alt dette medfører av nye treningsprinsipper etc er såpass spennende at jeg faktisk vurderer å begynne igjen med benkpress i fremtiden. Uten skjorta ville jeg antakeligvis ikke ha vurdert det engang.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc25. mars 2005, 16:57


Det hadde nok Mr. UFF UFF likt... Nja.... tog du an'? :woot:

Ggggo ahead, Ssssailor boy!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Iceberg25. mars 2005, 17:00


 


Som noen vet så har jeg egentlig lagt opp som styrkeløfter bl.a. pga skader. Men innføringen av benkskjorta og alt dette medfører av nye treningsprinsipper etc er såpass spennende at jeg faktisk vurderer å begynne igjen med benkpress i fremtiden. Uten skjorta ville jeg antakeligvis ikke ha vurdert det engang.


Jeg sliter ennå med å vurdere om dette siste argumentet styrker eller svekker utstyrstilhengerenes sak ;-)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc25. mars 2005, 17:06


Reglene er nok i beste fall diffuse...
I IPF så må hofte leddet være lavere enn kneleddet... Hvordan kan man da bedømmet et løft, når man ikke bryter denne grensen.
Er løftet godkjent når man bryter 75, 80 eller 85 grader ??

Alle forbundene har helt klinkende klare regler. Jeg har sett teksten både for WPO, APA, WPC, IPA etc. Men spesielt i knebøy så blir de av en eller annen grunn ikke fulgt.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: 2strong25. mars 2005, 17:11


Alle forbundene har helt klinkende klare regler. Jeg har sett teksten både for WPO, APA, WPC, IPA etc. Men spesielt i knebøy så blir de av en eller annen grunn ikke fulgt.

Akkurat, det er det jeg mener.
Det hjelper ikke å ha regler på papiret når de ikke følges i virkeligheten. ;)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc25. mars 2005, 17:16
Det er ikkje draktene som er hovedproblemet i disse forbunda.... Det er dømming og utførsel av løfta som er problemet. Sammen med 48 timers innveging, noko som gjer at ein kan vege inn i 75 kg klassen og være rundt 90 kg gjennom konkuransen.. Doping bestemmeleser finnes jo heller ikkje.

Det eneste "problemet" er egentlig at IPF løftere føler det er urettferdig at deres resultater blir sammenlignet med resultater fra de andre forbundene med tvilsom dømming, null dopingkontroll, annet utstyr etc. Jeg synes personlig at det ikke er noe problem, selv om jeg har en viss forståelse for at de gode IPF løfterne ikke liker dette. Samtidig så forstår jeg det ikke overhodet, fordi styrkeløft er en nesten ukjent kjelleridrett, og folk utenfor styrkeløftmiljøet driter i om man har løftet 300, 400 eller 500 kg i knebøy.
 


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc25. mars 2005, 17:22

Jeg sliter ennå med å vurdere om dette siste argumentet styrker eller svekker utstyrstilhengerenes sak ;-)

Om mitt eventuelle come back som benkpresser er en gevinst eller et tap for styrkeløftsporten er det nok delte meninger om.

Den store fordelen jeg ser med skjorta og come back er at hvis jeg gjør det veldig dårlig så kan jeg bare si at jeg egentlig er jævlig sterk uten skjorta.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc25. mars 2005, 17:42

Rasmus, du har rett. Jeg tenkte feil. Hummersåk hadde vel ikke akkurat sympati for skjorta. Slik jeg har forstått det så fikk de bl.a. ikke lov til å arrangere benkstevne på et kjøpesenter, fordi brannvesnet var redd for at aktivister fra klubben skulle sette fyr på benkskjortene. Det sier jo litt.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: aktiviteten25. mars 2005, 23:29
Blir det eget NM eller ett eget mesterskap uten utstyr så stiller jeg gladelig opp! Det har vært  prøvd for noen år siden i Skogn tror jeg, men vet ikke om det var vellykket eller ikke.
Synes Einar bør stå i front for å lage noe sånt?



Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Charro26. mars 2005, 00:50
Ja, jeg ville også stilt på et utstyrsfritt stevne, selv om jeg syns det er greit med utstyr. Et slikt stevne hadde jo vært en fin avveksling og kanskje blitt litt mindre stressende. Som Bamse Bjørn sier, er det artig å løfte både med og uten utstyr! Bare det handler om å løfte noe, stiller man opp - og da på akkurat de forutsetninger som gjelder. Syns vel egentlig ikke det er mer komplisert enn det, og det er bra for en enkel sjel, he he.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: pskogli08. april 2005, 20:28
Nå har jeg endelig tatt et valg ang løfting med eller uten utstyr. Hva jeg velger spiller ingen rolle for dere store gutta, men uansett:

-Selger alt jeg har av drakter.
-Skal løfte 25. juni uten drakter

Er såpass pingle at jeg beholder knebinda foreløpig.
Hvorfor jeg vil løfte uten utstyr? Tenkte litt over saken, er jo kiipt å få såpass med hjelp, føler ikke at det er jeg som viser hva jeg kan. (ikke kan :) )

Jeg løfter jo uansett mot meg selv, pga at jeg driver å roter rundt på lavt nivå. Så hvorfor skal jeg da pine meg selv inn i trange drakter, nei, nei! Ser ingen grunn til det lenger. Takk for meg :)


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Banned4Life08. april 2005, 20:30
Nå har jeg endelig tatt et valg ang løfting med eller uten utstyr. Hva jeg velger spiller ingen rolle for dere store gutta, men uansett:

-Selger alt jeg har av drakter.
-Skal løfte 25. juni uten drakter

:bow: :bow: :bow: Respekt!!! Edit: tok vekk noe tull


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: pskogli08. april 2005, 20:42
Gleder og gruer meg til stevnet, det er jo på en måte nå det gjelder, kan ikke skjule meg bak drakter lenger.
Om det er noen som trenger utstyr, sjekk salgsforumet!

Bøy blir det værste, der har jeg alltid henta masse på drakt/bind, sikkert 60kg.
Benk er ikke så nøye, der har jeg alltid vert dårlig, så det spiller ingen rolle om jeg er kjempedårlig eller bare dårlig:)
Mark kan en jo tyne en god del uten drakta.
Detta blir gøy, gleder meg mer en på lenge til å løfte tungt!


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Danny09. april 2005, 00:49
Nå har jeg endelig tatt et valg ang løfting med eller uten utstyr. Hva jeg velger spiller ingen rolle for dere store gutta, men uansett:

-Selger alt jeg har av drakter.
-Skal løfte 25. juni uten drakter

Er såpass pingle at jeg beholder knebinda foreløpig.
Hvorfor jeg vil løfte uten utstyr? Tenkte litt over saken, er jo kiipt å få såpass med hjelp, føler ikke at det er jeg som viser hva jeg kan. (ikke kan :) )

Jeg løfter jo uansett mot meg selv, pga at jeg driver å roter rundt på lavt nivå. Så hvorfor skal jeg da pine meg selv inn i trange drakter, nei, nei! Ser ingen grunn til det lenger. Takk for meg :)


Herlig


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Simen..09. april 2005, 11:39
Nå har jeg endelig tatt et valg ang løfting med eller uten utstyr. Hva jeg velger spiller ingen rolle for dere store gutta, men uansett:

-Selger alt jeg har av drakter.
-Skal løfte 25. juni uten drakter

Er såpass pingle at jeg beholder knebinda foreløpig.
Hvorfor jeg vil løfte uten utstyr? Tenkte litt over saken, er jo kiipt å få såpass med hjelp, føler ikke at det er jeg som viser hva jeg kan. (ikke kan :) )

Jeg løfter jo uansett mot meg selv, pga at jeg driver å roter rundt på lavt nivå. Så hvorfor skal jeg da pine meg selv inn i trange drakter, nei, nei! Ser ingen grunn til det lenger. Takk for meg :)


Nå må det jo nevnes at også knebind er utstyr da, får ganske mye på knebinda.. :)

Med det sagt så får du ha lykke til.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Magne Sium09. april 2005, 15:16
Slenger meg på og ønsker lykke til, jeg også  ::2thumbsup::.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: pskogli09. april 2005, 16:18
Får en del hjelp av binda ja, men jeg har ikke planer om å surre de veldig stramt, mest for å beskytte. Men som nevnt, jeg løfter jo bare mot meg selv. Lurer på om det finnes utstyr som "bare" beskytter og gir minimalt hjelp.
Det er en stor trygghet å løfte max med utstyr, men ganske kiipt, når en veit at en måtte ta av titalls kg uten.

Lenge siden jeg har prøvd max i bøy uten drakt, så det blir spennende/ skremmende! Har ikke akkurat kjempe pers med, så når jeg må ta av 50/60kg...


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: The Gimp09. april 2005, 16:51
Får en del hjelp av binda ja, men jeg har ikke planer om å surre de veldig stramt, mest for å beskytte. Men som nevnt, jeg løfter jo bare mot meg selv. Lurer på om det finnes utstyr som "bare" beskytter og gir minimalt hjelp.
Det er en stor trygghet å løfte max med utstyr, men ganske kiipt, når en veit at en måtte ta av titalls kg uten.

Lenge siden jeg har prøvd max i bøy uten drakt, så det blir spennende/ skremmende! Har ikke akkurat kjempe pers med, så når jeg må ta av 50/60kg...

Knevarmere (som feks. Rehband) kan være et alternativ til knebind. Holder leddet varmt noe som virker skadeforebyggende.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: pskogli09. april 2005, 18:00
Bruker Rehband på trening, merker at det hjelper, har hatt litt smerter en periode jeg ikke brukte de. Binda holder kneet litt på plass i tillegg, har en bror som mangler korsbånd i det ene kneet, han bøyer helt greit med bind, men uten begynner kneet å skli ut om han går for høyt på vektene.

Beholder binda foreløpig, litt pga det er så uvant å løfte uten enda, og litt pga jeg føler det er tryggere med, med hensyn til skader. De gir jo ikke så mange ekstra kg om jeg bruker dårlige bind, og bare legger de på.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: Bold14. april 2005, 22:47
http://www.usapowerliftingforum.com/forum/config.cgi?read=3211


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: pskogli15. april 2005, 23:47
Takk for linken :)

For min del kommer jeg til å lytte til kroppen, tørr/vil ikke gi alt første stevnet uten utstyr, da tror jeg at jeg nesten garantert vil skade meg. Pga at jeg er svakere i deler av øvelsen da jeg ikke har løftet max uten drakt på lenge. Tror og håper at dette går bra, gir i hvert fall meg økt motivasjon!
Ikke for å plage andre, men jeg har vert skikkelig dritt lei draktene en god stund nå.
Målet mitt nå er å etterhvert slå persene mine med utstyr, uten!
Den dagen blir bra:) Og den dagen vil jeg kanskje føle meg som en styrkeløfter også.

Da jeg startet å trene var (og er jeg fortsatt) jeg veldig opptatt av å trene hele muskelen, dvs fulle bevegelser, og ikke minst kontolerte bevegelser. Drakter fordrer ikke akkurat det... Når jeg har tatt av drakta har jeg følt meg handikappa, forresten når jeg tok den på også!

Finner jeg ut at jeg på sikt ikke kan yte maks uten drakter, holder jeg litt igjen, eller legger opp som løfter. Vil ikke bli et stort tap for noen, trening er gøy, og det vil jeg holde på med til det siste.


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: JanB Diddl etc16. april 2005, 11:51
Takk for linken :)

For min del kommer jeg til å lytte til kroppen, tørr/vil ikke gi alt første stevnet uten utstyr, da tror jeg at jeg nesten garantert vil skade meg. Pga at jeg er svakere i deler av øvelsen da jeg ikke har løftet max uten drakt på lenge. Tror og håper at dette går bra, gir i hvert fall meg økt motivasjon!
Ikke for å plage andre, men jeg har vert skikkelig dritt lei draktene en god stund nå.
Målet mitt nå er å etterhvert slå persene mine med utstyr, uten!
Den dagen blir bra:) Og den dagen vil jeg kanskje føle meg som en styrkeløfter også.

Da jeg startet å trene var (og er jeg fortsatt) jeg veldig opptatt av å trene hele muskelen, dvs fulle bevegelser, og ikke minst kontolerte bevegelser. Drakter fordrer ikke akkurat det... Når jeg har tatt av drakta har jeg følt meg handikappa, forresten når jeg tok den på også!

Finner jeg ut at jeg på sikt ikke kan yte maks uten drakter, holder jeg litt igjen, eller legger opp som løfter. Vil ikke bli et stort tap for noen, trening er gøy, og det vil jeg holde på med til det siste.

Lytte til kroppen? Er du gal? Den kan jo finne på å si noe! Hva tenker du i tilfelle å gjøre da? Svare den?


Tittel: SV: Styrkeløft uten utstyr
Skrevet av: pskogli16. april 2005, 22:25
Tror strengt tatt jeg ikke trenger å svare på den :)